Ιντερνετ υπάρχει παντού και βρίσκεις παντού hot spot ελεύθερα να κάνεις τη δουλειά σου.
Τώρα καλό είναι να μη χάνουμε τη μπάλα. Υπάρχουν τα κλασικά πολωνέζικα φαγητά με τα τουρσιά, τις βραστές πατάτες κλπ όμως η πεθερά μου στη Πολωνία όποτε πάω μου μαγειρεύει – και τρώει και αυτή - μουσακά, παστίτσιο, μακαρόνια με κιμά με λίγα λόγια ότι τρώω και εδώ στην Ελλάδα με πολωνέζικα υλικά και είναι μια χαρά. Χωριάτικη με τυρί λευκό σε κύβους και ελαιόλαδο νερωμένο Ισπανίας ας μη φάω δε πειράζει.
Τώρα το ότι κάποιοι βάζουν στη μπύρα χυμό ή ότι τρώνε τα μακαρόνια με φράουλες, κρέμα γάλακτος και ζάχαρη μας φαίνεται περίεργο όπως περίεργο φαίνεται σε αυτούς όταν εμείς τρώμε καρπούζι με φέτα ή όταν η χοιρινή μπριζόλα που αγοράζουμε έχει κόκαλο ενώ εκεί πουλάνε μόνο το φιλέτο και τα κόκαλα τα κάνουν ζωοτροφές. Επίσης το ποτό εκεί τραβιέται. Ενώ εδώ δεν πίνω ποτέ εκεί κατεβάζω μισό μπουκάλι βότκα ή τσίπουρο για πλάκα.
Η Πολωνία σήμερα δεν έχει καμία σχέση με την – ωραία - Πολωνία που πρωτογνώρισα πριν 15 χρόνια. Ειδικά τα τελευταία 2 χρόνια μου θυμίζει την «ανάπτυξη» που είχε η Ελλάδα πριν 10 χρόνια. Τράπεζες που φυτρώνουν σα μανιτάρια παντού, οργασμός έργων στους δρόμους, χρηματοδοτήσεις, πιστωτικές κάρτες, δάνεια για αυτοκίνητα κλπ) που αν συνδυάσεις τα παραπάνω με την πολιτική κρίση που υπάρχει και εκεί και την ακρίβεια, προβλέπεις το αποτέλεσμα.