Boldemort
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 4 Σεπ 2009
- Κριτικές
- 12
- Like
- 42
- Πόντοι
- 1.220
Παιδιά επειδή πολλά γράφονται, να βοηθήσω και εγώ με μερικά από αυτά που νομίζω ότι κατέχω:
Τα κινητά ως συσκευές για τηλεφωνική επικοινωνία δεν έχουν ούτε MAC addresses, ούτε IP, ούτε Linux, ούτε τίποτα τέτοιο εξωτικό. Και έτσι ήταν όλα σχεδόν τα κινητά μέχρι και πριν μερικά χρόνια. Όταν όμως τα κινητά έγιναν πρακτικά μικροί υπολογιστές (τα λεγόμενα smartphones) τότε τα κινητά ως συσκευές απέκτησαν και MAC, και τρέχουν και λειτουργικό (όχι απαραίτητα Linux, τα περισσότερα έχουν το Symbian, αλλά πρόσφατα πρώτο είναι το Android, και μεγάλη μερίδα έχει και το IOS του iphone) και όταν τα κινητά συνδέονται σε κάποιο IP δίκτυο (κινητό μέσω του δικτύου, ή ασύρματο σταθερό μέσω WiFi) προφανώς παίρνουν και μια IP διεύθυνση. Άρα ανακεφαλαιόνοντας τα πολλά κινητά (τα απλά) δεν έχουν IP κλπ, τα νέα/ακριβά/smartphones έχουν απόλα γιατί πρακτικά είναι μινιατούρες υπολογιστές. Για αυτό άλλοστε κοστίζουν πιο ακριβά και από ένα κανονικό notebook. Εκεί φτάσαμε.
Τώρα για το Voip κλπ (= κλήσεις φωνής μέσω internet) παιδιά αφήστε τα τεχνολογικά γιατί θα μπλέξουμε και δεν υπάρχει λόγος. Συνοπτικά ότι κάνεις από το notebook σου μπορείς πλέον να κάνεις (ίσως όχι τόσο χρηστικά λόγω μεγέθους) και από το smartphone κινητό σου.
ΓΙατι να μπλεξουμε ρε συ καλοερε? ΟΠοιος θελει και ενδιαφερεται μπορει να εμβαθυνει.
Αυτη ειναι η μαγκια για μενα να ξερεις πως λειτουργει μια τεχνολογια και ενα συστημα σε βαθος.
Η μασημενη τροφη δεν μου αρεσει για αυτο και δεν ειμαι χρηστης κλειστου λογισμικου βλεπε γουιντοους
βεβαια μπορει να πει καποιος εδω πως τα γουιντοους εχουν να κανουν ως εναν βαθμο και με την αυτοματοποιηση
των εργασιων που γενικα προτιμουν και οι μηχανικοι καποιες φορες.
Οσο για αυτο που λες με παλια δεν το γνωριζω 100% αλλα μπορεις να κανεις το τεστ αν θες.
Παρε ενα παλιο κινητο και συνδεσε το με εναν υπολογιστη να δουμε αν εμφανισει καμια διευθυνση
δεκαεξαδικη... εκτος και αν εχει σειριακο αριθμο.