Αλέξης Κούγιας και Γιώργος Χριστοβασίλης στον SUPER FM
«Κρατάω μόνο τις θετικές αναμνήσεις»-«Ανοίγει νέα σελίδα»
Λίγα λεπτά μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Κούγια και Χριστοβασίλη επικοινωνήσαμε μαζί τους στον αέρα του SUPER 104,3 FM STEREO και μας έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για τις αποφάσεις τους και τις κινήσεις τους τις τελευταίες μέρες, αλλά αναφέρθηκαν και στην επόμενη μέρα τόσο τη δικιά τους όσο και της ομάδας.
Κ. Κούγια τι σας οδήγησε σε αυτήν την απόφαση;
Το σύστημα αξιών που έχω. Τίποτα άλλο. Έχω μια στάση ζωής. Όταν ασχολούμαι με κάτι εκτός οικογενείας και δουλειά το κάνω για διασκέδαση. Από τη στιγμή που έγινε δοκιμασία και από τη στιγμή που δοκιμάστηκαν οι δικές μου αξίες της αξιοπρέπειας, της ευγνωμοσύνης κτλ δεν θα μπορούσα να συνεχίσω στον ΠΑΣ Γιάννινα. Έχω αυτές τις μέρες στενοχωρηθεί και αυτό ξεκίνησε από τη πρώτη μέρα της μεταγραφής του Κιάσσου και συνεχίστηκε. Μέσα από σκοτεινές διαδικασίες χάθηκε και η άνοδος, οπότε για μένα ήταν μονόδρομος η έξοδος.
Θέλω να πιστεύω ότι απ' όσους ενδιαφέρθηκαν ο κ. Χρηστοβασίλης ήταν η καλύτερη επιλογή. Τουλάχιστον έχω ήσυχη τη συνείδησή μου ότι δεν παρέδωσε σε κανένα απατεώνα ή σε κάποιους που στήνουν παιχνίδια ή σε λαθρέμπορους.
Το τίμημα ήταν όντως 3,5 εκ. ευρώ;
Δεν υπάρχουν αυτά τα νούμερα. Εν πάση περιπτώσει, όμως, η αγοραπωλησία είναι σύνθετη, γιατί εκτός από το ότι παραδόθηκαν οι μετοχές, περίπου 14 νεαροί ποδοσφαιριστές έμεινα στη δική μου «ιδιοκτησία». Εγώ λατρεύω το ποδόσφαιρο και λατρεύω κάποια παιδιά στα οποία επένδυσα. Δεν είναι πρωτοκλασάτοι.
Δηλαδή θα πάρετε αυτούς τους ποδοσφαιριστές και θα τους πάτε εσείς σε ομάδα που θα επιλέξετε;
Μπορώ να τους υποδείξω αν θέλουν να πάνε κάπου, αλλά αν τους χρειάζεται ο ΠΑΣ Γιάννινα μπορούν να μείνουν. Είναι κάτι που αφορά εμένα και την αγάπη μου για το ποδόσφαιρο.
Κρατάτε εξ' ολοκλήρου τα δικαιώματά τους;
Ναι, εξ' ολοκλήρου. Τα παιδιά αυτά τα έχω ανακαλύψει εγώ.
Μπορείτε να μας πείτε τα ονόματα αυτών των ποδοσφαιριστών;
Παπαδόπουλος, Λάππας, Αβραμίδης, Τζάννης Καπουράνης, Δάσκαλος, Γιαννακός, Φαρμάκης, Γιάκος, Κιάσσος, Κουτσοσπύρος και Διαμαντίδης. Το πιθανότερο, όμως, είναι να μείνουν αν το θέλουν. Δεν έχω κάτι στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή, αλλά δεν ξέρω στο μέλλον τι θα γίνει. Μακάρι να παίξουν, όμως. Είναι βέβαιο ότι ο Κιάσσος θα αποχωρήσει, ενώ ο Κουτσοσπύρος αν θέλει μπορεί να μείνει, όπως και ο Διαμαντίδης.
Ισχύει ότι εσείς μπορεί να πάτε σε κάποια άλλη ομάδα;
Δεν ξέρω πως πρόλαβε και διαδόθηκε αστραπιαία το νέο και εδώ και μια ώρα έχω δεχτεί 7 προτάσεις (γέλια)! Από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέχρι και μια ΠΑΕ της Κρήτης. Εν πάση περιπτώσει υπάρχει και το ευχάριστο ότι τουλάχιστον η ελληνική κοινωνία εμένα με αγαπά. Μπορεί στα Γιάννινα να υπήρχαν λίγες διχογνωμίες, αλλά η υπόλοιπη κοινωνία με αγαπά. Μου έστειλαν μήνυμα οι οργανωμένοι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ ότι στο πρόσωπό μου ονειρεύονται τον ιδανικό ηγέτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Δηλαδή μπορεί να σας δούμε στον ΠΑΟΚ;
Μπορεί να μην πάω πουθενά και το πιθανότερο αυτό είναι. Θέλω να ηρεμήσω λίγο. Να κάνω διακοπές.
Οι διαπραγματεύσεις με τον κ. Χρηστοβασίλη έμεναν ανοιχτές όλο αυτό το διάστημα;
Όχι, κυρίως τις δύο τελευταίες μέρες επανήλθε, αλλά κι εγώ ήμουν πιο ώριμος πια.
Δεν είχαν γίνει, πάντως, κινήσεις από εσάς και αυτό δημιουργούσε την αίσθηση ότι είστε σε δίλημμα.
Όχι, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Αναστόπουλο. Είχαμε κλείσει 2 Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές και 2 κοινοτικούς, τους οποίους αν θέλει μπορεί να κρατήσει και ο κ. Χρηστοβασίλης, όπως νομίζω ότι θα κρατήσει και τον κ. Αναστόπουλο. Τουλάχιστον αυτό διαφάνηκε.
Κλείσατε ακριβώς 4 χρόνια στο τιμόνι του ΠΑΣ Γιάννινα. Τα θετικά και αρνητικά αυτής της παρουσίας σας εδώ;
Μόνο θετικές αναμνήσεις έχω. Τέσσερα πολύ όμορφα χρόνια μ' ένα κοντράστ συναισθημάτων. Θυμάστε πως χάθηκε η άνοδος την πρώτη χρονιά, πως πήραμε την άνοδο στον Πανθρακικό και πως χάθηκαν οι δύο τελευταίες άνοδοι. Εγώ προσωπικά ευχαριστήθηκα ποδόσφαιρο. Δεν υπήρχε χρονιά που ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν ήταν πρωταγωνιστής για άνοδο. Δημιουργήσαμε από το μηδέν και είχαμε μεγάλες στιγμές όπως τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού. Θέλω να ξεχάσω μόνο το τελευταίο διάστημα, που αμαυρώνει την εικόνα των Ηπειρωτών από αυτά τα παλιόπαιδα που φέρθηκαν όπως φέρθηκαν στον Κιάσσο και σ' εμένα και που το τελευταίο διάστημα έδειξαν ένα χυδαίο πρόσωπο σε μια κοινωνία που έχει μόνο προτερήματα.
Τι ευχή θα κάνετε για τον ΠΑΣ Γιάννινα, γιατί είναι και δικό σας «παιδί».
Μέχρι τώρα είναι μόνο δικό μου παιδί. Η ανακοίνωσή μου τα λέει όλα.
Γιώργος Χριστοβασίλης
«Ανοίγει νέα σελίδα από αύριο»
Κ. Χρηστοβασίλη αυτή τη φορά έπεσαν οι υπογραφές, οπότε υλοποιήσατε εκείνο που είχατε πει προ ημερών ότι την επόμενη φορά θα κοιτάξω να πάρω και την υπογραφή του μέσα σε πέντε λεπτά.
Οπωσδήποτε δεν ήταν πέντε λεπτά, αλλά κάποιες μέρες που συζητάγαμε. Όλα πήγαν καλά και ξεκινάει μια καινούργια σελίδα από αύριο.
Είχαμε μέρες που ακούγαμε πολλές φήμες και παράλληλα δεν βλέπαμε κινήσεις του Αλέξη Κούγια, με αποτέλεσμα να επιτείνονται αυτές οι φήμες.
Ήταν και δικιά του επιθυμία να γίνει έτσι.
Κι εσείς μας είχατε ζητήσει να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι για να μην έχουμε νέα υπαναχώρηση.
Ακριβώς. Αυτός ήταν και ο πιο σωστός τρόπος απ' ό,τι την προηγούμενη φορά. Μπορεί να χάσαμε λίγο χρόνο, αλλά πιστεύω ότι θα τρέξουμε να προλάβουμε.
Αυτό είναι το ζήτημα τώρα. Χάθηκε ο πρώτος μήνας, αλλά είχατε πει ότι ήσασταν προετοιμασμένος. Και προπονητή είχατε κλείσει και μεταγραφές. Είσαστε σε θέση να πείτε τώρα αν ο Γιώργος Παράσχος θα είναι ο νέος προπονητής ή θα παραμείνει ο Νίκος Αναστόπουλος;
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο προσκήνιο ο Νίκος Αναστόπουλος. Θα μιλήσουμε και μ' αυτόν και θα μιλήσουμε και με τους προπονητές που είχαμε έρθει σε επαφή πιο πριν. Θα δούμε τι θα γίνει. Ακόμα δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Πιστεύω ότι αύριο (σ.σ. σήμερα) θα ξέρουμε καλύτερα και για κάποιους παίκτες που χρειάζονται.
Οι μεταγραφές που θα έκαναν αίσθηση είναι ακόμα ελεύθεροι;
Δεν είμαι ενήμερος αυτή τη στιγμή θα το δούμε τις επόμενες μέρες. Στα τέλη της εβδομάδας θα το γνωρίσουμε.
Το επιτελείο που θα σας πλαισιώσει είναι γνωστό;
Αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω τώρα. Έχουμε αρκετή δουλειά για σήμερα (σ.σ. χθες) το βράδυ.
Στα Γιάννενα πότε έρχεστε για τη δικιά σας επίσημη παρουσίαση;
Αρχές της επόμενης εβδομάδας μάλλον, αλλά το θέμα δεν είναι η παρουσίασή μου, αλλά τα έργα και η δουλειά. Ξέρετε ότι είμαι χαμηλών τόνων και θέλω να βγει σωστά η δουλειά μας προς τα έξω.
Απ' ό,τι μας είπε ο Αλέξης Κούγιας θα κρατήσει τα δικαιώματα ορισμένων ποδοσφαιριστών που ήθελε. Αυτό σημαίνει ότι θα τους διαχειριστεί ο ίδιος;
Πρόκειται για κάποιους μικρούς που ήταν δανεικοί ή δεν έπαιζαν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αν θέλουν να μείνουν θα ακολουθήσουν τον Αλέξη Κούγια. Τα παιδιά θα μείνουν εδώ.
Από το υπάρχον ρόστερ σκέφτεστε άλλες αλλαγές;
Δεν είμαι ακόμα έτοιμος να απαντήσω σ' αυτό. Περιμένω να ενημερωθώ.
Με ποιους θα έρθετε σε επαφή για να πάρετε αυτές τις αποφάσεις;
Βασικά με τον καινούργιο προπονητή. Αυτός θα αποφασίζει πιο πολύ.
Θα μιλήσετε άμεσα με τον Αναστόπουλο;
Ναι θα υπάρξει επαφή.
Η ενημέρωση πλέον θα γίνεται από εσάς.
Σίγουρα θα ενημερωνόσαστε τακτικά για τα θέματα.
Ξέρετε τώρα υπάρχουν πολλά ανοιχτά θέματα, ακόμα και για τα διαρκείας, οπότε περιμένουμε άμεσα τις πρώτες σας κινήσεις.
Μας περιμένει πολλή δουλειά.
Σας καλωσορίζουμε στην ομάδα κι αυτή τη φορά οριστικά.
Να είστε καλά σας ευχαριστώ.
ΠΗΓΗ ΣΟΥΠΕΡ-ΦΜ
ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑΑΑΑΑΑΑΑ