καλημερα σε ολους. εχω ενα χρεος σε τραπεζα γυρω στις 15 χιλιαδες ευρω καταναλωτικα χωρις εξασφαλιση και καρτες! ειμαι εδω και ενα χρονο επισημα ανεργος, ημουν πωλητης σε βιομηχανικα εργαλεια, ακομα δοξα το θεο, πληρωνω ομως τις δοσεις μου γυρω στα 220 ευρω το μηνα επειδη κανω και κατι μεροκαματα, κουβαλαω σε μια μεταφορικη, χωρις ικα φυσικα . ενας φιλος που μενει γερμανια μου ειπε να παω να με φιλοξενησει και να ψαξω για δουλεια. οτιδηποτε. αυτο που με ανυσηχει ειναι αν δεν βρω αμεσως δουλεια και δεν μπορω να πληρωσω τις δοσεις μου τι θα γινει με ενα χωραφι με ελιες που εχω στο χωριο. μπορω να τις μεταβιβασω στην αδερφη μου, με δωρεα η πωληση και ποσα λεφτα χρειαζονται για την εφορια αν ξερει κανεις παιδια ειμαι σε απελπιστικη κατασταση μεχρι περυσι εβγαζα καλα λεφτα, σκοτωσα στην κυριολεξια το αυτοκινητο μου, δεν ξερω τι αλλο να κανω πως τα καταφερα ετσι ελπιζω να βρω κατι στη γερμανια νομιζω επρεπε να χα φυγει εδω και μηνες
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Ξέρει κανείς για το φόρο στις μεταβιβάσεις
- Μέλος που άνοιξε το νήμα ngo
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 44
- Εμφανίσεις 2K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)
klarino1
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Μαΐ 2010
- Κριτικές
- 3
- Like
- 4.576
- Πόντοι
- 736
Και να τα μεταβιβάσεις , εάν είναι σε συγγενικό πρόσωπο , θα βγεί η μεταβίβαση άκυρη - εικονική κατά την τράπεζα. Εάν τα μεταβιβάσεις θα πρέπει να εξακόλουθήσεις να πληρώνεις τις δόσεις.
Έχεις δυο επιλογές ... Ή τα πουλάς όσο ακόμα μπορείς , για να μην τα χάσεις τελείως ή πας στην τράπεζα ρυθμίζεις το δάνειο ... συνάπτεις νέο με πολύ μικρή δόση και μεγαλύτερη περίοδο αποπληρωμής, μεταβιβάζεις τώρα τις ελιές και πληρώνεις την μικρότερη δόση για δυο χρόνια ... εάν τα καταφέρεις μετά ή συνεχίζεις να πληρώνεις ή διαπραγματεύεσαι εκ νέου με την τράπεζα ή τότε και να μην πληρώνεις έχουν περάσει δύο χρόνια, άρα το ακίνητο στο όνομα της αδερφής σου δεν το πειράζει κανείς
Έχεις δυο επιλογές ... Ή τα πουλάς όσο ακόμα μπορείς , για να μην τα χάσεις τελείως ή πας στην τράπεζα ρυθμίζεις το δάνειο ... συνάπτεις νέο με πολύ μικρή δόση και μεγαλύτερη περίοδο αποπληρωμής, μεταβιβάζεις τώρα τις ελιές και πληρώνεις την μικρότερη δόση για δυο χρόνια ... εάν τα καταφέρεις μετά ή συνεχίζεις να πληρώνεις ή διαπραγματεύεσαι εκ νέου με την τράπεζα ή τότε και να μην πληρώνεις έχουν περάσει δύο χρόνια, άρα το ακίνητο στο όνομα της αδερφής σου δεν το πειράζει κανείς
ευχαριστω πολυ φιλε, να μην φοβηθω λες και να παω να κανω επαναδιαπραματευση εχω 220 ευρω για 8 χρονια μεχρι ποσο μπορουν να μου την κατεβασουν? 120? 150? μηπως ξερεις τι γινετε? αν με δουν ετσι ανεργο ομως τι διαπραγματευση να κανω? και αν μεταβιβασω το κτημα σε συγγενικο προσωπο, τωρα που ακομα ειμαι πεντακαθαρος γιατι πληρωνω ακομα, δοξα το θεο, τις δοσεις μου πρεπει να περασουν 2 χρονια γιατι αλλιως η τραπεζα το διεκδικει? να τους πω οτι θα φυγω γερμανια η οχι? μπας και μου ζητησουν να υπογραψω υποθηκες η να βαλω εγγυητη για την επαναδιαπραγματευση?
george234
Μέλος
- Εγγρ.
- 6 Σεπ 2008
- Like
- 1
- Πόντοι
- 16
Noμιζω οτι απο την στιγμη που δε εχεις υποθηκευσει δεν μπορουν να σου κανουν τιποτα. Και κατασχεση ακινητου γινεται μονο αν το χρεος ξεπερνα την αντικειμενικη αξια. Η αποψη μου ειναι να τακτοποιησεις τις δουλειες σου και να την κανεις. Στην πωληση δεν επιβαρυνεσαι, επιβαρυνεται ο αγοραστης και η τραπεζα απο εκει και περα το ξεχναει, στην μεταβιβαση η αμοιβη του Συμβ, και η εφορια τσουζουν λιγο. Το βλεπω λιγο χλωμο να σου κανουν στην τραπεζα διακανονισμο γιατι τωρα τελευταια ειναι πολυ σφιχτοι σε αυτα. Αν παντως πας γερμανια και βρεις δουλεια τα 220 θα τα δινεις για πλακαευχαριστω πολυ φιλε, να μην φοβηθω λες και να παω να κανω επαναδιαπραματευση εχω 220 ευρω για 8 χρονια μεχρι ποσο μπορουν να μου την κατεβασουν? 120? 150? μηπως ξερεις τι γινετε? αν με δουν ετσι ανεργο ομως τι διαπραγματευση να κανω? και αν μεταβιβασω το κτημα σε συγγενικο προσωπο, τωρα που ακομα ειμαι πεντακαθαρος γιατι πληρωνω ακομα, δοξα το θεο, τις δοσεις μου πρεπει να περασουν 2 χρονια γιατι αλλιως η τραπεζα το διεκδικει? να τους πω οτι θα φυγω γερμανια η οχι? μπας και μου ζητησουν να υπογραψω υποθηκες η να βαλω εγγυητη για την επαναδιαπραγματευση?
Evτιτ Μπραβο ρε φιλε που το παλευεις με νυχια και με δοντια, αξιος
kosnik26
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Σεπ 2009
- Like
- 20
- Πόντοι
- 366
αν πουλήσεις ή μεταβιβάσεις το κτήμα σου με σκοπό να το γλιτώσεις από την τράπεζα σε περίπτωση που δεν έχεις να πληρώσεις το δάνειο, η τράπεζα (όπως και κάθε δανειστής σου) έχει το δικαίωμα να ασκήσει αγωγή και να "διαρρήξει", όπως ονομάζεται, αυτήν σου την ενέργεια. Όλα αυτά βέβαια υπό προϋποθέσεις.
επιφυλάσσομαι γι' αυτό που ανέφερε πιο πάνω o George περί συνάρτησης χρέους-αντικειμενικής αξίας ακινήτου, διότι δεν το γνωρίζω καθόλου:εάν ισχύει και το κτήμα σου έχει αντικειμενική μεγαλύτερη του χρέους, τότε η τράπεζα μπορεί να κατασχέσει τηνικινητή περιουσία που έχεις στο όνομά σου, εάν όμως δεν ισχύει , το γεγονόςότι δεν είναι υποθηκευμένο δεν παίζει ρόλο, απλώς σε αυτήν την περίπτωση η τράπεζα ικανοποιείται από το εκπλειστηρίασμα μαζί με τους υπόλοιπους δανειστές που τυχον υπάρχουν, δίχως δηλαδή να έχει προνομιακή θέση.
όλα αυτά βέβαια είναι απλά σενάρια και δεν πρέπει να σε φοβίζουν.
το ορθότερο που μπορείς και πρέπει να κάνεις είναι αυτό που ανέφερες, δηλ. να επισκεφτείς την τράπεζα και να επαναδιαπραγματευτείς τους όρους της σύμβασης δανείου (βρες και κάποιον εγγυητή, βάλε κάποιον που σε εμπιστεύεται π.χ. από την οικογένειά σου και ξέρει ότι σε περίπτωση που η τράπεζα στρασφεί εναντίον του εσύ δεν θα τον αφήσεις ξεκρέμαστο π.χ. στην χειρότερη θα πουλήσεις το κτήμα, θα πληρώσεις το χρέος και θα τελειώνει το πανηγυράκι)
αντικειμενικά, ούτε το χρέος είναι τεράστιο, ούτε οι δόσεις που πληρώνεις μεγάλες, κι αυτό πιστεύω ότι είναι το σημαντικότερο.
θεωρώ ότι αν βρεις κάποιον δικό σου να σε στηρίξει όλα θα πάνε κατ' ευχήν.
επιφυλάσσομαι γι' αυτό που ανέφερε πιο πάνω o George περί συνάρτησης χρέους-αντικειμενικής αξίας ακινήτου, διότι δεν το γνωρίζω καθόλου:εάν ισχύει και το κτήμα σου έχει αντικειμενική μεγαλύτερη του χρέους, τότε η τράπεζα μπορεί να κατασχέσει τηνικινητή περιουσία που έχεις στο όνομά σου, εάν όμως δεν ισχύει , το γεγονόςότι δεν είναι υποθηκευμένο δεν παίζει ρόλο, απλώς σε αυτήν την περίπτωση η τράπεζα ικανοποιείται από το εκπλειστηρίασμα μαζί με τους υπόλοιπους δανειστές που τυχον υπάρχουν, δίχως δηλαδή να έχει προνομιακή θέση.
όλα αυτά βέβαια είναι απλά σενάρια και δεν πρέπει να σε φοβίζουν.
το ορθότερο που μπορείς και πρέπει να κάνεις είναι αυτό που ανέφερες, δηλ. να επισκεφτείς την τράπεζα και να επαναδιαπραγματευτείς τους όρους της σύμβασης δανείου (βρες και κάποιον εγγυητή, βάλε κάποιον που σε εμπιστεύεται π.χ. από την οικογένειά σου και ξέρει ότι σε περίπτωση που η τράπεζα στρασφεί εναντίον του εσύ δεν θα τον αφήσεις ξεκρέμαστο π.χ. στην χειρότερη θα πουλήσεις το κτήμα, θα πληρώσεις το χρέος και θα τελειώνει το πανηγυράκι)
αντικειμενικά, ούτε το χρέος είναι τεράστιο, ούτε οι δόσεις που πληρώνεις μεγάλες, κι αυτό πιστεύω ότι είναι το σημαντικότερο.
θεωρώ ότι αν βρεις κάποιον δικό σου να σε στηρίξει όλα θα πάνε κατ' ευχήν.
streetwalker
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Μαρ 2007
- Κριτικές
- 3
- Like
- 201
- Πόντοι
- 66
Και να τα μεταβιβάσεις , εάν είναι σε συγγενικό πρόσωπο , θα βγεί η μεταβίβαση άκυρη - εικονική κατά την τράπεζα.
Όχι κατά την τράπεζα, ο νόμος το προβλέπει. Καταδολίευση δανειστών.
Εάν τα μεταβιβάσεις θα πρέπει να εξακόλουθήσεις να πληρώνεις τις δόσεις.
Φυσικά, ακόμα και αν δεν έχεις περιουσιακά στοιχεία, εξακολουθείς να έχεις την ιδιότητα του οφειλέτη.
Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να πάρει τα λεφτά η τράπεζα (πχ κατάσχεση εις χείρας τρίτου).
Το πόσο είναι ο φόρος και τι κοστίζει η μεταβίβαση εξαρτάτε από την περιοχή και την αντικειμενική αξία ή την εκτίμηση της εφορίας ...
Από την αξία του συμβολαίου που συνήθως είναι η αντικειμενική ή η εκτίμηση της εφορίας (σε μερικές περιπτώσεις παλαιών οικισμών).
μπές σε ένα συμβολαιογράφο και ρώτα , δεν κοστίζει κάτι... η ερώτηση.
Δυστυχώς...
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι το χρέος είναι πολύ μικρό και συνεπώς είσαι σχετικά "ασφαλής".
Οι τράπεζες έχουν μεγαλύτερα φέσια να κυνηγήσουν από τα 15.000 του χρέους σου.
Επίσης, οι πλειστηριασμοί τώρα τελευταία παγώνουν για ένα ποσό και κάτω, αλλά τι ισχύει ακριβώς τώρα δεν το γνωρίζω γιατί έχω πάψει να το παρακολουθώ.
Τέλος, το ότι δεν έχεις δώσει κάποια εμπράγματη ασφάλεια δεν σημαίνει ότι δεν έχεις κίνδυνο.
Άνετα σου βγάζει η τράπεζα μια διαταγή πληρωμής και ξεκινάει εκτέλεση στην περιουσία σου.
Συνεπώς, η γνώμη μου είναι: α) να επικοινωνήσεις με την τράπεζα για να ζητήσεις όχι επαναδιαπραγμάτευση αλλά μια περίοδο χάριτος (πχ 3 με 6 μήνες).
Πας εκεί που θέλεις και κόβεις κίνηση. Εφόσον είσαι τακτικός στις πληρωμές σου και η δόση είναι μικρή, μπορεί να τα καταφέρεις.
β) Πάρε τηλέφωνο σε κανένα σύλλογο δανειοληπτών, για να σε κατατοπίσουν καλύτερα. Πχ εδώ
george234
Μέλος
- Εγγρ.
- 6 Σεπ 2008
- Like
- 1
- Πόντοι
- 16
Σε τοσο μικρα χρεη συνηθως βγαζουν διαταγη πληρωμης και ερχονται και σου αδειαζουν το σπιτι. Αφου βεβαια εχουν εξαντλησει ολα τα περιθωρια να παρουν μετρητοεπιφυλάσσομαι γι' αυτό που ανέφερε πιο πάνω o George περί συνάρτησης χρέους-αντικειμενικής αξίας ακινήτου, διότι δεν το γνωρίζω καθόλου:εάν ισχύει και το κτήμα σου έχει αντικειμενική μεγαλύτερη του χρέους, τότε η τράπεζα μπορεί να κατασχέσει τηνικινητή περιουσία που έχεις στο όνομά σου, εάν όμως δεν ισχύει , το γεγονόςότι δεν είναι υποθηκευμένο δεν παίζει ρόλο, απλώς σε αυτήν την περίπτωση η τράπεζα ικανοποιείται από το εκπλειστηρίασμα μαζί με τους υπόλοιπους δανειστές που τυχον υπάρχουν, δίχως δηλαδή να έχει προνομιακή θέση.
sotomoto64
Μέλος
- Εγγρ.
- 21 Μαρ 2010
- Κριτικές
- 3
- Like
- 8
- Πόντοι
- 16
Και να τα μεταβιβάσεις , εάν είναι σε συγγενικό πρόσωπο , θα βγεί η μεταβίβαση άκυρη - εικονική κατά την τράπεζα. Εάν τα μεταβιβάσεις θα πρέπει να εξακόλουθήσεις να πληρώνεις τις δόσεις.
δηλαδή αν κάνεις μεταβίβαση σε συγγενικό πρόσωπο και παρέλθει διετία η τράπεζα δεν μπορεί να προσβάλλει τη μεταβίβαση και να βγεί άκυρη στο δικαστήριο?
str81977
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 17 Απρ 2006
- Κριτικές
- 2
- Like
- 6
- Πόντοι
- 166
Όχι κατά την τράπεζα, ο νόμος το προβλέπει. Καταδολίευση δανειστών.
Για την καταδολίευση, δεν πρέπει η απαίτηση του δανειστή να είναι ληξιπρόθεσμη και απαιτητή (δηλαδή να έχουν καταγγελθεί κάρτες και δάνεια) όταν γίνει η μεταβίβαση;
streetwalker
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Μαρ 2007
- Κριτικές
- 3
- Like
- 201
- Πόντοι
- 66
αν πουλήσεις ή μεταβιβάσεις το κτήμα σου με σκοπό να το γλιτώσεις από την τράπεζα σε περίπτωση που δεν έχεις να πληρώσεις το δάνειο, η τράπεζα (όπως και κάθε δανειστής σου) έχει το δικαίωμα να ασκήσει αγωγή και να "διαρρήξει", όπως ονομάζεται, αυτήν σου την ενέργεια. Όλα αυτά βέβαια υπό προϋποθέσεις.
Όπως βλέπεις το θέμα δεν είναι μόνο αστικό αλλά και ποινικό.
Η σχέση χρέους - αξίας ακινήτου δεν έχει υπό κανονικές συνθήκες σχέση.
Αυτό γιατί στην Ελλάδα, υπόχρεος για την πληρωμή κάποιου χρέους είναι ο οφειλέτης με την περιουσία του.
Τυπικά δηλαδή, κανένα χρέος δεν είναι ανασφάλιστο: εφόσον υπάρχει προσωπική περιουσία, εκπλειστηριάζεται.
kosnik26
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Σεπ 2009
- Like
- 20
- Πόντοι
- 366
Σε τοσο μικρα χρεη συνηθως βγαζουν διαταγη πληρωμης και ερχονται και σου αδειαζουν το σπιτι. Αφου βεβαια εχουν εξαντλησει ολα τα περιθωρια να παρουν μετρητο
αυτονόητο, αλλά έτσι όπως το έγραψες μου φάνηκε πως εννοούσες ότι δεν έχουν την "νομική" (πέρα από την πραγματική) δυνατότητα να το κάνουν (γι 'αυτό μου φάνηκε παράξενο)
βέβαια, αν δεν έχει κινητή περιουσία στο όνομά του και τρέχουν οι τόκοι, μια χαρά θα στραφούν και στο κτηματάκι (ένας ελαιώνας δεν πωλείται όσο ένα διαμέρισμα στην Αθήνα, μην τα μπερδεύετε)
πάντως ξαναλέω ότι το χρέος είναι αντικειμενικά μικρό (ως οφειλή σε τράπεζες) και άρα ελέγξιμο.
streetwalker
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Μαρ 2007
- Κριτικές
- 3
- Like
- 201
- Πόντοι
- 66
Για την καταδολίευση, δεν πρέπει η απαίτηση του δανειστή να είναι ληξιπρόθεσμη και απαιτητή (δηλαδή να έχουν καταγγελθεί κάρτες και δάνεια) όταν γίνει η μεταβίβαση;
Κάπου σε έχασα. Τι σχέση έχει το ληξιπρόθεσμο με την νομική πρόβλεψη της καταδολίευσης;
str81977
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 17 Απρ 2006
- Κριτικές
- 2
- Like
- 6
- Πόντοι
- 166
Κάπου σε έχασα. Τι σχέση έχει το ληξιπρόθεσμο με την νομική πρόβλεψη της καταδολίευσης;
Ότι για να έχω καταδολίευση, πρέπει πρώτα οι απαιτήσεις των δανειστών μου να έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες και απαιτητές και μετά να κάνω την καταδολιευτική απαλλοτρίωση...
kosnik26
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Σεπ 2009
- Like
- 20
- Πόντοι
- 366
ο δανειστής έχει το δικαίωμα προς διάρρηξη όταν η η απαίτη΄ση που έχει είναι κατά το χρόνο της απαλλοτρίωσης γεννημένη, έστω και αν τελεί υπό προθεσμία ή αίρεση ή είναι ανεκκαθάριστη, αρκεί να καταστεί ορισμένη, απαιτητή και ληξιπρόθεσμη έως την πρώτη συζήτηση τυης αγωγής
dimitrisniva
Μέλος
- Εγγρ.
- 8 Ιουλ 2009
- Like
- 3
- Πόντοι
- 16
Egv εχω ενα δανειο και εχω να πληροσω απο το μαιο..μου το βγαλαν ολα απετιτο, τι μπορω να κανω?? πρωτη κατοικια κατασχετουν??δεν εχω κατι αλλο στο ονομα μου
sinnerman
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Νοε 2006
- Like
- 19
- Πόντοι
- 166
Στεγαστικο το δανειο?Egv εχω ενα δανειο και εχω να πληροσω απο το μαιο..μου το βγαλαν ολα απετιτο, τι μπορω να κανω?? πρωτη κατοικια κατασχετουν??δεν εχω κατι αλλο στο ονομα μου
kosnik26
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Σεπ 2009
- Like
- 20
- Πόντοι
- 366
Egv εχω ενα δανειο και εχω να πληροσω απο το μαιο..μου το βγαλαν ολα απετιτο, τι μπορω να κανω?? πρωτη κατοικια κατασχετουν??δεν εχω κατι αλλο στο ονομα μου
α) πούλα το niva
b)τι εξασφάλιση τους έχεις δώσει?(υπάρχει εγυυητής?υποθήκη?)
ψ)βρες έναν δικηγόρο να ρωτήσεις , γιατί εδώ μέσα...
![Μαλακία :jerking: :jerking:](/forum/styles/default/xenforo/smilies/bou_smilies/jerking.gif)
![Μαλακία :jerking: :jerking:](/forum/styles/default/xenforo/smilies/bou_smilies/jerking.gif)
(μην πάρουμε κανέναν στον λαιμό μας και μιλώ εκ μέρους όλων, τόσο για όσους δίνουν νομικές όσο και για εκείνους που παρέχουν ιατρικές συμβουλές εδώ μέσα, όλα αυτά θα πρέπει να λαμβάνονται ως απλές γνώμες και μόνον)
Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)
- Απαντήσεις
- 226
- Εμφανίσεις
- 13K
- Απαντήσεις
- 290
- Εμφανίσεις
- 79K
- Απαντήσεις
- 136
- Εμφανίσεις