Ανοίγω το θέμα με βάση μια επαγγελματική πρόταση που είχα πριν από ένα μήνα όπου είχα την ευκαιρία να αλλάξω την δουλειά μου στην επαρχεία με μια πολύ πιο ενδιαφέρουσα στην Αθήνα.
Το μόνο που θα παρέμενε το ίδιο θα ήταν τα λεφτά που θα έπαιρνα όλα τα άλλα θα άλλαζαν νέα ζωή, νέο σπίτι, νέα δουλειά, νέοι φίλοι. Η πρόταση ήρθε τελείως στα ξαφνικά αλλά με δεδομένο ότι έχω ένα διαμέρισμα στην Αθήνα (Ν.Κόσμο) και ότι στη δουλειά μου είχα δέκα χρόνια στα ίδια σκατά αποφάσισα να την δεχτώ. Εννοείτε ότι μόλις συμφώνησα δε παραιτήθηκα, πήρα άδεια και κατέβηκα στο διαμέρισμα μου στην Αθήνα για να κάνω μια πρόβα τζενεράλ, έτσι κι αλλιώς η συμφωνία θα άρχιζε μετά τον Ιούλιο.
Μόλις πάτησα το πόδι μου στην πρωτεύουσα άρχισα να αγχώνομαι, δλδ εδώ θα περάσω την υπόλοιπη ζωή μου; (ξέχασα να πω ότι η δουλειά θα είναι μόνιμη για τα επόμενα 25 χρόνια) την Αθήνα την ξέρω αρκετά καλά και την επισκέπτομαι τακτικά τα τελευταία 10 χρόνια αλλά τώρα την έβλεπα με άλλο μάτι...΄
Φτάνω στο διαμέρισμα μου στο κέντρο και διαπιστώνω κάτι που ήξερα και τα προηγούμενα χρόνια αλλά δε το έδινα σημασία, ότι είναι πολύ μικρό... Πραγματικά δε γινόταν να ζήσω σε ένα διαμέρισμα 20τμ όταν στην επαρχία έχω μάθει σε 80!!!
Αρχίζω να το σκέφτομαι καλύτερα λέω εδώ το πολύ να μείνω για κάνα μήνα, μετά πρέπει να βρω σπίτι κοντά στη δουλειά(ήταν εκτώς Αθηνών). Κάθομαι και υπολογίζω ότι με νοίκι, λογαριασμούς και βενζίνες, σούπερ-μάρκετ κλπ ίσα ίσα που θα μου έφτανε ο μισθός κάθε μήνα μην πω ότι κάποιους μήνες θα έμπαινα. Τέρμα τα ταξιδάκια, τέρμα οι βίζιτες τέρμα οι καβάτζες όλα στο νοίκι...
Αρχίζω και αγχώνομαι σοβαρά, για 5 μέρες κοιμόμουν και ξυπνούσα με τον ίδιο καημό δλδ πως θα τα βγάλω πέρα στο μέλλον; δε θα βγάλω ένα καλύτερο μισθό; Ναι, αλλά και τα έξοδα θα είναι περισσότερα οικογένεια, ΕΝΦΙΑ μλκίες...
Για να μην πολυλογώ πήρα τηλ τον μελλοντικό εργοδότη και ακύρωσα την συμφωνία, σαν το σπίτι σου δεν έχει κι άμα έχεις μάθει να ζεις στο δικό σου για πολλά χρόνια δύσκολα δέχεσαι αλλαγές (είμαι και 36).
Κατά τα χρονικά αυτά των 5 ημερών συνέβησαν πολλά που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την τελική μου απόφαση αλλά δε θέλω να τα σχολιάσω, αυτό που κατάλαβα ήταν ότι ήθελα να αλλάξω την δουλειά μου αλλά δεν ήθελα να αλλάξω την ζωή μου και προσωπικά βάζω πρώτα την ζωή και μετά την δουλειά.
Αυτά τα ολίγα από μένα αν έχετε κάποια παρόμοια εμπειρία ή θέλετε να πείτε την γνώμη σας παρακαλώ γράψτε χωρίς πάθη και προκαταλήψεις...