Καθόλου δεν καμαρώνω που θεωρούν ΑΥΤΟΥΣ του καγκουροκρητικούς λεβέντες, καθόλου δεν καμαρώνω που εγώ όταν μιλάω με ανθρώπους που δεν είναι κρητικοί μιλάω σαν άνθρωπος και όχι σαν αούγκανος για να το παίξω κρητίκαρος όπως κάνουν αυτοί επίτηδες, καθόλου δεν καμαρώνω που το να κυκλοφορείς με 4χ4 με τσίτα βοσκοκρητικά, ζάντα από μπουλντόζα και σαρίκι στους καθρέφτες θεωρείται λεβεντιά. Τουναντίων, καμαρώνω όταν μου λένε ότι είμαστε φιλόξενοι, καμαρώνω όταν μου λένε για τις παραδόσεις μας και τα έθιμα μας. Μέχρι εκεί. Από χωριό είμαι και τις ψευτοπαλικαριές ίσως μέχρι 15 χρονών να τις γούσταρα, περάσαν αυτά όμως, μεγάλωσα και συνειδητοποίησα κάποια πράματα όπως και οι περισσότεροι κρητικοί και φυσικά όσους το παίζουν λεβέντες και καπετάνοι τους έκανα στην μπάντα όπως και οι περισσότεροι φίλοι μου-γνωστοί μου, όπως κάνουν ΟΛΟΙ οι κρητικοί. Ένα απλό παράδειγμα θα σου πω, στο τραγίλα που είχε βγει η κατηγορία των ατόμων που περιγράφει ανήκει ακριβώς στο πεδίο των κρητικών που περιγράφεις και που περιέγραψα πιο πάνω. Είναι συνήθως βοσκοί, άξεστοι, αγράμματοι, το παίζουν καπετανιοι γιατί ο μπαμπάς του είπε εσύ άντρα μου είσαι από σπουδαία γενιά βοσκών, ο παππούς σου ήτανε θεριό ανήμερο, ο προπάππους σου είχε καθαρίσει ένα σωρό γερμαναράδες άσε τα γράμματα και έλα στα ζα έκια γίνουνται οι άντρες όχι στα σχολειά... Γι'αυτούς μου λες ότι καμαρώνω ή μου λες ότι καμαρώνω για τα άλλα τα ζώα που βγαίνουν στην ΤV και λένε μαντινάδες τις πούτσας για το πόσο ACAB νιώθουν, για τα χόρτα στα ζωνιανά κ.τ.λ τύπου Ζωιδάκη;