- Εγγρ.
- 20 Ιαν 2006
- Κριτικές
- 148
- Λύσεις
- 5
- Like
- 9.231
- Πόντοι
- 17.085
Λέω να κάνω τπτ οικονομίες να πάρω καμιά λιρίτσα κι εγώ. Μία θέλω δε θέλω πολλές...
Τι κάνει ο μπαμπακουλίνος μου ο Τρίκαρδος?
Μου λείπουν οι τέσσεριες (4) λιρίτσες μου.
Στην απόμακρη θυρίδα.
Να τις είχα εδώ να έκανα μπανάκι.
Λέω να πουλήσω μια λιρίτσα.
Στις 3 Φεβρουαρίου το Δελτίο της Τράπεζας Ελλάδος έδινε: Τιμή πώλησης ευρώ 366,48
στειλε πμ6 Φεβ. η ΤτΕ έβγαλε 2 τιμές:
Στις 08:00 το πρωί 363,25
Στις 13:25 ώρα 360,90
Πέφτει η λίρα.
Πριν 1-2 μηνες αγγιξε τα 380 και επεσε μετα στα 3486 Φεβ. η ΤτΕ έβγαλε 2 τιμές:
Στις 08:00 το πρωί 363,25
Στις 13:25 ώρα 360,90
Πέφτει η λίρα.
Πριν 1-2 μηνες αγγιξε τα 380 και επεσε μετα στα 348
Δεν λεει κατι αυτο......
Λοιπον για οσους δεν το γνωριζουν....
Η τιμη αγορας της λιρας ισχυει στην αναγραφομενη τιμη στο ταμπλο μεχρι το ισοποσο των 10.000 ευρω.....
Οταν το ισοποσο αυτο ξεπεραστει τοτε μπαινει [size=14pt]καπελο πανω απο την τιμη του ταμπλο περι τα 20 ευρω[/size] ανα κομματι !!!!!!
Και φυσικα θα πρεπει τα χρηματα να ειναι δικαιολογημενα με εκκαθαριστικο εφοριας....
Αυτο το λινκ δεν το καταλαβαινω κυριε Σταυρο, καθως δεν γνωριζω αγγλικαΓια ενημέρωσή σου:
Λίρα χρυσή = λίρες Αγγλίας 274 (σημερινή τιμή) = Euros 340 (x1,24)
Σημερινή τιμή Τρ.τΕ = 345,64
Ένα ταλληράκι (σχεδόν έξη) διαφορά.
Και ασ' τους να κουρεύονται με τα εκκαθαριστικά τους και τις ανοησίες.
Αυτο το λινκ δεν το καταλαβαινω κυριε Σταυρο, καθως δεν γνωριζω αγγλικα
Προφανως αναφερεστε σε τιμες κτησης απο αγγλια....
Εγω ειπα απλα τους κανονες κτησης λιρων και χρυσου φανταζομαι απο τραπεζα της Ελλαδος .... ΝΟΜΙΜΑ και εγγυημενα
Φυσικα μπορει κανεις να παρει ποσοτητα και απο ''εξω'' αρκει να μπορει να διακρινει την γνησιοτητα των λιρων..... παζαρευοντας και την αξια τους στο συνολο αν μπορει.
Είναι κατάστημα, και πουλάει χρυσά πράματα (μεταξύ των οποίων και λίρες) μέσω internet.
Πως μπορω να ρευστοποιήσω ακίνδυνα 45 λίρες βγάζοντας τες απο την θυρίδα μου σε ιδιώτη
Ποιος εγγυάται οτι δεν θα χτυπηθω με σκοπό την ληστεία ?
Πως μπορω να προστατευτω ?
Σίγουρα ο υποψήφιος αγοραστής, θα ζητήσει έλεγχο γνησιοτητας και ειναι απόλυτα λογικό και θεμιτό.... Ποιος τον πληρώνει και που γίνεται αυτός ?
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Στην τρεχουσα τιμη πωλησης της τραπεζας της ελλαδος βαση του δελτιουΣε τι τιμή συμφώνησες να τις δώσεις?
Η τιμή καλή είναι, μέχρι και που τον πιάνεις Κώτσο. Γιατί μπορεί να βρει μέχρι και -20 Ε πιο κάτω (από έξω). Άρα σε αυτό το σημείο είσαι σωστός.Στην τρεχουσα τιμη πωλησης της τραπεζας της ελλαδος βαση του δελτιου
Αυτό εξαρτάται (αν είναι σωστό) σε σχέση με το τι πρόκειται να κάνεις το χρήμα που θα πάρεις.Δεν ειναι σιγουρο οτι θα τις δωσω ομως .... ΠΑΙΖΕΙ
Κωτσο γιατι ? Εγω δηλαδη ειμαι Κωτσος ?Η τιμή καλή είναι, μέχρι και που τον πιάνεις Κώτσο. Γιατί μπορεί να βρει μέχρι και -20 Ε πιο κάτω (από έξω). Άρα σε αυτό το σημείο είσαι σωστός.
Αυτό εξαρτάται (αν είναι σωστό) σε σχέση με το τι πρόκειται να κάνεις το χρήμα που θα πάρεις.
Γιατί αν δεν έχεις κάποιο συγκεκριμένο σκοπό (που σου χρειάζεται), κακώς τις δίνεις.
Κωτσο γιατι ? Εγω δηλαδη ειμαι Κωτσος ?
-20 ευρω πιο κατω .... Ας παει να τις παρει απο εκει λοιπον...
1ον - Στην τραπεζα της ελλαδος υπαρχει οριο που μπορεις να αγορασεις μεχρι το ισοποσο των 10000 ευρω στην τιμη δελτιου και μεχρι 15.000 ευρω ατομικα σαν ιδιωτηςΚοίτα φίλε,
Μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι σου λέω.
Υπάρχει ένα όριο τιμών (σε κάθε πράμα). Στίς λίρες στην Ελλάδα το καθορίζει η ΤτΕ, με την ανώτατη και την κατώτατη τιμή που δίνει κάθε μέρα (πώληση-αγορά).
Αν πουλάς λίρες, η μέγιστη τιμή που μπορείς να τις πουλήσεις (σήμερα) είναι 347,27. Για τον απλό λόγο ότι όποιος θέλει να αγοράσει, πάει στην ΤτΕ και τις αγοράζει τόσο.
Η ελάχιστη είναι 287,66. Πάλι για τον ίδιο λόγο, γιατί αν κανείς δε στις παίρνει, πας στην ΤτΕ και τις δίνεις τόσο.
Όταν η συναλλαγή γίνεται μεταξύ δυο ιδιωτών, το λογικό είναι η τιμή να συμφωνηθεί κάπου ανάμεσα.
Αν εσύ βρήκες τύπο να σου δίνει όσα θα έδινε και στην ΤτΕ, τον έχεις πιάσει Κώτσο. Για πολλούς λόγους που δε θα κάτσω τώρα να σου αναλύσω.
Καλά κάνεις.
Αλλά μη λες ότι ΔΕΝ τον έχει πιάσει.