Νέα

Αφιερωμένο σε όσους γεννήθηκαν πριν το 1980

• Μέλος που άνοιξε το νήμα podolagnos_28
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 112K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Τώρα προσπαθείς να μάθεις ποια μένει δίπλα σου κ δεν μπορείς γαμώτη μου.Είναι 2 φοιτητριούλες δίπλα μου κ δεν μπορώ να τις γνωρίσω.Για μια κουβέντα,για έναν καφέ ρε αδελφέ έστω :knockinb:

Σε τι κοινωνία ζούμε :headbang:

Sinnay

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2007
Like
20
Πόντοι
0
Άστα χάλασε ο κόσμος!  τσ τσ τσ... :cheesy: :cheesy: :cheesy:

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Όπως τα λες είναι αδελφε κι ευτυχώς γιατί επωφελούμαστε εμείς και μας τυχαίνουν κάτι πιπινάκια χάρμα!!!Λίγο ακόμα και θα χρειαστούμε δικηγόρο για την αποπλάνηση...
Υ.Γ.Να έχεις το πιπίνι αγκαλιά και να αναστενάζει...Τι καλύτερο??

Θυμάμαι έναν της παρέας (επώνυμος, μη πω το όνομα του), 25~30 εμείς τότε, σχολιάζαμε τα "πιπίνια" που κυκλοφορούσαν και (αμαρτία) ήταν και ένα ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ (επώνυμη και αυτή σήμερα) που δεν είχε κλείσει ούτε τα δεκάξι, αλλά ήταν... Παναγία μου μια κόλαση!

Και ο δικός μου είπε το τρομερό:

"Πω-πω ρε πούστη μου, να το πιάσεις αυτό να το χαϊδεύεις στον καναπέ, και να νομίζεις ότι χαϊδεύεις τον εισαγγελέα"!

farser

Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2006
Like
0
Πόντοι
0
παντως φιλαρακια πρεπει να παραδεχτειτε οτι τουλαχιστον απο πλευρας μουσικης η δεκαετια των 80s ηταν κορυφη ειδικα αν σκεφτεις πως οτι ακουμε σημερα ειδικα απο ξενο ρεπερτοριο ειναι ρεμιξ και αναμασημενα εκεινης της εποχης λες και στερεψανε ολοι απο ιδεες. ποιος ξεχναει τις disco οπως barbarella, make up, video, dorian gray κ.λ.π. που χτυπουσαν και κανα slow τραγουδακι για μπαλαμουτιασμα και to know us better...

Επισκέπτης
Τώρα προσπαθείς να μάθεις ποια μένει δίπλα σου κ δεν μπορείς γαμώτη μου.Είναι 2 φοιτητριούλες δίπλα μου κ δεν μπορώ να τις γνωρίσω.Για μια κουβέντα,για έναν καφέ ρε αδελφέ έστω :knockinb:

Άστα dark... όπως έχω πει (και έχω δείξει κιόλας!) σε άλλο thread, έχω 1-2 γειτόνισσες εντελώς "κολασμένες"!!! Ούτε καλημέρα δεν λέμε!

GreekHardRider

Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2005
Like
0
Πόντοι
1
Θα μιλήσω σε 3ο πρόσωπο γιατί απλά δεν συμμετέχω στο σύγχρονο πανηγύρι. Δεκαετία 80, η φτώχεια και η ανέχεια στο μεγαλείο της. Τώρα υπάρχει ευημερία και προκοπή!! Με μια διαφορά, τότε δεν είχανε και δεν τους ένοιαζε, τώρα και δεν έχουνε αλλά και δανείζονται για να αποκτήσουνε υλικά αγαθά -αχρηστα ως επί το πλείστον- και τρέχουνε ολημερίς και ολονυχτίς να τα ξοφλήσουνε. Μάλλον θα ξοφλήσουνε πρώτα αυτοί, πριν ξοφλήσουνε αυτά. Savalas μάλλον εννοούσες ΤΑΡΑΤΑΤΑ, ΣΩΦΕΡΑΚΙ, ΜΠΑΛΑΔΟΡΟΣ, ΖΑΚΟΥΛΑ, ΚΑΡΖΑΝ (εικονογραφημένα, ασπρόμαυρα περιοδικά τσέπης). Είμαι της γενιάς του 1973, μεγάλωσα στην Κοκκινιά, καταδικασμένοι όλοι μας στην αφάνεια και στην ανέχεια. Αλλά είχαμε τον γείτονά μας και κάναμε παρέα, νοιαζόμασταν, λέγαμε καλημέρα και το εννοούσαμε. Δεν τσακωνόμασταν για 1 θέση πάρκιν, γιατί δεν είχαμε αυτοκίνητα. Ένας είχε και εξυπηρετούσε όλη την γειτονιά. Τώρα δεν ξέρει κανείς ποιός χριστιανός ( ή μη) μένει δίπλα του, και το κυριότερο, ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ !!! Αρπάχτηκα λίγο και θα συνεχίσω άλλη φορά. Γεια χαρά σε όλους προς το παρόν.
Πεστα πατριδαααααα..Παιδικη στεγη-Ολυμπου 23 μεγαλωσα εγω,γεννημενος το 62 ομως..

SpermBob

Τιμημένος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
28
Πόντοι
16

Πως να τις γνωρίσεις ρε μαλάκα αφού όλη την ώρα ασχολείσαι με την ΑΕΚ και τις αδικίες του Κόκκαλη ?

:2funny: :2funny: :2funny:

Επισκέπτης
Μάγκες από Θεσσαλονίκη θυμάμαι τα τοπ μαγαζιά της εποχής: Lapoze, crypton, swing, Troll to το πρώτο μαγαζί που έβαζε τέκνο μουσικη και αν θυμάμαι καλά το πρώτο τραγούδι που βγήκε τέτοιου τυπου το έλεγαν εκσταση εξανο κάπως έτσι!

SpermBob

Τιμημένος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
28
Πόντοι
16
Λοιπόν, αφού αναλύσαμε την ενδυματολογική κουλτούρα των 80s, ας πούμε και μερικά πράγματα για τα early 90s:

Εδώ λοιπόν, κάθε teenager που σεβόταν τον εαυτό του, έπρεπε να έχει τουλάχιστον ένα τζιν Levis 501. Αυτό συνδυάζονταν με μπότες Doc Martins (ελπίζω να το γράφω σωστά) ή τις άλλες τις ψηλές καουμπόικες με τον μεταλλικό κρίκο στην άκρη. Επίσης απαραίτητο αξεσουάρ ήταν η δερμάτινη ζώνη με τεράστια μεταλλική αγκράφα και αποφθέγματα όπως «Live to Ride - Ride to Live», «Born to be Wild» κτλ.  :rockon:
Για πιο κυριλέ καταστάσεις υπήρχαν τα Adidas Stan Smith και Timberland (εδώ ξεκινάει η μεγάλη καριέρα των Timberland φίλε Dark και όχι στα 80s !!) ή Weekender που ήταν αντίστοιχα με τα Timberland αλλά πιο φτηνά για όσους δεν μπορούσαν αν δώσουν τα απλησίαστα χρήματα που στοίχιζαν τότε...

Επίσης της μόδας ήταν τα μάλλινα πουκάμισα Levis και Lee που φοριόντουσαν πάνω από το παντελόνι. Ενίοτε συνδιάζονταν με μεταλλικές γωνίτσες που έβαζαν κάποιοι στις άκρες των γιακάδων ή και το άλλο το κορδόνι που φοράνε στο Far West σαν γραβάτα !!!  :uglystupid:

Για μπουφάν, η μόδα απαιτούσε ένα και μοναδικό ! Αυτό που ήταν γεμιστό με πούπουλα χήνας και πίσω είχε σήμα έναν κύκλο που μέσα του είχε μια χήνα. Νομίζω η μάρκα ήταν Chevignon ή κάτι άλλο που έγραφε Tods Unlimited (αν το γράφω σωστά). Επίσης το ρολόι Casio αδιάβροχο στα 50m αντικαταστάθηκε από το ρολόι Swatch σε φλούο φωσφόριζε χρώματα. Όσο πιο παρδαλό τόσο πιο μοδάτο !

Την εποχή αυτή οι ΠΑΟΚτσίδες κάνουν της μόδας και το μπουφάν των πιλότων το λεγόμενο στην αργκό της εποχής «fly». Μερικοί wanna be μάγκες το φορούσαν και από την ανάποδη που η φόδρα είχε το χαρακτηριστικό πορτοκαλί χρώμα. Επίσης στο τσεπάκι που είχε στο μπράτσο, έπρεπε να υπάρχει οπωσδήποτε ένας αναπτήρας Zippo με συνθήματα «Harley Davidson», «Marlboro» κτλ. Οι πιο φλώροι φορούσαν και γυαλιά American Optical για να μοιάζουν ακόμα περισσότερο σε πιλότο F16 της 114 ΠΜ και να είναι έτοιμοι να απογειωθούν με την πρώτη διαταγή !  :jerking:
Κλασικό στέκι που μπορούσες να προμηθευτείς αυτά τα μπουφάν ήταν η Αμερικάνικη αγορά στο Μοναστηράκι.

Οι μεταλλάδες αφήνουν σιγά σιγά τα τζίν μπουφάν με τα ραμμένα και τις κονκάρδες και φοράνε απλώς μαύρα T-shirts με τα αγαπημένα τους συγκροτήματα. Θραύση κάνουν η φάτσα του Eddy των Iron Maiden σε διάφορες αιμοδιψείς στάσεις ή το σήμα των Motorhead (δεν θυμάμαι πως το λένε, αυτός με το κράνος το ανοιχτό στόμα και τα δύο κέρατα). Επίσης κλασικό στέκι για να αγοράσεις τέτοιες μπλούζες το μοναστηράκι. Νομίζω κοστίζανε 500-600 δρχ.  :rockon:

Με αυτά και αυτά, φτάνουμε στα μέσα των 90s που μπαίνει μια νέα κουλτούρα στην ζωή μας. Τα κινητά !!!  :headbang:

Αλλά για αυτά θα μιλήσω σε άλλο μου post !  :grin:

rodman

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2006
Like
62
Πόντοι
16
Μάγκες από Θεσσαλονίκη θυμάμαι τα τοπ μαγαζιά της εποχής: Lapoze, crypton, swing, Troll to το πρώτο μαγαζί που έβαζε τέκνο μουσικη και αν θυμάμαι καλά το πρώτο τραγούδι που βγήκε τέτοιου τυπου το έλεγαν εκσταση εξανο κάπως έτσι!

απο τα πρώτα tecno κομμάτια ήταν και το no limit απο τους 2unlimited λεγόταν το συγκρότημα

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
...στα μέσα των 90s μπαίνει μια νέα κουλτούρα στην ζωή μας. Τα κινητά !!!  :headbang:

Το πρώτο μου κινητό ήταν το Ericsson GΗ198 και το πήρα 650.000 δρχ μετρητά (έχω κρατήσει την απόδειξη) το καλοκαίρι του 1993 από την τότε "Stet Hellas"
Το εντυπωσιακό είναι ότι το τηλέφωνο λειτουργεί ακόμα ΑΨΟΓΑ !!!

Συνημμένα

• ERICSSON.jpg
    ERICSSON.jpg
    41 KB · Εμφανίσεις: 25

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Κρατάς ακόμα και βάζεις σε λειτουργία τηλέφωνο του 93;  :uglystupid:

SpermBob

Τιμημένος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
28
Πόντοι
16
Αφού λοιπόν πιάσαμε και τα κινητά ας θυμηθούμε 2-3 πράγματα:

Η μόδα των κινητών μπήκε στην ζωή μας γύρω στα μέσα του 1993. Δύο ήταν οι εταιρίες της εποχής Panafon και Telestet (που νομίζω στην αρχή λεγόταν Stet Hellas).
Το μηνιαίο πάγιο που έπρεπε να πληρώσεις τότε για να αποκτήσεις συνδρομή ήταν 25.000 δρχ ! Το δε κόστος κλήσης ήταν γάμησε τα. Καλύτερα να έπαιρνες το αεροπλάνο να πας κοντά σε αυτόν που θες να μιλήσεις παρά να τον πάρεις τηλέφωνο.
Για τον λόγο αυτό πολλοί στην αρχή χρησιμοποιούσαν τα κινητά τηλέφωνα σαν beepers. Έβλεπαν την αναπάντητη κλήση και επικοινωνούσαν με αυτόν που ίσως τους είχε πάρει (για αναγνώριση κλήσης ούτε λόγος φυσικά).

Τα πρώτα κινητά τηλέφωνα είχαν το μέγεθος του σημερινού δορυφορικού τηλεφώνου, ενίοτε και της επαναφορτιζόμενης φορητής ηλεκτρικής σκούπας που έχουμε σήμερα στα σπίτια μας. (Motorola GSM 3200 και 3300, αργότερα το λίγο μικρότερο Motorola GSM MicroTAC, Sony CM H333 είναι τα πρώτα τηλέφωνα που θυμάμαι). Στα τηλέφωνα αυτά η sim δεν είχε το μέγεθος που έχει σήμερα, αλλά ήταν σαν πιστωτική κάρτα και συνήθως έμπαινε ολόκληρη στο τηλέφωνο από κάτω. Το πιο φτηνό ήταν το Technophone το οποίο κόστιζε μόλις 280.000 δρχ !

Αργότερα βγήκαν τα κάπως πιο σουλουπωμένα και σαφώς φτηνότερα Motorola Star Tac, Ericsson 337 και 338 κτλ και έκτοτε χάθηκε η μπάλα ! Σε κάθε χέρι έβλεπες και από ένα κινητό.

Κάπως έτσι στα μέσα και προς το τέλος των 90s σβήνουν οι γλυκές retro αναμνήσεις...

nik30

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
16
ποιος μπορει να ξεχασει για να παμε διακοπες στην......ροδο 12 ωρες καταστρωμα....και ολα καλα..!!!ουτε γρηγορα ουτε καμπινα...

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
Ο Μέγας Αρχηγός όλων.

Πόπο αυτή η γκόμενα του Σπόρτ Μπίλυ , η Λίλλη είναι για πολλά χυσομαπίδια! Να την πιάσεις από τα κοτσιδάκια και να της τον χώσεις μέχρι το λαρύγγι. Και τις μπάλες! Μετά να την βάλεις σε αυτήν την κουδουνίστρα και να την τρελάνεις στην τσαπού.
Κοιτάχτε τί βρήκα ο καμμένος  :grin:

Μόνη μας πατρίδα τα παιδικά μας χρόνια!  :'(

GreekHardRider

Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2005
Like
0
Πόντοι
1
ποιος πηγαινε Victoria-Νικαια,Dragon-Πειραια,EasyRider-Γλυφαδα,Αρη/Skylab/Mad-Πλακα?????

Xristoss

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Φιλε SpermBob με αυτα που γραφεις ειναι σα να περνανε τα λυκειακα μου χρονια απο μπροστα μου!!!

Νομιζω οτι το "πουπουλο" το λεγαν "Togs Unlimited", το δε fly επρεπε να ειναι οπωσδηποτε Α1.

Τα τρακτερωτα Timberland ηταν ονειρο για εμενα τοτε, μετα εβγαλα τα απωθημενα μου!!!

Θυμαται κανεις μια disco Σευχελλες Βουλιαγμενης και Αγιου Κωνσταντινου διπλα στον Παναγιωταρακο? Εκει πηγα στον πρωτο μου σχολικο χωρο, στην Α' Λυκειου!!!

Και μια αλλη φλασια που μου ηρθε, που κρεμουσαμε τη σχολικη τσαντα στον ενα ωμο (οσο κι αν ζυγιζε) κινδυνευοντας να παθουμε σκωλιωση...

paykiller

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Κριτικές
6
Like
0
Πόντοι
1
Η σχολικη τσαντα χακι και γραφαμε απανω ενα καρο μαλακιες.Απο ομαδες,συκροτηματα,συνθηματα και ξερω γω τι αλλο.Τα timberland ηταν τρελλο ονειρο και οπως λενε ολοι πιο πανω βολευομασταν με κατι αλλες και καλα μαρκες(sea&city,κλπ).Τα flight κλασικη αγορα απο το μοναστηρακι και μαλιστα καθε οπαδος ομαδας επαινε συγκεκριμενο χρωμα(σαν βαζελος εγω χακι).Οι παοκτζηδες παντα τα γυριζανε αναποδα απο την πορτοκαλι πλευρα.Παπουτσι martins(μποτακι μπορντω οι σχοιναδες (υπαρχουν ακομη?) μα ασπρα κορδονια ,μαυρα τα αναρχια) η wermacht με το σιδερο στην ακρη.Μαλλι μακρυ,πολυ μακρι οι μεταλλαδες με μαυρα,all star κτλ.Εποχες αυθεντικες που ευτυχως θεωρω τον εαυτο μου απιστευτα τυχερο που τις εζησε και παντα τις θυμαται με νοσταλγια..........

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom