Νέα

Υπέρ των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από funds ο Άρειος Πάγος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα EXOTIKOS_ERASTHS
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 558
  • Εμφανίσεις 22K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Quasimodo

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Δεκ 2005
Κριτικές
48
Like
1.969
Πόντοι
6.955
Αν το σπιτι αξιζει 100.000 και χρωστας 500, το fund θα παρει τα 500 του και τα υπολοιπα 99.500 θα σου τα επιστρεψει, δε μπορει να κανει διαφορετικα.
δεν νομίζω...
Εζω ακούσει αρκετές περιπτώσεις είτε από γνωστο , πχ το λογιστή μου για πελάτη του, που δεν πλήρωνε δικαίως παράνομα πρόστιμα, παρανομους φόρους, αλλά μετά δεν έβγαινε φορολογική ενημερότητα => κατάσχεση κλπ

και αρκετές περιπτώσεις, στα media που για χρέος μερικά χιλιάρικα παίρνει το σπίτι. οκ, κάνε μια επιμήκυνση πάλι κέρδος έχεις. Οχι, εγώ είμαι κοράκι και θέλω την εξαθλίωση σου.

να σημειωθεί δε χρωστάω σεντ, ίσα ίσα το κράτος μου χρωστάει.

celebre

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2019
Like
21.102
Πόντοι
6.056
Aντί να γίνεται φασαρία γιατί οι τράπεζες δίνουν 2% τόκο καταθέσεων με πληθωρισμό 10%+ και γιατί σε χρεώνουν μισό ευρώ για να πληρώσεις έναν λογαριασμό ο ίδιος ηλεκτρονικά χωρίς να απασχολείς προσωπικό, γίνεται θέμα γιατί δε χαρίζουν σπίτια σε αυτούς που δεν πλήρωσαν τα δάνεια.

xardalias-chardalias.gif
Χρησιμοποιεις το απ και πρεπει να πληρωνουν προγραμματιστες.Σε λιγο θα μας ζητανε να γραφουμε κωδικα,να κανουμε ντιμπαγκινγκ και αν δουλευει αψογα να τους το στελνουμε χωρις να μας χρεωνουν πολλα.:coffee::confused::confused::confused:

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.435
Πόντοι
12.756
Αν το σπιτι αξιζει 100.000 και χρωστας 500, το fund θα παρει τα 500 του και τα υπολοιπα 99.500 θα σου τα επιστρεψει, δε μπορει να κανει διαφορετικα.

Τζορτζ ας το να παει να γαμηθει .. ευτυχως μάλλον δεν χρωστας ..
Οσο δεν εχεις εξωφλησει το σπιτι το σπιτι ανηκει στην τραπεζα .. αμα το σπιτι χτυπηθει στο σφυρι οτι χρημα κερδιθει ανηκει σε αυτον που ειναι ο ιδιοκτητης τους σπιτιου , ΑΡΑ Η ΤΡΑΠΕΖΑ..

Το σπιτι δεν ειναι δικό σου αμα δεν το ξεπληρωσεις .. δεν παει πληρωσα ενα 500αρικο δοση αρα η πορτα της κουζινας ειναι δικιά μου .. μονοκοματο παει το σπιτι .. οσο το χρωστας απλα μένεις με΄σα ,δεν ειναι δικο σου..

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.435
Πόντοι
12.756
Χρησιμοποιεις το απ και πρεπει να πληρωνουν προγραμματιστες.Σε λιγο θα μας ζητανε να γραφουμε κωδικα,να κανουμε ντιμπαγκινγκ και αν δουλευει αψογα να τους το στελνουμε χωρις να μας χρεωνουν πολλα.:coffee::confused::confused::confused:
ενας τυπος στο εξωτερικό ειχε πει κατι καλό για τις χρεωσεις αυτες , που μεταφερεις εσυ ηλεκτρονικα τα λεφτα απο τον εναν λογαριασμο στον αλλο και πληρωνεις προμηθεια ..και πρακτικά κανεις ολη την δουλεια μονος σου ...

Ειναι λεει σαν να εχεις ολα τα υλικα για μπεργκερ, να εισαι στο σπιτι σου , να καθεσαι να ψηνεις το μπιφτεκι , να βαζεις τα δικα σου με΄σα , να το ετοιμαζεις να το τρως και μολις το τελειωσεις να πετάγεσαι μεχρι τα Μακντολαντς και να τους δίνεις 2 ευρω .

celebre

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2019
Like
21.102
Πόντοι
6.056
ενας τυπος στο εξωτερικό ειχε πει κατι καλό για τις χρεωσεις αυτες , που μεταφερεις εσυ ηλεκτρονικα τα λεφτα απο τον εναν λογαριασμο στον αλλο και πληρωνεις προμηθεια ..και πρακτικά κανεις ολη την δουλεια μονος σου ...

Ειναι λεει σαν να εχεις ολα τα υλικα για μπεργκερ, να εισαι στο σπιτι σου , να καθεσαι να ψηνεις το μπιφτεκι , να βαζεις τα δικα σου με΄σα , να το ετοιμαζεις να το τρως και μολις το τελειωσεις να πετάγεσαι μεχρι τα Μακντολαντς και να τους δίνεις 2 ευρω .
Αν δεν πληρωσεις δεν το ευχαριστιεσαι:2funny::confused::confused::confused:

celebre

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2019
Like
21.102
Πόντοι
6.056
Οσο δεν εχεις εξωφλησει το σπιτι το σπιτι ανηκει στην τραπεζα .. αμα το σπιτι χτυπηθει στο σφυρι οτι χρημα κερδιθει ανηκει σε αυτον που ειναι ο ιδιοκτητης τους σπιτιου , ΑΡΑ Η ΤΡΑΠΕΖΑ..

Το σπιτι δεν ειναι δικό σου αμα δεν το ξεπληρωσεις .. δεν παει πληρωσα ενα 500αρικο δοση αρα η πορτα της κουζινας ειναι δικιά μου .. μονοκοματο παει το σπιτι .. οσο το χρωστας απλα μένεις με΄σα ,δεν ειναι δικο σου..
Ξερω τυπο που του εκανε η τραπεζα κατασχεση(κτιριο της επιχειρησης) και πηγε και ξηλωσε ολα τα καλωδια και τον πινακα.Οταν πηγε ο νεος ιδιοκτητης εμεινε μαλακας:confused::confused::confused::coffee:

Τελευταία τροποποίηση:

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.435
Πόντοι
12.756
Ξερω τυπο που το εκανε η τραπεζα κατασχεση(κτιριο της επιχειρησης) και πηγε και ξηλωσε ολα τα καλωδια και τον πινακα.Οταν πηγε ο νεος ιδιοκτητης εμεινε μαλακας:confused::confused::confused::coffee:
εγω να δεις τι εχω ξηλώσει !!!
Κλιματιστικα , γεννητριες , φωτα , έπιπλα , ΤΑ ΠΑΝΤΑ

celebre

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2019
Like
21.102
Πόντοι
6.056
Μηπως τα πουλησες σε κανενα μελος που ασχολειται με τετοια?Ξερεις "Ολα τα παλια μαζευω":coffee::confused::confused::confused::hi:

cost2001

Μέγας
Εγγρ.
18 Μαρ 2006
Like
13.488
Πόντοι
3.556
Ότι και να ξηλώσεις τύπε άμα το παίρνει κοψωχρονια ο άλλος το ακίνητο στα παπάρια τού

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.435
Πόντοι
12.756
Μηπως τα πουλησες σε κανενα μελος που ασχολειται με τετοια?Ξερεις "Ολα τα παλια μαζευω":coffee::confused::confused::confused::hi:
όχι ρε .. στην αρχη με τα ξηλωμενα απο ενα μαγαζί άνοιγα άλλο τσαμπα .. πηγαινα απο ενα στο αλλο , στο τελευταιο ειχα εξοπλισμό για 15 μαγαζιά και φωναξα τους σωστους ανθρωπους και εκανα τα ντηλς :coffee:

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556

Τυπε τυγχανει να εχω στεγαστικο, αλλα και τυγχανει να ξερω απ εξω τη διαδικασια ενος πλειστηριασμου και εχω μετρησει 43 ενδιαμεσες νομικες διαδικασιες απο την εκδοση της διαταγης πληρωμης εως και την πιστωση του εκπλειστηριασματος (1η, 2η επιδοση, αναγγελια, πινακες οφειλετων, ανακοπες, κλπ). Αν χρωστας 30.000 και η αξια του σπιτιου ειναι 100.000 τα υπολοιπα 70.000 πιστωνονται σε εσενα. Εκτος αν γινει τρελη μανουρα στην αξια εκκινησης αλλα πλεον αυτες οριζονται με αυστηρα κριτηρια. Παλια, ναι γινονταν αυθαιρετα και τρωγονταν σπιτια για ψιχουλα.
Επισης ποτε το σπιτι δεν ανηκει στην τραπεζα. Ιδιοκτητης του σπιτιου εισαι παντοτε εσυ, εως και τη στιγμη που ο πλειοδοτης του πλειστηριασμου (που μπορει να ειναι οποιοσδηποτε) καταθεσει ολο το ποσο και γινουν τα χαρτια ωστε τελικα το σπιτι να περασει στο δικο του ονομα.
Επισης εχε υποψη πως αν το fund σε βγαλει στο σφυρι, γινεται αναγγελια του πλειστηριασμου και προσκληση ενδιαφεροντος προς τυχον αλλους πιστωτες. Δηλαδη μπορει να χρωστας ακομα 10.000 σε προμηθευτες, ενοικιαστη, υπαλληλο σου, επιταγες, κλπ ολοι αυτοι εχουν δικαιωμα να συμμετασχουν στον πινακα διανομης και οταν γινει πιστωση του ποσου απο τον πλειοδοτη, τοτε ο καθενας θα δικαιουται να πληρωθει βασει καποιας λογικης που οριζεται απο νομους (αν υπαρχει ολο το ποσο εξ ολοκληρου ειδαλλως με αλλες φορμουλες). Στο τελος αν μεινει κατι το παιρνεις εσυ (αφου αφαιρεθουν εξοδα). Ποτε το fund δε μπορει να βαλει χερι σε 100.000 για χρεος 500 ευρω, αυτα ειναι καραμελες των δημοσιογραφων για να εντυπωσιαζουν τον κοσμο.
Υπαρχει τεραστια νομολογια απο πισω, δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.

DayStalker

Σπουδαίος
Εγγρ.
22 Φεβ 2020
Like
7.654
Πόντοι
2.306
Το δια ταυτα ειναι ενα παίδες : Μην ξοδεύετε λεφτά που δεν έχετε. Τα υπόλοιπα είναι να χαμε να λέγαμε και να χαμε να πούμε.

Δυστυχώς δεν μπορώ να δείξω συμπάθεια , όχι γιατί είμαι με τους κυρ Παντελήδες , τις μπουρδελοτράπεζες (που ειρησθω εν παρόδω θα πρεπε να χουν πτωχεύσει 100 φορές η καθε μια και να μας παίρνουν τσιμπούκι κάθε φορά που μπαίνουμε μέσα) ή τα funds αλλά γιατί όλοι ξέρουμε τι γινόταν προ μνημονίων με τα θαλασοδάνεια και την "γαμάω" νοοτροπία του νεοέλληνα.

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.435
Πόντοι
12.756
Τυπε τυγχανει να εχω στεγαστικο, αλλα και τυγχανει να ξερω απ εξω τη διαδικασια ενος πλειστηριασμου και εχω μετρησει 43 ενδιαμεσες νομικες διαδικασιες απο την εκδοση της διαταγης πληρωμης εως και την πιστωση του εκπλειστηριασματος (1η, 2η επιδοση, αναγγελια, πινακες οφειλετων, ανακοπες, κλπ). Αν χρωστας 30.000 και η αξια του σπιτιου ειναι 100.000 τα υπολοιπα 70.000 πιστωνονται σε εσενα. Εκτος αν γινει τρελη μανουρα στην αξια εκκινησης αλλα πλεον αυτες οριζονται με αυστηρα κριτηρια. Παλια, ναι γινονταν αυθαιρετα και τρωγονταν σπιτια για ψιχουλα.
Επισης ποτε το σπιτι δεν ανηκει στην τραπεζα. Ιδιοκτητης του σπιτιου εισαι παντοτε εσυ, εως και τη στιγμη που ο πλειοδοτης του πλειστηριασμου (που μπορει να ειναι οποιοσδηποτε) καταθεσει ολο το ποσο και γινουν τα χαρτια ωστε τελικα το σπιτι να περασει στο δικο του ονομα.
Επισης εχε υποψη πως αν το fund σε βγαλει στο σφυρι, γινεται αναγγελια του πλειστηριασμου και προσκληση ενδιαφεροντος προς τυχον αλλους πιστωτες. Δηλαδη μπορει να χρωστας ακομα 10.000 σε προμηθευτες, ενοικιαστη, υπαλληλο σου, επιταγες, κλπ ολοι αυτοι εχουν δικαιωμα να συμμετασχουν στον πινακα διανομης και οταν γινει πιστωση του ποσου απο τον πλειοδοτη, τοτε ο καθενας θα δικαιουται να πληρωθει βασει καποιας λογικης που οριζεται απο νομους (αν υπαρχει ολο το ποσο εξ ολοκληρου ειδαλλως με αλλες φορμουλες). Στο τελος αν μεινει κατι το παιρνεις εσυ (αφου αφαιρεθουν εξοδα). Ποτε το fund δε μπορει να βαλει χερι σε 100.000 για χρεος 500 ευρω, αυτα ειναι καραμελες των δημοσιογραφων για να εντυπωσιαζουν τον κοσμο
τυπε τα ίδια και εδω .. μιλάμε εχω ενα δωμάτιο διαταγες πληρωμης
ανακοπές άπειρες ..
Στα επιχειρησιακα δάνεια οπως το λες ειναι ,στα σπίτια δεν νομίζω.
Αναγγελίες στους πλειστηριασμους συμφωνω και ειναι ετσι οπως τα λες..ΥΓ Επιταγες επίσης βουνά να καλυψω όλο το έβερεστ.

Στα ακίνητα δεν νομίζω να ειναι ετσι , καταρχην μολις βγεις για σφυρί θα εφαρμοστουν όλοι οι τοκοι , καθυστερημενα , προσαυξησεις κτλ που η τραπεζα θα στο φτάσει όσο αλλο ενα δάνειο που πηρες για το σπίτι.. οποτε δεν θα μείνει τίποτα να πάρεις.

ΥΓ για 500 ευρω δεν χάνεις σπίτι .. (φανταζομαι το εγραψες καθ υπερβολη )

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
ανακοπές άπειρες ..
Στα επιχειρησιακα δάνεια οπως το λες ειναι ,στα σπίτια δεν νομίζω.
Αναγγελίες στους πλειστηριασμους συμφωνω και ειναι ετσι οπως τα λες..ΥΓ Επιταγες επίσης βουνά να καλυψω όλο το έβερεστ.

Στα ακίνητα δεν νομίζω να ειναι ετσι , καταρχην μολις βγεις για σφυρί θα εφαρμοστουν όλοι οι τοκοι , καθυστερημενα , προσαυξησεις κτλ που η τραπεζα θα στο φτάσει όσο αλλο ενα δάνειο που πηρες για το σπίτι.. οποτε δεν θα μείνει τίποτα να πάρεις.

ΥΓ για 500 ευρω δεν χάνεις σπίτι .. (φανταζομαι το εγραψες καθ υπερβολη )
Το 500 το ανεφερε ο quasimodo ως παραδειγμα και εχουν βγει κατα καιρους ειδησεις για παρομοιες περιπτωσεις (αν και υπαρχει οριο 20.000 νομιζω)
Σε καθε περιπτωση αυτο που δεν αναφερουν τετοιες ειδησεις ειναι πως τα υπολοιπα 99500 τα παιρνει ο δανειοληπτης.
Φυσικα μιλαμε παντα για το τελικο ποσο που απαιτει η τραπεζα αφου βαλει ολα τα καπελα και τους τοκους της. Εννοειται πως αν με τους τοκους κλπ η οφειλη ειναι 120.000 και το σπιτι αξιζει 100.000 το σπιτι θα περασει στην τραπεζα.

cost2001

Μέγας
Εγγρ.
18 Μαρ 2006
Like
13.488
Πόντοι
3.556
Το δια ταυτα ειναι ενα παίδες : Μην ξοδεύετε λεφτά που δεν έχετε. Τα υπόλοιπα είναι να χαμε να λέγαμε και να χαμε να πούμε.

Δυστυχώς δεν μπορώ να δείξω συμπάθεια , όχι γιατί είμαι με τους κυρ Παντελήδες , τις μπουρδελοτράπεζες (που ειρησθω εν παρόδω θα πρεπε να χουν πτωχεύσει 100 φορές η καθε μια και να μας παίρνουν τσιμπούκι κάθε φορά που μπαίνουμε μέσα) ή τα funds αλλά γιατί όλοι ξέρουμε τι γινόταν προ μνημονίων με τα θαλασοδάνεια και την "γαμάω" νοοτροπία του νεοέλληνα.
Την γαμαω δυστυχώς νοοτροπία του Έλληνα την ενθάρρυναν οι τράπεζες και το σύστημα που τον έκαναν να πιστέψει ότι με δέκα χιλιάδες το χρόνο που έβγαζε θα μπορούσε να έχει δικό του διαμέρισμα με πάρκιν να βάζει μέσα τη τζιπαρα μεγάλη φλατ τηλεόραση στο σαλόνι να πηγαίνει διακοπές σε εξωτικούς προορισμούς και σε μερικές περιπτώσεις και ιδιόκτητο σκάφος.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
ανακοπές άπειρες ..
Να διευκρινησω πως τις γνωσεις σχετικα με πλειστηριασμους τυγχανει να τις εχω μεσα απο εργασια και οχι απο προσωπικη υποθεση, οχι πως θα ειχα προβλημα να το αναφερω.
Επι μηνες μου δοθηκε η δυνατοτητα να μελετησω καλα πως δουλευουν οι πλειστηριασμοι. Ειναι τεραστιο πεδιο με μεγαλη νομολογια απο πισω

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Την γαμαω δυστυχώς νοοτροπία του Έλληνα την ενθάρρυναν οι τράπεζες και το σύστημα που τον έκαναν να πιστέψει ότι με δέκα χιλιάδες το χρόνο που έβγαζε θα μπορούσε να έχει δικό του διαμέρισμα με πάρκιν να βάζει μέσα τη τζιπαρα μεγάλη φλατ τηλεόραση στο σαλόνι να πηγαίνει διακοπές σε εξωτικούς προορισμούς και σε μερικές περιπτώσεις και ιδιόκτητο σκάφος.
Εγιναν τεραστια λαθη στο τραπεζικο συστημα τη δεκαετια 2000-2009 που απορω πως ποτε κανεις δε μιλαει για αυτα. Καποια:
1. Απελευθερωση προσωπικου δανεισμου απο Γκαργκανα το 2002 στα 50.000 και απο εκει που για να παρεις ψυγειο με δοσεις απο Κωτσοβολο σε περνουσαν ακτινογραφια, πλεον η κουτση Μαρια εβγαλε 10 πιστωτικες
2. Χορηγηση στεγαστικων δανειων χωρις προκαταβολη απο τον δανειοληπτη και μαλιστα σε υψος που συχνα ξεπερνουσε το 100 % της αξιας του σπιτιου, με μαιμου εκτιμησεις κατι που δε χαλουσε τους δανειζομενους τοτε που επιαναν πχ 20.000 παραπανω απο το σπιτι με χαμηλα επιτοκια που τα ξοδευαν οπως ηθελαν. Πρωτιστως ομως ηταν εγκλημα της τραπεζας
3. Καμια λογικη στην αναλογια εισοδηματων με τις δοσεις του δανειου. Συχνα λαμβανονταν υποψη στις αξιολογησεις των δανειων, "επιπλεον εισοδηματα απο αλλες πηγες" που δηλωνε ο δανειοληπτης !!!!!!!!! και με αυτο εννοουνταν ελιες, ιδιαιτερα, ενοικια μαυρα, εισοδηματα μεγαλυτερα απο το δηλωθεν αφου οι μισοι επαγγελματιες δηλωναν οτι ηθελαν στην εφορια, κλπ και γενικα ο,τι μπορουσε κανεις να φανταστει
4. Ελλειψη Λευκου Τειρεσια

Γενικα μπουρδελο ητανε η κατασταση και παραμενει ακομα μπουρδελο

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.435
Πόντοι
12.756
Το 500 το ανεφερε ο quasimodo ως παραδειγμα και εχουν βγει κατα καιρους ειδησεις για παρομοιες περιπτωσεις (αν και υπαρχει οριο 20.000 νομιζω)
Σε καθε περιπτωση αυτο που δεν αναφερουν τετοιες ειδησεις ειναι πως τα υπολοιπα 99500 τα παιρνει ο δανειοληπτης.
Φυσικα μιλαμε παντα για το τελικο ποσο που απαιτει η τραπεζα αφου βαλει ολα τα καπελα και τους τοκους της. Εννοειται πως αν με τους τοκους κλπ η οφειλη ειναι 120.000 και το σπιτι αξιζει 100.000 το σπιτι θα περασει στην τραπεζα.
τι να σου πω , παντως για να φτασει στο εσχατο σημειο και να βγει στο σφυρί προφανως και θα εχουν φτασει ολα στον Θεο , εδω καρτες χρωσταγε ο κοσμος των 10Κ με υπολοιπο 4Κ και η τραπεζα ζητουσε με τόκους κτλ 20αρικα χιλιαδες ..(οκ θα μου πεις αλλο ο τοκος στην πιστωτικη άλλο στο στεγαστικο)
Παντως η υποθήκη του δανείου ειναι το σπίτι, φανταζομαι οτι αν γινόταν έτσι όλοι θα πιστολιαζαν , ειδικά αυτοι που οντως δεν εχουν , θα βρισκόντουσαν χωρις σπιτι και με καλα μετρητα στα χέρια.. ειδικα με αυξημένες αντικειμενικές και εμπορικές κτλ ..

πχ σπιτι στα 100Κ δανειο , πληρωνω 30Κ μενω 4 χρόνια μέσα , μετα πιστολιαζω , μενω μεσα ακομα κανα 3χρόνο με Κατσελιδες , πανδημίες κτλ , το σπιτι εχει φτασει ας πουμε 130Κ εμπορική , τα 2/3 ειναι το ελαχιστο τιμημα για σφυρί ή η αντικειμενικη , άρα 86Κ , πες οτι στο σφυρί φτάνει κανα 100 το σπιτι , εχουμε και λεμε

100Κ δανειο - 30Κ που εδωσα = 70Κ χρωσταω τραπεζα ( πες τωρα χωρις τοκους και αρχιδια απλα για να κανουμε την πραξη ) , το σπιτι μαζευει 100Κ απο τα κοράκια , κραταει τα 70Κ η τραπεζα και παιρνω τα άλλα 30Κ ... δηλαδη έμεινα μεσα στο σπιτι καμια 7αρα χρόνια τσαμπα ... και πηρα και τα 30Κ πίσω ...

Κάτι δεν μου καθεται καλά ...

cost2001

Μέγας
Εγγρ.
18 Μαρ 2006
Like
13.488
Πόντοι
3.556
Εγιναν τεραστια λαθη στο τραπεζικο συστημα τη δεκαετια 2000-2009 που απορω πως ποτε κανεις δε μιλαει για αυτα. Καποια:
1. Απελευθερωση προσωπικου δανεισμου απο Γκαργκανα το 2002 στα 50.000 και απο εκει που για να παρεις ψυγειο με δοσεις απο Κωτσοβολο σε περνουσαν ακτινογραφια, πλεον η κουτση Μαρια εβγαλε 10 πιστωτικες
2. Χορηγηση στεγαστικων δανειων χωρις προκαταβολη απο τον δανειοληπτη και μαλιστα σε υψος που συχνα ξεπερνουσε το 100 % της αξιας του σπιτιου, με μαιμου εκτιμησεις κατι που δε χαλουσε τους δανειζομενους τοτε που επιαναν πχ 20.000 παραπανω απο το σπιτι με χαμηλα επιτοκια που τα ξοδευαν οπως ηθελαν. Πρωτιστως ομως ηταν εγκλημα της τραπεζας
3. Καμια λογικη στην αναλογια εισοδηματων με τις δοσεις του δανειου. Συχνα λαμβανονταν υποψη στις αξιολογησεις των δανειων, "επιπλεον εισοδηματα απο αλλες πηγες" που δηλωνε ο δανειοληπτης !!!!!!!!! και με αυτο εννοουνταν ελιες, ιδιαιτερα, ενοικια μαυρα, εισοδηματα μεγαλυτερα απο το δηλωθεν αφου οι μισοι επαγγελματιες δηλωναν οτι ηθελαν στην εφορια, κλπ και γενικα ο,τι μπορουσε κανεις να φανταστει
4. Ελλειψη Λευκου Τειρεσια

Γενικα μπουρδελο ητανε η κατασταση και παραμενει ακομα μπουρδελο
Εγκλήματα τής τράπεζας όπως λες που όμως σιωπούσε γιατί τα μπόνους για τα μεγαλοστελέχη ήταν τεράστια. Το οξύμωρο της υπόθεσης βέβαια είναι ότι τα μεγαλοστελέχη τώρα εργάζονται στα funds

• Like
Αντιδράσεις: iliasl
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
τι να σου πω , παντως για να φτασει στο εσχατο σημειο και να βγει στο σφυρί προφανως και θα εχουν φτασει ολα στον Θεο , εδω καρτες χρωσταγε ο κοσμος των 10Κ με υπολοιπο 4Κ και η τραπεζα ζητουσε με τόκους κτλ 20αρικα χιλιαδες ..(οκ θα μου πεις αλλο ο τοκος στην πιστωτικη άλλο στο στεγαστικο)
Παντως η υποθήκη του δανείου ειναι το σπίτι, φανταζομαι οτι αν γινόταν έτσι όλοι θα πιστολιαζαν , ειδικά αυτοι που οντως δεν εχουν , θα βρισκόντουσαν χωρις σπιτι και με καλα μετρητα στα χέρια.. ειδικα με αυξημένες αντικειμενικές και εμπορικές κτλ ..

πχ σπιτι στα 100Κ δανειο , πληρωνω 30Κ μενω 4 χρόνια μέσα , μετα πιστολιαζω , μενω μεσα ακομα κανα 3χρόνο με Κατσελιδες , πανδημίες κτλ , το σπιτι εχει φτασει ας πουμε 130Κ εμπορική , τα 2/3 ειναι το ελαχιστο τιμημα για σφυρί ή η αντικειμενικη , άρα 86Κ , πες οτι στο σφυρί φτάνει κανα 100 το σπιτι , εχουμε και λεμε

100Κ δανειο - 30Κ που εδωσα = 70Κ χρωσταω τραπεζα ( πες τωρα χωρις τοκους και αρχιδια απλα για να κανουμε την πραξη ) , το σπιτι μαζευει 100Κ απο τα κοράκια , κραταει τα 70Κ η τραπεζα και παιρνω τα άλλα 30Κ ... δηλαδη έμεινα μεσα στο σπιτι καμια 7αρα χρόνια τσαμπα ... και πηρα και τα 30Κ πίσω ...

Κάτι δεν μου καθεται καλά ...

Αν το σπιτι αξιζει οντως 130Κ δε χρειαζεται να μπλεξεις με πλειστηριασμους. Βρισκεις εναν αγοραστη, πληρωνει τα 70Κ στην τραπεζα, γινεται αρση και μεταβιβαση, και παιρνεις εσυ τα υπολοιπα 60Κ
Το προβλημα ειναι πως το σεναριο ειναι πολυ ευνοικο, δηλαδη 30Κ αυξηση (τα πιο πολλα σπιτια εχουν μειωθει) και κυριως πως μειωσες το δανειο απο τα 100Κ στα 70Κ με καταβολες 30Κ σε 7 χρονια. Δυστυχως μονο οι τοκοι σε 7 χρονια ειναι τουλαχιστον 21Κ και μαζι με διαφορα εξοδα τα 30Κ μαλλον δε θα μειωσουν καθολου το δανειο, οπως γινεται συνηθως στα πρωτα χρονια των στεγαστικων

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom