Νέα

62 πλουσιότεροι κατέχουν περισσότερο πλούτο απ’ ό,τι τα φτωχότερα 3,6 δισ.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα χρηστος1011
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 86
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
Δεν είναι ακριβώς όπως το λες, ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ότι αυτά τα στοιχεια έχουν βάση αλήθειας.

Αν δηλαδή κάποιος έχει 1 δις σε λογαριασμό στα Barbados ή στα Kayman, μπορεί να στείλει 500 εκ. σε ένα Ιταλικό ναυπηγείο (ή -μακάρι- σε ένα δικό μας) και να παραγγείλει ένα γιώτ των 500 εκ. δολλαρίων.

Επομένως δεν είναι φούσκα. Το γιωτ, θα το πάρει, σε 12-15 μήνες.

Μόνο που από αυτά τα 7.6 τρις σε καταθέσεις θα είναι ένα ασήμαντο ποσοστό, τα συντριπτικά περισσότερα είναι σε μετοχές.
Και βέβαια αν έχεις 10 δις σε μετοχές ασφαλώς μπορείς να ρευστοποιήσεις κάμποσες και να πάρεις ένα σκάφος 50.000.000, τα 10 δις όπως σε λογαριασμό δεν θα τα δεις ποτέ!

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Μόνο που από αυτά τα 7.6 τρις σε καταθέσεις θα είναι ένα ασήμαντο ποσοστό, τα συντριπτικά περισσότερα είναι σε μετοχές.
Και βέβαια αν έχεις 10 δις σε μετοχές ασφαλώς μπορείς να ρευστοποιήσεις κάμποσες και να πάρεις ένα σκάφος 50.000.000, τα 10 δις όπως σε λογαριασμό δεν θα τα δεις ποτέ!

Ρε gianevan, μάλλον δεν τα ξέρεις καλά.
Αν έχεις εξουσιοδοτήσει την τράπεζα να τα τοποθετεί σε μετοχές, βεβαιως και "δεν τα έχεις".
Αν όμως τα έχεις σε "κατάθεση", η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να στα δώσει, μόλις τα ζητήσεις.
Αν αυτή (με δικιά της πρωτοβουλια) τα έχει τοποθετήσει σε μετοχές, ή σε επισφαλή δάνεια, είναι δικό της πρόβλημα να τα βρει και να στα δώσει μόλις τα ζητήσεις.
Και ή θα στα δώσει, ή θα φαληρήσει (όπως η Leeman brothers το 2008).

Επομένως, για ποια "φούσκα" μιλάς?

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
Ακόμα περισσότερο θα έλεγα ότι ουσιαστικά το μόνα χρήματα που "έχει" κάποιος είναι αυτά που τρώει και μάλιστα την στιγμή που τα τρώει!
Αν εγώ π.χ. έχω στην τράπεζα 100.000.000 αλλά μένω σε σπίτι 150.000 και έχω αυτοκίνητο 12.000, ενώ κάποιοι παίρνουν δάνεια από τα δικά μου λεφτά για να πάρουν αυτοκίνητο 60.000 και σπίτι 350.000 τότε ΑΥΤΟΙ "έχουν" πιο πολλά από εμένα...

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
Ρε gianevan, μάλλον δεν τα ξέρεις καλά.
Αν έχεις εξουσιοδοτήσει την τράπεζα να τα τοποθετεί σε μετοχές, βεβαιως και "δεν τα έχεις".
Αν όμως τα έχεις σε "κατάθεση", η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να στα δώσει, μόλις τα ζητήσεις.
Αν αυτή (με δικιά της πρωτοβουλια) τα έχει τοποθετήσει σε μετοχές, ή σε επισφαλή δάνεια, είναι δικό της πρόβλημα να τα βρει και να στα δώσει μόλις τα ζητήσεις.
Και ή θα στα δώσει, ή θα φαληρήσει (όπως η Leeman brothers το 2008).

Επομένως, για ποια "φούσκα" μιλάς?

Άσε τί κάνω εγώ!
Σου λέω πως υπολογίζονται τα 7,6 τρις και αυτά είναι λογιστικές αποτιμήσεις μετοχών λέμε, παρά καταθέσεις σε τράπεζα.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Ακόμα περισσότερο θα έλεγα ότι ουσιαστικά το μόνα χρήματα που "έχει" κάποιος είναι αυτά που τρώει και μάλιστα την στιγμή που τα τρώει!
Αν εγώ π.χ. έχω στην τράπεζα 100.000.000 αλλά μένω σε σπίτι 150.000 και έχω αυτοκίνητο 12.000, ενώ κάποιοι παίρνουν δάνεια από τα δικά μου λεφτά για να πάρουν αυτοκίνητο 60.000 και σπίτι 350.000 τότε ΑΥΤΟΙ "έχουν" πιο πολλά από εμένα...

καλά για τα σπίτια των 350.000 ευρώ για ρίξε μια ματιά πόσο έχουν...

το 2006 είχε πουληθεί διαμέρισμα στον 5ο όροφο (αυτό είναι στον 6ο το ρετιρέ) με τα ίδια τετραγωνικά 585.000 ευρώ...  ;)

Συνημμένα

• simbolaio.jpg
    simbolaio.jpg
    86,4 KB · Εμφανίσεις: 15

SWR

Μέλος
Εγγρ.
12 Φεβ 2015
Like
1
Πόντοι
1
Να προσέχεις τη διατύπωση σου.
Να είσαι ακριβολόγος, αλλιώς σοβαρή κουβέντα ΔΕΝ μπορεί να γίνει.
Αυτό που περιγράφεις δεν ορίζεται σαν "δίκαια κατανομή". Ορίζεται σαν "ισομερής κατανομή".

Οπότε ξαναγράψε την πρόταση σου με χρήση αυτού του όρου, και το ξανασυζητάμε.
Με την ευκαιρία, ξανασκέψου την κι όλας (πριν τη γράψεις).
Ναι ισομερης ειναι το σωστο.Νομιζω οτι στο τελος της τοποθετησης το ειχα εκφρασει καλυτερα(ισοποσα).Και οχι δεν εχω να ξανασυζητησω κατι με καποιον που ειναι καταφανως αλαζονας,αφου σε πεντε προτασεις εχει προλαβει να θεσει τεσσερις προυποθεσεις για τη συνεχιση της συζητησης.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
 Καλά τί λέμε τώρα; Η συζήτηση δεν ξεκίνησε με την ιδέα να μοιράζαμε σε όλον τον πληθυσμό του πλανήτη τα 7,6 τρις των πλουσίων;
Εγώ λοιπόν λέω ότι τα 7,6 τρις αποτιμώνται τόσο, ακριβώς επειδή τα κατέχουν πολλοί λίγοι οι οποίοι καθορίζουν το πόσο αποτιμώνται οι ίδιοι, λίγο πολύ. Αν τα μοιράσουμε σε 5.000.000.000 πληθυσμό (αν τόσους έχει η γη σήμερα ή αύριο) τα 7,6 τρις θα γίνουν 0,5 τρις, οπότε ο καθένας θα πάρει 100 δολάρια εφ άπαξ και ακολούθως θα σταματήσει κάθε οικονομική δραστηριότητα στον πλανήτη.
Θα επέλθη δηλαδή "οικονομικός θάνατος", αντίστοιχος του "θερμικού θανάτου του σύμπαντος" που προβλέπει το τρίτο θερμοδυναμικό αξίωμα...

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
δεν εχω να ξανασυζητησω κατι με καποιον που ειναι καταφανως αλαζονας, αφου σε πεντε προτασεις εχει προλαβει να θεσει τεσσερις προυποθεσεις για τη συνεχιση της συζητησης.
Ναι, μόνο έτσι συζητάω.
Αν διαφωνείς στις προϋποθέσεις μου, 1) δεν πειράζει, 2) μπορείς να πεις που διαφωνείς (και να τις συζητήσουμε κι αυτές), 3) εγώ δεν σε χαρακτήρισα, αν θέλεις να το κάνω, μου είναι εύκολο, και δε θα σ' αρέσει.

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
Εντωμεταξυ κανεις δε μιλησε για διαμοιρασμο πλουτου και μαλακιες. Μεταξυ σας τα λετε μονο. :think:

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
πως δεν μίλησε... διάβασες ποτέ τον λέφτη ???
:2funny: κολλητοι να τα πινετε παρεα και να βριζεστε φιλικα θα καταληξετε στο τελος με τοση τριβη. ;)

Δε ξερω τι λεει ο λεφτης. Εγω εννοω "διαμοιρασμο" του πλουτου με διαιρεσεις που κανουν παραπανω. Τεσπα.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
Η ύπαρξη οικονομικών ανισοτήτων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την συνέχιση της οικονομικής ζωής, ακριβώς όπως η ύπαρξη διαφορετικών σταθμών ενέργειας στην φύση είναι προϋπόθεση της συνέχισης της ύπαρξης της ζωώς στη φύση.
Το να διευρύνονται συνεχώς ο ανισότητες δεν είναι ούτε σωστό αλλά ούτε και απαραίτητο, το να εξαφανιστούν όμως εντελώς θα είναι απολύτως καταστροφικό!

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.109
Πόντοι
6.515
να δοθεί παραυτα ο πλουτος στον τσιπρα για να διορισει και τα υπολοιπα σογια του
:orchestra: :orchestra:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Εντωμεταξυ κανεις δε μιλησε για διαμοιρασμο πλουτου και μαλακιες. Μεταξυ σας τα λετε μονο. :think:
Οταν κάποιος γραφει ενα τετοιο αρθρο για οικονομικες ανισοτητες, εξυπακουεται οτι αυτο εννοει. Οτι ειναι ΑΔΙΚΟ να εχουν καποιοι τοσα, και καποιοι ελαχιστα. Γιατι το γραφει αν οχι γι αυτο? Εκτος αν θεωρεις οτι εννοει οχι την κατανομη του πλουτου, αλλά την ισοτητα δια της εξαφανισεως του πλουτου των πλουσιων. Ειναι μια ισοτητα κι αυτη, δεν λεω. Εσυ τι θεωρεις οτι θελει να πει το αρθρο?

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
Η ύπαρξη οικονομικών ανισοτήτων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την συνέχιση της οικονομικής ζωής, ακριβώς όπως η ύπαρξη διαφορετικών σταθμών ενέργειας στην φύση είναι προϋπόθεση της συνέχισης της ύπαρξης της ζωώς στη φύση.
Το να διευρύνονται συνεχώς ο ανισότητες δεν είναι ούτε σωστό αλλά ούτε και απαραίτητο, το να εξαφανιστούν όμως εντελώς θα είναι απολύτως καταστροφικό!
Να σε πληροφορησω οτι το trickle-down economics του εγκληματια πολεμου (σκατα στον ταφο του) Ρηγκαν εχει πεθανει καιρο τωρα. :priest: Και αφου το "trickle down" δε συμβαινει ουτε οταν ενισχυεις την υψηλη σταθμη του χρηματος, σιγουρα δε θα συμβαινει φυσικα. Οποτε παπαλα η ροη χρηματος απο την υψηλη σταθμη προς τη χαμηλη. Καμια σχεση με την ενεργεια της φυσης.

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
Οταν κάποιος γραφει ενα τετοιο αρθρο για οικονομικες ανισοτητες, εξυπακουεται οτι αυτο εννοει. Οτι ειναι ΑΔΙΚΟ να εχουν καποιοι τοσα, και καποιοι ελαχιστα. Γιατι το γραφει αν οχι γι αυτο? Εκτος αν θεωρεις οτι εννοει οχι την κατανομη του πλουτου, αλλά την ισοτητα δια της εξαφανισεως του πλουτου των πλουσιων. Ειναι μια ισοτητα κι αυτη, δεν λεω. Εσυ τι θεωρεις οτι θελει να πει το αρθρο?
:jerking:
Το γραφει για το λογο που λεει μεσα το αρθρο οτι το γραφει. Βαριεμαι τωρα.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206

Φυσικά και αυτό εννοεί το άρθρο και επειδή η ιδέα απεδείχθη εκ της συζητήσεως ουτοπική τώρα οι θιασώτες της κάνουν την πάπια!

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
Να σε πληροφορησω οτι το trickle-down economics του εγκληματια πολεμου (σκατα στον ταφο του) Ρηγκαν εχει πεθανει καιρο τωρα. :priest: Και αφου το "trickle down" δε συμβαινει ουτε οταν ενισχυεις την υψηλη σταθμη του χρηματος, σιγουρα δε θα συμβαινει φυσικα. Οποτε παπαλα η ροη χρηματος απο την υψηλη σταθμη προς τη χαμηλη. Καμια σχεση με την ενεργεια της φυσης.

ΟΛΕΣ οι επιστήμες οφείλουν να ακολουθούν τα μαθηματικά και την φυσική, αλλιώς καταλήγουν σε λάθος συμπεράσματα...

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
Κομμουνιστες τους βγαλατε ολους οσους πανε κοντρα στον απαρχαιωμενο Ρηγκανισμο σας ρε μαλακες! Δεν υπαρχετε. :2funny:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom