Νέα

Αν γυρίζαμε στη δραχμή

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Moscowita
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 974
  • Εμφανίσεις 38K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.294
Πόντοι
5.506
δηλαδή η ευρώ η Βενεζουέλα άλλη λύση δεν υπάρχει
εγώ όμως άλλο πόσταρα δεν μας λές τι έχεις να μας πείς για την φτώχεια και την εξαθλίωση που ζεί ο ελληνικός λαός με το ευρώ

Tη φτώχια και την εξαθλίωση δεν τη ζει ο κόσμος "με το Ευρώ" ΗΛΙΘΙΕ, τη ζει με την τεμπελιά του, με την κλεψιά του, με την ανικανότητα και την κουτοπονηριά του. Γκε γκε βλάκα;

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
δηλαδή η ευρώ η Βενεζουέλα άλλη λύση δεν υπάρχει
εγώ όμως άλλο πόσταρα δεν μας λές τι έχεις να μας πείς για την φτώχεια και την εξαθλίωση που ζεί ο ελληνικός λαός με το ευρώ

ρε μαλάκα δεν καταλαβαίνεις ότι την φτώχεια και εξαθλίωση ζούνε αυτοί οι οποίοι σε κανονικές κοινωνίες θα είχανε πεθάνει ?

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.294
Πόντοι
5.506
οι μισθοί συρρικνώθηκαν σε αυτούς που έπρεπε να συρρικνωθούν
η ανεργία αυξήθηκε στους τεμπέληδες
οι προοδευτικοί άνθρωποι πάντοτε και διαχρονικά μετανάστευαν με σκοπό να "ἐπεὶ Τροίης ἱερὸν πτολίεθρον ἔπερσεν· πολλῶν δ' ἀνθρώπων ἴδεν ἄστεα καὶ νόον ἔγνω, "
την πούτσα την φάγανε όχι οι χαμηλοί οι οποίοι μείνανε δυστυχώς αλώβητοι αλλά οι μεσαίοι που φάγανε σφαλιάρα προκειμένου να συνεχίσουν να την βγάζουν οι χαμηλοί

Έλα μου τώρα με το μαλακοπίτουρα που θέλει να του απαντήσουμε και στα σοβαρά. Οτι αυτός και η φάρα του δεν πρόκειται ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ να προκόψουν, δε μπορεί να το καταλάβει το βόδι.  :uglystupid: :uglystupid: :jerking2: :jerking2: :jerking2: :jerking2: :jerking2: :jerking2: :jerking2:

arist_plat1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2015
Like
2
Πόντοι
166
οι μισθοί συρρικνώθηκαν σε αυτούς που έπρεπε να συρρικνωθούν
η ανεργία αυξήθηκε στους τεμπέληδες
οι προοδευτικοί άνθρωποι πάντοτε και διαχρονικά μετανάστευαν με σκοπό να "ἐπεὶ Τροίης ἱερὸν πτολίεθρον ἔπερσεν· πολλῶν δ' ἀνθρώπων ἴδεν ἄστεα καὶ νόον ἔγνω, "
την πούτσα την φάγανε όχι οι χαμηλοί οι οποίοι μείνανε δυστυχώς αλώβητοι αλλά οι μεσαίοι που φάγανε σφαλιάρα προκειμένου να συνεχίσουν να την βγάζουν οι χαμηλοί

οι μισθοί συρρικνώθηκαν αλλά οι τιμές δεν έπεσαν με αποτέλεσμα σε όσους συρρικνώθηκαν οι μισθοί να μην μπορούν να ζήσουν/επιβιώσουν.Μέσα σε μια μέρα ο βασικός μισθός πήγε από τα 700€ στα 500€ το μήνα η ανεργία αυξήθηκε και οι τιμές όμως δεν διαφοροποιήθηκαν/μειώθηκαν
δηλαδή ξαφνικά η Ελλάδα απέκτησε ένα 30% ποσοστό τεμπέληδων. Δηλάδή οι Έλληνες ήταν τεμπέληδες την αρχή της δεκαετίας του 50  και σήμερα
ναι  έχεις διαβάσει οδύσσεια μπράβο σου.Δηλαδή οι νέοι μετανάστευαν ξαφνικά τη δεκαετία του 50 και του 60 και σήμερα.Τις προηγούμενες δεκαετίας δεν είχαν  το όραμα να μεταναστεύσουν
ναι ρε ενώ με τη φορολόγηση στα 5500€ για τους άγαμους όλη η αστική τάξη θα πληρώσει

arist_plat1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2015
Like
2
Πόντοι
166
ρε μαλάκα δεν καταλαβαίνεις ότι την φτώχεια και εξαθλίωση ζούνε αυτοί οι οποίοι σε κανονικές κοινωνίες θα είχανε πεθάνει ?

δηλαδή θες να μας πείς ότι χωρίς ευρώ όλοι οι άνεργοι, χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι θα έπρεπε να είχαν πεθάνει

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.294
Πόντοι
5.506
δηλαδή θες να μας πείς ότι χωρίς ευρώ όλοι οι άνεργοι, χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι θα έπρεπε να είχαν πεθάνει

Φυσικά, αφού όλοι αυτοί που περιγράφεις είναι ψωλάδες.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
οι μισθοί συρρικνώθηκαν αλλά οι τιμές δεν έπεσαν με αποτέλεσμα σε όσους συρρικνώθηκαν οι μισθοί να μην μπορούν να ζήσουν/επιβιώσουν.Μέσα σε μια μέρα ο βασικός μισθός πήγε από τα 700€ στα 500€ ο μήνα η ανεργία αυξήθηκε και οι τιμές όμως δεν διαφοροποιήθηκαν
δηλαδή ξαφνικά η Ελλάδα απέκτησε ένα 30 ποσοστό τεμπέληδων. Δηλάδή οι Έλληνες ήταν τεμπέληδες την αρχή της δεκαετίας του 50  και σήμερα
ναι  έχεις διαβάσει οδύσσεια μπράβο σου.Δηλαδή οι νέοι μετανάστευαν ξαφνικά τη δεκαετία του 50 και του 60 και σήμερα.Τις προηγούμενες δεκαετίας δεν είχαν  το όραμα να μεταναστεύσουν
ναι ρε ενώ με τη φορολόγηση στα 5500€ για τους άγαμους όλη η αστική τάξη θα πληρώσει

ο βασικός μισθός είναι για τους μη παραγωγικούς δηλαδή σε αυτούς που δεν έχουν καμμία απολύτως ειδίκευση... και πρέπει να είναι χαμηλός για να ωθείτε η νεολαία να αποκτά εξειδικεύσεις

οι έλληνες χάσανε το όραμα από την μέρα που βγήκε το κάθαρμα ο παπαντρέου στην κυβέρνηση

η αστική τάξη ήδη πληρώνει πολλά ... και με την κατάργηση του αφορολογήτου θα πληρώσει περισσότερα πράγμα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.. επιτέλουςας συνεισφέρουν και αυτοί που έχουν εισόδημα 8000 ευρώ..

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

ο μη εργαζόμενος μηδέ εσθιέτω...

αν καταφέρουν να ζούνε χωρίς να τρώνε ας ζήσουν...

arist_plat1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2015
Like
2
Πόντοι
166
ο βασικός μισθός είναι για τους μη παραγωγικούς δηλαδή σε αυτούς που δεν έχουν καμμία απολύτως ειδίκευση... και πρέπει να είναι χαμηλός για να ωθείτε η νεολαία να αποκτά εξειδικεύσεις

οι έλληνες χάσανε το όραμα από την μέρα που βγήκε το κάθαρμα ο παπαντρέου στην κυβέρνηση

η αστική τάξη ήδη πληρώνει πολλά ... και με την κατάργηση του αφορολογήτου θα πληρώσει περισσότερα πράγμα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.. επιτέλουςας συνεισφέρουν και αυτοί που έχουν εισόδημα 8000 ευρώ..

