Νέα

90s με μέσα 00s στην Ελλάδα. Η καλύτερη ή πιο δήθεν δεκαετία;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Μάγος του ΟΖ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 203
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ujolk

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2010
Like
61
Πόντοι
0
θες να μου πεις οτι το 1970 και 1990 αρχισε το lifestyle,οι φεμινιστριες,το να θελουν οι συνομιλικες μου παλιοφλωρουμπες,ντυσιμο και ολο οσα ανεφερες?με τιποτα μπρο,αυτα ολα ξεκινησαν απο το 2006 και επειτα,το 1970 και 1990 ηταν φυσιολογικοτατες εποχες,οι συνομιλικες μου θελαν φυσιολογικους αντρες αρσενικους και οχι λουλες,φεμινιστριες δε υπηρχαν,λαιφσταιλ επισης δε υπηρχε,ντυσιμο ηταν [πιο νορμαλ απο το μαλακομοντερνο το σημερινο,πεφτεις εξω πιστευω φουλ.
Τύπε πρέπει να είσαι πιτσιρικάς και να μην έχεις ζήσει εκείνες τις εποχές. Πάντα υπήρχαν αυτάπου λες και λέγεται μόδα όπως διαμορφωνοταν κάθε εποχή. (ροκαμπιλιδες τρεντυδες κουστουματοι καγκουρες τωρα που λες κι εσύ). Οι γκομενες πάντα επηρρεάζονταν από την μόδα είτε από τηλεόραση κινηματογράφο ειτε τωρα απο social...

Rdeliaris23

Μέλος
Εγγρ.
4 Οκτ 2022
Κριτικές
6
Like
353
Πόντοι
21
Τύπε πρέπει να είσαι πιτσιρικάς και να μην έχεις ζήσει εκείνες τις εποχές. Πάντα υπήρχαν αυτάπου λες και λέγεται μόδα όπως διαμορφωνοταν κάθε εποχή. (ροκαμπιλιδες τρεντυδες κουστουματοι καγκουρες τωρα που λες κι εσύ). Οι γκομενες πάντα επηρρεάζονταν από την μόδα είτε από τηλεόραση κινηματογράφο ειτε τωρα απο social...
πιτσιρικας ειμαι 23 ετων αλλο ρε φιλε ροκαδες και αλλο κλαρινογαμπροι φαση αργυρος,οι ροκαδες ειναι αντρικο στιλ τουλαχιστον ενω ο αργυρος ειναι ξενερωτο στιλ λουλικο,επισης πιστευω παλια οι γκομενες πηγαιναν πιο ευκολα ενω τωρα πανε μονο με τους λιγους φλουφληδες που θεωρουν αυτες νορμαλ.

• Like
Αντιδράσεις: malone

ujolk

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2010
Like
61
Πόντοι
0
πιτσιρικας ειμαι 23 ετων αλλο ρε φιλε ροκαδες και αλλο κλαρινογαμπροι φαση αργυρος,οι ροκαδες ειναι αντρικο στιλ τουλαχιστον ενω ο αργυρος ειναι ξενερωτο στιλ λουλικο,επισης πιστευω παλια οι γκομενες πηγαιναν πιο ευκολα ενω τωρα πανε μονο με τους λιγους φλουφληδες που θεωρουν αυτες νορμαλ.
Για δες λίγο...

Συνημμένα

• formes.jpg
    formes.jpg
    26,4 KB · Εμφανίσεις: 42
  • 20BOLAN-INYT-web1-superJumbo.jpg
    20BOLAN-INYT-web1-superJumbo.jpg
    565,1 KB · Εμφανίσεις: 48

Rdeliaris23

Μέλος
Εγγρ.
4 Οκτ 2022
Κριτικές
6
Like
353
Πόντοι
21
αυτοι δε εχουν αντρικο στιλ αλλα τουλαχιστον αργυρουλες(κλαρινογαμπροι) και καγκουρες(αλλη κατηγορια) δε ειναι,τωρα οι συνομιλικοι μου αυτες τις 2 μαλακισμενες κατηγοριες εχουν αποστηθησει,οι καγκουρες(ξυρισμενα κεφαλια,μαγκια εντονη,ρουχα αθλητικα) δε εχουν γκομενες αποτι βλεπω οι περισσοτεροι και οι κλαρινογαμπροι ειναι της μοδας στιλ και εχω δει εχουν ολοι τετοιο στιλ αργυρος δλδ λεπτος με μουσια φαση και κανα τατοο διακριτικο πουκαμισακι(κοινως κλασσατος φαση ενω οι καγκουρες ειναι αλητεια και του δρομου φαση,οι καγκουρες δε εχουν περαση γιατι ειναι τελειως χαλια στιλ αλλα ειναι της μοδας πολυ,οι κλαρινογαμπροι ομως φαση αργυρος εχει παρα πολυ περαση στις μαλακισμενες της ηλικιας μου)

Τελευταία τροποποίηση:

DAMDIM100

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
3.795
Πόντοι
1.446
μονο 80ς εως βαρια τελη 90ς αξιζαν στην ελλαδα
θα ηθελα επισης να ζω σαν μεσοαστος εστω στα 60ς αλλη γκλαμουρια η εποχη
Η δεκαετία του 60 λένε (και έτσι πρέπει να είναι) ότι άξιζε γενικότερα (αν και δεν την έχω ζήσει)...
Ούτε η μεγάλη φτώχεια του ΄50, ούτε η αλλοτρίωση σε όλους τους τομείς που άρχισε από την δεκαετία του 70 και μετά...
Βέβαια καλά είναι να ήσουν τουλάχιστον μεσοαστός...

Τελευταία τροποποίηση:

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.684
Πόντοι
9.297
Η δεκαετία του 60 λένε (και έτσι πρέπει να είναι) ότι άξιζε γενικότερα (αν και δεν την έχω ζήσει)...
Ούτε η μεγάλη φτώχεια του ΄50, ούτε η αλλοτρίωση σε όλους τους τομείς που άρχισε από την δεκαετία του 70 και μετά...
Καλά όλα αυτά αλλά σε πόλεις...σε πολλά χωριά μέχρι την δεκαετία του '60 δεν υπήρχε ηλεκτρικό.

DAMDIM100

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
3.795
Πόντοι
1.446
Καλά όλα αυτά αλλά σε πόλεις...σε πολλά χωριά μέχρι την δεκαετία του '60 δεν υπήρχε ηλεκτρικό.
Σωστή η παρατήρησή σου, γι΄αυτό και δημιουργήθηκε το φαινόμενο της αστυφιλίας, από το τέλος του εμφύλιου και μετά...

Εγγρ.
14 Οκτ 2022
Κριτικές
2
Like
68
Πόντοι
0
η εποχη του 1950 αξιζει μονο στο οτι οι γυναικες ειχαν φυσιολογικα μυαλα και στο οτι υπηρχαν περισσοτερες δουλειες,ομως ηταν χαλια απο αποψη αισθητικης δλδ πολυ υπερβολικα παλια εποχη,θεωρω οτι η καλυτερη εποχη ειναι στη μεση δλδ 1980 και 1990 οπως λεει και ο φιλος απο πανω,οι χειροτερες εποχες ειναι τα ακρα δλδ 1950 και 2022,1950 επειδη ηταν ολα υπερβολικα παροχημενα και καταθληψαρα φαση λογω πολυ παροχιμενιλας και η τωρινη εποχη υπερβολικος μοντερνισμος και καταθληψη λογω αυτου του υπερβολικου μοντερνισμου

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.684
Πόντοι
9.297
Σωστή η παρατήρησή σου, γι΄αυτό και δημιουργήθηκε το φαινόμενο της αστυφιλίας, από το τέλος του εμφύλιου και μετά...
Ο "Εθνάρχης" δεν προσπάθησε να βοηθήσει την ύπαιθρο να σταθεί στα πόδια της....όσο σκέφτονται οι παλιοί ότι επί Χούντας ήρθε το ρεύμα στα χωριά,γίνανε δρόμοι και γέφυρες που ΑΚΟΜΑ κρατάνε είναι να μην συγκρίνουν τι κάνουν τώρα οι "δημοκράτες";

TNT!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.979
Πόντοι
456
Και μαλακια που βάλανε... τουλάχιστον τώρα πρέπει να είναι οι πρώτοι που θα τους κόψουν το ρεύμα...

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.771
Πόντοι
6.536
Ο "Εθνάρχης" δεν προσπάθησε να βοηθήσει την ύπαιθρο να σταθεί στα πόδια της....όσο σκέφτονται οι παλιοί ότι επί Χούντας ήρθε το ρεύμα στα χωριά,γίνανε δρόμοι και γέφυρες που ΑΚΟΜΑ κρατάνε είναι να μην συγκρίνουν τι κάνουν τώρα οι "δημοκράτες";
Ναι ρε φιλε ήρθε η χούντα και κοιμόμασταν(εσείς τα πουρά που ζούσατε τότε... :tooth: )με τα παράθυρα ανοιχτά....
Και μια μέρα κοίταξες έξω από το παράθυρο και είχε χαθεί η μισή Κύπρος...

:confused:

DAMDIM100

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
3.795
Πόντοι
1.446
Ο "Εθνάρχης" όπως και άλλοι που βρέθηκαν σε αυτές τις θέσεις εξυπηρετούσαν συγκεκριμένα συμφέροντα, τα οποία ήθελαν συγκεντρωμένο το μεγάλο μέρος του πληθυσμού στα αστικά κέντρα και κυρίως στην Αθήνα...

OP
OP
Μάγος του ΟΖ

Μάγος του ΟΖ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2022
Like
1.426
Πόντοι
206
Εθνάρχης μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο δεν υπήρξε μεταπολεμικά. Μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, εθνάρχης μας ήταν ο Τσόρτσιλ. Αυτός έφερε την Ελλάδα στην δύση κατά την μοιρασιά στην σύσκεψη της Γιάλτας.

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
13.154
Πόντοι
3.846
παιδιά για τη δεκαετία του 90 είναι η συζήτηση ,όχι για την άλωση της Τριπολιτσάς. Τι χούντα και μεταπολίτευση μου λέτε;

Η δεκαετία του 1990 ξεκινά με την πτώση της ΕΣΣΔ. Αυτό σημαίνει ευημερία στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη (οι πόλεμοι περιορίστηκαν σε Μέση Ανατολή και Αφρική) ,άρα ανάπτυξη. Ευκαιρίες για εμπόριο με χώρες που είχαν μέχρι τότε κλειστά σύνορα. Γενικότερα η οικονομία και ο καπιταλισμός κάλπαζαν σε εκείνη την εποχή.

Εδώ στην Ελλάδα αυτή η δεκαετία έφερε αρκετές κοινωνικές αλλαγές. Οι γυναίκες άρχισαν να σπουδάζουν μαζικά, να έχουν το δικό τους εισόδημα ,το δικό τους σπιτι και αυτοκίνητο και μπήκε δειλά δειλά η συζήτηση ότι μπορούν και μόνες τους.
Εμφανίστηκαν τα gay bars όπου γινόταν όργια κάθε βράδυ, γενικά η νυχτερινή ζωή ήταν στα καλύτερά της, σήμερα όλοι κάθονται σε μια γωνιά και κοιτάνε το κινητό ,τότε έπεφτε κλαμπάρισμα.
Ο Έλληνας άρχισε να ταξιδεύει πιο πολύ, να βλέπει και άλλα πράγματα, να σπουδάζει έξω, γενικά ήταν μια εποχή που άρχιζε η εξωστρέφεια που σήμερα έφερε τα νέα παιδιά να μιλάνε αγγλικά με λίγο ελληνικά στο ενδιάμεσο.
Είναι η δεκαετία που αρχίζουν εισροές μεταναστών κυρίως από Αλβανία και πρώην Σοβιετική Ένωση στην αρχή.
Ιδιωτική τηλεόραση - Lifestyle - νέα πρότυπα. Τότε τα επαγγέλματα της μόδας ήταν χρηματιστής, εργολάβος, διαφημιστής, να δουλεύεις στην τηλεόραση, ή σε κανένα περιοδικό.

Όλα αυτά προετοιμασαν την εικόνα που έχουμε σήμερα. Και στην επόμενη δεκαετία τα ηνία θα πάρουν τα παιδιά που έχουν γονείς τα άτομα της δικής μου γενιάς. Τώρα αν τα πράγματα είναι χειρότερα ή καλύτερα, δύσκολο να το πεις. Λιγότερη ανεργία και λιγότερο άγχος για τα λεφτά τότε, αλλά και πιο συντηρητικός τρόπος ζωής. Περισσότερες ελευθερίες σήμερα, αλλά πολύ πιο δύσκολο για ένα νέο να κάνει περιουσία. Ο συνταξιούχος του τότε ζούσε πολύ καλύτερα από το συναξιούχο του σήμερα. Αν ήσουν 30-50 τότε είχες περισσότερες ευκαιρίες για λεφτά και πιο καλή νυχτερινή ζωή. Σήμερα στην ίδια ηλικία η ζωή είναι αλλιώς για αυτή την ηλικία.
Πάντως σαν νέος θα προτιμούσα να ζούσα σήμερα, σαν σαραντάρης τότε.

OP
OP
Μάγος του ΟΖ

Μάγος του ΟΖ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2022
Like
1.426
Πόντοι
206
παιδιά για τη δεκαετία του 90 είναι η συζήτηση ,όχι για την άλωση της Τριπολιτσάς. Τι χούντα και μεταπολίτευση μου λέτε;
Τόσα και τόσα νήματα έχουν μπαχαλευτεί, να μην το μπαχαλέψουμε και αυτό; :-D

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.684
Πόντοι
9.297
Και μαλακια που βάλανε... τουλάχιστον τώρα πρέπει να είναι οι πρώτοι που θα τους κόψουν το ρεύμα...
Να ξεκινήσουν από τις πόλεις...που ο κάθε τρομπας ανάβει τα φώτα μεσημεριατικα ...άντε μην πω τι βλέπω και σε δημόσιες υπηρεσίες.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.684
Πόντοι
9.297

Η δεκαετία του 1990 ξεκινά με την πτώση της ΕΣΣΔ. Αυτό σημαίνει ευημερία στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη (οι πόλεμοι περιορίστηκαν σε Μέση Ανατολή και Αφρική) ,άρα ανάπτυξη. Ευκαιρίες για εμπόριο με χώρες που είχαν μέχρι τότε κλειστά σύνορα. Γενικότερα η οικονομία και ο καπιταλισμός κάλπαζαν σε εκείνη την εποχή.

Εδώ στην Ελλάδα αυτή η δεκαετία έφερε αρκετές κοινωνικές αλλαγές. Οι γυναίκες άρχισαν να σπουδάζουν μαζικά, να έχουν το δικό τους εισόδημα ,το δικό τους σπιτι και αυτοκίνητο και μπήκε δειλά δειλά η συζήτηση ότι μπορούν και μόνες τους.
Εμφανίστηκαν τα gay bars όπου γινόταν όργια κάθε βράδυ, γενικά η νυχτερινή ζωή ήταν στα καλύτερά της, σήμερα όλοι κάθονται σε μια γωνιά και κοιτάνε το κινητό ,τότε έπεφτε κλαμπάρισμα.
Ο Έλληνας άρχισε να ταξιδεύει πιο πολύ, να βλέπει και άλλα πράγματα, να σπουδάζει έξω, γενικά ήταν μια εποχή που άρχιζε η εξωστρέφεια που σήμερα έφερε τα νέα παιδιά να μιλάνε αγγλικά με λίγο ελληνικά στο ενδιάμεσο.
Είναι η δεκαετία που αρχίζουν εισροές μεταναστών κυρίως από Αλβανία και πρώην Σοβιετική Ένωση στην αρχή.
Ιδιωτική τηλεόραση - Lifestyle - νέα πρότυπα. Τότε τα επαγγέλματα της μόδας ήταν χρηματιστής, εργολάβος, διαφημιστής, να δουλεύεις στην τηλεόραση, ή σε κανένα περιοδικό.

Όλα αυτά προετοιμασαν την εικόνα που έχουμε σήμερα. Και στην επόμενη δεκαετία τα ηνία θα πάρουν τα παιδιά που έχουν γονείς τα άτομα της δικής μου γενιάς. Τώρα αν τα πράγματα είναι χειρότερα ή καλύτερα, δύσκολο να το πεις. Λιγότερη ανεργία και λιγότερο άγχος για τα λεφτά τότε, αλλά και πιο συντηρητικός τρόπος ζωής. Περισσότερες ελευθερίες σήμερα, αλλά πολύ πιο δύσκολο για ένα νέο να κάνει περιουσία. Ο συνταξιούχος του τότε ζούσε πολύ καλύτερα από το συναξιούχο του σήμερα. Αν ήσουν 30-50 τότε είχες περισσότερες ευκαιρίες για λεφτά και πιο καλή νυχτερινή ζωή. Σήμερα στην ίδια ηλικία η ζωή είναι αλλιώς για αυτή την ηλικία.
Πάντως σαν νέος θα προτιμούσα να ζούσα σήμερα, σαν σαραντάρης τότε.
Μόνο στην τωρινή εποχή οι νέοι ζουν χειρότερα από τους γονείς τους...ίσως φτάσαμε τα όρια μας και σταδιακά αρχίζει η πτώση μακροχρόνια πλέον...

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.684
Πόντοι
9.297
Ναι ρε φιλε ήρθε η χούντα και κοιμόμασταν(εσείς τα πουρά που ζούσατε τότε... :tooth: )με τα παράθυρα ανοιχτά....

Για το ότι χάθηκε η Κύπρος φταίει και ο Παπαδόπουλος που απέσυρε την Μεραρχία"Μενέλαος" και ο "Εθνάρχης" με το αμιμητο"Η Κύπρος κειταί μακράν" και οι γκασμαδες που δεν εφάρμοσαν τα υπάρχοντα σχέδια για αποστολή υποβρυχίων και αεροπορικής δύναμης...δέκα άνθρωποι όλοι και όλοι...αυτοί φταίνε.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.684
Πόντοι
9.297

Δεν ξέρω για ποιους μιλάς...όμως εγώ δεν ζούσα τότε...όσο και αν δεν το πιστεύεις :grin: !

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom