Νέα

Βιβλίο πατέρα Mάξιμου: Ο Αντίχριστος αναλαμβάνει εξουσία το 2013!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα vasos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 190
  • Εμφανίσεις 13K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Εχμ... καταρχάς η Βίβλος δε λέει πουθενά ότι ο κόσμος έχει ηλικία 6.000 ετών. Μη λέμε ότι θέλουμε!

Και κατά δεύτερον καλό θα είναι να μην υιοθετούμε απόψεις που εν τέλει τις αποκήρυξαν οι ίδιοι οι εμπνευστές τους...(βλ. εξέλιξη).

Οι ορθόδοξοι Εβραίοι και οι φανατικοί προτεστάντες χριστιανοί υπολογίζουν την ηλικία του κόσμου με βάση το άθροισμα των ηλικιών που πέθαναν τα βιβλικά πρόσωπα...Σύμφωνα δε με το ιουδαϊκό ημερολόγιο είμαστε στο έτος 5.500 (περίπου) από καταβολής κόσμου...

Όσο για τη θεωρία της εξέλιξης, ποιος την αρνείται; Το ότι έχει συμπληρωθεί και βελτιωθεί από τότε που πρωτοδιατυπώθηκε είανι αυτονόητο- αλλά κανείς σοβαρός επιστήμονας δεν έχει αμφισβητήσει τους μηχανισμούς της εξέλιξης..

Οι μόνοι σήμερα που την αμφισβητούν είναι οι Δημιουργιστές στις ΗΠΑ οι οποίοι προσπαθούν να διδάξουν το θρησκόληπτο παραλήρημά τους στα σχολεία με το μανδύα της (ψευδο) επιστήμης τους..Να σου θυμίσω και πού ανήκουν πολιτικά;

Εσύ την αμφισβητείς; Και αν ναι, ποια θεωρία σε καλύπτει;

Υπουργός

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Σεπ 2006
Κριτικές
41
Like
2.029
Πόντοι
8.235
Ρε γι' αυτό πάνε τόσο καλά οι κυβερνήσεις... Τέτοιους υπουργούς έχουν!

Ρε υποργέ μου, δηλαδή όποιος γράφει βιβλία είναι άξιος σεβασμού?

Και ο Λιακόπουλος?

Και ο συγγραφέας του "Ο Αγών μου"?

Μη παίρνεις φόρα προς αυτή την κατεύθυνση, φίλε!

Κατ΄αρχην μην συγκρινουμε ανομοια πραγματα.Τι σχεση μπορει να εχει ο ανωμαλος συγγραφεας του ¨Ο Αγων μου " με τον Μαξιμο, με εσενα, με εμενα και οποιονδηποτε αλλο.

Εγω κυριως πειραχτηκα με το ποσταρισμα του φιλου SANIM διοτι ανεφερε οτι επειδη οι καλογεροι δεν γα@@@νε CityTours λενε μαλ@@@ες.Ειναι επιλογη τους ρε παιδια να μην γαμ@@νε δεν χρειαζεται αυτο ομως να το διακωμοδουμε.Ετσι δεν ειναι???Θα σου αρεσε εσενα να εχεις μια μπουρουχα γκομενα και οι φιλοι σου να σου λενε "αντε ρε σαβουρογαμη απο εδω".Δεν συμφωνεις φιλε μου με τον Μαξιμο πες κατι αλλο.Εν πασει περιπτωσει μην σας σπαω και τα αρχιδια αλλο ( δεν θελω να το παιξω και κανενας πουριτανος /  αλλωστε σε site με μπουρδελιαρηδες ειμαστε ) απλα δεν μου αρεσε ο τροπος που εκφραστηκε ο SANIM. 

Οσο για το Υπουργιλικι μου δεν σηκωνω πολλα αντε μην τα κλεισω ολα τα κωλομπαρα στη Συγγρου :dancing: :dancing: :dancing: :dancing:

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Str81977,
Βεβαίως και οφείλεται σεβασμός. Όχι όμως «στις θρησκείες». Στον άνθρωπο.
Ας πιστεύει ότι πάνω εκεί υπάρχουν σαλιγκάρια, ότι μετά το θάνατό του θα γίνει νερό της πηγής, ότι η μαμά του ήταν δέντρο. Το τι πιστεύει ο άλλος, είναι ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑ, και επομένως ΔΕ ΣΕ ΑΦΟΡΑ, όπως και δεν αφορά κανέναν άλλον εκτός απ τον ίδιο. Αρα, ο «σεβασμός» έρχεται αυτόματα.
Υπάρχει όμως μια διαφορά:
Ο κάθε «πιστεύων», ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να επιβάλει ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ το τι θα (επίσης) πιστεύει, και πως θα δρά.
Επίσης, δε μπορεί να επιβάλει ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ οικονομική επιβάρυνση.
Αμα τηρούνται αυτά όλα, δεν υπάρχει πρόβλημα.
Τηρούνται όμως?
Οχι.
Οι «επικρατούντες», συνήθως πηδάνε τους υπόλοιπους.
Αρα για ποιό «σεβασμό» μιλάμε?

Φίλε Σταύρο,

Όπως ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ό,τι θέλει έτσι και εγώ είμαι ελεύθερος να ασκώ κριτική στις πεποιθήσεις του καθενός..Το γεγονός ότι κάτι περιβάλλεται υπό το ένδυμα της "θρησκείας" δεν το καθιστά από μόνο του άξιο σεβασμού...

Και φυσικά δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το σεβασμό στον¨"άνθρωπο"...Αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος λέει ανοησίες τύπου Λιακόπουλος οφείλω σεβασμό; Αν ο άνθρωπος προσπαθεί να με πείσει ότι κι αν ακόμη το παιδί μου πεθαίνει εγώ δεν πρέπει να του δώσω αίμα πρέπει να τον σεβαστώ;
Οι άνθρωποι κάνουν επιλογές και είναι άμεσα υπέυθυνοι γι' αυτές...
Από τη στιγμή λοιπόν που η πίστη εξωτερικεύεται μέσα από τις επιλογές που κάνουμε και στα πλαίσια της οργανωμένης και γεμάτης αλληλεπιδράσεις κοινωνίας οι επιλογές του ενός επηρρεάζουν έμμεσα ή άμεσα τις επιλογές του άλλου, τότε ΝΑΙ...ΜΕ ΑΦΟΡΑ τί πιστεύει ο άλλος...Όπως αφορούσε και αυτούς που έγιναν χαλκομανία συον τοίχο από κάποιον που πίστευε ότι αν ανατιναχτεί μέσα σε ένα εμπορικό κέντρο θα τρώει μετα θάνατον πιλάφι στον παράδεισο, όπως αφορά τη μάνα που το παιδί της έγινε δούλος μιας σέκτας, όπως αφορά εμένα που έπρεπε να κάνω επιπλέον σκοπιά γιατί το βύσμα του τοπικού παπα έπρεπε να ψάλλει 5 λέπτά και πώς φυσικά ο διοικητής να πει όχι στον παπα...

Το ιδεολόγημα ότι μπορείς να πιστεύεις ό,τι θέλεις αρκεί να σέβεσαι κτλ. δεν έχει εφαρμογή στον κόσμο μας γιατί απλούστατα κανείς δε ζει σε στεγανά...

Και μην ξεχνάτε ότι η θρησκεία είναι ανθρώπινη επινόηση και ως τέτοια πρέπει να κρίνεται και να ν' αντιμετωπίζεται...

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Αν και έχω τις θρησκείες γραμμένες στα παπάρια μου και το συγκεκριμένο thread δε με απασχολεί καθόλου, εντούτοις δε μπορώ παρά να σταθώ στο αστείο του συγκεκριμένου post.

Τι πα' να πει λίγα με το τάδε και ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ; Τι είσαι εσύ ρε μεγάλε - cyber-τραμπούκος; Και τι θα γίνει δηλαδή αν κάποιος μιλήσει άσχημα για το δωδεκάθεο το δεκατετράθεο, το διθέσιο και το τριβάλιτσο;

Ρε ουρντ!!

Δηλαδή πρέπει να κάθομαι να ακούω να με υβρίζουν?
Και τι σημαίνει cyber-τραμπούκος δηλαδη? Για εξηγησέ μου.
Το αστείο και το ουρντ δεν τα σχολιάζω. Στα χαρίζω

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
Και μια παράληψη αδερφέ γι'αυτά τα  'επιστημονικά' βιβλία Λιακόπουλων και σία αναφέρεις τι να περιμένεις απο ανθρώπους που ψηφίζουν Φώφη και Ψωμιάδη. Συμφωνώ εν μέρει μαζί σου. Γιατί οι περισσότεροι ψηφοφόροι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τα έχουν χεσμένα αυτά βιβλία και αυτούς που τα γράφουν. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι δεν αναφέρεις τίποτα για τους ψηφοφόρους του ΛΑ.Ο.Σ που οι περισσότεροι εξ'αυτών των αυτοαπακαλούμενων επιστημόνων είναι και μέλη στο κόμμα του Καρατζαφέρη. Και μάλιστα το κανάλι του εν λόγω κυρίου φιλοξενεί όλους αυτούς τους αστείους τύπους και πατριδοκάπηλους Λιακόπουλους,Βελόπουλους,Κεραμυδάδες κ.α. που έχουν μπερδέψει με τις θεωρίες τους το καθαρό αίμα, τους εξωγίηνους, τα διαστημόπλοια, το ίντερνετ στην Μινωϊκή εποχή, και ότι οι Κέκροπες και οι Κύκλωπες ήταν ιστορικά πρόσωπα με την ιστορία της αρχαίας ελλάδος.Για τους ψηφοφόρους όμως του ΛΑ.ΟΣ. κουβέντα. Και για να μην παρεξηγηθώ υπάρχουν και εκεί λαμπρές εξαιρέσεις και δεν τα ισοπεδώνω για να μην απαντάμε πόστ μετά πόστ.
Και οι ψηφοφοροι του ΛΑ.Ο.Σ. .Συμφωνω. Για ψηφοφορο του ΛΑ.Ο.Σ. με περασες?Οχι βεβαια...Κανενα κομμα δε με εκφραζει. Εγω ειμαι οπαδος της αμεσης Δημοκρατιας.Αλλα δυστυχως δε θα τη δουμε ποτέ...Και τα παραμυθια οτι ειναι πρακτικα δυσκολη η εφαρμογη της τα ακουω βερεσε. Θεληση δεν υπαρχει...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

Με όλο το σεβασμό στις πεποιθήσεις σου τομίτο, είναι λίγο δύσκολο εν έτει 2006 μ.χ. να παίρνουμε τοις μετρητοίς την αρχαία ελληνική μυθολογία, χωρίς φυσικά να αμφισβητώ την αλληγορική- φιλοσοφική αξία της...

Καμία δοξασία δεν είναι υπεράνω κριτικής, ακόμα και χλευαστικής ή/ και ειρωνικής...

Και ένα ερώτημα: Οι δωδεκαθεϊστές πιστεύετε ότι ο Διας κάθεται στον Όλυμπο με τους κεραυνούς του, όπως οι χριστιανοι πιστεύουν ότι ο Θεός κάθεται στον Παράδεισο με το Χριστό και το ʼγιο Πνεύμα;

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6

Τη λέξη cyber τη γνωρίζεις. Το ίδιο και τη λέξη τραμπούκος. Έχεις την εξήγησή σου τώρα.

Εσυ μπορείς να εξηγήσεις την απειλή ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ή απλά λόγια του αέρα για δημουργία εντυπώσεων;

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166

Τη λέξη cyber τη γνωρίζεις. Το ίδιο και τη λέξη τραμπούκος. Έχεις την εξήγησή σου τώρα.

Εσυ μπορείς να εξηγήσεις την απειλή ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ή απλά λόγια του αέρα για δημουργία εντυπώσεων;

Ασε τι γνωρίζω εγώ.
Εσύ πρέπει να πεις τι εννοούσες.
Δεν δίνουμε όλοι την ίδια ερμηνεία στους όρους.

Αν το συνέχιζε ο φίλος θα έπαιρνε απαντήσεις σκληρές σε όσα υποστήριζε.
Εκτός αν ως εγώ ως cyber-τραμπούκος μπορούσα να κάνω και τίποτε παραπάνω εκτός από το να γράφω...

Με όλο το σεβασμό στις πεποιθήσεις σου τομίτο, είναι λίγο δύσκολο εν έτει 2006 μ.χ. να παίρνουμε τοις μετρητοίς την αρχαία ελληνική μυθολογία, χωρίς φυσικά να αμφισβητώ την αλληγορική- φιλοσοφική αξία της...

Καμία δοξασία δεν είναι υπεράνω κριτικής, ακόμα και χλευαστικής ή/ και ειρωνικής...

Και ένα ερώτημα: Οι δωδεκαθεϊστές πιστεύετε ότι ο Διας κάθεται στον Όλυμπο με τους κεραυνούς του, όπως οι χριστιανοι πιστεύουν ότι ο Θεός κάθεται στον Παράδεισο με το Χριστό και το ʼγιο Πνεύμα;

Τα έχω ξαναεξηγήσει αυτά. Οι Θεοι είναι δυνάμεις και ενέργειες και όχι πρόσωπα. Στον δε Όλυμπο υπήρχαν ναοί και βωμοί από τότε οπότε...
Δεν μίλησα για ειρωνία η χλευη. Ο χαρακτηρισμός "γελοίος" είναι υβριστικός όμως .
Και εν τέλει όπου υπάρχει δράση να περιμένεις και αντίδραση.

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
Ασε τι γνωρίζω εγώ.

Εκτός αν ως εγώ ως cyber-τραμπούκος μπορούσα να κάνω και τίποτε παραπάνω εκτός από το να γράφω...

Πολύ καλά.

cyber-τραμπούκος λοιπόν είναι ο τύπος ο οποίος μοιράζει απειλές του στύλ "αυτά που ξέρατε τελείωσαν" στον κυβερνοχώρο, σαν απάντηση σε γνώμη με την οποία δε συμφωνεί.

Εδώ υπάρχει κάποιο κενό όσον αφορά στην εξέλιξη της απειλής - δηλαδή αν τελικά οι ενέργειες που ακολουθούν την απειλή παραμείνουν στο κυβερνοχώρο, εάν θα πάρουν μορφή και εκτός (στην έχω στημένη έξω από το σπίτι) ή παραμείνουν απειλές και μόνο.

Όσον αφορά στην μετα-απειλή φάση: τί σκοπεύεις να κάνεις;

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
Ασε τι γνωρίζω εγώ.

Δεν έχω να προσθέσω τίποτε άλλο. Τα λεξικά έχουν και τις 2 λέξεις.

Το να απαντάς στην ερώτηση με ερώτηση, είναι δείγμα του ότι δεν έχεις απάντηση.

Τι ήθελες να πεις με το ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ;

jedinaso

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
0
Επειδή δεν θέλω να μείνω αμέτοχος σε αυτό το υπεροχο θέμα ,
παραθέτω προς απάντηση κάποιων ένα μερος της Επιστολής Παύλου προς Τίτον κεφ.3

"Πιστὸς ὁ λόγος· καὶ περὶ τούτων βούλομαί σε διαβεβαιοῦσθαι, ἵνα φροντίζωσι καλῶν ἔργων προΐστασθαι οἱ πεπιστευκότες τῷ Θεῷ. ταῦτά ἐστι τὰ καλὰ καὶ ὠφέλιμα τοῖς ἀνθρώποις·
9 μωρὰς δὲ ζητήσεις καὶ γενεαλογίας καὶ ἔρεις καὶ μάχας νομικὰς περιΐστασο· εἰσὶ γὰρ ἀνωφελεῖς καὶ μάταιοι. 10 αἱρετικὸν ἄνθρωπον μετὰ μίαν καὶ δευτέραν νουθεσίαν παραιτοῦ, 11 εἰδὼς ὅτι ἐξέστραπται ὁ τοιοῦτος καὶ ἁμαρτάνει ὢν αὐτοκατάκριτος."

(Εαν δεν εμφανίζεται σωστά, πάρτε και την μετάφραση)

"Πιστός είναι αυτός ο λόγος. και γι' αυτά θέλω να διαβεβαιώνεις, για να φροντίζουν να προΐστανται σε καλά έργα εκείνοι που έχουν πιστέψει στο Θεό. Αυτά είναι καλά και ωφέλιμα στους ανθρώπους. 9 Ενώ τις μωρές συζητήσεις και γενεαλογίες και έριδες και μάχες για το μωσαϊκό νόμο να τις αποφεύγεις, γιατί είναι ανωφελείς και μάταιες.

10 Αιρετικό άνθρωπο μετά την πρώτη και τη δεύτερη νουθεσία παράτα τον. 11 Να ξέρεις ότι έχει διαστραφεί τέτοιου είδους άνθρωπος και αμαρτάνει ενώ είναι αυτοκατάκριτος."

Και επειδή ξέρω οτι κάποιοι θα αρχίσουν πάλι να βρίζουν , λέω οτι δεν απευθύνεται σε κάποιον προσωπικά ,απλά υπενθυμίζει στους Χριστιανούς με τι ίσως θα έπρεπε να ασχολόυνται αντι να τσακωνονται... Ο νοών νοέιτω.

(Βουρ στα ct σύντροφοι!!!) :grin: :grin: :grin: :grin:

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
[size=8pt]Δεν έχω πρόβλημα με τις διαφορετικές απόψεις. Το πρόβλημα μου είναι με τα λάθος στοιχεία.....
Θα πρότεινα δε να επανφέρουμε και όλους τους λοιπούς υποδεέστερους θεούς. .....
Όπως σου είπα όμως για έναν άθεο αυτά είναι ψιλά γράμματα. Όταν ορθώνει κάποιος το τείχος της αθεΐας μπροστά του απλώς εθελοτυφλεί. Διακαίωμά του βέβαια αλλά εν παύει να είναι λάθος. Ή αν προτιμάς σε βιβλικούς όρους "Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσει". Ιδιαίτερα επίκαιρο στις μέρες μας.[/size]

Θες να μας κουφάνεις ρε μεγάλε?

Δηλαδή τα "δικά σου" στοιχεία (τα "χριστιανικά" εν προκειμένω) είναι τα σωστά, και όλων των υπολοίπων είναι λάθος?

Και όσοι δε γουστάρουν αυτή τη διδασκαλία, αλλά κάποια άλλη, πιστεύουν  σε "υποδεέστερα" πράματα?

Ο δε άθεος (αυτός δηλαδή που δε πιστεύει σε τίποτα από όλα αυτά τα παραμύθια) "εθελοτυφλεί"? Μόνο εσύ τα ξέρεις?

Δε μου φαίνεσαι και πολύ πρωτότυπος!

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
[size=8pt]...Οσο για τα λεφτα απο τις πωλησεις του βιβλιου ας μην ειμαστε προκατειλημμενοι με ολους / μπορει τα λεφτα να πιασουν τοπο μην ειμαστε αρνητικοι κατευθειαν με ολους.[/size]

Μπορώ να είμαι όσο αρνητικός/επιφυλλακτικός/καχύποπτος ΘΕΛΩ με τους τύπους που εισπράττουν σήμερα για να παραδώσουν μετά το θάνατό μου?

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
[size=8pt]Κατ΄αρχην μην συγκρινουμε ανομοια πραγματα.Τι σχεση μπορει να εχει ο ανωμαλος συγγραφεας του ¨Ο Αγων μου " με τον Μαξιμο, με εσενα, με εμενα και οποιονδηποτε αλλο.[/size]
Εσύ πρώτος ανέφερες (αυτό διάβασα, αυτό λέω) ότι πρέπει να σεβόμαστε κάποιον επειδή έχει συγγραφικό έργο. Τέλος πάντων, μικρής σημασίας το περιστατικό, δεν αξίζει ούτε να πάω προς τα πίσω να το ξαναδώ. Αν δεν είπες αυτό, συγγνώμη.

[size=8pt]Δεν συμφωνεις φιλε μου με τον Μαξιμο πες κατι αλλο.[/size]
Τι λες ρε φίλε, αν δε συμφωνώ δηλαδή με τον τύπο, θα πρέπει να το βουλώσω? Και ποιός είναι ο κύριος αυτός δηλαδή, καμιά διάνοια?

Οσο για το Υπουργιλικι μου δεν σηκωνω πολλα αντε μην τα κλεισω ολα τα κωλομπαρα στη Συγγρου
Σε αυτό, βεβαίως πάω πάσο!

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
[size=8pt]Φίλε Σταύρο,
Όπως ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ό,τι θέλει έτσι και εγώ είμαι ελεύθερος να ασκώ κριτική στις πεποιθήσεις του καθενός..Το γεγονός ότι κάτι περιβάλλεται υπό το ένδυμα της "θρησκείας" δεν το καθιστά από μόνο του άξιο σεβασμού...
Και φυσικά δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το σεβασμό στον¨"άνθρωπο"...Αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος λέει ανοησίες τύπου Λιακόπουλος οφείλω σεβασμό; Αν ο άνθρωπος προσπαθεί να με πείσει ότι κι αν ακόμη το παιδί μου πεθαίνει εγώ δεν πρέπει να του δώσω αίμα πρέπει να τον σεβαστώ;
Οι άνθρωποι κάνουν επιλογές και είναι άμεσα υπέυθυνοι γι' αυτές...
Από τη στιγμή λοιπόν που η πίστη εξωτερικεύεται μέσα από τις επιλογές που κάνουμε και στα πλαίσια της οργανωμένης και γεμάτης αλληλεπιδράσεις κοινωνίας οι επιλογές του ενός επηρρεάζουν έμμεσα ή άμεσα τις επιλογές του άλλου, τότε ΝΑΙ...ΜΕ ΑΦΟΡΑ τί πιστεύει ο άλλος...Όπως αφορούσε και αυτούς που έγιναν χαλκομανία συον τοίχο από κάποιον που πίστευε ότι αν ανατιναχτεί μέσα σε ένα εμπορικό κέντρο θα τρώει μετα θάνατον πιλάφι στον παράδεισο, όπως αφορά τη μάνα που το παιδί της έγινε δούλος μιας σέκτας, όπως αφορά εμένα που έπρεπε να κάνω επιπλέον σκοπιά γιατί το βύσμα του τοπικού παπα έπρεπε να ψάλλει 5 λέπτά και πώς φυσικά ο διοικητής να πει όχι στον παπα...
Το ιδεολόγημα ότι μπορείς να πιστεύεις ό,τι θέλεις αρκεί να σέβεσαι κτλ. δεν έχει εφαρμογή στον κόσμο μας γιατί απλούστατα κανείς δε ζει σε στεγανά...
Και μην ξεχνάτε ότι η θρησκεία είναι ανθρώπινη επινόηση και ως τέτοια πρέπει να κρίνεται και να ν' αντιμετωπίζεται...[/size]

Φίλε Str1977,
Μάλλον δε με κατάλαβες, αν και απορώ, γιατί με ξέρεις...
Με τη λέξη "σεβασμό" δεν εννοούσα βέβαια "υποταγή".
Αυτός που σου λέει "μη δώσεις αίμα στο παιδί" ΕΧΕΙ δικαίωμα να στο λέει.
Και εσύ να τον γράψεις στα πελέ σου.
Οι απόψεις μου (που επίσης τις ξέρεις νομίζω) με έχουν κάνει να συμφωνήσω ότι όποια μαλακία και αν πιστεύει ο άλλος, καλά κάνει και την πιστεύει.
Αν δεν σκεφτόμαστε όλοι έτσι, τότε έχουμε πόλεμο.
Και βεβαίως υπάρχει πόλεμος όταν ο άλλος φοράει 5 kg ΤΝΤ και τραβάει την περόνη στην καφετέρια... Ή πιλοτάρει το αεροπλάνο πάνω στους πύργους.
Παρέλειψες όμως να δώσεις σημασία σε δυο φράσεις του post μου:
"Ο κάθε «πιστεύων», ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να επιβάλει ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ το τι θα (επίσης) πιστεύει, και πως θα δρά.
Επίσης, δε μπορεί να επιβάλει ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ οικονομική επιβάρυνση."

Καταλαβαίνεις ότι όταν μιλάω για οικονομική επιβάρυνση, κατά μείζονα λόγο ΠΡΩΤΑ έχω σκεφτεί αυτά που έχουν σχέση με τη ζωή και την ελευθερία του άλλου!

Ρε str, όταν βλέπω (στην τηλεόραση, γιατί δε πάω βέβαια) τις ορδές των "πιστών" να πηγαίνουν στην Μέκκα ή στην Τήνο, τι νομίζεις ότι αισθάνομαι?
Πολλά πέρασαν σαν αισθήματα απο μέσα μου μέχρι να καταλήξω. Τελικά τό μόνο που μπορείς να αισθάνεσαι είναι αδιαφορία. ʼσ' τους να πιστεύουν.
Στις πράξεις τους, βεβαίως και πρέπει να μπαίνει κάποιος φραγμός. Δε διαφωνούμε. Αλλά στο αν πιστεύουν ότι "μετά" θα βρούν ουρί, ή αγγέλους, ή CG ή δε ξέρω και εγώ τι άλλο, άς τους να το πιστεύουν.
Δε μπορείς να κάνεις και τίποτα επ αυτού δηλαδή, εδώ που τα λέμε.

Οσο για το αν η θρησκεία είναι ανθρώπινη επινόηση, τι νομίζεις, αμφιβάλλω? Το θυμάσαι το post μου πού έγραψα πως (νομίζω ότι) ΞΕΚΙΝΗΣΕ ο "θεσμός" της θρησκείας και η "ομαδοποίηση" των ανθρώπων σε αυτές?

LeoKnight7

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Μου φαίνεται τελικά ότι το ζήτημα αρχίζει και ξεφτυλίζεται. Τέλος πάντων όμως, μερικές απαντήσεις.

Δεν ξέρω πόση ηλικία έχει ο κόσμος και δε με απασχολεί. Αυτό που με απασχολεί είναι ότι η Βίβλος δεν αναφέρει πουθενά για 6.000 χρόνια. Το τι δηλώνει ο θρησκόληπτος εβραίος ή πώς το υπολογίζει λίγο με ενδιαφέρει. Ας μην ξεχνάμε δε ότι ο εβραίος δεν ακολουθεί το δικό μας ημερολόγιο.

Στο αν έχω δίκιο και αν αυτά που πιστεύω εγώ είναι σωστά η απάντηση είναι απλή. Ναι, αυτά που πιστεύω εγώ είναι σωστά και εσείς είστε λάθος. Πρώτος ο ίδιος ο ιδρυτής της χριστιανικής πίστεως το δήλωσε "Εγώ είμαι η αλήθεια και η ζωή". Για μένα λοιπόν, εφόσον εγώ το πιστεύω η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Δεν περιμένω ούτε και απαιτώ από κανέναν να την ασπαστεί ή να τη δεχτεί και δικαίωμα του. Εδώ όμως δε μιλάμε με απόψεις αλλά με το τι είναι αλήθεια και τι όχι. Στο κάτω κάτω γιατί να σας πείσω αν έχω δίκιο; Δε με απασχολεί. Το μόνο που με απασχολεί είναι να μη γράφουν κάποιοι ανακρίβειες και εσφαλμένα στοιχεία ή να περνούν λανθασμένη εικόνα προς τα έξω. Εξάλλου η αλήθεια δεν είναι απαραίτητο να είναι πρωτότυπη για να τραβάει την προσοχή.

Σε ό,τι αφορά το σκοταδισμό της "χριστιανικής εκκλησίας" της Δύσεως είναι τουλάχιστον αφελές να συγκρίνουμε το "χριστιανισμό" της Δύσεως με την Ορθοδοξία που αν μη τι άλλο έβγαλε τεράστιες προσωπικότητες που σημάδεψαν για πάντα τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων και προέβαλλαν παντού το μεγαλείο του Χριστιανισμού και όχι του παπισμού.

Τα περί εξελίξεως μύθος δεδομένου δε ότι ο ίδιος ο Δαρβίνος αποκύρηξε τη θεωρία του λίγα χρόνια πριν πεθάνει. Υπάρχει αντίστοιχη βιβλιογραφία για όποιον ενδιαφέρεται. Πολύ δε περισσότερο η σημερινή επιστημονική κοινότητα έχει απορρίψει πλήρως την Αρχή της Φυσικής Επιλογής που αποτέλεσε και τον κενμτρικό άξονα της δαρβινικής θεωρίας, πράγμα διόλου περίεργο εφόσον πολύ αργότερα ανακαλύφθηκαν οι γενετικοί μηχανισμοί της κληρονομικότητας και ξεκαθαρίστηκες πλήρως ότι τα επίκτητα χαρακτηριστικά δεν κληρονομούνται από τη στιγμή που δεν υφίσταται γενετική αλλοίωση. Όποιος ενδιαφέρεται μπορώ να του παραθέσω σχετική και αναγνωρισμένη βιβλιογραφία.

Τέλος, σε ότι αφορά τους προγονόπληκτους 12θεϊστές, ναι τους θεωρώ γελοίους και ναι θεωρώ χαζό να υπάρχει άνθρωπος που να ακολουθεί τέτοια πίστη. Αλίμονο! Ο τύπος παραπάνω φαίνεται με αυτά που λέει ότι και ο ίδιος κάθε άλλο παρά 12θεϊστής είναι! Απλώς τα έχει μπλέξει! Ποιος αρχαίος Έλληνας λάτρευε θεούς ως "ενέργειες" και ως "δυνάμεις"; Αυτά είναι τουλάχιστον αγελή πράγματα! και στο κάτω κάτω, ακόμη κι έτσι να είναι κάποιος που λέει ότι ακολουθεί μια θρησκεία πρέπει να την ακολουθεί ως έχει και όχι όπως τον βολεύει! Έτσι, το δωδεκάθεο μας λέει ότι ο Δίας όταν τα έπαιρνε στο κρανίο πέταγε κεραυνούς, ο Ποσειδώνας ανακάτευε τα νερά και είχαμε τρικυμίες κλπ. Αυτά έχει το 12θεο! Αν μου πεις ότι τα πιστεύεις αυτά επακριβώς θα σε απαλλάξω και θα πάω πάσο! Εφόσον όμως επιλέγεις τι θα πιστέψεις τόσο ώστε να συμφωνείς με τα επιστημονικά ευρήματα θα σε χαρακτηρίσω απλά ως αφελή!

Και κάτι τελευταίο. Είναι τεράστιο λάθος να πιστεύουμε ότι η θρησκεία είναι επινόηση. Γιατί τότε θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως επινόηση και η πνευματικότητα και η ψυχική υπόσταση του ανθρώπου. Και τότε απλά μπορεί κάποιος να δει το οξύμωρο!

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.116
Πόντοι
17.085
Σε ό,τι αφορά το σκοταδισμό της "χριστιανικής εκκλησίας" της Δύσεως είναι τουλάχιστον αφελές να συγκρίνουμε το "χριστιανισμό" της Δύσεως με την Ορθοδοξία που αν μη τι άλλο έβγαλε τεράστιες προσωπικότητες που σημάδεψαν για πάντα τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων και προέβαλλαν παντού το μεγαλείο του Χριστιανισμού και όχι του παπισμού.
Κάτσε γιατί δεν κατάλαβα... εννοείς ότι στο Βυζάντιο "βγήκαν" αυτές οι προσωπικότητες ενώ στη Δύση βασίλευε ο σκοταδισμός;

Και κάτι τελευταίο. Είναι τεράστιο λάθος να πιστεύουμε ότι η θρησκεία είναι επινόηση. Γιατί τότε θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως επινόηση και η πνευματικότητα και η ψυχική υπόσταση του ανθρώπου. Και τότε απλά μπορεί κάποιος να δει το οξύμωρο!
Θες δηλαδή να πεις ότι η θρησκεία είναι της ίδιας τάξης με την πνευματικότητα και τον "ανθρώπινο ψυχισμό";

LeoKnight7

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Ναι.

Όχι ακριβώς. Η ανάγκη της θρησκείας "υπαγορεύεται" από κάποιο βαθύτερο στοιχείο του ανθρώπου που δεν είναι άλλο από την πνευματικότητά του. Το να αναιρεί κάποιος τη θρησκεία είναι σαν να αναιρεί την πνευματικότητα του ανθρώπου. Δεν μίλησα δε για ψυχισμό. ʼλλο ψυχισμός, άλλο ψυχή.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
?Τέλος πάντων όμως, μερικές απαντήσεις. :rolleyes:
Και από μένα. Στα πολύ γρήγορα:

Στο αν έχω δίκιο και αν αυτά που πιστεύω εγώ είναι σωστά η απάντηση είναι απλή. Ναι, αυτά που πιστεύω εγώ είναι σωστά και εσείς είστε λάθος. Πρώτος ο ίδιος ο ιδρυτής της χριστιανικής πίστεως το δήλωσε "Εγώ είμαι η αλήθεια και η ζωή". Για μένα λοιπόν, εφόσον εγώ το πιστεύω η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Δεν περιμένω ούτε και απαιτώ από κανέναν να την ασπαστεί ή να τη δεχτεί και δικαίωμα του. Εδώ όμως δε μιλάμε με απόψεις αλλά με το τι είναι αλήθεια και τι όχι.
Βεβαίως φίλε. Απλούστατη (και αυταπόδεικτη). Η αλήθεια είναι αυτή που ξέρεις εσύ. Ολοι όσοι έχουν διαφορετική άποψη, κάνουν λάθος.
Συμπτωματικά όμως, και ο ιδρυτής της Μωαμεθανικής πίστεως (περίπου) τα ίδια δήλωσε. Και ο άλλος, της Βουδιστικής. Αλλά μόνο ο δικός σου είπε αλήθεια έ? Ολοι οι άλλοι ψεύτες είναι?

Στο κάτω κάτω γιατί να σας πείσω αν έχω δίκιο; Δε με απασχολεί. Το μόνο που με απασχολεί είναι να μη γράφουν κάποιοι ανακρίβειες και εσφαλμένα στοιχεία ή να περνούν λανθασμένη εικόνα προς τα έξω. Εξάλλου η αλήθεια δεν είναι απαραίτητο να είναι πρωτότυπη για να τραβάει την προσοχή.
«Ανακρίβειες» πάνω σε τι? Μπορείς να μου πεις μια «ανακρίβεια» που έγραψα?

Τα περί εξελίξεως μύθος δεδομένου δε ότι ο ίδιος ο Δαρβίνος αποκύρηξε τη θεωρία του λίγα χρόνια πριν πεθάνει. Υπάρχει αντίστοιχη βιβλιογραφία για όποιον ενδιαφέρεται. Πολύ δε περισσότερο η σημερινή επιστημονική κοινότητα έχει απορρίψει πλήρως την Αρχή της Φυσικής Επιλογής που αποτέλεσε και τον κενμτρικό άξονα της δαρβινικής θεωρίας, πράγμα διόλου περίεργο εφόσον πολύ αργότερα ανακαλύφθηκαν οι γενετικοί μηχανισμοί της κληρονομικότητας και ξεκαθαρίστηκες πλήρως ότι τα επίκτητα χαρακτηριστικά δεν κληρονομούνται από τη στιγμή που δεν υφίσταται γενετική αλλοίωση. Όποιος ενδιαφέρεται μπορώ να του παραθέσω σχετική και αναγνωρισμένη βιβλιογραφία.

Please do it. Για να δούμε δηλαδή και μεις οι άσχετοι τι λέει η «επιστημονική κοινότητα».

... Έτσι, το δωδεκάθεο μας λέει ότι ο Δίας όταν τα έπαιρνε στο κρανίο πέταγε κεραυνούς, ο Ποσειδώνας ανακάτευε τα νερά και είχαμε τρικυμίες κλπ. Αυτά έχει το 12θεο! Αν μου πεις ότι τα πιστεύεις αυτά επακριβώς θα σε απαλλάξω και θα πάω πάσο! Εφόσον όμως επιλέγεις τι θα πιστέψεις τόσο ώστε να συμφωνείς με τα επιστημονικά ευρήματα θα σε χαρακτηρίσω απλά ως αφελή!
Ο δικός σου δεν περπάταγε πάνω στα νερά, ανάσταινε πεθαμένους, έκανε τα 5 ψάρια 500, το 1 kg κρασί 1 τόνο, και άλλα που δε θυμάμαι? Αυτά, ψέματα είναι?

Και κάτι τελευταίο. Είναι τεράστιο λάθος να πιστεύουμε ότι η θρησκεία είναι επινόηση.
Μπά! Θεόσταλτο αγαθό είναι! Απο το υπερπέραν ήρθε! Με μικροκύματα!

Γιατί τότε θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως επινόηση και η πνευματικότητα και η ψυχική υπόσταση του ανθρώπου. Και τότε απλά μπορεί κάποιος να δει το οξύμωρο!
Αυτό κι αν είναι απ τα «ορθά» στοιχεία σου (σε αντιπαράθεση με τα δικά μας «λανθασμένα» λέω). Αν δεν υπήρχε θεός, δε θα είχαμε «πνευματικότητα» και «ψυχική υπόσταση». Θα είμασταν ζώα. Αρα υπάρχει θεός.

Μας έπεισες τώρα.
Πάω να μεταλάβω.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom