Νέα

Ανακεφαλαιοποιήση ελληνικών τραπεζών

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Muratti_ambassador
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 69
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ποιά τράπεζα θα τα καταφέρει;

• Εθνική

Ψήφοι: 11 28,2%
  • Πειραιώς

Ψήφοι: 9 23,1%
  • Alpha

Ψήφοι: 7 17,9%
  • Eurobank

Ψήφοι: 12 30,8%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    39

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
τουλάχιστον τους τίτλους των θεμάτων οι μοντερέιτορς δεν μπορείτε να τους διορθώνετα γ^%$ την ανακεφαλαιοποιήση μου μέσα.

OP
OP
Muratti_ambassador

Muratti_ambassador

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2015
Κριτικές
9
Like
144
Πόντοι
286
η κύπρος αποφασισε και πουλαει κόκκινα δάνεια σε ξένα funds αυτό θέλουν και για εμάς μάλλον μαζί με μαζικούς πληστηριασμούς

Είναι αρνητικό να σου αγοράζει κάποιος με υψηλό ρίσκο σε discount ένα δάνειο;;;; Δεν μιλάω για αποδεδειγμένα χρεοκοπημένα νοικοκηριά (όχι  με τα αστεία κριτήρια που λένε) αλλά μπτακστιδών κλπκλπ....

aaa1980

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2015
Κριτικές
11
Like
464
Πόντοι
326
Λόγω δικιας μας ανικανότητας ή όχι... Απλα να θυμίσω ότι τα λεφτά του ΤΧΣ προερχονατι απο τους κακους ευρωπαιους φορολογουμενους που τους βριζαμε κιολας....
εγώ προσωπικά δεν βρίζω τους έξω πάνω από όλα φταίνε οι μέσα και έμεις σαν πολίτες..

Εγγρ.
11 Οκτ 2015
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
η κύπρος αποφασισε και πουλαει κόκκινα δάνεια σε ξένα funds αυτό θέλουν και για εμάς μάλλον μαζί με μαζικούς πληστηριασμούς

Χρονοβόροι αλλά προσοδοφόροι.

Άλλωστε με τους προδότες πολιτικούς που έχουμε αλλά και με τον μαλάκα Ελληνικό λαό, τα μνημόνια θα έχουν πάνω από 400 χρόνια διάρκεια.
Νέοι "ιδιοκτήτες" θα πάρουν τα σπίτια του κοσμάκη.

OP
OP
Muratti_ambassador

Muratti_ambassador

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2015
Κριτικές
9
Like
144
Πόντοι
286
τουλάχιστον τους τίτλους των θεμάτων οι μοντερέιτορς δεν μπορείτε να τους διορθώνετα γ^%$ την ανακεφαλαιοποιήση μου μέσα.

Διορθώνω τον τόνο (σωστή παρατήρηση) εκτός και αν κάνω καλποιο λ´αθος σαν νέος εδώ που έβαλα το θέμα....

aaa1980

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2015
Κριτικές
11
Like
464
Πόντοι
326
Είναι αρνητικό να σου αγοράζει κάποιος με υψηλό ρίσκο σε discount ένα δάνειο;;;; Δεν μιλάω για αποδεδειγμένα χρεοκοπημένα νοικοκηριά (όχι  με τα αστεία κριτήρια που λένε) αλλά μπτακστιδών κλπκλπ....
μαζί με τα ξερά καιγονται και τα χλωρά..οι έξω ξέρουν πως είσαι τελιωμένος και θα σου πάρουν όλη την οικονομία..

OP
OP
Muratti_ambassador

Muratti_ambassador

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2015
Κριτικές
9
Like
144
Πόντοι
286
μαζί με τα ξερά καιγονται και τα χλωρά..οι έξω ξέρουν πως είσαι τελιωμένος και θα σου πάρουν όλη την οικονομία..

Βάσει της παρουσίας τους σε ένα τόσο  αφερεγγυο περιβαλλον δεν το βλεπω... Βλεπε πσος σεβεται η ελληνικη πολιτεια την υπογραφη της σε συμβασεις τυπου ΟΠΑΠ.., ποιος επενδυει σε τετοιο κρατος.. Και οσοι λιγοι το κανουνε ισως να τους χτισουμε ενα αγαλμα ;)

aaa1980

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2015
Κριτικές
11
Like
464
Πόντοι
326
χλωρά εννοώ ιδιοκτήτες σπιτιών που θα πουληθούν τα δανεια τους σε χαμηλές τιμές σε ξένους ανθρώπους που πραγματικά δεν μπορούν να πληρώνουν..όχι τους άλλους τους έξυπνους..

aaa1980

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2015
Κριτικές
11
Like
464
Πόντοι
326
όσο για την ανακεφαλαιοποιηση πιστεύω θα γίνει αλλά δεν θα είναι η τελευταία...

OP
OP
Muratti_ambassador

Muratti_ambassador

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2015
Κριτικές
9
Like
144
Πόντοι
286
χλωρά εννοώ ιδιοκτήτες σπιτιών που θα πουληθούν τα δανεια τους σε χαμηλές τιμές σε ξένους ανθρώπους που πραγματικά δεν μπορούν να πληρώνουν..όχι τους άλλους τους έξυπνους..

Να κάνω ένα απλό ερώτημα ... Ας υποθέσουμε ότι κάποιος τα πέρνει αυτά τα δάνεια/σπίτια ... Τι θαντα κάνει;;;;;

Δεν ξέρω αν συμφωνείς αλλά η αξία ενός σπιτιού που αγοράστηκε το 2008 έχει τηνίδια αξία σήμερα; Αυτή τη ζημιά ποιός πρέπει να την επομιστεί; Γιατί υπάρχει η άποψη ότι η υποθήκη είναι νεκρό γράμμα και όχι ενεργό;

aaa1980

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2015
Κριτικές
11
Like
464
Πόντοι
326
Να κάνω ένα απλό ερώτημα ... Ας υποθέσουμε ότι κάποιος τα πέρνει αυτά τα δάνεια/σπίτια ... Τι θαντα κάνει;;;;;

Δεν ξέρω αν συμφωνείς αλλά η αξία ενός σπιτιού που αγοράστηκε το 2008 έχει τηνίδια αξία σήμερα; Αυτή τη ζημιά ποιός πρέπει να την επομιστεί; Γιατί υπάρχει η άποψη ότι η υποθήκη είναι νεκρό γράμμα και όχι ενεργό;
αν εσύ αγόρασες σπιτι το 2008 με δάνειο 300000 και έρθω εγώ το fund και αγοράσω απο την τράπεζα σου το δάνειο σου 70000 και εσύ χρωστάς πλέον σε εμένα όλα αυτά που χρώσταγες στην τράπεζα σου....πωσ σου φαίνεται?θα βγω χαμένος??

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
αν εσύ αγόρασες σπιτι το 2008 με δάνειο 300000 και έρθω εγώ το fund και αγοράσω απο την τράπεζα σου το δάνειο σου 70000 και εσύ χρωστάς πλέον σε εμένα όλα αυτά που χρώσταγες στην τράπεζα σου....πωσ σου φαίνεται?θα βγω χαμένος??

το 70.000 υπόλοιπο δάνειου θα πουληθεί για μάξιμουμ 7.000 (ίσως 4.000)...

OP
OP
Muratti_ambassador

Muratti_ambassador

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2015
Κριτικές
9
Like
144
Πόντοι
286

Δυστηχώς είσαι ήδη χαμένος γιατί όποιος και να το ´εχει εσύ/εγώ συνεχίζουμε να χρωστά,με 300.... Απλά η τράπεζα πέρνει 70 γράφει τη ζημιά της και αν δεν ξανακάνει τη μαλακία της δεν χρήζει νέας ανακεφαλαιοποιησης απο τους φορολογουμενους...

aaa1980

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2015
Κριτικές
11
Like
464
Πόντοι
326

aaa1980

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2015
Κριτικές
11
Like
464
Πόντοι
326
Δυστηχώς είσαι ήδη χαμένος γιατί όποιος και να το ´εχει εσύ/εγώ συνεχίζουμε να χρωστά,με 300.... Απλά η τράπεζα πέρνει 70 γράφει τη ζημιά της και αν δεν ξανακάνει τη μαλακία της δεν χρήζει νέας ανακεφαλαιοποιησης απο τους φορολογουμενους...
εσυ συνεχιζεις να χρωστας 300..σε εμενα το fund που αγορασα το δάνειο σου με 70...αν δεν με πληρωνεις βγάζω το σπιτι σου σε πληστηριασμο ..δεν θα πιάσω 70++..??

OP
OP
Muratti_ambassador

Muratti_ambassador

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2015
Κριτικές
9
Like
144
Πόντοι
286
εσυ συνεχιζεις να χρωστας 300..σε εμενα το fund που αγορασα το δάνειο σου με 70...αν δεν με πληρωνεις βγάζω το σπιτι σου σε πληστηριασμο ..δεν θα πιάσω 70++..??

Σωστό... Αλλά έτσι δυστηχώς είναι οι κανόνες.... Όταν κάποιος έπερνε δάνειο υποθηκεύε δεν έπερνε επενδυτικό ρίσκο που προφανώς δεν του βγήκε; Μοναδικό ευρωπαικό αν όχι παγκόσμιο φαινόμενο η Ελλάδα με 70% ιδιοκατοικιση... Αν και αυτό το ποσοστό και ο κοινωνικός ιστός με θεσμό οικογένειας ´εχει σώσει την κοινωνία από πολ´υ χειρότερα δεινά την τελευταία πενταετία...

aaa1980

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2015
Κριτικές
11
Like
464
Πόντοι
326
Σωστό... Αλλά έτσι δυστηχώς είναι οι κανόνες.... Όταν κάποιος έπερνε δάνειο υποθηκεύε δεν έπερνε επενδυτικό ρίσκο που προφανώς δεν του βγήκε; Μοναδικό ευρωπαικό αν όχι παγκόσμιο φαινόμενο η Ελλάδα με 70% ιδιοκατοικιση... Αν και αυτό το ποσοστό και ο κοινωνικός ιστός με θεσμό οικογένειας ´εχει σώσει την κοινωνία από πολ´υ χειρότερα δεινά την τελευταία πενταετία...
ελπίζω στο θέμα σπιτιών να μην δούμε εικόνες ισπανίας...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
δηλαδή ένα σπίτι που είχε το 2008 300000 δεν πιάνει σημερα η μετά από 2 χρόνια 70000 και πάνω..???

δεν μίλησα για το σπίτι .. .για το υπόλοιπο δανείου μίλησα...

το σπίτι αυτή την στιγμή δεν πιάνει απολύτως τίποτα... παίζει να μην έχει γίνει αγοραπωλησία ακινήτου το τελευταίο εξάμηνο...

Επισκέπτης
Δεν θα γίνει ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Ο χάρτης στο τραπεζικό σύστημα θα σχεδιαστεί απο την αρχή.
Γιατί στόχος είναι το ζεστό, το αληθινό χρήμα που έχει εγκλωβιστεί στις τράπεζες.
Δεν ενδιαφέρει πλέον η διάσωση του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα.
και περσυ περασαν τα stress test και μετα ειχαμε capital controls και τωρα θα γινει ανακεφαλαιοποιηση και μετα θα πεσει κουρεμα :gay:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom