Νέα

Υπέρ των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από funds ο Άρειος Πάγος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα EXOTIKOS_ERASTHS
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 558
  • Εμφανίσεις 22K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.262
Πόντοι
12.756
Εγκλήματα τής τράπεζας όπως λες που όμως σιωπούσε γιατί τα μπόνους για τα μεγαλοστελέχη ήταν τεράστια. Το οξύμωρο της υπόθεσης βέβαια είναι ότι τα μεγαλοστελέχη τώρα εργάζονται στα funds
Μια χαρά περάσαμε :rockon: :rockon: :rockon:

Επαιρνα δάνειο και μονο που τους καλουσα στο γραφειο ....
Μετα ήταν και το κολπο οταν επαιρνες χρηματοδοτηση σου ελεγαν ... " ναι αλλα θα θελαμε να φερνατε και την μισθοδοσία του προσωπικου στην τραπεζα μας " - εννοειται έλεγα ..

Καποια στιγμη ειχα τους υπαλληλους με 6 καρτες debit , πανω απο τους μισους βεβαια ειχαν βγαλει και πιστωτικες απο ολες τις τραπεζες , ειδικα αυτοι που επαιρναν καλα λεφτα η τραπεζα μαζι με την καρτα μισθοδοσιας τους εστελνε και πιστωτικη , που την ξεκωλιαζαν εννοειται οι υπαλληλοι :rockon: :rockon:

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.262
Πόντοι
12.756
Αν το σπιτι αξιζει οντως 130Κ δε χρειαζεται να μπλεξεις με πλειστηριασμους. Βρισκεις εναν αγοραστη, πληρωνει τα 70Κ στην τραπεζα, γινεται αρση και μεταβιβαση, και παιρνεις εσυ τα υπολοιπα 60Κ
Το προβλημα ειναι πως το σεναριο ειναι πολυ ευνοικο, δηλαδη 30Κ αυξηση (τα πιο πολλα σπιτια εχουν μειωθει) και κυριως πως μειωσες το δανειο απο τα 100Κ στα 70Κ με καταβολες 30Κ σε 7 χρονια. Δυστυχως μονο οι τοκοι σε 7 χρονια ειναι τουλαχιστον 21Κ και μαζι με διαφορα εξοδα τα 30Κ μαλλον δε θα μειωσουν καθολου το δανειο, οπως γινεται συνηθως στα πρωτα χρονια των στεγαστικων
χονδρικά στο έκανα .. δεν εκατσα να μπω σε λεπτομέριες και να ανοιγω εξελ να κανω πράξεις , αλλα σιγουρα θα υπαρχουν περιπτωσεις που θα ειναι ευνοικες ..
δεν εχουν πεσει όλα τα σπίτια , αρκετα εχουν ανέβει ..
Ομως και να μην ειναι ευνοικο για καποιον που δεν εχει να πληρωσει θα πρεπει να παρακαλάει να παει σε σφυρί .. γιατι κάτι θα τσιμπησει και αυτος .. λεμε τωρα για ιδιωτη νορμαλ , οχι κανεναν που εχει φεσωσει ολη την αγορά και οι επιταγες τους εχουν φτασει μεχρι τα νησια Φιτζι

cost2001

Μέγας
Εγγρ.
18 Μαρ 2006
Like
13.396
Πόντοι
3.556
Μια χαρά περάσαμε :rockon: :rockon: :rockon:

Επαιρνα δάνειο και μονο που τους καλουσα στο γραφειο ....
Μετα ήταν και το κολπο οταν επαιρνες χρηματοδοτηση σου ελεγαν ... " ναι αλλα θα θελαμε να φερνατε και την μισθοδοσία του προσωπικου στην τραπεζα μας " - εννοειται έλεγα ..

Καποια στιγμη ειχα τους υπαλληλους με 6 καρτες debit , πανω απο τους μισους βεβαια ειχαν βγαλει και πιστωτικες απο ολες τις τραπεζες , ειδικα αυτοι που επαιρναν καλα λεφτα η τραπεζα μαζι με την καρτα μισθοδοσιας τους εστελνε και πιστωτικη , που την ξεκωλιαζαν εννοειται οι υπαλληλοι :rockon: :rockon:
Και εκτός από την κάρτα και ένα overdraft δέκα χιλιάρικα στη μισθοδοσία και αν δεν έφτανε πάρε και ένα ανοιχτό αλλά είκοσι χιλιάρικα να αισθάνεσαι πασάς

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.262
Πόντοι
12.756
Και εκτός από την κάρτα και ένα overdraft δέκα χιλιάρικα στη μισθοδοσία και αν δεν έφτανε πάρε και ένα ανοιχτό αλλά είκοσι χιλιάρικα να αισθάνεσαι πασάς
:rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

ναι ρε αρχοντα , πρεζάκια των τραπεζων τους ειχα κα΄νει :rockon: :rockon:

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.922
Πόντοι
3.556
χονδρικά στο έκανα .. δεν εκατσα να μπω σε λεπτομέριες και να ανοιγω εξελ να κανω πράξεις , αλλα σιγουρα θα υπαρχουν περιπτωσεις που θα ειναι ευνοικες ..
δεν εχουν πεσει όλα τα σπίτια , αρκετα εχουν ανέβει ..
Ομως και να μην ειναι ευνοικο για καποιον που δεν εχει να πληρωσει θα πρεπει να παρακαλάει να παει σε σφυρί .. γιατι κάτι θα τσιμπησει και αυτος .. λεμε τωρα για ιδιωτη νορμαλ , οχι κανεναν που εχει φεσωσει ολη την αγορά και οι επιταγες τους εχουν φτασει μεχρι τα νησια Φιτζι
Ας παρουμε την απλη περιπτωση που η αξια του σπιτιου ειναι ιδια με την αρχικη πχ 100.000. Σε καθε σεναριο, οταν το δανειο ειναι μικροτερο, πχ 60Κ, σημαινει οτι εχεις πληρωσει αρκετα περισσοτερα σε τοκους οποτε αφηνεις να χαθουν. Γενικα η λογικη ναι ειναι αυτη που λες. Ανα πασα στιγμη οταν το δανειο σου ειναι μικροτερο απο την αξια του σπιτιου μπορεις να αφησεις να "χαθει" το σπιτι και να παρεις τη διαφορα. Ειναι σχεδον ιδια περιπτωση με το να εχεις ενα σπιτι 100.000 και παιρνεις ενα φρεσκο δανειο για 60Κ. Μπορεις ανα πασα στιγμη να το πουλησεις για 100Κ και να παρεις ακομα 40Κ και να χασεις το σπιτι. Τα νουμερα ειναι ιδια καθως και η λογικη, το μονο που αλλαζει ειναι το ιστορικο

iliasl

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2021
Like
2.310
Πόντοι
446
Εγιναν τεραστια λαθη στο τραπεζικο συστημα τη δεκαετια 2000-2009 που απορω πως ποτε κανεις δε μιλαει για αυτα. Καποια:
1. Απελευθερωση προσωπικου δανεισμου απο Γκαργκανα το 2002 στα 50.000 και απο εκει που για να παρεις ψυγειο με δοσεις απο Κωτσοβολο σε περνουσαν ακτινογραφια, πλεον η κουτση Μαρια εβγαλε 10 πιστωτικες
2. Χορηγηση στεγαστικων δανειων χωρις προκαταβολη απο τον δανειοληπτη και μαλιστα σε υψος που συχνα ξεπερνουσε το 100 % της αξιας του σπιτιου, με μαιμου εκτιμησεις κατι που δε χαλουσε τους δανειζομενους τοτε που επιαναν πχ 20.000 παραπανω απο το σπιτι με χαμηλα επιτοκια που τα ξοδευαν οπως ηθελαν. Πρωτιστως ομως ηταν εγκλημα της τραπεζας
3. Καμια λογικη στην αναλογια εισοδηματων με τις δοσεις του δανειου. Συχνα λαμβανονταν υποψη στις αξιολογησεις των δανειων, "επιπλεον εισοδηματα απο αλλες πηγες" που δηλωνε ο δανειοληπτης !!!!!!!!! και με αυτο εννοουνταν ελιες, ιδιαιτερα, ενοικια μαυρα, εισοδηματα μεγαλυτερα απο το δηλωθεν αφου οι μισοι επαγγελματιες δηλωναν οτι ηθελαν στην εφορια, κλπ και γενικα ο,τι μπορουσε κανεις να φανταστει
4. Ελλειψη Λευκου Τειρεσια

Γενικα μπουρδελο ητανε η κατασταση και παραμενει ακομα μπουρδελο

Την δεκαετία στην οποία αναφέρεσαι , και ενώ δεν είχα εκδηλώσει ποτέ και πουθενά , ενδιαφέρον για δάνειο για κάρτα κτλ με έπαιρναν τηλέφωνα από διάφορες τράπεζες , και μου έλεγαν ελάτε για εκταμίευση δάνειου που σας εγκρίθηκε ύψους 20.000 , ύψους 30.000 και πάει λέγοντας

Μου έστελναν δε και κάρτες στο σπίτι , οπού για να τις αρνηθώ , έπρεπε να πάω στην τράπεζα και να τις επιστρέψω κτλ Μια μέρα δε , με πήρε μια καριόλα τηλέφωνο και μου πούλησε τσαμπουκά επειδή γύρισα κάρτα και δεν την δέχτηκα .Και όλα αυτά δίχως να έχω κάνει αίτηση , δίχως να ζητούν εγγυητές κτλ και ούτε τίποτα .

Εννοείται ότι δεν πήρα ούτε ένα ευρώ , διότι αυτό θα ήταν η οικονομική αυτοκτονία μου, με βάση τις δόσεις , τους τόκους , τα επιτόκια κτλ κτλ κτλ που έπαιζαν

Και όλο μόνο λάθος δεν ήταν , πρόκειται για οργανωμένο έγκλημα .

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.262
Πόντοι
12.756
Τώρα τα πρεζακια τι απέγιναν βλέπεις κανέναν πόσα χρωστάνε? :grin:
ΟΛΟΙ ηταν νομο Κατσελη :rockon: :rockon: :rockon: , εστειλα κόσμο εγω σε αυτο τον νόμο , επρεπε να μου δωσουν κανα μπονους

Ειχα εναν πουτανιαρη μαγκιτη που επαιρνε 2300 νέτα .. και μου σκάει μια φορά και μου λεει τότε - Αφεντικό χρωστάω 90Κ σε καρτες ... εβγαζε απο την μια και πληρωνε το ελαχιστο της αλλης και πηγαινε τρενακι το θεμα ...

Τον εχασα αυτον .. δεν ξανα εμφανιστηκε .. εμαθα οτι το εσκασε και πηγε Αμέρικα για δουλεια σε κατι συγγενεις απο το χωριό , κανα πιάτο θα πλενει μάλλοιν

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.922
Πόντοι
3.556
Γενικα οταν η αξια του σπιτιου ειναι μεγαλυτερη απο το δανειο, υπαρχουν αρκετες λυσεις ευνοικες. Μπορεις απλα να βρεις εναν πλουσιο φιλο, γειτονα, συγχωριανο, συγγενη, κλπ να του πουλησεις το σπιτι και να παρεις τη διαφορα. Γινεται απλα θελει λιγη περισσοτερη μανουρα με τα χαρτια, πχ προωρη ολικη αποπληρωμη των οφειλων, αρση υποθηκης, κλπ
Το εχουν κανει γνωστοι μου, με το σκεπτικο το σπιτι να ειναι στα χερια γνωστου, αυτοι μενουν μεσα και του δινουν ενοικιο και στο μελλον αν ποτε τα παιδια η τα εγγονια θελησουν να το παρουν πισω, θα το ξαναγαορασουν απο τον πλουσιο φιλο (εφοσον εχουν τα λεφτα) και ειναι ολοι κερδισμενοι.
Αν το αφηναν να παει σε ξενα χερια, θα εχαναν για παντα το σπιτι και τις αναμνησεις που κουβαλα, μιλαμε για σπιτια σε χωρια 100 χρονων απο προπαππουδες κλπ

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.262
Πόντοι
12.756
Την δεκαετία στην οποία αναφέρεσαι , και ενώ δεν είχα εκδηλώσει ποτέ και πουθενά , ενδιαφέρον για δάνειο για κάρτα κτλ με έπαιρναν τηλέφωνα από διάφορες τράπεζες , και μου έλεγαν ελάτε για εκταμίευση δάνειου που σας εγκρίθηκε ύψους 20.000 , ύψους 30.000 και πάει λέγοντας

Μου έστελναν δε και κάρτες στο σπίτι , οπού για να τις αρνηθώ , έπρεπε να πάω στην τράπεζα και να τις επιστρέψω κτλ Μια μέρα δε , με πήρε μια καριόλα τηλέφωνο και μου πούλησε τσαμπουκά επειδή γύρισα κάρτα και δεν την δέχτηκα .Και όλα αυτά δίχως να έχω κάνει αίτηση , δίχως να ζητούν εγγυητές κτλ και ούτε τίποτα .

Εννοείται ότι δεν πήρα ούτε ένα ευρώ , διότι αυτό θα ήταν η οικονομική αυτοκτονία μου, με βάση τις δόσεις , τους τόκους , τα επιτόκια κτλ κτλ κτλ που έπαιζαν

ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΑ ΕΓΩ !!!! και ζητουσα και άλλα

celebre

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2019
Like
20.897
Πόντοι
6.056
ΟΛΟΙ ηταν νομο Κατσελη :rockon: :rockon: :rockon: , εστειλα κόσμο εγω σε αυτο τον νόμο , επρεπε να μου δωσουν κανα μπονους

Ειχα εναν πουτανιαρη μαγκιτη που επαιρνε 2300 νέτα .. και μου σκάει μια φορά και μου λεει τότε - Αφεντικό χρωστάω 90Κ σε καρτες ... εβγαζε απο την μια και πληρωνε το ελαχιστο της αλλης και πηγαινε τρενακι το θεμα ...

Τον εχασα αυτον .. δεν ξανα εμφανιστηκε .. εμαθα οτι το εσκασε και πηγε Αμέρικα για δουλεια σε κατι συγγενεις απο το χωριό , κανα πιάτο θα πλενει μάλλοιν
Αν ειχε καλο δασκαλο(πρωην αφεντικο),μαλλον τον ψαχνει-κυνηγαει ολο το σοϊ στην Αμερικη :woldman::confused::confused::confused::coffee:

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.262
Πόντοι
12.756
Αν ειχε καλο δασκαλο(πρωην αφεντικο),μαλλον τον ψαχνει-κυνηγαει ολο το σοϊ στην Αμερικη :woldman::confused::confused::confused::coffee:
Πρεπει να ειναι Κυριος στο Αμερικα τύπε , δεν εχει μετα πολλους ηπειρους να πάει ..

celebre

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2019
Like
20.897
Πόντοι
6.056

Απο τη Γιουρο σου εστειλαν καρτες τυπε?(Εχω ακουσει παρομοιο σκηνικο):confused::confused::confused:

• Like
Αντιδράσεις: enduro

cost2001

Μέγας
Εγγρ.
18 Μαρ 2006
Like
13.396
Πόντοι
3.556

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.262
Πόντοι
12.756

celebre

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2019
Like
20.897
Πόντοι
6.056
Πρεπει να ειναι Κυριος στο Αμερικα τύπε , δεν εχει μετα πολλους ηπειρους να πάει ..
Εχει μια και καλη,λιγο πιο βορεια απο εδω.Ολο και καποιος φιλος απο τι κωριο θα τον υποδεχτει:coffee::confused::confused::confused:

celebre

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2019
Like
20.897
Πόντοι
6.056

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.262
Πόντοι
12.756
Αυτός τύπε μάλλον στα ζαραδικα της Αστόρια θα βρίσκεται
ειχε βαλει μια γκομενα ντεντεκτιβ , μαλλον θα της χρωστουσε και αυτηνης .. και βρεθηκε το αυτοκινητο του στο παρκινγκ του αεροδρομιου , με SLK γυριζε η παιχτουρα :rockon: :rockon: :rockon:

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.922
Πόντοι
3.556

Ειχα γνωστο με εκαθθαριστικο 9000 ετησιο, μισθωτος ιδιωτικου τομεα
Χρεωθηκε συνολικα 115Κ ολα προσωπικα δανεια και καρτες, σχεδον απο ολες τις τραπεζες. Μπορουσες τοτε μεσα σε μια εβδομαδα να παρεις σβαρνα ολες τις τραπεζες και να μαζεψεις 100Κ. Δεν ηξερε η μια τι χρωστας στις αλλες, μονο μαυρος Τειρεσιας υπηρχε

Τελευταία τροποποίηση:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom