Νέα

14χρονη κοπέλα έπεσε στις γραμμές του τρένου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα telos1
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 266
  • Εμφανίσεις 13K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Καστράτο

Μέγας
Εγγρ.
17 Αυγ 2018
Κριτικές
1
Like
11.899
Πόντοι
3.506
Η μεγαλη μου κόρη κοντεύει τα 16.Την εχω από κοντά,συννενοούμαστε-ελπίζω-τσεκαρω τις φιλες της για αποκλίνουσες συμπεριφορές-τσιγαριλίκια κλπ-,της επιτρέπω εξόδους σε παρτυ μεχρι τις 12-12.30 και πάω και την παίρνω και στα Χανιά όταν κατεβαίνουν για βόλτα -μενουμε 10 λεπτά πιο εξω-,είμαι ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΚΟΝΤΑ ΑΘΕΑΤΟΣ και το ξερει..Οχι γιατι δεν της εχω εμπιστοσύνη-την εχει κερδίσει μεχρι τωρα τουλαχιστον-αλλα για να μη συμβει καποιο ασχημο "πεσιμο" από οποιονδήποτε ή καποιο απρόοπτο.
Αν συμβεί ομως κατι ασχημο,θα ακούσετε τα χαμπερια μου με τρανταχτό τρόπο..
Δεν το διανοούμαι καν να μπλέξει με καποιον τόσο μεγαλο-αν και δεν ειναι του στυλ της μεχρι τωρα-αλλα φοβαμαι τους ανώμαλους που κυκλοφορούν παντού.
Συμπερασμα: Επικοινωνία με το παιδι,του εξηγούμε το τι παιζει "εκεί εξω" αναλυτικα και κανουμε το σταυρό μας να μη ζητήσουμε νομικες συμβουλές από τον Alex...
Αγαπητέ ναυαρχε!!
Σέβομαι και συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενα σου ! Συμφωνώ μαζί σου με τον τρόπο που θα αντιδρούσες αν κάποιος ", ανώμαλος" εκμεταλλεύονταν σεξουαλικα την κόρη (που ούτε καν το σκέφτομαι)! Αλλά για πες μου αν ερχόταν κάποιος και στην ζηταγε επίσημα για γυναίκα του , εκεί τι θα έκανες?θα συνηγορούσες σε σεξουαλική πράξη στην ανήλικη κόρη σου??
Δηλαδή η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου ισχύει μόνο αν είναι στη μη γνώση των γονιών ενώ όταν είναι παύει να υφίσταται??!

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Βασικα ελπιζω να μην εχεις παιδια
Ο κοτόπουλος είναι άρχοντας. Δεν έχει θέματα που έχουμε όλοι εμείς οι μικροαστούληδες. Αν η 14χρονη κόρη του γούσταρε κανέναν 60ρη όχι μόνον δε θα είχε πρόβλημα, θα έβαζε και ένα ποτήρι με καθαρό νερό δίπλα στο κρεβάτι να δροσίζει ο τύπος τη μασέλα κατά τη διάρκεια του "παιχνιδιού".

ΣΚΡΟΥΝΤΖ

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2007
Κριτικές
7
Like
126
Πόντοι
16
εγω παλι δε θα μπω στη διαδικασια να σχολιασω την παιδεραστια αλλα η προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι το κοριτσι αυτο δυστυχως κουβαλαγε πολλα θεματα απο πριν

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Αγαπητέ ναυαρχε!!
Σέβομαι και συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενα σου ! Συμφωνώ μαζί σου με τον τρόπο που θα αντιδρούσες αν κάποιος ", ανώμαλος" εκμεταλλεύονταν σεξουαλικα την κόρη (που ούτε καν το σκέφτομαι)! Αλλά για πες μου αν ερχόταν κάποιος και στην ζηταγε επίσημα για γυναίκα του , εκεί τι θα έκανες?θα συνηγορούσες σε σεξουαλική πράξη στην ανήλικη κόρη σου??
Δηλαδή η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου ισχύει μόνο αν είναι στη μη γνώση των γονιών ενώ όταν είναι παύει να υφίσταται??!
Φιλε απαντώ ξεκαθαρα..Όσο μενει μαζί μας,εχω λόγο στα τεκταινόμενα...Για γυναίκα του λοιπόν, ΟΧΙ..Στην τρυφερή ηλικία των 15-16,που δεν εχει καταλαβει καλα καλα τι γινεται γυρω της,που δεν εχει ακόμα δει τι θα κανει στη ζωή της,ειμαι υποχρεωμένος να αρνηθώ,όσο και αν αυτο της στοιχίσει-αν της στοιχισει και δεν ειναι ενα καπριτσιο..
Μετα τα 18 θα ειμαι κοντα της με συμβουλές και νουθεσίες και θα ελπιζω ότι το εδαφος που καλλιεργησα μεχρι τοτε, θα ειναι δεκτικό συμβουλών και κατευθύνσεων...
ΥΓ: Εχει μια φιλη εδω γυρω και μαλιστα τη χαρακτηρίζει και κολλητη της αν και δεν βγαινουν εξω..Το κοριτσάκι ενα χρονο μικρότερο,ετοιμη γυναίκα όμως..Μια βδομαδα τα μαλια της πρασινα,μια βδομαδα μπλε,μια κοκκινα..Piercing στη μυτη και στη γλωσσα,Σχολείο μετα βιας 11-12..Τσιγαριλίκια και ουζο καθημερινα,παιδι χωρισμενων γονιων,η μανα σε σουπερ μαρκετ ταμιας...
Ερχεται στο σπιτι και καθονται πανω και βλεπουν ταινιες..Μια μερα φευγοντας βραδυ προσφερθηκα να την παω σπιτι με τα ποδια,μενει κοντα στο χιλιομετρο, νυχτα ηταν λεω ας τη συνοδεψω..Μου ανοιχτηκε και μιλαγαμε κανενα τεταρτο με το συμπερασμα ποσο ζηλευει την κορη μου που εχει μια τοσο καλή σχεση μαζι μας.Τι να πω εγω τωρα σε αυτο το ΠΑΙΔΙ, γιατι ΠΑΙΔΙ ειναι γαμ@ την τρελλα μου...Τι να της πω και τι θα καταλαβει...
Συμπερασματικα,κοντα στα παιδια σας,περνατε ΠΟΙΟΤΙΚΟ χρόνο μαζί και δινετε το παραδειγμα του πώς θα πρεπει να φερονται.Ουτε περιορισμούς ,αλλα ουτε και ακρατη ελευθερία..Μεση λύση,δυσκολο,αλλα με τον καιρο βρίσκεις τα όρια..

Καστράτο

Μέγας
Εγγρ.
17 Αυγ 2018
Κριτικές
1
Like
11.899
Πόντοι
3.506
Φιλε απαντώ ξεκαθαρα..Όσο μενει μαζί μας,εχω λόγο στα τεκταινόμενα...Για γυναίκα του λοιπόν, ΟΧΙ..Στην τρυφερή ηλικία των 15-16,που δεν εχει καταλαβει καλα καλα τι γινεται γυρω της,που δεν εχει ακόμα δει τι θα κανει στη ζωή της,ειμαι υποχρεωμένος να αρνηθώ,όσο και αν αυτο της στοιχίσει-αν της στοιχισει και δεν ειναι ενα καπριτσιο..
Μετα τα 18 θα ειμαι κοντα της με συμβουλές και νουθεσίες και θα ελπιζω ότι το εδαφος που καλλιεργησα μεχρι τοτε, θα ειναι δεκτικό συμβουλών και κατευθύνσεων...
ΥΓ: Εχει μια φιλη εδω γυρω και μαλιστα τη χαρακτηρίζει και κολλητη της αν και δεν βγαινουν εξω..Το κοριτσάκι ενα χρονο μικρότερο,ετοιμη γυναίκα όμως..Μια βδομαδα τα μαλια της πρασινα,μια βδομαδα μπλε,μια κοκκινα..Piercing στη μυτη και στη γλωσσα,Σχολείο μετα βιας 11-12..Τσιγαριλίκια και ουζο καθημερινα,παιδι χωρισμενων γονιων,η μανα σε σουπερ μαρκετ ταμιας...
Ερχεται στο σπιτι και καθονται πανω και βλεπουν ταινιες..Μια μερα φευγοντας βραδυ προσφερθηκα να την παω σπιτι με τα ποδια,μενει κοντα στο χιλιομετρο, νυχτα ηταν λεω ας τη συνοδεψω..Μου ανοιχτηκε και μιλαγαμε κανενα τεταρτο με το συμπερασμα ποσο ζηλευει την κορη μου που εχει μια τοσο καλή σχεση μαζι μας.Τι να πω εγω τωρα σε αυτο το ΠΑΙΔΙ, γιατι ΠΑΙΔΙ ειναι γαμ@ την τρελλα μου...Τι να της πω και τι θα καταλαβει...
Συμπερασματικα,κοντα στα παιδια σας,περνατε ΠΟΙΟΤΙΚΟ χρόνο μαζί και δινετε το παραδειγμα του πώς θα πρεπει να φερονται.Ουτε περιορισμούς ,αλλα ουτε και ακρατη ελευθερία..Μεση λύση,δυσκολο,αλλα με τον καιρο βρίσκεις τα όρια..
Πραγματικά μίλησες μέσα από την καρδιά σου σαν γνήσιος.ΠΑΤΕΡΑΣ!! Ειλικρινά ανέβηκες περισσότερο στην εκτίμηση μου!!
Και το λέω (και γι'αυτό ήταν και η ερώτηση μου) έχω γνωστό/ους που αρραβωνιασανε την 13χρονη κόρη τους (με όλα τα επακόλουθα) και ταυτόχρονα κατηγορούν την παιδεραστία,ενώ για εμένα ήταν οι ίδιοι εκουσιοι "συντελεστές" στην παιδεραστία της κόρης τους!

Δ

Διαγραμμένο μέλος 131614

Επισκέπτης
Είστε 5 τύποι εδω πέρα που έχετε κοινή άποψη, έχετε κάνει την ομαδούλα σας και ότι διαφορετικό και να ακούσετε φοράτε τις παρωπίδες σας και εμπρος ολοταχώς! Η μόνη διαφορά σας με αυτούς που καίγαν τις γυναίκες που ζούσαν μόνες τους στο δάσος με την δικαιολογία οτι ήταν μάγισσες είναι οτι εσείς ξεφτέρια μου έχετε και ένα κωλο ίντερνετ να μορφωθείτε περισσότερο αλλά όχι. Ακόμα ίδια συμπεριφορά με τον τότε όχλο απλά τώρα αντί να έχετε δαδιά στο χέρι έχετε πληκτρολόγιο και γράφει ένας μια παπαριά με μια μεμονωμένη παράθεση απο το όλο ποστ κάποιου και ξεκινάνε τα κακαρίσματα και τα κλαρίνα απο κάτω γιατί μέχρι εκεί πάει το κεφάλι σας, στο χλευασμό και στη μείωση του άλλου που δεν είναι με το σύνολο...

Στη συγκερκιμένη περίπτωση ξεκατινιάζεστε επειδή ο τύπος πήδαγε μια που ήταν 14 και στην ουσία αυτό ήταν το λάθος του, αν η κοπέλα ήταν 15 τότε κλάιν δηλαδή ε? Αφού το λέει ο ΝΟΜΟΣ......είστε για ΚΛΆΜΑΤΑ. Η κάθε τέτοια περίπτωση είναι μοναδική και χρήζει ειδικής μεταχείρησης και σαφώς δε μπορείς να κρίνεις με βάση τα λεγόμενα ενός ψωρο ρεπορτάζ 10 γραμμών (απο τις οποίες οι 4 είναι το γράμμα της άλλης) και να βγάζεις το συμπέρασμά σου. Στη φωτιά λοιπόν οτιδήποτε δε συμφωνεί με τη κοινή "σας" λογική.

Όσο για σένα Αλεξ που λές οτι πάντα κάποιος θα υπάρχει να πηγαίνει αντίθετα στο αυτονόητο φυσικά και θα υπάρχει γιατί το βλέπει αλλιώς και ο Hawkings όταν είπε οτι οι μαύρες τρύπες είναι λουσμένες στο φώς, γέλαγε και τον κορόιδευε όλη η επιστημονική κοινότητα (όχι τα σαίνια του bou) και τώρα που αποδείχτηκε σωστός δε μιλάει κανείς...που θα έπρεπε να τον κάνουν εικόνισμα στα σπίτια τους οι ηλίθιοι, γιατί απλά δεν ήταν ανοιχτοί σε μια διαφορετική οπτική του θέματος! (και για να σας προλάβω σαίνια δε συγκρίνω τον εαυτό μου με τον Hawkings)

για να μη μακρηγορώ γιατι ήδη σας φαντάζομαι να "οπλίζετε" πληκτρολόγια, δε ξαναποστάρω στο νήμα. Όχι γιατί παίρνω αρνητικές αντιδράσεις για τις απόψεις μου γιατί γραμμένους σας έχω αλλά επειδή βλέπω οτι είστε παντογνώστες και εγώ δεν είμαι.

ps1: DeanCorso συμφωνώ φίλε, αυτό ήταν το λάθος του. Και ο Κορκολής που πήδαγε την 15χρονη έφαγε ότι ποινές και στίγματα ήταν να φάει και μετά την παντρεύτηκε και έκατσε μαζί της 5 χρόνια. Αυτό που λέω είναι οτι δεν είναι όλες οι υποθέσεις ίδιες.

ps2: Μη ξεχάσετε να πάτε να γαμήσετε την πουτάνα σας αυτήν την εβδομάδα, που αν όχι 100% τότε 99% κακοποιήθηκε σε μικρή ηλικία και κατέληξε να κάνει αυτό το επάγγελμα. Αλλά αυτό έγινε άλλες εποχές...δε μας νοιάζει για τότε....Καλό βράδυ!
αδερφέ έχει ακόμα χώρες με κομμουνιστικα καθεστώτα μπορείς να πας εκεί να ζήσεις και όταν κάνεις ένα κοριτσάκι από τα 14 να το δίνεις να ικανοποιουνται οι μπαμπάδες, δεν υπάρχει λόγος να τσακωνεσαι με κανένα

Δ

Διαγραμμένο μέλος 131614

Επισκέπτης
Και για τις μάγισσες που ανέφερες διάβασε κανένα βιβλίο να μάθεις τι ήταν, παντός κομμουνιστριες και αθεες δεν ήταν οπότε καλό θα ήταν να βρεις ποιο έγκυρα παραδείγματα

OP
OP
T

telos1

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Νοε 2017
Κριτικές
19
Like
7.090
Πόντοι
3.446
Πραγματικά μίλησες μέσα από την καρδιά σου σαν γνήσιος.ΠΑΤΕΡΑΣ!! Ειλικρινά ανέβηκες περισσότερο στην εκτίμηση μου!!
Και το λέω (και γι'αυτό ήταν και η ερώτηση μου) έχω γνωστό/ους που αρραβωνιασανε την 13χρονη κόρη τους (με όλα τα επακόλουθα) και ταυτόχρονα κατηγορούν την παιδεραστία,ενώ για εμένα ήταν οι ίδιοι εκουσιοι "συντελεστές" στην παιδεραστία της κόρης τους!

Στην Ελλάδα έγινε αυτό φίλε?
Τίποτα γυφτοι ήταν?
Γιατί τέτοια κουλτούρα δεν έχει τούτη η χώρα.

OP
OP
T

telos1

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Νοε 2017
Κριτικές
19
Like
7.090
Πόντοι
3.446
Η μεγαλη μου κόρη κοντεύει τα 16.Την εχω από κοντά,συννενοούμαστε-ελπίζω-τσεκαρω τις φιλες της για αποκλίνουσες συμπεριφορές-τσιγαριλίκια κλπ-,της επιτρέπω εξόδους σε παρτυ μεχρι τις 12-12.30 και πάω και την παίρνω και στα Χανιά όταν κατεβαίνουν για βόλτα -μενουμε 10 λεπτά πιο εξω-,είμαι ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΚΟΝΤΑ ΑΘΕΑΤΟΣ και το ξερει..Οχι γιατι δεν της εχω εμπιστοσύνη-την εχει κερδίσει μεχρι τωρα τουλαχιστον-αλλα για να μη συμβει καποιο ασχημο "πεσιμο" από οποιονδήποτε ή καποιο απρόοπτο.
Αν συμβεί ομως κατι ασχημο,θα ακούσετε τα χαμπερια μου με τρανταχτό τρόπο..
Δεν το διανοούμαι καν να μπλέξει με καποιον τόσο μεγαλο-αν και δεν ειναι του στυλ της μεχρι τωρα-αλλα φοβαμαι τους ανώμαλους που κυκλοφορούν παντού.
Συμπερασμα: Επικοινωνία με το παιδι,του εξηγούμε το τι παιζει "εκεί εξω" αναλυτικα και κανουμε το σταυρό μας να μη ζητήσουμε νομικες συμβουλές από τον Alex...

Αγαπητέ προσυπογράφω!

Καστράτο

Μέγας
Εγγρ.
17 Αυγ 2018
Κριτικές
1
Like
11.899
Πόντοι
3.506
Στην Ελλάδα έγινε αυτό φίλε?
Τίποτα γυφτοι ήταν?
Γιατί τέτοια κουλτούρα δεν έχει τούτη η χώρα.
Στην Ελλάδα φίλε στην Ελλάδα!!

Και δεν το κατάλαβα,η 12,13,14, Ρόμα είναι εκτός νόμου και μπορούνε κάποιοι ανωμαλοι να της πηδάνε με τις ευλογίες της κοινωνίας???

OP
OP
T

telos1

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Νοε 2017
Κριτικές
19
Like
7.090
Πόντοι
3.446
Στην Ελλάδα φίλε στην Ελλάδα!!

Και δεν το κατάλαβα,η 12,13,14, Ρόμα είναι εκτός νόμου και μπορούνε κάποιοι ανωμαλοι να της πηδάνε με τις ευλογίες της κοινωνίας???

Οι ρομα είναι εκτός ελληνικής κουλτούρας.
Δεν έχουν καμία σχέση με την ελληνική οικογένεια και τις παραδόσεις της.
Ζούνε νομαδικα στα αντίσκηνα και δεν τους ελέγχει κανείς...
Κακώς βέβαια συμπεριφεροντε έτσι στα παιδιά τους.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 186072

Επισκέπτης
Το εκτος ελληνικης κουλτουρας ομως δε μπορει να ειναι και εκτος ελληνικου νομου. Αλλα εμπρακτως κανουν οτι γουσταρουν σε τετοια θεματα και ολοι παριστανουν οτι δε τρεχει τιποτα... επειδη αυτοι "ετσι συνηθιζουν"... και αρα ειμαστε οκ και εμεις...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Αγαπητέ Αλεξανδρε!
Συγνώμη αλλά κάπου θα γινω ""κακός"Ναι είμαι εναντίον της παιδεραστίας και υπέρ της μεγαλύτερης ποινής των παιδεραστών! Αλλά εξήγησε μου σαν νομικος αλλά πάνω από όλα σαν άνθρωπος ,ποια είναι η άποψη σου-θεση σου , στο ότι κάποιοι γονείς παντρεύουν τα 13,14χρονα παιδιά τους με κάποιους μεγαλύτερους τους.??Εκεί επειδή ο ηλιακά μεγαλύτερος τους τα πηδαει με τις ευλογίες της εκκλησίας,και των γονέων, παύει να είναι παιδεραστια?
Δημήτρης! :hi:
Δεν υπαρχει νομιμος γαμος σε αυτες τις ηλικιες
Για να παντρευτει ανηλικη/ανηλικος χρειαζεται αδεια απο το δικαστηριο
Και αυτη παρεχεται σε καποιες πολυ συγκεκριμενες περιπτωσεις, οπως καμια 17χρονη να εχει μεινει εγκυος.
Εννοειται οτι αν παει στο δικαστηριο αιτηση "επιτρεψτε μας να παντρεψουμε την 13χρονη κορη μας γιατι βρηκαμε γαμπρο κελεπουρι" θα απορριφθει

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Παρεμπιπτοντως, ειδα οτι τοποθετηθηκε επι του θεματος και η Ελενα Ακριτα

Ειχε λεει κι εκεινη ερωτευθει στα 14 εναν 43χρονο

Κι εκεινος το καταλαβε και της το συζητησε οτι θα της περασει, της εδωσε και συμβουλες πώς να το αντιμετωπισει

Ενω οπως λεει η ιδια, ηταν τοτε τοσο καψουρα που αν της ζητουσε να την πηδηξει θα του καθοταν

Ευτυχως λεει, που ο 43χρονος δεν ηταν κανενα καθαρμα σαν αυτον εδω

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Ώρα συμπερασμάτων:

Προκάλεσε ο Μερακλής την αυτοκτονία της μικρής? Μπορεί να θεωρηθεί ο θάνατός της άμεσο αποτέλεσμα της συμπεριφοράς του?

Όχι.

Ήταν ο Μερακλής προβληματικός?

Σαφέστατα Ναι.

Ήταν ο Μερακλής το ανθρωπόμορφο κτήνος και ο σάτυρος κακοποιός που τα ΜΜΕ και ορισμένοι φορείς εμφανίζουν.

Άγνωστο.

Είναι λογικό τα τελευταία 70 χρόνια το βιολογικό και ψυχοκοινωνικό όριο της αποπλάνησης να παραμένει κατά τον ποινικό νόμο αμετάβλητο στα 14 χρόνια αγνοώντας τις κοσμοιστορικές αλλαγές που έχουν γίνει στις ανθρώπινες κοινωνίες - την ίδια μάλιστα στιγμή που το ηλικιακό όριο συμμετοχής στις εκλογές βρίσκεται πλέον στα 17?

Προφανώς Όχι

Ένας άνθρωπος στα 14, πχ η συγκεκριμένη πιτσιρίκα, στον σημερινό κόσμο θα πρέπει να θεωρείται πλησιέστερος σε επίπεδο συνολικής συγκρότησης προς "παιδί" ή πρός "ενήλικα" - θα πρέπει οι επιλογές του (πχ στο σεξουαλικό πεδίο) να γίνονται σεβαστές?

Δύσκολο ερώτημα, η απάντηση είναι μάλλον εξατομικευμένη.

Ποιός ευθύνεται για την Κόμπλα?

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα. Πιθανόν πρόκειται για μια ατυχή συμβολή πολλαπλών παραγόντων: Ανεπαρκές οικογενειακό υπόβαθρο της πιτσιρίκας, Βίαιη απόπειρα επίλυσης της φτιάξης με τον Μερακλή από την οικογένεια, Ψυχικές ιδιαιτερότητες της πιτσιρίκας λόγου απουσίας του βιολογικού της πατέρα και πιθανών άλλων άγνωστων συνθηκών, Ανωριμότητα του Μερακλή που επέτρεψε στον εαυτό του να νταλαβερίζεται με πιτσιρίκες ... ίσως ακόμα και απλά η κακιά στιγμή να συνέβαλε σημαντικά ...

Γιατί όλα σε αυτή την ζωή δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με ποδοσφαιρικούς όρους el clásico Ρεάλ-Μπαρτσελόνα ...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Προκάλεσε ο Μερακλής την αυτοκτονία της μικρής?

Μπορεί να θεωρηθεί ο θάνατός της άμεσο αποτέλεσμα της συμπεριφοράς του?

Ήταν ο Μερακλής προβληματικός?

Ήταν ο Μερακλής το ανθρωπόμορφο κτήνος και ο σάτυρος κακοποιός που τα ΜΜΕ και ορισμένοι φορείς εμφανίζουν.

Είναι λογικό τα τελευταία 70 χρόνια το βιολογικό και ψυχοκοινωνικό όριο της αποπλάνησης να παραμένει κατά τον ποινικό νόμο αμετάβλητο στα 14 χρόνια αγνοώντας τις κοσμοιστορικές αλλαγές που έχουν γίνει στις ανθρώπινες κοινωνίες - την ίδια μάλιστα στιγμή που το ηλικιακό όριο συμμετοχής στις εκλογές βρίσκεται πλέον στα 17?

Ένας άνθρωπος στα 14, πχ η συγκεκριμένη πιτσιρίκα, στον σημερινό κόσμο θα πρέπει να θεωρείται πλησιέστερος σε επίπεδο συνολικής συγκρότησης προς "παιδί" ή πρός "ενήλικα" - θα πρέπει οι επιλογές του (πχ στο σεξουαλικό πεδίο) να γίνονται σεβαστές?

Ποιός ευθύνεται για την Κομπλα;
ΝΑΙ.
ΟΧΙ.
ΝΑΙ.
ΝΑΙ.
ΝΑΙ.
Προς παιδι.
Ο ενηλικος.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Στο κατω κατω αν θεωρειτε ενα 14χρονο "κοντα στον ενηλικο" και οχι "κοντα στο παιδι", φανταζομαι θα νιωσετε ανετα αν επιτραπει το διπλωμα οδηγησης απο τα 14

Και μην πει καποιος οτι ειναι κατι διαφορετικο
Ισα ισα ειναι και λιγοτερο επικινδυνο για το 14χρονο

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146

Από ποια ηλικία και μετά, κατά την άποψη σας, οι ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ενός ανθρώπου θα πρέπει να γίνονται σεβαστές?

πχ Το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας τους σε ποια ηλικία θα πρέπει να το αποκτούν οι νέοι άνθρωποι?

Με άλλα λόγια ποιο είναι το ηλικιακό όριο απόλυτης προστασίας της ατομική σφαίρας ύπαρξης (και άρα των επιλογών) ενός παιδιού από την εισβολή του "Κράτους Πατερούλη" (διά των νόμων και των οργάνων του) και της οικογένειας (δια της άσκησης ψυχολογικής και σωματική βίας)?

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Στο κατω κατω αν θεωρειτε ενα 14χρονο "κοντα στον ενηλικο" και οχι "κοντα στο παιδι", φανταζομαι θα νιωσετε ανετα αν επιτραπει το διπλωμα οδηγησης απο τα 14

Και μην πει καποιος οτι ειναι κατι διαφορετικο
Ισα ισα ειναι και λιγοτερο επικινδυνο για το 14χρονο

Ρίξε μια ματιά στα ηλικιακά όρια οδήγησης στις ΗΠΑ ...

Δεν είναι τυχαίο ότι εσύ δηλώνεις δεξιός και εγώ φιλελεύθερος άλεξ ...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Από ποια ηλικία και μετά, κατά την άποψη σας, οι ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ενός ανθρώπου θα πρέπει να γίνονται σεβαστές?

πχ Το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας τους σε ποια ηλικία θα πρέπει να το αποκτούν οι νέοι άνθρωποι?

Με άλλα λόγια ποιο είναι το ηλικιακό όριο απόλυτης προστασίας της ατομική σφαίρας ύπαρξης (και άρα των επιλογών) ενός παιδιού από την εισβολή του "Κράτους Πατερούλη" (διά των νόμων και των οργάνων του) και της οικογένειας (δια της άσκησης ψυχολογικής και σωματική βίας)?
Εξαρταται για ποιες επιλογες μιλαμε
Δικαιωμα στην ελευθερη εκφραση εχεις απο την γεννηση σου
Δικαιωμα στην ελευθερη αναπτυξη της προσωπικοτητας εχεις απο τη γεννηση σου
Οι γονεις εχουν την επιμελεια σου μεχρι να γινεις 18
Κρατος-πατερουλης δεν ξερω τι εννοεις, εκτος αν εννοεις οτι το κρατος ειναι φασιστικο επειδη δεν σου επιτρεπει να πηδας 13χρονες με την συναινεση τους

Γενικως τα ερωτηματα οπως τα θετεις ειναι αποπροσανατολιστικά

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom