Νέα

Warsaw - Βαρσοβία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα TLEVEND
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 16K
  • Εμφανίσεις 894K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

Egeanboy

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2011
Like
258
Πόντοι
36

Pecados

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2015
Like
139
Πόντοι
16
Απορώ πως επιβιώνει ο κύριος Σεβαλιέρ εκεί πέρα  :think:

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.939
Πόντοι
2.356
:new_shocked: :new_shocked: :new_shocked:

Να αλλάξεις το Nick σου αν πιστευεις πως ο καθοδηγητής σου ανατολικά του Όντερ καπνίζει οτιδήποτε :s&m_2: 

Είναι φυσικό ταλέντο δηλαδή;  :grin:

Πάντως πρέπει να κάνουμε μια καταδρομική όσοι γράφουμε εδώ.

Τα σενάρια είναι δύο.
Είτε θα μας δέσουν οι μπάτσοι ή θα μας κοπανάνε τίποτα πορτιέρηδες.
Κανά πούτσο να ρίξουμε χλωμό το κόβω.  :grin:

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Απορώ πως επιβιώνει ο κύριος Σεβαλιέρ εκεί πέρα  :think:

Δεν επιβιωνει. Για αυτο και εφτασε η πολυποθητη στιγμη , φτιαχνει βαλιτσες και βουυυυρρρρ... πατριδα !
Επιτελους μετα απο απειρα γλυψιματα, παρακαλια, πιεσεις, διπλωματια εφτασε η ωρα η εταιρεια μου να με παρει απο εδω και να με παει πισω εκει που ημουνα πριν ερθω.
Να πω μια γενικη εντυπωση για τη χωρα και μαλλον στο συγκρεκριμενο θρεντ δε θα ξαναασχοληθω και πολυ. Αφηνω κμαν να παιξει μπαλα πλεον :grin:
H χωρα γενικα τη δεκαετια του 90 βγηκε απο τη μαυρη σοβιετικη αποχη και τη δεκαετια του 80 που δεν ηταν καθολου καλη για αυτους. Ειχαν μια ελπιδα και αρχισαν σιωπηλα και αθορυβα να ανασυγκροτουν τη χωρα τους. Ενα ενα καταφερναν με πολυ κοπο να ξορκιζουν τα διαφορα φαντασματα του παρελθοντος και να πηγαινουν προς τη Δυση. Σκληρα με μεταναστευση στη Δυση, με εμβασματα κλπ.
Το 1999 μπηκαν στο ΝΑΤΟ ενα τεραστιο βημα για μια χωρα που ηταν η εδρα του Συμφωνου της Βαρσοβιας. Και το 2004 εγινε το μεγαλο βημα για αυτους να μπουνε στην Ευρωπαικη Ενωση. Απο τοτε η χωρα αλλαξε τελειως, πολυ θετικη ενεργεια και αυρα, αρχισε να εισρεει χρημα, επενδυσεις κλπ. Η διαφθορα και η εγληματικοτητα καταπολεμηθηκαν . Το 2009 στην καταιγιδα της κρισης ηταν η μονη χωρα που διατηρησε ρυθμους αναπτυξης στην Ευρωπη. Η αναθεση τους διοργανωσης του euro 2012 εφερε εναν ακομη μεγαλυτερο οργασμο επενδυσεων και δραστηριοτητων, καπελο σε οτι ηδη υπηρχε. Παραλληλα η Εκκλησια αρχισε να ισχυροποιειται και παλι μεσα στην κοινωνια.
Η χωρα πλεον ειχε εναν ανοιχτο δρομο προς το να γινει μια πληρης δυτικη χωρα, το ονειρο του καθε Πολωνου. Τοτε ηταν η περιοδος που η χωρα ηταν ανοιχτη, φιλελευθερη , ευρωπαικη, σα να θελαν να αποτιναξουν τους περιορισμους και τις πιεσεις του παρελθοντος
Αλλα μετα αρχισε το εργο να παιζεται αλλιως. Η αναπτυξη αρχισε να φερνει γκρινια οτι καποιοι ευνοουταν και καποιοι δεν επαιρναν καποιο μεριδιο απο την πια. Η Ε.Ε. αρχισε να φερνει μια αντιθεση οτι θελει να επιβληθει και ουσιαστικα να " αγοραστει" η χωρα απο ξενα κεφαλαια και να χασει την ανεξαρτησια της.
Αλλα κυριοτερα τα πραγματα αλλαξαν και οι Πολωνοι αρχισαν να την ακουνε καπως, απο τοτε που η Ρωσια αρχισε να καταβροχθιζει τη γειτονικη Ουκρανια. Για πρωτη φορα μετα απο αρκετα χρονια ο δρομος προς τη Δυση, τον καπιταλισμο κλπ, αρχισε να μπαινει σε αμφισβητηση. Απο τοτε οι Πολωνοι εγιναν πολυ πιο επιφυλακτικοι, ο εθνικισμος αρχισε να κυριαρχει, οπως και ο φοβος. Παραλληλα υπαρχει μια καχυποψια προς τη Δυση, υπαρχουν εκκλησης για εγγυησεις οτι σε καθε περιπτωση θα υπαρξει βοηθεια και απο την αλλη καχυποψια οτι η Δυση δε θα τηρησει τις δεσμεύσεις της. Το brexit επισης τους ανησυχησε παρα πολυ, καθως και τα ολα γεγονοτα με την Ελλαδα στην Ε.Ε. καθως εβλεπαν την Ε.Ε. σαν ενα διχτυ ασφαλειας και εγγυσης αναπτυξης για το μελλον, και τωρα το βλεπουν να αποσυντιθεται.
Η εποχη θυμιζει καπως τη δεκαετια του 30 οταν η γειτονικη χιτλερικη Γερμανια, αρχισε να καταβροχθιζει τις γειτονικες χωρες και οι Πολωνοι εκαναν δραματικες εκκλησεις προς τους Αγγλογαλλους, αλλα αυτοι αγρον αγοραζαν.
Επειδη ειχα ερθει στη χωρα και πιο πριν ειναι φανερη η αλλαγη κλιματος : απο φιελευθερη, ανετη, πιο ευρωπαικη, εχει γινει πιο νευρικη, εθνικιστικη και κλειστη. Αντανακλαστικα, καθως νοιωθουν καυτη την ανασα της Ρωσικης Αρκουδας και απο την αλλη δεν εμπιστευονται τους Δυτικους.
Πιστευω οτι στο οχι πολυ μακρινο μελλον θα επαναληφθει εδω ακομη ενα δραματικο 1795 ή ενα 1939 με καποιο τροπο.
Καλος λαος γενικα και φιλοπροοδος, δε θα ελεγα ειναι κακοι ανθρωποι. Αλλα δυστυχως με πολλα συμπλεγματα και νευρωσεις που τους κανει πολυ ευαλωτους .
Οσο για το ζουμι τις γκομενες, τα παμε και θα το πω , επειτα απο πολυ εμπειρια εδω. Οταν, οπου , οποτε ακουτε πολωνη, ενα πραγμα θα κανετε. ΜΑΚΡΙΑ, ΜΑΚΡΙΑ, ΜΑΚΡΙΑ! ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΑΡΓΑ!
Αυτα απο μενα, τιτλοι τελους, αλλα οποτε θελετε κατι να ρωτησετε εδω ειμαι.

ΥΓ . Θελω να πιστευω οτι δεν υπαρχει τουλαχιστον καποιο ατομο που πιστευει λεξη απο οσα γραφει ο ΚΜΑΝ. Αν μη τι αλλο θελω να νομιζω οτι τουλαχιστον σε αυτο μπορεσα να συμβαλω :grin:
Tα λεμε στα αλλα θρεντ :grin:

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.594
Πόντοι
4.765

Egeanboy

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2011
Like
258
Πόντοι
36
Κανά πούτσο να ρίξουμε χλωμό το κόβω.  :grin:
Μεγάλη απώλεια ο Fidel απο το θρέντ!

Πάμε τώρα στην πορνοεκδρομή που προτείνεις! Όλα εξαρτώνται απο τη χημεία της παρέας! Αν δηλαδή αρχίσει ο ένας στον άλλο και λεει "δείξε μας τι έλεγες" ή "φέρε γκόμενες στη παρέα"  τότε όλα θα γίνουν ανάποδα! Συνήθως παρέες αγνώστων δρουν ανταγωνιστικά μεταξί τους και διαλύονται!
Εγώ με τους δικούς μου είμαστε συμπαγείς, ξέρουμε τι θέλουμε, συνενοούμαστε με το μάτια, ξέρουμε να αβαντάρουμε και ξέρουμε να υποχωρούμε να προστατευουμε όποιον έχει γκόμενα και γενικώς να συνεργαζόμαστε αλλά και σε χρόνο "dt" να σπάμε σε υποπαρρέες για παιχνίδι 2Χ2 ή όταν τα μουνιά είναι λιγα κι εμείς πολλοί και πρέπει κάποιοι άλλοι να πάνε σε άλλο κλαμπ! Ξέρουμε ποιοί θα έχουν τα κλειδιά και έχουμε εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα συνδιασμών για το ποιός μπορεί να φορτώσει και ποιός θα περιμένει κάτω ή πως θα γίνει να μην ενοχληθεί το φόρτωμα με τη παρουσία δευτέρου σε διπλανό δωμάτιο! Και πολλά πολλά άλλα!! Είναι σχεδόν επιστήμη το Θέμα!!
Το συναντιώμαστε και πάμε να γαμήσουμε δεν υπάρχει έτσι απλά σε κανονικές γκόμενες απο καμάκι...

kavlomenos leon

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2015
Like
2
Πόντοι
16
Ένταξι δεν είπα κιόλας οτι δαχτυλιάζονται την ώρα που τους μιλάς για θέματα της δουλειάς στο πόστο τους!
Αλλά αν είσαι Βαλκάνιος υπερπουτσιστής στο διάλειμα για φαγητό μπορείς να ρίξεις έναν στη τουαλέτα!! Εγώ αν είμουν εκεί αυτό θα κυνηγούσα μόνο! Αν και πιστευω θα κατέληγα να πηδάω την προησταμένη στο γραφείο της....
Πολωνία όλα είναι πολύ πιο διαφορετικά απ'οτι δείχνουν!
βρεθηκες πουθενα με τον κμαν και σου εδωσε τα λιγμενα χαπια που πινει με παραισθησεις χαχαχαχ.σαν κλωνος του μιλας πλεον.σε ποιες ανατολικες χωρες πηγεσ τα τελευταια 8 χρονια  και ποσες φορες?πηγες βιλνιουσ,πολωνια και λβοβ απο οσο θυμαμε.εχω την καταληλη θεραπεια για σενα και τον αρχοντα κμαν αλλα πρεπει να ερθεται οδυσσο χαχαχαχαχ

Egeanboy

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2011
Like
258
Πόντοι
36

Πάμε τώρα στην πορνοεκδρομή που προτείνεις! Όλα εξαρτώνται απο τη χημεία της παρέας! Αν δηλαδή αρχίσει ο ένας στον άλλο και λεει "δείξε μας τι έλεγες" ή "φέρε γκόμενες στη παρέα"  τότε όλα θα γίνουν ανάποδα! Συνήθως παρέες αγνώστων δρουν ανταγωνιστικά μεταξί τους και διαλύονται!
Εγώ με τους δικούς μου είμαστε συμπαγείς, ξέρουμε τι θέλουμε, συνενοούμαστε με το μάτια, ξέρουμε να αβαντάρουμε και ξέρουμε να υποχωρούμε να προστατευουμε όποιον έχει γκόμενα και γενικώς να συνεργαζόμαστε αλλά και σε χρόνο "dt" να σπάμε σε υποπαρρέες για παιχνίδι 2Χ2 ή όταν τα μουνιά είναι λιγα κι εμείς πολλοί και πρέπει κάποιοι άλλοι να πάνε σε άλλο κλαμπ! Ξέρουμε ποιοί θα έχουν τα κλειδιά και έχουμε εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα συνδιασμών για το ποιός μπορεί να φορτώσει και ποιός θα περιμένει κάτω ή πως θα γίνει να μην ενοχληθεί το φόρτωμα με τη παρουσία δευτέρου σε διπλανό δωμάτιο! Και πολλά πολλά άλλα!! Είναι σχεδόν επιστήμη το Θέμα!!
Το συναντιώμαστε και πάμε να γαμήσουμε δεν υπάρχει έτσι απλά σε κανονικές γκόμενες απο καμάκι...
Προσωπικά στα ταξίδια μου δεν έχω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν! Ούτε οι φίλοι μου εκτος αν είναι κάποιος πολύ μικρότερος σε ηλικία και τον έχουμε για να μαθαίνει...
Έχουμε άνετα δωμάτια! Πριν βγούμε πίνουμε τα ποτά μας και κάνουμε χαβαλέ! Στα κλάμπ είμαστε μια Νορμάλ παρέα που όμως θέλουμε δεν θέλουμε λόγω διαφορετικότητας ταράζουμε τα νερά και το περιβάλλον ανακατεύεται! Τα έχω περιγράψει τι έγινε μανιάνα όταν όλοι παρακαλούσαν να φορτώσουμε μήπως τους μείνει τίποτα  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

Egeanboy

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2011
Like
258
Πόντοι
36
βρεθηκες πουθενα με τον κμαν και σου εδωσε τα λιγμενα χαπια που πινει με παραισθησεις χαχαχαχ.σαν κλωνος του μιλας πλεον.σε ποιες ανατολικες χωρες πηγεσ τα τελευταια 8 χρονια  και ποσες φορες?πηγες βιλνιουσ,πολωνια και λβοβ απο οσο θυμαμε.εχω την καταληλη θεραπεια για σενα και τον αρχοντα κμαν αλλα πρεπει να ερθεται οδυσσο χαχαχαχαχ
Μάθε να διαβάζεις σου λέω εγω! Ότι θές θυμάσαι! Βιλνιους, Λβωβ,Μουκάτσεβο, Κίεβο, Πράγα, 5-10 πόλεις Πολωνία, Οστράβα, Βουκουρέστι,
Σε κάποια μέρη πήγα παραπάνω φορές απο μια είτε με επιτυχία είτε χωρίς...

kavlomenos leon

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2015
Like
2
Πόντοι
16

τετειες δουλειες δεν γινονται με παρεα.ο πορνοταξιδιοτης παντα μονος παει.η παρεα ειναι μονο για να ανοιγουν βοτκες και να πινουν μονοι μεταξυ τους και μονο να κοιτανε.ετσι ειναι οι κυπριοι και ελληνες,βοτκα με την παρεα,πανω τα χερια χορο και καμακι με τα ματια.δεν παιζει αυτο που λεσ ανατολικη ευρωπη να παιξεις με τους φιλους.κιεβο που ξερω καλα θα φυγεις το λιγοτερο παραλυτος απο το ξυλο απο τετειο σκηνικο.μονο την μερα παιζεις και μονος!την νυχτα μονο κερεασακιας καλυνικτακιας.αν προσεξεσ δεν γραφω για τις επιτυχιες μου ουκρανια αλλα μονο τις αποτυχιες.ετσι για να σας προβληματιζω και να βγαλετε απο το μυαλο οτι φανταζεσται για εκει.οπως ειπεσ επιδει δεν μπορω εγω δεν σημαινει δεν μπορει καπειος αλλος χαχαχαχαχ για αυτο σου ειπα και παλαιοτερα που ελεγες για τους ομορφους γυμνασμενους φιλους σου οτι εκει θα αποτυχουν.χιλιαδες παιδεια απο κυπρο ομορφα και γυμνασμενα μεχρι γεροντοπαλικαρα που νομιζαν ειναι εφηβοι και καμακια συναντησα τα τελευταια αντε να σου πω τα τελαυταια 15 χρονια που δεχομε να τουσ συναντησω και κανενας δεν ξαναηρθε!συμπτωση?ο ενας ηρθε 2 φορες πριν 5 χρονια απο 2 και 3 μηνεσ με μηδεν αποτελασμα ο παρισ απο την βραζιλια.καλος εμφανισιακα,οικονομικα ειπα ξανα για αυτον οπως και τον μαρτι ηρθανε οδυσσο 5 παιδακια απο κυπρο τα 3 πολυ εμφανισημα.αποτελεσμα χαλασαν 35 χιλιαδεσ γριβνα στο παλαντιουμ και τελικα κατεληξαμε σαλον οπως ελεγα απο αρχη με 1000 γριβνα χαχαχαχ.

kavlomenos leon

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2015
Like
2
Πόντοι
16
ρολογα μου στην παρεα θα υπαρξει αντιζιλια και παρεξηγησεις.ο φιλοσ θα προτιμησει να σου κανει χαλαστρα και να μεινετε και οι δυο ετσι παρα να γαμησεισ εσυ και αυτος οχι.ενημερωτικα να σου υπενθημισω μονο ουκρανια πηγα 40 φορες τα τελευταια 4 χρονια,μονο αυγουστο,χριστουγεννα,πασχα δεν πηγαινα χαχαχαχα.τωρα σκεφτωμε σεπτεβριο ταλλιν η αρμενια απο οδυσσο.μην θυμωνεις που σε πειραζω και οταν ερθεισ ουκρανια θα σου δωσω την μαζερατι να πας στα κλαμπ που σου πρωτινε ο αρχοντας λβοβ να παιξεις μπαλα και στο ντε λουξ κιεβο χαχαχαχ.εκει μονο με μαζερατι και ρειτζ ροβερ βγαζεις γκομενα εστω καμια βιζιτα.καλος ο αρχοντας για να μας εξιταρει την φαντασια και να μας ανεβαζει το ηθικο και ο ιδιος ανεβαινει με 4-6 βιαγρα αν κρινω απο τις αντοχες του χαχαχαχαχ.αρχοντα κμαν ασε την πολωνια,μονο ουκρανια ειπαμε!

Egeanboy

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2011
Like
258
Πόντοι
36
ρολογα μου στην παρεα θα υπαρξει αντιζιλια και παρεξηγησεις.ο φιλοσ θα προτιμησει να σου κανει χαλαστρα και να μεινετε και οι δυο ετσι παρα να γαμησεισ εσυ και αυτος οχι.ενημερωτικα να σου υπενθημισω μονο ουκρανια πηγα 40 φορες τα τελευταια 4 χρονια,μονο αυγουστο,χριστουγεννα,πασχα δεν πηγαινα χαχαχαχα.τωρα σκεφτωμε σεπτεβριο ταλλιν η αρμενια απο οδυσσο.μην θυμωνεις που σε πειραζω και οταν ερθεισ ουκρανια θα σου δωσω την μαζερατι να πας στα κλαμπ που σου πρωτινε ο αρχοντας λβοβ να παιξεις μπαλα και στο ντε λουξ κιεβο χαχαχαχ.εκει μονο με μαζερατι και ρειτζ ροβερ βγαζεις γκομενα εστω καμια βιζιτα.καλος ο αρχοντας για να μας εξιταρει την φαντασια και να μας ανεβαζει το ηθικο και ο ιδιος ανεβαινει με 4-6 βιαγρα αν κρινω απο τις αντοχες του χαχαχαχαχ.αρχοντα κμαν ασε την πολωνια,μονο ουκρανια ειπαμε!
Με θυμώνει που ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΑ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΠΑΡΕΑ ΜΟΥ!!!!!! Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!! ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΤΗΤΕΣ!!!!

Με άλλη παρέα άλλα δεδομένα!

Επίσης δεν θέλω καλό αυτοκίνητο .. Ούτε αυτές που ψάχνουν τον τύπο με το καλό αυτοκίνητο , ούτε να μου το δώσει κάποιος! Αν θέλω έχω τη δυνατότητα ή τουλάχιστον είχα μέχρι πέρσι, να νοικιάσω ότι αμάξι ήθελα! Δεν χρειάζεται όμως! Πραγματικά δεν χρειάζεται σε χώρες με λίγους άντρες και χάλια!

ΑΛΛΑΞΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ

kavlomenos leon

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2015
Like
2
Πόντοι
16
Με θυμώνει που ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΑ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΠΑΡΕΑ ΜΟΥ!!!!!! Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!! ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΤΗΤΕΣ!!!!

Με άλλη παρέα άλλα δεδομένα!

Επίσης δεν θέλω καλό αυτοκίνητο .. Ούτε αυτές που ψάχνουν τον τύπο με το καλό αυτοκίνητο , ούτε να μου το δώσει κάποιος! Αν θέλω έχω τη δυνατότητα ή τουλάχιστον είχα μέχρι πέρσι, να νοικιάσω ότι αμάξι ήθελα! Δεν χρειάζεται όμως! Πραγματικά δεν χρειάζεται σε χώρες με λίγους άντρες και χάλια!

ΑΛΛΑΞΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ
οι ουκρανοι χαλια?ειναι κλασεις ανωτεροι απο τους ελληνες και εμφανισιακα αυτους γουσταρουν.ουτε τους ουγγρους που ειδα βουδαπεστη στα μπαρ σαν πορνοσταρ εμοιαζαν.η πιο αθλια ουκρανη παλι αυτους θα προτιμησει απο εσας.ειναι αυτο που ελεγε ο δασκαλοσ ιωσηφ με το αιμα των γυφτων.κυπρο το ιδιο ομορφεσ μικρεσ ρουμανεσ μονο με γυφτουσ δικουσ τουσ πανε.η μια απο μενα εθελε φιαλεσ στα κλαμπ και απο τον ρουμανο γκομενο αυτη τον συντηρουσε μεχρι αναψυκτικο απο περιπτερο αυτη κερνουσε.οδυσσο πολλεσ που χαρτζιλικωνα συντηρουσαν και βοηθουσαν τον γκομενο.δεν θα ερθεις εσυ να μας αλλαξεις την νοοτροπια χαχαχαχ.

cool11

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
1.619
Πόντοι
216
Δεν επιβιωνει. Για αυτο και εφτασε η πολυποθητη στιγμη , φτιαχνει βαλιτσες και βουυυυρρρρ... πατριδα !
Επιτελους μετα απο απειρα γλυψιματα, παρακαλια, πιεσεις, διπλωματια εφτασε η ωρα η εταιρεια μου να με παρει απο εδω και να με παει πισω εκει που ημουνα πριν ερθω.
Να πω μια γενικη εντυπωση για τη χωρα και μαλλον στο συγκρεκριμενο θρεντ δε θα ξαναασχοληθω και πολυ. Αφηνω κμαν να παιξει μπαλα πλεον :grin:
H χωρα γενικα τη δεκαετια του 90 βγηκε απο τη μαυρη σοβιετικη αποχη και τη δεκαετια του 80 που δεν ηταν καθολου καλη για αυτους. Ειχαν μια ελπιδα και αρχισαν σιωπηλα και αθορυβα να ανασυγκροτουν τη χωρα τους. Ενα ενα καταφερναν με πολυ κοπο να ξορκιζουν τα διαφορα φαντασματα του παρελθοντος και να πηγαινουν προς τη Δυση. Σκληρα με μεταναστευση στη Δυση, με εμβασματα κλπ.
Το 1999 μπηκαν στο ΝΑΤΟ ενα τεραστιο βημα για μια χωρα που ηταν η εδρα του Συμφωνου της Βαρσοβιας. Και το 2004 εγινε το μεγαλο βημα για αυτους να μπουνε στην Ευρωπαικη Ενωση. Απο τοτε η χωρα αλλαξε τελειως, πολυ θετικη ενεργεια και αυρα, αρχισε να εισρεει χρημα, επενδυσεις κλπ. Η διαφθορα και η εγληματικοτητα καταπολεμηθηκαν . Το 2009 στην καταιγιδα της κρισης ηταν η μονη χωρα που διατηρησε ρυθμους αναπτυξης στην Ευρωπη. Η αναθεση τους διοργανωσης του euro 2012 εφερε εναν ακομη μεγαλυτερο οργασμο επενδυσεων και δραστηριοτητων, καπελο σε οτι ηδη υπηρχε. Παραλληλα η Εκκλησια αρχισε να ισχυροποιειται και παλι μεσα στην κοινωνια.
Η χωρα πλεον ειχε εναν ανοιχτο δρομο προς το να γινει μια πληρης δυτικη χωρα, το ονειρο του καθε Πολωνου. Τοτε ηταν η περιοδος που η χωρα ηταν ανοιχτη, φιλελευθερη , ευρωπαικη, σα να θελαν να αποτιναξουν τους περιορισμους και τις πιεσεις του παρελθοντος
Αλλα μετα αρχισε το εργο να παιζεται αλλιως. Η αναπτυξη αρχισε να φερνει γκρινια οτι καποιοι ευνοουταν και καποιοι δεν επαιρναν καποιο μεριδιο απο την πια. Η Ε.Ε. αρχισε να φερνει μια αντιθεση οτι θελει να επιβληθει και ουσιαστικα να " αγοραστει" η χωρα απο ξενα κεφαλαια και να χασει την ανεξαρτησια της.
Αλλα κυριοτερα τα πραγματα αλλαξαν και οι Πολωνοι αρχισαν να την ακουνε καπως, απο τοτε που η Ρωσια αρχισε να καταβροχθιζει τη γειτονικη Ουκρανια. Για πρωτη φορα μετα απο αρκετα χρονια ο δρομος προς τη Δυση, τον καπιταλισμο κλπ, αρχισε να μπαινει σε αμφισβητηση. Απο τοτε οι Πολωνοι εγιναν πολυ πιο επιφυλακτικοι, ο εθνικισμος αρχισε να κυριαρχει, οπως και ο φοβος. Παραλληλα υπαρχει μια καχυποψια προς τη Δυση, υπαρχουν εκκλησης για εγγυησεις οτι σε καθε περιπτωση θα υπαρξει βοηθεια και απο την αλλη καχυποψια οτι η Δυση δε θα τηρησει τις δεσμεύσεις της. Το brexit επισης τους ανησυχησε παρα πολυ, καθως και τα ολα γεγονοτα με την Ελλαδα στην Ε.Ε. καθως εβλεπαν την Ε.Ε. σαν ενα διχτυ ασφαλειας και εγγυσης αναπτυξης για το μελλον, και τωρα το βλεπουν να αποσυντιθεται.
Η εποχη θυμιζει καπως τη δεκαετια του 30 οταν η γειτονικη χιτλερικη Γερμανια, αρχισε να καταβροχθιζει τις γειτονικες χωρες και οι Πολωνοι εκαναν δραματικες εκκλησεις προς τους Αγγλογαλλους, αλλα αυτοι αγρον αγοραζαν.
Επειδη ειχα ερθει στη χωρα και πιο πριν ειναι φανερη η αλλαγη κλιματος : απο φιελευθερη, ανετη, πιο ευρωπαικη, εχει γινει πιο νευρικη, εθνικιστικη και κλειστη. Αντανακλαστικα, καθως νοιωθουν καυτη την ανασα της Ρωσικης Αρκουδας και απο την αλλη δεν εμπιστευονται τους Δυτικους.
Πιστευω οτι στο οχι πολυ μακρινο μελλον θα επαναληφθει εδω ακομη ενα δραματικο 1795 ή ενα 1939 με καποιο τροπο.
Καλος λαος γενικα και φιλοπροοδος, δε θα ελεγα ειναι κακοι ανθρωποι. Αλλα δυστυχως με πολλα συμπλεγματα και νευρωσεις που τους κανει πολυ ευαλωτους .
Οσο για το ζουμι τις γκομενες, τα παμε και θα το πω , επειτα απο πολυ εμπειρια εδω. Οταν, οπου , οποτε ακουτε πολωνη, ενα πραγμα θα κανετε. ΜΑΚΡΙΑ, ΜΑΚΡΙΑ, ΜΑΚΡΙΑ! ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΑΡΓΑ!
Αυτα απο μενα, τιτλοι τελους, αλλα οποτε θελετε κατι να ρωτησετε εδω ειμαι.

ΥΓ . Θελω να πιστευω οτι δεν υπαρχει τουλαχιστον καποιο ατομο που πιστευει λεξη απο οσα γραφει ο ΚΜΑΝ. Αν μη τι αλλο θελω να νομιζω οτι τουλαχιστον σε αυτο μπορεσα να συμβαλω :grin:
Tα λεμε στα αλλα θρεντ :grin:

Ευχαριστουμε για την αναλυση.
Δηλαδη τωρα θα ασχολεισαι με τις ....ελλεεινιδες;;;;

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
Δεν μπορείς να καταλάβεις το παίγνιο! Θα σου το επιβεβαιώσει ο υπεράρχοντας!

Όταν μια δυτική γκόμενα πάει στη δουλειά ντύνεται σοβαρά βάζει κιλοτάκι με σεμνά ρούχα και πάει να ΔΟΥΛΕΨΕΙ!
Η ΠΟΛΩΝΕΖΑ αλλά και γενικά όλες οι Σλάβες βάζουν ένα στριγκάκι βελούδινο ωστε όταν κουνιούνται στη καρέκλα να τρίβεται και να τις ερεθίζει! Ποτέ μα ποτέ ΣΛΑΒΑ στη δουλεια δεν θα ενοχληθεί αν της στείλεις μύνημα του στύλ "Τώρα θα ήθελα να σου έβαζα δάχτυλο και να μου έπερνες πίπα κάτω απο το γρεφείο σου!!!!! Αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει οποιοσδήποτε είχε σχέση με Σλάβα εξ αποστάσεως που είχε δουλειά γραφείου!!! :rockon: :rockon: :rockon:

Και θέλω να ρωτήσω τον μέγα άρχοντα τι γίνετε με τις υπόλοιπες που έχουν πιο λαικές δουλειές! Έχω μαυρα μεσάνυχτα...

Οι λαικές γκόμενες σου λένε πάμε στο πολωνικό ρεστωράν για να σου πάρω πίπα στην τουαλέτα.Είναι άλλη φάση.Το εντυπωσιακό είναι πώς ξευρωπαίζονται σε dt.Ετσι και ξαναβρεθούν δηλαδή στο φυσικό περιβάλλον του χωριού γίνονται ξανά χύμα όσο και να έχουν μείνει στη Δύση χάνουν το περιτύλιγμα.

Egeanboy

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2011
Like
258
Πόντοι
36
Οι λαικές γκόμενες σου λένε πάμε στο πολωνικό ρεστωράν για να σου πάρω πίπα στην τουαλέτα.Είναι άλλη φάση.Το εντυπωσιακό είναι πώς ξευρωπαίζονται σε dt.Ετσι και ξαναβρεθούν δηλαδή στο φυσικό περιβάλλον του χωριού γίνονται ξανά χύμα όσο και να έχουν μείνει στη Δύση χάνουν το περιτύλιγμα.
Μέγα άρχοντα το υπέθετα κι εγώ οτι οι επαρχιώτισσες θα είναι πιο χύμα! Βέβαια δεν ξέρω κατα πόσο τηρούν αυτά που λένε! Η μικρή μου έλεγε συνεχώς πως θέλει να τον φάει με το που πατήσει το πόδι της στο αεροδρόμιο! Της έλεγα η στη τουαλέτα ή στο αυτοκίνητο!!! Όταν ήρθε και έπρεπε να κάνει τα λόγια της πραγματικότητα μου έλεγε ...μετά στο ξενοδόχείο :headbang:
Οι Ρωσίδες αντίθετα δεν λένε τίποτα! Με το που μπούν στο αυτοκίνητο ξέρουν καλά τι θα κάνουν :pipa1:! Δεν περιμένουν να τους το πείς! Σαν να είναι υποτιμητικό να της πεις σκύψε αφού σίγουρα θα το κάνουν! Είναι και πιο exibisionists όπως οι Τσέχες και λιγότερο σαν τις Πολωνέζες!

Χτές στο Φαλιράκι που είμουν με ένα φίλο είχε δυο ζευγη γκόμενες πολωνέζες! Ο φίλος μου πήγε στις δυο ήρεμες στο μπάρ και το μόνο που κατάφερε ήταν να αλλάξει FB και μετά τον διώξαν :headbang:! Εγώ στη πίστα στις άλλες με κοντά σορτσάκια που χόρευαν σε στυλ Twerkin όπως στα video σου! Δεν κατάφερα κατι αξιοσημείωτο! Απλά επιβεβαιώνεται ο κανόνας που λέει οτι η Πολωνέζα στα νησιά έρχεται για διακοπές και μόνο! Να ηρεμίσει απο το πούτσο που τρώει στη χώρα της! Να χαλαρώσει η κλειτορίδα τους απο τη συνεχή κατάσταση ερεθισμού στη Πολωνία!! :rockon: :rockon: :rockon:

Είπα και στο φίλο μου να ασχολειθούμε με άλλες! Αυτές θα τις φάμε εκεί!!!!

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Ευχαριστουμε για την αναλυση.
Δηλαδη τωρα θα ασχολεισαι με τις ....ελλεεινιδες;;;;

Γιατι ντε και καλα πρεπει να ασχολουμαι ολη την ωρα με καποιες? Εχουμε και δουλειες να κανουμε :grin:
Οποια ή όποιες θέλουν ας ασχοληθούν αυτες με μενα. Εγω εδω είμαι, οποια θελει, οριστε, δε δαγκωνω :grin:

Pecados

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2015
Like
139
Πόντοι
16
Οποια ή όποιες θέλουν ας ασχοληθούν αυτες με μενα. Εγω εδω είμαι, οποια θελει, οριστε, δε δαγκωνω :grin:

Κύριε Σεβαλιέρ, δεν θα γαμήσετε ποτέ όμως έτσι με αυτή τη λογική ...  :(

Καλή επιστροφή στην Πατρίδα και ότι καλύτερο !!

:hi:

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Κύριε Σεβαλιέρ, δεν θα γαμήσετε ποτέ όμως έτσι με αυτή τη λογική ...  :(

Καλή επιστροφή στην Πατρίδα και ότι καλύτερο !!

:hi:

H φυλης ναναι καλα ρε φιλε. Ευχαριστω, και εσυ οτι καλυτερο ;)

Egeanboy

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2011
Like
258
Πόντοι
36
Γιατι ντε και καλα πρεπει να ασχολουμαι ολη την ωρα με καποιες? Εχουμε και δουλειες να κανουμε :grin:
Θυμάμαι την βραδιά που βγήκαμε έξω στο Lοuisa πριν 2 χρόνια! Είμασταν οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού και όλο το σύμπαν γύριζε γύρω μας! Σε κάποια φάση σήκωσα το κεφάλι να σας δω και εσύ είχες καμακώσει τη ψηλή νταρντάνα στη γωνία! Ο άλλος με την μικρή απο το χωριό κι εγώ με τη παντρεμένη! Εκείνο το βράδι μπορούσαμε και το τρία στα τρία! Η ψηλή δεν σου έκατσε απο ατυχία ενώ η παντρεμένη μου έκατσε απο τύχη και βέβαια απο τις πληροφορίες Κμαν οτι άλλα λένε και άλλα εννοούν!!! :rockon:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom