Πέρα από πυροτεχνήματα και αφορισμούς κάτι άλλο έχεις να μας πεις? Γενικά αν δει κανείς τα ποστ σου δεν έχεις αναφέρει ποτέ πληροφορίες , κάτι συγκεκριμένο π.χ. για κάτι.
Προφανώς είσαι τυφλός.
Πέρα από πυροτεχνήματα και αφορισμούς κάτι άλλο έχεις να μας πεις? Γενικά αν δει κανείς τα ποστ σου δεν έχεις αναφέρει ποτέ πληροφορίες , κάτι συγκεκριμένο π.χ. για κάτι.
Για την ακρίβεια, επίσημη παράδοση δεν υπήρξε- ο βασιλιάς και η πολιτική ηγεσία δεν υπέγραψαν ποτέ παράδοση και η επίσημη ελληνική κυβέρνηση που είχε εγκατασταθεί στο Καϊρο συνέχισε τον αγώνα...
Προφανώς είσαι τυφλός.
Θα μπορούσα και εγώ για να γίνω αρεστός να λιβανίζω την κάθε προκατάληψη, όμως προτιμώ τη σοβαρότητα και την αλήθεια.
Αντίλογο με επιχειρήματα ωστόσο έως τώρα ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ. Μόνο " είσαι λάθος, είσαι λάθος" αλλά ένα ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΟΥ είμαι λάθος και ποιο είναι το αντίστοιχο σωστό δεν είδα. Σε συγκεκριμένα, ξεκάθαρα , απλά και σαφή ερωτήματα. Π.χ. ο στρέητ για την αντίσταση μου έφερε έναν αντίλογο, είπε κάτι που διαφώνησε κλπ. Είπε καθυστέρησαν τους γερμανούς, επηρέασε το ηθικό κλπ. Εσύ αδυνατείς να εκφέρεις κάποιο.
Άλλωστε αυτό το βλέπουν όλοι και φυσικά υπάρχουν άνθρωποι που με έχουν κρίνει τι ξέρω και τι όχι. Δεν μπήκα εδώ να αποδείξω τίποτα. Αλλά δε μου αρέσει η υποκρισία . Έχω το κακό χόμπυ να ξεσκεπάζω την υποκρισία τις ιδεοληψίες και το ψέμα.
Μια εικονα,χιλιες λεξεις.η επίσημη ελληνική κυβέρνηση που είχε εγκατασταθεί στο Καϊρο συνέχισε τον αγώνα...
@Chevalier Fidèle,
Στη διάρκεια της κατοχής, οι περισσότεροι πέθαναν από την πείνα, πολύ λιγότεροι (συγκριτικά) πέθαναν σε μάχες, συντεταγμένες ή ανταρτοπόλεμο. Το συμπέρασμα περί ξεκληρίσματος λόγω της αντίστασης είναι αστήρικτο.
Εκτός αν θεωρείς ότι θα είχαμε λιγότερους νεκρούς από την πείνα αν δεν κάναμε αντίσταση.
Η αντίσταση έχει και κάποιους συμβολισμούς από μόνη της, αυτή καθαυτή. Σε πολλές περιπτώσεις (πρέπει να) είναι αυτοσκοπός και έχω την εντύπωση ότι θα πρέπει να κρίνεται, όχι αποκλειστικά όμως, ανεξάρτητα από τις όποιες μελλοντικές επιπτώσεις έχει.
Οι περισσότεροι που συμμετείχαν στο Πολυτεχνείο είναι άγνωστοι και σε καμία περίπτωση δεν σκέφτηκαν, ούτε είχαν πρόθεση, να εξαργυρώσουν ή να κεφαλαιοποιήσουν τη συμμετοχή τους αυτή, η οποία σε κάποιο βαθμό μπορεί να ήταν και τυχαία.
Όταν τα βλέπεις όλα "λογιστικά", ενίοτε χάνεις την ουσία.
Μια εικονα,χιλιες λεξεις.
Σωστή η σκέψη- υπάρχει και η τιμή των όπλων στην τελική.
Στο πολυτεχνείο με καλύπτει η άποψη του Γιανεβάν...
Στην αντίσταση, οι οργανωμένες μάχες που δόθηκαν, παρόλο που δεν έκριναν το αποτέλεσμα του πολέμου, καλώς δόθηκαν, όπως και καλώς συμμετείχε η επίσημη ελληνική κυβέρνηση στη συμμαχική προσπάθεια.
Καμία του Ζάχου στο Ελ Αλαμέιν έχεις;
Κατάλαβα καλά? Ο Τατούλης ήταν στο κίνημα του ναυτικού? Γράψε κάτι πιο ξεκάθαρο.Το Πολυτεχνείο φίλε ήταν μια άκρως υπερεκτιμημένη (εκ των υστέρων) πολιτικά, αυθόρμητη αντίδραση στο καθεστώς της Χούντας που σαφέστατα ενείχε στοιχεία ακραίου χαβαλέ και γκομενοθηρίας (όπως σήμερα οι καταλήψεις στα Λύκεια). Απλά όταν 7 χρόνια ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει βγάλει κιχ στους καραγκιόζηδες συνταγματάρχες και ακόμη και οι ακαδημαϊκοί χειροκροτούσαν τον Παπαδόπουλο, και ο χαβαλές και τα λαϊκά συσσίτια και οι βραδυές με τις κιθάρες και τα τραγούδια και τα πεσίματα σε γκόμενες, φάνηκαν ηρωισμός...
Κάποιους έπρεπε να "κάνουν ήρωες". Η εναλλακτική λύση ήταν οι κινηματίες του ναυτικού, που και αυτό με ερασιτεχνισμό είχε γίνει, αλλά σαφώς με σοβαρότερα ρίσκα. Δεν "βόλευε" όμως γιατί είχε γίνει στο όνομα του (τότε έκπτωτου και νυν τέως) Βασιλιά...
Στο λέω εγώ που ΗΜΟΥΝ εκεί. Και που ΔΕΝ εξαργύρωσα ποτέ την παρουσία μου ούτε πολιτικά ούτε οικονομικά!
Και όποιος άλλος ήταν (τον Τατούλη θυμήθηκα τώρα!!) και έχει αντίθετη άποψη, το συζητάμε. Να ήταν λέμε!! Όχι να του τα έχουν πει...
Δεν ηταν απαραιτητο να παει κανεις στην ερημο για να πολεμησει τους Γερμανους...Καμία του Ζάχου στο Ελ Αλαμέιν έχεις;
Δεν ηταν απαραιτητο να παει κανεις στην ερημο για να πολεμησει τους Γερμανους...
Αλλα μερικοι το εκαναν"ανευ συμμετοχης"της"επισημης"(εδω γελαμε)ελληνικης κυβερνησης...
Δεν ηταν απαραιτητο να παει κανεις στην ερημο για να πολεμησει τους Γερμανους...
Αλλα μερικοι το εκαναν"ανευ συμμετοχης"της"επισημης"(εδω γελαμε)ελληνικης κυβερνησης...
Παπαρα ισιε"ξεχνας"οτι ο βασιλιας εκανε ΜΑΖΙ με τον Μεταξα το πραξικοπημα του '36...Η επίσημη ελληνική κυβέρνηση ήταν στο Κάιρο και έχαιρε διεθνούς αναγνώρισης...
Τώρα αν κάποιοι έμειναν ελλάδα επειδή είδαν τη μεγάλη ευκαιρία να επιβάλουν δικτατορία του προβαταριάτου μιας και μυρίστηκανα αναταραχή και κενό, πρόβλημά τους.
Γαμω το μουνι που σε γλυστραγε μουνοσπορε,τραβα μια μαλακια να ξελαμπικαρεις και ελα παλι.εμενα παλι οτι εισαι τεραστιος ΜΑΛΑΚΑΣ μου λεει πολλα.....
Παπαρα ισιε"ξεχνας"οτι ο βασιλιας εκανε ΜΑΖΙ με τον Μεταξα το πραξικοπημα του '36...
ΜΗΔΕΝΙΚΗ ηταν η νομιμοποιηση της ΑΜ και της"επισημης κυβερνησης"στην Ελλαδα...Διαβασε και το καταστατικο του ΕΔΕΣ και τα ξαναλεμε...