[size=8pt]βεβαια δεν σου ειπε κανεις να πιστεψεις με το ζορι. δηλαδη να υποθεσω οτι πιστευεις στο big bang?[/size]
Φίλε μου, να το ξαναπώ, ΔΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ! Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις?
Τώρα, μια που τό θιξες:
Το BIG BANG είναι μια θεωρία, επιστημονική, που λέει ότι εξηγεί πολλά απο τα άγνωστα στη γένεση του σύμπαντος.
Είναι όμως μια ΘΕΩΡΙΑ (ακόμη).
Μπορεί να αποδειχτεί (αφού περάσουν πολλά-πολλά χρόνια) σωστή, μπορεί και λάθος.
Για να γίνω πιό κατανοητός, γύρνα 500-600 χρόνια πίσω:
Ο κόσμος τότε πίστευε ότι η Γη είναι επίπεδη. Ηταν σωστό? Οχι. Σήμερα ΞΕΡΟΥΜΕ ότι είναι σφαίρα που γυρίζει (by the way, αυτό (το ότι είναι σφαίρα και γυρίζει)
το πιστεύω).
Βγήκε κάποιος (τότε) και είπε "είναι στρογγυλή", βγήκε άλλος και είπε "είναι σα χταπόδι", βγήκαν διάφοροι. ΕΝΑΣ μόνο είχε δίκιο (αυτός που είπε: "είναι στριγγυλή"), και αυτό αποδείχτηκε μόλις ο Μαγγελάνος έκανε για πρώτη φορά το γύρω της σφαίρας.
Έτσι και σήμερα, πολλοί θα βγαίνουν και θα λένε ο καθένας τα δικά του, και αυτοί χωρίζονται σε δυό κατηγορίες:
Η πρώτη είναι το ιερατείο που λέει ό,τι γουστάρει και σε (με, μας) καλεί να το πιστέψουμε (χωρίς καμιά απόδειξη, λέγοντας μόνο "εγώ ξέρω, το είπε ο θεός"), και η άλλη που ψάχνει, προσπαθεί να εξηγήσει, υπολογίζει, ερευνά, συζητάει, η επιστημονική δηλαδή, αυτή η πλευρά που είπε "Εγινε ένα Big Bang".
Στοιχεία για να κρίνω τους δεύτερους δεν έχω, οι γνώσεις μου στην αστροφυσική είναι πάνω απ το μέσο όρο, αλλά πολύ λίγες! Ισως έχουν δίκιο, ίσως άδικο για το Big Bang. Τι με ρωτάς τώρα, ποιός είμαι ο Σιμόπουλος? ΔΕΝ ΞΕΡΩ είναι η απάντηση.
Αυτό που ΣΙΓΟΥΡΑ ΞΕΡΩ είναι ότι οι πρώτοι λένε μαλακίες. Αυτό στο υπογράφω.
Και η απορία μου (ειλικρινά) είναι πως δεν το καταλαβαίνει ΟΛΟΣ ο κόσμος!