@ Glock Perfection @ Βαλκάνιος Πουτσαράς.
Αυτό που προσωπικά με ενοχλεί αν όχι με εξοργίζει δεν είναι η όποια αίσθηση ανωτερότητας μας διακατέχει βασιζόμενη στο ''δαιμόνιον της φυλής''. Αυτό κάπου το ψιλοπαραβλέπω μια και περισσότερο σε αστείο μου κάνει.
Αυτό που με εξοργίζει είναι το γεγονός ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων του εξωτερικού, ανεξαρτήτως της χώρας που ζουν, μια γαμημένη καλή κουβέντα για τη χώρα που τους φιλοξενεί και τους δίνει δουλειά δεν καταφέρνουν να βρούν για να πούν.
Αν τους ρωτήσεις για τα στραβά της χώρας που τους φιλοξενεί θα ξεχυθεί ένας χείμαρος, ενας ατελείωτος ορυμαγδός από το στόμα τους.
Αν τους ρωτήσεις ένα καλό δεν υπάρχει σε αυτή τη χώρα που ζούνε σε σχέση με την Ελλάδα ?? Μόνο ένα καλό !!! Βρες το και πες το μου ρε αδερφέ !!! Τότε θα γυρίσουν και θα σε κοιτάζουν σα χάνοι !!!
Αυτό δείχνει απλά αρνητικότητα, αγνωμοσύνη, αμορφωσιά και κακεντρέχεια. Οχι για όλους βέβαια τους ελληνες του εξωτερικού. Αλλά για μια σχετικά μεγάλη πλειοψηφία τους. Και εξηγεί εν μέρει γιατί τραβάμε και αυτά που τραβάμε στη χώρα μας !!
Εδώ σταματάω γιατί είμαστε off topic και δεν θέλω να αποπροσανατολίζω το thread !!!
Τι λες ρε φίλε εγώ πάντα λέω οτι η γερμανική μπύρα είναι ανώτερη από την ελληνική.Krombacher,Radeberger,Köstritzer είνια τοπ τι να λέμε τώρα.
Επίσης οι Γερμανοί δεν παίζονται στο θέμα καλοριφέρ.Μιλάμε για σούπερ ζέστη να σκας αληθινά εργαλεία όχι σαν τα ελληνικά καλοριφέρ για νάνους.
Επίσης τα οδοστρώματα και οι κατασκευές γενικά είναι πολύ ανώτερα από την Ελλάδα.Γενικά αυτό που λέμε υποδομές π.χ. στη Γερμανία έχουν άπειρους χώρους γραφέια κτλ,ευρύχωρα ασανσέρ κτλ κάτι που λείπει στην Ελλάδα.Η Ελλάδα έχει γενικά φτωχές υποδομές.
Βέβαια κανένας δε μεταναστεύει Γερμανία για τη μπύρα,τις κατασκευές ή τη γερμανική κουλτούρα.Ολοι για τα λεφτά πάνε.
Δηλαδή εξαρτάται σε τι δίνεινκανείς προτεραιότητα.Αν κάποιος είναι κολλημένος στο μουνί η ανατολική Ευρώπη είναι η μόνη λύση αν γουστάρει παραλία,φραπέ,σουβλάκι τότε Ελλάδα αν θέλει λεφτά,δυτικό πολιτισμό,υποδομές τότε Δύση.Εξαρτάται σε τι δίνεις προτεραιότητα τι άτομο είσαι.
Συνολικά τέλειο πακέτο δεν υπάρχει πουθενά πρέί να κάνεις παραχωρήσεις και συμβιβασμούς.Δεν μπορεί π.χ. να πας Γερμανία και να λες γιατί δε βλέπω κωλάρες,πού είναι ο φραπές;
Η να πας ανατολική Ευρώπη μισθωτός και να λες γιατί μου δίνουν πεντοδίφραγκα?