Είναι πολύ εύκολο να μιλάς εκ του ασφαλούς.Εσύ,όπως και εγώ κάποτε,είχαμε την ευκαιρία να ξεκινήσουμε απο κάπου.Απο εκεί και πέρα ο καθένας έκανε τα κουμάντα του αν ήθελε να προχωρήσει παραπέρα.Και εγώ στο Δημόσιο ήμουν.Και πριν το Δημόσιο δούλεψα απο γαλατάς,μέχρι μπετατζής εν Ελλάδι,αλλά και οδοποιός,πλακάς,μεταφορέας και εν τέλει νομικός εν Παρισίοις.Αλλά δεν έμεινα στάσιμος.Και χρήμα έδωσα και πολύ χρόνο αφιέρωσα αφου έπιασα δουλειά.Και όχι μόνο πήρα μεταπτυχιακά,5 τον αριθμό,αλλά έχω και 2 διδακτορικά.Και στα γεράματα,στα 58 μου,απο βαρεμάρα και ενασχόληση με το αντικείμενο της συγκριτικής θρησκειολογίας έδωσα κατατακτήριες και μπήκα και στη Θεολογική σχολή,για να έχω να πώ και κάτι με τον παλιό μου φίλο τον Μπέγζο.Ε,και?Να τα βάλεις στον κώλο σου τα πτυχία στην ηλικία αυτή.Όχι μόνο εσύ,αλλά όλοι μας που τα έχουμε.Τα πήραμε σε πολύ εύκολες εποχές με σαφώς μικρότερο ανταγωνισμό στην αγορά εργασίας.Στα παιδιά του σήμερα τι έχεις να προτείνεις;Να γίνουν όλοι γκαρσόνια;Να ειδικευτουν που;Εγώ τον δικό μου τον έστειλα στο Στρασβουργο,αφου φιλήσαμε κατουρημένες ποδιές για να κάνει την πρακτική του εδώ,αμισθί μάλιστα.Και πάλι καλά που εκεί είναι άλλος συμφοιτητής μου απο την εποχή τυο σιδήρου που ήμουν στο Παρίσι και σπούδαζα και μπόρεσε να βρεί δουλειά εκεί.Ομως έτυχε να έχω κάποιες γνωριμίες.Το παιδί του πλακά,του μπετατζή,του ηλεκτρολόγου,του λογιστάκου,του τυροπιτά,του καφετζή κοκ που θα πάει;Και ειναι ντροπή να συγκρίνεις τον εαυτό σου,έναν επαγγελματία που είσαι 35 χρόνια στην αγορά εργασίας με ένα νέο άτομο ή να τσουβαλιάζεις όλα τα νέα παιδιά ως γυναικωτά και αδύναμα,ξεχνώντας πως ο ωχαδερφισμός και οι δικές μας συνήθειες οδήγησαν σε αυτές τις συνθήκες.
[/quote
-----------------------------------------
ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΥΠΕ ΕΥΓΕ.....
στα 80ς ακομη κ αρχες 90ς για πιο νωρις 70ς δεν ξερω, υπηρχαν ευκαιριες κ ΑΛΛΗ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ...
πχ στα 60ς αποφοιτος γυμνασιου ΜΕΤΡΑΓΕ...1 ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΑ εφτανε.
Δουλεια εβρισκες παντου π.χ εστω κ γκαρσονι καλες εποχες ειχες 15-20 χιλιαρικα ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ....την μερα
ΟΤΑΝ Ο ΒΑΣΙΚΟς ΜΙΣΘΟς του γραφειου ηταν 110,000.
με αυτα τα λεφτα αν δεν ειχαν οι δικοι σου ΣΠΟΥΔΑΖΕΣ..η ΕΜΕΝΕΣ ΜΟΝΟΣ....
Στα 60 που γραφεις δεν μιλαω για σενα σε πολλες δουλειες εκτος δημοσιο εισαι για πουλο.
ΕΚΤΟΣ αν εισαι αναντικαταστατος.
με
550 ενας νεος σημερα τι να κανει ρε?βασικο μισθο ΤΟΥ 1997
λες για ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ σε μορφωση....ΒΙΟΛΟΓΟΣ σε δημοσιο νοσοκομειο ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΙΡΝΕΙ 800 ΕΥΡΩ...
ρωτα ποσα παιρνει ο χειρουργος την ωρα....(ασε τα μαυρα στην ακρη).
ΠΩΣ ο αλλοσ θα κανει οικογενεια ρε...
ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ.....
επιλογες οπως γκαρσονια ,οικοδομη κτλ σχεδον εσβησαν....
θα στο πω με ενα παραδειγμα...
"γυρνωντας σπιτι βρισκω δυο τυπους 17-19 ετων να ξεκουραζονται στην εισοδο(μοιραζαν φυλαδια),
τους ειπα να αραξουν κ δεν τρεχει τιποτα να ξεκουραστουν, τους ρωτησα ποσα παιρνουν την ωρα=2 ευρω....
στα 14-17 που το εκανα ΕΓΩ καλοκαιρια για ΕΞΤΡΑ ΧΑΡΤΖΗΛΙΚΙ ΕΠΕΡΝΑ 800 ΔΡΧ ΤΗΝ ΩΡΑ Κ ΝΟΜΙΖΩ ΚΥΡΙΑΚΗ ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ....ΑΥΤΟ ΠΡΙΝ 25 ΧΡΟΝΙΑ!!!!
ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ 2,5 ΕΥΡΩ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΕΠΟΧΗ ΕΓΙΝΑΝ 2- ΣΗΜΕΡΑ.
----------------
ΔΡΑΧΜΗ ΣΗΜΕΡΑ δεν γινεται να γυρισουμε θα ΠΝΙΓΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ...
ΑΝ ΛΕΩ ΑΝ ειχαμε φυγει το 2009 ισως σημερα να ειχαμε ερθει λιγο στα ισα μας 60%..
με ελπιδα σε αλλα 5-6 χρονια για ΚΑΛΥΤΕΡΑ...
..
σημερα αν παμε σε δραχμη κανεις δεν ξερει 100% τι θα γινει..μονο σεναρια θετικα η αρνητικα..
το 2009 ειχες κ το πλεονεκτημα να εκβιασεις μια καλυτερη συμφωνια-εξοδο κτλ..
σημερα δεν το χεις ουτε αυτο