Ακριβως. Για Ελλαδα μιλαω αν εισαι δικτυωμενος και ξερεις οτι θα αξιοποιηθει επενδυτικα το ακινητο σου. Αλλιως να παρεις για χρηση ενα διαμερισμα με τις οικονομιες σου ναι δε λεει. Κανε τα κατι αλλο τα χρηματα σου.
Η Πολωνια εχει τη διαφορα οτι δεν εχει τον υπερογκο διεφθαρμενο δημοσιο τομεα οπως η Ελλαδα. Και εχει προς το παρον χαμηλο δημοσιο χρεος. Αλλα ηδη τωρα αρχιζουν να θελουν να αυξανουν δαπανες αφου βλεπουν οτι εχουν το περιθωριο. Οπως δηλαδη και στην Ελλαδα της δεκαετιας του 80. Στη σημερινη εποχη ο ιστορικος χρονος παει πιο " γρηγορα".
Ετσι ειχαμε πριν την Ελλαδα 50-70 και ακολουθησε η Ελλαδα του 80. Το ιδιο και εδω μονο που γινεται σε πιο συμπυκνωμενο χρονο.
Απλα οι αμερικανοι τοτε εχτιζαν ως φραγμα απεναντι στην ΕΣΣΔ την Ελλαδα, τωρα την Πολωνια, τις βαλτικες και τη Ρουμανια, Ουγγαρια.
Οι Πολωνοι αρχιζουν να ξοδευουν για εξοπλισμους καθως τους πιεζουν οι αμερικανοι και τους εκφοβιζουν οι Ρωσοι. Κανουν και πολλα δημοσια εργα, ηδη ειχαν κανει για τον euro 2012. Φυσικα δε γινεται το φαγοποτι που γινοταν στην Ελλαδα, υπαρχει περισσοτερος ελεγχος, αλλα οσο ναναι και εδω δεν ειναι αγια τα πραγματα. Το χρημα κινει τα παντα ως γνωστον.
Συμφωνώ,τα κράτη αυτά έχουν γίνει προτεκτοράτο των Αμερικανών.
Και ένα ακόμη κακό που βλέπω,είναι ότι οι Πολωνέζες θα γίνουν σαν τις Ελληνίδες εποχης 2000..
Χωρίς παιδεία και με νωπές εξιστορίσεις ή ακόμη και αναμνήσεις πείνας,ένας λαός δεν μπορεί να διαχειριστεί ψύχραιμα τέτοιες αλλαγές.
Πάντως πολύ πίεση στη Ρωσία τελευταία..
Εμπορικό εμπάργκο για άλλο ένα χρόνο,η IAAF τους απέκλεισε από την Ολυμπιάδα,κάθε μέρα δυτικές μελέτες ότι η Ρωσία δεν είναι ασφαλής χώρα,σενάρια για την έκβαση πολέμου ΝΑΤΟ-Ρωσίας..
Τι θέλουν τα μουνόπανα να κάνουν πάλι δεν ξέρω..
@Glock άκου ένα καλό..
Μία θεία της δικιάς μου,μετά από οικονομίες μιας ζωής με τον άντρα της,όταν βγήκαν σύνταξη αγόρασαν μια μονοκατοικία σε μια περιοχή,όχι Κεφαλάρι της Γερμανίας,αλλά περίπου σαν Μαρούσι για
750.000 ευρώ..
1 χρόνο μετά,στήθηκε camp απέναντί τους με 3.000 επενδυτές και πλέον δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους βράδυ,δεν μπορούν να αφήσουν τίποτα στην αυλή γιατί τους τα παίρνουν,δεν μπορούν να ησυχάσουν από την οχλαγωγία..
Εγώ θεωρώ ότι με την κατάσταση στην Ευρώπη,ο μέσος εργαζόμενος που έχει απλά κάποιες οικονομίες,ας τις κρατήσει μέχρι να "ξεκαθαρίσει" η φάση σε λίγα χρόνια.
Γιατί για ξακαθάρισμα πάει...