Νέα

Υπουργός ο ΑΔΩΝΙΣ - Impossible is Nothing Nr001

• Μέλος που άνοιξε το νήμα whowho
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 220K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
Θες να στο δώσω αλλιώς;
Φίλος μου (άσπονδος) νοσοκομειακός γιατρός (όπως κι εγώ τότε) άλλης ειδικότητας, πήγαινε κάθε χρόνο 1-2 ταξίδια στο εξωτερικό σε παγκόσμια και πανευρωπαϊκά συνέδρεια με τα όλα τα έξοδα πληρωμένα από φαρμακευτικές εταιρείες. Στην αρχή μάλιστα έπαιρνε και την γυναίκα του μαζί, επίσης πληρωμένη από την ίδια εταιρεία, αλλά μετά βρήκε μια πιτσιρίκα ειδικευόμενη γκόμενα και ζητούσε από την εταιρεία να κάνει αυτής τα έξοδα. Και μάλιστα όταν έλειπε έπαιρνε και εκπαιδευτική άδεια, για να πληρώνεται κανονικά από το νοσοκομείο!
Όταν τον ρώτησα πως τα καταφέρνει και του κάνουν τόσα ταξίδια δώρα κι εμένα δεν μου τα έκαναν, μου απάντησε "Ρε Γιαννάκη, μάλλον δεν θα είσαι πολύ "συνεργάσιμος" με τις φαρμακευτικές του κλάδου σου!", σαν να μου έλεγε "μαλάκας είσαι!"
Ο συγκεκριμένος δε τυγχάνει να είναι γνωστός Συριζάς, υποψήφιος του Σύριζα σε δημοτικές, περιφερειακές και βουλευτικές εκλογές και δις εκλεγμένος (δημοτικός και περιφερειακός) σύμβουλος.

Να στο δώσω και με άλλο παράδειγμα;
Συγγενής μου (εξ αγχιστείας), νεαρά γιατρός, προ ετών διάγουσα το αγροτικό της μου είχε εξομολογηθεί πως κάποιος φαρμακευτικός αντιπρόσωπος την είχε πλευρίσει (όχι μόνον αυτή, ολόκληρη της επαρχία που έκανε αγροτικό) και την είχε πείσει (φυσικά) να συνταγογραφεί ένα φάρμακο κατά του έλκους στομάχου (μάλλον αμφιβόλου αποτελεσματικότητος) σε όσους περισσότερους ασθενείς μπορούσε. Η ίδια μου είχε πει δεν (με καμάρι μάλιστα) πως αυτή (ως μάγκισα προφανώς) το χορηγούσε σε ΟΛΟΥΣ όσους έγραφε συνταγή!!
Για σάκχαρο φάρμακα; Πάρε και το αντιελκωτικό! Αντιβίωση; Πάλι και το αντιελκωτικό. Δερματολογική αλοιφή, ξανά! κλπ Οι δε γέροι του χωριού ενθουσιασμένοι με την καλή γιατρίνα που τους πρόσεχε τόσο πολύ και τους χορηγούσε και παραπάνω φάρμακα από όσα της ζητούσαν!
"Και πόσα σου δίνουν για το κάθε κουτάκι;" την είχα ρωτήσει (10 ευρώ έκανε το κουτί του φαρμάκου). "1,0 ευρώ το κουτάκι, γράφω δυο κουτιά στον καθένα επί 15 συνταγές, επί 20 μέρες μας κάνει 600 ευρώ!) μου είχε πει πάλι με καμάρι.
Της λέω "Καλά για 600 ευρώ το μήνα που θα κρατήσει ακόμα 5-6 μήνες (μέχρι να τελείωνε το αγροτικό) εκτίθεσαι τόσο πολύ;"(Για να μην της πω πως εξευτελίζεται κι όλας!)
"Τις λες μωρέ, με 600 ευρώ το μήνα εγώ βγάζω τα καλλυντικά μου!" μου είχε απαντήσει αφοπλιστικά.
Βέβαια για να βγάλει αυτή τα 600 το μήνα "να πληρώσει τα καλλυντικά της" το δημόσιο (μέσω των ταμείων) πλήρωνε 6.000 ευρώ το μήνα σε εντελώς άχρηστα φάρμακα!
Αλλά αυτήν τί την ένοιαζε; Τα καλλυντικά της τα έβγαζε!

Μπας και θέλεις να προχωρήσω σε τεράστιες δαπάνες άχρηστων χειρουργείων; Π.χ. "Ολική αρθροπλαστική ισχίου ή γόνατος" ΣΕ ΚΑΘΕ 85χρονη γιαγιά που έκανε το λάθος να παραπονεθεί πως της πονάνε οι γοφοί ή τα γόνατα (αν είναι δυνατόν να μην πονούσαν σ' αυτήν την ηλικία!), στις ορθοπεδικάρες, από το ΚΑΤ μέχρι το νοσοκομείο Άμφισας και Πτολεμαΐδας!
Το πως συνώθως οι γιαγιάδες δεν ξαναπερπατούσαν ποτέ, διότι για την αποκατάστασή τους θα χρειαζόταν φυσικοθερεπαία που η 85χρονη δεν γινόταν να κάνει λόγω φυσικής αδυναμίας, το ήξεραν βέβαια αλλά στ' αρχίδια τους! Αυτοί πέρνανε μίζα 15% για κάθε ένθεμα, πάει να πει 750-900 στο ισχίο και 1.200- 1.500 στο γόνατο!
Και επειδή ο άνθρωπος γίνεται άπληστος για να πάρουν καμία μίζα παραπάνω ενίοτε ξαποστείρωναν κανένα ένθεμα επίτηδες και το πετούσαν στον κουβά.
3.000-5.000 ευρώ στον κουβά για την μίζα! Υπήρχε και χιουμοριστικός όρος "μαγκιάς" της ρεμούλας. "Κουβανέζικα ενθέματα"!!  

Αν θέλεις μπορώ να συνεχίσω μέχρι αύριο να αναφέρω παραδείγματα.

Ο δε πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών της Αθήνας είναι βουλευτής (ή υποψήφιος, δεν είμαι σίγουρος) του ΣΥΡΙΖΑ! Φαντάζεσαι για ποιο λόγο υποθέτω...  

+

Στον ίδιο κουβά μ τ στεντ/αιμοστατικα ετ αλ μπρο...στη χωρα με το υψηλότερο μο στεντ/ασθενή

Ο κοκακιας όμως θέλει κ τ ΠΑΕ, ως κακεκτυπο τ Θείου

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Ποιες ακριβώς φαρμακευτικεςς ουσίες δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα παπαρακη??
Ο Αδωνις δεν έχει καταλάβει ότι αν μειώσει πολύ την τιμή
κάποιων φαρμάκων, ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ διότι θα είναι
ασύμφορη η παραγωγή τους απο ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ !

ΔΕΝ είναι ΚΡΑΤΙΚΑ τα ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ !

Το ξέχασε αυτό ο Άδωνις !

Αν επιβάλει πολύ χαμηλή τιμή για κάποια φάρμακα ,τότε
θα ΠΑΨΟΥΝ να τα παράγουν οι βιομηχανίες σαν ασύμφορα !

ΗΔΗ πολλά φτηνά και καλά φάρμακα ΔΕΝ κυκλοφορουν !
Αυτό θα γενικευτεί !

Γι'αυτό πρέπει η ΝΔ να βάλει κάποιο υπουργό τεχνοκράτη
οικονομολόγο ή μηχανικό και όχι
ένα άσχετο φιλόλογο βιβλιοπώλη που νομίζει ότι τα ξέρει όλα .
Οι άσχετοι ξερόλες κάνουν τις ζημιές .

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.797
Πόντοι
1.206
+

Στον ίδιο κουβά μ τ στεντ/αιμοστατικα ετ αλ μπρο...στη χωρα με το υψηλότερο μο στεντ/ασθενή

Ο κοκακιας όμως θέλει κ τ ΠΑΕ, ως κακεκτυπο τ Θείου

Μια που ανέφερες τα stent.

Είχε γίνει μια συγκριτική μελέτη ανάμεσα στα stent που χρησιμοποιούνταν σε ασθενείς στην Ελλάδα και σε μια χώρα με ίδιο περίπου πληθυσμό και με αναμφισβήτητα άριστο δημόσιο σύστημα υγείας, την Σουηδία για την 10ετία 2000-2009.

Αν μπορεί κανείς να εικάσει ποια ήταν η σχέση στα χορηγηθέντα Ελλάδας προς Σουηδίας;
Μην το παιδεύουμε, στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα είχε χρησιμοποιηθεί ΤΡΙΠΛΑΣΙΟΣ αριθμός!!

Οπότε ή τα περί καλής περίθαλψης στη Σουηδία ήταν μύθος ή "κάτι άλλο" συνέβαινε.
Ασφαλώς βέβαια και κάτι άλλο συνέβαινε!

Μετά το τέλος του 2009 το Ελληνικό δημόσιο ΔΕΝ πλήρωνε τους προμηθευτές των νοσοκομείων. Αυθαίρετα, με τσαμπουκά! Η λογική ήταν περίπου "Τόσα έβγαλες μωρή κουφάλα τόσα χρόνια, τώρα μείνε στο περίμενε", αλλά έτσι κι αλλιως δεν υπήρχα και λεφτά για να τους πληρώσει.
Οι προμηθευτές γκρίνιαξαν βέβαια, αλλά συνέχισαν να χορηγούν υλικά, τί άλλο να κάνουν;
Έκαναν όμως και κάτι άλλο. Είπαν στους γιατρούς που μιζάριζαν μέχρι τότε πως αφού οι ίδιοι δεν πληρωνόταν, λογικά δεν θα μπορούσαν να δίνουν και σ' αυτούς τις μιζες τους.
Τα επόμενα δύο χρόνια τα stent στην Ελλάδα ήταν ακριβώς όσα και στην Σουηδία, δηλαδή το 1/3 από πρίν! ;)    

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.797
Πόντοι
1.206

Τα μόνα που είναι δύσκολο να βρεις είναι κάτι καλά και φτηνά φάρμακα!

Π.χ. το Vibramycin, είναι άριστο αντιβιοτικό, θεραπεύει από βρογχίτιδες μέχρι χλαμυδιακές βαλανοποσθίτιδες, κολπίτιδες και επιπεφυκίτιδες, έχει πολύ βολική δοσολογία (ένα την ημέρα!), αλλά έχει ένα βασικό "μειονέκτημα". Είναι ΦΤΗΝΟ!
Μόνο 2 ευρώ! Ποιος να πρωτοκερδίσει από τα δύο ευρώ;

Γι αυτό και πολύ δύσκολα το βρίσκεις...

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366

αστον ειναι αμπαλος σε αυτο ο λαδακης. ποιες θα σταματησουν να παραγουν γιατι θα ειναι φθηνα? καμια. ολες θα παραγουν γιατι θα παρουν τον πουλο. και αν θελουν ας σταματησουν, στον πουλο μας και μας. ειπαμε οικονομιες κλιμακος. αμα θελουν να πουλανε τιμες φεραρι να ξερουν οτι θα πουλησουν 100 κομματια. και στα φιατ βγαζεις τα ιδια λεφτα επειδη θα πουλησεις 100 χιλιαδες. και τιμες φεραρι και πωλησεις σε αριθμο φιατ κομμενα πια. ληξις.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366

Π.χ. το Vibramycin, είναι άριστο αντιβιωτικό, θεραπεύει από βρογχίτιδες, μέχρι χλαμυδιακές βαλανοποσθίτιδες, κολπίτιδες και επιπεφυκίτιδες, έχει πολύ βολική δοσολογία (ένα την ημέρα!), αλλά έχει ένα βασικό μειονέκτημα. Είναι ΦΤΗΝΟ!

γαμω το σπιτι τους πες τους.

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
Μια που ανέφερες τα stent.

Είχε γίνει μια συγκριτική μελέτη ανάμεσα στα stent που χρησιμοποιούνταν σε ασθενείς στην Ελλάδα και σε μια χώρα με ίδιο περίπου πληθυσμό και με αναμφισβήτητα άριστο δημόσιο σύστημα υγείας, την Σουηδία για την 10ετία 2000-2009.

Αν μπορεί κανείς να εικάσει ποια ήταν η σχέση στα χορηγηθέντα Ελλάδας προς Σουηδίας;
Μην το παιδεύουμε, στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα είχε χρησιμοποιηθεί ΤΡΙΠΛΑΣΙΟΣ αριθμός!!

Οπότε ή τα περί καλής περίθαλψης στη Σουηδία ήταν μύθος ή "κάτι άλλο" συνέβαινε.
Ασφαλώς βέβαια και κάτι άλλο συνέβαινε!

Μετά το τέλος του 2009 το Ελληνικό δημόσιο ΔΕΝ πλήρωνε τους προμηθευτές των νοσοκομείων. Αυθαίρετα, με τσαμπουκά! Η λογική ήταν περίπου "Τόσα έβγαλες μωρή κουφάλα τόσα χρόνια, τώρα μείνε στο περίμενε", αλλά έτσι κι αλλιως δεν υπήρχα και λεφτά για να τους πληρώσει.
Οι προμηθευτές γκρίνιαξαν βέβαια, αλλά συνέχισαν να χορηγούν υλικά, τί άλλο να κάνουν;
Έκαναν όμως και κάτι άλλο. Είπαν στους γιατρούς που μιζάριζαν μέχρι τότε πως αφού οι ίδιοι δεν πληρωνόταν, λογικά δεν θα μπορούσαν να δίνουν και σ' αυτούς τις μιζες τους.
Τα επόμενα δύο χρόνια τα stent στην Ελλάδα ήταν ακριβώς όσα και στην Σουηδία, δηλαδή το 1/3 από πρίν! ;)    

Μπρο, προ κρίσης πολλά εσωτερικά δρομολόγια της ΟΑ είχαν περισσότερο μαυρο απο...καμιονι της Φεντ

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
24
Πόντοι
5.825
Θες να στο δώσω αλλιώς;
Φίλος μου (άσπονδος) νοσοκομειακός γιατρός (όπως κι εγώ τότε) άλλης ειδικότητας, πήγαινε κάθε χρόνο 1-2 ταξίδια στο εξωτερικό σε παγκόσμια και πανευρωπαϊκά συνέδρεια με τα όλα τα έξοδα πληρωμένα από φαρμακευτικές εταιρείες. Στην αρχή μάλιστα έπαιρνε και την γυναίκα του μαζί, επίσης πληρωμένη από την ίδια εταιρεία, αλλά μετά βρήκε μια πιτσιρίκα ειδικευόμενη γκόμενα και ζητούσε από την εταιρεία να κάνει αυτής τα έξοδα. Και μάλιστα όταν έλειπε έπαιρνε και εκπαιδευτική άδεια, για να πληρώνεται κανονικά από το νοσοκομείο!
Όταν τον ρώτησα πως τα καταφέρνει και του κάνουν τόσα ταξίδια δώρα κι εμένα δεν μου τα έκαναν, μου απάντησε "Ρε Γιαννάκη, μάλλον δεν θα είσαι πολύ "συνεργάσιμος" με τις φαρμακευτικές του κλάδου σου!", σαν να μου έλεγε "μαλάκας είσαι!"
Ο συγκεκριμένος δε τυγχάνει να είναι γνωστός Συριζάς, υποψήφιος του Σύριζα σε δημοτικές, περιφερειακές και βουλευτικές εκλογές και δις εκλεγμένος (δημοτικός και περιφερειακός) σύμβουλος.

Συγγενής μου (εξ αγχιστείας), νεαρά γιατρός, προ ετών διάγουσα το αγροτικό της μου είχε εξομολογηθεί πως κάποιος φαρμακευτικός αντιπρόσωπος την είχε πλευρίσει (όχι μόνον αυτή, ολόκληρη της επαρχία που έκανε αγροτικό) και την είχε πείσει (φυσικά) να συνταγογραφεί ένα φάρμακο κατά του έλκους στομάχου (μάλλον αμφιβόλου αποτελεσματικότητος) σε όσους περισσότερους ασθενείς μπορούσε. Η ίδια μου είχε πει δεν (με καμάρι μάλιστα) πως αυτή (ως μάγκισα προφανώς) το χορηγούσε σε ΟΛΟΥΣ όσους έγραφε συνταγή!!
Για σάκχαρο φάρμακα; Πάρε και το αντιελκωτικό! Αντιβίωση; Πάλι και το αντιελκωτικό. Δερματολογική αλοιφή, ξανά! κλπ Οι δε γέροι του χωριού ενθουσιασμένοι με την καλή γιατρίνα που τους πρόσεχε τόσο πολύ και τους χορηγούσε και παραπάνω φάρμακα από όσα της ζητούσαν!
"Και πόσα σου δίνουν για το κάθε κουτάκι;" την είχα ρωτήσει (10 ευρώ έκανε το κουτί του φαρμάκου). "1,0 ευρώ το κουτάκι, γράφω δυο κουτιά στον καθένα επί 15 συνταγές, επί 20 μέρες μας κάνει 600 ευρώ!) μου είχε πει πάλι με καμάρι.
Της λέω "Καλά για 600 ευρώ το μήνα που θα κρατήσει ακόμα 5-6 μήνες (μέχρι να τελείωνε το αγροτικό) εκτίθεσαι τόσο πολύ;"(Για να μην της πω πως εξευτελίζεται κι όλας!)
"Τις λες μωρέ, με 600 ευρώ το μήνα εγώ βγάζω τα καλλυντικά μου!" μου είχε απαντήσει αφοπλιστικά.
Βέβαια για να βγάλει αυτή τα 600 το μήνα "να πληρώσει τα καλλυντικά της" το δημόσιο (μέσω των ταμείων) πλήρωνε 6.000 ευρώ το μήνα σε εντελώς άχρηστα φάρμακα!

Μπας και θέλεις να προχωρήσω σε τεράστιες δαπάνες άχρηστων χειρουργείων; Π.χ. "Ολική αρθροπλαστική ισχίου ή γόνατος" ΣΕ ΚΑΘΕ 85χρονη γιαγιά που έκανε το λάθος να παραπονεθεί πως της πονάνε οι γοφοί ή τα γόνατα (αν είναι δυνατόν να μην πονούσαν σ' αυτήν την ηλικία!), στις ορθοπεδικάρες, από το ΚΑΤ μέχρι το νοσοκομείο Άμφισας και Πτολεμαΐδας!
Το πως συνώθως οι γιαγιάδες δεν ξαναπερπατούσαν ποτέ, διότι για την αποκατάστασή τους θα χρειαζόταν φυσικοθερεπαία που η 85χρονη δεν γινόταν να κάνει λόγω φυσικής αδυναμίας, το ήξεραν βέβαια αλλά στ' αρχίδια τους! Αυτοί πέρνανε μίζα 15% για κάθε ένθεμα, πάει να πει 750-900 στο ισχίο και 1.200- 1.500 στο γόνατο!
Και επειδή ο άνθρωπος γίνεται άπληστος για να πάρουν καμία μίζα παραπάνω ενίοτε ξαποστείρωναν κανένα ένθεμα επίτηδες και το πετούσαν στον κουβά.
3.000-5.000 ευρώ στον κουβά για την μίζα! Υπήρχε και χιουμοριστικός όρος "μαγκιάς" της ρεμούλας. "Κουβανέζικα ενθέματα"!!  

Ο δε πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών της Αθήνας είναι βουλευτής (ή υποψήφιος, δεν είμαι σίγουρος) του ΣΥΡΙΖΑ! Φαντάζεσαι για ποιο λόγο υποθέτω...  

συμφωνώ...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Θες να στο δώσω αλλιώς;

Ειναι δεδομενο παντως οτι για τον πολυ κοσμο, "καλος" γιατρος ειναι αυτος που δινει πολλα φαρμακα.
Επειδη ακριβως υπαρχει η περιεργη αποψη στον κοσμο, οτι ΟΛΕΣ οι ασθενειες ειναι ελεγχομενες απο τα φαρμακα και καποιοι περιεργοι γιατροι αρνουνται να τους τα δωσουν.
Εξαλλου αν πει ο γιατρος "δεν εχεις τιποτα, δεν χρειαζεσαι φαρμακο, ξεκουρασου απλως λιγο" θα τον πουν αλμπανη που δεν ξερει τη δουλεια του.
Ενω αν πανε σε αλλον την αλλη μερα και τους γραψει δυο-τρια φαρμακα, αμεσως θα πουν "νατος ο καλος γιατρος, μου εγραψε φαρμακα, βρηκε τι ειχα, ο αλλος δεν ηξερε". :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:
Εννοειται βεβαια, οτι ΔΕΝ φταιει η κοπελα που εγραφε φαρμακα αβέρτα για να παρει τα 600 ευρω για να περασει καλυτερα. Φταιει το συστημα που ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ στην κοπελα να αποφασιζει κατα την κριση της.
Μα αν ειναι δυνατον.
Θα αφησεις καποιον να...ελεγξει κατα την κριση του αν θα παρει περισσοτερα λεφτα?????

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.369
Πόντοι
1.686

Π.χ. το Vibramycin, είναι άριστο αντιβιοτικό, θεραπεύει από βρογχίτιδες μέχρι χλαμυδιακές βαλανοποσθίτιδες, κολπίτιδες και επιπεφυκίτιδες, έχει πολύ βολική δοσολογία (ένα την ημέρα!), αλλά έχει ένα βασικό "μειονέκτημα". Είναι ΦΤΗΝΟ!

Ετσι μπράβο !

Πες τα στον ξερόλα τραμουντάνα ,που είναι μηχανικός
και ...νομίζει ότι ξέρει τα περί της  Ιατρικής .

Τα καλά και φτηνά φάρμακα παρουσιάζουν ΕΛΛΕΙΨΗ στα φαρμακεία
επειδή ακριβώς είναι φτηνά !

Ενα παράδειγμα ,ΑΠΛΟΥ και φτηνού φαρμάκου : Ο ενεργός άνθρακας !
Θεραπεύειτην γαστρίτιδα ( τα συμπτώματα) ,την βαρυστομαχιά
την τροφική δηλητηρίαση κτλ Οι ηλικωμένοι ασθενείς τον θυμούνται
σαν το " καρβουνάκι " που κάνει θαύματα !

Πηγαίνετε σε φαρμακείο και ζητήστε το !
Δεν θα βρείτε επειδή ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΟ !

Το σκεύασμα είναι το NORIT και κοστίζει 3 ευρώ περίπου.

Το Vibramycin επίσης είναι πολύ καλό για την ακμή
και την ακμοειδή ροδόχρου νόσο .
Ζητήστε το από φαρμακεία ,και θα σας πουν...
να το παραγγείλετε ! ( 2 ευρώ κοστίζει )

Αυτό δεν έχει καταλάβει ο φιλόλογος Άδωνις .
Όταν επιβάλει να μειωθούν οι τιμές σε κάποια ήδη σχετικά φτηνά
φάρμακα,οι φαρμακοβιομηχανίες ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ !

Ιδιωτικές εταιρίες είναι .Δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα .
Λειτουργούν για το κέρδος .Και η παρασκευη φαρμάκων απαιτεί
υψηλή τεχνολογία .

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.369
Πόντοι
1.686
Το αριστούργημά του Απόλυτου πρέπει να διαδοθεί πανελλήνια !  :rockon: :rockon: :rockon:

http://[URL unfurl="true"]www.bourdela.com/forum/index.php?action=dlattach;topic=176444.0;attach=526110;image[/img[/URL]]

Απόλυτε ,μήπως ο Σαλβαδόρ Νταλί είναι συγγενής σου;  :headbang3: :headbang3:
[/quote]

:headbang3: :headbang3:

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.369
Πόντοι
1.686

Ο Αδωνις εχει εμφανιστει στην τβ περισσότερο από
οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο !

Λετε να παει για...πρωθυπουργός ;  :2funny: :2funny: :2funny:

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306

αν δεν το βρεις σαν Vibramycin θα το βρεις σιγουρα σε καποιο γενόσημο του

novimax, impalamycin, microvibrate, otosal, smilitene etc

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Ετσι μπράβο !

Πες τα στον ξερόλα τραμουντάνα ,που είναι μηχανικός
και ...νομίζει ότι ξέρει τα περί της  Ιατρικής .

Τα καλά και φτηνά φάρμακα παρουσιάζουν ΕΛΛΕΙΨΗ στα φαρμακεία
επειδή ακριβώς είναι φτηνά !

Πηγαίνετε σε φαρμακείο και ζητήστε το !
Δεν θα βρείτε επειδή ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΟ !

Το σκεύασμα είναι το NORIT και κοστίζει 3 ευρώ περίπου.

Το Vibramycin επίσης είναι πολύ καλό για την ακμή
και την ακμοειδή ροδόχρου νόσο .
Ζητήστε το από φαρμακεία ,και θα σας πουν...
να το παραγγείλετε ! ( 2 ευρώ κοστίζει )

Αυτό δεν έχει καταλάβει ο φιλόλογος Άδωνις .
Όταν επιβάλει να μειωθούν οι τιμές σε κάποια ήδη σχετικά φτηνά
φάρμακα,οι φαρμακοβιομηχανίες ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ !

Ιδιωτικές εταιρίες είναι .Δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα .
Λειτουργούν για το κέρδος .Και η παρασκευη φαρμάκων απαιτεί
υψηλή τεχνολογία .

και αυτο το βρισκεις σε γενοσημο παπαράκο

ultracarbon (και από ελληνικά χερακια μάλιστα) / carbosylane

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Ετσι μπράβο !

[size=20pt]Πες τα στον ξερόλα τραμουντάνα ,που είναι μηχανικός
και ...νομίζει ότι ξέρει τα περί της  Ιατρικής .
[/size]

Φιλαράκο ,δεν ξερεις τι  γινεται ,προφανως, οσον αφορα  την επαγγελματικη

αποκατασταση του μηχανικου .

[size=20pt]Επειδη τυχαινει να ειμαι Ηλεκτρολογος Μηχ/κος ΕΜΠ ,ξερω καλα τα οσα [/size]

αφορουν την επαγγελματική αποκατασταση των διπλωματουχων μηχ/κων του ΕΜΠ ,

Στο εξωτερικο και στην Ελλάδα .

Για πραγματα που δεν ξερεις ,μη μιλας .

Είπε ο αρχιακαραγκιόζης του bou.com .............., ο erevnitakos, ο πιπαδόρος των αδέσποτων της Φυλής.....

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.797
Πόντοι
1.206
Θα συμφωνήσω μόνο στο ότι δεν πρέπει να φτηνύνουν τα ήδη πολύ φτηνά φάρμακα, για να υπάρχει κάποιο κίνητρο και στις εταιρείες να τα παράγουν, αλλά και στις φαρμακαποθήκες και φαρμακεία να τα διακινούν. "Οριζόντιες" περικοπές είναι ανόητες.

Κατά τα λοιπά η τιμή σε κάτι κεφαλοσπρίνες τελευταίας γενιάς, που η ενδοφλέβια νοσοκομειακή τους χορήγηση φτάνει να κοστίζει ένα χιλιάρικο τη μέρα, ΟΦΕΙΛΕΙ να συμπιεστεί τόσο που το κέρδος των εταιρειώνν να είναι τόσο μικρό ώστε να μην μπορούν να δώσουν μίζες.
Αλλιώς, αν συνεχίζουν να δίνουν, οι γιατράρες ΑΥΤΑ θα προτιμούν σε κάθε περίπτωση και όχι άλλα ενδεχομένως το ίδιο αποτελεσματικά και πολύ φτηνότερα.

Σε μια σοβαρή χώρα, σαν την Σουηδία ας πούμε, οι ίδιοι οι γιατροί θα έκαναν επιλογή του φτηνού ή ακριβού αντιβιοτικού, ανάλογα με την βαρύτητα της κατάστασης. Εδώ (ντρέπομαι που το λέω) ΠΑΝΤΑ το ακριβό προτιμούν διότι αυτό δίνει καλή μίζα. Ίσως βέβαια επιπροσθέτως και διότι καλύπτει την ασχετοσύνη κάποιων να εκτιμήσουν την πραγματική βαρύτητα της κατάστασης.
Και έχουν το θράσσος και το παρουσιάζουν και ως "ενδιαφέρον προς το ασθενή"!

Που ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει, διότι με την αλόγιστη χρήση των πιο μοντέρνων (και ακριβών βεβαίως) αντιβιοτικών αναπτύσσονται ανθεκτικά νοσοκομειακά στελέχη (αλήθεια γιατί και σ' αυτόν τον τομέα είμαστε "παγκόσμιοι πρωταθλητές";) και όταν μια φορά θα χρειαστεί το πολύ μοντέρνο φάρμακο σε μια σοβαρή περίπτωση, η δραστικότητά του θα έχει ήδη μειωθεί πολύ λόγω της προηγηθείσης αλόγιστης χρήσης.

georgetsl

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2007
Like
2
Πόντοι
16
Απόρω γιατί το παλευετε το θέμα με τα γενοσημα.....πριν έτρωγαν οι γιατροί με τις εταιρίες ......τώρα θα τρώνε οι βιομήχανοι με το ελληνικό φάρμακο ....μονοπωλειο δηλαδή.....απλα δε θα τρώνε οι γιατροί.....μονο οι επιχειρηματίες και η πολιτικη ηγεσία....γιατί να μοιράζουν το χρήμα σε περισσότερους; κρίση έχουμε .

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Απόρω γιατί το παλευετε το θέμα με τα γενοσημα.....πριν έτρωγαν οι γιατροί με τις εταιρίες ......τώρα θα τρώνε οι βιομήχανοι με το ελληνικό φάρμακο ....μονοπωλειο δηλαδή.....απλα δε θα τρώνε οι γιατροί.....μονο οι επιχειρηματίες και η πολιτικη ηγεσία....γιατί να μοιράζουν το χρήμα σε περισσότερους; κρίση έχουμε .

και τι ακριβως προτεινεις??

να συνεχίσουμε να πληρωνουμε 6δις ευρω το χρόνο σε φαρμακα ???

να φτιαξουμε κρατική φαρμακοβιομηχανία (καταπως ελεγε ο σκατα-στον-λακο-του)

να μην εχουμε φαρμακα

τι σκατα προτεινεις??

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom