Νέα

Ξέρει κανείς για το φόρο στις μεταβιβάσεις

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ngo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 44
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Ότι για να έχω καταδολίευση, πρέπει πρώτα οι απαιτήσεις των δανειστών μου να έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες και απαιτητές και μετά να κάνω την καταδολιευτική απαλλοτρίωση...

Με την νομική πρόβλεψη είπαμε βρε, όχι με την εφαρμογή της.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
ο δανειστής έχει το δικαίωμα προς διάρρηξη όταν η η απαίτη΄ση που έχει είναι κατά το χρόνο της απαλλοτρίωσης γεννημένη, έστω και αν τελεί υπό προθεσμία ή αίρεση ή είναι ανεκκαθάριστη, αρκεί να καταστεί ορισμένη, απαιτητή και ληξιπρόθεσμη έως την πρώτη συζήτηση τυης αγωγής

Εκτός εάν φυσικά με τα λεφτά που πήρε από την πώληση εξόφλησε άλλες, ήδη ληξιπρόθεσμες και απαιτητές οφειλές...
Για να το πούμε σε απλά ελληνικά, αν έχει σκάσει το δάνειο/ κάρτα, καλό είναι να μην πουλήσεις ο,τιδήποτε σε συγγενικό σου πρόσωπο...

sotomoto64

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαρ 2010
Κριτικές
3
Like
8
Πόντοι
16
Όπως βλέπεις το θέμα δεν είναι μόνο αστικό αλλά και ποινικό.

Η σχέση χρέους - αξίας ακινήτου δεν έχει υπό κανονικές συνθήκες σχέση.
Αυτό γιατί στην Ελλάδα, υπόχρεος για την πληρωμή κάποιου χρέους είναι ο οφειλέτης με την περιουσία του.
Τυπικά δηλαδή, κανένα χρέος δεν είναι ανασφάλιστο: εφόσον υπάρχει προσωπική περιουσία, εκπλειστηριάζεται.

"Συμβαίνει πολλές φορές κάποιος που οφείλει χρήματα, όταν ο κλοιός σφίγγει από τους δανειστές του, όταν δηλ. αυτοί έχουν βγάλει δικαστικές αποφάσεις που είναι ήδη τελεσίδικες, αυτός να προσπαθεί να μεταβιβάσει σε τρίτους, συχνά δε σε πρόσωπα συγγενικά ή φιλικά, ακίνητα ή άλλα περιουσιακά του στοιχεία, ώστε να ματαιώσει την εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων εναντίον του, εφόσον θα στερείται αξιοχρέου περιουσίας."

Επομένως αν κάνει τις μεταβιβάσεις πριν του καταγγελθούν τα δάνεια δεν έχει πρόβλημα?

dimitrisniva

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2009
Like
3
Πόντοι
16
α) πούλα το niva  :grin:

b)τι εξασφάλιση τους έχεις δώσει?(υπάρχει εγυυητής?υποθήκη?)

ψ)βρες έναν δικηγόρο να ρωτήσεις , γιατί εδώ μέσα... :jerking:
Καμια απολυτος εξασφαλιση,το δανειο ηταν επαγγελματικο και επειδη δεν πληρονα :grin: :grin: το γυρισαμε σε καταναλοτικο με καποιο ειδος ρυθμισεις για μικροτερες δοσεις..αλλα παλι δεν πληροσα ;) ;)

Ειπα μηπως ξερει κανεις για να μου φιγει το ανχος μεχρι τι δευτερα που θα μιλησω με το δικηγορο μου..

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
ο δανειστής έχει το δικαίωμα προς διάρρηξη όταν η η απαίτη΄ση που έχει είναι κατά το χρόνο της απαλλοτρίωσης γεννημένη, έστω και αν τελεί υπό προθεσμία ή αίρεση ή είναι ανεκκαθάριστη, αρκεί να καταστεί ορισμένη, απαιτητή και ληξιπρόθεσμη έως την πρώτη συζήτηση τυης αγωγής

Σωστός ο kosnik.

Ι. Κατά τη διάταξη του άρθρου 939 ΑΚ οι δανειστές έχουν το δικαίωμα να απαιτήσουν κατά τους όρους των επόμενων άρθρων τη διάρρηξη κάθε απαλλοτριώσεως που έγινε από τον οφειλέτη προς βλάβη τους, εφόσον η υπόλοιπη περιουσία του δεν αρκεί για την ικανοποίησή τους (ΑΠ 101/1990 ΕλΔνη 31, 815, ΕφΠειρ 433/1994 ΕλλΔνη 36, 686). Ως δανειστής δε δικαιούμενος στην έγερση της σχετικής περί διαρρήξεως αγωγής, νοείται όποιος έχει αξίωση γεννημένη κατά το χρόνο της απαλλοτριώσεως, η οποία αρκεί να είναι ληξιπρόθεσμη έως την πρώτη συζήτηση (ολΑΠ 709/1974 ΝοΒ 23, 300).

sinnerman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Like
19
Πόντοι
166
α) πούλα το niva  :grin:

b)τι εξασφάλιση τους έχεις δώσει?(υπάρχει εγυυητής?υποθήκη?)

ψ)βρες έναν δικηγόρο να ρωτήσεις , γιατί εδώ μέσα... :jerking:
Ρε τυπε και ετσι οπως τα εγραφες παραπανω για δικηγορο σε εκοψα... :grin:

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
:new_shocked: :new_shocked: :new_shocked:
Μιλας και σουαχιλι?

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Εκτός εάν φυσικά με τα λεφτά που πήρε από την πώληση εξόφλησε άλλες, ήδη ληξιπρόθεσμες και απαιτητές οφειλές...
Για να το πούμε σε απλά ελληνικά, αν έχει σκάσει το δάνειο/ κάρτα, καλό είναι να μην πουλήσεις ο,τιδήποτε σε συγγενικό σου πρόσωπο...

+1000 πολλώ μάλλον στην περίπτωση του φίλου που το χρέος του είναι μικρό

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Πέρα από νομικές λεπτομέρειες, όλες οι τράπεζες δέχονται διακανονισμούς αυτήν την περίοδο, ακόμη και αν υπάρει κάποια καθυστέρηση...
Το τελευταίο που θέλουν είναι να περάσουν και άλλα σκασμένα δάνεια στις επισφάλειές τους...
Πριν λοιπόν φτάσετε στο αμην, πήγαίνετε στην τράπεζα και κάντε παζάρι...
Διότι μπορεί πια να κυνηγάνε μόνο μεγάλες οφειλές και πάλι όχι εντατικά αλλά από την άλλη, ένα σκασμένο δάνειο ή κάρτα και μια διαταγή πληρωμής στον Τειρεσία, δεν είναι και ό,τι καλύτερο για έναν νέο άνθρωπο...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Επομένως αν κάνει τις μεταβιβάσεις πριν του καταγγελθούν τα δάνεια δεν έχει πρόβλημα?

Εξαρτάται σε ποιους θα την κάνει και τί έκανε με τα λεφτά που πήρε....
Στην πράξη πάντως, αν δεν μεταβιβάσεις σε μάνα, πατέρα, αδελφή και μάλιστα όταν ήδη έχει καταγγελθεί η σύμβαση, η τράπεζα ή ο ιδιώτης στον οποίο χρωστάς και έδωσες έστω κάποια από αυτά τα λεφτά σε άλλον δανειστή με πιο ώριμη απαίτηση, δύσκολα θα αποδείξει καταδολιευτική απαλλοτρίωση.

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Καμια απολυτος εξασφαλιση,το δανειο ηταν επαγγελματικο και επειδη δεν πληρονα :grin: :grin: το γυρισαμε σε καταναλοτικο με καποιο ειδος ρυθμισεις για μικροτερες δοσεις..αλλα παλι δεν πληροσα ;) ;)

Ειπα μηπως ξερει κανεις για να μου φιγει το ανχος μεχρι τι δευτερα που θα μιλησω με το δικηγορο μου..

α)για τι ποσό μιλάμε?

β)σου κοινοποίησαν διαταγή πληρωμής?

OP
OP
N

ngo

Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2010
Like
0
Πόντοι
0
Πέρα από νομικές λεπτομέρειες, όλες οι τράπεζες δέχονται διακανονισμούς αυτήν την περίοδο, ακόμη και αν υπάρει κάποια καθυστέρηση...
Το τελευταίο που θέλουν είναι να περάσουν και άλλα σκασμένα δάνεια στις επισφάλειές τους...
Πριν λοιπόν φτάσετε στο αμην, πήγαίνετε στην τράπεζα και κάντε παζάρι...
Διότι μπορεί πια να κυνηγάνε μόνο μεγάλες οφειλές και πάλι όχι εντατικά αλλά από την άλλη, ένα σκασμένο δάνειο ή κάρτα και μια διαταγή πληρωμής στον Τειρεσία, δεν είναι και ό,τι καλύτερο για έναν νέο άνθρωπο...
  επειδη  ειμαι  ανεργος  και  μου  τελειωσε  και  το  ταμειο  ανεργιας  το  προηγουμενο  μηνα,  τι  να  τους  πω  στη  τραπεζα?  δε  ξερω,  φοβαμαι  να  παω  μην  τα  κανω  χειροτερα,  εγγυητη  δε  βαζω  κανεναν, ουτε  συγγενη, ουτε  και  αλλο, που  δεν  εχω  βεβαια,  οτι  θα  παω  γερμανια  και  θα  ψαξω  για  δουλεια    και  αν  βγαζω  αρκετα  θα  τους  πληρωνω?  δεν  ξερω  ο  πατερας  μου  δεν  θα  θελησει  να  με  ξαναδει  αν  χασουμε  τις  ελιες  που  μου  αφησε  ο  παππους  μου      σας  ευχαριστω  ολους  που  απαντησατε,  νομιζω  καταλαβα  καποια  πραγματα,  θα  παω  και  σε  μια  συμβολιαογραφο  που  ξερω, και  θα  παρω  τηλεφωνο  και  την  προστασια  δανειωληπτων

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
   επειδη  ειμαι  ανεργος  και  μου  τελειωσε  και  το  ταμειο  ανεργιας  το  προηγουμενο  μηνα,  τι  να  τους  πω  στη  τραπεζα?  δε  ξερω,  φοβαμαι  να  παω  μην  τα  κανω  χειροτερα,  εγγυητη  δε  βαζω  κανεναν, ουτε  συγγενη, ουτε  και  αλλο, που  δεν  εχω  βεβαια,  οτι  θα  παω  γερμανια  και  θα  ψαξω  για   δουλεια    και  αν  βγαζω  αρκετα  θα  τους  πληρωνω?  δεν  ξερω   ο  πατερας  μου  δεν  θα  θελησει  να  με  ξαναδει  αν  χασουμε  τις  ελιες  που  μου  αφησε  ο  παππους  μου       σας  ευχαριστω  ολους  που  απαντησατε,  νομιζω  καταλαβα  καποια  πραγματα,  θα  παω  και  σε  μια  συμβολιαογραφο   που  ξερω, και  θα  παρω  τηλεφωνο  και  την  προστασια  δανειωληπτων

δεν μπορείς να βρεις κάποιον δικό σου να σου δανείσει 1 χιλιάρικο ώστε να έχεις να καταβάλεις την δόση για 5 μήνες και να είσαι χαλαρός?(μέχρι τότε, του πούστη, θα έχεις βρει μια δουλίτσα)

αν πας στην τράπεζα και τους πεις ότι είσαι άνεργος και ότι την κοπανάς για Γερμανία δεν νομίζω ότι θα σε κάνει να φανείς και πολύ φερέγγυο...
μην τους πεις αυτά που έγραψες, ζήτα διευκολύνσεις με πιο γενικό τρόπο (ένας εγγυητής πάντως θα σου έλυνε το πρόλημα στο τσακ μπαμ)

OP
OP
N

ngo

Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2010
Like
0
Πόντοι
0
νομιζω  οτι  οταν  ανανεωσα  το  τελευταιο  μου  δανειο  πριν  1  μησι  χρονο  οτι  κατι  μου  ειπε  η  υπαλληλος  οτι  να  πληρωνεις  και  10  ευρω  το  μηνα  για  να  ασφαλισης  το  δανειο  σου  σε  περιπτωση  που  χασεις  τη  δουλεια  σου?

sotomoto64

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαρ 2010
Κριτικές
3
Like
8
Πόντοι
16
δεν μπορείς να βρεις κάποιον δικό σου να σου δανείσει 1 χιλιάρικο ώστε να έχεις να καταβάλεις την δόση για 5 μήνες και να είσαι χαλαρός?(μέχρι τότε, του πούστη, θα έχεις βρει μια δουλίτσα)

αν πας στην τράπεζα και τους πεις ότι είσαι άνεργος και ότι την κοπανάς για Γερμανία δεν νομίζω ότι θα σε κάνει να φανείς και πολύ φερέγγυο...
μην τους πεις αυτά που έγραψες, ζήτα διευκολύνσεις με πιο γενικό τρόπο (ένας εγγυητής πάντως θα σου έλυνε το πρόλημα στο τσακ μπαμ)

γιατί να βάλει εγγυητή ρε φίλε? άσε που δεν βρίσκεις εύκολα εγγυητή, αλλά και να βρείς μετά θα σε βρίζει και ο εγγυητής που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι φίλος ή συγγενής.

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
νομιζω  οτι  οταν  ανανεωσα  το  τελευταιο  μου  δανειο  πριν  1  μησι  χρονο   οτι  κατι  μου  ειπε  η  υπαλληλος  οτι  να  πληρωνεις   και  10  ευρω  το  μηνα  για  να  ασφαλισης   το  δανειο  σου  σε  περιπτωση  που  χασεις  τη  δουλεια  σου?

αν διαβάσεις τους όρους της σύμβασης κάπου θα το αναφέρει..

sotomoto64

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαρ 2010
Κριτικές
3
Like
8
Πόντοι
16
   επειδη  ειμαι  ανεργος  και  μου  τελειωσε  και  το  ταμειο  ανεργιας  το  προηγουμενο  μηνα,  τι  να  τους  πω  στη  τραπεζα?  δε  ξερω,  φοβαμαι  να  παω  μην  τα  κανω  χειροτερα,  εγγυητη  δε  βαζω  κανεναν, ουτε  συγγενη, ουτε  και  αλλο, που  δεν  εχω  βεβαια,  οτι  θα  παω  γερμανια  και  θα  ψαξω  για   δουλεια    και  αν  βγαζω  αρκετα  θα  τους  πληρωνω?  δεν  ξερω   ο  πατερας  μου  δεν  θα  θελησει  να  με  ξαναδει  αν  χασουμε  τις  ελιες  που  μου  αφησε  ο  παππους  μου       σας  ευχαριστω  ολους  που  απαντησατε,  νομιζω  καταλαβα  καποια  πραγματα,  θα  παω  και  σε  μια  συμβολιαογραφο   που  ξερω, και  θα  παρω  τηλεφωνο  και  την  προστασια  δανειωληπτων
΄

φίλε μην πανικοβάλλεσαι! το πιο πιθανό αν κάνεις στάση πληρωμών είναι να έρθει η τράπεζα με τον α ή β τρόπο να σου προσφέρει έναν πιο ευνοικό διακανονισμό και ενδεχομένως και μερική διαγραφή του χρέους σου.

OP
OP
N

ngo

Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2010
Like
0
Πόντοι
0
τελικα   θα  το  κανω   δωρεα   στην   αδερφη  μου,  αυτο  μας   συμφερει,  και  θα  πληρωσει  αυτη  το  φορο  και  τα  συμβολαιγραφικα και  νομικα   εξοδα.   μετα  σκεφτομαι  να  παω  στη  τραπεζα  και  να   ζητησω  αναπροσαρμογη  να  μου  χαμηλωσουν  τι  δοση  του  δανειου.   μηπως  ξερει  κανεις   αν  μπορουν  να  βρουν  αυτη τη δωρεα  που  εκανα?  εγω  θα  τους  πω  φυσικα  οτι  δεν  εχω ουτε  ειχα  κανενα  περιουσιακο  στοιχειο,  και  οντως  δε  θα  χω  οταν  παω.  εγγυητη  δε  βαζω  κανεναν  σκεφτομαι  να  τους  πω  οτι  αφου  σχεδον  5  χρονια  δεν  εχω  καθυστερυσει  ποτε  ουτε  μια  δοση,  ειναι  στο  συμφερον  τους  να  μου  κανουν  αναπροσαρμογη,  διαφορετικα  δεν  κερδιζουν  τιποτα. θα  τους  πω  οτι  οι  δικοι  μου  θα  με  βοηθαν  για τη  νεα  δοση  που  οντως  ετσι  ειναι, μεχρι να  βρω  δουλεια, αρκει  να  μου  την  κανουν  150  και  κατω  απο  220  τωρα,  αυτο  που  εγραψε  καποιος  οτι  πρεπει   να  περασουν  2  χρονια  απο  τη  δωρεα  που  εκανα   μεχρι  να  χτυπησει  το  δανειο   ωστε  να  μην  κινδυνευει  το  χωραφι   ισχυει?   δεν προκειτε  να  ηρεμησω  για  2  χρονια,  μην  το  παρουν  απ   τα  χερια  της  αδερφης  μου

sensi

Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2010
Κριτικές
15
Like
0
Πόντοι
10
Η δωρεα παντως ακυρωνεται πιο ευκολα απο ολα και ειναι με την λογικη του οτι ενω εσυ χρωστας πας και κανεις δωρα.
Για 2 χρονια δεν θα κοιμασαι ησυχος.
Αν εχω καταλαβει καλα εχεις κανει ενα προγραμμα στην τραπεζα που τα εχει ολα σε ενα και με επιτοκιο περιπου 8%

Σε περιπτωση που δεν πληρωσεις 3 συνεχομενες δοσεις να ξερεις οτι το δανειο θα αρχισει να τρεχει με τοκο υπερημεριας σε ολο το ποσο και τοτε θα τρεχεις και δεν θα φτανεις.
Αν το χωραφι εχει πραγματικη αξια πανω απο 20000 τοτε μπορεις να πας και να το προσημειωσεις στην ιδια την τραπεζα κανοντας επαναδιαπραγματευση του δανειου.
Το επιτοκιο θα κινηθει γυρω στο 5% και μπορεις να τραβηξεις τον χρονο αποπληρωμης του δανειου για καμποσα χρονια επιπλεον 15-20 οποτε η δοση σου θα πεσει αρκετα.Βεβαια εχει κοστος η προσημειωση.
Επισης αυτο που μπορεις ακομα να κανεις ειναι να ζητησεις επαναδιαπραγματευση απλη χωρις προσημειωση αλλα θα δυσκολευτουν λιγο να στην κανουν(καλο ειναι αν σου αρνηθουν να επικοινωνησεις με δικηγορο προστασιας δανειληπτων και να ζητησει αυτος το λογο της αρνησης).Αν δεν στην κανουν πας γερμανια και μπορεις να τα αφησεις τα πραγματα ως εχουν,αλλα καθε μηνα ο λογαριασμος πρεπει να κινείται.
Οσα μπορεις εσυ η συγγενης σου να κανει καταβολη στο δανειο(ειτε ειναι 100 ειτε 150 κτλ).
Λογο του ογκου τον ληξιπροθεσμων οφειλων οι τραπεζες κυνηγάνε  πρωτα αυτα που δεν εχουν κινηση.
Ειναι πολυ σημαντικο να δειχνεις καλη πιστη και να εχεις επικοινωνια με την τραπεζα(οχι με τις εισπρακτικες που μπορει να σε παιρνουν και να σου λενε οτι μπορεις να φανταστεις).

Οτι αλλο θελησεις στειλε μου πμ.

ΥΓ δεν ειμαι ουτε τραπεζικος ουτε δικηγορος αλλα εχω μελετησει αρκετα αυτα τα θεματα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom