Τίτλοι τέλους για Χατζάρα
Η επιλογή Σιντιμπέ και οι ήττες στις βασικές αιτίες του διαζυγίου
Η κίτρινη κάρτα της Τετάρτης έγινε κόκκινη για τον Γιώργο Χατζάρα την Κυριακή το απόγευμα. Οι 2 απανωτές ήττες από ΑΣΚ Ολυμπιακό και Καστοριά, οι μέτριες εμφανίσεις της ομάδας, αλλά και η επιμονή του προπονητή να χρησιμοποιήσει τον Σιντιμπέ, ενώ ο Αλέξης Κούγιας είχε στείλει καθαρό μήνυμα ότι θα έπρεπε να προτιμηθεί ο Κουβεντάρης, γιατί για τον Σιντιμπέ υπάρχουν υπόνοιες, έβαλε τέλος στη συνεργασία των δύο πλευρών. Οι δηλώσεις είναι ενδεικτικές του τι ακριβώς συνέβη.
Γιώργος Χατζάρας
«Κάνω 25 χρόνια τον προπονητή, δεν το έχω ξαναδεί αυτό το πράγμα. Δεν θέλω, όμως, να ρίξω ηθελημένη ευθύνη (σ.σ. φωτογράφισε τον Σιντιμπέ). Είχαμε διάθεση να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά το βάρος με τα δύο γρήγορα γκολ ήταν ασήκωτο. Ήμασταν άτυχοι στο πέναλτι και τα δοκάρια, αλλά αυτό που μένει είναι το αποτέλεσμα, που ήταν ό,τι χειρότερο για μας. Το δυνατό μας σημείο, η έδρα, μας γύρισε την πλάτη.
Είναι ένα δύσκολο απόγευμα για όλους. Όλα μπορούν να συμβούν στο ποδόσφαιρο. Είμαστε, όμως, 1οι στη βαθμολογία. Μετράει το κλίμα και όταν χαθεί η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προπονητή είναι ό,τι χειρότερο. Θα έχουμε μια συνάντηση με τον κ. Κούγια και ελπίζω να βρεθεί η χρυσή τομή.
Το επάγγελμά μας έχει παγίδες. Έχουμε κάνει μεγάλη δουλειά. Ελπίζω ότι ο ΠΑΣ θα ανέβει και στα επόμενα 17 ματς θα πανηγυρίσει.
Τα παιδιά είναι πιεσμένα με όσα γίνονται. Έχουν ταλέντο, είναι αξιόλογοι και στο τέλος θα πανηγυρίσει ο ΠΑΣ».
Σε ερώτηση γιατί δεν έπαιξε ο Ζαφειρόπουλος σημείωσε: «Είχε ένα τραύμα. Ήθελε να παίξει, αλλά εμείς λαμβάνουμε υπόψη τις ιατρικές γνωματεύσεις. Υπήρχε κίνδυνος να τραυματιστεί και να τον χάσουμε 1,5 μήνα».
Για τη γρήγορη αλλαγή Καλογέρη: «Μετά τον Βόλο ήταν ειλημμένη απόφαση να παίξει. Δεν ήταν ακόμα έτοιμος, αλλά δεν πρέπει να του ρίξουμε ευθύνη και να τον καταστρέψουμε».
Για τον Ντα Σίλβα: «Μπορεί να βοηθήσει, αλλά όχι ακόμα για 90 λεπτά».
Για τον Κιάσσο: «Περίμενα περισσότερα, αλλά με τέτοιο κλίμα πιέζεται κι αυτός και όλοι. Ήμασταν 1οι κερδίζαμε και υπήρχε γκρίνια».
«Σήμερα παίξαμε καλά, τα δώσαμε όλα. Για 75 λεπτά ψάξαμε ορθόδοξα το γκολ, αλλά στο τελευταίο 15λεπτο ανορθόδοξα. Έχουμε ως δυνατό μας σημείο τους 4 επιθετικούς, αλλά είναι σέντερ φορ περιοχής και μπορούν να παίζουν 2.
Θα έλεγα ότι δεν έχουμε δημιουργικούς χαφ, θέλαμε ποιοτικό χαφ που δεν τον πήραμε.
Όλες οι μεταγραφές έγιναν σε συνεννόηση με το μεγαλομέτοχο».
Αλέξης Κούγιας
«Αυτή είναι μια από τις πιο δύσκολες στιγμές μου στον ΠΑΣ. Ευτυχώς μετά από 4 χρόνια έμαθα να αντιδρώ σωστά. Δεν θέλω να μηδενίζω προφορές και προσωπικότητες, όπως του κ. Χατζάρα. Ορισμένοι μυαλοπώληδες που κάθισαν σαν βδέλλα (παράγοντες, επαγγελματίες φίλαθλοι) βλέποντας ότι είμαστε 1οι προσπαθούν να δημιουργούν προβλήματα.
Έχουμε μικρή συγκομιδή εκτός έδρας, τα λιγότερα γκολ, τις λιγότερες επιθέσεις, τις λιγότερες ευκαιρίες.
Μη νομίζετε ότι δεν κατάλαβα τι έγινε σήμερα. Ο Σιντιμπέ στο 1ο γκολ πηδάει και αφήνει την μπάλα χωρίς να έχει αίσθηση που βρίσκεται, στο 2ο δεν κάνει έξοδο, σε άλλη φάση παραλίγο να φάει γκολ πίσω από το κέντρο, δεν έχω διάθεση να καταστρέψω κανέναν, αλλά τα κυκλώματα και το παράνομο στοίχημα δεν σ' αφήνουν ήσυχο. Το διπλό έδινε απόδοση 10 σήμερα. Δεν έχω στοιχεία για να πω κάτι, αλλά είμαστε έξυπνοι.
Η διοίκηση δεν κοιμήθηκε αυτήν την εβδομάδα. Είχα 3 συναντήσεις με τους παίκτες. Είχα ζητήσει να μη χρησιμοποιηθεί συγκεκριμένος παίκτης...».
Σε άλλο σημείο ο κ. Κούγιας επεσήμανε «ήταν προσωπική ευθύνη του κ. Χατζάρα να χρησιμοποιήσει τον Σιντιμπέ. Είναι αρσενικός και γι' αυτό παραιτήθηκε. Ο Ζαφειρόπουλος ζήτησε σε έντονο ύφος από τον προπονητή του το λόγο που δεν έπαιξε».
Ο κ. Κούγιας σημείωσε ακόμα: «Παίξαμε το καλύτερό μας ματς. Οι παίκτες μας ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους όταν παίζουν με την πλάτη στον τοίχο.
Κερδίσαμε τον Ντα Σίλβα σήμερα. Τον έχουμε από τον Γενάρη και παίζει κάτι τρίλεπτα. Ο Καλογέρης είναι μεγάλος παίκτης, αλλά το ποιος κάθεται τελευταίος όταν κάνουμε κόρνερ δεν το επιλέγω εγώ.
Ευχαριστώ δημοσίως τον Γιώργο Χατζάρα. Η συνάντησή μας είναι διαδικαστική. Τον στήριξα πάρα πολύ. Με ρόστερ 2 εκ. ευρώ δεν μπορεί να χάνει από ομάδες 500-600 χιλιάδων. Πρέπει να παίζει και ωραίο ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ να γυρνάω με σκυμμένο κεφάλι.
Δυστυχώς δεν υπάρχουν προπονητές. Όνειρό μου είναι να φτιάξουμε μια ομάδα που παίκτες και προπονητής θα είναι ένα σώμα.
Ο προπονητής πρέπει να έχει κύρος και γνώσεις. Ο Χατζάρας δεν κατάφερε να εμπνεύσει, ενώ ο Παπακώστας είχε μόνο γνώσεις.
Ο Καζναφέρης δεν παρουσίασε καμία εξέλιξη, ο Μιχαλόπουλος δεν μπορεί να τελειώσει τις φάσεις, τα μπακ δεν ανεβοκατεβαίνουν να βγάλουν σέντρες. Σας δίνω το λόγο μου ότι δεν είπα ποτέ σε προπονητή ποιον να βάλει. Δεν δίνω εγώ χαρτάκι, για να μπορώ να απολύω τον προπονητή κοιτάζοντάς τον στα μάτια. Δίνω τους καλύτερες παίκτες και συνεργάτες.
Θα προσπαθήσω να φέρω έναν νέο άνθρωπο που τον θέλω 3 χρόνια τώρα, αλλά εργάζεται αλλού.
Ο Κιάσσος αποδοκιμάζεται από 10 παλιόπαιδα, αλλά σαν κι αυτούς εγώ θέλω 500 για πρωινό. Στο ματς με την Κέρκυρα πήγα σε κάτι ρεμάλια και τα 3-4 πρεζόνια έκατσαν σαν κότες. Είναι άνανδροι.(ένα πρόβλημα με τα τακουνάκια έχ'ς μόνο κατά τ'άλλα είσαι όντως σκληρός άντρας
)
Πήρα τον ΠΑΣ από το μηδέν και θα τον φτάσω ψηλά. Η ομάδα θα βγει πρώτη και πρωταθλήτρια και όχι μπουσουλόντας. Υπόσχομαι στον κόσμο ότι δεν θα ξαναδεί τέτοιο πράγμα.
Κρατήθηκε μετά τον Βόλο, έκανα την καρδιά μου πέτρα. Δεν είχα στο νου μου ότι θα αλλάξω προπονητή, γι' αυτό και δεν έχω κάνει κρούση. Δεν θέλω αναμασημένη τροφή και προπονητή που αλλάζει ομάδα κάθε 6 μήνες. Θέλω έναν που θα εξελιχθεί μαζί με την ομάδα. Παρακολουθώ τους πάντες σε όλες τις κατηγορίες. Μέχρι την Τετάρτη πιστεύω θα έχουμε καταλήξει.
Με πήρε και ο μάνατζερ του Μάουρερ, αλλά δεν παραμυθιάζομαι.
Έχουμε τη διάθεση να μείνει όλο το υπόλοιπο τημ από το οποίο έχουμε άριστες εντυπώσεις».
Για το τυπικό της υπόθεσης να σημειώσουμε ότι η συνάντηση Κούγια-Χατζάρα για τη λύση της συνεργασίας γίνεται αυτήν την ώρα, αλλά ο κ. Κούγιας φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι είναι διαδικαστικό το θέμα.
*Ο κ. Κούγιας μετά τη συνέντευξη τύπου κάλεσε όλους τους ποδοσφαιριστές στην αίθουσα τύπου και τους μίλησε παρουσία του υπόλοιπου Δ.Σ.
*Ενδεχομένως να γίνει πρόταση στον κ. Αμανατίδη του Αγροτικού Αστέρα.
πηγή ΣΟΥΠΕΡ-ΦΜ