Η συνομιλία Τόμσεν -- Βελκουλέσκου, όπως την καταλαβαίνω εγώ (και η Καθημερινή) δείχνει ένα ΔΝΤ περισσότερο "φιλικό" προς την Ελλάδα από όσο η Κομισιόν. Ζητά χαμηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα το 2018, και απόφαση για μείωση του χρέους μέσα σε λίγες εβδομάδες. Βλέπω οτι στα φιλοκυβερνητικά μέσα (π.χ. ΕΦΣΥΝ) διαβάζουν το αντίθετο, οτι δηλαδή το ΔΝΤ είναι το πιο σκληρό. Θα χαθούμε στη μετάφραση, και στο τέλος θα χάσουμε κι ό,τι θετικό υπάρχει στην στάση του ΔΝΤ ..
Σε κάθε περίπτωση, ο Τσίπρας στάθηκε κωλόφαρδος εν όψει του μέχρι χθές αρνητικότατου κλίματος εναντίον του, πλην αν ο ίδιος "προκάλεσε την κωλοφαρδία του". Το κλίμα θα αναστραφεί τώρα, η δημοφιλία του θα ανακάμψει και μεγάλη μερίδα της ελληνικής κοινωνίας, ειδικά όσων έχουν πιστέψει το βολικό και απλουστευτικό αφήγημα ΣΥΡΙΖΑ, θα αρχίσει να ξανασυντάσσεται με το μέρος του.
Ένα είναι το σίγουρο κατά την εκτίμησή μου, ότι ο Πρωθυπουργός θα επιδιώξει απεμπλοκή του ΔΝΤ, ΑΔΙΑΦΟΡΩΣ αν αυτό συμφέρει ή μη τον τόπο, για να διατηρήσει το ακροατήριο του και να διατηρηθεί ο ίδιος στην εξουσία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ για μένα έχει δώσει πλήθος ενδείξεων κυνισμού και νοοτροπίας "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" με πρώτη σε γραμμή τις πολιτικές επεμβάσεις στην Δικαιοσύνη κατά παραβίαση του άρθρου 26 του Συντάγματος. Ως εκ τούτου δεν θα μου φανεί διόλου παράξενο αυτό να είναι άλλη μια προσπάθεια χειραγώγησης των πιο αφελών και μη επαϊόντων συμπολιτών μας.