Νέα

Αναπάντητη κλήση απο κινητό με φραγή εξερχομένων κλήσεων..

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tyler77
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 115
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
το δικο μου διαβασμα δεν ειναι παπαγαλια... ειπα και πριν
πως αυτα που διαβαζω δεν ειναι πανεπιστημιακα βιβλια γιατι εκει εχει σαλτσες οντως. :grin:

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
το δικο μου διαβασμα δεν ειναι παπαγαλια... ειπα και πριν
πως αυτα που διαβαζω δεν ειναι πανεπιστημιακα βιβλια γιατι εκει εχει σαλτσες οντως. :grin:
Τι διαβαζεις ρε φιλε ,αν επιτρεπετε ?
Δικτυα Η/Υ ,του Τannenbaum ?

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
λοιπον..... επειδη ο ΛΙΟΝ7 με εβαλε σε μεγαλες σκεψεις....

αλλη μια πηγη... Εδω λεει για MAC διευθυνσεις ξεκαθαρα... σιγουρα εκανα λαθος με την αυθεντικοποιηση

στο σημειο που ρωτησε ο φιλος θεματοθετης αρχικα για το πως κοβονται οι κλησεις και οι φραγες και επειδη χρησιμοποιησε και την λεξη κλειδι ιντερνετ  :grin:.... μπερδευτηκα
με τα ασυρματα δικτυα των υπολογιστων κατι που ξεκαθαρισα και σε καποιο ποστ μονος μου... πολυ πριν γινει αυτη η μανουρα

Αυτο που καταλαβαινω προς το παρον απο ολες αυτες τις πηγες ειναι οτι για εκεινο που μιλουσα
πιθανον να ηταν το ιντερνετ καθεαυτο και οχι η τηλεφωνικη γραμμη. Παντως οι καινουργιες συσκευες για να μπορουν
να μπαινουν στο ιντερνετ εχουν οπωσδηποτε MAC κατι που φυσικα ειπε και ο λιον7 εξαρχης και οφειλουμε να του το αναγνωρισουμε οσο για το mobile IP ειναι ακριβως αυτο που ειπα οτι δηλαδη αν δεν εχεις μια MAC στο σημειο προσβασης του οικειου σου δικτυου δεν μπορεις να παρεις IP για να γινει η δρομολογηση μετα στο ιντερνετ. Ο λογος που γινεται αυτο ειναι επειδη μια MAC δεν μπορει να βγει εκτος τοπικου δικτυου.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Τι διαβαζεις ρε φιλε ,αν επιτρεπετε ?
Δικτυα Η/Υ ,του Τannenbaum ?

Οχι. ΠΟλυ θεωρια ... καλο βιβλιο αλλα δεν ειναι για μενα.
ΕΙναι για διδακτορικους - ερευνητες  :2funny: :2funny: :2funny:

βιβλια προγραμματισμου εχω κυριως και για γιουνιξ.

Βιβλιο διπλα στο γραφειο και ανοικτος ο μεταγλωτιστης και το τερματικο  :grin:

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Απο γλωσσες Η/Υ ,τι ξερεις ,αν επιτρεπεται ?

UNIX διαβαζεις για καποια δουλεια ?

Εχω Διδ/κο στην Ηλεκτρονικη ,οχι στην Πληροφορικη.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220

C , C++ , Tcl , shell scripting.

Οχι με το γιουνιξ ασχολουμαι επειδη μ αρεσει σαν λειτουργικο συστημα
και εχει περισσοτερες δυνατοτητες απο αυτες που εχει καποιο αλλο.  :grin:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
εσυ στα ηλεκτρονικα με τι ασχολεισαι????

εχεις ανοιξει καναν υπολογιστη?  :grin:

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
C , C++ , Tcl , shell scripting.

Οχι με το γιουνιξ ασχολουμαι επειδη μ αρεσει σαν λειτουργικο συστημα
και εχει περισσοτερες δυνατοτητες απο αυτες που εχει καποιο αλλο.  :grin:

αρχηγε ,σε βλεπω ΟΚ !
τις  Tcl KAI Shell scripting ,αν τις γνωριζεις ,δεν χρειαζεται να μαθεις Java ?

Ενας πληροφορικαριος προ ετων μου ειχε πει οτι απαραιτητες ειναι οι εξης γλωσσες : C++ ,Visual Basic και Java.

Εγω εχω ασχοληθει και με Fortran.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
αρχηγε ,σε βλεπω ΟΚ !
τις  Tcl KAI Shell scripting ,αν τις γνωριζεις ,δεν χρειαζεται να μαθεις Java ?

Ενας πληροφορικαριος προ ετων μου ειχε πει οτι απαραιτητες ειναι οι εξης γλωσσες : C++ ,Visual Basic και Java.

Εγω εχω ασχοληθει και με Fortran.

Το shell scripting εχει να κανει καθαρα με εντολες φλοιου. Μοιαζει αρκετα με την C , σε καποια σημεια χρησιμοποιεις
βεβαια ρουτινες για να κανεις την δουλεια σου και οχι συναρτησεις... πχ το προγραμματακι sort ειναι ετοιμο (υπαρχει μεσα σε καποιο αρχειο στο πυρηνα δηλωμενο σε C ) το καλεις απο το τερματικο να ταξινομησεις ενα αρχειακι .

Αλλα γενικα ρε φιλε η γραμμη εντολων μπορει να ειναι απειρη... αναλογα με το προγραμμα που χρησιμοποιεις... αλλες εντολες εχει το nmap για ενσυρματα δικτυα αλλες εντολες εχει το aircrack για ασυρματα , αλλες το iptables σαν τειχος προστασιας.

Η tcl ειναι δυναμικη γλωσσα ευκολα εφαρμοσιμη και ενσωματωσιμη σε C/C++ κτλπ.

Η Java ειναι για games & application programming. ΧΡησιμοποιειται στα κινητα και σε αλλες εφαρμογες.

PHP - Javascript θελω να διαβασω... για Java δεν ενδιαφερομαι...

ξερεις τι exploits παιζουν σε Javascripts κωδικες των ιστοσελιδων? Και bugs? δεν εχεις ιδεα  :grin: :grin:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
καλου κακου κατεβαστε εναν firefox για browser και βαλτε του το προσθετο NoScript.

Να κοβει τα Javascript

@erevniti οταν λες φιλτρα εννοεις αυτα που χρησιμοποιουμε και στις τηλεπικοινωνιες? ΠΟυ κοβουν τις συχνοτητες?

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Φιλε Βολδεμορτ ,καλα κανεις και ασχολεισαι με εξειδικευμενα εργαλεια προγραμματισμου .
Πριν ξαναασχοληθω ομως με γλωσσες προγραμματισμου ,θελω να διαβασω και λιγο θεωρια ,συγκεκριμενα του Knuth "The Art of computer programming" .

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
καλου κακου κατεβαστε εναν firefox για browser και βαλτε του το προσθετο NoScript.

Να κοβει τα Javascript

@erevniti οταν λες φιλτρα εννοεις αυτα που χρησιμοποιουμε και στις τηλεπικοινωνιες? ΠΟυ κοβουν τις συχνοτητες?
Και αυτα .
Περισσοτερο με αυτα που ξεχωριζουν την πληροφορια απο τον θορυβο .
Αλλα  ασχολουμαι με το μαθηματικο μοντελο ,οχι τα υλικα.

Τα συγχρονα φιλτρα ειναι μεταβαλλομενα .
Π.χ. αν θελεις να επεξεργαστεις την εγγραφη ενος μουσικου κομματιου ,το φιλτρο που πρεπει να χρησιμοποιησεις ειναι μεταβαλλομενο .Αν βαλεις ενα σταθερο φιλτρο ,θα κοπουν τα "παρασιτα"  ,αλλα θα αφαιρεσεις και τμημα της μουσικης αναποφευκτα.
Τα μεταβαλλομενα φιλτρα ,βασιζονται στην "αυτοσυσχετιση " του θορυβου σε ενα φασμα συχνοτητων ,την οποια προσεγγιζεις με μεθοδους του μετασχηματισμου Wavelet .Δλδ δεν κοβεις συγκεκριμενες συχνοτητες ,αλλα αυτες που "μοιαζουν" με θορυβο ,με βαση ενα αρχικο τμημα στο οποιο εχεις ορισει τι ειναι "θορυβος " .

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Φιλε Βολδεμορτ ,καλα κανεις και ασχολεισαι με εξειδικευμενα εργαλεια προγραμματισμου .
Πριν ξαναασχοληθω ομως με γλωσσες προγραμματισμου ,θελω να διαβασω και λιγο θεωρια ,συγκεκριμενα του Knuth "The Art of computer programming" .

ρε φιλε να σου πω κατι? Καλο το πανεπιστημιο οκ το βγαλαμε...
Αλλα αμα δεν ασχοληθεις και μονος σου αστο γαμησε το.

Δεν το ξερω το βιβλιο που λες.... παντως εχει πολυ καλα τουτοριαλ και στο ιντερνετ.
Ασχετο που εγω πηρα μερικα βιβλια να τα εχω και στην βιβλιοθηκη μου
γενικα γραφουνε πολλες βλακειες στο ιντερνετ και πρεπει να ξεχωριζεις τι αξιζει και τι οχι...
αλλα σχετικα με τον προγραμματισμο δεν ανεβαζει οποιος και οποιος τουτοριαλ γιατι θα τον κραξουν  :2funny: :2funny: :2funny:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Και αυτα .
Περισσοτερο με αυτα που ξεχωριζουν την πληροφορια απο τον θορυβο .
Αλλα  ασχολουμαι με το μαθηματικο μοντελο ,οχι τα υλικα.

ακριβως.... θελεις το χρησιμο σημα... οχι το αχρηστο που εχει προστεθει
και σου ανακατευει τα bit κατι που μπορει να βαλει σφαλματα και να ξαναφυγει για αναμεταδοση το πακετο
:2funny: :2funny: :2funny:

φιλε εχουμε και στο σπιτι μας φιλτρακια... στον διαχωριστη μεσα που βαζουμε στην πριζα για να χουμε και ιντερνετ και τηλεφωνο
το ξες φανταζομαι.

Μαθηματικα μοντελα??? σε ριξανε και στο Matlab δικιε μου  :2funny: :2funny: :2funny:

κανετε Gausiann κατανομες και ετσι?

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Και αυτες !
Αλλα αναφερεσαι σε σημα μιας μεταβλητης ,ενω ασχολουμαι κυριως με δισδιαστατα γραμμικα φιλτρα.

Οσον αφορα την πληροφορικη ,εχεις δικιο ,τρεμουν παγκοσμιως να συγγραψουν tutorial !

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.278
Πόντοι
8.645
οσο για το mobile IP ειναι ακριβως αυτο που ειπα οτι δηλαδη αν δεν εχεις μια MAC στο σημειο προσβασης του οικειου σου δικτυου δεν μπορεις να παρεις IP για να γινει η δρομολογηση μετα στο ιντερνετ. Ο λογος που γινεται αυτο ειναι επειδη μια MAC δεν μπορει να βγει εκτος τοπικου δικτυου.

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι mobile ip είναι πρωτόκολλο που διατηρει την ip χρηστών σταθερή, ακόμα κι αν αλλάξουν δίκτυο.
Προσπάθησε να είσαι πιο ουσιώδης σε αυτό που γράφεις. Στο λέω εντελώς φιλικά αυτό.
Μιας και ανέφερες την tcl, java και tcl θα χρειαστώ στην πτυχιακή μου, αν θέλω βοήθεια θα σου στείλω pm, σοβαρά.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι mobile ip είναι πρωτόκολλο που διατηρει την ip χρηστών σταθερή, ακόμα κι αν αλλάξουν δίκτυο.
Προσπάθησε να είσαι πιο ουσιώδης σε αυτό που γράφεις. Στο λέω εντελώς φιλικά αυτό.
Μιας και ανέφερες την tcl, java και tcl θα χρειαστώ στην πτυχιακή μου, αν θέλω βοήθεια θα σου στείλω pm, σοβαρά.

πολυ γενικο αυτο που γραφεις αν και φαινεται σωστο. Κοιταξε με κινητα δεν εχω ασχοληθει αρκετα.
Εγω ξερω πως το κινητο δεν μπορει να λειτουργησει σαν δρομολογητης , οταν δεν μπορεις να λειτουργησεις
σαν δρομολογητης γενικα στα δικτυα δεν εχεις IP γιατι δεν την χρειαζεσαι. Αν εισαι κινητο με ποια διευθυνση
θα επικοινωνησεις με τον σταθμο βασης? Εγω θεωρησα πως η σταθερη διευθυνση σε ενα mobile IP ειναι μια MAC
θεωρησα επισης πως αυτη παιρνει ο δρομολογητης που σε φιλοξενει για να της δωσει μετα μια IP (αντιστοιχια) και να μπεις στο νετ αλλα μαλλον θα τα εχω μπερδεψει στην προσπαθεια μου να καταλαβω τι γινεται.

Μια IP στο ιντερνετ δεν ειναι ποτε ιδια και μοναδικη. Οι μοναδικοτητες παιζουν εντος του εσωτερικου τοπικου δικτυου... για ενα κινητο αυτο το δικτυο υπεθεσα πως ειναι μεσα στην εμβελεια της κεραιας του.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
το να σου πω γενικα τι γινεται στο ιντερνετ και να το κλεισω σαν θεμα παιζοντας το γνωστης που δεν λεει παραπανω πραγματα ειναι το μονο ευκολο. Χωρις να θελω να πω οτι εκανες εσυ το ιδιο καμια σχεση.
Νταξει εκανα ενα βημα παραπερα προχωρησα να εξηγησω μια λειτουργια καπου τα μπερδεψα και ισως χαθηκε ολο  :P

Ισως για αυτο και οι περισσοτεροι τεχνικοι εκει εξω δεν λενε πολλα καμια φορα οταν τους ρωταμε γιατι τα πολλα
απαιτουν να ξερεις εις βαθος τι γινεται....

Π.Σ Μια αναγνωση ειχα ριξει στο mobile IP πριν απο 3-4 μηνες ισως να μην ηταν αρκετη.  :2funny:

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
σήμερις ο μπολντης μου θυμίζει τον αντονιόνη...
και για να πω την αλήθεια δεν ξέρω ποιος από τους δύο πρέπει να τρομάξει

μπόλντη καμ μπακ, μην πας προς το φως

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom