Νέα

17 Νοέμβρη.. Παρά(Ξένη) μέρα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα LeonAth
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 372
  • Εμφανίσεις 19K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Πέρα από πυροτεχνήματα και αφορισμούς κάτι άλλο έχεις να μας πεις? Γενικά αν δει κανείς τα ποστ σου δεν έχεις αναφέρει ποτέ πληροφορίες , κάτι συγκεκριμένο π.χ. για κάτι.

Προφανώς είσαι τυφλός.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Για την ακρίβεια, επίσημη παράδοση δεν υπήρξε- ο βασιλιάς και η πολιτική ηγεσία δεν υπέγραψαν ποτέ παράδοση και η επίσημη ελληνική κυβέρνηση που είχε εγκατασταθεί στο Καϊρο συνέχισε τον αγώνα...

Δεύτερο βραβείο μεγαλύτερης πατάτας για το 2010.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Προφανώς είσαι τυφλός.

Koίτα. Ηρωική πράξη το πολυτεχνείο ήταν. Ηρωική η αντίσταση ήταν. Στην ταμπακιέρα όμως?
Η αντίσταση ουσιαστικά δε κατάφερε τίποτα εναντιον των γερμανών, παρά μόνο τους ενίσχυε.
Αναφέρει κανείς σοβαρός ξένος ιστορικός του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου την ελληνική αντίσταση ως κάτι το αξιοσημείωτο που καθόρισε τον πόλεμο? Η όποια αναφορά στην Ελλάδα είναι για το ιταλικό μέτωπο, άντε και τη μάχη της Κρήτης.
Περισσότερη συμβολή είχαν οι ελληνικές δυνάμεις που πολέμησαν στις κρίσιμες μάχες του Ελ Αλαμέιν και του Ρίμινι.
Αναφέρονται η μάχη του Στάλινγκραντ, η ναυμαχία του Μίντγουεη και του Γκουανταλκανάλ, η μάχη της Αγγλίας, η απόβαση στη Νορμανδία, η ρωσική αντεπίθεση και βεβαίως οι πυρηνικοί βομβαρδισμοί της Ιαπωνίας...

Αλλά αμφβάλω αν τα γνωρίζεις αυτά. Έστω και ακροθιγώς. Μείνε στο μύθο σου πως η αντίσταση κατατρόπωσε τους γερμανούς και το πολυτεχνείο έριξε τη χούντα.

Οι μύθοι ο μόνος σκοπός που εξυπηρετούν είναι μετά να χρησιμεύουν ως προσχήματα για να εγκαθιδρύονται εξουσιαστικές δομές και μάλιστα όχι από ανθρώπους που άμεσα συμμετείχαν στις αναφερόμενες διαδικασίες. Αλλά από άλλους εντελώς άσχετους με αυτά. Εσύ π.χ. δεν συμμετείχες ούτε στην αντίσταση, ούτε στο πολυτεχνείο. Θα μπορούσα και εγώ για να γίνω αρεστός να λιβανίζω την κάθε προκατάληψη, όμως προτιμώ τη σοβαρότητα και την αλήθεια.

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
@Chevalier Fidèle,

Στη διάρκεια της κατοχής, οι περισσότεροι πέθαναν από την πείνα, πολύ λιγότεροι (συγκριτικά) πέθαναν σε μάχες, συντεταγμένες ή ανταρτοπόλεμο. Το συμπέρασμα περί ξεκληρίσματος λόγω της αντίστασης είναι αστήρικτο.
Εκτός αν θεωρείς ότι θα είχαμε λιγότερους νεκρούς από την πείνα αν δεν κάναμε αντίσταση.

Η αντίσταση έχει και κάποιους συμβολισμούς από μόνη της, αυτή καθαυτή. Σε πολλές περιπτώσεις (πρέπει να) είναι αυτοσκοπός και έχω την εντύπωση ότι θα πρέπει να κρίνεται, όχι αποκλειστικά όμως, ανεξάρτητα από τις όποιες μελλοντικές επιπτώσεις έχει.

Οι περισσότεροι που συμμετείχαν στο Πολυτεχνείο είναι άγνωστοι και σε καμία περίπτωση δεν σκέφτηκαν, ούτε είχαν πρόθεση, να εξαργυρώσουν ή να κεφαλαιοποιήσουν τη συμμετοχή τους αυτή, η οποία σε κάποιο βαθμό μπορεί να ήταν και τυχαία.

Όταν τα βλέπεις όλα "λογιστικά", ενίοτε χάνεις την ουσία.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Θα μπορούσα και εγώ για να γίνω αρεστός να λιβανίζω την κάθε προκατάληψη, όμως προτιμώ τη σοβαρότητα και την αλήθεια.

Ίσα ρε μεγάλε.
Δεν σε διόρισε κανένας αποκλειστικό αντιπρόσωπο της αλήθειας και της μη προκατάληψης εδώ μέσα.
Προφανώς ανακάλυψες στα γεράματα (γιατί αν είσαι κάτω απο 40 και λες αυτές τις παπαριές θέλεις κρέμασμα) τον κυνισμό και δεν χάνεις ευκαιρία να μας τον μοστράρεις.
Έχει πάντως κι αλλού απόλυτες αλήθειες σαν και τις δικές σου: στην εκκλησία, στο στρατό, στο κόμμα, παντού.
Τι σε κάνει λοιπόν να πιστεύεις οτι υπερέχεις σε "επιχειρήματα";

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Αντίλογο με επιχειρήματα ωστόσο έως τώρα ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ. Μόνο " είσαι λάθος, είσαι λάθος" αλλά ένα ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΟΥ είμαι λάθος και ποιο είναι το αντίστοιχο σωστό δεν είδα. Σε συγκεκριμένα, ξεκάθαρα , απλά και σαφή ερωτήματα. Π.χ. ο στρέητ για την αντίσταση μου έφερε έναν αντίλογο, είπε κάτι που διαφώνησε κλπ. Είπε καθυστέρησαν τους γερμανούς, επηρέασε το ηθικό κλπ. Εσύ αδυνατείς να εκφέρεις κάποιο.
Άλλωστε αυτό το βλέπουν όλοι και φυσικά υπάρχουν άνθρωποι που με έχουν κρίνει τι ξέρω και τι όχι. Δεν μπήκα εδώ να αποδείξω τίποτα. Αλλά δε μου αρέσει η υποκρισία . Έχω το κακό χόμπυ να ξεσκεπάζω την υποκρισία τις ιδεοληψίες και το ψέμα.

Πιστέ μου Ιππότα...
Σε παραπέμπω στην υπογραφή μου- η ατάκα που πρωτοείπαν οι αμερικάνοι σχεδιαστές τακτικής αερομαχιών στο μέτωπο του ειρηνικού, παραμένει επίκαιρη και στον κυβερνοχώρο.

Επισκέπτης
η επίσημη ελληνική κυβέρνηση που είχε εγκατασταθεί στο Καϊρο συνέχισε τον αγώνα...
Μια εικονα,χιλιες λεξεις.
16-10-05_1284662_101.jpg

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Μιας και μιλάμε για τους αμερικάνους, υπάρχει πάντως και η δική μου, εξίσου επίκαιρη, υπογραφή.
Πρόκειται για μια καταπληκτική φράση την οποία εξεστόμισε ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος προς τον αρχηγό της συμμαχικής αποστολής (βλέπε USA), όταν εκείνος καταδέχθηκε να ...επιθεωρήσει τον ελληνικό στρατό.
(Μια εποχή που οι οι παππούδες κάποιων απο δω μέσα, εστέλλοντο ως "απάτριδες" στη Μακρόνησο, για να μην ξεχνιόμαστε).

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
@Chevalier Fidèle,

Στη διάρκεια της κατοχής, οι περισσότεροι πέθαναν από την πείνα, πολύ λιγότεροι (συγκριτικά) πέθαναν σε μάχες, συντεταγμένες ή ανταρτοπόλεμο. Το συμπέρασμα περί ξεκληρίσματος λόγω της αντίστασης είναι αστήρικτο.
Εκτός αν θεωρείς ότι θα είχαμε λιγότερους νεκρούς από την πείνα αν δεν κάναμε αντίσταση.

Η αντίσταση έχει και κάποιους συμβολισμούς από μόνη της, αυτή καθαυτή. Σε πολλές περιπτώσεις (πρέπει να) είναι αυτοσκοπός και έχω την εντύπωση ότι θα πρέπει να κρίνεται, όχι αποκλειστικά όμως, ανεξάρτητα από τις όποιες μελλοντικές επιπτώσεις έχει.

Οι περισσότεροι που συμμετείχαν στο Πολυτεχνείο είναι άγνωστοι και σε καμία περίπτωση δεν σκέφτηκαν, ούτε είχαν πρόθεση, να εξαργυρώσουν ή να κεφαλαιοποιήσουν τη συμμετοχή τους αυτή, η οποία σε κάποιο βαθμό μπορεί να ήταν και τυχαία.

Όταν τα βλέπεις όλα "λογιστικά", ενίοτε χάνεις την ουσία.

Σωστή η σκέψη- υπάρχει και η τιμή των όπλων στην τελική.
Στο πολυτεχνείο με καλύπτει η άποψη του Γιανεβάν...
Στην αντίσταση, οι οργανωμένες μάχες που δόθηκαν, παρόλο που δεν έκριναν το αποτέλεσμα του πολέμου, καλώς δόθηκαν, όπως και καλώς συμμετείχε η επίσημη ελληνική κυβέρνηση στη συμμαχική προσπάθεια.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Σωστή η σκέψη- υπάρχει και η τιμή των όπλων στην τελική.
Στο πολυτεχνείο με καλύπτει η άποψη του Γιανεβάν...
Στην αντίσταση, οι οργανωμένες μάχες που δόθηκαν, παρόλο που δεν έκριναν το αποτέλεσμα του πολέμου, καλώς δόθηκαν, όπως και καλώς συμμετείχε η επίσημη ελληνική κυβέρνηση στη συμμαχική προσπάθεια.

Εν τάξει, αφού πήραν το έγκριτο χρίσμα σου ηρέμησα.
Σκέψου να το έκαναν "άνευ"!     :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:  

mixalis mixoy

Μέγας
Εγγρ.
31 Δεκ 2007
Κριτικές
16
Like
949
Πόντοι
3.925
Το Πολυτεχνείο φίλε ήταν μια άκρως υπερεκτιμημένη (εκ των υστέρων) πολιτικά, αυθόρμητη αντίδραση στο καθεστώς της Χούντας που σαφέστατα ενείχε στοιχεία ακραίου χαβαλέ και γκομενοθηρίας (όπως σήμερα οι καταλήψεις στα Λύκεια). Απλά όταν 7 χρόνια ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει βγάλει κιχ στους καραγκιόζηδες συνταγματάρχες και ακόμη και οι ακαδημαϊκοί χειροκροτούσαν τον Παπαδόπουλο, και ο χαβαλές και τα λαϊκά συσσίτια και οι βραδυές με τις κιθάρες και τα τραγούδια και τα πεσίματα σε γκόμενες, φάνηκαν ηρωισμός...
Κάποιους έπρεπε να "κάνουν ήρωες". Η εναλλακτική λύση ήταν οι κινηματίες του ναυτικού, που και αυτό με ερασιτεχνισμό είχε γίνει, αλλά σαφώς με σοβαρότερα ρίσκα. Δεν "βόλευε" όμως γιατί είχε γίνει στο όνομα του (τότε έκπτωτου και νυν τέως) Βασιλιά...

Στο λέω εγώ που ΗΜΟΥΝ εκεί. Και που ΔΕΝ εξαργύρωσα ποτέ την παρουσία μου ούτε πολιτικά ούτε οικονομικά!
Και όποιος άλλος ήταν (τον Τατούλη θυμήθηκα τώρα!!) και έχει αντίθετη άποψη, το συζητάμε. Να ήταν λέμε!! Όχι να του τα έχουν πει...
                                                                                                                                                                                                                                                                                          :helpplea:Κατάλαβα καλά? Ο Τατούλης ήταν στο κίνημα του ναυτικού? Γράψε κάτι πιο ξεκάθαρο.

Επισκέπτης
Καμία του Ζάχου στο Ελ Αλαμέιν έχεις;
Δεν ηταν απαραιτητο να παει κανεις στην ερημο για να πολεμησει τους Γερμανους...

Αλλα μερικοι το εκαναν"ανευ συμμετοχης"της"επισημης"(εδω γελαμε)ελληνικης κυβερνησης...

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Δεν ηταν απαραιτητο να παει κανεις στην ερημο για να πολεμησει τους Γερμανους...

Αλλα μερικοι το εκαναν"ανευ συμμετοχης"της"επισημης"(εδω γελαμε)ελληνικης κυβερνησης...

Η οποία ελληνική κυβέρνηση φρόντισε να "συνεχίσει τον αγώνα" απο τα πολυτελή ξενοδοχεία του Καίρου και της Αλεξάνδρειας.
Κολοκοτρώνηδες (και Παναγούληδες) σωστοί!     :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

Η επίσημη ελληνική κυβέρνηση ήταν στο Κάιρο και έχαιρε διεθνούς αναγνώρισης...
Τώρα αν κάποιοι έμειναν ελλάδα επειδή είδαν τη μεγάλη ευκαιρία να επιβάλουν δικτατορία του προβαταριάτου μιας και μυρίστηκανα αναταραχή και κενό, πρόβλημά τους.

Επισκέπτης
Η επίσημη ελληνική κυβέρνηση ήταν στο Κάιρο και έχαιρε διεθνούς αναγνώρισης...
Τώρα αν κάποιοι έμειναν ελλάδα επειδή είδαν τη μεγάλη ευκαιρία να επιβάλουν δικτατορία του προβαταριάτου μιας και μυρίστηκανα αναταραχή και κενό, πρόβλημά τους.
Παπαρα ισιε"ξεχνας"οτι ο βασιλιας εκανε ΜΑΖΙ με τον Μεταξα το πραξικοπημα του '36...

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ηταν η νομιμοποιηση της ΑΜ και της"επισημης κυβερνησης"στην Ελλαδα...Διαβασε και το καταστατικο του ΕΔΕΣ και τα ξαναλεμε...

Επισκέπτης
Το οποιο καταστατικο του ΕΔΕΣ ηταν ΠΟΛΥ πιο εξτρεμ απο αυτο του ΕΑΜ...αλλα ΟΥΤΕ αυτο το ξερεις...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Παπαρα ισιε"ξεχνας"οτι ο βασιλιας εκανε ΜΑΖΙ με τον Μεταξα το πραξικοπημα του '36...

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ηταν η νομιμοποιηση της ΑΜ και της"επισημης κυβερνησης"στην Ελλαδα...Διαβασε και το καταστατικο του ΕΔΕΣ και τα ξαναλεμε...

Γελοίο τρωκτικό, το όποιο ζήτημα νομιμοποίησης λύθηκε με τις εκλογές και το δημοψήφισμα του 1946...
Τώρα αν θέλεις να πεις ότι οι κατσαπλιάδες και το προβαταριάτο και μάλιστα σε συνθήκες κατοχής είχαν μεγαλύτερη νομιμοποίηση από το Μεταξά κάνε το αλλά μην περιμένεις να σε πάρει κανείς πλην των συντρόφων στα σοβαρά.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom