φιλε jaygatsby, διαβασα το ποστ σου προσεχτικα και με βρισκεις απολυτα συμφωνο με την περιγραφη.Οπως ειπε και ο καστοριαδης το προβλημα μας ειναι ο μικροαστος και οχι ο αστος.Σε καποιο άλλο ποστ μου ειχα προτεινει ασεπ για οσους δουλευουν στο δημοσιο και εχουν διοριστει χωρίς διαγωνισμο και μονη πριμοδότηση τα χρονια υπηρεσιας που θα αναγνωρίζουν την εμπειρια τους στο συγκεκριμενο ποστο.Οι διευθυντες κ τμηματαρχες θα εξεταστουν και το γνωστικο αντικειμενο τους, αλλα και την νομοθεσια που διεπει την υπηρεσια τους.Αυτα για να φτιαξουμε το δημοσιο και συνολικα την λειτουργια του κρατους με εναν δικαιο τροπο τροπο.
Από την άλλη η αστικη επανασταση που προτεινεις δεν μπορω να καταλαβω σε τι αντιστοιχει; Σε εμπλοκη; Σε εμφιλιο; Σε επανασταση κουλτουρας και ιδεών; Ειμαι απολυτως απογοητευμενος με όλοκηρο τον κόσμο που αποτελει το εκλογικο σωμα και τον κοινωνικο ιστο αυτου του μπουρδελου.
Για να σε αποθαρινω και να σου αποδειξω οτι ο ορθολογισμος δεν χωραει πουθενα, δες το ποσοστο των ανθρωπων που πιστευουν σε καποιον θεο, που πιστευουν στα ζωδια και γενικα τρεφουν αυταπατες οτι μια μεγαλυτερη καλη δύναμη τους προστατευει απο μια άλλη κακια δυναμη.
Δεν υπαρχει σε αυτον τον τοπο και ουδεποτε υπηρξε η αυτοθυσια του ατομου για το καλο του συνολου.(λίγες ειναι οι εξαιρεσεις ηρωων και φιλοσοφων και αυτες γνωστες). Γενά πολιτικους που την αντιπροσωπευουν πληρως. Θέλουνε να τους λενε οτι όλα θα πανε καλα και θελουν να πιστευουν οτι καποιος θα τους προστατευει, ενω πραγματικα έχουν αποδεχθει οτι ολα αυτα στο τελος ειναι θεμα πιθανοτητων.
Ακούω απο πολύ κόσμο την ατάκα δεν παω στην εκκλησια αλλά πιστευω οτι υπάρχει μια ανωτερη δυναμη την οποια δεν ξερω πως την λενε αλλα υπαρχει. Δεχονται σαν θαυματα τα καλα νεα και αποδιδουν στην κακια στιγμη τα κακα. Η κουλτουρα αυτη γεννά και την αντιστοιχη πολιτικη συμπεριφορα, δεν συμμετεχω ενεργα σε τιποτα συλλογικο αλλά θέλω καποιον αλλον να κανει θαυαματα για εμενα, εαν κανει κάτι καλο ο πολιτικός (πχ παροχη) ειναι θαυμα αλλιώς ειναι ολοι ιδιοι τι να περιμενεις απο κλεφτες και αυτοι και οι αλλοι.
Οτι και να γινει, μα οτι και να γινει δεν υπαρχει συλλογικη και ορθολογιστικη κουλτουρα σε αυτον τον τοπο και ποτε δεν υπηρξε. Η πλειοψηφια της χωρας επιλέγει συνεχως να βρισκεται στο σκοταδι. Καληνυχτα ελλαδα.