Νέα

Υπουργός ο ΑΔΩΝΙΣ - Impossible is Nothing Nr001

• Μέλος που άνοιξε το νήμα whowho
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 217K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
H προσωπική μου άποψη είναι πως το 25άρι ΚΑΚΩΣ απεσύρθη! Σιγά το ποσόν, συχνά το έδιναν φιλοδώρημα στους τραυματιοφορείς.

Τώρα τα τσιγάρα εξακολουθούν να είναι απαράδεκτα ΦΤΗΝΑ. Δεν είναι λογικό να "τιμωρείται" φορολογικά αυτός που ζεσταίνεται κι όχι αυτός που καπνίζει, βλάπτει την υγεία του και σε λίγα χρόνια θα απαιτήσει πολυδάπανη περίθαλψη από το ασφαλιστικό σύστημα. Να του την παράσχει λοιπόν, αλλά να έχει πληρώσει από πριν, έναντι. Δηλαδή γιατί να τα πληρώσω εγώ που δεν καπνίζω;

Με έκπληξη άκουσα πως τα 5 λεπτά στο πακέτο θα αποφέρουν 40 εκατομμύρια, πάει να πει δύο ευρώ θα απέφεραν 1,6 δισ!! Θα μπορούσε να φύγει το χαράτσι. Αν δε γινόταν και πιο φτηνό το πετρέλαιο θέρμανσης, ακόμα 400-500 εκατομύρια πάμε στα ΔΥΟ δις! Και με μέτρα ΥΠΕΡ της υγείας, όχι εναντίον!
Και είναι περίπου σίγουρο πως ο φανατικός μεσήλικας καπνιστής θα τα δώσει τα πέντε ευρώ για το πακέτο εκεί που δίνει τρία. Ο σκοπός είναι ο έφηβος να το σκεφτεί να τα δώσει και να μην αρχίσει καν το κάπνισμα, αν και φοβάμαι πως κι αυτός θα τα δώσει. Οπότε όσο δεν πέφτει η κατανάλωση τσιγάρων κι άλλοι φόροι!
Στη Αυστραλία το πακέτο κοστίζει πάνω από 10 δολλάρια και φυσικά το μέτρο είναι πρωτίστως αποτρεπτικό και δευτερευόντως εισπρακτικό, αλλά παρά ταύτα οι εισπράξεις είναι αρκετές λόγω της πολύ μεγάλης φορολογίας ανά πακέτο.
Και με την ευκαιρία γιατί όχι και νομιμοποίηση την μαλακών ναρκωτικών (κυρίως της φούντας) με αντίστοιχη φορολόγηση; Τώρα δεν πουλιούνται ή μήπως είναι φτηνά;

Αλλά στο Ελλάντα η "επιβάρυνση" των τσιγάρων θυμίζει το ανέκδοτο με τον Ελληνοαμερικάνο που του έβαλαν 5 ευρώ πρόστιμο επειδή πάτησε το γκαζόν και όταν έκπληκτος τους είπε "Πως μόνο τόσο λίγο; Στις ΗΠΑ είναι 200 δολλάρια!" του απάντησαν "Κι εδώ το είχαμε 150 ευρώ, αλλά δεν το πατούσε κανείς!"...

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
συμφωνω και γω για το τσιγαρο. 15 ευρω να παει να μη το ξεκινησει κανεις και να το κοψουν και αυτοι που καπνιζουν.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
συμφωνω και γω για το τσιγαρο. 15 ευρω να παει να μη το ξεκινησει κανεις και να το κοψουν και αυτοι που καπνιζουν.

Κι όσοι επιμένουν να καπνίζουν, διότι αρκετοί θα επιμένουν ακόμα κι αν η τιμή γίνει πολύ ακριβή, τουλάχιστον να πλωρώνουν σε φόρους αυτά που θα ζητήσουν αύριο ως περίθαλψη.
Κι εγώ πίνω κάτι ακριβά ποτά που κάνει το μπουκάλι 30 ευρώ, αλλά τα πληρώνω. Αν το πιω στο μήνα δεν θα μου κάνει ζημιά στην υγεία μου, ούτε και θα με "πονέσει" στην τσέπη. Αν όμως το πιω σε δυο μέρες τότε θα μου κάνει κακό στην υγεία μου, οπότε ΠΡΕΠΕΙ να πονάει και στην τσέπη!

Εγγρ.
4 Σεπ 2013
Like
1
Πόντοι
16
κι εγω μαζι σου. ελα μου ομως που δεν θελουν να μην αρχισεις το καπνισμα αλλα να καπνιζεις και να εισπραττουν.
δες αυτο που εγραψε ο γιατρος με το γκαζον.

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.479
Πόντοι
2.606
15e ειναι λιγα ....με 25ε δειχνουμε και τα @ρχιδι@ στην τροικα....με 30ε ξεχρεωνουμε και με 35ε αρχιζουμε και δανειζουμε στην γερμανια το πλεονασμα μας με οτι επιτοκιο γουσταρουμε(ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ)....οσο για την φουντα -αν μπει και αυτη στο "εσοδα-εξοδα" -δεν ειναι μακρια και η πρωτη επανδρωμενη διαστημικη αποστολη στον αρη με σκοπο τον εποικισμο του.....και μετα ολοι μαζι αγκαλιασμενοι θα τραγουδαμε ...ΠΑΟΚ ΜΕ ΧΟΡΤΟ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟ...

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.479
Πόντοι
2.606

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Δημοσίευση: 04 Ιαν. 2014, 12:37 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Ιαν. 2014, 20:54

Επιμένει ο υπουργός Υγείας
Αδ.Γεωργιάδης: Δίκαιο μέτρο το «εισιτήριο» των 25 ευρω

8.1.2014 | 09:02 Άδωνις: «Σωστή η κατάργηση του μέτρου των 25 ευρώ» Τα «γυρνάει» τώρα σε μια ακόμη τηλεοπτική του εμφάνιση

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
15e ειναι λιγα ....με 25ε δειχνουμε και τα @ρχιδι@ στην τροικα....με 30ε ξεχρεωνουμε και με 35ε αρχιζουμε και δανειζουμε στην γερμανια το πλεονασμα μας με οτι επιτοκιο γουσταρουμε(ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ)....οσο για την φουντα -αν μπει και αυτη στο "εσοδα-εξοδα" -δεν ειναι μακρια και η πρωτη επανδρωμενη διαστημικη αποστολη στον αρη με σκοπο τον εποικισμο του.....και μετα ολοι μαζι αγκαλιασμενοι θα τραγουδαμε ...ΠΑΟΚ ΜΕ ΧΟΡΤΟ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟ...

Οπότε καλύτερα να το επιδοτούμε το κάπνισμα με τιμή κάτω του κόστους! Να ντουμανιάζει ο κόσμος ελεύθερα...

Για το χόρτο δεν σε έπιασα. Είσαι εναντίον της νομιμοποίησης της χρήσης που γίνεται (παράνομα σήμερα) από όποιον 20χρονο, αν μη και 15χρονο, θέλει;
Το ΚΚΕ λέει κάτι τέτοιες παπαριές! Πως "Πάνε να καταστρέψουν τα μυαλά των παιδιών μας με την νομιμοποίηση του χασίς!"
Λες και όταν θα είναι νόμιμο θα είναι και υποχρεωτικό! Ή έστω πιο εύκολα προσβάσιμο. Τουλάχιστον η νομιμοποίηση θα βάλει ένα ηλικιακό όριο.  

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.479
Πόντοι
2.606
καλά σου λεει ο σπανιολος ρε παπάρα .... γιατι σου δίνουν το μεροκάματο στην Χ.Τρικούπη παλιοτεμπέλη..
....παλια...τωρα εχουν να λαβαινουν...τους κλεισανε και τη σαουνα...κεσατια!

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
κανονικά δεν έπρεπε να παρέχουν περίθαλψη μέσω της ασφάλειας σε όσους καπνίζουν.
δε γίνεται τα ασφαλιστικά ταμεία να δίνουν χρήματα για την περίθαλψη κάποιων που
αποφάσισαν να καταστρέψουν την υγεία τους με αυτό τον τρόπο.
είναι άδικο να πληρώνουν όλοι τα ίδια λεφτά για την ασφάλεια και ο καπνιστής να
κοστίζει στο σύστημα περίθαλψης 2 και 3 φορές παραπάνω από κάποιον που δεν καπνίζει.

εμένα λογικότερο μου φαίνεται να μετακυλίσει το κόστος της περίθαλψης σε
ποτά/τσιγάρα/ναρκωτικά (όταν τα τελευταία επιτέλους νομιμοποιηθούν) έτσι ώστε το
σύστημα υγεία να μπορεί να λαμβάνει εισφορές από αυτούς που οικειοθελώς βλάπτουν τον οργανισμό τους.

για το 25ευρω νομίζω ότι είναι υπερβολικό, διότι επι εποχές παχουλών αγελάδων ακόμα, πήγαινε ο γύφτος και απολάμβανε υπηρεσίες που δεν είχε πληρώσει εισφορές ποτέ. δεν έχω πάει ποτέ στα έκτακτα και να μην έχω δει γύφτο, πολλοί από αυτούς δεν με 5-10 βιβλιάρια ογα στα χέρια(αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).
εφόσον είσαι ασφαλισμένος, πλήρωσε και πήγαινε στο ταμείο και πάρε τα πίσω, γι' αυτό άλλωστε το πληρώνεις, για να σου παρέχει αυτές τις υπηρεσίες.

από την άλλη, ανάγκασε τον κόσμο να πηγαίνει σε δημόσια νοσοκομεία και όχι σε ιδιωτικές κλινικές. δεν γίνεται να πηγαίνει ο παπούς στον κρικελή στο αγρίνιο και να του κρατάει ο κρικελής το βιβλιάριο μια βδομάδα παραπάνω για να γράφει νοσήλια και εξετάσεις που δεν γίνονται ποτέ και το ΙΚΑ να πληρώνει τον κρικελή.

το να μην μπορείς να ελέγξεις τα δημόσια νοσοκομεία σου, είναι ένα πράγμα το οποίο μπορείς να το καταπολεμήσεις με σωστή διαχείριση. Στο ιδιωτικό τι έλεγχο θα κάνεις, θα τους κλάσει τα αρχίδια.

επειδή το θέμα της υγείας είναι αρκετά ευαίσθητο, όπως και της δημόσιας υγείας μιας και τα ζώα συγκεντρώνονται σαν ποντίκια σε μεγάλα αστικά κέντρα, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι το κράτος, οποιοδήποτε και αν είναι αυτό, δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα.
Καλώς η κακώς δεν γίνεται αυτός που είναι σωστός απέναντι στις υποχρεώσεις του να δουλεύει και για αυτόν ο οποίος παρασιτεί όλη του τη ζωή.

αυτές τις αναρχοπαπαριές που διαβάζουμε/βλέπουμε περί αυτοοργάνωσης και αυτομόλυσης και αυτοπυρπολισμού ξεχάστε τες. τέτοιες πίπες ακούγονται χρόνια, αλλά δεν είδα κανέναν από αυτούς να πάει στην τοπική κατάληψη ή στο τοπικό "καφενείο" να κάνει σκωληκοειδίτιδα ή καμιά εξέταση αίματος.
θες δε θες αυτό το βρωμοσύστημα σε επισκευάζει και σου δίνει και τρως βρωμιάρη(ο χαρακτηρισμός δεν είναι μόνο για τους αριστερούς, πιάνει και τους δεξιούς λιγδιάρηδες), ή βοηθάς να γίνει καλύτερο ή πήγαινε να ζήσεις παρέα με το μόγλη και το γουίνι το μπου.

για τον αδώνιο τα έχουμε ξαναπεί, ο σαμαράς τον έβαλε στο υπουργείο για να γελάει ο κόσμος και να στραφούν τα φώτα μακρυά από άλλα κρίσιμα υπουργεία. άμα τον είχε στο οικονομικών ήταν ασύμφορο, θα βγαίναν τα σκατά στον αφρό. του έδωσε ένα υπουργείο ήδη μπουρδέλο να έχει να παίζει να του φύγει και ο καημός που δεν μπόρεσε να γίνει υπουργός με πρωθυπουργό τον φέρη.

ρε τυποι, ο λογαριασμος jhonny64 παιζει να μην ειναι τρολ;
απ' όσα ξέρω στην νορβιγική μυθολογία τα τρολ δεν είχαν ίντερνετ, ενώ από την άλλη και να είχαν, δεν νομίζω να καταλάβαινες νορβιγικά.

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.479
Πόντοι
2.606
Οπότε καλύτερα να το επιδοτούμε το κάπνισμα με τιμή κάτω του κόστους! Να ντουμανιάζει ο κόσμος ελεύθερα...  :think:

Για το χόρτο δεν σε έπιασα. Είσαι εναντίον της νομιμοποίησης-ΕΝΤΕΛΩΣ ΟΜΩΣ- της χρήσης που γίνεται (παράνομα σήμερα) από όποιον 20χρονο, αν μη και 15χρονο, θέλει;
Το ΚΚΕ λέει κάτι τέτοιες παπαριές! Πως "Πάνε να καταστρέψουν τα μυαλά των παιδιών μας με την νομιμοποίηση του χασίς!"
Λες και όταν θα είναι νόμιμο θα είναι και υποχρεωτικό! Ή έστω πιο εύκολα προσβάσιμο. Τουλάχιστον η νομιμοποίηση θα βάλει ένα ηλικιακό όριο.  
..Το να πουλας νομιμα μια ουσια που ουσιαστικα σε καταστρεφει(μην διαβασω παπαριες ποσο καλο κανει η χρηση της με μετρο-ποιο μετρο οταν εισαι λιωμας) -δεν εχει καμια διαφορα απο το να πουλας την ιδια ουσια παρανομα...ΜΟΝΟ Ο ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ ΠΡΕΖΕΜΠΟΡΑΣ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕΙ....Το σωστο ειναι τα ναρκωτικα να παρεχονται δωρεαν και ελεγχομενα σε ανθρωπους που επεσαν στην παραμυθα και θελουν να ξεμπλεξουν,αφου πρωτα καταγραφουν  ...ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΚΕ...
Οσο για το καπνισμα το γραφω ειρωνικα-προφανως δεν καταλαβες-γιατι οι αυξησεις στην τιμη εχουν κανει μαγκες απο το πουθενα τυπους που πουλανε τριμμενα μπανανοφυλα στα φαναρια....  ;)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
..Το να πουλας νομιμα μια ουσια που ουσιαστικα σε καταστρεφει(μην διαβασω παπαριες ποσο καλο κανει η χρηση της με μετρο-ποιο μετρο οταν εισαι λιωμας) -δεν εχει καμια διαφορα απο το να πουλας την ιδια ουσια παρανομα...ΜΟΝΟ Ο ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ ΠΡΕΖΕΜΠΟΡΑΣ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕΙ....Το σωστο ειναι τα ναρκωτικα να παρεχονται δωρεαν και ελεγχομενα σε ανθρωπους που επεσαν στην παραμυθα και θελουν να ξεμπλεξουν,αφου πρωτα καταγραφουν  ...ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΚΕ...
Οσο για το καπνισμα το γραφω ειρωνικα-προφανως δεν καταλαβες-γιατι οι αυξησεις στην τιμη εχουν κανει μαγκες απο το πουθενα τυπους που πουλανε τριμμενα μπανανοφυλα στα φαναρια....  ;)

μάλιστα.. να είμαστε και κερατάδες δηλαδή και δαρμένοι απο πάνω... να τους πληρώνουμε και την δόση

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.479
Πόντοι
2.606
μάλιστα.. να είμαστε και κερατάδες δηλαδή και δαρμένοι απο πάνω... να τους πληρώνουμε και την δόση
...λαθος οπτικη και παλι!
Με την καταγραφη των ανθρωπων που ειναι εξαρτημενοι και την παροχη ουσιων δωρεαν μεχρι να καθαρισουν, αποφευγεις πολλλλλλααααααα δεινα...με την μια "τελειωνεις" τους πρεζεμπορους,χωρις ουσιαστικο οικονομικο ωφελος και με αυστηρες ποινες να περιμενουν στην γωνια δεν θα εχουν νοημα υπαρξης  ;)...ολες οι μορφες εγκληματος που "τρεφονται" απο την αναγκη για ναρκωτικα παυουν ,αφου τα εξαρτημενα ατομα θα τα εχουν δωρεαν...χιλιες φορες να συντηρω εναν αριθμο εξαρτημενων απο το να "συντηρω" εγκληματικες συμμοριες που πλουτιζουν πουλωντας θανατο.Το παιχνιδι βεβαια ειναι τεραστιο για να το ακουμπησουν μια και τα λεφτα απο τα ναρκωτικα ειναι πολλα -παρρρρραααα πολλα -και συντηρουν στρατους ,αγοραζουν οπλα ,ανθρωπους ,ανεβαζουν -κατεβαζουν κυβερνησεις...ετσι οι "εγκεφαλοι" για αλλη μια φορα σκεφτηκαν "αφου ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΚΑΛΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ" ,δεν ξεκιναμε σιγα σιγα να τα πουλαμε μπας και εισπραξουμε και κανα φορο εξτρα!....μια χαρα, αντε σιγουλια σιγουλια και στα μερη μας, αρκει να μην εχουμε την εντυπωση πως ειμαστε  κεραταδες και δαρμενοι...

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
κανονικά δεν έπρεπε να παρέχουν περίθαλψη μέσω της ασφάλειας σε όσους καπνίζουν.
δε γίνεται τα ασφαλιστικά ταμεία να δίνουν χρήματα για την περίθαλψη κάποιων που
αποφάσισαν να καταστρέψουν την υγεία τους με αυτό τον τρόπο.

και στους χοντρους που σαβουριαζουν χοληστερινες και καρδιολογικα γιατι οχι?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom