tomcat00
Μέλος
- Εγγρ.
- 28 Δεκ 2008
- Κριτικές
- 1
- Like
- 27
- Πόντοι
- 16
Θες να στο δώσω αλλιώς;
Φίλος μου (άσπονδος) νοσοκομειακός γιατρός (όπως κι εγώ τότε) άλλης ειδικότητας, πήγαινε κάθε χρόνο 1-2 ταξίδια στο εξωτερικό σε παγκόσμια και πανευρωπαϊκά συνέδρεια με τα όλα τα έξοδα πληρωμένα από φαρμακευτικές εταιρείες. Στην αρχή μάλιστα έπαιρνε και την γυναίκα του μαζί, επίσης πληρωμένη από την ίδια εταιρεία, αλλά μετά βρήκε μια πιτσιρίκα ειδικευόμενη γκόμενα και ζητούσε από την εταιρεία να κάνει αυτής τα έξοδα. Και μάλιστα όταν έλειπε έπαιρνε και εκπαιδευτική άδεια, για να πληρώνεται κανονικά από το νοσοκομείο!
Όταν τον ρώτησα πως τα καταφέρνει και του κάνουν τόσα ταξίδια δώρα κι εμένα δεν μου τα έκαναν, μου απάντησε "Ρε Γιαννάκη, μάλλον δεν θα είσαι πολύ "συνεργάσιμος" με τις φαρμακευτικές του κλάδου σου!", σαν να μου έλεγε "μαλάκας είσαι!"
Ο συγκεκριμένος δε τυγχάνει να είναι γνωστός Συριζάς, υποψήφιος του Σύριζα σε δημοτικές, περιφερειακές και βουλευτικές εκλογές και δις εκλεγμένος (δημοτικός και περιφερειακός) σύμβουλος.
Να στο δώσω και με άλλο παράδειγμα;
Συγγενής μου (εξ αγχιστείας), νεαρά γιατρός, προ ετών διάγουσα το αγροτικό της μου είχε εξομολογηθεί πως κάποιος φαρμακευτικός αντιπρόσωπος την είχε πλευρίσει (όχι μόνον αυτή, ολόκληρη της επαρχία που έκανε αγροτικό) και την είχε πείσει (φυσικά) να συνταγογραφεί ένα φάρμακο κατά του έλκους στομάχου (μάλλον αμφιβόλου αποτελεσματικότητος) σε όσους περισσότερους ασθενείς μπορούσε. Η ίδια μου είχε πει δεν (με καμάρι μάλιστα) πως αυτή (ως μάγκισα προφανώς) το χορηγούσε σε ΟΛΟΥΣ όσους έγραφε συνταγή!!
Για σάκχαρο φάρμακα; Πάρε και το αντιελκωτικό! Αντιβίωση; Πάλι και το αντιελκωτικό. Δερματολογική αλοιφή, ξανά! κλπ Οι δε γέροι του χωριού ενθουσιασμένοι με την καλή γιατρίνα που τους πρόσεχε τόσο πολύ και τους χορηγούσε και παραπάνω φάρμακα από όσα της ζητούσαν!
"Και πόσα σου δίνουν για το κάθε κουτάκι;" την είχα ρωτήσει (10 ευρώ έκανε το κουτί του φαρμάκου). "1,0 ευρώ το κουτάκι, γράφω δυο κουτιά στον καθένα επί 15 συνταγές, επί 20 μέρες μας κάνει 600 ευρώ!) μου είχε πει πάλι με καμάρι.
Της λέω "Καλά για 600 ευρώ το μήνα που θα κρατήσει ακόμα 5-6 μήνες (μέχρι να τελείωνε το αγροτικό) εκτίθεσαι τόσο πολύ;"(Για να μην της πω πως εξευτελίζεται κι όλας!)
"Τις λες μωρέ, με 600 ευρώ το μήνα εγώ βγάζω τα καλλυντικά μου!" μου είχε απαντήσει αφοπλιστικά.
Βέβαια για να βγάλει αυτή τα 600 το μήνα "να πληρώσει τα καλλυντικά της" το δημόσιο (μέσω των ταμείων) πλήρωνε 6.000 ευρώ το μήνα σε εντελώς άχρηστα φάρμακα!
Αλλά αυτήν τί την ένοιαζε; Τα καλλυντικά της τα έβγαζε!
Μπας και θέλεις να προχωρήσω σε τεράστιες δαπάνες άχρηστων χειρουργείων; Π.χ. "Ολική αρθροπλαστική ισχίου ή γόνατος" ΣΕ ΚΑΘΕ 85χρονη γιαγιά που έκανε το λάθος να παραπονεθεί πως της πονάνε οι γοφοί ή τα γόνατα (αν είναι δυνατόν να μην πονούσαν σ' αυτήν την ηλικία!), στις ορθοπεδικάρες, από το ΚΑΤ μέχρι το νοσοκομείο Άμφισας και Πτολεμαΐδας!
Το πως συνώθως οι γιαγιάδες δεν ξαναπερπατούσαν ποτέ, διότι για την αποκατάστασή τους θα χρειαζόταν φυσικοθερεπαία που η 85χρονη δεν γινόταν να κάνει λόγω φυσικής αδυναμίας, το ήξεραν βέβαια αλλά στ' αρχίδια τους! Αυτοί πέρνανε μίζα 15% για κάθε ένθεμα, πάει να πει 750-900 στο ισχίο και 1.200- 1.500 στο γόνατο!
Και επειδή ο άνθρωπος γίνεται άπληστος για να πάρουν καμία μίζα παραπάνω ενίοτε ξαποστείρωναν κανένα ένθεμα επίτηδες και το πετούσαν στον κουβά.
3.000-5.000 ευρώ στον κουβά για την μίζα! Υπήρχε και χιουμοριστικός όρος "μαγκιάς" της ρεμούλας. "Κουβανέζικα ενθέματα"!!
Αν θέλεις μπορώ να συνεχίσω μέχρι αύριο να αναφέρω παραδείγματα.
Ο δε πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών της Αθήνας είναι βουλευτής (ή υποψήφιος, δεν είμαι σίγουρος) του ΣΥΡΙΖΑ! Φαντάζεσαι για ποιο λόγο υποθέτω...
+
Στον ίδιο κουβά μ τ στεντ/αιμοστατικα ετ αλ μπρο...στη χωρα με το υψηλότερο μο στεντ/ασθενή
Ο κοκακιας όμως θέλει κ τ ΠΑΕ, ως κακεκτυπο τ Θείου