Νέα

Αγορά χρυσού

• Μέλος που άνοιξε το νήμα evaki eisai kavla
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 495
  • Εμφανίσεις 41K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Ακόρεστος

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Φεβ 2007
Κριτικές
100
Like
1.263
Πόντοι
7.195
Αυτές οι αγορές είναι μακροπρόθεσμες. Και φυσικά πρέπει να έχεις ένα μέρος μόνο της περιουσίας σου σε αυτές τις τοποθετήσεις. Το καλό με τα πολύτιμα μέταλλα, είναι ότι έχουν ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΞΙΑ! Όλες οι άλλες αξίες, ουσιαστικά είναι τίτλοι που εκφράζουν ανθρώπινες δραστηριότητες και τείνουν να ΜΗΔΕΝΙΣΤΟΥ! ΜΟΝΟ Ο ΧΡΥΣΟΣ Η ΤΟ ΑΣΗΜΙ ΔΕΝ ΜΗΔΕΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ!

Έχει υπολογιστεί ότι το κόστος παραγωγής του χρυσού είναι γύρω στα 500 δολλάρια η Ουγγιά.

Το ασήμι ενδύκνειται ως καλή επιλογή επειδή έχει ακόμη χαμηλό κόστος, και καλές προοπτικές ;)
Χυστη Ιπποτη, απο που αγοραζουμε τετοια προϊοντα(χρυση λιρα, ασημι κτλ)?

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386

Επισκέπτης
Πριν 4 χρόνια είχε γύρω στα 7 δολλάρια η Ουγγιά. Έχει φτάσει τα 17. Έχει μικρό κόστος ακόμη. Τα ορυχεία εξαντλούνται και έχει και βιομηχανικές εφαρμογές ;)
δεν γαμαω γκλομπαλ μοντς..
Υ.Γ απο παντου πας να βγαλεις μιζα..

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
δεν γαμαω γκλομπαλ μοντς..
Υ.Γ απο παντου πας να βγαλεις μιζα..

E πασά θες να σε κάνουμε μωρέ και εσύ να καταδεχτείς να μας τον ακουμπήσεις λιγάκι? άμα σας χαρίσουμε το πρωτάθλημα θα το κάνεις το ψυχικό?  :2funny:

Επισκέπτης
E πασά θες να σε κάνουμε μωρέ και εσύ να καταδεχτείς να μας τον ακουμπήσεις λιγάκι? άμα σας χαρίσουμε το πρωτάθλημα θα το κάνεις το ψυχικό?  :2funny:
τραβα στο αλλο θρεντ που πουλας υπερτιμολογημενα ομολογα με την σπεκουλα περι πτωχευσεως & αμα εισαι καλο παλληκαρι,θα σου στειλω τον πεταλουδα να σε σιαξει..

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
τραβα στο αλλο θρεντ που πουλας υπερτιμολογημενα ομολογα με την σπεκουλα περι πτωχευσεως & αμα εισαι καλο παλληκαρι,θα σου στειλω τον πεταλουδα να σε σιαξει..

Και εμείς το Μάη στο Πασαλιμάνι?  :2funny:

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Για την αγορά ασημιού που ως γνωστόν ακολουθεί πάντα την άνοδο του χρυσού ξέρει κανένας λεπτομέριες ;
οι ράβδιοι ασημιού από που αγοράζονται στην Ελλάδα ;
Μεταπωλούνται εύκολα ; Που ;

Το ασήμι είναι σε μακροχρόνια φθίνουσα πορεία, λόγω της κατάργησης της χρήσης του (άρχισε πριν 15-20 χρόνια) στη φωτογραφία.
Εξακολουθεί να χρησιμοποιείται στα συμβατικά (φιλμ-χαρτί) φωτογραφικά μέσα και στις συμβατικές ακτινογραφίες, αλλά η ψηφιακή τεχνολογία χρόνο με το χρόνο το εκτοπίζει.
Επειδή αυτή ήταν η ΚΥΡΙΑ βιομηχανική χρήση του ασημιού, και επειδή η πτώση της ζήτησης δεν έχει σταματήσει ακόμα, δε νομίζω ότι (μακροπρόθεσμα) επένδυση σε ασήμι είναι έξυπνη ιδέα.

Ο χρυσός είναι άλλου παππά ευαγγέλιο...

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
www.kitco.com/scripts/hist_charts/yearly_graphs.plx]http://www.kitco.com/scripts/hist_charts/yearly_graphs.plx[/url]

H πορεία του ασημιού από το 2000.

www.kitco.com/scripts/hist_charts/yearly_graphs.plx]http://www.kitco.com/scripts/hist_charts/yearly_graphs.plx[/url]
Η πορεία από το 1995

Η πορεία από το 1985.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια έξαρση. Πάντως Σταύρο51, έχω ακούσει για νέες τεχνολογικές εφαρμογές. Σε προιόντα υψηλής τεχνολογίας. Ειδικότερα για κάτι νήματα κλπ. Δε ξέρω αν έχει πάρει κάτι το αυτί σου. Επίσης , σημαντικό ότι τα ορυχεία εξαντλούνται. Και φυσικά πάντα το ασήμι λειτουργεί καθαρά ως επενδυτικό μέταλλο, επομένως επιτελεί mutandis mutandis την ίδια λειτουργία με τον χρυσό...

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Δεν ξέρω αν ανοίγουν οι παραπάνω πίνακες, αλλά πάτε δεξιά εκεί που λέει historical charts. Κάνετε τη σύγκριση με τους πίνακες με τις τιμές του χρυσού. Οι πορείες είναι περίπου παράλληλες. Μόνο που ο χρυσός κινείται φυσικά σε υψηλότερα επίπεδα τιμών και παρουσιάζει εντονότερες διακυμάνσεις σε σχέσει με το ασήμι. Αλλά οι καμπύλες ακολοθούν παράλληλη πορεία.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Πάντως Σταύρο51, έχω ακούσει για νέες τεχνολογικές εφαρμογές. Σε προιόντα υψηλής τεχνολογίας. Ειδικότερα για κάτι νήματα κλπ. Δε ξέρω αν έχει πάρει κάτι το αυτί σου. Επίσης , σημαντικό ότι τα ορυχεία εξαντλούνται. Και φυσικά πάντα το ασήμι λειτουργεί καθαρά ως επενδυτικό μέταλλο, επομένως επιτελεί mutandis mutandis την ίδια λειτουργία με τον χρυσό...

Προφανώς και υπάρχουν (και θα υπάρξουν κι άλλες) τεχνολογικές εφαρμογές για το ασήμι.  Αλλά η "κατάργηση" των φιλμ και των φωτογραφικών χαρτιών (που είναι επικαλυμμένα με βρομίδια του αργύρου (BrAg) ήταν ένα σημαντικό "χτύπημα" στην αγορά του μετάλλου.

Σαν επενδυτικό στοιχείο δεν έχει τη σπουδαιότητα του χρυσού.  Η πολύ μικρότερη (σχετικά) αξία του ανά μονάδα βάρους τον καθιστά δύσχρηστο.

Τα κοιτάσματα εξαντλούνται, και ανακαλύπτονται άλλα. Θα ξέρεις ίσως ότι άργυρος έβγαινε (μέχρι πριν 100-200 χρόνια) και στο Λαύριο Αττικής... Από την αρχαιότητα.  Τώρα τα ορυχεία αυτά έχουν εγκαταλειφθεί.

Το πρώτο μέταλλο που θα "στερηθούμε" σαν κοιτάσματα νομίζω ότι είναι ο χαλκός. Ήδη η τιμή του έχει κάνει άλματα (μιλάω πάντα σε ορίζοντα δεκαετιών, όχι μέρα-μέρα) σχετικά με το παρελθόν.

Και γενικώς, τα resources του πληνήτη εξαντλούνται...

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Το πρώτο μέταλλο που θα "στερηθούμε" σαν κοιτάσματα νομίζω ότι είναι ο χαλκός. Ήδη η τιμή του έχει κάνει άλματα (μιλάω πάντα σε ορίζοντα δεκαετιών, όχι μέρα-μέρα) σχετικά με το παρελθόν.

Αυτό για το Λαύριο ναι το ξέρω.

Πάντως ούτως η άλλως η επένδυση στα μέταλλα, είναι με μακροχρόνια προοπτική. Και δεν είναι τόσο για επικέρδεια, όσο περισσότερο για ασφάλεια και αποσόβηση του ρίσκου. Το καταφύγιο περισσότερο σε περιπτώσεις κρίσεων, οι οποίες φυσικά δε συμβαίνουν και κάθε μέρα.

Η μικρή αξία πάντως του ασημιού, ανά κιλό, έχει και ένα  καλό. ότι δεν απαιτεί δέσμευση πολλών ρευστών για την επένδυση.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Η μικρή αξία πάντως του ασημιού, ανά κιλό, έχει και ένα  καλό. ότι δεν απαιτεί δέσμευση πολλών ρευστών για την επένδυση.

Μα, δεν επενδύεις με μέτρο τα κιλά!  Με μέτρο τα δολλάρια (ή τα ευρά) επενδύεις!

Nearxos

Τιμημένος
Εγγρ.
30 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
45
Πόντοι
16
Chevalier Fidèle και Σταύρο ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Διαβάζω με ενδιαφέρον.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Μα, δεν επενδύεις με μέτρο τα κιλά!  Με μέτρο τα δολλάρια (ή τα ευρά) επενδύεις!

Aλλά σκέψου έναν μικροεπενδυτή. Να δόσει 1100 δολάρια τουλάχιστον για μια ουγγιά? Ενώ μπορεί να δόσει 400 πχ για μερικές ουγγιές ασήμι.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom