Νέα

Υπουργός ο ΑΔΩΝΙΣ - Impossible is Nothing Nr001

• Μέλος που άνοιξε το νήμα whowho
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 217K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
νούμερα δεν σου λέω αλλά σου λέω πηγές εσόδων

(1) λιμανιάτικα των πλοίων κρουαζιέρας που δένουν σε ελληνικά λιμάνια (μέτρα μήκους*μέρες)
(2) τέλη απο/επιβίβασης επιβατών
(3) προμήθειες καυσίμων/λιπαντικών/νερού/τροφιμων και άλλων υπηρεσιών (πχ αποκομιδή απορριμάτων, αποκομιδή λυμάτων κλπ)

επίσης

για αυτούς που θα κανουν επιβίβαση ή αποβίβαση σε ελληνικό λιμάνι (έναρξη/λήξη κρουαζιέρας)

(1) τέλη αεροδρομίων (για την άφιξη/αναχώρηση τους)
(2) διανυκτέρευση (τουλάχιστον μία)
(3) φαγητό/ποτά/μετακινήσεις κατά την παραμονή τους

επίσης

για όλους τους επιβάτες σε κάθε λιμάνι με ημερήσια παραμονή

(1) μεταφορές με λεωφορεία/ταξί
(2) επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χωρους/μουσεια
(3) γεύμα/ποτά
(4) διαφορα ψώνια

θα ήθελα να ξέρω στραβά σου πάνε ???
με στοιχεια, με νουμερα μπορεις να μου τα παρουσιασεις ολα αυτα? ποσος ειναι ο τζιρος απο την κρουαζιερα καθε χρονο? αυτο ζηταω ο ανθρωπος, μπορεις να μου βαλεις μια πηγουλα να το μελετησουμε?  

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Δεν ειναι ομως αφελές να εξηγουμε τα αυτονοητα?

σε ηλιθίους και μάλιστα κακόπιστους ηλιθίους πρέπει να απευθύνεσαι στην γλώσσα τους για να δείχνεις το μέγεθος της βλακείας τους...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
με στοιχεια, με νουμερα μπορεις να μου τα παρουσιασεις ολα αυτα? ποσος ειναι ο τζιρος απο την κρουαζιερα καθε χρονο? αυτο ζηταω ο ανθρωπος, μπορεις να μου βαλεις μια πηγουλα να το μελετησουμε?  
Εσυ ειπες οτι ειναι παθητικο.
Εσυ να το αποδειξεις.

Εγγρ.
18 Οκτ 2012
Κριτικές
3
Like
219
Πόντοι
26
Ό Άδωνις θα έπρεπε να αναγνωρίζεται και να τον σέβονται όλοι καθώς ενσαρκώνει αυτό που ο μέσος πολίτης θέλει. Και επειδή το κάνει αυτό όλοι οι κωλοέλληνες τον φθονούν και τον μισούν. Επειδή δεν μπορούν να τον φτάσουν, επειδή είναι καλύτερος από αυτούς.
Όλοι μας λέμε: Οι πολιτικοί, τα τζάκια που βάζουν τα παιδιά τους στη βουλή κλπ.
Όλοι μας λέμε: Τα λαμόγια οι πολιτικοί που δεν έχουν δουλέψει ποτέ και τρώνε τα λεφτά του κράτους.
Όλοι μας λέμε: Οι κηφήνες οι υπουργοί που κάθονται στο υπουργείο και δεν κάνουν τίποτα.
Όλοι μας λέμε: Οι καρακλοκένταυροι που κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν τη θεσούλα τους και δεν παραιτούνται ποτέ.

Και ξαφνικά εμφανίζεται ένας νέος άνθρωπος που ονομάζεται Άδωνις Γεωργιάδης και ανατρέπει όλα αυτά!!
Είναι αυτοδημιούργητος, έχασε και τους δύο γονείς του όταν ήταν 18 ετών.
Δουλεύει, δεν είναι λαμόγιο, εργάζεται πουλώντας βιβλία για να βγάλει τα προς το ζην αλλά είναι ο τηλεοβιβλιοπώλης ή μάλλον ο μπουμπούκος που πουλάει βιβλία με την οκά...
Ως υπουργός ναυτιλίας και τώρα υγείας είναι ο πιο δραστήριος της κυβέρνησης κάνοντας τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρόνο...
Στην ψήφιση του 2ου μνημονίου διαφώνησε με το κόμμα του, τον διαγράψανε και αυτός παραιτήθηκε και από υπουργός και από βουλευτής. Εκείνη την περίοδο άλλαξαν κόμμα περίπου 40 βουλευτές (από ΝΔ σε ΑΝΕΛ, από ΠΑΣΟΚ σε ΣΥΡΙΖΑ κλπ). Ο μόνος που παρέδωσε τη βουλευτική του έδρα ήταν ο Άδωνις. Αλλά είναι ο κωλοτούμπας που πάει σε άλλα κόμματα. Ενώ ο Καμμένος, ο Δημαράς, η Σακοράφα, ο Κουρουμπλής κλπ που άλλαξαν κόμμα και κράτησαν και τη βουλευτική έδρα δεν είναι καρεκλοκένταυροι!!
Η παράνοια σε όλο της το μεγαλείο. Να προσθέσω και το γεγονός πως όσοι τον βρίζουν είναι και γιατί παντρεύτηκε μια πανέμορφη κοπέλα...
Τον βρίζουν γιατί τον φθονούν και αισθάνονται κατώτεροί του. Ζήλια και φθόνος. Κλασικά ελληνικά πράγματα.
Αυτοδημιουργητος ειναι καποιος που ξεκινησε απο το μηδεν.Ο Αδωνις οταν πεθαναν οι γονεις του του εμειναν 2 ολοκληρα βιβλιοπωλεια.ΔΕΝ ηταν ΠΟΤΕ υπαλληλοσ ΜΟΝΟ αφεντικο.Ετσι γινομαι κι εγω αυτοδημιουργητος.Εχει ικανοτητες σαφως.Αλλα ειναι και πολυ ρουφιανος επισης αλλαζοντας στρατοπεδα και αποψεις.Για αυτους τουσ λογους δεν τον σεβομαι.Τον σιχαινομαι αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη. :)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
υπαρχει η γνωμη σου, η γνωμη μου και η αληθεια, διαλεξε για ποιο απο ολα θες να μιλησουμε

το οσοι περισσοτεροι τοσο πιο πολλα λεφτα ειναι μυθευμα! για να δεις αν σε συμφερει ή οχι κατι, πρεπει να συνυπολογισεις τα εσοδα αλλα και τα εξοδα απο τη συγκεκριμενη δραστηριοτητα, σωστα ή λαθος?

και ποιά είναι αστέρι μου τα έξοδα που έχεις ???

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Αυτοδημιουργητος ειναι καποιος που ξεκινησε απο το μηδεν.Ο Αδωνις οταν πεθαναν οι γονεις του του εμειναν 2 ολοκληρα βιβλιοπωλεια.ΔΕΝ ηταν ΠΟΤΕ υπαλληλοσ ΜΟΝΟ αφεντικο.Ετσι γινομαι κι εγω αυτοδημιουργητος.Εχει ικανοτητες σαφως.Αλλα ειναι και πολυ ρουφιανος επισης αλλαζοντας στρατοπεδα και αποψεις.Για αυτους τουσ λογους δεν τον σεβομαι.Τον σιχαινομαι αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη. :)

στα αρχίδια μας...

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
σε ηλιθίους και μάλιστα κακόπιστους ηλιθίους πρέπει να απευθύνεσαι στην γλώσσα τους για να δείχνεις το μέγεθος της βλακείας τους...
ρε νεοφιλελευθερε καραγκιοζη, με εξυπναδες προσπαθεις να καλυψεις την ασχετοσυνη σου? σαλτα και γαμισου βραδυατικο

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
Εσυ ειπες οτι ειναι παθητικο.
Εσυ να το αποδειξεις.
αμα ειναι να παιζουμε την κολοκυθια πες το μου να το ξερω...

ρωτησα κατι απλο, μπορεις να μου πεις ποιο ειναι το ετησιο οικονομικο ωφελος απο τους τουριστες κρουαζιερας για τον κρατικο προϋπολογισμο? ναι ή οχι?  Μιλω για τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν αναφέρομαι στις μαλακιες που λεει ο τραμουντανας για τα καυσιμα και τα απορριματα μιας και οντας πανασχετο νεοφιλελευθερο σκουπιδι του διαφευγει πως αυτες οι δραστηριοτητες γινονται στα λιμανια εκιννησης και οχι στα λιμανια διελευσης οπως ειναι τα ελληνικα.... ωπα, τι εγινε? μειωθηκε μηπως ηδη στο μισο με αυτη τη διαπιστωση το εικονικο ωφελος που εχεις στο μυαλο σου?

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

ρωτησα κατι απλο, μπορεις να μου πεις ποιο ειναι το ετησιο οικονομικο ωφελος απο τους τουριστες κρουαζιερας για τον κρατικο προϋπολογισμο? ναι ή οχι?  Μιλω για τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν αναφέρομαι στις μαλακιες που λεει ο τραμουντανας για τα καυσιμα και τα απορριματα μιας και οντας πανασχετο νεοφιλελευθερο σκουπιδι του διαφευγει πως αυτες οι δραστηριοτητες γινονται στα λιμανια εκιννησης και οχι στα λιμανια διελευσης οπως ειναι τα ελληνικα.... ωπα, τι εγινε? μειωθηκε μηπως ηδη στο μισο με αυτη τη διαπιστωση το εικονικο ωφελος που εχεις στο μυαλο σου?

ο τζίρος είναι 4 δις ευρώ, ο ΦΠΑ 320 εκ ευρώ, τα κέρδη 700 εκ ευρώ και στον κορβανά 210 εκατομύρια από φόρους... σου φτάνουν???

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
δώσε πρώτα την πηγή που λέει ότι είναι ζημιογόνα και τα συζητάμε...
ρε ασε τις τραμουντανιες σε μενα, μου εβαλες το συνολο του τζιρου απο τη ναυτιλια και προσπαθεις να μας πεις οτι ειναι απο την κρουαζιερα, ενα κλασσικο νεοφιλελευθερο προπαγανδιστικο σκουπιδι εισαι που αναπαραγεις οτι σου πει η τηλεοραση και το κομμα σου νομιζοντας οτι εισαι και εξυπνος! σταματω εδω γιατι εαν συνεχισω δεν θα ειμαι καθολου ευγενικος στις μαλακιες που πετας τοσο καιρο σε ολα τα νηματα προσπαθωντας να δικαιολογησεις την κλοπη και την προδοσια που συντελειται στη χωρα! ουστ απο δω γερμανοτσολια

Επισκέπτης
ρε ασε τις τραμουντανιες σε μενα, μου εβαλες το συνολο του τζιρου απο τη ναυτιλια και προσπαθεις να μας πεις οτι ειναι απο την κρουαζιερα, ενα κλασσικο νεοφιλελευθερο προπαγανδιστικο σκουπιδι εισαι που αναπαραγεις οτι σου πει η τηλεοραση και το κομμα σου νομιζοντας οτι εισαι και εξυπνος! σταματω εδω γιατι εαν συνεχισω δεν θα ειμαι καθολου ευγενικος στις μαλακιες που πετας τοσο καιρο σε ολα τα νηματα προσπαθωντας να δικαιολογησεις την κλοπη και την προδοσια που συντελειται στη χωρα! ουστ απο δω γερμανοτσολια
....με συγκινησες σουγκλα-μαν...τα ειπες πολυ στα γεματα...και με αγνη αγανακτηση και πονο προς την πατριδα..

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

περιπτεράκο... αει κίχου ... έχεις να δώσεις κανένα στοιχείο για να μας αποδείξεις ότι ο τουρισμός της κρουαζιέρας είναι ζημιογόνος??

αν ναι δώσε το στοιχείο.. αν όχι τράβα στο περίπτερο σου να παίξεις με τα τραβέλια σου και μην μας ζαλίζεις τα αρχίδια... εδώ είναι για μεγάλους ...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006

Το οτι τα εσοδα ειναι λιγοτερα απο ο,τι θα ηταν αν ημασταν home port σε περισσοτερες περιπτωσεις ειναι γνωστο.
Αλλά δεν ειναι διαφορετικο το "εχω λιγοτερα εσοδα απο οσα θα μπορουσα" από το "εχω παθητικο?"
Αν εχεις παθητικο, το κοβεις. Αν εχεις λιγοτερα εσοδα απο οσα γινεται, το κυνηγας να αυξηθουν.
Εγω εχω μεινει με την απορια ακομη, γιατι εχουμε παθητικο. Παθητικο σημαινει οτι εχεις καπου ζημια. Απο πού εχεις ζημια? Που μαλιστα υπερβαινει τα εσοδα?
Το οτι δεν απαντας καθολου, ψελλιζοντας μονο καποια (γνωστα) επιχειρηματα περί "ισχνων" εσοδων (που δεν αποτελεί παθητικο βεβαια), συνοδευομενα με βρισιες στον τραμουντανα περι νεοφιλελευθερισμου, με οδηγουν στο συμπερασμα οτι απλως παγιδευτηκες σε μια αστοχη εκφραση και τωρα δεν μπορεις να βγεις...
Λυπαμαι, αυτην την εντυπωση εχω.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom