Θα σου πρότεινα , να μην πολυ-ασχολείσαι με την οικονομία και μαθηματικά .
Δεν το έχεις .
Αυτά είναι για κάποιους πιό επιστήμονες ή και καθηγητές των οικονομικών . Όπως θα γνωρίζεις , λόγω γνώσης των ελληνικών , επιστήμονας σημαίνει "επίσταμαι καλώς" , δηλαδή "γνωρίζω καλά και σε βάθος" .
Θα απορείς γιατί έχω τόσο επιθετικό ύφος , αλλά δεν ανέχομαι πλέον , να ζω σε μία ζούγκλα , όπου ο κάθε ένας έχει άποψη και γι' όλα .
Δεν είμαι συριζαίος , αλλά πρώην ενεργό στέλεχος της ΝΔ στη ΒΒ νομαρχιακή Αθηνών και μέλος κατ' επανάληψη συνεδρίων από το 1981 , όταν όλα "τα σκιάζε η φοβέρα" .
Δεν θα πρέπει όμως , να σου αποδείξω , γιατί τα λέω αυτά ;
Πάμε λοιπόν .
Έδιωξες
3500 γιατρούς * 1200€ μηνιαίο μισθό = 4.200.000€ * 12 μήνες = 50.400.000 ετησίως μισθολογικό κόστος , συν 30% (πλούσια) , διότι κάλυπτε και τις ασφαλιστικές τους εισφορές στο ΙΚΑ , σύνολο 65.500.000€ .
Τώρα έχουμε από την άλλη :
3500γιατροί * 20ημέρες * 12μήνες * 25ραντεβού = 21.000.000ραντεβού με 4,5 ώρες εργασίας και όχι 8 πλήρεις ώρες .
Για να δούμε τι πλήρωνες για τα αντίστοιχα ραντεβού :
21.000.000 ραντεβού * 10€ = 210.000.000€
Τα κτήρια ήταν και είναι εν λειτουργία ακόμη και χωρίς όλους τους γιατρούς και άρα δεν μεταβάλλεται η συνολική δαπάνη λόγω του κόστους τους .
210.000.000€ - 65.500.000 = 144.500.000€ ΖΗΜΙΑ !
Πόσα ; 144.500.000€ ; Είναι δυνατόν ;
Και τώρα 144.500.000€ : ( 300€ φαγητό + 200€ ενοίκιο * 12 μήνες ) = 24.800 . Δηλαδή 24.800 άστεγοι ή πεινασμένοι συνάνθρωποί μας, χωρίς πλέον μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης .
Τόσο απλά και μόνο από τους γιατρούς , που απέλυσες .
Έτσι θα μπορούσαν να είναι τα ισοδύναμα και όχι οι φόροι και περικοπές . Κατάλαβες ;
Εκτός αυτού έχουμε και 21.000.000 επισκέψεις σε ιδιώτες πλέον γιατρούς με "καπέλο" τουλάχιστον 10 € από τους δισμοίρους ασθενείς και μάλιστα εν μέσω κρίσης και έτσι έδωσες τουλάχιστον 210.000.000 € στην φοροδιαφυγή , δηλαδή έχουμε και μία απώλεια φορολογικών εσόδων 90-95.000.000 € , λόγω ασχετοσύνης ή αδιαφορίας .
Δεν απορώ πλέον μαζί σας και γιατί χρεώσατε την χώρα μας .
Ούτε στοιχειώδεις μαθηματικές πράξεις δεν ξέρατε να κάνετε ή αδιαφορούσατε να κάνετε , εξ άλλου δικά σας ήταν τα λεφτά ;
Ασχοληθείτε καλύτερα με τις εκδόσεις των αρχαίων , για να μην πληρώνετε δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και έχετε και την εφορία ενήμερη για τον τζίρο !
Γατάκια !
Α! και κάτι άλλο .
Τα χαλιά πουλάνε έτσι και όχι τα βιβλία .
Λίγο σεβασμό στα πνεύματα αυτά που θαυμάζει όλη η ανθρωπότητα .
Αλλά θα μου πεις , εδώ για να κάνεις ντόρο , ξεβράκωσες και την γυναίκα σου στα ντάνσιγκ ... , ο Πλάτωνας θα σε εμπόδιζε ;
Είσαι κλασσικός τύπος αριβίστα φίλε μου , είτε σου αρέσει , είτε όχι και αν δεν το κατάλαβες , πρέπει να ανησυχείς .
Δεν νομίζω να σ' έπεισα τόσο , γιατί έγινες και εγωϊστής , λόγω της ξαφνικής ανόδου σου , αλλά θα πρέπει να καταλάβεις ότι το πνεύμα και οι αρχές αυτού του κόμματος , είναι του " παππού " Καραμανλή και όχι του Σαμαρά και οι δικές σου .
Και μία συμβουλή . Μην ξεχνάς , από που ξεκίνησες . Εκεί είναι και οι ρίζες σου .