Νέα

Αναπάντητη κλήση απο κινητό με φραγή εξερχομένων κλήσεων..

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tyler77
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 115
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Πάντως γενικά η τεχνολογία εξελίσεται και το να ξεγελάς τους άλλους θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο, έως και σχεδόν αδύνατο, τα επόμενα χρόνια. Κρατάω την λέξη "σχεδόν" γιατί στα τεχνολογικά πάντα θα πρέπει να κρατάς και μια πισινή, για παν ενδεχόμενο.

καθε συστημα εφοσον ειναι ανθρωπινο δημιουργημα
ενδεχεται να εχει τρωτα σημεια τα οποια μπορεις
να εκμεταλευτεις για να το παραμετροποιησεις οπως θελεις

φυσικα απαιτει βαθεια γνωση του κωδικα...και αρκετες γλωσσες προγραμματισμου
για να εχεις αποκτησει καποια εμπειρια και οικειοτητα.

Δεν συμφερει πχ μια εταιρεια να στησει firewall βαρυ στο σημειο
ενος web server που δεχεται και εξυπηρετει αιτηματα καθημερινων χρηστων
ολο και καποια παραβιαση μπορει να γινει στο σημειο αυτο εξαρταται ποιον εχεις απεναντι σου
καθε φορα....  :grin:

αυτο με το firewall οσος χρονος και να περασει δεν το αλλαζουν ευκολα

p900

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2007
Κριτικές
7
Like
672
Πόντοι
96
Ναι τωρα που το σκέφτομαι, η φραγη γίνεται απ'το δίκτυο κι όχι απ'την κάρτα :P τι ufo  ειμαι :P

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Ναι τωρα που το σκέφτομαι, η φραγη γίνεται απ'το δίκτυο κι όχι απ'την κάρτα :P τι ufo  ειμαι :P

ε φυσικα ρε τυπε... αμα δεν σε εχουν στους πινακες δρομολογησης μεσα
τελειωνει εκει το παζαρι  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.278
Πόντοι
8.645
ε φυσικα ρε τυπε... αμα δεν σε εχουν στους πινακες δρομολογησης μεσα
τελειωνει εκει το παζαρι  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Υπάρχει πίνακας δρομολόγησης στα κινητά;  :think:
Όπως και mac δειυθύνσεις που είπες στην αρχή;  :think:

p900

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2007
Κριτικές
7
Like
672
Πόντοι
96
Υπάρχει πίνακας δρομολόγησης στα κινητά;  :think:

ασφαλώς, πως νομιζεις ότι συνδεεσαι όταν πραγματοποιείς κλήσεις με το κινητό σου; Μέσω τηλεφωνήτριας :cheesy:
URL]]

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Υπάρχει πίνακας δρομολόγησης στα κινητά;  :think:
Όπως και mac δειυθύνσεις που είπες στην αρχή;  :think:

Οχι ρε συ... δεν ειναι δρομολογητες τα κινητα για να
εχουν πινακες  :grin: τερματικα ειναι. Και τα πιο απλα τερματικα βασικα
μια κεραιουλα πομποδεκτη ενα OS και αν δεν κανω λαθος πρεπει να εχουν SYmbian OS οι περισσοτερες συσκευες οπως μοτορολα , νοκια , σαμσουνγκ κτλπ για interface και μια μπαταρια τουλαχιστον τα παλια
(με τα καινουργια δεν εχω ασχοληθει) η δρομολογηση ειναι απο τον agent και μετα.
ΠΟυ σου δινει μια IP διευθυνση. Απο την στιγμη που δινεται μια IP μιλαμε πλεον για δρομολογηση

τωρα... φυσικα και εχουν MAC τα κινητα... διευθυνση υλικου ειδαλλως δεν θα μπορουσαν να αναγνωρισθουν
και γενικα να επικοινωνησουν. Το κινητο ειναι μεσα στο τοπικο δικτυο πχ πρεπει να εχει μια φυσικη διευθυνση
αυτη δεν βγαινει εκτος.... και ειναι μοναδικη

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
ασφαλώς, πως νομιζεις ότι συνδεεσαι όταν πραγματοποιείς κλήσεις με το κινητό σου; Μέσω τηλεφωνήτριας :cheesy:
http://[URL unfurl="true"]www.wreckedmagazine.com/images/joeyredmond/switchboard.jpg[/img[/URL]]
[/quote]

Οι πινακες δρομολογησης στην ουσια εχουν ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ & ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΠΗΔΗΣΗ (επομενος κομβος)
για ενα κινητο τερματικο το οποιο συντονιζεται μεσω του σταθμου βασης (και οχι απο μονο του)
με αλλες συσκευες η επομενη "αναπηδηση" ειναι παντοτε ο σταθμος βασης... νομιζω
επομενως δεν του χρειαζεται πινακας δρομολογησης. ΟΙ πινακες δρομολογησεις ειναι μετα.

p900

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2007
Κριτικές
7
Like
672
Πόντοι
96
τωρα... φυσικα και εχουν MAC τα κινητα... διευθυνση υλικου ειδαλλως δεν θα μπορουσαν να αναγνωρισθουν
και γενικα να επικοινωνησουν. Το κινητο ειναι μεσα στο τοπικο δικτυο πχ πρεπει να εχει μια φυσικη διευθυνση
αυτη δεν βγαινει εκτος.... και ειναι μοναδικη

URL]]

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
http://[URL unfurl="true"]www.nokia.co.uk/EUROPE_NOKIA_COM_3/Get_Support/Product_Support/Support_for_Phones/N900/how_to/pics/update_software.jpg[/img[/URL]]
[/quote]

ετσι φιλε μου δωσε να γουσταρουμε

τι συστημα αριθμησης ειναι η διευθυνση MAC?  ;D

με ποια εντολη πηρες αυτα τα αποτελεσματα? εχει κανα κελυφος ή γραμμη εντολων το κινητο?  :2funny: :2funny: :2funny:

πλακα κανω  ;D

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.278
Πόντοι
8.645
http://[URL unfurl="true"]www.nokia.co.uk/EUROPE_NOKIA_COM_3/Get_Support/Product_Support/Support_for_Phones/N900/how_to/pics/update_software.jpg[/img[/URL]]
[/quote]

Αυτή η mac που γράφει είναι για το ασύρματο δίκτυο του κινητού αν συνδεθεί στο ίντερνετ. Ο bold λέει άλλο πράμα με τις mac, το οποίο δεν ξέρω αν λέγεται έτσι σίγουρα.

p900

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2007
Κριτικές
7
Like
672
Πόντοι
96
ετσι φιλε μου δωσε να γουσταρουμε

τι συστημα αριθμησης ειναι η διευθυνση MAC?  :grin:

με ποια εντολη πηρες αυτα τα αποτελεσματα? εχει κανα κελυφος ή γραμμη εντολων το κινητο?  :2funny: :2funny: :2funny:

πλακα κανω  :grin:
δεκαεξαδικό και το κινητό τρέχει σε linux και ναί έχει γραμμή εντολών :2funny:
δεν κάνω πλάκα :grin:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Αυτή η mac που γράφει είναι για το ασύρματο δίκτυο του κινητού αν συνδεθεί στο ίντερνετ. Ο bold λέει άλλο πράμα με τις mac, το οποίο δεν ξέρω αν λέγεται έτσι σίγουρα.

δηλαδη η MAC της συσκευης  :grin: στο ιντερνετ δεν φευγει καθολου η MAC ουτε η static ip
υπαρχει ενα πρωτοκολλο ππου λεγεται address resolution protocol (ARP) το οποιο κανει την επιλυση

Για να συνδεθει το κινητο στο ιντερνετ θα πρεπει να συνδεθει πανω σε καποιο access point
- ρουτερακι οπως θες πες το. Για να γινει η επικοινωνια μεταξυ αυτων των 2 συσκευων καθως και
το association  θα παιξουν με τις MAC. Και ο υπολογιστης σου αυτη τη στιγμη αν δωσεις μερικες εντολες απο το τερματικο

1.ipconfig -> WIndows
2. getmac

1.ifconfig -> LInux
2. arp -i eth0  

θα σου δειξει εναν πινακα  με τους αντιστοιχους πινακες

νομιζω χωρις να ειμαι σιγουρος και το ρουτερακι κραταει ισως καποιον πινακα με αυτες.

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.278
Πόντοι
8.645
Nαι ρε παιδί μου, σταμάτα την επίδειξη γνώσεων.  :P
Εγώ άλλο σε ρώτησα, που κολλάει η φραγή κλήσεων με τις mac addresses.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
δεκαεξαδικό και το κινητό τρέχει σε linux και ναί έχει γραμμή εντολών :2funny:
δεν κάνω πλάκα :grin:

ωραιος... σε λιγο καιρο θα περασουμε και στο IPv6 οποτε θα παιζουμε 16-δικα γενικοτερα  :grin:

τι διανομη του χεις βαλει ?  :cum: :cum: :cum:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Nαι ρε παιδί μου, σταμάτα την επίδειξη γνώσεων.  :P
Εγώ άλλο σε ρώτησα, που κολλάει η φραγή κλήσεων με τις mac addresses.

με βαση αυτα που εχω ψαξει... υπεθεσα επειδη ο τυπος ρωτησε
οτι πλεον δεν θα του δινουν καποια IP για να κανει κλησεις...
αμα με ρωτησεις τωρα τι σχεση εχει η IP με τα κινητα θα σε παραπεμψω να
δεις το mobile IP. Αλλα επειδη εχει δικτυο οπως μας ειπε τοτε του ειπα οτι θα εχουν
απλα κρατησει την MAC , IP στο κινητο δεν παιζει... επισης να μεινει χωρις διευθυνση (εστω
καποιο αναγνωριστικο) επισης δεν παιζει αρα τι μενει? Και απο εκει αρχισε ολη αυτη η κουβεντα.

ΑΠλα του δινω εκταση επειδη αφενος με ενδιαφερει το θεμα με ολα αυτα και ασχολουμαι περαν του οτι
το χω σπουδασει... αλλα και μηπως βρεθει και κανας εμπειροτερος και σε καποιο σημειο μου πει
λες πιπες εδω διορθωσε τα. Δεν εχω λογο να δειξω οτι ξερω , εκτος και αν θα μου κοψετε μισθο  :boobies: :boobies: :boobies:

τελος για καποιον που θα διαβασει σοβαρα αυτα που γραφω (αν ειναι ολα σωστα) θα γλιτωσει απο αρκετο ψαξιμο
που εφαγα εγω μεχρι να τα βαλω στο κεφαλι μου  :grin:

o palios

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2007
Like
2
Πόντοι
6

voice over ip απλα μπερδευτηκα πριν
επειδη δεν καταλαβα 100% τι ζητουσες.

ριξε μια ματια και εδω ειμαστε παλι.  ;)
μην στα λεω εγω απεξω και σαν τον παπαγαλο

και τελος πες μας αν ηταν οντως αυτο που ψαχνεις
να δουμε αν λυθηκε η απορια σου.
για κατι αντιστοιχο του vider ρωταγα  
ευχαριστω παντως

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
και τελος επειδη η πολυ θεωρια μου σπαει τα αρχιδια
εδωσα και 2-3 εντολες ειτε εχει γουιντοους ο αλλος ειτε ειναι τζι ελ
και εχει λινουξ να τις δωσει στο τερματικο να τα δει και απο πρακτικη αποψη.  :grin:

αυτα

sinnerman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Like
19
Πόντοι
166
και τελος επειδη η πολυ θεωρια μου σπαει τα αρχιδια
εδωσα και 2-3 εντολες ειτε εχει γουιντοους ο αλλος ειτε ειναι τζι ελ
και εχει λινουξ να τις δωσει στο τερματικο να τα δει και απο πρακτικη αποψη.  :grin:

αυτα
Ρε μορτη πολυ στη θεωρια το εχεις ριξει...γαμας καθουλου?

Kaloeros

Ανώτερος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
212
Like
4.919
Πόντοι
9.275
Παιδιά επειδή πολλά γράφονται, να βοηθήσω και εγώ με μερικά από αυτά που νομίζω ότι κατέχω:

Τα κινητά ως συσκευές για τηλεφωνική επικοινωνία δεν έχουν ούτε MAC addresses, ούτε IP, ούτε Linux, ούτε τίποτα τέτοιο εξωτικό. Και έτσι ήταν όλα σχεδόν τα κινητά μέχρι και πριν μερικά χρόνια. Όταν όμως τα κινητά έγιναν πρακτικά μικροί υπολογιστές (τα λεγόμενα smartphones) τότε τα κινητά ως συσκευές απέκτησαν και MAC, και τρέχουν και λειτουργικό (όχι απαραίτητα Linux, τα περισσότερα έχουν το Symbian, αλλά πρόσφατα πρώτο είναι το Android, και μεγάλη μερίδα έχει και το IOS του iphone) και όταν τα κινητά συνδέονται σε κάποιο IP δίκτυο (κινητό μέσω του δικτύου, ή ασύρματο σταθερό μέσω WiFi) προφανώς παίρνουν και μια IP διεύθυνση. Άρα ανακεφαλαιόνοντας τα πολλά κινητά (τα απλά) δεν έχουν IP κλπ, τα νέα/ακριβά/smartphones έχουν απόλα γιατί πρακτικά είναι μινιατούρες υπολογιστές. Για αυτό άλλοστε κοστίζουν πιο ακριβά και από ένα κανονικό notebook. Εκεί φτάσαμε.

Τώρα για το Voip κλπ (= κλήσεις φωνής μέσω internet) παιδιά αφήστε τα τεχνολογικά γιατί θα μπλέξουμε και δεν υπάρχει λόγος. Συνοπτικά ότι κάνεις από το notebook σου μπορείς πλέον να κάνεις (ίσως όχι τόσο χρηστικά λόγω μεγέθους) και από το smartphone κινητό σου.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom