Νέα

Υπάρχει κάτι που έχετε κάνει στη ζωή σας για το οποίο να μετανιώσατε πικρά;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα mantaklas32
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 186
  • Εμφανίσεις 12K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
OP
OP
M

mantaklas32

Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2014
Μηνύματα
123
Like
4
Πόντοι
1
Αααα, τι μου θύμισες! Πριν λίγα χρόνια μια γκόμενα που έκανε βίζιτες σε πολύ κλειστό κύκλο, ένα βράδυ λίγο πριν τη γαμήσω της τηλεφώνησε ο μαλάκας ο γκόμενός της και της είπε ότι την αγαπάει για πρώτη φορά! Εκεί να δεις χαμός! Μετά από αυτό το τηλεφώνημα, να πω την αλήθεια, τη γάμησα πιο δυνατά από κάθε άλλη φορά και ήταν μάλιστα το καλύτερο γαμήσι απ'όλες τις συνευρέσεις που έκανα μαζί της.
τυπε κατι μου λεει οτι ημασταν πελατες στην ιδια βιζιτου!  :2funny:
 

company of heroes tho

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Μηνύματα
5.804
Κριτικές
184
Like
18.597
Πόντοι
30.558
ΑΝ σε πιάσει ο άλλος. Σύ είπας. Δεν έχεις ιδέα τί κάνουν οι γυναίκες (με την καλή έννοια). Ακόμη και κλήση στο κινητό απαντάνε από τον άντρα τους, κι ας είναι στο μέσον της πράξης με σένα. Μέχρι και συνεχίζουν να κωλοτρίβονται καθώς μιλάνε, προσπαθώντας να μή βογγήξουν ταυτόχρονα και καταλάβει ο πανηλίθιος στην άλλη άκρη της γραμμής, τί γίνεται. Αυτό με καυλώνει δέκα φορές περισσότερο.

Και να φανταστείς, κάποτε είμουν πυρφόρος, αγαπούλης, τρυφερός και ρομαντικός, και ήθελα να αφιερώσω τη ζωή μου σε μια γυναίκα, να μήν έχω μάτια για καμμιά ετός από το κορίτσι μου.
Ναι οι γυναίκες είναι περίεργα πλάσματα, το γνωρίζω αυτό πολύ καλά. πυρφόρος, αγαπούλης, τρυφερός, ρομαντικός δεν είναι κακο να είσαι για το κορίτσι σου , εκτός αν εχει μάτια για άλλον, ίσος αυτό σε έκανε να βλέπεις διαφορετικά τις γυναίκες, για αυτό βάζεις παρελθόντα χρόνο. Το μέλλον θα δείξει....  
 
OP
OP
M

mantaklas32

Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2014
Μηνύματα
123
Like
4
Πόντοι
1
παντως το μονο για το οποιο δεν θα μετανιωσω ποτε ειναι για τα χρηματα που ξοδεψα και θα ξοδεψω για βιζιτουδες..οπως ελεγε κι ο μεγαλος Τζωρτζ Μπεστ "ξοδεψα πολλα εκατομμυρια στην ζωη μου..πολλα απο αυτα σε γυναικες και ακριβα αυτοκινητα..τα υπολοιπα απλα τα κατασπαταλησα!!"  :rockon:  :rockon:  :rockon:  :rockon:
 

Ψωριάρης

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Μηνύματα
3.590
Κριτικές
9
Like
23
Πόντοι
16
Ναι οι γυναίκες είναι περίεργα πλάσματα, το γνωρίζω αυτό πολύ καλά. πυρφόρος, αγαπούλης, τρυφερός, ρομαντικός δεν είναι κακο να είσαι για το κορίτσι σου , εκτός αν εχει μάτια για άλλον, ίσος αυτό σε έκανε να βλέπεις διαφορετικά τις γυναίκες, για αυτό βάζεις παρελθόντα χρόνο. Το μέλλον θα δείξει....  

Ελα τώρα που θα'σαι πυρφόρος και αγαπούλης για την γκόμενά σου ... για να στα φορέσει μια ώρα αρχύτερα ?
 

company of heroes tho

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Μηνύματα
5.804
Κριτικές
184
Like
18.597
Πόντοι
30.558
Ελα τώρα που θα'σαι πυρφόρος και αγαπούλης για την γκόμενά σου ... για να στα φορέσει μια ώρα αρχύτερα ?
Όντως δεν ξέρεις τι παίζει με τις γκόμενες έτσι όπως το θέτεις, άλλωστε και για μας καμιά γυναίκα δεν είναι καλύτερη από δύο.
 

thodorio

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2014
Μηνύματα
2.782
Κριτικές
4
Like
1.819
Πόντοι
216
Φυσικά. Κι εννοείται πως έχει να κάνει με γκόμενα. Ήξερα, το διαισθανόμουν πως έπαιζε παιχνίδι. Καταλάβαινα κάθε της ψέμμα, μόνο από τις εκφράσεις του προσώπου της, τον τρόπο που με κοίταζε στα μάτια, από κάθε της κίνηση και βλέμμα. Όμως ήθελα να πιστέψω τα ψέμματά της, ήθελα να ζήσω μέσα στο παραμύθι της, έλιωνα από την επιθυμία να ζήσω έστω και μόνο ένα όμορφο απόγευμα μαζί της, κι ας με καταπλάκωναν ατελείωτα χρόνια με πόνο, τύψεις και απωθημένα αμέσως μετά. Δεν ήξερα όμως ότι άλλοι τη βάλανε, για να με μπερδέψουν σε ιστορίες. Κι έτσι προχώρησα λίγο μαζί της, πέφτοντας στην παγίδα. Όμως, συγκράτησα την επιθυμία μου, και δεν τα έκανα όλα μαζί της. Άλλωστε, εγώ διασκεδάζω με τα ορεκτικά περισσότερο από το κυρίως πιάτο, σχεδόν με όλες. Είχα και αισθήματα για αυτήν. Μόνο που της κρατούσα το χέρι, περπατούσαμε μαζί παρέα και μιλούσαμε για άσχετα πράγματα, ή όταν μου ζητούσε να την πάρω αγκαλιά σαν να ήταν η γυναίκα μου, εγώ ήμουν ευτυχισμένος.

Προαισθανόμουν τον πόνο και τη δυστυχία που έμελλε να γευτώ, τα έβλεπα να έρχονται. Αυτή φερόταν εντελώς πρόστυχα, ως και προκλητικά (και όπως αργότερα ανακάλυψα, έτσι ήταν και δασκαλεμένη), όμως εγώ συγκράτησα τη λογική μου και τα ΛΟΓΙΚΑ μου, και αντί να τη βάλω κάτω όπως το πήγαινε, τη συμβούλεψα να βρει ένα αγόρι πιο κοντά στη δική της την ηλικία, και πως δεν είναι σωστό να είναι τόσο προκλητική και πρόστυχη με έναν άντρα της δικής μου ηλικίας, η συμπεριφορά της και ιδιαίτερα για την ηλικία της, ήταν οριακά ξετσίπωτη, του ξεκωλέ και του τσουλέ, τόσο που κι ένας χρόνια στο άθλημα θα ταρακουνιόταν για τα καλά. Αυτό στο μέλλον αποδείχτηκε σοφό, και όχι ξενέρωτο ή χαράμι από τη μεριά μου. Κατηγορήθηκα για πράγματα που δεν είπα και δεν έκανα, και στο μέλλον, τη "ζημιά" που άλλος της έκανε, πήγε να τη φορτώσει σε μένα.

Μέχρι και σκουλαρήκια μου είχε ζητήσει κάποτε να της κάνω δώρο, και ακόμη κι αυτή, το είχε ξεχάσει. Κατόπιν εορτής, και μετά την προδωσία, εγώ ακόμη το θυμόμουν, τα φύλαγα, και περίμενα να 'ρθει. Ήταν το αποχαιρετηστήριο δώρο. Τώρα τα φοράει και πάει και σαλιαρίζει με έναν φρίκουλα σκουλαρικάτο και στ' αρχίδι και στ' αυτί.

Μετανιώνω που δεν χάρηκα μια ολοκληρωμένη σχέση, έστω και με τις συνέπειες που μου προετοίμαζαν. Μετανιώνω που ήθελα να ζήσω ένα ψέμμα με δική μου βούληση. Μετανιώνω που δεν την έδιωξα από την αρχή. Μετανιώνω για το δώρο. Μετανιώνω που δεν της είπα: "Σ' αγαπώ". Μετανιώνω, που αγάπησα. Μετανιώνω που όταν το κατάλαβα πως δεν θα την ξαναδώ, την έπεσα στην αδερφή της για εκδίκηση, με την ίδια προστυχιά που μου την έπεσε και αυτή σε μένα. Μετανιώνω που όταν κατάλαβα πως δεν θα την ξαναδώ, επέστρεψα ενεργά στο άθλημα, και της έδωσα πάτημα να με κατηγορήσει και να προσποιηθεί πως εκείνη ήταν εντάξει μαζί μου. Μετανιώνω που πήρα την εκδίκησή μου μετέπειτα, κλέβοντας με τη βία το πρώτο φιλί ενός άλλου αθώου κοριτσιού, συγγενικού προσώπου των καθηκιών που χρησιμοποίησαν αυτήν για να μου κάνουν ζημιά. Μετανιώνω που της έδωσα ψυχή και πήρα πόνο, μετανιώνω... Μετανιώνω που ακόμη δεν τιμώρησα παραδειγματικά τα κτήνη που τη χρησιμοποίησαν και τη διέφθειραν (περισσότερο από ό,τι ήταν έστω). Μετανιώνω που πάντα πίστευα, γιατί επίσης ήθελα να πιστέψω άλλο ένα όμορφο ψέμμα, πως υπάρχει ακόμη αγάπη σε αυτόν τον κόσμο, σήμερα, τελικά. Μετανιώνω που είχα την αδυναμία και την ατέλεια να φτάσω να μετανιώσω για όλα αυτά, ενώ δεν έφταιγα σε τίποτε απολύτως. :-



...................................................................................................
 

majestic69

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2009
Μηνύματα
4.811
Κριτικές
4
Like
277
Πόντοι
36
Εχω μετανιωσει που δεν εγινα μπασκετμπολιστας γιατι η μανα μου με πιεζε να διαβασω για τις πανελληνιες και την Αγγλια και αλλες γωνστες πιπες.Εχω μετανιωσει που δεν ξεσκισα 3 μουνακια στην 1 λυκειου που με γουσταραν.Ημουνα παρθενος και κολλαγα το ιδιο και αυτες μονο χαμουρεμα ηθελαν.Μετα το λυκειο το κανανε πηγαδι.Εχω μετανιωσει που δεν εμαθα γαλλικα δεν τα ολοκληρωσα ουσιαστικα και εχω ξεχασει τα παντα.Εχω μετανιωσει που δεν εψαξα τον σκυλο μου και πιστεψα τον μαλακα.(ειχαμε ενα σκυλο(μαστιφ) και οταν φυγαμε διακοπες για ενα μηνα τον εδωσε ο πατερας μου σε μια φαρμα , οταν επιστρεψαμε μας ειπε οτι πεθανε ο τυπος.Οταν πεθανε μετα απο 5 χρονια εμαθα οτι ζουσε στην αλλη μερια της περιοχης μου σε ενα σπιτακι εξω στο δρομο.Εχω μετανιωσει που το 99 ενω μου ειπαν να παρω μετοχες δεν πηρα.και ο τυπος που μου το ειπε αγορασε πουλησε και εβγαλε 400 χιλιαρικα ευρω σε δραχμες δεν θυμαμαι αλλα αν το ειχα κανει και τα ειχα στα 18 μου ο πατερας μου θα με κοιταζε με αλλο ματι.χαχα.Εχω μετανιωσει που καποιες γκομενες δεν της πηδηξα απο τον κωλο γιατι ζοριζοντουσαν και αφου της χωρισα με χωρισαν τις βλεπω στο εξω και λεω απο μεσα μου αχ αυτο το κωλαρακι σου που δεν στο ξεσκισα τοτε......Εχω μετανιωσει που στα 8 φοιτητικα μου χρονια στο Λονδινο ξυπναγα μεσημερι και δεν ζουσα τα πρωινα.μερικες φορες ειχε νυχτωσει κιολας.Κοιμομουνα βραδυ ξυπναγα βραδυ.Εχω μετανιωσει που Φανταρος στην Ροδο δεν γαμησα τουριστριακι τουμπανο γιατι με καλεσαν για ΑΥΔΜ.δεν επρεπε να σηκωνα το τηλ το μπουρδελο.Παιδια εχω πολλα αλλα δυστυχως ετσι ειναι η ζωη.Για καποιους που ειπαν για το γαμο και να διορθωσουν τα λαθη τους τωρα.Αν εχουν κανει παιδια και χωρισουν δυστυχως το λαθος μεγαλωσε.Φιλια!
 

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Μηνύματα
9.434
Κριτικές
3
Like
3.382
Πόντοι
786
Είχα μετανιώσει πικρά τό χυμό γκρέιπ-φρούτ ένα πρωϊνό μέ hangover. :grin:
 

Slavyanka Delicatessen

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2013
Μηνύματα
10.012
Κριτικές
1
Like
9
Πόντοι
166
Εχω μετανιωσει που δεν εγινα μπασκετμπολιστας γιατι η μανα μου με πιεζε να διαβασω για τις πανελληνιες και την Αγγλια και αλλες γωνστες πιπες.Εχω μετανιωσει που δεν ξεσκισα 3 μουνακια στην 1 λυκειου που με γουσταραν.Ημουνα παρθενος και κολλαγα το ιδιο και αυτες μονο χαμουρεμα ηθελαν.Μετα το λυκειο το κανανε πηγαδι.Εχω μετανιωσει που δεν εμαθα γαλλικα δεν τα ολοκληρωσα ουσιαστικα και εχω ξεχασει τα παντα.Εχω μετανιωσει που δεν εψαξα τον σκυλο μου και πιστεψα τον μαλακα.(ειχαμε ενα σκυλο(μαστιφ) και οταν φυγαμε διακοπες για ενα μηνα τον εδωσε ο πατερας μου σε μια φαρμα , οταν επιστρεψαμε μας ειπε οτι πεθανε ο τυπος.Οταν πεθανε μετα απο 5 χρονια εμαθα οτι ζουσε στην αλλη μερια της περιοχης μου σε ενα σπιτακι εξω στο δρομο.Εχω μετανιωσει που το 99 ενω μου ειπαν να παρω μετοχες δεν πηρα.και ο τυπος που μου το ειπε αγορασε πουλησε και εβγαλε 400 χιλιαρικα ευρω σε δραχμες δεν θυμαμαι αλλα αν το ειχα κανει και τα ειχα στα 18 μου ο πατερας μου θα με κοιταζε με αλλο ματι.χαχα.Εχω μετανιωσει που καποιες γκομενες δεν της πηδηξα απο τον κωλο γιατι ζοριζοντουσαν και αφου της χωρισα με χωρισαν τις βλεπω στο εξω και λεω απο μεσα μου αχ αυτο το κωλαρακι σου που δεν στο ξεσκισα τοτε......Εχω μετανιωσει που στα 8 φοιτητικα μου χρονια στο Λονδινο ξυπναγα μεσημερι και δεν ζουσα τα πρωινα.μερικες φορες ειχε νυχτωσει κιολας.Κοιμομουνα βραδυ ξυπναγα βραδυ.Εχω μετανιωσει που Φανταρος στην Ροδο δεν γαμησα τουριστριακι τουμπανο γιατι με καλεσαν για ΑΥΔΜ.δεν επρεπε να σηκωνα το τηλ το μπουρδελο.Παιδια εχω πολλα αλλα δυστυχως ετσι ειναι η ζωη.Για καποιους που ειπαν για το γαμο και να διορθωσουν τα λαθη τους τωρα.Αν εχουν κανει παιδια και χωρισουν δυστυχως το λαθος μεγαλωσε.Φιλια!


πιστευεις οτι υπαρχει εστω κ ενα μελος του σαιτ που πιστευει τις μουφες που εγραψες?
 

psix_fan

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2008
Μηνύματα
2.449
Κριτικές
5
Like
477
Πόντοι
36
Παιδιά, είναι όντως πολύ ενδιαφέροντα αυτά που γράφετε ως απωθημένα, μάλιστα πολλά από αυτά μου προκαλούν μελαγχολία γιατί νοιώθω την πικρία σας για τις στιγμές που πέρασαν και δεν τις ζήσατε όπως θα θέλατε. Έχω κι εγώ πολλά τέτοια να σας γράψω, όμως νομίζω ότι δεν ωφελεί. Είναι κατ'αρχήν ανώφελο να λες "αν δεν είχα κάνει αυτό", "αν είχα κάνει εκείνο" κλπ γιατί απλά έτσι το είδατε και κρίνατε τότε με τα δεδομένα και την ωριμότητα της συγκεκριμένης περιόδου. Δε χρειάζεται να ανατρέχετε στο παρελθόν και να χαλιέστε για οτιδήποτε δεν κάνατε. Η ζωή είναι εδώ και σας περιμένει να τη ζήσετε όπως εσείς θέλετε.
 

billy13

Τιμημένος
Εγγρ.
23 Μαρ 2008
Μηνύματα
29.142
Κριτικές
123
Like
205
Πόντοι
3.090
Εχω μετανιωσει που δεν εγινα μπασκετμπολιστας γιατι η μανα μου με πιεζε να διαβασω για τις πανελληνιες και την Αγγλια και αλλες γωνστες πιπες.Εχω μετανιωσει που δεν ξεσκισα 3 μουνακια στην 1 λυκειου που με γουσταραν.Ημουνα παρθενος και κολλαγα το ιδιο και αυτες μονο χαμουρεμα ηθελαν.Μετα το λυκειο το κανανε πηγαδι.Εχω μετανιωσει που δεν εμαθα γαλλικα δεν τα ολοκληρωσα ουσιαστικα και εχω ξεχασει τα παντα.Εχω μετανιωσει που δεν εψαξα τον σκυλο μου και πιστεψα τον μαλακα.(ειχαμε ενα σκυλο(μαστιφ) και οταν φυγαμε διακοπες για ενα μηνα τον εδωσε ο πατερας μου σε μια φαρμα , οταν επιστρεψαμε μας ειπε οτι πεθανε ο τυπος.Οταν πεθανε μετα απο 5 χρονια εμαθα οτι ζουσε στην αλλη μερια της περιοχης μου σε ενα σπιτακι εξω στο δρομο.Εχω μετανιωσει που το 99 ενω μου ειπαν να παρω μετοχες δεν πηρα.και ο τυπος που μου το ειπε αγορασε πουλησε και εβγαλε 400 χιλιαρικα ευρω σε δραχμες δεν θυμαμαι αλλα αν το ειχα κανει και τα ειχα στα 18 μου ο πατερας μου θα με κοιταζε με αλλο ματι.χαχα.Εχω μετανιωσει που καποιες γκομενες δεν της πηδηξα απο τον κωλο γιατι ζοριζοντουσαν και αφου της χωρισα με χωρισαν τις βλεπω στο εξω και λεω απο μεσα μου αχ αυτο το κωλαρακι σου που δεν στο ξεσκισα τοτε......Εχω μετανιωσει που στα 8 φοιτητικα μου χρονια στο Λονδινο ξυπναγα μεσημερι και δεν ζουσα τα πρωινα.μερικες φορες ειχε νυχτωσει κιολας.Κοιμομουνα βραδυ ξυπναγα βραδυ.Εχω μετανιωσει που Φανταρος στην Ροδο δεν γαμησα τουριστριακι τουμπανο γιατι με καλεσαν για ΑΥΔΜ.δεν επρεπε να σηκωνα το τηλ το μπουρδελο.Παιδια εχω πολλα αλλα δυστυχως ετσι ειναι η ζωη.Για καποιους που ειπαν για το γαμο και να διορθωσουν τα λαθη τους τωρα.Αν εχουν κανει παιδια και χωρισουν δυστυχως το λαθος μεγαλωσε.Φιλια!



:tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth:
 

alfreewind

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Απρ 2012
Μηνύματα
1.230
Κριτικές
32
Like
221
Πόντοι
616
......μετανοιωνω που δεν εχωσα τα κωλοχαρτα εκεινο το πτωι που ο δεικτης εχε παει 6900 κι εγω ο ηληθιος αναρωτιομουν <<μα για ποσο ακομα θα συνεχιζει ετσι,ειναι φυσιολογικο??>> που να χεσω το μυαλο μου και τα πτυχια μου .....  :headbang: :headbang: :headbang:
 

artemismatsas

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουν 2013
Μηνύματα
5.867
Κριτικές
1
Like
120
Πόντοι
66
......μετανοιωνω που δεν εχωσα τα κωλοχαρτα εκεινο το πτωι που ο δεικτης εχε παει 6900 κι εγω ο ηληθιος αναρωτιομουν <<μα για ποσο ακομα θα συνεχιζει ετσι,ειναι φυσιολογικο??>> που να χεσω το μυαλο μου και τα πτυχια μου .....  :headbang: :headbang: :headbang:



Πόσα ??
 

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Μηνύματα
7.403
Κριτικές
10
Like
19
Πόντοι
5.825
η απληστία έφαγε κόσμο...
 

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Μηνύματα
8.793
Κριτικές
11
Like
608
Πόντοι
376
αυτό τον καιρό τι σκεύτομαι..

έξτρα λεφτά σε μάπα πουτάνες   :P
και ψίχουλα σε που πουτάνες που θα μπορούσαν να κάνουν παπάδες  :headbang:
 

lycienr

Σεβαστός
Εγγρ.
1 Νοε 2011
Μηνύματα
1.520
Κριτικές
37
Like
1.480
Πόντοι
1.096
      Η επιλογή σαν φενάκη              Μήπως η επιλογή είναι φενάκη;


    Πώς να επιλέξεις σε  σε ένα κόσμο αποξένωσης, βουλιαγμένο στον βυθό ενός παγερού ωκεανού ψευδαισθήσεων, στην πεζή φαντασμαγορία του φετιχισμού της εμπορευματοποίησης των πάντων, της κατασκευής-καταστροφής-ανακατασκευής πλαστών επιθυμιών, σ' ένα κόσμο όπου οι σχέσεις ανάμεσα σε ανθρώπους μετατρέπονται σε σχέσεις ανάμεσα σε πράγματα, τον κόσμο του καπιταλισμού;
       Πώς να επιλέξεις όταν άλλοι άλλα για άλλους επιλέγουν;   Πώς να επιλέξεις  με όρους χειραγώγησης και τηλεχειραγώγησης; Πώς να επιλέξεις ελεύθερα σε  καθεστώς εθελοδουλίας;
      Πώς μπορείς να επιλέξεις σε κρίσιμες ώρες, σε καιρούς, μάλιστα,  μιας χωρίς προηγούμενο  κρίσης  όπως η τωρινή, τώρα ακριβώς που απαιτούνται από εσένα οι πιο  κρίσιμες επιλογές, πώς μπορείς τώρα να επιλέξεις, όταν οι Κυρίαρχοι του κόσμου τούτου σου λένε ότι άλλη επιλογή δεν υπάρχει από την αποδοχή  μίας και μόνης προκαθορισμένης “επιλογής”,  της δικιάς τους επιλογής; Όταν  μόνη  επιλογή που σου επιτρέπουν είναι η επιλογή της μη επιλογής, η αποδοχή της ίδιας της εξόντωσής σου; Όταν το μόνο που σε αφήνουν να ελπίζεις είναι – για να θυμηθούμε τον Spinoza- ένα  post mortem pretium servitutis[1], έναμετά θάνατον αντίτιμο για την δουλεία σου... Το τίποτα σαν επιβράβευση για την μη επιλογή της επαναστατικής ανατροπής όλων των σχέσεων που κάνουν τον άνθρωπο ένα όν ταπεινωμένο, υποδουλωμένο, εγκαταλειμμένο, περιφρονημένο

  Η επιλογή της μη επιλογής

      Στους μνημονιακούς καιρούς μας, φαίνεται σαν να ακούγεται η ηχώ της δαιμονικής φωνής  από τα Διαψάλματα στο  Enten Eller( Είτε-Είτε), το  μέγα έργο του Soeren Kierkegaard : Κρεμαστείτε και θα το μετανιώσετε ΄ μην κρεμαστείτε και πάλι θα το μετανιώσετε ΄ είτε κρεμαστείτε είτε δεν κρεμαστείτε, θα το μετανιώσετε εξίσου ΄εάν κρεμαστείτε ή εάν δεν κρεμαστείτε, θα το μετανιώσετε και για το ένα και για το άλλο. Αυτό, κύριοι, είναι η σύνοψη της σοφίας της ζωής.Φαίνεται σαν τρέλα; Μα η ίδια φωνή έχει προειδοποιήσει: γελάστε με τις τρέλες του κόσμου τούτου, θα το μετανιώσετε ΄ κλάψετε γι' αυτές, θα το μετανιώσετε επίσης ΄ είτε γελάσετε με τις τρέλες του κόσμου τούτου είτε κλάψετε γι' αυτές θα το μετανιώσετε εξίσου' εάν γελάσετε για τις τρέλες του κόσμου τούτου ή εάν κλάψετε γι' αυτές, θα μετανιώστε και για το ένα και για το άλλο.












 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom