Νέα

Υλισμός: Η πηγή όλων των κακών του Έλληνα.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα nikostratos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 70
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
  Μετά από πολλή σκέψη και συλλογισμό βγήκε συμπέρασμα ότι η βάση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα είναι ο Υλισμός που διακατέχει το μέσο Έλληνα. Αυτό διαφαίνεται από το γεγονός ότι ο ένας στους δύο Έλληνες έχει διαβάσει μόνο ένα βιβλίο στη ζωή του και ουσιαστικά απ' το είδος της πολιτικής που 'χει αποδειχθεί η μόνη εφαρμόσιμη στην Ελλάδα, εφόσον ο όποιος αρχηγός κόμματος επιζητεί να δει τον εαυτό του πρωθυπουργό και το πολιτικό του σχήμα στην εξουσία.

Στην ουσία όμως: για τον Έλληνα ΔΕΝ υπάρχει τίποτ' άλλο πέραν της ύλης. Συγκεκριμένα ο Έλληνας κατανοεί τον κόσμο μην μπορώντας να δει τίποτα άλλο εκτός από: φαγητό, ποτό και συνουσία. Αυτό είναι το μείζον θέμα της Ελλάδος, αυτή η έλλειψη εσωτερικού κόσμου, την οποία ο υλισμός πάντοτε υπονοεί. Έτσι, πάντα ως επιμηθείς κυνηγά το όποιο αντικείμενο του πόθου του μη ενδιαφερόμενος για το μέλλον και ό,τι αυτό μπορεί να του επιφυλάσσει είτε είναι τρικυμία είτε είναι χαρά. Πρέπει πάντα να γεμίσει το στομάχι του, να ικανοποιήσει το εγώ του και να βρει γκόμενα κι όλα αυτά τώρα. Αυτή η λογική τον έχει καταντήσει ανίκανο να σκεφτεί μακροπρόθεσμα.

panoskliros

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2012
Like
491
Πόντοι
36
Σιγα τον υλισμο..Εγω που πηγα Αγγλια για δουλεια εβλεπα καθε μερα γκομενες για ξωνια φευγανε με 30σακουλες ρουχα στα χερια και δεν υπηρχε ουτε μια γκομενα να μην εχει iphone και τα σχετικα.
Ο Ελληνας απο τη φτωχια(εως το 80-90) περασε 90+-2000 μεχρι το 2010 σχεδον οσο καλα περνουσαν σε κεντρικη Ευρωπη.ΤΩρα τα λεφτα τερμα.
Παντως ο υλισμος ειναι σημερα η βαση του δυτικου πολιτισμου,προβαλετε σε video clips,tv,internet.
Συμφερει να σου δειχνουν τα iphones,τον κωλο της κιμ και τον καθε βλακα που συνολικα ουτε το 5% του πληθυσμου δεν θα τα εχει παρα να σου δειξουν το παρον και ακομα χειροτερα το μελλον(φτωχια,πολεμοι,καμια πολη ασφαλης στο μελλον)

max-mad

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Ιαν 2009
Κριτικές
10
Like
467
Πόντοι
3.245
Η περιγραφη σου είναι ακριβης niko.Η ελλειψη εσωτερικου πλουτου και η απουσια ποιοτικων στοιχειων και αξιων στην προσωπικοτητα του επετρεψαν στον υλισμο να κυριαρχησει επανω του .Αυτό που εθρεψε για 50 χρονια, αυτό λούζεται τωρα ,και θα λούζεται τις συνεπειες εως οτου αλλαξει μυαλα.

OP
OP
nikostratos

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
Σιγα τον υλισμο..Εγω που πηγα Αγγλια για δουλεια εβλεπα καθε μερα γκομενες για ξωνια φευγανε με 30σακουλες ρουχα στα χερια και δεν υπηρχε ουτε μια γκομενα να μην εχει iphone και τα σχετικα.
Ο Ελληνας απο τη φτωχια(εως το 80-90) περασε 90+-2000 μεχρι το 2010 σχεδον οσο καλα περνουσαν σε κεντρικη Ευρωπη.ΤΩρα τα λεφτα τερμα.
Παντως ο υλισμος ειναι σημερα η βαση του δυτικου πολιτισμου,προβαλετε σε video clips,tv,internet.
Συμφερει να σου δειχνουν τα iphones,τον κωλο της κιμ και τον καθε βλακα που συνολικα ουτε το 5% του πληθυσμου δεν θα τα εχει παρα να σου δειξουν το παρον και ακομα χειροτερα το μελλον(φτωχια,πολεμοι,καμια πολη ασφαλης στο μελλον)

Ισχύει αυτό που λέτε, αλλά ο Έλληνας δεν έβαλε μυαλό και συνεχίζει να ξοδεύει πολύ πιο πάνω των δυνατοτήτων του, δυστυχώς ακόμη και το πως φύγαμε ως χώρα από την πτώχεια συνδέεται και μ' αυτό, είμαστε δυστυχώς από τους πιο υπερχρεωμένους λαούς.

patrick

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2007
Κριτικές
4
Like
381
Πόντοι
26
Εχει αναφερθεί από πολλούς οτι η κρίση που αντιμετωπίζουμε σαν χώρα δεν είναι οικονομική, αλλά ηθική, δηλαδή έλλειψη αξιών. Η έλλειψη ηθικών φραγμών είναι αυτό που στην ουσία μας έχει οδηγήσει στον άκρατο υλισμό, όπως πολύ σωστά περιγράφει ο nikostratos.

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.087
Πόντοι
6.796
O υλισμός δεν εχει αρνητική χροιά τύποι.. ειναι ένα μέσω να κυριαρχήσει ο άνθρωπος στο χωροχρόνο.. προάγει εξελικτικά την ανθρώπινη φύση αφού του δίνει πλεονέκτημα στην επιβίωση..

ΥΓ
Γειά μας..

Συνημμένα

• tsipouro.png
    tsipouro.png
    340,9 KB · Εμφανίσεις: 29

patrick

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2007
Κριτικές
4
Like
381
Πόντοι
26
Σιγα τον υλισμο..Εγω που πηγα Αγγλια ....
...Παντως ο υλισμος ειναι σημερα η βαση του δυτικου πολιτισμου,προβαλετε σε video clips,tv,internet.

Εχουμε επίσης σαν λαός το "χάρισμα" όταν μας αναφέρουν  ένα πρόβλημα ή ελάττωμα μας, αντί να δούμε πώς μπορούμε να το βελτιώσουμε, να πετάμε την μπάλα στην εξέδρα, αποποιούμενοι έτσι την (όποια) ευθύνη μας με απαντήσεις του τύπου "οι άλλοι είναι χειρότεροι", "δεν φταίω εγώ, αλλά η TV που δείχνει συνέχεια τέτοια θέματα", "φταίει το σύστημα" κλπ κλπ

panoskliros

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2012
Like
491
Πόντοι
36
Σημασια δεν εχει ποσα λεφτα τρως αλλα αμα ξερεις να τα τρως
Εγω με κατω απο 1000 το μηνα δεν κανω οτι θελω(για αυτο δουλευω και εξωτερικο) ενω καποιοι πανε να μας περασουν αυτο που λες οτι ζουμε πανω απο τις δυνατοτητες μας..Δεν πιστευω οτι ισχυει.Αμα σκεφτεις-σκεφτουμε τι πλουτος υπαρχει γυρω και ποσο ανισα ειναι κατανεμημενος τοτε γιατι καποιος να δεχθει να δουλευει για 500-600 και οχι παραπανω?εγω αυτο το λεω χαζομαρα(εξαιρουνται ανθρωποι μεγαλης ηλικιας που δεν εχουν τις ιδιες ευκαιριες).
Μπορεις να πας εξω να κανεις δουλειες πχ εμενα μου προτειναν αφρικανικη χωρα αλλα δεν παω παρα τα 3000 το μηνα η αλλη επιλογη ειναι τουρκια με 1500 καθαρα και ολα τα εξοδα πληρωμενα-οπου μαλλον θα παω-και παιρνω την ευθυνη να σκοτωθω η οτιδηποτε εκει περα αλλα το προτιμω απ το να κατσω εδω για το 1/3.
Με πχ 1000Ευρω το μηνα ισα που ζεις σαν ανθρωπος.Αυτο το καταλαβαινει ενας σαν εμενα οπου θελει να ταξιδευει,να πηγαινει βολτες,να γαμαει κτλπ.Ολα αυτα κοστιζουν αλλα πιστευω οτι δεν εχει νοημα να ζεις απλα για να πληρωνεις λογαριασμους μονο.
Βεβαια εγω με 1000 ανα μηνα ισα που ζω χωρις να μπορω καν να ξοδεψω για καλο αυτοκινητο,η πολλα ρουχα η εστω και καποια πολυτελεια(ρολοι κτλπ),ισως καποιος αλλος με αυτο το ποσο να ειναι υλιστης αλλα επειδη ειναι βλακας και τρωει τον πενιχρο μισθο για υλικα δεν παει να πει οτι ζει καλα,ετσι τον μαθανε.Να τρωει σαβουρα για οικονομια να μην ξοδευει για βασικα αλλα να ξοδευει πχ για υλικα αγαθα.

panoskliros

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2012
Like
491
Πόντοι
36
Εχουμε επίσης σαν λαός το "χάρισμα" όταν μας αναφέρουν  ένα πρόβλημα ή ελάττωμα μας, αντί να δούμε πώς μπορούμε να το βελτιώσουμε, να πετάμε την μπάλα στην εξέδρα, αποποιούμενοι έτσι την (όποια) ευθύνη μας με απαντήσεις του τύπου "οι άλλοι είναι χειρότεροι", "δεν φταίω εγώ, αλλά η TV που δείχνει συνέχεια τέτοια θέματα", "φταίει το σύστημα" κλπ κλπ

Ολοι οι λαοι αυτο κανουν λογω παγκοσμιοποιησης.Εγω δεν το κανω γιατι τα υλικα αγαθα ειναι αψυχα δεν μου προσφερουν κατι ομως δεν μπορουμε να λεμε ο Ελληνας ειναι υλιστης..Μεχρι και στην πιο φτωχη χωρα να πας στην Αλβανια ολοι εχουν mercedes ενω δεν εχουν να φανε.
Αυτο γινεται λογω παγκοσμιοποιησης,σου βαζουν στο μυαλο να ζηλευεις τα προτυπα ετσι ευχαριστηση παιρνεις μονο εχοντας τα υλικα που σου προωθουν
2-3 χωρες δεν ακολουθησαν η ακολουθουν αυτα τα προτυπα: Β.Κορεα-Βενεζεουλα-Κουβα αντε να βαλω καπως και τις σκανδιναβικες χωρες λογω ιδιοσυγκρασιας.

Δειτε πχ Ευρωπη-Βαλκανια-ΑΜερικη(εκει και αν υπαρχει υλισμος),ακομα και σε μουσουλμανικες χωρες εκει ειναι τα χειροτερα πχ Ντουμπαι κτλπ
ΕΙναι παγκοσμιο φαινομενο

OP
OP
nikostratos

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
Η περιγραφη σου είναι ακριβης niko.Η ελλειψη εσωτερικου πλουτου και η απουσια ποιοτικων στοιχειων και αξιων στην προσωπικοτητα του επετρεψαν στον υλισμο να κυριαρχησει επανω του .Αυτό που εθρεψε για 50 χρονια, αυτό λούζεται τωρα ,και θα λούζεται τις συνεπειες εως οτου αλλαξει μυαλα.

Κάνετε ένα μικρό λάθος μόνο: τις συνέπειες των ηλίθιων αποφάσεων του μέσου Έλληνα, τις νοιώθουν δυστυχώς όλοι όσοι ζουν εδώ, κι όσοι δεν τις έχουν πάρει.

τα σέβη μου!  :hi:

OP
OP
nikostratos

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306

Άσχετο, ολίγον, θεωρώ όντως του Εγγλέζους πιο υλιστές από 'μας μακράν, δεν είναι τυχαίο που 'ναι και ο πιο άθεος λαός στην Ευρώπη ετούτη 'δω τη στιγμή, ακολουθούν οι Τσέχοι.

Ειδικά έχω την εντύπωση ότι κατάντησαν μάλιστα πιο ερωτομανείς από 'μας, τουλάχιστον η νεώτερη γενιά, ή οποία το μόνο πράγμα που τη νοιάζει είναι να λαμβάνει επιδοτήσεις από το κράτος για να μη δουλεύει και να συνεχίσει τον άνευ μέλλοντος τρόπο ζωής που τη διακατέχει. Αυτό όμως δε πρέπει να 'μας εμποδίσει απ' το να βλέπουμε τα δικά μας λάθη, απαραίτητη προϋπόθεση ώστε κάποτε να μπορέσουμε να τα διορθώσουμε και να βελτιωθούμε σαν άνθρωποι μα κι ως λαός.

kostasasximos86

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2016
Κριτικές
8
Like
614
Πόντοι
326
Κάνετε ένα μικρό λάθος μόνο: τις συνέπειες των ηλίθιων αποφάσεων του μέσου Έλληνα, τις νοιώθουν δυστυχώς όλοι όσοι ζουν εδώ, κι όσοι δεν τις έχουν πάρει.

τα σέβη μου!  :hi:

αυτο αν μπορεις εξηγησε το λιγο

δεν καταλαβαινω γιατι καποιος ο οποιος κοιταει μονο την υλη και ξοδευει περισσοτερα απο οσα αντεχει κτλπ εχει αρνητικη συνεπεια σε καποιον ο οποιος ειναι συνετος και κοιταζει σωστα το μελλον του κτλπ

εκτος αν εννοεις κατι αλλο και δεν καταλαβα εγω

OP
OP
nikostratos

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
αυτο αν μπορεις εξηγησε το λιγο

δεν καταλαβαινω γιατι καποιος ο οποιος κοιταει μονο την υλη και ξοδευει περισσοτερα απο οσα αντεχει κτλπ εχει αρνητικη συνεπεια σε καποιον ο οποιος ειναι συνετος και κοιταζει σωστα το μελλον του κτλπ

εκτος αν εννοεις κατι αλλο και δεν καταλαβα εγω

Ευχαριστώ για την ερώτησή σας.

Έχει γιατί τη σήμερον ημέρα γιατί καταστρέφει το περιβάλλον για τον άλλο που είναι συνετός. Συγκεκριμένα στην Ελλάδα δεν έχει σημασία το αν είσαι συνετός η εφορία πλέον σε εμποδίζει απ' το να μαζέψεις τον όπιο πλούτο. Τα λάθη των πολλών ηλιθίων τα πληρώνουν όλοι, είναι ο λόγος για τον οποίο ο άνθρωπος έχει χαρακτηριστεί ως ζώον πολιτικόν. Άμα ο ασύνετος έχει την αξιοπρέπεια να πληρώσει ο ίδιος για τα λάθη του δεν τρέχει τίποτα, συνήθως όμως ζητά τα λεφτά του άλλου κι από πάνω και θεωρεί, πολλές φορές, ότι ο συνετός είναι πιο λαμόγιο από τον ίδιο.

Ελπίζω να διευκρίνισα επαρκώς!

:hi: για την ευγένεια.

kostasasximos86

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2016
Κριτικές
8
Like
614
Πόντοι
326
Ευχαριστώ για την ερώτησή σας.

Έχει γιατί τη σήμερον ημέρα γιατί καταστρέφει το περιβάλλον για τον άλλο που είναι συνετός. Συγκεκριμένα στην Ελλάδα δεν έχει σημασία το αν είσαι συνετός η εφορία πλέον σε εμποδίζει απ' το να μαζέψεις τον όπιο πλούτο. Τα λάθη των πολλών ηλιθίων τα πληρώνουν όλοι, είναι ο λόγος για τον οποίο ο άνθρωπος έχει χαρακτηριστεί ως ζώον πολιτικόν. Άμα ο ασύνετος έχει την αξιοπρέπεια να πληρώσει ο ίδιος για τα λάθη του δεν τρέχει τίποτα, συνήθως όμως ζητά τα λεφτά του άλλου κι από πάνω και θεωρεί, πολλές φορές, ότι ο συνετός είναι πιο λαμόγιο από τον ίδιο.

Ελπίζω να διευκρίνισα επαρκώς!

:hi: για την ευγένεια.

το πιασα  :thumbsup:

καταλαβα 100% τι εννοεις τωρα και συμφωνω απολυτα

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.087
Πόντοι
6.796
Ορκίζομαι στη συμπαντική συνειδητότητα και νομοτέλεια να υπηρετώ την ύλη και το ενεργο ύδωρ..  :kneel:

colonel nathan jessup

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2017
Κριτικές
30
Like
534
Πόντοι
306
  Μετά από πολλή σκέψη και συλλογισμό βγήκε συμπέρασμα ότι η βάση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα είναι ο Υλισμός που διακατέχει το μέσο Έλληνα. Αυτό διαφαίνεται από το γεγονός ότι ο ένας στους δύο Έλληνες έχει διαβάσει μόνο ένα βιβλίο στη ζωή του και ουσιαστικά απ' το είδος της πολιτικής που 'χει αποδειχθεί η μόνη εφαρμόσιμη στην Ελλάδα, εφόσον ο όποιος αρχηγός κόμματος επιζητεί να δει τον εαυτό του πρωθυπουργό και το πολιτικό του σχήμα στην εξουσία.

Στην ουσία όμως: για τον Έλληνα ΔΕΝ υπάρχει τίποτ' άλλο πέραν της ύλης. Συγκεκριμένα ο Έλληνας κατανοεί τον κόσμο μην μπορώντας να δει τίποτα άλλο εκτός από: φαγητό, ποτό και συνουσία. Αυτό είναι το μείζον θέμα της Ελλάδος, αυτή η έλλειψη εσωτερικού κόσμου, την οποία ο υλισμός πάντοτε υπονοεί. Έτσι, πάντα ως επιμηθείς κυνηγά το όποιο αντικείμενο του πόθου του μη ενδιαφερόμενος για το μέλλον και ό,τι αυτό μπορεί να του επιφυλάσσει είτε είναι τρικυμία είτε είναι χαρά. Πρέπει πάντα να γεμίσει το στομάχι του, να ικανοποιήσει το εγώ του και να βρει γκόμενα κι όλα αυτά τώρα. Αυτή η λογική τον έχει καταντήσει ανίκανο να σκεφτεί μακροπρόθεσμα.
τυπε αυτό που περιγράφεις είναι η ανθρώπινη φύση εν γενει όχι ο ελληνας

DUGUJAU

Μέλος
Εγγρ.
23 Απρ 2006
Like
3
Πόντοι
1
Τον υλισμό τον έκανε κυρίαρχο στον Έλληνα η μεταπολίτευση, όπου τον απογύμνωσε από όλα του τα ιδανικά τα όποια τον βάσταγαν ως τότε σαν κυρίαρχο έθνος στον τόπο του, ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-OIKOΓΕΝΕΙΑ. Σήμερα αυτό το τρίπτυχο το περιγελούν οι πάντες και έχει καταντήσει ένα σύντομο ανέκδοτο. Ιδιαίτερα απο το 1981 με το ΠΑΣΟΚ άρχισε και να ξεφεύγει το πράγμα , δημιουργήθηκε ένα νέο είδος Νεοέλληνα χωρίς αξίες και κανένα ιδανικό. Χόμους Πασόκους, μόνο λαμογιά και τίποτα άλλο, αργότερα ακολούθησαν και οι δεξιοί το ίδιο μοτίβο που πρωτοξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ και σιγά σιγά φτάσαμε ως εδώ, ένα βήμα πριν από την απόλυτη καταστροφή, όπου θα χάσουμε και τα βασικά υλικά αγαθά.

Προτείνω,ένα ωραίο χιουμοριστικό άρθρο για τη κατάσταση της Ελλάδας και τις κακές συνήθειες του Νεοέλληνα, όποιος θέλει ας ρίξει ένα βλέφαρο

http://www.sport-chicas.gr/el/greekoland] [/url]

OP
OP
nikostratos

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
Τον υλισμό τον έκανε κυρίαρχο στον Έλληνα η μεταπολίτευση, όπου τον απογύμνωσε από όλα του τα ιδανικά τα όποια τον βάσταγαν ως τότε σαν κυρίαρχο έθνος στον τόπο του, ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-OIKOΓΕΝΕΙΑ. Σήμερα αυτό το τρίπτυχο το περιγελούν οι πάντες και έχει καταντήσει ένα σύντομο ανέκδοτο. Ιδιαίτερα απο το 1981 με το ΠΑΣΟΚ άρχισε και να ξεφεύγει το πράγμα , δημιουργήθηκε ένα νέο είδος Νεοέλληνα χωρίς αξίες και κανένα ιδανικό. Χόμους Πασόκους, μόνο λαμογιά και τίποτα άλλο, αργότερα ακολούθησαν και οι δεξιοί το ίδιο μοτίβο που πρωτοξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ και σιγά σιγά φτάσαμε ως εδώ, ένα βήμα πριν από την απόλυτη καταστροφή, όπου θα χάσουμε και τα βασικά υλικά αγαθά.

Προτείνω,ένα ωραίο χιουμοριστικό άρθρο για τη κατάσταση της Ελλάδας και τις κακές συνήθειες του Νεοέλληνα, όποιος θέλει ας ρίξει ένα βλέφαρο

http://www.sport-chicas.gr/el/greekoland] [/url]

Δυστυχώς ο Παπανδρέου προωθώντας τον Κωστόπουλο κατάφερε να γκρεμίσει τα θεμέλια της Ελληνικής κοινωνίας και παράδοσης πατώντας πάνω σε πολλά απωθημένα που 'χε ο Έλληνας και τα κρατά ακόμη. Η μεταπολίτευση παραμένει η μεγαλύτερη καταστροφή που υπέστη η χώρα στη νεότερη ιστορία της.

panoskliros

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2012
Like
491
Πόντοι
36
Το θεμα ειναι τωρα τι να κανουμε
Εγω παντως συνεχιζω να λεω οτι η παγκοσμιοποιηση με ολα τα μεσα+λαθρο αυτα εχει
Το να τα απαρνηθεις σημαινει μια καινουργια αρχη που θα ναι δυσκολη.Ποσοι ειναι σε θεση να ακολουθησουν και με τι τιμημα?
Ολοκληρη τουρκια αρχισε να τους ξεφευγει και κανουν οτι ειναι δυνατο να τους γ..σουν

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom