Νέα

Warsaw - Βαρσοβία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα TLEVEND
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 16K
  • Εμφανίσεις 896K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
πολυ επιστημη το καναμε εδω μεσα

η γνωμη μου ειναι οτι ό.τι ισχυει σε ολες της γυναικες του κοσμου ισχυει για της πολωνεζες
3 παραμετροι

1. αν εισαι κουκλος εστω και αγγουρι γαμας
2. αν εχεις μπλα μπλα παλι γαμας
3. αν εχεις φραγκα παλι γαμας

τωρα το να βγαζει καποιος φωτογραφιες απο γκομενες για να δειξει οτι γαμαει σε τριτους αγνωστους
ειναι το λιγοτερο ματαιδοξια και το περισσοτερο βλακεια
αν το κανει για την παρτυ του ε τοτε μαγκια του

κι εγω διαβαζοντας ολα τα σεντονια εβγαλα τα εξης συμπερασματα
οτι ο κμαν εχει επιτυχια διοτι χτυπαει μιλφονια και γκιλφονια περασμενων δεκαετιων νοοτροπιας

οι δε αλλοι 2.....μαλλον εχουν απορροφηθει απο τη δουλεια και το περιβαλλον και δεν χτυπανε οπως πρεπει να χτυπαν γκομενες
δικαιολογημενο

Δε χτυπάω ΜΙΛΦ.Συνήθως χτυπάω πολύ μικρές φοιτήτριες που είναι και πιο εμφανίσιμες.Για κάποιο λόγο όμως μου κάθονται ευκολότερα τα ΜΙΛΦ με τις φοιτήτριες είναι πολύ περίεργα συνήθως δεν μπορείς να κλείσεις ραντεβού την επόμενη μέρα.Πάντως αν ήμουν κάτω των 35 θα είχα πολύ μεγαλύτερη επιτυχία αυτό το νιώθω.Χάνω πολλές λόγω ηλικίας και πάρα πολλές επειδή δε μένω μόνιμα Πολωνία.
Χτες άμα βλέπατε πόσες ήτανε διαθέσιμες στο Slodownia ή προχτές στο Czekolada θα νιώθατε μαλάκες.Λες πώς έχασα τα χρόνια στην Ελλάδα πριν τα 35 τότε που σου την πέφτανε μόνες τους και σε τραβάγανε για χορό.

Judge Dred89

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2014
Like
5
Πόντοι
16
Δε χτυπάω ΜΙΛΦ.Συνήθως χτυπάω πολύ μικρές φοιτήτριες που είναι και πιο εμφανίσιμες.Για κάποιο λόγο όμως μου κάθονται ευκολότερα τα ΜΙΛΦ με τις φοιτήτριες είναι πολύ περίεργα συνήθως δεν μπορείς να κλείσεις ραντεβού την επόμενη μέρα.Πάντως αν ήμουν κάτω των 35 θα είχα πολύ μεγαλύτερη επιτυχία αυτό το νιώθω.Χάνω πολλές λόγω ηλικίας και πάρα πολλές επειδή δε μένω μόνιμα Πολωνία.
Χτες άμα βλέπατε πόσες ήτανε διαθέσιμες στο Slodownia ή προχτές στο Czekolada θα νιώθατε μαλάκες.Λες πώς έχασα τα χρόνια στην Ελλάδα πριν τα 35 τότε που σου την πέφτανε μόνες τους και σε τραβάγανε για χορό.
;) ;) ;) face lift    ,,ΕΠΕΙΓΟΝΤΩς.. :dancing:

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Geroksuras εχεις δικιο. Εγω κοιταω τη δουλεια, ηρθα για αυτο οχι να τρεχω απο δω και απο κει. Τις γυναικες τις κοιταω κανονικα μια μια οχι ολες μαζι ( " πολωνες" ή " οι ρωσιδες" ή οι ταδε κλπ ). Εδω βλεπω κανονικες γυναικες που πανε στις δουλειες τους, σπουδαζουν , θελουν να κανουν καριερα, οικογενεια. Κανονικα, οπως σε ολο τον κοσμο.
Αλλα αφου μιλαμε και γενικα, οι γυναικες εδω προσωπικα με μενα " δε κολλανε". Οχι τωρα που εγκατασταθηκα, απο πιο πριν ηδη που ειχα ξαναρθει στη χωρα. Ο τελευταιος λογος που θα ερχομουν στην Πολωνια θα ηταν οι γυναικες. Ποτε δεν ηταν του στυλ μου ιδιαιτερα, ισως και εγω να μην ειμαι στο δικο τους δε ξερω. Αν ηταν να διαλεξω μια χωρα για τις γυναικες η Πολωνια θα ταν στην ουρα στη λιστα. Χωρις ομως ναναι και  " ελεηνιδες" ( αν και τεινουν να γινουν)
Φυσικα και ηρθα εδω για αλλους λογους πιο σοβαρους. Και γενικα απο αλλες αποψεις απο τη χωρα ειμαι ευχαριστημενος. Οικονομια, κοινωνια, κοσμος, ανεσεις κλπ. Εχει και αρνητικα, δεν ειναι ολα τελεια αλλα γενικα το ζυγι βγαινει θετικο. Ακομη ο καιρος με το ψωλοκρυο, εχει το θετικο οτι εχει το "ξερο" κρυο , διχως βροχες και υγρασια η αερα, απλα κρυο διχως υγρασια .
Οσον αφορα το θεμα πραγματικα το κουρασαμε νομιζω . Το γαμησαμε και ψοφησε
Σκεψου να ειχες και 3000-4000 Ευρω εισοδημα και δικο σου διαμερισμα.Οσο για το κρυο να ειχες και ενα μεγαλο Τζιπ σε υπογειο γκαραζ  :).Οπως καταλαβαινεις με τα παραπανω απο ανεφερα οι γκομενες θα στην πεφταν απο μονες τους.

Egeanboy

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2011
Like
258
Πόντοι
36
ε ναι ρε αδελφε
συμπερασματα απλα
διαβαζοντας εδω συμπερασματα βγαινουν
ας πουμε εγω στα 45+ που ειμαι
θα κοινιωμουν οπως ο κμαν
καλοστεκουμενα μιλφονια με πολυ μπλα μπλα αλλα οχι στα ξενυχταδικα με 400 μεθυσμενους μαλακες πανω απο την γκλαβα μου και καλεσμα των εν λογω γυναικων σε ενα γαματο 5αρι ξενοδοχειο
οι γυναικες ειναι ματαιοδοξες του κερατα, το εχουν τιμη τους να γαμηθουν σε ενα χιλτον ή σε ενα ριτζ καλτον, το να πουλησουν μουρη το εχουν ολες τους......αλλα ποιος ο λογος να ξοδεψεις τοσο κοπο τοσο φαια ουσια και χρημα για να πας να γαμησεις στην αλλη ακρη της ευρωπης, οταν αυτα μπορεις να τα κανεις και εντος εδρας;;;;

εκτος αν εισαι περιπετειωδης τυπος
οποτε πασο
Άντε πάνω στο κέφι και τη τρέλα μου θα σας το πω!!--->
Φεβρουάριο μήνα και αφού χόρτασα γαμήσι με τη Τσέχα μου στο Sofitel της Βαρσοβίας την τελευταία μέρα είπα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου μόνος στο Enklawa! απο τις δύο μέχρι τις 4 στη κολόνα με τους καθρέπτες είμουν σαν αόρατος!Ούτε στην Ελλάδα τέτοιο χάλι...Απίστευτο...Αν δεν είχα το προηγούμενο του κολλητού μου που φόρτωσε την τελευταία θα έλεγα πως ήταν χάλια...

Συνημμένα

• image.jpg
    image.jpg
    184,7 KB · Εμφανίσεις: 37

DR_LOVE

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
1.890
Πόντοι
216
Φεβρουάριο μήνα και αφού χόρτασα γαμήσι με τη Τσέχα μου στο Sofitel της Βαρσοβίας την τελευταία μέρα είπα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου μόνος στο Enklawa! απο τις δύο μέχρι τις 4 στη κολόνα με τους καθρέπτες είμουν σαν αόρατος!Ούτε στην Ελλάδα τέτοιο χάλι...Απίστευτο...Αν δεν είχα το προηγούμενο του κολλητού μου που φόρτωσε την τελευταία θα έλεγα πως ήταν χάλια...

Αυτό το συναίσθημα έχω και εγώ όπως ακριβώς το περιέγραψες. Έχουμε πατήσει το ίδιο δάπεδο στο μαγαζι..χαχαχα
Αφού το έζησες γιατί δεν το λές απο την αρχή κακό είναι?:) Αυτό ζώ εγώ κάθε σκ εδώ με κάποιες εξαιρέσεις που σπάνε τον κανόνα. Κάθεσε στους καθρέφτες όπως λές με δεκάδες ξένους γύρω και δεν ασχολείτε καμιά μαζί σου:)

Ο φίλος σου φόρτωσε μια μεθυσμένη έξω απο το μαγαζί αυτό δεν χαρακτηρίζει ούτε το μαγαζί ούτε την γενική φάση που παίζει εδώ μην σε κάνει να βγάζεις γρήγορα συμπεράσματα. Φίλος βράδυ πέρσι πηδήξε γκόμενα σε τουαλέτα στην πλατεία καρύτση.Τις γνωρίσαμε μαζί στο μαγαζί εκείνο το βράδυ.Μια φορά έγινε και δεν θα μας έχει ξαναγίνει Αθήνα, αν τύχαινε κάποιος τρίτος να το δεί που θα ερχόταν πρώτη φορά (ξένος) θα έβγαζε συμπεράσματα για Αθήνα και πλατεία καρύτση.

Μαύρα εδώ δεν είναι για κάποιον που μένει, θα γαμάει σίγουρα απλά μάυρη χαρακτηρίζω την νύχτα σε σχέση με το παρελθόν. Αν έχεις την επιλογή να μείνεις όμως μην τρελαθούμε είναι καλύτερα απο Ελλάδα αλλά είμαι σε αμφισβήτηση αν είναι καλύτερα απο άλλες χώρες. Θα καταθέσω αδφαλές συμπέρασμα μετά απο λίγους μήνες.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
Geroksuras εχεις δικιο. Εγω κοιταω τη δουλεια, ηρθα για αυτο οχι να τρεχω απο δω και απο κει. Τις γυναικες τις κοιταω κανονικα μια μια οχι ολες μαζι ( " πολωνες" ή " οι ρωσιδες" ή οι ταδε κλπ ). Εδω βλεπω κανονικες γυναικες που πανε στις δουλειες τους, σπουδαζουν , θελουν να κανουν καριερα, οικογενεια. Κανονικα, οπως σε ολο τον κοσμο.
Αλλα αφου μιλαμε και γενικα, οι γυναικες εδω προσωπικα με μενα " δε κολλανε". Οχι τωρα που εγκατασταθηκα, απο πιο πριν ηδη που ειχα ξαναρθει στη χωρα. Ο τελευταιος λογος που θα ερχομουν στην Πολωνια θα ηταν οι γυναικες. Ποτε δεν ηταν του στυλ μου ιδιαιτερα, ισως και εγω να μην ειμαι στο δικο τους δε ξερω. Αν ηταν να διαλεξω μια χωρα για τις γυναικες η Πολωνια θα ταν στην ουρα στη λιστα. Χωρις ομως ναναι και  " ελεηνιδες" ( αν και τεινουν να γινουν)
Φυσικα και ηρθα εδω για αλλους λογους πιο σοβαρους. Και γενικα απο αλλες αποψεις απο τη χωρα ειμαι ευχαριστημενος. Οικονομια, κοινωνια, κοσμος, ανεσεις κλπ. Εχει και αρνητικα, δεν ειναι ολα τελεια αλλα γενικα το ζυγι βγαινει θετικο. Ακομη ο καιρος με το ψωλοκρυο, εχει το θετικο οτι εχει το "ξερο" κρυο , διχως βροχες και υγρασια η αερα, απλα κρυο διχως υγρασια .
Οσον αφορα το θεμα πραγματικα το κουρασαμε νομιζω . Το γαμησαμε και ψοφησε

Η διαφορά Πολωνίας-Γερμανίας είναι οτι στην Πολωνία δεν υπάρχει η φοεβρή επιθετικότητα των Γερμανών η διεκδίκηση των δικαιωμάτων.
Παραδείγματα από το χτεσινό ταξίδι:
1.Με το που περνάμε τα σύνορα μπαίνει ο Γερμανός εισπράκτορας ανοίγει απότομα την πόρτα(το κάνουν για να σε ψαρώσουν) και φωνάζει Fahrscheine bitte.Εντωμεταξύ δε σου δίνει καν χρόνο να ψάξεις απλώνει το χέρι του στη μάπα σου.Γιατί?Γιατί θέλει να ξεκωλιαστείς στην ταχύτητα να του το δώσεις αμέσως για να μπορέσει να κάνει διάλειμμα.Αμα του πεις κούλαρε άνθρωπε δώσε μου χρόνο να το βρω θα φωνάζει.
2.Σκάει μύτη μια Γερμανίδα η οποία με καλημερίζει και αρχίζει να μου μιλάει δυνατά.Αυτό δε συμβαίνει ποτέ στην Πολωνία.Κανένας συνεπιβάτης δε σου μιλάει δυνατά.Απλώνεται και πιάνει όλο το χώρο ώστε να μην μπορείς να βγεις εύκολα.Αυτό το κάνουν πάντα οι Γερμανοί.Απλώνονται δε σε αφήνουν να περάσεις.Οι Σλάβοι πάντα υποχωρούν και μαζεύονται.
3.Μόλις περνάμε τα σύνορα και μπαίνουν οι Γερμανοί από εκεί που το τρένο είναι ήσυχο ακούω κάτι τύπισσες να φωνάζουν κάτι παιδιά να γκαρίζουν καμία σχέση με Πολωνία.Στη Γερμανία αφήνουν τα παιδιά να φωνάζουν και να κλαίνε όσο θέλουν δεν πέφτει ποτέ φάπα.Αντίθετα προσπαθούν να τα παρακαλέσουν να σταματήσουν να φωνάζουν.
4.Μπουκάρει ένας Γερμανός ντυμένος με μαύρα ράσσα τελείως φρικιό με ηχεία στη διαπασσών ο οποίος κινείται εντελώς σα μαλάκας ζιγκ ζαγκ.Φοράει παντόφλες έχει ανακατεμένα μαλλιά piercings κτλ.Τέτοια φρικιά δε θα δεις ποτέ Πολωνία έτσι και σκάσουν μύτη θα τις φάνε κανονικά από τους Πολωνούς.Δεν υπάρχουν εναλλακτικοί κτλ.

5.Μετά μπαίνουν κάτι τόφαλοι γκόμενες που κάποια στιγμή αρχίζουν να τρώνε και να κλάνουν.Γκόμενες να τολμάνε να κλάσουν σε βαγόνι τρένου ή να ντερλικώνουν στη μάπα σου ή να μιλάνε σα γορίλες δεν υπάρχει περίπτωση να δεις Πολωνία όπου όλες είναι θηλυκές,μαζεμένες,ευγενικές.
6.Ενας μαλάκας δίπλα μου σηκώνει τη βαλίτσα από πάνω μου και κάθεται εκεί επίτηδες για να φύγω.Δεν ψαρώνω μετά από λίγο γυρίζει επίτηδες το σώμα του για να μην μπορώ να βγω ή να μανουβράρω.Εκείνη τη στιγμή του πιάνει κουβέντα μια τύπισσα και κάθεται τάχα να της δώσει απάντηση με τη βαλίτσα να αιωρείται.
7.Μια άλλη έρχεται σηκώνει μια βαλίτσα θηρίο από πάνω μου που μόλις και μετά βίας τη σηκώνει και ως δια μαγείας καταφέρνει να τη χώσει στο διάζωμα πριν πεσει πάνω μας.Είναι συνηθισμένο στη Γερμανία να κάνουν τους ανήμπορους και να περιμένουν βοήθεια αλλιώς τρως τιμωρία.
8.Μόλις φτάνω στην πόλη η γραμμή του μετρό δε λειτουργεί.επειδή όμως δεν υπήρχε ανακοίνωση έχω ήδη κόψει εισιτήριο.Μετά υπάρχουν κάτω οδηγίες σκατά πώς να φτάσεις στον προορισμό αφού κανείς δεν ενδιαφέρεται.(είναι Κυριακή οι υπάλληλοι στα αρχίδια τους).
9.Πάω να περάσω απέναντι στο πεζοδρόμιο και ένας μαλάκας τριτοκοσμικός πετάγεται ακριβώς μπροστά από ένα αυτοκίνητο.Ο οδηγός φρενάρει και αρχίζει να τον βρίζει.Με το αυτοκίνητο μπλοκάρει σε όλους τη διάβαση.

10.Παίρνω ταξί και ο ταξιτζής με βγάζει για να μπω σε άλλον.Εντωμεταξύ βρέχει και κάνει κρύο.Ποτέ δε σε βγάζουν από ταξί στην Πολωνία.Μετά βέβαια το ταξί με γδέρνει κανονικά πάντα με το νόμο βέβαια.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις είχα την ευχαρίστηση να βρίσω στα ελληνικά στο στυλ άντε ρε μαλάκα κλαπαρχίδα με τα ράσα,άντε ρε σκατόγερε φύγε μπλοκάρεις το δρόμο,πάλι κλάσατε καριόλες,σιγά ρε ταρίφα μας ρήμαξες,αμάν ρε μαλάκες με το μετρό σας κτλ.Παρόλα αυτά τίποτα δε διορθώνεται.
Αντίθετα στην Πολωνία γαμείς και δέρνεις ρίχνεις τόσο πούτσο και υπάρχουν τόσο λίγοι ενοχλητικοί γύρω(εκτός από το PKP και τις φοβερές bacia) που είναι χάρμα να μένεις εκεί.Στη Γερμανία όλοι σε κλέβουν σκατά σέρβις,μπαγιάτικα φαγητά,όλα άνοστα και στα πετάν στη μάπα και είναι και ακριβά.Για αυτό ο Βαλκάνιος έχει απόλυτη υπεροχή.

Αλλες παπαριές στη Γερμανία που δεν υπάρχουν στην Πολωνία:
1.Στη Γερμανία τα μαγαζιά κλείνουν νωρίς αφού πάνε όλοι σπίτι(σιγά μην κάτσει Γερμανός παραπάνω ώρες να εξυπηρετήσει πελάτη τα ωράρια είναι αυστηρά) στην Πολωνία είναι ανοιχτά μέχρι τις 21.00 και πάντα βρίσκεις να ψωνίσεις.Στη Γερμανία στα μαγαζιά που είναι ανοιχτά μετά τις 20:00 πληρώνεις διπλές τιμές.Αυτό δεν υπάρχει στην Πολωνία όπου οι τιμές είναι οι ίδιες.
2.Στη Γερμανία υπάρχουν ελάχιστα ΑΤΜ των μεγάλων τραπεζών.Ο λογος είναι να αναγκάζεσαι να πληρώνεις 3.8 ευρώ commission όταν βγάζεις χρήματα από τις μικρότερες.Στην Πολωνία υπάρχουν παντού ΑΤΜ.Στη Γερμανία υπάρχουν τράπεζες που δε δέχονται να σου αλλάξουν συνάλλαγμα αν δεν είσαι πελάτης!
3.Στα κλαμπ στη Γερμανία οι γορίλλες αφήνουν τον κόσμο συχνά να περιμένει στην ουρά στο κρύο για να φαίνεται οτι έχει κόσμο το κλαμπ.Αυτό δε συμβαίνει στην Πολωνία.
4.Στη Γερμανία όλα τα μαγαζιά έχουν τα ίδια πράγματα στις ίδιες τιμές.Στην Πολωνία παίζει να δεις διαφορετικές τιμές αν και το εμπορικό δεν το έχουνε(έχουν το σέρβις όμως).
5.Στη Γερμανία γενικά είναι παντού φοβερά αγενείς και προσπαθούν να σε ξεφορτωθούν.Κάνουν τη δουλειά σαν αγγαρεία.Οι γκόμενες που σε εξυπηρετούν στα μαγαζιά είναι χάλια.Στην Πολωνία σου δείχνουν βυζιά,κώλους είναι στο έπακρο φιλικές και εξυπηρετικές.Επίσης μου αρέσει πολύ που συχνά φοράνε παραδοσιακές στολές στα καφέ,τα ρεστωράν και τα επαρχιακά ξενοδοχεία που συνήθως περιλαμβάνουν βαθύ ντεκολτέ,φουστίτσες και γενικά αξεσουάρ που μάλλον οι Γερμανίδες τα έχουν ξεχάσει τα τελευταία 50 χρόνια.

Γενικά αν βγάζεις 2000-3000 ευρώ το μήνα στη Γερμανία περνάς πολύ μέτρια ενώ στην Πολωνία είσαι πασάς τι πασάς δηλαδή βοεβόδας και πάνω.Το θέμα είναι πού να βγάλεις 2000 ευρώ σαν ξένος στην Πολωνία είναι σχεδόν αδύνατον.Οι Γερμανοί τους Πολωνούς πάντα τους αγόραζαν και δεν τους έχουν σε υπόληψη.(Ο Χίτλερ αποκαλούσε την Πολωνία γελοίο κράτος).
Εκεί που υπερτερεί η Γερμανία σε σχέση με την Πολωνία είναι η μπύρα.Οι γερμανικές μπύρες είναι top notch ενώ από τις πολωνικές μόνο η Warga strong αξίζει.Και οι πολωνικές βότκες είναι κατώτερες από τις ρωσικές αν και λίγο καλύτερες από τις γερμανικές.Στο λουκάνικο όμως οι Πολωνοί τους τρώνε τους Γερμανούς λάχανο.Καμία σχέση.Τα πολωνικά λουκάνικα είναι τα πρώτα με διαφορά παγκοσμίως.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
Κλασσικοί πολωνικοί κώλοι στο mall.Βλέπουμε πώς έχουν αρχίσει να διευρύνονται.Η δυτικοποίηση δυστυχώς χτύπησε εμφανώς σε αυτόν τον τομέα.

oNj8uq.jpg

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Η διαφορά Πολωνίας-Γερμανίας είναι οτι στην Πολωνία δεν υπάρχει η φοεβρή επιθετικότητα των Γερμανών η διεκδίκηση των δικαιωμάτων.
1.Με το που περνάμε τα σύνορα μπαίνει ο Γερμανός εισπράκτορας ανοίγει απότομα την πόρτα(το κάνουν για να σε ψαρώσουν) και φωνάζει Fahrscheine bitte.Εντωμεταξύ δε σου δίνει καν χρόνο να ψάξεις απλώνει το χέρι του στη μάπα σου.Γιατί?Γιατί θέλει να ξεκωλιαστείς στην ταχύτητα να του το δώσεις αμέσως για να μπορέσει να κάνει διάλειμμα.Αμα του πεις κούλαρε άνθρωπε δώσε μου χρόνο να το βρω θα φωνάζει.
2.Σκάει μύτη μια Γερμανίδα η οποία με καλημερίζει και αρχίζει να μου μιλάει δυνατά.Αυτό δε συμβαίνει ποτέ στην Πολωνία.Κανένας συνεπιβάτης δε σου μιλάει δυνατά.Απλώνεται και πιάνει όλο το χώρο ώστε να μην μπορείς να βγεις εύκολα.Αυτό το κάνουν πάντα οι Γερμανοί.Απλώνονται δε σε αφήνουν να περάσεις.Οι Σλάβοι πάντα υποχωρούν και μαζεύονται.
3.Μόλις περνάμε τα σύνορα και μπαίνουν οι Γερμανοί από εκεί που το τρένο είναι ήσυχο ακούω κάτι τύπισσες να φωνάζουν κάτι παιδιά να γκαρίζουν καμία σχέση με Πολωνία.Στη Γερμανία αφήνουν τα παιδιά να φωνάζουν και να κλαίνε όσο θέλουν δεν πέφτει ποτέ φάπα.Αντίθετα προσπαθούν να τα παρακαλέσουν να σταματήσουν να φωνάζουν.
4.Μπουκάρει ένας Γερμανός ντυμένος με μαύρα ράσσα τελείως φρικιό με ηχεία στη διαπασσών ο οποίος κινείται εντελώς σα μαλάκας ζιγκ ζαγκ.Φοράει παντόφλες έχει ανακατεμένα μαλλιά piercings κτλ.Τέτοια φρικιά δε θα δεις ποτέ Πολωνία έτσι και σκάσουν μύτη θα τις φάνε κανονικά από τους Πολωνούς.Δεν υπάρχουν εναλλακτικοί κτλ.
5.Μετά μπαίνουν κάτι τόφαλοι γκόμενες που κάποια στιγμή αρχίζουν να τρώνε και να κλάνουν.Γκόμενες να τολμάνε να κλάσουν σε βαγόνι τρένου ή να ντερλικώνουν στη μάπα σου ή να μιλάνε σα γορίλες δεν υπάρχει περίπτωση να δεις Πολωνία όπου όλες είναι θηλυκές,μαζεμένες,ευγενικές.
6.Ενας μαλάκας δίπλα μου σηκώνει τη βαλίτσα από πάνω μου και κάθεται εκεί επίτηδες για να φύγω.Δεν ψαρώνω μετά από λίγο γυρίζει επίτηδες το σώμα του για να μην μπορώ να βγω ή να μανουβράρω.Εκείνη τη στιγμή του πιάνει κουβέντα μια τύπισσα και κάθεται τάχα να της δώσει απάντηση με τη βαλίτσα να αιωρείται.
7.Μια άλλη έρχεται σηκώνει μια βαλίτσα θηρίο από πάνω μου που μόλις και μετά βίας τη σηκώνει και ως δια μαγείας καταφέρνει να τη χώσει στο διάζωμα πριν πεσει πάνω μας.Είναι συνηθισμένο στη Γερμανία να κάνουν τους ανήμπορους και να περιμένουν βοήθεια αλλιώς τρως τιμωρία.
8.Μόλις φτάνω στην πόλη η γραμμή του μετρό δε λειτουργεί.επειδή όμως δεν υπήρχε ανακοίνωση έχω ήδη κόψει εισιτήριο.Μετά υπάρχουν κάτω οδηγίες σκατά πώς να φτάσεις στον προορισμό αφού κανείς δεν ενδιαφέρεται.(είναι Κυριακή οι υπάλληλοι στα αρχίδια τους).
9.Πάω να περάσω απέναντι στο πεζοδρόμιο και ένας μαλάκας τριτοκοσμικός πετάγεται ακριβώς μπροστά από ένα αυτοκίνητο.Ο οδηγός φρενάρει και αρχίζει να τον βρίζει.Με το αυτοκίνητο μπλοκάρει σε όλους τη διάβαση.
10.Παίρνω ταξί και ο ταξιτζής με βγάζει για να μπω σε άλλον.Εντωμεταξύ βρέχει και κάνει κρύο.Ποτέ δε σε βγάζουν από ταξί στην Πολωνία.Μετά βέβαια το ταξί με γδέρνει κανονικά πάντα με το νόμο βέβαια.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις είχα την ευχαρίστηση να βρίσω στα ελληνικά στο στυλ άντε ρε μαλάκα κλαπαρχίδα με τα ράσα,άντε ρε σκατόγερε φύγε μπλοκάρεις το δρόμο,πάλι κλάσατε καριόλες,σιγά ρε ταρίφα μας ρήμαξες,αμάν ρε μαλάκες με το μετρό σας κτλ.Παρόλα αυτά τίποτα δε διορθώνεται.
Αντίθετα στην Πολωνία γαμείς και δέρνεις ρίχνεις τόσο πούτσο και υπάρχουν τόσο λίγοι ενοχλητικοί γύρω(εκτός από το PKP και τις φοβερές bacia) που είναι χάρμα να μένεις εκεί.Στη Γερμανία όλοι σε κλέβουν σκατά σέρβις,μπαγιάτικα φαγητά,όλα άνοστα και στα πετάν στη μάπα και είναι και ακριβά.Για αυτό ο Βαλκάνιος έχει απόλυτη υπεροχή.
Σύνορα εχουν σταματίσει να υπαρχουν εδω και αρκετά χρόνια.Καλα ρε Θύμιο κοντευεις τα 50 και ακόμα πηγαινεις με το τραινο? :2funny:ουτε αμαξι δεν εχεις? :2funny:.Αν ειναι να πηγαινεις με το τραίνο και να μένεις στο Χόστελ σαβ φοιτητης  :2funny: :2funny:μην πας καθόλου  :2funny:.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
Το τρένο κοστίζει 200 ευρώ αν έχεις Bankcard και τα 300 ευρώ χωρίς Bankcard και πάει με 200 χλμ την ώρα.Αλλά τόσα ξέρεις τόσα λες.Σιγά μη μένω σε hostel σαν εσένα.Στα καλύτερα ξενοδοχεία μένω.Δεν υπάρχει γκόμενα να έρθει σε hostel εκτός αν είσαι κάτω των 25.

cool11

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
1.650
Πόντοι
266
BRAVO!!!!!!!!!
Agatha---> ψιλή ξανθιά περί τα 27 με σπουδές Ελληνικής φιλολογίας και τώρα δουλεύει τηλεφωνήτρια στην easyjet απο Πόζναν , πρώην μου και καψουρεμένη έναν χρόνο!
Gosja---> ψιλή με μακριά ξανθιά μαλλιά, με σπουδές Ελληνικής φιλολογίας στο Πόζναν και εράσμους στη Ρόδο!Τα έσπαγε μήνες σε έναν φίλο μου μέχρι που κόλλησε με τη ψωλή του...
Monica---> σπαστική ξανθιά με υπέρβιζους φοιτήτρια Ελληνικής φιλολογίας στο Πόζναν Με σοβαρή σχέση με ένα φίλο στη Ρόδο ( το ξέρει ότι ανα πάσα στιγμή θα τον κερατώσει)
Bogda---> ψιλή ξανθιά σπαστική φοιτήτρια Ελληνικής φιλολογίας στο Πόζναν και ανθελληνίδα με εράσμους στη Ρόδο!Την πηδούσε ένας Πατρινός !
Όποια ήταν ή κάποια άλλη χαλάλι σου!!!!!!!!!
Τασσος, Μεμο@.,,Νύχτερε και Δημητράκη αφήστε τον Κμαν ύσηχο !Εσεις εκει που ξέρετε και αυτός εκει που ξέρει!!! :rockon: :rockon: :rockon:

Τι ειναι αυτες, τις ξερεις;

Judge Dred89

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2014
Like
5
Πόντοι
16
Το τρένο κοστίζει 200 ευρώ αν έχεις Bankcard και τα 300 ευρώ χωρίς Bankcard και πάει με 200 χλμ την ώρα.Αλλά τόσα ξέρεις τόσα λες.Σιγά μη μένω σε hostel σαν εσένα.Στα καλύτερα ξενοδοχεία μένω.Δεν υπάρχει γκόμενα να έρθει σε hostel εκτός αν είσαι κάτω των 25.
τι μπανκ-καρντ?μαλλον ρειλ καρντ θες να πεις... :think:

Egeanboy

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2011
Like
258
Πόντοι
36

Αλλες παπαριές στη Γερμανία που δεν υπάρχουν στην Πολωνία:
1.Στη Γερμανία τα μαγαζιά κλείνουν νωρίς αφού πάνε όλοι σπίτι(σιγά μην κάτσει Γερμανός παραπάνω ώρες να εξυπηρετήσει πελάτη τα ωράρια είναι αυστηρά) στην Πολωνία είναι ανοιχτά μέχρι τις 21.00 και πάντα βρίσκεις να ψωνίσεις.Στη Γερμανία στα μαγαζιά που είναι ανοιχτά μετά τις 20:00 πληρώνεις διπλές τιμές.Αυτό δεν υπάρχει στην Πολωνία όπου οι τιμές είναι οι ίδιες.
2.Στη Γερμανία υπάρχουν ελάχιστα ΑΤΜ των μεγάλων τραπεζών.Ο λογος είναι να αναγκάζεσαι να πληρώνεις 3.8 ευρώ commission όταν βγάζεις χρήματα από τις μικρότερες.Στην Πολωνία υπάρχουν παντού ΑΤΜ.Στη Γερμανία υπάρχουν τράπεζες που δε δέχονται να σου αλλάξουν συνάλλαγμα αν δεν είσαι πελάτης!
3.Στα κλαμπ στη Γερμανία οι γορίλλες αφήνουν τον κόσμο συχνά να περιμένει στην ουρά στο κρύο για να φαίνεται οτι έχει κόσμο το κλαμπ.Αυτό δε συμβαίνει στην Πολωνία.
4.Στη Γερμανία όλα τα μαγαζιά έχουν τα ίδια πράγματα στις ίδιες τιμές.Στην Πολωνία παίζει να δεις διαφορετικές τιμές αν και το εμπορικό δεν το έχουνε(έχουν το σέρβις όμως).
5.Στη Γερμανία γενικά είναι παντού φοβερά αγενείς και προσπαθούν να σε ξεφορτωθούν.Κάνουν τη δουλειά σαν αγγαρεία.Οι γκόμενες που σε εξυπηρετούν στα μαγαζιά είναι χάλια.Στην Πολωνία σου δείχνουν βυζιά,κώλους είναι στο έπακρο φιλικές και εξυπηρετικές.Επίσης μου αρέσει πολύ που συχνά φοράνε παραδοσιακές στολές στα καφέ,τα ρεστωράν και τα επαρχιακά ξενοδοχεία που συνήθως περιλαμβάνουν βαθύ ντεκολτέ,φουστίτσες και γενικά αξεσουάρ που μάλλον οι Γερμανίδες τα έχουν ξεχάσει τα τελευταία 50 χρόνια.

Γενικά αν βγάζεις 2000-3000 ευρώ το μήνα στη Γερμανία περνάς πολύ μέτρια ενώ στην Πολωνία είσαι πασάς τι πασάς δηλαδή βοεβόδας και πάνω.Το θέμα είναι πού να βγάλεις 2000 ευρώ σαν ξένος στην Πολωνία είναι σχεδόν αδύνατον.Οι Γερμανοί τους Πολωνούς πάντα τους αγόραζαν και δεν τους έχουν σε υπόληψη.(Ο Χίτλερ αποκαλούσε την Πολωνία γελοίο κράτος).
Εκεί που υπερτερεί η Γερμανία σε σχέση με την Πολωνία είναι η μπύρα.Οι γερμανικές μπύρες είναι top notch ενώ από τις πολωνικές μόνο η Warga strong αξίζει.Και οι πολωνικές βότκες είναι κατώτερες από τις ρωσικές αν και λίγο καλύτερες από τις γερμανικές.Στο λουκάνικο όμως οι Πολωνοί τους τρώνε τους Γερμανούς λάχανο.Καμία σχέση.Τα πολωνικά λουκάνικα είναι τα πρώτα με διαφορά παγκοσμίως.
:rockon: :rockon: :rockon:

Οι Γερμανοί πάντως δεν μένουν "ατιμώρητοι"!Και οι μαστορές τους είναι οι Τούρκοι!!Κινούνται τελείως άναρχα με καμια διάθεση να πειθαρχήσουν στους Γερμανικούς κανόνες!Κυριο χαρακτηριστικό των Τούρκων στη Γερμανία είναι πως τραμπουκίζουν άσχημα τους Γερμανούς παντου, στο δρόμο στο μέτρο και όπου τους βρούνε!Ακόμα και γριές Γερμανίδες και γέροι νιώθουν στο πετσί τους τον Τουρκικο τραμπουκισμό !!!
Στη Πολωνία όμως δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο!!!

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386

Θυμαμαι ρε τυπε που μου ειχες πει οτι Τσεχια περασες καλυτερα και Πολωνια ψιλοσπαστηκες
( ειδικα στις νοτιες πολεις, Κρακοβια , Κατοβιτσε), για αυτο σου ελεγα την αλλη φορα.
Αν ερθεις θα βγουμε και εδω και θα κοιταξω μηπως παμε καμια βολτα καμια Σλοβακια και να συγκρινουμε μαζι. Θα σου γνωρισω και γνωστες μου κλπ, ισως πορνιασουμε κιολας :grin:

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
200 Ευρω απο Βερολίνο-Πόζναν που ειναι λιγο παραπανω απο 250 χλμ.? :2funny:Να ρε ηλιθιε η φωτογραφια 1 με τα δρομολογια τραινων απο Βερολινο προς Πόζναν (ολες της μερες σχεδον τα ιδια δρομολόγια εχει) ΠΡΩΤΗ  :jerking: που ειπες σχετικα με την τιμη.Ρε βλάκα εδω γραφει οτι κανει το εισητηριο 29-43 Ευρω Αυτο με τα 200 Ευρω  :jerking: απο τη φαντασια σου τα βγαζεις.
  Για συγκριση τρλενο Βερολίνο-Κρακοβία.Που ειδες τραίνα να πηγαινουν με 200 χλμ. την ώρα?Για Πόζναν κανει απο Βερολίνο 2.51 λεπτα το πιο γρηγορο τραινο άρα δεν παει ούτε με 100χλμ. την Ωρα  :think:.Για Κρακοβία που ειναι 560 χλμ. κανει 8.26 λεπτα το πιο γρηγορο τραινο :2funny: ουτε αυτο παει με 200 χλμ. την ωρα.Στο μυαλό σου παει με 200χλμ. την ωρα  :jerking: και κανει 200 Ευρω το εισητηριο  :2funny:
Ποιά καλητερα ξενοδοχεια να πας? :2funny:Δεν εχεις λεφτα να παρεις αμαξι και πας να μας βγαλεις οτι το να πηγαινεις με το τραινο ακριβοτερα και μαγκία  :2funny:.
  Για μια ακομα φορά σε πιάσαμε να γράφεις  :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

Συνημμένα

• berlin-poznan.png
    berlin-poznan.png
    115 KB · Εμφανίσεις: 28
  • berlin-krakow.png
    berlin-krakow.png
    117,9 KB · Εμφανίσεις: 23

Egeanboy

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2011
Like
258
Πόντοι
36
Θυμαμαι ρε τυπε που μου ειχες πει οτι Τσεχια περασες καλυτερα και Πολωνια ψιλοσπαστηκες
( ειδικα στις νοτιες πολεις, Κρακοβια , Κατοβιτσε), για αυτο σου ελεγα την αλλη φορα.
Αν ερθεις θα βγουμε και εδω και θα κοιταξω μηπως παμε καμια βολτα καμια Σλοβακια και να συγκρινουμε μαζι. Θα σου γνωρισω και γνωστες μου κλπ, ισως πορνιασουμε κιολας :grin:
οκ :dancing:!!!Αν και Λευκορωσία θα με έψηνε περισσότερο απο Σλοβακία!!!

Πρε Κμαν!!Με το ice ταξιδεύεις ;Γιατι; 19€ βρίσκουμε το Berlin-Poznan ενάμιση μήνα πρίν και αν πας στο σταθμό εκείνη την ώρα έχει 30-35 €!Και είναι intercity...

Φίλε cool τη δικιά μου την γνώρισα στη δουλειά μου!Την τριάδα του Εράσμους πριν περίπου 4 χρόνια την είχαμε στη παρέα ένα χειμώνα και μετά απο μήνες επέλεξαν με ποιους θα γαμηθουν(πλην ίσως κάποιων αρπαχτών σε ένα λάτιν μαυράδικου)Κάναν ζωάρα πάντως εδω!Οσο για την Ελληνική φιλολογία που μάθαιναν καλύτερα να μην άνοιγαν το στόμα τους για να πούν τίποτα για Ελλάδα διότι θα ήταν αρνητικό!
Η δικιά μου ήταν πιο φίλελληνίδα και μάλιστα είχε και Ελληνίδες φίλες και έχει γυρίσει όλη την Ελλάδα!Μου έκανε δωράκια και μου έρραφε ...ποιήματα...ενώ είχε κάνει εργασία για κάποιο αρχαιοελληνικό θέμα που το χρησιμοποιεί το Πανέιστήμιο της για διδασκαλία ..Αλλά μετά άρχισε να ζητάει σοβαρή σχέση και εγώ δεν ήμουν για τέτοια....Αλλά όπως και να έχει δύσκολο να δω μια Πολωνέζα όπως μια ...Μοσχοβίτησα !!!

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
200 Ευρω απο Βερολίνο-Πόζναν που ειναι λιγο παραπανω απο 250 χλμ.? :2funny:Να ρε ηλιθιε η φωτογραφια 1 με τα δρομολογια τραινων απο Βερολινο προς Πόζναν (ολες της μερες σχεδον τα ιδια δρομολόγια εχει) ΠΡΩΤΗ  :jerking: που ειπες σχετικα με την τιμη.Ρε βλάκα εδω γραφει οτι κανει το εισητηριο 29-43 Ευρω Αυτο με τα 200 Ευρω  :jerking: απο τη φαντασια σου τα βγαζεις.
  Για συγκριση τρλενο Βερολίνο-Κρακοβία.Που ειδες τραίνα να πηγαινουν με 200 χλμ. την ώρα?Για Πόζναν κανει απο Βερολίνο 2.51 λεπτα το πιο γρηγορο τραινο άρα δεν παει ούτε με 100χλμ. την Ωρα  :think:.Για Κρακοβία που ειναι 560 χλμ. κανει 8.26 λεπτα το πιο γρηγορο τραινο :2funny: ουτε αυτο παει με 200 χλμ. την ωρα.Στο μυαλό σου παει με 200χλμ. την ωρα  :jerking: και κανει 200 Ευρω το εισητηριο  :2funny:
Ποιά καλητερα ξενοδοχεια να πας? :2funny:Δεν εχεις λεφτα να παρεις αμαξι και πας να μας βγαλεις οτι το να πηγαινεις με το τραινο ακριβοτερα και μαγκία  :2funny:.
 Για μια ακομα φορά σε πιάσαμε να γράφεις  :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

Ρε βλάκα δεν πάω από Βερολίνο από Νότια Γερμανία πάω.Εχω πει οτι ταξιδεύω 10-11 ώρες.Το τρένο μέσα στη Γερμανία τα χτυπάει τα 200 χλμ την ώρα σε ορισμένα σημεία της διαδρομής,μόλις βγαίνει από τα σύνορα επιβραδύνει γιατί η γραμμή  είναι μέτρια.

Judge Dred89

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2014
Like
5
Πόντοι
16
ta trena einai akriba sthn germania..
berlin munchen 500km μπορει να κοστιζει 80ε κανονικη θεση

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
τι μπανκ-καρντ?μαλλον ρειλ καρντ θες να πεις... :think:

BahnCard 50.Ετσι λέγεται στα γερμανικά.Με αυτή πληρώνεις τα μισά.Χωρίς αυτή την πούτσισες καμιά 300άρα σου έρχεται το πήγαινε έλα.

c25rbl.jpg

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom