Νέα

Αναπάντητη κλήση απο κινητό με φραγή εξερχομένων κλήσεων..

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tyler77
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 115
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Φίλοι είχα μέρες να μπω στο thread και τώρα διαπίστωσα ότι η κουβέντα έχει ανάψει για τα καλά  :2funny: :2funny: :2funny:

Λοιπόν η γνώμη μου είναι ότι το έχετε βαρύνει πολύ με τους τεχνικούς όρους και όποιοι δεν είναι σχετικοί με τα τεχνολογικά δεν θα καταλάβουν τίποτα. Απλά γράψτε τα βρε παιδιά... Ο φίλος tramuntana μας έγραψε την ακριβέστερη περιγραφή, ταπεινά λέω μια γνώμη.

Αν δεν γίνομαι κουραστικός (και εγώ)  να ανακεφαλαιώσω μερικά βασικά για να μην δημιουργούνται παρερμηνείες:

To IMEI αναγνωρίζει μοναδικά την τηλεφωνική συσκευή, είναι η ταυτότητά της. Όλα τα κινητά (συσκευή) έχουν από ένα. Αν αλλάζεις SIM (=κάρτα) χωρίς να αλλάξεις συσκευή, το IMEI παραμένει το ίδιο γιατί αντιστοιχεί στην συσκευή. Είναι 15ψήφιο.

Το IMSI αναγνωρίζει μοναδικά την SIM κάρτα που βάζουμε στην συσκευή. Είναι αποθηκευμένο στην SIM. Το IMSI μας "δένει" με το δίκτυο της κινητής. Είναι 15ψήφιο, για Ελλάδα ξεκινά από 202... Επίσης η SIM έχει πάνω της και έναν 20ψήφιο αριθμό (serial number) που αναγνωρίζει την κάρτα. Αν και "δένει" με το IMSI είναι πρακτικά άσχετο με αυτό.

Τέλος MSISDN είναι ο αριθμός κλήσης του κινητού, αυτός που ξέρουμε όλοι. Είναι για την Ελλάδα 12ψήφιος, ξεκινά από 306... (συνήθως το 30 το ξεχνάμε όταν είμαστε εντός Ελλάδος). Αυτός είναι και ο αριθμός που όλοι γνωρίζουμε σαν χρήστες. Το  MSISDN δεν είναι αποθηκευμένο στην SIM (σε αντίθεση με αυτό που πολλοί νομίζουν). Η SIM εγγράφεται στο δίκτυο μόνον με το IMSI και μετά το δίκτυο «στέλνει» στην SIM το MSISDN. Αυτά γίνονται για λόγους ασφαλείας.

Αν χάσεις την κάρτα SIM ή χαλάσει, και ζητήσεις αντικατάσταση, τότε παίρνεις νέα κάρτα, άρα νέο IMSI, αλλά το MSISDN παραμένει το ίδιο. Το δίκτυο μπορεί να αντιστοιχήσει στην οποιαδήποτε SIM (δική του) το οποιοδήποτε MSISDN (δικό του).

Η MAC υπάρχει μόνον στα κινητά που είναι smartphones. Τα άλλα απλά δεν έχουν γιατί δεν χρειάζεται. Η MAC είναι ένας 6 bytes αριθμός, σαν αυτό ΧΧ:ΥΥ:ΤΤ:ΑΑ:ΒΒ:CC

Τα κινητά δεν είναι routers (γενικά μιλώντας, όπου router = το modem/router που έχουμε στο σπίτι μας, όχι οι routers στα μεγάλα δίκτυα). Εντούτοις μερικά νέα και «πλούσια» κινητά έχουν την δυνατότητα να γίνουν μικρά WiFi hotspots και να παρέχουν internet σε άλλες συσκευές (πχ σε ένα notebook) μέσω της δικής τους κινητής σύνδεσης internet.

To RADIUS είναι πρωτόκολο για AAA (tramuntana). Υπάρχει και ο RADIUS server που είναι ο server. Να μην το αναλύσουμε άλλο γιατί ξεφύγαμε πολύ...

Όλα αυτά είναι "εσωτερικά" στο σύστημα και κανείς δεν χρειάζεται να τα γνωρίζει (πλην των τεχνικά ενδιαφερόμενων). Για το πώς λειτουργεί το routing, αν κάποιος έχει συγκεκριμένη ερώτηση/απορία ας την γράψει και αν γνωρίζω (από τα φοιτητικά μας χρόνια και το γενικότερο διάβασμα) να βοηθήσω, αλλά παρακαλώ να είναι συγκεκριμένη η ερώτηση.

αρκετα σωστος οδηγος. Τελικα εχουν MAC αλλα μονο τα smartphones  :2funny: :2funny: :2funny:
ε οκ δεν επεσα και τελειως εξω. Καλα το να πεφτω εξω ενω ειμαι διαβασμενος το χω φαει στην μαπα αρκετες φορες
και στο πανεπιστημιο ενω ηξερα την απαντηση εγραφα αλλα ντι αλλων... και εβγαινα μετα εξω στα πηγαδακια εκει και μου λεγανε ναι σωστο ειναι αυτο που εγραψες αλλα ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΑΥΤΟ  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

ΟΠοτε εβλεπα στο τελος ενα 3 και ηρεμουσα και το σεπτεβριο κτυπουσα το 9αρακι  :2funny: :2funny: :2funny:

καλα κανεις και συγκεκριμενοποιεις την ερωτηση για την δρομολογηση γιατι εχει ΠΟΛΛΑ  :grin:

καλα εκανες και τα ξεδιαλυνες εισαι ωραιος  ;)

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
τελος για να δει καποιος και πρακτικα το ΙΜΕΙ Του μπορει να δωσει στο κινητο

το *#06#  και να το σημειωσει καπου ωστε αμα τον κλεψουν να παει και να τον δωσει ωστε να μπλοκαρουν το κινητο

Επισκέπτης
Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ, ρα παπάρα ερευνητάκο ο Κνουθ σε μάρανε.

Δεν αρχίζει καλλίτερα από εδώ:

0470088702.jpg

Χμμ, ποιος θα του μεταφράζει;  :grin:

Βέβαια, εν συγκρίσει με αυτά που έγραψαν μερικοί...παπατζήδες σε αυτό το θρεντ, δεν ήταν και τίποτα το φοβερό αυτό που έγραψε. Κάπου θα το άκουσε, το "ξεφούρνισε", οk...

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Χμμ, ποιος θα του μεταφράζει;  :grin:

Βέβαια, εν συγκρίσει με αυτά που έγραψαν μερικοί...παπατζήδες σε αυτό το θρεντ, δεν ήταν και τίποτα το φοβερό αυτό που έγραψε. Κάπου θα το άκουσε, το "ξεφούρνισε", οk...

οχι ο λιον7 και ο καλοερος οπως και ο τραμουντανα βοηθησαν .

Ο λιον7 καλα εκανε και το ψαξε... γιατι υπηρχαν ασαφειες. Σε πληροφορω πως για ατομα που
ενδιαφερονται για αυτα η "δουλεια" ηταν καλη  :grin:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
μπαινουμε που μπαινουμε ολοι οι σαρδαναπαλοι εδω μεσα
για τις πουτανες αν μαθουμε και κατι παραπανω δεν θα μας χαλασει  :boobies: :boobies: :boobies:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Δεν κατάλαβες. Ο τραμουντάνα και ο καλόερος έγραψαν σαφέστατα και to the point. Ο lion7 είχε απορίες και τις εξέφρασε με ευκρινή τρόπο αλλά ξέρει και τι είναι το mobile ip.

Αυτά  :grin:

εμενα δεν με ενδιαφερει αν θα το πω σε σενα σωστα
για να μου πεις οτι γνωριζω... εμενα με ενδιαφερει να καταλαβω εγω την λειτουργια του
και αν καταλαβω την λειτουργια του και αφιερωσω και λιγο χρονο που ξερεις μπορει να σου δειξω
εμπρακτα πλεον και χωρις πολλες πολλες σαλτσες οτι το ξερω. Ειτε με τον εναν ειτε με τον αλλο τροπο  :grin:

Ειπα και στην αρχη πως μπερδεψα το mobile IP γιατι το κουραζουμε δεν καταλαβαινω  ;)
δεν ειμαι γενικος στην βονταφον αδερφε ουτε στην νοκια  :2funny: :2funny: :2funny:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Δε σβήνεις καλύτερα όλα τα μηνύματα σου από το παρόν θρεντ; Αυτή θα ήταν η μόνη θετική συνεισφορά...

Αυτά. Σπαμ από εμένα τέλος.

Για τυπους σαν και εσενα δεν υπαρχει συνεισφορα εκ μερους μου.
Πραγματικα δεν θα απαντουσα ουτε σε μια ερωτηση...  ;)

Δικαιωμα να μιλας και να βγαζεις γλωσσα εχεις μονο οταν εισαι αλανθαστος.
Αλλα επειδη τετοιος τυπος δεν υπαρχει ασε τις γραφικοτητες και σπασε  ;)

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
δικαιωμα να σχολιαζεις εχεις μονο οταν δεν εισαι ασχετος.
Με αρχιδια αλλων μην σχολιαζεις δεν σε τιμαει  :P

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Δεν είσαι απλώς ηλίθιος. Είσαι και θρασύς.

Το οτι εκανα ενα λαθος στο mobile IP δεν με κανει ασχετο
αντε κουνα λιγο το κεφαλι σου μπας και ερθει στην θεση του
γιατι οι συντεταγμενες που οριζει δεν αναγνωριζονται απο την καρτα γραφικων  :2funny: :2funny: :2funny:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Η MAC υπάρχει μόνον στα κινητά που είναι smartphones. Τα άλλα απλά δεν έχουν γιατί δεν χρειάζεται. Η MAC είναι ένας 6 bytes αριθμός, σαν αυτό ΧΧ:ΥΥ:ΤΤ:ΑΑ:ΒΒ:CC

Ξανα επανερχομαι μετα απο καιρο για να σου υπενθυμισω πως εδω εχεις λαθος
διοτι προχθες με κινητο που εχει αγορασθει πριν απο 3-4 χρονια ενα παλιο μοντελο νοκια
εκανα μεταφορα στον υπολογιστη με Bluetooth κατι αρχειων... φυσικα φανηκε και η MAC και ολα

επομενως MAC δεν διαθετουν μονο τα smartphones κατι μου ελεγε να επιμεινω επειδη την διαδικασια
την ειχα κανει και παλιοτερα και την θυμομουν καπως αμυδρα.... αλλα τωρα ειμαι σιγουρος.
Αποκλειεται να ειχα κανει τοσο σοβαρο λαθος... για το mobile IP ειπα μαλακιες ναι αλλα να μου μια φορα το διαβασα στην ζωη μου  :2funny: :2funny:

Π.Σ Μην λετε για πραγματα στα οποια δεν εχετε πειραματιστει  :P
δεν το λεω για σενα να σε κοντραρω που εισαι καλοπροαιρετος το λεω γενικα.
ΠΟυ βγαινουν και λενε να αυτο δεν γινεται το αλλο δεν παει ετσι κτλπ...

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
δηλαδη για να καταλαβαινουν και οι αναγνωστες οποιοδηποτε κινητο ειτε παλιο ειτε καινουργιο εχει πομποδεκτη Bluetooth διαθετει MAC adress - φυσικη διευθυνση για επικοινωνια με καποιον υπολογιστη

(καλα για κινητα που μπαινουν ιντερνετ δεν το συζηταμε οτι διαθετουν)

τωρα σχετικα με τις κλησεις και την ομιλια ειναι αυτα που ειπατε εσεις.....

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.278
Πόντοι
8.645
Έχεις δίκιο. Για να μην λες ότι δεν το λέω. Αμα δεν έγραφες και τις εξυπνάδες θα ταν καλύτερα.

leon4861

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Φεβ 2008
Κριτικές
7
Like
1.228
Πόντοι
216
Ρε παιδιά τι κάνετε έτσι?
Όλες οι συσκευές που διασυνδέονται μεταξύ τους ή σε δίκτυο έχουν mac address.
Η οποία mac address είναι μοναδική για κάθε προϊόν και αν την ξέρεις ξέρεις και ποιο προϊόν (με S/N) ποιας εταιρείας είναι.  

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom