Νέα

Ξενοίκιαστα σπίτια ούτε λέπι και πανάκριβα!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Jules_Jordan
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 452
  • Εμφανίσεις 18K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

patrick

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2007
Κριτικές
4
Like
388
Πόντοι
26
Λοιπόν για όσους ενοικιάζουν και φοβούνται μην τους αφήσουν ενοίκια μέσα ή ζημιές μια πολύ καλή λύση είναι η νομική προστασία εκμίσθωσης ακινήτου.Ειναι στο περίπου σαν το αμάξι συμβόλαιο ασφάλειας/προστασιας απο τυχών Μ...κες.Εμενα πέρυσι μου χρειάστηκε από ενα μικρο μαγαζάκι που νοικιαζα εφυγε και με έβαλε μεσα 3 περίπου καθαρα μηνιάτικα 1100 ευρω +κάτι ζημιουλες εσωτερικα.Μου λεει περισσότερα θα σου στοιχίσουν οι δικηγοροι κλητηρας κτλ.Δεν ηξερε ο κακομοίρης οτι είχα ασφαλίσει το συμβόλαιο.Το λοιπον κατευθείαν καταγγελία στην νομική εταιρεία. τον κηνηγησε χωρις να κουνήσω δαχτυλάκι και να πληρώσω ευρώ.Και τα πηρα και με το παραπάνω  :grin:

Αυτό είναι πολύ χρήσιμο. Για δώσε περισσότερες πληροφορίες...

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Ξεφύγαμε από το θέμα;

Εκτός από την εξήγηση του airbnb, υπάρχει άλλος λόγος γιατί τα γαμοενοίκια έχουν ξεφύγει στον Θεό;

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Ξεφύγαμε από το θέμα;

Εκτός από την εξήγηση του airbnb, υπάρχει άλλος λόγος γιατί τα γαμοενοίκια έχουν ξεφύγει στον Θεό;
Μεσιτης μου εχει πει οτι τα ενοικια οντως κινουνται ανοδικα επειδη ο ιδιοκτητης θα μετακυλησει ολα τα υπερογκα βαρη που επιβαλλει το κρατος. ΕΝΦΙΑ,πιστοποιητικα μηχανικου, πιστοποιητικα ηλεκτρολογου, αυξηση φορου εισοδηματος απο ενοικια. Θα παιρνει ο ενοικιαστης επιδοματα, ο ιδιοκτητης συνεχεια θα πληρωνει και μετα θα απαιτει ο νοικαρης να κατσει και τσαμπα; Να λειπει.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Ναι αλλά αν του μένει ανοίκιαστο δεν είναι καλύτερα να χαμηλώσει την τιμή;

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Κριτικές
3
Like
11.335
Πόντοι
3.936
Ναι αλλά αν του μένει ανοίκιαστο δεν είναι καλύτερα να χαμηλώσει την τιμή;
Ποτε ναι ποτέ όχι με πάντα τον κίνδυνο να μην πάρει άλλο νοίκι εκτός από τα πρώτα! Νέες οικοδομές δεν χτίζονται άρα δεν υπάρχουν σπίτια στην αγορά. 4 μήνες έψαχνα σπίτι μέχρι 600 ευρώ νομίζοντας ότι θα είναι κάτι αξιόλογο τελικά εκανα λάθος! Οποίος δεν εχρι ψάξει για σπίτι δεν μπορεί να ξέρει τι ζόρι είναι! Τελικά βρήκα από σπόντα! Επίσης προσοχή σε μεσίτες 4 διαφορετικοί μου έδειξαν το ίδιο σπίτι που είχα απορρίψει με διαφορετικά χαρακτηρίστηκα αγγελίας!

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
Λοιπόν για όσους ενοικιάζουν και φοβούνται μην τους αφήσουν ενοίκια μέσα ή ζημιές μια πολύ καλή λύση είναι η νομική προστασία εκμίσθωσης ακινήτου.Ειναι στο περίπου σαν το αμάξι συμβόλαιο ασφάλειας/προστασιας απο τυχών Μ...κες.Εμενα πέρυσι μου χρειάστηκε από ενα μικρο μαγαζάκι που νοικιαζα εφυγε και με έβαλε μεσα 3 περίπου καθαρα μηνιάτικα 1100 ευρω +κάτι ζημιουλες εσωτερικα.Μου λεει περισσότερα θα σου στοιχίσουν οι δικηγοροι κλητηρας κτλ.Δεν ηξερε ο κακομοίρης οτι είχα ασφαλίσει το συμβόλαιο.Το λοιπον κατευθείαν καταγγελία στην νομική εταιρεία. τον κηνηγησε χωρις να κουνήσω δαχτυλάκι και να πληρώσω ευρώ.Και τα πηρα και με το παραπάνω  :grin:
Μαλιστα. Και ελεγα, θα γραφτει κι αυτο, δεν θα γραφτει?
Ποια νομικη εταιρια ρε τύπε?
Απλως προκειται για νεα "φρουτα", κατι νεες εισπρακτικες εταιρίες που εχουν ως κυριο αντικειμενο την εισπραξη ενοικίων. Πρόκειται για εντελως παρανομη δραστηριότητα που προσομοιαζει με μπραβιλίκι. Ελαχιστη σχεση εχουν με "νομικες εταιριες" (τι ορος ειναι παλι αυτος?) και αμφιβαλλω αν εχουν εστω εναν δικηγορο στις υπηρεσίες τους.

Το να μιλας για "ασφαλεια συμβολαιου" ειναι εντελως ανακριβές.
Ασφαλεια σημαινει οτι εκανες συμβαση με μια ασφαλιστική εταιρία να σου πληρωσει τα ενοικια που τυχον δεν θα εισπραξεις, εχοντας καταβάλει σχετικο ασφαλιστρο. Αυτο ναι, θα ηταν νομιμο. Εκει θα ειχες ασφαλίσει τον "κίνδυνο" της μη πληρωμής σου και θα τον είχε αναλαβει η ασφαλιστικη εταιρία.

scooter

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2017
Like
18
Πόντοι
0
Μαλιστα. Και ελεγα, θα γραφτει κι αυτο, δεν θα γραφτει?
Ποια νομικη εταιρια ρε τύπε?
Απλως προκειται για νεα "φρουτα", κατι νεες εισπρακτικες εταιρίες που εχουν ως κυριο αντικειμενο την εισπραξη ενοικίων. Πρόκειται για εντελως παρανομη δραστηριότητα που προσομοιαζει με μπραβιλίκι. Ελαχιστη σχεση εχουν με "νομικες εταιριες" (τι ορος ειναι παλι αυτος?) και αμφιβαλλω αν εχουν εστω εναν δικηγορο στις υπηρεσίες τους.

Το να μιλας για "ασφαλεια συμβολαιου" ειναι εντελως ανακριβές.
Ασφαλεια σημαινει οτι εκανες συμβαση με μια ασφαλιστική εταιρία να σου πληρωσει τα ενοικια που τυχον δεν θα εισπραξεις, εχοντας καταβάλει σχετικο ασφαλιστρο. Αυτο ναι, θα ηταν νομιμο. Εκει θα ειχες ασφαλίσει τον "κίνδυνο" της μη πληρωμής σου και θα τον είχε αναλαβει η ασφαλιστικη εταιρία.
googlare Νομική προστασία μισθωμάτων ή Νομική προστασία εκμισθωμένου ακινήτου ή πρώτη εταιρεία που θα σου βγάλει είναι και μια απο αυτές(υπαρχουν και άλλες)δεν ξέρω αν είναι παράνομο,δεν ξέρω αν χρησιμοποιώ σωστά τους όρους νομικούς ή όχι το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν πλήρωσα κλητήρες και έξοδα δικηγόρου κτλ...και τα λεφτά μου τα πήρα τα υπόλοιπα λόγια να λέμε, και την δουλειά μου την έκανα!!

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Ποτε ναι ποτέ όχι με πάντα τον κίνδυνο να μην πάρει άλλο νοίκι εκτός από τα πρώτα! Νέες οικοδομές δεν χτίζονται άρα δεν υπάρχουν σπίτια στην αγορά. 4 μήνες έψαχνα σπίτι μέχρι 600 ευρώ νομίζοντας ότι θα είναι κάτι αξιόλογο τελικά εκανα λάθος! Οποίος δεν εχρι ψάξει για σπίτι δεν μπορεί να ξέρει τι ζόρι είναι! Τελικά βρήκα από σπόντα! Επίσης προσοχή σε μεσίτες 4 διαφορετικοί μου έδειξαν το ίδιο σπίτι που είχα απορρίψει με διαφορετικά χαρακτηρίστηκα αγγελίας!
Φίλε μου 600 ευρώ είναι πολύ πάνω από το δικό μου budget, μπορώ μέχρι 400 το πολύ.
Το καλό είναι πως δεν με χαλάει να μείνω κέντρο, αλλά πλέον το κέντρο είναι απλησίαστο.

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Κριτικές
3
Like
11.335
Πόντοι
3.936
Φίλε μου 600 ευρώ είναι πολύ πάνω από το δικό μου budget, μπορώ μέχρι 400 το πολύ.
Το καλό είναι πως δεν με χαλάει να μείνω κέντρο, αλλά πλέον το κέντρο είναι απλησίαστο.
Το 600 το ειπα για να καταλαβεις σε τι τιμες κινουνται τα νορμαλ σπιτια πλεον.

bordelman

Μέλος
Εγγρ.
2 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
16
Πόντοι
16
καλημέρα συναγωνιστές για ενοίκια σε περιοχές Αγ. Μελετίου - Πλ. Βικτωρίας - Μάρνη και Γκάζι - Μεταξουργείο - Βοτανικός ξέρετε πόσο πάνε για σπιτι μικρο 30 εως 40 τετραγωνικά? Θα βρώ τίποτα λέτε η θα φάω τα αρχίδια μου και που ειναι καλυτερα να ψαξω στη χρυση ευκαιρία? Αυτές οι περιοχές που έβαλα είναι κοντά στα γνωστά σπίτια?

Νίο

Μέγας
Εγγρ.
24 Ιουν 2018
Κριτικές
6
Like
11.569
Πόντοι
3.936
Τώρα που έχουν γλυκαθεί στο μαύρο χρήμα τα airbnb.. Και με τους λαθρομεταναστες που ενοικιάζουν ακόμη και αποθήκες, αντε να βρεις.. κατι ποιοτικό και οχι πολύ ακριβό.

trelokotsidou

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
400
Πόντοι
26
Καλά σας κάνουν.Φάτε πούτσα τώρα ασάλιωτη.Όταν νοίκιαζα τη γκαρσονιέρα μου στο κέντρο της Αθήνας με κάνανε άλογο και έτρεχα και δεν έφτανα με τα φέσια που μου έριχναν.Το σπίτι που δούλεψα με κόπο να το αποκτήσω το είχα στην πένα και μου το κάνανε μπουρδέλο.Σταμάτησα να το νοικιάζω και βρήκα την υγεία μου.Σε κανένα καριόλη πλέον.Όταν τα πηδάτε τα σπίτια του κοσμάκη είναι καλά.Τώρα πάρτε μαντίλι να κλάψετε βρωμιάρηδες.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Καλά σας κάνουν.Φάτε πούτσα τώρα ασάλιωτη.Όταν νοίκιαζα τη γκαρσονιέρα μου στο κέντρο της Αθήνας με κάνανε άλογο και έτρεχα και δεν έφτανα με τα φέσια που μου έριχναν.Το σπίτι που δούλεψα με κόπο να το αποκτήσω το είχα στην πένα και μου το κάνανε μπουρδέλο.Σταμάτησα να το νοικιάζω και βρήκα την υγεία μου.Σε κανένα καριόλη πλέον.Όταν τα πηδάτε τα σπίτια του κοσμάκη είναι καλά.Τώρα πάρτε μαντίλι να κλάψετε βρωμιάρηδες.

Ετσι ειναι. Να παρεις το ενοικιο που ηταν και χαμηλο, βγαλε εφορια, εξοδα (πχ αλλαξε ο καυστηρας, ο ανελκυστηρας στη πολυκατοικια και πληρωνει ο ιδιοκτητης κι ας μη μενει μεσα). Να βρεθει και καποιος να το διαλυσει το σπιτι η να σταματησει να πληρωνει ενοικιο, κοινοχρηστα, απλως επειδη γουσταρει. Και να τρεχεις και στην ΕΥΔΑΠ να δεις αν εχει αφησει κι εκει απληρωτους λογαριασμους. Και  υπαρχει και παντα ο κινδυνος να βρεθουν κακοπροαιρετοι ενοικιαστες που θα κανουν ζημιες στο σπιτι. Επειδη μενουν μεσα και αδιαφορησαν (πχ τρεχει μια βρυση και αντι να φροντισουν αμεσως αδιαφορουν και γινονται ζημιες στο σπιτι), η προκαλουν ζημιες επιτηδες. Να μη μπορει αλλο καποιος να μενει στο σπιτι κι ας μην εχει τελειωσει το συμβολαιο, το καταλαβαινω. Κατι του ετυχε, ανθρωπινο. Συνεννοειται με τον ιδιοκτητη, τακτοποιουνται ολα, και φευγει. Ελα ομως που υπαρχουν και καποιοι που δε πληρωνουν τιποτα, δυστροπουν, σταματανε να σηκωνουν τηλεφωνα, και απλως δε φευγουν απο το διαμερισμα προτου τους ερθουν χαρτια απο δικηγορους, με κλητηρες απο δικαστηρια κλπ. Και καθονται οσο μπορουν παραπανω, τσαμπα φυσικα. Οι νομοι ολοι υπερ των ενοικιαστων ηταν. Μπαινεις τελικα στο σπιτι σου, αφου ομως εχεις ξοδεψει του κοσμου τα χρηματα στα εξοδα που απαιτουνται.. Και μετα θα πρεπει τα χρωστουμενα, να βρεις αν εχουν χρηματα και που, για να εκτελεστει η δικαστικη αποφαση.

Το να μενει ενα διαμερισμα ξενοικιαστο, ανεκμεταλευτο, δεν ειναι λυση.

1) Υπαρχουν πλεον ασφαλειες νομιζω που με ενα ποσο το χρονο, ασφαλιζεις το σπιτι ωστε αν συμβει κατι, εχεις καλυψη για νομικα και λοιπα εξοδα. Δεν ειμαι σιγουρος γι αυτο, θελει ψαξιμο.
2) Δε το χειριζεσαι εσυ το διαμερισμα αλλα το αναθετεις σε μεσιτη, ανθρωπο εμπιστοσυνης και ικανο. Δινοντας σε καθε ενοικιαση ενα ποσο. Πχ μισο ενοικιο. Αναλαμβανει να το "τρεξει" ο ιδιος σε συνεργασια με τον ιδιοκτητη. Υποψηφιους ενοικιαστες θα αναλαβει να τους περασει απο ελεγχο βαζοντας μεσα τους καλυτερους ανθρωπους που θα κρινει εκεινος. Αυτη ειναι η δουλεια του και ξερει. Κατι που δε θα μπορουσε να κανει ο ιδιοκτητης. Αποτελεσμα. Πληρωνεις αμοιβη μεσιτη, εχεις ομως το κεφαλι σου ησυχο. Τουλαχιστον απο το να το νοικιαζες ο ιδιος.

sexybay

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Κριτικές
10
Like
52
Πόντοι
606
Εγιναν ολα airb&b αναγκαστικα γιατι σε λιγο θα πληρωναμε για να μενει μεσα καποιος! Ετσι βγηκαν τα κιτρινα γιλεκα στην Γαλλια.... εδω που ειναι τα γιλεκακια?

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Like
528
Πόντοι
36
"2) Δε το χειριζεσαι εσυ το διαμερισμα αλλα το αναθετεις σε μεσιτη, ανθρωπο εμπιστοσυνης και ικανο. Δινοντας σε καθε ενοικιαση ενα ποσο. Πχ μισο ενοικιο. Αναλαμβανει να το "τρεξει" ο ιδιος σε συνεργασια με τον ιδιοκτητη. Υποψηφιους ενοικιαστες θα αναλαβει να τους περασει απο ελεγχο βαζοντας μεσα τους καλυτερους ανθρωπους που θα κρινει εκεινος. Αυτη ειναι η δουλεια του και ξερει. Κατι που δε θα μπορουσε να κανει ο ιδιοκτητης. Αποτελεσμα. Πληρωνεις αμοιβη μεσιτη, εχεις ομως το κεφαλι σου ησυχο. Τουλαχιστον απο το να το νοικιαζες ο ιδιος. "

Εαν αναφερεσαι σε one time payment προς τον μεσιτη για να κανει το ξεδιαλεγμα, αντε να πω οτι εχει ΙΣΩΣ καποια λογικη. (αν και αυτος ισως εισπραξει ΚΑΙ απο τον ενοικιαστη με καποιον τροπο αμοιβη) Επειτα, πες οτι ΔΕΝ ΒΡΙΚΕΙ σωστα ατομα να το νοικιασουν? λες να αφησει να χαθει η ευκαιρια, και να μην σου πασαρει ως νοικαρης τον μη-χειρον, ως ...βελτιστον?

Εαν ομως αναφερεσαι σε on-going νταβατζιλικι... !!!...
Δε συμφερει!!!!!
Μισο νοικι ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μεγαλη αμοιβη για να συμφερει.
ΠΧ. Νοικι 300
Μισο =150Ε
Φορολογησαι στα 300Ε/μηνα (δηλ. για εισοδημα ετησιο 3600Ε) πχ. ευκολα 20-30% εαν εχεις και αλλα εισσοδηματα, οποτε ~-900Ε, αρα 2700 (δηλ. ~225Ε/μηνα -150Ε= 75Ε/μηνα !!!!!) ΔΙΟΤΙ η αμοιβη του μεσιτη (αποδειξη παροχης υπηρεσιων ΔΕΝ ΕΚΠΙΠΤΕΙ απο το εισοδημα σου, εκτος κι αν εχεις επαγγελματικη δραστηριοτητα τετοια που δικαιολογει κατι τετοιο, δηλαδη πιασε το αυγο και κουρευτο!)
Δηλ. για 75Ε(μετα φορων) ανα μηνα (900Ε ετησια) εχεις τον αλλον μεσα και οποιαδηποτε ζημια γινει (κοινοχρηστη των ιδιοκτητων ΕΙΤΕ εντος του διαμερισματος θα κληθεις να πληρωσεις!!!).
Και ο μεσιτης (παρασιτικος ρολος) τσεπωνει τα 150Ε κανοντας καποια τηλεφωνα ή καποπια βολτα απο εκει (και πλησιον αλλων διαμερισματων) εαν χριεαστει -αφου ειδικευεται σε περιοχες ετσι κι αλλιως.
Ο ιδιοκτητης βαζει ΟΛΗ την περιουσια και την επισφαλεια και ο μεσιτης ρουφαει το μηνιατικο για να κανει τι? να σωσει τι? να βουλωσει με το δαχτυλο την τρυπα στη αποχετευση εαν τρυπησει και αρχισουνε να βαγινουνε τα σκατα μας δουλευεις ρε φιλαρα?
ΥΠερβολικα μεγαλο τιμημα, και κατι μου λεει οτι ΤΕΧΝΙΕΝΤΩς ΠΑΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕΙΣ σαν μια ΛΟΓΙΚΗ ΑΜΟΙΒΗ/ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

Μειστης εισαι "new beginning"?

Μακρυααααααααα οσοι μπορειτε απο παρασιτικες, νταβατζοδουλειες.

Ειτε μονοι σας (δεν ειναι δα και δυσκολο)

Ειτε αφηστε το κλειστο και αξιοποιηστε το με αλλον τροπο.

(πχ βαλετ ενα φιλο σας να στιβαξει εκει το νοικοκυριο του αφου σκοπευει να φυγει στο εξωτερικο και θα σας κερασει 2 φορες τσιπουρα να τα πειτε σαν φιλαρακια , ειτε θα σας φιλοξενησει στη νεα χωρα του για να τον δειτε και να ανοιξετε κιολας και οριζοντες) Και οταν οι συγκυριες αλλαξουν ξανακανετε κινηση ενοικιασης.

Νίο

Μέγας
Εγγρ.
24 Ιουν 2018
Κριτικές
6
Like
11.569
Πόντοι
3.936
Έχω έναν συνάδελφο που ενοικιάζει ένα δυάρι στην ν.σμύρνη σε πολυκατοικία σχεδόν 20 ετίας, και στα 12 χρόνια έχει δώσει
60.000e σε ενοίκια. Τώρα τελευταία του έχει κάνει επίσημο χαρτί στην εφορία ο σπιτονοικοκυρης του, τα τελευταία 2 χρόνια
με το ζόρι, με το μαιμού ποσό των 80e.Τα υπόλοιπα μαύρα φυσικα, και άμα θέλει.Το διαμέρισμα μέσα εξω το έχει στην τρίχα..   :)

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Like
528
Πόντοι
36
Καλα εσυ τωρα τι βγαζεις κακια και σε ποιον εδω μεσα? Τι κουβαλας μεσα σου για να το βγαζεις με αυτον τον τροπο?
Σε ποιον απευθυνεσαι και του προτεινεις να παρει μαντηλι να κλαψει? Το μεσο μελος εδω μεσα δε νομιζω οτι ευθυνεται σε τετοιο βαθμο στις καταστρφοφες των σπιτιων...

Οσο για την κατασταση σου , κι εσενα, δεν ειναι καλυτερη.
εχεις ενα σπιτι που εχεις αποφασισει ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙΣ απο αυτο (ζηταει, δεν αποδιδει).
Δεν ειναι και για να χαιρεσαι κι εσυ!

Κοιτα να βελτιστοποιησεις την διαχειριση του, για να μειωνεις την χασουρα σου.
Σε αυτο το καναλι μπορεις μονο να κινεισαι για την ωρα.
Cool down... !

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
"2) Δε το χειριζεσαι εσυ το διαμερισμα αλλα το αναθετεις σε μεσιτη, ανθρωπο εμπιστοσυνης και ικανο. Δινοντας σε καθε ενοικιαση ενα ποσο. Πχ μισο ενοικιο. Αναλαμβανει να το "τρεξει" ο ιδιος σε συνεργασια με τον ιδιοκτητη. Υποψηφιους ενοικιαστες θα αναλαβει να τους περασει απο ελεγχο βαζοντας μεσα τους καλυτερους ανθρωπους που θα κρινει εκεινος. Αυτη ειναι η δουλεια του και ξερει. Κατι που δε θα μπορουσε να κανει ο ιδιοκτητης. Αποτελεσμα. Πληρωνεις αμοιβη μεσιτη, εχεις ομως το κεφαλι σου ησυχο. Τουλαχιστον απο το να το νοικιαζες ο ιδιος. "

Εαν αναφερεσαι σε one time payment προς τον μεσιτη για να κανει το ξεδιαλεγμα, αντε να πω οτι εχει ΙΣΩΣ καποια λογικη. (αν και αυτος ισως εισπραξει ΚΑΙ απο τον ενοικιαστη με καποιον τροπο αμοιβη) Επειτα, πες οτι ΔΕΝ ΒΡΙΚΕΙ σωστα ατομα να το νοικιασουν? λες να αφησει να χαθει η ευκαιρια, και να μην σου πασαρει ως νοικαρης τον μη-χειρον, ως ...βελτιστον?

Εαν ομως αναφερεσαι σε on-going νταβατζιλικι... !!!...
Δε συμφερει!!!!!
Μισο νοικι ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μεγαλη αμοιβη για να συμφερει.
ΠΧ. Νοικι 300
Μισο =150Ε
Φορολογησαι στα 300Ε/μηνα (δηλ. για εισοδημα ετησιο 3600Ε) πχ. ευκολα 20-30% εαν εχεις και αλλα εισσοδηματα, οποτε ~-900Ε, αρα 2700 (δηλ. ~225Ε/μηνα -150Ε= 75Ε/μηνα !!!!!) ΔΙΟΤΙ η αμοιβη του μεσιτη (αποδειξη παροχης υπηρεσιων ΔΕΝ ΕΚΠΙΠΤΕΙ απο το εισοδημα σου, εκτος κι αν εχεις επαγγελματικη δραστηριοτητα τετοια που δικαιολογει κατι τετοιο, δηλαδη πιασε το αυγο και κουρευτο!)
Δηλ. για 75Ε(μετα φορων) ανα μηνα (900Ε ετησια) εχεις τον αλλον μεσα και οποιαδηποτε ζημια γινει (κοινοχρηστη των ιδιοκτητων ΕΙΤΕ εντος του διαμερισματος θα κληθεις να πληρωσεις!!!).
Και ο μεσιτης (παρασιτικος ρολος) τσεπωνει τα 150Ε κανοντας καποια τηλεφωνα ή καποπια βολτα απο εκει (και πλησιον αλλων διαμερισματων) εαν χριεαστει -αφου ειδικευεται σε περιοχες ετσι κι αλλιως.
Ο ιδιοκτητης βαζει ΟΛΗ την περιουσια και την επισφαλεια και ο μεσιτης ρουφαει το μηνιατικο για να κανει τι? να σωσει τι? να βουλωσει με το δαχτυλο την τρυπα στη αποχετευση εαν τρυπησει και αρχισουνε να βαγινουνε τα σκατα μας δουλευεις ρε φιλαρα?
ΥΠερβολικα μεγαλο τιμημα, και κατι μου λεει οτι ΤΕΧΝΙΕΝΤΩς ΠΑΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕΙΣ σαν μια ΛΟΓΙΚΗ ΑΜΟΙΒΗ/ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

Μειστης εισαι "new beginning"?

Μακρυααααααααα οσοι μπορειτε απο παρασιτικες, νταβατζοδουλειες.

Ειτε μονοι σας (δεν ειναι δα και δυσκολο)

Ειτε αφηστε το κλειστο και αξιοποιηστε το με αλλον τροπο.

(πχ βαλετ ενα φιλο σας να στιβαξει εκει το νοικοκυριο του αφου σκοπευει να φυγει στο εξωτερικο και θα σας κερασει 2 φορες τσιπουρα να τα πειτε σαν φιλαρακια , ειτε θα σας φιλοξενησει στη νεα χωρα του για να τον δειτε και να ανοιξετε κιολας και οριζοντες) Και οταν οι συγκυριες αλλαξουν ξανακανετε κινηση ενοικιασης.

Εγω εχω να συγκρινω.
Οταν πηγαινα μονος μου να  δειχνω τα διαμερισματα που εχω, σε υποψηφιους ενοικιαστες. Απο το να ερχεται ο καθε πονηρος, ο καθε κακοπροαιρετος, με ο,τι συνεπαγεται αυτο για μετα. Μεχρι το πιο απλο,  να κλεινω ραντεβου για να δειξω το σπιτι, να πηγαινω στην ωρα μου περιμενοντας απ εξω, να παιρνω τηλεφωνο γιατι δεν ερχεται ο υποψηφιος νοικαρης, και να μου λεει κυνικα <Γιατι, ειχαμε ραντεβου;> Και δε μιλαμε για μια και δυο φορες. Να λειπει. Και αυτος που μπαινει τελικα μεσα, ποσο καλα μπορεις να τον κρινεις; Γιατι οπως βλεπει αυτος 10 διαμερισματα και νοικιαζει αυτο που θελει, ετσι κι εσυ ως ιδιοκτητης θα δεις 10 υποψηφιους ενοικιαστες, 1 ομως θα το νοικιασει. Τον οποιον πρεπει να διαλεξεις οτι ειναι σωστος. Εχεις αυτη τη σιγουρια οπως εχει ενας μεσιτης που ειναι η δουλεια του; Αναθετοντας την ενοικιαση στον μεσιτη, δε μου εχει σημειωθει καποιο σοβαρο προβλημα. Θεματα παντα δημιουργουνται. Οχι κατι που δε λυνεται ομως.

Εσυ μπορει να προτιμας να μη πληρωσεις τον μεσιτη. Το εχω ακουσει και απο αλλους αυτο. -<Κοροιδο ειμαι να πληρωσω; Για κατι που μπορω να κανω ο ιδιος; Την ενοικιαση.> -<Καλα κανεις. Και τωρα το διαμερισμα σε ποιον το εχεις νοικιασμενο; Ποσο;> -<Σε κανεναν. Απο τοτε που ειχα καποιον και εφυγε και αφησε φεσια και εκανε ζημιες, το εχω κλειστο το σπιτι.>

Ωραια λυση.

Γιατι λες οτι ο μεσιτης μπορει  να παρει αμοιβη ΚΑΙ απο τον ενοικιαστη; Εννοειται θα παρει. Υπηρεσια του προσφερει. Σε πωλησεις και ενοικιασεις, αμοιβη θα παρει και απο τα δυο μερη της συναλλαγης.  Πρωτη φορα το ακους;

ΠυρΚαυλος

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2019
Like
1.052
Πόντοι
201
Πριν περιπου 3 μηνες εψαχνα σπιτι στα κατω πατησια ... θα μου πει καποιος  σε ωραια περιοχη  εψαχνες σπιτι ...  τελος παντων ενας  συγγενης μου με  εφερε  σε  επαφη  με μια παλια  γειτονισα του  που ειχε κλειστο  το πατρικο της  στην    οδο χαιρετη    για οσους  ξερουν την περιοχη κοντα  στη  δαγκλη , πηγα λοπον  να το δω  ενα δυαρι παλιο , κτισμα του 55  σε  σχετικα  καλη κατασταση ηθελε  καποια μερεμετια  ....  το  θεμα ειναι πως  μου ζητησε 250  ευρω ενοικιο  αλλα  στο  συμβολαιο να γραψει μονο  80  αχαχαχαχα φυσικα και  αρνηθηκα  και απο οτι  γνωριζω ακομα  ψαχνει για νοικαρη.....ειλικρινα  δεν  ξερω  θεωρουν τους εαυτους τους  εξυπνους , εμας  μαλακες, ακομα δεν εχω καταλαβει ..... ας τα  νοικιασουν  σε πακηδες  να τα μακελεψουν  εφοσον  δε θελουν  σοβαρους ενοικιαστες.

athinaios44

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Μαΐ 2018
Like
53.985
Πόντοι
12.756
την εχουν δει καπως οι ιδιοκτητες αλλα θα στρωσει η κατασταση σε κανα χρονο περιπου πιστευω,οταν αρχιζουν οι πουτσιες απο airbnb να πεφτει η ζητηση,να τους γαμει η φορολογια και να τους γαμανε τα σπιτια αυτοι που ηδη ειναι μεσα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom