Νέα

Αναβίωση του ονόματος Τσαουσέσκου στη Ρουμανία;;;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 133
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Το θεμα της απαγορευσης των ΚΚ στα δημοκρατικα πολιτευματα ειναι τεραστιο. Εγω πιστευω ακραδαντα οτι η δημοκρατια πρεπει να ανεχεται ακομη και σχηματισμους που επαγγελλονται την ανατροπη της. Καταλαβαινω βεβαια οτι αυτο σημαινει οτι πρεπει να ανεχεται και ναζιστικα κομματα. Αλλα εκει κανω εξαιρεση. Τα κομμουνιστικα κομματα τα αποδεχομαι, τα ναζιστικα οχι. Φυσικα τα απορριπτω ως επιλογη αμφοτερα.
Δημοκρατία σημαίνει πλήρης ελευθερία απόψεων.

Και είναι γεγονός ότι κομμουνιστικά κ πατριωτικά με ακραιότατη περίπτωση τα ναζιστικά κόμματα έχουνε μία φιλολογία με άκρως μεγάλη κ εύκολη αποδοχή από τις μάζες...

Οπότε η δημοκρατία έντεχνα εξουδετερώνει αυτήν την απειλή μη δημοκρατικά φυσικά...

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Κανεις το λαθος να θεωρεις οτι επειδη προσανατολιζομαι κεντροδεξια, πρεπει να αποδεχομαι το συνολο των ψυχωσεων της παραταξης αυτης. Δεν συμβαινει αυτο. Ειμαι κατα της θανατικης ποινης γενικοτερα. Και θεωρω οτι οι ακραιοι σχηματισμοι (π.χ. ΛΑΟΣ) ειναι καλυτερα να εντασσονται σε μια μεγαλη μετριοπαθεστερη παραταξη, ωστε να ελεγχονται καλυτερα.

Κάτσε ρε φίλε.
Χτες δεν ωρυόσουνα, συζητώντας με τον υπάλληλο του ΛΑΟΣ, οτι πρέπει "να κόψουνε το λαιμό τους και να τα βρούνε" η ΝΔ με τον Κ/Φ;
Δεν θυμάμαι να του έλεγες τίποτα για το "ακραίον" του κόμματός του.
Οπότε για ποια "κεντροδεξιά" μου λες τώρα;

Επισκέπτης
Θεωρείς "κομμουνιστικό" δηλαδή (και σύμφωνα με τον ανθρωπισμό που δίδαξε ο Μαρξ) τον Τσαουσέσκου;
Ή επειδή είμαι αριστερός πρέπει να τον κάνω γαργάρα διότι ήταν "δικός μου";
Πάντως ακριβώς σε αυτήν την λογική από την ανάποδη έπαιξε μπαλίτσα η δημοκρατία κ εξολόθρευσε σχεδόν τον κομμουνισμό.

Ενδεικτικά η Ρουμανία είχε ''κομμουνισμό'' από το 1947 εώς το 1989:

Αρχηγός κράτους
- 1947 - 1952     Constantin Parhon
- 1952 - 1958     Petru Groza
- 1958 - 1961     Ιονικό Gheorghe Maurer
- 1961 - 1965     Gheorghe gheorghiu-Dej
- 1965-1967     Chivu Stoica
- 1967-1989     Nicolae Ceauşescu κ η όλη προπαγάνδα πολέμου στηρίχτηκε στον  Τσαουσέσκου ο οποίος ξεκίνησε κ δημοφιλής μάλιστα(τα τελευταία του χρόνια έγινε το αιμοδιψές τέρας λόγω της οξυμένης κατάστασης που είχε δημιουργήσει με τον υπερδανεισμό της χώρας).

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Πάντως ακριβώς σε αυτήν την λογική από την ανάποδη έπαιξε μπαλίτσα η δημοκρατία κ εξολόθρευσε σχεδόν τον κομμουνισμό.

Ενδεικτικά η Ρουμανία είχε κομμουνισμό από το 1947 εώς το 1989:

Αρχηγός κράτους
- 1947 - 1952     Constantin Parhon
- 1952 - 1958     Petru Groza
- 1958 - 1961     Ιονικό Gheorghe Maurer
- 1961 - 1965     Gheorghe gheorghiu-Dej
- 1965-1967     Chivu Stoica
- 1967-1989     Nicolae Ceauşescu κ η όλη προπαγάνδα πολέμου στηρίχτηκε στον  Τσαουσέσκου ο οποίος ξεκίνησε κ δημοφιλής μάλιστα(τα τελευταία του χρόνια ήτανε το αιμοδιψές τέρας).

'Ωστε είχε κομμουνισμό η Ρουμανία;    :s&m_2:

Επισκέπτης
'Ωστε είχε κομμουνισμό η Ρουμανία;    :s&m_2:
Σοσιαλισμό,το μεταβατικό στάδιο για τον κομμουνισμό όπως τον αντιλαμβάνονταν οι ηγέτες τελοσπάντων.... :cheesy:

Άντε έκανα αναλυτικότατη την διατύπωση!!! :2funny:

edit:το έβαλα σε '' '' για πιο σωτά,έχεις δίκιο ότι δεν ήτανε ο κομμουνισμός κατά Μαρξ αυτό το μοντέλο τους.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.291
Πόντοι
8.006
Κάτσε ρε φίλε.
Χτες δεν ωρυόσουνα, συζητώντας με τον υπάλληλο του ΛΑΟΣ, οτι πρέπει "να κόψουνε το λαιμό τους και να τα βρούνε" η ΝΔ με τον Κ/Φ;
Δεν θυμάμαι να του έλεγες τίποτα για το "ακραίον" του κόμματός του.
Οπότε για ποια "κεντροδεξιά" μου λες τώρα;

Δεν βλεπω κατι αντιφατικο σε αυτο που λεω τωρα.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Σοσιαλισμό,το μεταβατικό στάδιο για τον κομμουνισμό όπως τον αντιλαμβάνονταν οι ηγέτες τελοσπάντων.... :cheesy:

Άντε έκανα αναλυτικότατη την διατύπωση!!! :2funny:

edit:το έβαλα σε '' '' για πιο σωτά,έχεις δίκιο ότι δεν ήτανε ο κομμουνισμός κατά Μαρξ αυτό το μοντέλο τους.

Ρε παπαζόλη, δεν σταματάς να ποστάρεις ακατάπαυστα, γράφοντας ότι νάναι και διακωμωδώντας μια ιδέα και έναν αγώνα για τον οποίο εκατομμύρια άνθρωποι έδωσαν και τη ζωή τους;
Άντε μπράβο παλικάρι μου!

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66

Επισκέπτης
Ρε παπαζόλη, δεν σταματάς να ποστάρεις ακατάπαυστα, γράφοντας ότι νάναι και διακωμωδώντας μια ιδέα και έναν αγώνα για τον οποίο εκατομμύρια άνθρωποι έδωσαν και τη ζωή τους;
Άντε μπράβο παλικάρι μου!
Διακωμωδώ το λάθος μου να γράψω κομμουνισμό ενώ δεν ήτανε ακριβώς αυτό το πράγμα κανέναν αγώνα.

Λάθος προσέγγισες.

Είσαι της άποψης ότι όλα έγιναν λάθος μέχρι σήμερα σε όλες τις ''σοσιαλιστικές'' χώρες υποθέτω,σωστά;;;

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Διακωμωδώ το λάθος μου να γράψω κομμουνισμό ενώ δεν ήτανε ακριβώς αυτό το πράγμα.

Λάθος προσέγγισες.

Είσαι της άποψης ότι όλα έγιναν λάθος μέχρι σήμερα σε όλες τις ''σοσιαλιστικές'' χώρες υποθέτω,σωστά;;;

Είμαι της άποψης οτι είσαι άσχετος, κακομαθημένος και φαφλατάς.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.291
Πόντοι
8.006
Οπότε, αν τα έβρισκε π.χ το ΚΚΕ (λέμε τώρα) ή ο ΣΥΡΙΖΑ (επίσης) με τη ...17 Νοέμβρη, θα ήταν θεμιτό, σύμφωνα με τη λογική σου, έτσι;

Η 17 Νοεμβρη δεν αποσχιστηκε απο κανεναν Συριζα ή κανενα ΚΚΕ. Ενω το ΛΑΟΣ προηλθε απο τη ΝΔ. Επόμενως μπορει καλλιστα να επιστρεψει. Δεν βλεπω καποια ομοιοτητα στο παραδειγμα που ανεφερες. Αν η ερωτηση ειναι αν μπορουν ΚΚΕ και Συριζα να ειναι μαζι, τοτε προφανως ναι.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Η 17 Νοεμβρη δεν αποσχιστηκε απο κανεναν Συριζα ή κανενα ΚΚΕ. Ενω το ΛΑΟΣ προηλθε απο τη ΝΔ. Επόμενως μπορει καλλιστα να επιστρεψει. Δεν βλεπω καποια ομοιοτητα στο παραδειγμα που ανεφερες. Αν η ερωτηση ειναι αν μπορουν ΚΚΕ και Συριζα να ειναι μαζι, τοτε προφανως ναι.

Πότε ήταν ο Βορίδης στη ΝΔ ρε φίλε;

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.291
Πόντοι
8.006
Πότε ήταν ο Βορίδης στη ΝΔ ρε φίλε;

Ποτέ. Το Εθνικο Μετωπο ειχε. Επειδη δηλαδη πηγε στο ΛΑΟΣ ο Βοριδης και πεντε εξι αλλοι περιεργοι με υποπτο παρελθον, αυτο σημαινει οτι πρεπει να παραμενει η δεξιά διασπασμενη? Μηπως στη ΝΔ δεν υπαρχουν διαφοροι περιεργοι? Αν το προσωποποιουμε ομως χανουμε την ουσια.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Ποτέ. Το Εθνικο Μετωπο ειχε. Επειδη δηλαδη πηγε στο ΛΑΟΣ ο Βοριδης και πεντε εξι αλλοι περιεργοι με υποπτο παρελθον, αυτο σημαινει οτι πρεπει να παραμενει η δεξιά διασπασμενη? Μηπως στη ΝΔ δεν υπαρχουν διαφοροι περιεργοι? Αν το προσωποποιουμε ομως χανουμε την ουσια.

Αντιστρέφω αυτό που είπες:
Αν δηλαδή θελήσει να πάει στο ΚΚΕ ή στο ΣΥΡΙΖΑ η 17 Νοέμβρη και πέντε έξι αλλοι περίεργοι με ύποπτο παρελθόν, θα σου κακοφανεί; Ή μήπως πρέπει να παραμείνει η αριστερά εσαεί διασπασμένη;

Υ.Γ. Χαίρομαι πάντως που αναγνωρίζεις οτι και στη ΝΔ υπάρχουν διάφοροι περίεργοι. Το παράδοξο όμως είναι πως εσύ δεν προτείνεις να τους πετάξουν έξω, αλλά, αντίθετα, να τα βρουν με τους άλλους περίεργους, του ΛΑΟΣ. Λίγο αντιφατικό με το γενικότερο φιλελεύθερο πνεύμα που εκφράζεις, δεν βρίσκεις;

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.291
Πόντοι
8.006
Αντιστρέφω αυτό που είπες:
Αν δηλαδή πάει στο ΚΚΕ ή στο ΣΥΡΙΖΑ η 17 Νοέμβρη και πέντε έξι αλλοι περίεργοι με ύποπτο παρελθόν, αυτό σημαίνει οτι πρέπει να παραμείνει η αριστερά διασπασμένη;

Υ.Γ. Χαίρομαι πάντως που αναγνωρίζεις οτι και στη ΝΔ υπάρχουν διάφοροι περίεργοι. Το παράδοξο όμως είναι πως εσύ δεν προτείνεις να τους πετάξουν έξω, αλλά, αντίθετα, να τα βρουν με τους άλλους περίεργους, του ΛΑΟΣ. Λίγο αντιφατικό με το γενικότερο φιλελεύθερο πνεύμα που εκφράζεις, δεν βρίσκεις;

Απαντω. Οχι. Δεν πρεπει ουτε η αριστερα να μεινει τοτε διασπασμενη. Σου ξαναλεω οτι θεωρω καλυτερα οι ακραιοι να μενουν ενταγμενοι μεσα σε μια μετριοπαθη πλειοψηφια. Αν τους πεταξεις εξω, γινονται πιο επικινδυνοι. Στο τελος αφομοιωνονται, ή απλα εξαφανιζονται. Οταν η ΝΔ ηταν ενιαια, εγω δεν θυμαμαι κανεναν Αδωνι να υπαρχει στο χαρτη, μολονοτι ηταν ενεργο μελος της ΝΔ. Φανταζομαι καταλαβαινεις το πνευμα μου.

aigeas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2009
Like
19
Πόντοι
166
Απαντω. Οχι. Δεν πρεπει ουτε η αριστερα να μεινει τοτε διασπασμενη. Σου ξαναλεω οτι θεωρω καλυτερα οι ακραιοι να μενουν ενταγμενοι μεσα σε μια μετριοπαθη πλειοψηφια. Αν τους πεταξεις εξω, γινονται πιο επικινδυνοι. Στο τελος αφομοιωνονται, ή απλα εξαφανιζονται. Οταν η ΝΔ ηταν ενιαια, εγω δεν θυμαμαι κανεναν Αδωνι να υπαρχει στο χαρτη, μολονοτι ηταν ενεργο μελος της ΝΔ. Φανταζομαι καταλαβαινεις το πνευμα μου.
:thumbsup: :thumbsup:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom