Νέα

Warsaw - Βαρσοβία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα TLEVEND
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 16K
  • Εμφανίσεις 897K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Ρώτα lubisz stringy albo koronkowy?Podoba ciebie wiec srebro albo zloto?Bardzo lubie jak Polki wygladaji u was bardzo ladna moda.

Oχι και κοσμηματα ρε τυπε και μαλιστα να ρωταω απο χρυσο η ασημι :grin: Kατι πιο απλο :grin:

Eπισης το albo δε παει σε αυτη την περιπτωση για διαζευτικο. Πρεπει να πεις "czy"

Judge Dred89

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2014
Like
5
Πόντοι
16
Τώρα έψησα μια Σλοβάκα μοντέλα που γνώρισα στο αεροδρόμιο να επισκεφτούμε το Μόναχο το Σαββατοκύριακο μαζί.Γενικά φαίνεται να ταξιδεύει μαζί με φίλες της μοντέλες σε διάφορα σημεία βλέπω κάτι φωτό τους σε γιωτ στην Ισπανία και στη Σαρδηνία με κάτι τύπους πώς περνάνε έτσι οι πούστηδες.Ειδικά ένας φαίνεται μεγάλος γαμιάς φιλοξενεί συνέχεια μοντέλες στο γιωτ.
Για γνώστες του είδους πόσο περίπου πάει το μαλλί με Σλοβάκες μοντέλες?Γιατί αν η Πολωνή χωριάτα μου έφαγε 150 δε θέλω να φανταστώ τώρα τι θα γίνει.Αλλά αξίζει τον κόπο είναι μούναρος.
 :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think:

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
Oχι και κοσμηματα ρε τυπε και μαλιστα να ρωταω απο χρυσο η ασημι :grin: Kατι πιο απλο :grin:

Eπισης το albo δε παει σε αυτη την περιπτωση για διαζευτικο. Πρεπει να πεις "czy"

Ε ναι ρε συ για κοσμήματα πρέπει να πεις για να της εξάψεις τη φαντασία.Οχι οτι θα πάρεις τελικά.Ελάχιστες Πολωνές ζητάνε κοσμήματα.Συνήθως ζητάνε αρώματα,εσώρουχα,παπούτσια,παντελόνια τέτοια.
Θα σου λένε μετά οτι είσαι πολύ cudowny κτλ.

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Ναι,ενώ εσύ γαμάς τα μοντέλα τζάμπα.Ασε τώρα ρε συ.Ειδικά για Ρωσία.Δεν υπάρχουν πιο ακριβές γκόμενες στα τρώνε με την ταχύτητα του φωτός.
Εμενα παντος εχουν ερθει και εχουνε δει τι κανω και αν μετραω και οτι δεν χρειαζεται να μου τα φανε οι γκομενες για να πανε μαζι μου.Μπορει να διαβασει κανεις για μενα αν ολα οσα λεω ειναι αληθεια.
  Η αληθεια ειναι οτι κανω ακομα περισσοτερα απ'αυτα που γραφω  :).
  Εσυ ομως κρυβεσαι  :2funny: να μη δουνε την καταντια σου  :2funny: Μου τα ειπανε στην Κρήτη Θύμιο  :2funny:Κυνηγας μου ειπαν κατι τελειωμενες ηλικιας ανω των 40 ετων  :2funny:.Μου το ειπαν αυτο στο Havana στη Χερσόνησο οπου συχναζες  :).Και δεν μου το ειπε ενας αλλα καμποσα ατομα.Εγω μιλαω με αποδειξεις οχι με  :jerking:

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
Εμενα παντος εχουν ερθει και εχουνε δει τι κανω και αν μετραω και οτι δεν χρειαζεται να μου τα φανε οι γκομενες για να πανε μαζι μου.Μπορει να διαβασει κανεις για μενα αν ολα οσα λεω ειναι αληθεια.
 Η αληθεια ειναι οτι κανω ακομα περισσοτερα απ'αυτα που γραφω  :).
 Εσυ ομως κρυβεσαι  :2funny: να μη δουνε την καταντια σου  :2funny: Μου τα ειπανε στην Κρήτη Θύμιο  :2funny:Κυνηγας μου ειπαν κατι τελειωμενες ηλικιας ανω των 40 ετων  :2funny:.Μου το ειπαν αυτο στο Havana στη Χερσόνησο οπου συχναζες  :).Και δεν μου το ειπε ενας αλλα καμποσα ατομα.Εγω μιλαω με αποδειξεις οχι με  :jerking:

Πού είναι οι αποδείξεις σου?Πόσταρε ένα μοντέλο που έχεις γαμήσει.

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Πού είναι οι αποδείξεις σου?Πόσταρε ένα μοντέλο που έχεις γαμήσει.
Εγω και πραγματικες γκομενες εχω ποστάρει,οχι κατεβασμενες απο βιντεο ή τσόντες.Και το πιο σημαντικο ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΧΟΥΝΕ ΔΕΙ!
  Ο Πορνορεπόρτερ ο Gangxza που ειχε ερθει εγραψε σχετικα με 'μενα τι γινοταν οπου πηγαιναμε.Για 'σενα τα παιδια στο Havana λενε τα αντιθετα απο αυτα που γραφεις :2funny:.Μου ειπανε οτι εισαι λιγούρης και δεν σου καθεται καμια και κυνηγας και προσπαθεις να γαμισεις οτι βρεις  :2funny:

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
Δεν μπορείς να βρεις τίποτα καλό πια και αυτό φαίνεται γιατί δεν ξέρεις την αγορά.Δεν ξέρεις τις πραγματικές τιμές που παίζουνε εκεί έξω.Είσαι ανενεργός τουλάχιστον 5 χρόνια.
Αμα λες οτι γαμάς τις Ρωσίδες επειδή ενθουσιάζονται με την προσωπικότητά σου και τις μπότες από σαλάχι δε χρειάζεται να πεις τίποτα περισσότερο.

Κώστας Λαδάκης

Σπουδαίος
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.476
Πόντοι
2.886
Εγω και πραγματικες γκομενες εχω ποστάρει,οχι κατεβασμενες απο βιντεο ή τσόντες.Και το πιο σημαντικο ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΧΟΥΝΕ ΔΕΙ!
  Ο Πορνορεπόρτερ ο Gangxza που ειχε ερθει εγραψε σχετικα με 'μενα τι γινοταν οπου πηγαιναμε.Για 'σενα τα παιδια στο Havana λενε τα αντιθετα απο αυτα που γραφεις :2funny:.Μου ειπανε οτι εισαι λιγούρης και δεν σου καθεται καμια και κυνηγας και προσπαθεις να γαμισεις οτι βρεις  :2funny:

Τον λένε θυμιο και κυνηγάει 40ρες ;

Πηγαίνει Χερσόννησο ;

Κατι μου θυμίζει .Μήπως φοράει γυαλιά ;

xersonissos.jpg

DR_LOVE

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
1.890
Πόντοι
216
Η διαφορά Πολωνίας-Γερμανίας είναι οτι στην Πολωνία δεν υπάρχει η φοεβρή επιθετικότητα των Γερμανών η διεκδίκηση των δικαιωμάτων.
Παραδείγματα από το χτεσινό ταξίδι:
1.Με το που περνάμε τα σύνορα μπαίνει ο Γερμανός εισπράκτορας ανοίγει απότομα την πόρτα(το κάνουν για να σε ψαρώσουν) και φωνάζει Fahrscheine bitte.Εντωμεταξύ δε σου δίνει καν χρόνο να ψάξεις απλώνει το χέρι του στη μάπα σου.Γιατί?Γιατί θέλει να ξεκωλιαστείς στην ταχύτητα να του το δώσεις αμέσως για να μπορέσει να κάνει διάλειμμα.Αμα του πεις κούλαρε άνθρωπε δώσε μου χρόνο να το βρω θα φωνάζει.
2.Σκάει μύτη μια Γερμανίδα η οποία με καλημερίζει και αρχίζει να μου μιλάει δυνατά.Αυτό δε συμβαίνει ποτέ στην Πολωνία.Κανένας συνεπιβάτης δε σου μιλάει δυνατά.Απλώνεται και πιάνει όλο το χώρο ώστε να μην μπορείς να βγεις εύκολα.Αυτό το κάνουν πάντα οι Γερμανοί.Απλώνονται δε σε αφήνουν να περάσεις.Οι Σλάβοι πάντα υποχωρούν και μαζεύονται.
3.Μόλις περνάμε τα σύνορα και μπαίνουν οι Γερμανοί από εκεί που το τρένο είναι ήσυχο ακούω κάτι τύπισσες να φωνάζουν κάτι παιδιά να γκαρίζουν καμία σχέση με Πολωνία.Στη Γερμανία αφήνουν τα παιδιά να φωνάζουν και να κλαίνε όσο θέλουν δεν πέφτει ποτέ φάπα.Αντίθετα προσπαθούν να τα παρακαλέσουν να σταματήσουν να φωνάζουν.
4.Μπουκάρει ένας Γερμανός ντυμένος με μαύρα ράσσα τελείως φρικιό με ηχεία στη διαπασσών ο οποίος κινείται εντελώς σα μαλάκας ζιγκ ζαγκ.Φοράει παντόφλες έχει ανακατεμένα μαλλιά piercings κτλ.Τέτοια φρικιά δε θα δεις ποτέ Πολωνία έτσι και σκάσουν μύτη θα τις φάνε κανονικά από τους Πολωνούς.Δεν υπάρχουν εναλλακτικοί κτλ.

5.Μετά μπαίνουν κάτι τόφαλοι γκόμενες που κάποια στιγμή αρχίζουν να τρώνε και να κλάνουν.Γκόμενες να τολμάνε να κλάσουν σε βαγόνι τρένου ή να ντερλικώνουν στη μάπα σου ή να μιλάνε σα γορίλες δεν υπάρχει περίπτωση να δεις Πολωνία όπου όλες είναι θηλυκές,μαζεμένες,ευγενικές.
6.Ενας μαλάκας δίπλα μου σηκώνει τη βαλίτσα από πάνω μου και κάθεται εκεί επίτηδες για να φύγω.Δεν ψαρώνω μετά από λίγο γυρίζει επίτηδες το σώμα του για να μην μπορώ να βγω ή να μανουβράρω.Εκείνη τη στιγμή του πιάνει κουβέντα μια τύπισσα και κάθεται τάχα να της δώσει απάντηση με τη βαλίτσα να αιωρείται.
7.Μια άλλη έρχεται σηκώνει μια βαλίτσα θηρίο από πάνω μου που μόλις και μετά βίας τη σηκώνει και ως δια μαγείας καταφέρνει να τη χώσει στο διάζωμα πριν πεσει πάνω μας.Είναι συνηθισμένο στη Γερμανία να κάνουν τους ανήμπορους και να περιμένουν βοήθεια αλλιώς τρως τιμωρία.
8.Μόλις φτάνω στην πόλη η γραμμή του μετρό δε λειτουργεί.επειδή όμως δεν υπήρχε ανακοίνωση έχω ήδη κόψει εισιτήριο.Μετά υπάρχουν κάτω οδηγίες σκατά πώς να φτάσεις στον προορισμό αφού κανείς δεν ενδιαφέρεται.(είναι Κυριακή οι υπάλληλοι στα αρχίδια τους).
9.Πάω να περάσω απέναντι στο πεζοδρόμιο και ένας μαλάκας τριτοκοσμικός πετάγεται ακριβώς μπροστά από ένα αυτοκίνητο.Ο οδηγός φρενάρει και αρχίζει να τον βρίζει.Με το αυτοκίνητο μπλοκάρει σε όλους τη διάβαση.

10.Παίρνω ταξί και ο ταξιτζής με βγάζει για να μπω σε άλλον.Εντωμεταξύ βρέχει και κάνει κρύο.Ποτέ δε σε βγάζουν από ταξί στην Πολωνία.Μετά βέβαια το ταξί με γδέρνει κανονικά πάντα με το νόμο βέβαια.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις είχα την ευχαρίστηση να βρίσω στα ελληνικά στο στυλ άντε ρε μαλάκα κλαπαρχίδα με τα ράσα,άντε ρε σκατόγερε φύγε μπλοκάρεις το δρόμο,πάλι κλάσατε καριόλες,σιγά ρε ταρίφα μας ρήμαξες,αμάν ρε μαλάκες με το μετρό σας κτλ.Παρόλα αυτά τίποτα δε διορθώνεται.
Αντίθετα στην Πολωνία γαμείς και δέρνεις ρίχνεις τόσο πούτσο και υπάρχουν τόσο λίγοι ενοχλητικοί γύρω(εκτός από το PKP και τις φοβερές bacia) που είναι χάρμα να μένεις εκεί.Στη Γερμανία όλοι σε κλέβουν σκατά σέρβις,μπαγιάτικα φαγητά,όλα άνοστα και στα πετάν στη μάπα και είναι και ακριβά.Για αυτό ο Βαλκάνιος έχει απόλυτη υπεροχή.

Αλλες παπαριές στη Γερμανία που δεν υπάρχουν στην Πολωνία:
1.Στη Γερμανία τα μαγαζιά κλείνουν νωρίς αφού πάνε όλοι σπίτι(σιγά μην κάτσει Γερμανός παραπάνω ώρες να εξυπηρετήσει πελάτη τα ωράρια είναι αυστηρά) στην Πολωνία είναι ανοιχτά μέχρι τις 21.00 και πάντα βρίσκεις να ψωνίσεις.Στη Γερμανία στα μαγαζιά που είναι ανοιχτά μετά τις 20:00 πληρώνεις διπλές τιμές.Αυτό δεν υπάρχει στην Πολωνία όπου οι τιμές είναι οι ίδιες.
2.Στη Γερμανία υπάρχουν ελάχιστα ΑΤΜ των μεγάλων τραπεζών.Ο λογος είναι να αναγκάζεσαι να πληρώνεις 3.8 ευρώ commission όταν βγάζεις χρήματα από τις μικρότερες.Στην Πολωνία υπάρχουν παντού ΑΤΜ.Στη Γερμανία υπάρχουν τράπεζες που δε δέχονται να σου αλλάξουν συνάλλαγμα αν δεν είσαι πελάτης!
3.Στα κλαμπ στη Γερμανία οι γορίλλες αφήνουν τον κόσμο συχνά να περιμένει στην ουρά στο κρύο για να φαίνεται οτι έχει κόσμο το κλαμπ.Αυτό δε συμβαίνει στην Πολωνία.
4.Στη Γερμανία όλα τα μαγαζιά έχουν τα ίδια πράγματα στις ίδιες τιμές.Στην Πολωνία παίζει να δεις διαφορετικές τιμές αν και το εμπορικό δεν το έχουνε(έχουν το σέρβις όμως).
5.Στη Γερμανία γενικά είναι παντού φοβερά αγενείς και προσπαθούν να σε ξεφορτωθούν.Κάνουν τη δουλειά σαν αγγαρεία.Οι γκόμενες που σε εξυπηρετούν στα μαγαζιά είναι χάλια.Στην Πολωνία σου δείχνουν βυζιά,κώλους είναι στο έπακρο φιλικές και εξυπηρετικές.Επίσης μου αρέσει πολύ που συχνά φοράνε παραδοσιακές στολές στα καφέ,τα ρεστωράν και τα επαρχιακά ξενοδοχεία που συνήθως περιλαμβάνουν βαθύ ντεκολτέ,φουστίτσες και γενικά αξεσουάρ που μάλλον οι Γερμανίδες τα έχουν ξεχάσει τα τελευταία 50 χρόνια.

Γενικά αν βγάζεις 2000-3000 ευρώ το μήνα στη Γερμανία περνάς πολύ μέτρια ενώ στην Πολωνία είσαι πασάς τι πασάς δηλαδή βοεβόδας και πάνω.Το θέμα είναι πού να βγάλεις 2000 ευρώ σαν ξένος στην Πολωνία είναι σχεδόν αδύνατον.Οι Γερμανοί τους Πολωνούς πάντα τους αγόραζαν και δεν τους έχουν σε υπόληψη.(Ο Χίτλερ αποκαλούσε την Πολωνία γελοίο κράτος).
Εκεί που υπερτερεί η Γερμανία σε σχέση με την Πολωνία είναι η μπύρα.Οι γερμανικές μπύρες είναι top notch ενώ από τις πολωνικές μόνο η Warga strong αξίζει.Και οι πολωνικές βότκες είναι κατώτερες από τις ρωσικές αν και λίγο καλύτερες από τις γερμανικές.Στο λουκάνικο όμως οι Πολωνοί τους τρώνε τους Γερμανούς λάχανο.Καμία σχέση.Τα πολωνικά λουκάνικα είναι τα πρώτα με διαφορά παγκοσμίως.

Μια δίορθωση. Στα μαγαζία οι ταμίες,οι σερβιτόρες και γενικά όποιες δουλεύουν εδώ στην Πολωνία είναι οι πιο αγενείς που έχω γνωρίσει απο οποιαδήποτε χώρα έχω πάει (και την Γερμανία). καμία σχέση με αυτά που γράφεις πως είναι φιλικές και εξυπηρετικές.Εντελώς μα εντελώς λάθος.
Μόνο σε ακριβό εστιατόριο ή ξενοδοχείο σωζεται η κατάσταση. Δεν σου απαντάνε ΠΟΤΕ αν πείς ευχαριστώ (μερικές φορές μου έρχεται να της βρίσω),και στραβώνουν πανέυκολα αν δεν καταλάβεις κάτι. Μάλιστα έχουν γραφτεί ολόκληρα άρθρα περι του θέματος γιατί το κάνουν αυτό οι Πολωνοί με μεγάλες αναλύσεις. Πραγματικά για μένα ήταν σοκ όταν έβλεπα την αγένεια αυτή εδώ για πρώτη φορα. Τώρα έχβ αρχίσει να το συνηθίζω και δεν τους λέω καν ευχαριστώ. Αυτοί δεν το βλέπουν σαν αγένεια αλλά σαν ακραίο επαγγελματισμό (φιλέ πάρε ότι θες πλήρωσε και φύγε). Όποιος θα έρθει εδώ θα καταλάβει τι εννοώ, σε εμάς τους Έλληνες κάνει τρελή εντύπωση!!

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Δεν μπορείς να βρεις τίποτα καλό πια και αυτό φαίνεται γιατί δεν ξέρεις την αγορά.Δεν ξέρεις τις πραγματικές τιμές που παίζουνε εκεί έξω.Είσαι ανενεργός τουλάχιστον 5 χρόνια.
Αμα λες οτι γαμάς τις Ρωσίδες επειδή ενθουσιάζονται με την προσωπικότητά σου και τις μπότες από σαλάχι δε χρειάζεται να πεις τίποτα περισσότερο.
Περσι που ειχα παει Βαρσοβία και εκει εντυπωσιαζονταν οι γκομενες.Βεβαια εκανα παρεα με ντοπιους και οχι με ξενους.
Τον λένε θυμιο και κυνηγάει 40ρες ;

Πηγαίνει Χερσόννησο ;

Κατι μου θυμίζει .Μήπως φοράει γυαλιά ;

xersonissos.jpg
Για γυαλιά δεν ξερω αν φοραει  :2funny: ειναι ψηλος σωματωδης εχει ενα μεγαλο κεφάλι σαν αγελάδας δεν ειναι μαυριδερος και εχει καστανα μαλλια.Πρεπει να βρει καποιος μια φωτογραφια του για να  :2funny: ολη η Ελλαδα μαζι του  :2funny:.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
Μια δίορθωση. Στα μαγαζία οι ταμίες,οι σερβιτόρες και γενικά όποιες δουλεύουν εδώ στην Πολωνία είναι οι πιο αγενείς που έχω γνωρίσει απο οποιαδήποτε χώρα έχω πάει (και την Γερμανία). καμία σχέση με αυτά που γράφεις πως είναι φιλικές και εξυπηρετικές.Εντελώς μα εντελώς λάθος.
Μόνο σε ακριβό εστιατόριο ή ξενοδοχείο σωζεται η κατάσταση. Δεν σου απαντάνε ΠΟΤΕ αν πείς ευχαριστώ (μερικές φορές μου έρχεται να της βρίσω),και στραβώνουν πανέυκολα αν δεν καταλάβεις κάτι. Μάλιστα έχουν γραφτεί ολόκληρα άρθρα περι του θέματος γιατί το κάνουν αυτό οι Πολωνοί με μεγάλες αναλύσεις. Πραγματικά για μένα ήταν σοκ όταν έβλεπα την αγένεια αυτή εδώ για πρώτη φορα. Τώρα έχβ αρχίσει να το συνηθίζω και δεν τους λέω καν ευχαριστώ. Αυτοί δεν το βλέπουν σαν αγένεια αλλά σαν ακραίο επαγγελματισμό (φιλέ πάρε ότι θες πλήρωσε και φύγε). Όποιος θα έρθει εδώ θα καταλάβει τι εννοώ, σε εμάς τους Έλληνες κάνει τρελή εντύπωση!!

Δεν ξέρω για Βαρσοβία αλλά επαρχία είναι πολύ εξυπηρετικές.Αντίθετα στα ακριβά ξενοδοχεία σου σπάνε τα αρχίδια με το Sir για να δώσεις πουρμπουάρ.Οι καλύτερες είναι στις μικρές πόλεις και στα χωριά μόνο τσιμπούκι δε σου παίρνουνε.για δημόσιες υπηρεσίες και bacia δε μιλάμε είναι χέσε μέσα αλλά η νέα γενιά είναι πολύ στον καπιταλισμό.

DR_LOVE

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
1.890
Πόντοι
216
Δεν ξέρω για Βαρσοβία αλλά επαρχία είναι πολύ εξυπηρετικές.Αντίθετα στα ακριβά ξενοδοχεία σου σπάνε τα αρχίδια με το Sir για να δώσεις πουρμπουάρ.Οι καλύτερες είναι στις μικρές πόλεις και στα χωριά μόνο τσιμπούκι δε σου παίρνουνε.για δημόσιες υπηρεσίες και bacia δε μιλάμε είναι χέσε μέσα αλλά η νέα γενιά είναι πολύ στον καπιταλισμό.

Για να καταλάβεις πόσο αγενείς είναι έχουν γραφτεί χιλλίαδες σελίδες που προσπαθούν να καταλάβουν γιατί. Μόνο οταν ήρθα εδώ το διαπίστωσα.

στο δεύτερο link προσπαθέι να γράψει πως είναι αγενής στα μαγαζία αλλά όχι στην Προσωπική ζωή (συμφωνώ μαζί του)

The reasons

1. Polish people working in shops, businesses, and government departments at the ‘customer relations’ level are usually poorly paid and utterly disinterested in the public perception of the institution they work for. In these situations they tend to feel powerless and undervalued. It’s not difficult to understand why these people fail to interact with customers in a positive and smiley way. I wouldn’t, and neither would you.

2. The woman behind the post office counter who treats you as if you were slightly less important than the dirt she wipes off her shoes would, if you met her in a private social situation, be a paradigm of politeness and hospitality. The private and the public spheres are strictly but unconsciously divided in the Polish mind, If a person is introduced to you by a friend you treat them with genuinely impeccable politeness and generosity. If you happened to meet the same person in the guise of a customer or passerby on the street you treat them as if they were a potential child molester.

3. And this is the ace in the hole that adds spice to the issue. Rudeness is an art form in Poland. Polish people take great, but secret, delight in the devastating insult or social slight. It appeals to the essentially black nature of Polish humor. In other words, sometimes Polish people are rude because it’s extremely funny to be rude. Just about every Polish film regarded as a ‘classic’ features endless scenes of incredible and extremely funny rudeness. After many years I have to admit, it IS in fact devilishly funny.

Εξυπηρετική και καλοδιάθετη Πολωνέζα πίσω απο μπάρα μαγαζίου δεν έχω δεί πουθενά στην χώρα τα τελευταία 8 χρόνια που έρχομαι.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
Για να καταλάβεις πόσο αγενείς είναι έχουν γραφτεί χιλλίαδες σελίδες που προσπαθούν να καταλάβουν γιατί. Μόνο οταν ήρθα εδώ το διαπίστωσα.

στο δεύτερο link προσπαθέι να γράψει πως είναι αγενής στα μαγαζία αλλά όχι στην Προσωπική ζωή (συμφωνώ μαζί του)

The reasons

1. Polish people working in shops, businesses, and government departments at the ‘customer relations’ level are usually poorly paid and utterly disinterested in the public perception of the institution they work for. In these situations they tend to feel powerless and undervalued. It’s not difficult to understand why these people fail to interact with customers in a positive and smiley way. I wouldn’t, and neither would you.

2. The woman behind the post office counter who treats you as if you were slightly less important than the dirt she wipes off her shoes would, if you met her in a private social situation, be a paradigm of politeness and hospitality. The private and the public spheres are strictly but unconsciously divided in the Polish mind, If a person is introduced to you by a friend you treat them with genuinely impeccable politeness and generosity. If you happened to meet the same person in the guise of a customer or passerby on the street you treat them as if they were a potential child molester.

3. And this is the ace in the hole that adds spice to the issue. Rudeness is an art form in Poland. Polish people take great, but secret, delight in the devastating insult or social slight. It appeals to the essentially black nature of Polish humor. In other words, sometimes Polish people are rude because it’s extremely funny to be rude. Just about every Polish film regarded as a ‘classic’ features endless scenes of incredible and extremely funny rudeness. After many years I have to admit, it IS in fact devilishly funny.

Εξυπηρετική και καλοδιάθετη Πολωνέζα πίσω απο μπάρα μαγαζίου δεν έχω δεί πουθενά στην χώρα τα τελευταία 8 χρόνια που έρχομαι.

Το 1 ισχύει πιο πολύ στην πρώην ΕΣΣΔ.Εκεί η εξυπηρέτηση είναι πραγματικά για τον πούτσο αλλά έχει σχέση με τον κομμουνισμό.(τυπικά ρεσψιονίστ να μη μιλάνε αγγλικά ή υπάλληλοι μαγαζιού να σε βρίζουνε που τους ενοχλείς γιατί θες να αγοράσεις).Πολωνία κυνηγάνε το χρήμα.
Το 2 ισχύει για τις δημόσιες υπηρεσίες είναι μακρά παράδοση.
Το 3 ισχύει πιο πολύ στην Τσεχία όπου σε κοροιδεύουν με black humor.Το πολωνικό χιούμορ δεν το βλέπουμε σα χιούμορ αλλά έχω δει και Πολωνέζες που έχουν πολλή πλάκα λένε φοβερά αστεία.Βρίζουν όντως πολύ και το κάνουν για πλάκα και στα ελληνικά βρίζουν πάντα πολύ.
Αλλά εντάξει στο σέρβις δε σε ενδιαφέρει να σπάσει πλάκα μαζί σου ο άλλος αλλά να κάνεις τη δουλειά σου.Και οι Πολωνοί είναι συχνά χυδαίοι μπορεί να πετάξουν στις γκόμενες ένα fajne cycki ή fajne cipki(ωραία μουνόχειλα) και εκείνες γελάνε.
Μερικές Πολωνέζες προτιμούν αυθεντικούς άντρες που βρίζουν πίνουν γαμάνε άλλες προτιμούν πιο ήσυχους για να τους έχουν του χεριού τους.Οι πιο ήσυχοι από όλους είναι οι Κινέζοι για αυτό πολλές Πολωνέζες τους γουστάρουνε.Οι πιο επιθετικοί είναι οι μαύροι για αυτό πολλές τους γουστάρουνε.Γενικά είναι τρελλές δεν μπορείς να βγάλεις άκρη μαζί τους μέχρι να πετάξεις έξω το βαλκανικό πέος τον απόλυτο άρχοντα.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
DR love στο σημειο αυτο ειναι το πρωτο πραγματικα που διαφωνω και εκπλησσομαι! Αγενεις? Εγω βλεπω να ειναι ευγενεις, σε σημειο που καταντα και κωμικο! Και παντου απο το παραμικρο μινι μαρκετ η φουρνο μεχρι φυσικα καλα εστιατορια. Μου κανει πραγματικα πολυ εντυπωση ! Και το ιδιο σε καθε μερος που πηγα. Στη Βαρσοβια μηπως ειναι μονο ετσι? Αλλα οταν λεω παντου βλεπω ευγενεια και μαλιστα δεν εχω ξαναδει σε καμια αλλη χωρα. Φυσικα ανταποδιδω και προσπαθω να ειμαι και εγω. Αλλα μιλαμε για ευγενεια οχι τυπικη ψυχρη, αλλα θα ειπωθει και το καλαμπουρι μπορει να γινει και ενα μικρο καμακι, λεμε τωρα.
Ισως ειναι απλα μια εντυπωση αυτο. Και θα σου πω προσωπικα, τον πρωτο καιρο που ημουνα εδω, καθε πρωι πηγαινοντας για δουλεια περναγα απο ενα φουρνο στη γειτονια και επαιρνα ενα pąnczkek ( ντονατς), για τον καφε εκει :grin: Την πωλητρια μια πιτσιρικα 24-25 και ωραιο καβλακι μελαχροινη, την εβλεπαω και ειχα την εντυπωση οτι με κοιταζε σα να της σκοτωσα τη μανα. Και ομως μετα δειλα δειλα πιασαμε κουβεντα και καθε πρωι κουβεντα στην κουβεντα, μου δοσε και facebook απο μονη της. Φτασαμε να τρωω κανα 5λεπτο μεσα μιλωντας και πολλες φορες δε σταματουσαμε παρα μονο αν καμια θειτσα εμπαινε να παρει ψωμι και μας διεκοπτε ;P H αρχικη εντυπωση λοιπον ηταν λανθασμενη.
Κμαν τωρα κουμπωνω μια μπυρα warka  :rockon: , καλη προταση :grin: H Kasztelan δε σ αρεσει?

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
DR love στο σημειο αυτο ειναι το πρωτο πραγματικα που διαφωνω και εκπλησσομαι! Αγενεις? Εγω βλεπω να ειναι ευγενεις, σε σημειο που καταντα και κωμικο! Και παντου απο το παραμικρο μινι μαρκετ η φουρνο μεχρι φυσικα καλα εστιατορια. Μου κανει πραγματικα πολυ εντυπωση ! Και το ιδιο σε καθε μερος που πηγα. Στη Βαρσοβια μηπως ειναι μονο ετσι? Αλλα οταν λεω παντου βλεπω ευγενεια και μαλιστα δεν εχω ξαναδει σε καμια αλλη χωρα. Φυσικα ανταποδιδω και προσπαθω να ειμαι και εγω. Αλλα μιλαμε για ευγενεια οχι τυπικη ψυχρη, αλλα θα ειπωθει και το καλαμπουρι μπορει να γινει και ενα μικρο καμακι, λεμε τωρα.
Ισως ειναι απλα μια εντυπωση αυτο. Και θα σου πω προσωπικα, τον πρωτο καιρο που ημουνα εδω, καθε πρωι πηγαινοντας για δουλεια περναγα απο ενα φουρνο στη γειτονια και επαιρνα ενα pąnczkek ( ντονατς), για τον καφε εκει :grin: Την πωλητρια μια πιτσιρικα 24-25 και ωραιο καβλακι μελαχροινη, την εβλεπαω και ειχα την εντυπωση οτι με κοιταζε σα να της σκοτωσα τη μανα. Και ομως μετα δειλα δειλα πιασαμε κουβεντα και καθε πρωι κουβεντα στην κουβεντα, μου δοσε και facebook απο μονη της. Φτασαμε να τρωω κανα 5λεπτο μεσα μιλωντας και πολλες φορες δε σταματουσαμε παρα μονο αν καμια θειτσα εμπαινε να παρει ψωμι και μας διεκοπτε ;P H αρχικη εντυπωση λοιπον ηταν λανθασμενη.
Κμαν τωρα κουμπωνω μια μπυρα warka  :rockon: , καλη προταση :grin: H Kasztelan δε σ αρεσει?

Warka strong όχι απλή Warka.Kasztelan δεν έχω δοκιμάσει.Η Zywiec είναι έτσι κι έτσι η Zubr λίγο καλύτερη και η Tyskie πικρή δεν πίνεται.Αλλά με την Tyskie κάνεις κεφάλι.Ομως Warka strong είναι η κορυφαία μια γκόμενα μου την έμαθε.(μου κουβαλούσε δεκάδες στη Γερμανία).

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Warka strong όχι απλή Warka.Kasztelan δεν έχω δοκιμάσει.Η Zywiec είναι έτσι κι έτσι η Zubr λίγο καλύτερη και η Tyskie πικρή δεν πίνεται.Αλλά με την Tyskie κάνεις κεφάλι.Ομως Warka strong είναι η κορυφαία μια γκόμενα μου την έμαθε.(μου κουβαλούσε δεκάδες στη Γερμανία).

H εταιρεια zywiec φτιαχνει και τη Warka. Eιναι μια μικρη πολη στη Małopolska η το Sląsk και εχει πηγες, γνωστοτερο ακομη απο τη μπυρα ειναι το νερο Zywiec. Η Tyskie ναι δυνατη.
Εντωμεταξυ καμια συγκριση ρωσικης με πολωνικη βοντκα. Βοντκα ειναι η ρωσικη τελος! Η πολωνικη ειναι ανεκδοτο. Δεν υπαρχει βοντκα με ... λεμονια, κερασια, γρασιδια και δε ξερω εγω. Η sliwowicza παντως ειναι καλη!

DR_LOVE

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
1.890
Πόντοι
216
Κμαν τωρα κουμπωνω μια μπυρα warka  :rockon: , καλη προταση :grin: H Kasztelan δε σ αρεσει?

Μόνο krakow και sopot είναι ευγενικοί γιατί έχουν πολύ τουρισμό. Βαρσόβια ανέβα και θα σοκαριστείς με την συμπεριφορά. Δεν είναι μόνο δική μου ιδέα αλλά όσον ξένων ξουν εδώ. Ίσως επειδή δεν μιλάμε Πολωνικά παίζει ρόλο. Αλλά δεν είναι απλά ιδέα ή θεωρία δεν μπορείς να καταλάβεις πως μας μιλανε στα μαγαζία, έχω αρχίσει και το παίρνω στα αστεία για να μην μπινελικώσω καμία. Έχω ζήσει σκηνικά να τις ρωτάω κάτι και να μου κάνουν πφφφφ και να κουνάνε κεφάλι και να φεύγουν. Αν αυτά γινόντουσαν Ελλάδα θα τις απέλυαν επιτόπου. Καλά δεν σου λεώ για τον φίλο μου το Τονι που είναι Γάλλος εδώ πως νίωθει.Εγω τουλάχιστον έχω και καταγωγή απο χωριό και ξέρω λίγο απο καφρίλα...χαχαχααχαχ

Οι ίδιες όμως αν τις γνωρίσεις στην παρέα καμιά σχέσγ πολύ φιλικές. Απλά παίρνουν ρόλο όταν δουλεύουν.

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Μόνο krakow και sopot είναι ευγενικοί γιατί έχουν πολύ τουρισμό. Βαρσόβια ανέβα και θα σοκαριστείς με την συμπεριφορά. Δεν είναι μόνο δική μου ιδέα αλλά όσον ξένων ξουν εδώ. Ίσως επειδή δεν μιλάμε Πολωνικά παίζει ρόλο. Αλλά δεν είναι απλά ιδέα ή θεωρία δεν μπορείς να καταλάβεις πως μας μιλανε στα μαγαζία, έχω αρχίσει και το παίρνω στα αστεία για να μην μπινελικώσω καμία. Έχω ζήσει σκηνικά να τις ρωτάω κάτι και να μου κάνουν πφφφφ και να κουνάνε κεφάλι και να φεύγουν. Αν αυτά γινόντουσαν Ελλάδα θα τις απέλυαν επιτόπου. Καλά δεν σου λεώ για τον φίλο μου το Τονι που είναι Γάλλος εδώ πως νίωθει.Εγω τουλάχιστον έχω και καταγωγή απο χωριό και ξέρω λίγο απο καφρίλα...χαχαχααχαχ

Οι ίδιες όμως αν τις γνωρίσεις στην παρέα καμιά σχέσγ πολύ φιλικές. Απλά παίρνουν ρόλο όταν δουλεύουν.
Ειναι φυσικο να σου φέρονται ετσι γιατι σε βλεπουνε σαν ξένο  :).Αν ησουν με ντοπιους παρεα θα εβλεπες εντελως διαφορετικη συμπεριφορα.

τασος3

Σπουδαίος
Εγγρ.
7 Νοε 2010
Like
8.385
Πόντοι
2.356
ναι αλλα κ με αεροπλανο τα ιδια κ πιο λιγα εχει?γιατι τρενο?
Περίμενε και εσύ να σου απαντήσει :thefinge: όσο περιμένω και εγώ να βάλει κανονικές φωτο με γκόμενες και τα μοντέλα που γαμάει :tooth:

DR_LOVE

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
1.890
Πόντοι
216
Πάλι αναιρώ κανόνα μου:) Χτές Βγήκα με μια 38αρα Πολωνέζα. Τελικά ο kman δεν έχει και τόσο άδικο σε αυτό το θέμα. Απο τα βλαμένα τα μικρά 20χρονα που με ταλαιπωρούν εδώ, ενα βράδυ να χαμουρέυομαστε στον δρόμο και την επόμενη μέρα να κάνουν πως δεν με ξέρουν, οι παλίας κοπής Πολωνέζες φαίνεται πως είναι η γνήσια Poland. Αυτή που ζούσαμε 8 χρόνια πρίν. Μάλλον τα μικρά έχουν δυτικοποιηθεί πολύ!!
Για να ανεβάσω λίγο το νούμερο και για ψυχολογικούς λόγους θα παίξω λίγο με μεγαλύτερες ηλικίες και μόλις φτιάξει καιρός θα ξαναγυρίσω στα μικρά.
Το πείραμα θα μας οδηγήσει και σε συμπεράσματα για να ξέρουμε πως να κινηθούμε εδώ.

Stories

Νέο!

Stories

Δεν υπάρχει καμία ιστορία αυτή τη στιγμή. Δημιούργησε μία! (click + στο avatar).
Top Bottom