ναι αλλά πως θα επιβιώσει κάποιος με βασικό μισθό?πως θα αποκτήσουν οι νέοι ειδίκευση? ποιος θα τους χρηματοδοτήσει?
πάλι δεν μου απαντάς οι Έλληνες δηλαδή ήταν τεμπέληδες στην αρχή της δεκαετίας ου 50 όπου η ανεργία ήταν τότε 30% και σήμερα τις προηγούμενες δεκαετίες δεν ήταν τεμπέληδες
ο Παπανδρέου τώρα που κολλάει?
αλήθεια έχεις δοκιμάσει να ζήσεις με εισοδήματα κάτω των 8.000€ το χρόνο  και να τα καταφέρεις να επιβιώσεις?έχεις βιώσει πως είναι να λαμβάνεις 8.000€ το χρόνο και μέσα σε μια μέρ να πρέπει να ζήσεις με 7.500€ το χρόνο μιας και θα πληρώνεις φόρο και με το κόστος ζωή συνεχώς να αυξάνεται

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
3
Πόντοι
16
To κρισιμο σημείο είναι ότι η δραχμή θα υποτιμηθεί, δεν θα υπάρχει πρόσβαση στις αγορές και τα κόστη θα πολλαπλασιαστούν.
Έχεις κάποια αντίρηση για αυτά;

Πριν ξεκινήσεις να δεις το τι θα κανει η νεα δραχμή, κάτσε σκέψου τι πούτσα θα φάει το ευρώ στις χρηματαγορές, όταν θα βγούμε από ΕΕ κι ευρώ και θα διαγράψουμε τα χρέη.

Μετά, συλλογίσου αν θα κάτσει η Πορτογαλλία, η Ιταλία, ή η Ισπανία στο ευρώ...

Αλλά, τι τα συζητάμε; Σας καταλαβαίνω απόλυτα. Ειναι δύσκολο να προπαγανδίζεις υπέρ της δουλείας και να κρυβεις το ραγιαδισμό κάτω απο τα σεναρια με τους δράκους και τα φίδια....

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
ναι αλλά πως θα επιβιώσει κάποιος με βασικό μισθό?πως θα αποκτήσουν οι νέοι ειδίκευση? ποιος θα τους χρηματοδοτήσει?
πάλι δεν μου απαντάς οι Έλληνες δηλαδή ήταν τεμπέληδες στην αρχή της δεκαετίας ου 50 όπου η ανεργία ήταν τότε 30% και σήμερα τις προηγούμενες δεκαετίες δεν ήταν τεμπέληδες
ο Παπανδρέου τώρα που κολλάει?
αλήθεια έχεις δοκιμάσει να ζήσεις με εισοδήματα κάτω των 8.000€ το χρόνο  και να τα καταφέρεις να επιβιώσεις?έχεις βιώσει πως είναι να λαμβάνεις 8.000€ το χρόνο και μέσα σε μια μέρ να πρέπει να ζήσεις με 7.500€ το χρόνο μιας και θα πληρώνεις φόρο και με το κόστος ζωή συνεχώς να αυξάνεται

δεν γνωρίζω και δεν με ενδιαφέρει το πως θα επιβιώσουν... και οι νέοι αν θέλουν ειδίκευση να εργαστούν για να την αποκτήσουν (παράλληλα με τις σπουδές τους)

ο παπαντρέου κολλάει ότι μας έκανε ένα κράτος μαλθακών, γυναικωτών και τεμπέληδων δημοσίων υπαλλήλων μειώνοντας τεχνητά την ανεργία

δεν δοκίμασα και ούτε θα δοκιμάσω...

επενδύω συνεχώς στον εαυτό μου ακόμη και στα 60 μου, βελτιώνοντας διαρκώς τις δεξιότητες μου ώστε να είμαι ανάρπαστος και μοναδικός στην αγορά εργασίας και οι δουλειές να με κυνηγάνε και να μην χρειάζεται να τις κυνηγάω... φυσικά για να το πετύχω αυτό επενδύω και σε χρήμα αλλά κύρια σε χρόνο από αυτά τα 8ωρα που εσύ αφιερώνεις σε διασκέδαση και ύπνο... γκεγκε βλάκα ?

γιαυτό δεν πρόκειται ποτέ να έρθω στην κατάσταση σου τεμπελόσκυλο...

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
35.957
Πόντοι
6.256
Πιστευετε οτι οσοι εχουν χαμηλο εισοδημα θα τρεξουν να πληρωσουν το φορο? Απλα θα αυξηθουν τα ληξιπροθεσμα. Περισσοτεροι χρεωμενοι, σιγα τα ωα.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.294
Πόντοι
5.506
Πριν ξεκινήσεις να δεις το τι θα κανει η νεα δραχμή, κάτσε σκέψου [size=20pt]τι πούτσα θα φάει το ευρώ στις χρηματαγορές, όταν θα βγούμε από ΕΕ κι ευρώ και θα διαγράψουμε τα χρέη.

Μετά, συλλογίσου αν θα κάτσει η Πορτογαλλία, η Ιταλία, ή η Ισπανία στο ευρώ...[/size]

Αλλά, τι τα συζητάμε; Σας καταλαβαίνω απόλυτα. Ειναι δύσκολο να προπαγανδίζεις υπέρ της δουλείας και να κρυβεις το ραγιαδισμό κάτω απο τα σεναρια με τους δράκους και τα φίδια....

Θα βαράμε τα νταούλια πάλι;;;  :jerking2: :jerking2: :jerking2: :jerking2:

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.294
Πόντοι
5.506
Πιστευετε οτι οσοι εχουν χαμηλο εισοδημα θα τρεξουν να πληρωσουν το φορο? Απλα θα αυξηθουν τα ληξιπροθεσμα. Περισσοτεροι χρεωμενοι, σιγα τα ωα.

Τώρα με την ΠΦΑ που τους παίρνει και τα σώβρακα, οτι μπορούν θα κάνουν.

iceman1988

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2007
Κριτικές
81
Like
8.148
Πόντοι
7.865
δεν γνωρίζω και δεν με ενδιαφέρει το πως θα επιβιώσουν... και οι νέοι αν θέλουν ειδίκευση να εργαστούν για να την αποκτήσουν (παράλληλα με τις σπουδές τους)

ο παπαντρέου κολλάει ότι μας έκανε ένα κράτος μαλθακών, γυναικωτών και τεμπέληδων δημοσίων υπαλλήλων μειώνοντας τεχνητά την ανεργία

δεν δοκίμασα και ούτε θα δοκιμάσω...

επενδύω συνεχώς στον εαυτό μου ακόμη και στα 60 μου, βελτιώνοντας διαρκώς τις δεξιότητες μου ώστε να είμαι ανάρπαστος και μοναδικός στην αγορά εργασίας και οι δουλειές να με κυνηγάνε και να μην χρειάζεται να τις κυνηγάω... φυσικά για να το πετύχω αυτό επενδύω και σε χρήμα αλλά κύρια σε χρόνο από αυτά τα 8ωρα που εσύ αφιερώνεις σε διασκέδαση και ύπνο... γκεγκε βλάκα ?

γιαυτό δεν πρόκειται ποτέ να έρθω στην κατάσταση σου τεμπελόσκυλο...
Είναι πολύ εύκολο να μιλάς εκ του ασφαλούς.Εσύ,όπως και εγώ κάποτε,είχαμε την ευκαιρία να ξεκινήσουμε απο κάπου.Απο εκεί και πέρα ο καθένας έκανε τα κουμάντα του αν ήθελε να προχωρήσει παραπέρα.Και εγώ στο Δημόσιο ήμουν.Και πριν το Δημόσιο δούλεψα απο γαλατάς,μέχρι μπετατζής εν Ελλάδι,αλλά και οδοποιός,πλακάς,μεταφορέας και εν τέλει νομικός εν Παρισίοις.Αλλά δεν έμεινα στάσιμος.Και χρήμα έδωσα και πολύ χρόνο αφιέρωσα αφου έπιασα δουλειά.Και όχι μόνο πήρα μεταπτυχιακά,5 τον αριθμό,αλλά έχω και 2 διδακτορικά.Και στα γεράματα,στα 58 μου,απο βαρεμάρα και ενασχόληση με το αντικείμενο της συγκριτικής θρησκειολογίας έδωσα κατατακτήριες και μπήκα και στη Θεολογική σχολή,για να έχω να πώ και κάτι με τον παλιό μου φίλο τον Μπέγζο.Ε,και?Να τα βάλεις στον κώλο σου τα πτυχία στην ηλικία αυτή.Όχι μόνο εσύ,αλλά όλοι μας που τα έχουμε.Τα πήραμε σε πολύ εύκολες εποχές με σαφώς μικρότερο ανταγωνισμό στην αγορά εργασίας.Στα παιδιά του σήμερα τι έχεις να προτείνεις;Να γίνουν όλοι γκαρσόνια;Να ειδικευτουν που;Εγώ τον δικό μου τον έστειλα στο Στρασβουργο,αφου φιλήσαμε κατουρημένες ποδιές για να κάνει την πρακτική του εδώ,αμισθί μάλιστα.Και πάλι καλά που εκεί είναι άλλος συμφοιτητής μου απο την εποχή τυο σιδήρου που ήμουν στο Παρίσι και σπούδαζα και μπόρεσε να βρεί δουλειά εκεί.Ομως έτυχε να έχω κάποιες γνωριμίες.Το παιδί του πλακά,του μπετατζή,του ηλεκτρολόγου,του λογιστάκου,του τυροπιτά,του καφετζή κοκ που θα πάει;Και ειναι ντροπή να συγκρίνεις τον εαυτό σου,έναν επαγγελματία που είσαι 35 χρόνια στην αγορά εργασίας με ένα νέο άτομο ή να τσουβαλιάζεις όλα τα νέα παιδιά ως γυναικωτά και αδύναμα,ξεχνώντας πως ο ωχαδερφισμός και οι δικές μας συνήθειες οδήγησαν σε αυτές τις συνθήκες.

iceman1988

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2007
Κριτικές
81
Like
8.148
Πόντοι
7.865
Δικέ μου,πανε δεν πάνε,δεν θα ιδρώσει το αυτί κανενός.Θα μπούν στα σπίτια τους και θα πάρουν μέχρι και τις καρφίτσες.Όπως είπες,απλά θα υπάρχουν περισσότεροι χρεωμένοι,οι οποίοι θα κληθούν να πλερώσουν κάποια στιγμή.

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Κριτικές
51
Like
1.661
Πόντοι
3.495
Είναι πολύ εύκολο να μιλάς εκ του ασφαλούς.Εσύ,όπως και εγώ κάποτε,είχαμε την ευκαιρία να ξεκινήσουμε απο κάπου.Απο εκεί και πέρα ο καθένας έκανε τα κουμάντα του αν ήθελε να προχωρήσει παραπέρα.Και εγώ στο Δημόσιο ήμουν.Και πριν το Δημόσιο δούλεψα απο γαλατάς,μέχρι μπετατζής εν Ελλάδι,αλλά και οδοποιός,πλακάς,μεταφορέας και εν τέλει νομικός εν Παρισίοις.Αλλά δεν έμεινα στάσιμος.Και χρήμα έδωσα και πολύ χρόνο αφιέρωσα αφου έπιασα δουλειά.Και όχι μόνο πήρα μεταπτυχιακά,5 τον αριθμό,αλλά έχω και 2 διδακτορικά.Και στα γεράματα,στα 58 μου,απο βαρεμάρα και ενασχόληση με το αντικείμενο της συγκριτικής θρησκειολογίας έδωσα κατατακτήριες και μπήκα και στη Θεολογική σχολή,για να έχω να πώ και κάτι με τον παλιό μου φίλο τον Μπέγζο.Ε,και?Να τα βάλεις στον κώλο σου τα πτυχία στην ηλικία αυτή.Όχι μόνο εσύ,αλλά όλοι μας που τα έχουμε.Τα πήραμε σε πολύ εύκολες εποχές με σαφώς μικρότερο ανταγωνισμό στην αγορά εργασίας.Στα παιδιά του σήμερα τι έχεις να προτείνεις;Να γίνουν όλοι γκαρσόνια;Να ειδικευτουν που;Εγώ τον δικό μου τον έστειλα στο Στρασβουργο,αφου φιλήσαμε κατουρημένες ποδιές για να κάνει την πρακτική του εδώ,αμισθί μάλιστα.Και πάλι καλά που εκεί είναι άλλος συμφοιτητής μου απο την εποχή τυο σιδήρου που ήμουν στο Παρίσι και σπούδαζα και μπόρεσε να βρεί δουλειά εκεί.Ομως έτυχε να έχω κάποιες γνωριμίες.Το παιδί του πλακά,του μπετατζή,του ηλεκτρολόγου,του λογιστάκου,του τυροπιτά,του καφετζή κοκ που θα πάει;Και ειναι ντροπή να συγκρίνεις τον εαυτό σου,έναν επαγγελματία που είσαι 35 χρόνια στην αγορά εργασίας με ένα νέο άτομο ή να τσουβαλιάζεις όλα τα νέα παιδιά ως γυναικωτά και αδύναμα,ξεχνώντας πως ο ωχαδερφισμός και οι δικές μας συνήθειες οδήγησαν σε αυτές τις συνθήκες.
[/quote
-----------------------------------------
ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΥΠΕ ΕΥΓΕ.....
στα 80ς ακομη κ αρχες 90ς για πιο νωρις 70ς δεν ξερω, υπηρχαν ευκαιριες κ ΑΛΛΗ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ...
πχ στα 60ς αποφοιτος γυμνασιου ΜΕΤΡΑΓΕ...1 ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΑ εφτανε.
Δουλεια εβρισκες παντου π.χ εστω κ γκαρσονι καλες εποχες ειχες 15-20 χιλιαρικα ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ....την μερα
ΟΤΑΝ Ο ΒΑΣΙΚΟς ΜΙΣΘΟς του γραφειου ηταν 110,000.
με αυτα τα λεφτα αν δεν ειχαν οι δικοι σου ΣΠΟΥΔΑΖΕΣ..η ΕΜΕΝΕΣ ΜΟΝΟΣ....
Στα 60 που γραφεις δεν μιλαω για σενα σε πολλες δουλειες εκτος δημοσιο εισαι για πουλο.
ΕΚΤΟΣ αν εισαι αναντικαταστατος.
με
550 ενας νεος σημερα τι να κανει ρε?βασικο μισθο ΤΟΥ 1997
λες για ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ σε μορφωση....ΒΙΟΛΟΓΟΣ σε δημοσιο νοσοκομειο ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΙΡΝΕΙ 800 ΕΥΡΩ...
ρωτα ποσα παιρνει ο χειρουργος την ωρα....(ασε τα μαυρα στην ακρη).
ΠΩΣ ο αλλοσ θα κανει οικογενεια ρε...
ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ.....
επιλογες οπως γκαρσονια ,οικοδομη κτλ σχεδον εσβησαν....
θα στο πω με ενα παραδειγμα...
"γυρνωντας σπιτι βρισκω δυο τυπους 17-19 ετων να ξεκουραζονται στην εισοδο(μοιραζαν φυλαδια),
τους ειπα να αραξουν κ δεν τρεχει τιποτα να ξεκουραστουν, τους ρωτησα ποσα παιρνουν την ωρα=2 ευρω....
στα 14-17 που το εκανα ΕΓΩ καλοκαιρια για ΕΞΤΡΑ ΧΑΡΤΖΗΛΙΚΙ ΕΠΕΡΝΑ 800 ΔΡΧ ΤΗΝ ΩΡΑ Κ ΝΟΜΙΖΩ ΚΥΡΙΑΚΗ ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ....ΑΥΤΟ ΠΡΙΝ 25 ΧΡΟΝΙΑ!!!!
ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ 2,5 ΕΥΡΩ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΕΠΟΧΗ ΕΓΙΝΑΝ 2-  ΣΗΜΕΡΑ.
----------------
ΔΡΑΧΜΗ ΣΗΜΕΡΑ δεν γινεται να γυρισουμε θα ΠΝΙΓΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ...
ΑΝ ΛΕΩ ΑΝ ειχαμε φυγει το 2009 ισως σημερα να ειχαμε ερθει λιγο στα ισα μας 60%..
με ελπιδα σε αλλα 5-6 χρονια για ΚΑΛΥΤΕΡΑ...
..
σημερα αν παμε σε δραχμη κανεις δεν ξερει 100% τι θα γινει..μονο σεναρια θετικα η αρνητικα..
το 2009 ειχες κ το πλεονεκτημα να εκβιασεις μια καλυτερη συμφωνια-εξοδο κτλ..
σημερα δεν το χεις ουτε αυτο

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Κριτικές
51
Like
1.661
Πόντοι
3.495
βρηκαμε την σουπερ λεξη για ολα τα προβληματα...
ΤΕΜΠΕΛΗΣ....
Π.Χ ΕΧΩ φιλο f&b manager  ολα εδω στα ξενοδοχεια του διναν κατω απο 600ευρω...η part time,
βλεπεις στα 48 ειχε πειρα κ κοστιζε(ο ιδιος αλλες εποχες τον πληρωναν χ 5)αυτα τα λεφτα...
οποτε τον ωθεις σε παραιτηση...κ παιρνεις εναν νεο με 550ευρω.
...
ο τυπος βρηκε δουλεια εξω με γαματα λεφτα γιατι ειχε γνωσεις,πειρα κτλ....
εδω δεν θα μπορουσε να ζησει την οικογενεια του.

αυτα περι τεμπελιας....
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ Κ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ.
οχι μονο οι ξενοι κτλ, τα καστρα πεφτουν απο μεσα.

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Like
181
Πόντοι
16

Εννέα στους δέκα χωρισμένους γονείς με μικρά παιδιά που εργάζονται με ελάχιστο μισθό στη Γερμανία δεν έχουν αρκετά χρήματα για να καλύψουν βασικές ανάγκες τους, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, επικαλούμενη στοιχεία της ίδιας της γερμανικής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με απαντητική επιστολή που έστειλε το υπουργείο Εργασίας σε ερώτηση του αριστερού κόμματος Die Linke, ο μέσος εργαζόμενος που αμείβεται με βασικό ωρομίσθιο της τάξης των 8,84 ευρώ κερδίζει μεικτά περίπου 1.444 ευρώ ανά μήνα.
Μετά την αφαίρεση φόρων, ασφαλιστικών εισφορών και πάγιων δαπανών διαβίωσης, το υπουργείο Εργασίας υπολογίζει ότι απομένουν περίπου 339 ευρώ για ενοίκιο και έξοδα θέρμανσης. Ωστόσο, οι Αρχές εκτιμούν ότι ένας γονιός με παιδί κάτω των έξι ετών χρειάζεται τουλάχιστον 457 ευρώ για να καλύψει αυτές τις ανάγκες.
Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που επικαλείται η DW, το 87% των χαμηλόμισθων γονιών που μεγαλώνουν μόνοι τους παιδιά κάτω των έξι ετών, ήτοι περίπου 109.000 νοικοκυριά, δεν έχουν αρκετά χρήματα για ενοίκιο και θέρμανση.
Ο ελάχιστον μισθός στη Γερμανία καθιερώθηκε τον Ιανουάριο 2015, και ήταν ένα από τα βασικά αιτήματα των Σοσιαλδημοκρατών προκειμένου να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού με το κεντροδεξιό μπλοκ της καγκελαρίου Μέρκελ.
Αρχικά ανερχόταν σε 8,5 ευρώ και στις αρχές του 2017 αυξήθηκε στα 8,84 ευρώ. Το Die Linke θέλει περαιτέρω αύξηση των βασικού ωρομισθίου στα 12 ευρώ, δηλαδή μακράν το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
αμα πάει σε δραχμή θα αγοράσω την πλατεια συνταγματος για δεκα χιλιαδες ευρω και θα την σπειρω αμπελι. και ο νικολιος θα σκαβει για μισο ευρω την μερα σε δραχμες

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom