Καλά σας κάνουν.Φάτε πούτσα τώρα ασάλιωτη.Όταν νοίκιαζα τη γκαρσονιέρα μου στο κέντρο της Αθήνας με κάνανε άλογο και έτρεχα και δεν έφτανα με τα φέσια που μου έριχναν.Το σπίτι που δούλεψα με κόπο να το αποκτήσω το είχα στην πένα και μου το κάνανε μπουρδέλο.Σταμάτησα να το νοικιάζω και βρήκα την υγεία μου.Σε κανένα καριόλη πλέον.Όταν τα πηδάτε τα σπίτια του κοσμάκη είναι καλά.Τώρα πάρτε μαντίλι να κλάψετε βρωμιάρηδες.
Ετσι ειναι. Να παρεις το ενοικιο που ηταν και χαμηλο, βγαλε εφορια, εξοδα (πχ αλλαξε ο καυστηρας, ο ανελκυστηρας στη πολυκατοικια και πληρωνει ο ιδιοκτητης κι ας μη μενει μεσα). Να βρεθει και καποιος να το διαλυσει το σπιτι η να σταματησει να πληρωνει ενοικιο, κοινοχρηστα, απλως επειδη γουσταρει. Και να τρεχεις και στην ΕΥΔΑΠ να δεις αν εχει αφησει κι εκει απληρωτους λογαριασμους. Και υπαρχει και παντα ο κινδυνος να βρεθουν κακοπροαιρετοι ενοικιαστες που θα κανουν ζημιες στο σπιτι. Επειδη μενουν μεσα και αδιαφορησαν (πχ τρεχει μια βρυση και αντι να φροντισουν αμεσως αδιαφορουν και γινονται ζημιες στο σπιτι), η προκαλουν ζημιες επιτηδες. Να μη μπορει αλλο καποιος να μενει στο σπιτι κι ας μην εχει τελειωσει το συμβολαιο, το καταλαβαινω. Κατι του ετυχε, ανθρωπινο. Συνεννοειται με τον ιδιοκτητη, τακτοποιουνται ολα, και φευγει. Ελα ομως που υπαρχουν και καποιοι που δε πληρωνουν τιποτα, δυστροπουν, σταματανε να σηκωνουν τηλεφωνα, και απλως δε φευγουν απο το διαμερισμα προτου τους ερθουν χαρτια απο δικηγορους, με κλητηρες απο δικαστηρια κλπ. Και καθονται οσο μπορουν παραπανω, τσαμπα φυσικα. Οι νομοι ολοι υπερ των ενοικιαστων ηταν. Μπαινεις τελικα στο σπιτι σου, αφου ομως εχεις ξοδεψει του κοσμου τα χρηματα στα εξοδα που απαιτουνται.. Και μετα θα πρεπει τα χρωστουμενα, να βρεις αν εχουν χρηματα και που, για να εκτελεστει η δικαστικη αποφαση.
Το να μενει ενα διαμερισμα ξενοικιαστο, ανεκμεταλευτο, δεν ειναι λυση.
1) Υπαρχουν πλεον ασφαλειες νομιζω που με ενα ποσο το χρονο, ασφαλιζεις το σπιτι ωστε αν συμβει κατι, εχεις καλυψη για νομικα και λοιπα εξοδα. Δεν ειμαι σιγουρος γι αυτο, θελει ψαξιμο.
2) Δε το χειριζεσαι εσυ το διαμερισμα αλλα το αναθετεις σε μεσιτη, ανθρωπο εμπιστοσυνης και ικανο. Δινοντας σε καθε ενοικιαση ενα ποσο. Πχ μισο ενοικιο. Αναλαμβανει να το "τρεξει" ο ιδιος σε συνεργασια με τον ιδιοκτητη. Υποψηφιους ενοικιαστες θα αναλαβει να τους περασει απο ελεγχο βαζοντας μεσα τους καλυτερους ανθρωπους που θα κρινει εκεινος. Αυτη ειναι η δουλεια του και ξερει. Κατι που δε θα μπορουσε να κανει ο ιδιοκτητης. Αποτελεσμα. Πληρωνεις αμοιβη μεσιτη, εχεις ομως το κεφαλι σου ησυχο. Τουλαχιστον απο το να το νοικιαζες ο ιδιος.