Νέα

Βιβλίο πατέρα Mάξιμου: Ο Αντίχριστος αναλαμβάνει εξουσία το 2013!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα vasos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 190
  • Εμφανίσεις 13K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Περί δωδεκαθεϊστών ειδικά δεν θα αναφέρω τίποτε παραπάνω. Είναι τουλάχιστον γελοίο. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να λατρεύουν και το Φαέθοντα και τον Προμηθέα κι ένα σωρό άλλους. Κατά "σύμπτωση" όμως εδώ λειτουργεί πολύ επιλεκτική λατρεία.
Ασφαλώς και δεν ισχυρίζομαι πως ότι δεν πιστεύως εγώ είναι γελοίο. Το 12θεο όμως είναι μια γελοιότητα. Είναι τουλάχιστον γελοία η πεποίθηση της απόδοσης ανθρωπίνων ιδιοτήτων και παθών σε θεούς, πολύ δε περισσότερο όταν αυτή γίνεται επιλεκτικά. Όσοι θεωρούν λοιπόν εαυτούς "σοβαρούς" ας λατρεύουν τη θεά του έρωτα και το θεό του πολέμου, αυτοί τα προκαλούν όλα και όχι τα ανθρώπινα αισθήματα ή οι ανθρώπινες κακίες! Θα πρότεινα δε να επανφέρουμε και όλους τους λοιπούς υποδεέστερους θεούς. Έτσι για ποικιλία.

Λίγα με το Δωδεκάθεο φίλε.
Αυτά που ξέρατε ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.
Κράτα λίγο τους τόνους χαμηλά.

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
462
Πόντοι
36
Ως δημοκρατικός άθεος, νομίζω πως οφείλεται ο ίδιος σεβασμός σε όλες τις θρησκείες, άσχετα με το πόσους πιστούς έχουν είτε σε ένα μέρος είτε παγκόαμια. Είμαι αντίθετος με κάθε μορφής επιβολή "πιστεύω".

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
Λίγα με το Δωδεκάθεο φίλε.
Αυτά που ξέρατε ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.
Κράτα λίγο τους τόνους χαμηλά.

Αν και έχω τις θρησκείες γραμμένες στα παπάρια μου και το συγκεκριμένο thread δε με απασχολεί καθόλου, εντούτοις δε μπορώ παρά να σταθώ στο αστείο του συγκεκριμένου post.

Τι πα' να πει λίγα με το τάδε και ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ; Τι είσαι εσύ ρε μεγάλε - cyber-τραμπούκος; Και τι θα γίνει δηλαδή αν κάποιος μιλήσει άσχημα για το δωδεκάθεο το δεκατετράθεο, το διθέσιο και το τριβάλιτσο;

Ρε ουρντ!!

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
Εγω δεν καταλαβαινω γιατι ολα τα βιβλια με θεματα μεταφυσικα και εσχατολογικα εχουν τετοια περαση στην Ελλαδα(Λιακοπουλος κλπ). Αλλα, τί να περιμενεις απο ανθρωπους που ψηφιζουν τη Φωφη και τον Ψωμιαδη... :jerking:

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Ως δημοκρατικός άθεος, νομίζω πως οφείλεται ο ίδιος σεβασμός σε όλες τις θρησκείες, άσχετα με το πόσους πιστούς έχουν είτε σε ένα μέρος είτε παγκόαμια. Είμαι αντίθετος με κάθε μορφής επιβολή "πιστεύω".

Θέτεις ένα ωραίο και ιδιαίτερα δύσκολο ζήτημα: Είναι όλες οι θρησκείες, πεποιθήσεις, πίστεις άξιες σεβασμού;

Είναι άξιος σεβασμού κάποιος που λέει ότι το τέλος του κόσμου θα έρθει με την έλευση του κομήτη Χάλευ το 1900 κάτι, μετα λέει ότι θα έρεθι το 1966 μετά το 2000 και τώρα το 2012 'η το 2013 όπου τελείώνει το ημερολόγιο των Μάγιας ή το λέει ο παπα- Μάξιμος ή είχε ισχυρή ενόραση όταν κοιμόταν και του του το είπαν μικρά πράσινα ανθρωπάκια;

Είναι άξιος σεβασμού κάποιος που περιμένει να επιστρέψει η μεγάλη περίπολος των Ελλ; Ή κάποιος που πιστεύει ότι η ζωή στη Γη είναι αποτέλεσμα του ριξίματος σε ενεργά ηφαίστεια 65.000.000 ατόμων από έναν διαβολικό διαστημικό πολέμαρχο;

Μήπως υπό το μανδύα της ανεξιθρησκείας, έχουν βρει καταφύγιο επικίνδυνες ιδεοληψίες που διαστρέφουν κάθε έννοια ορθολογικής σκέψης και επιστημονικής μεθόδου και όταν πας να κάνεις διάλογο σου απαντάνε "Εγώ έτσι πιστεύω! " κι ας τους φέρνεις αποστομωτικά επιχειρήματα;

Δε λέω φυσικά να επιβάλλουμε κάποια πίστη ή ακόμη και τη μή πίστη με τη βία...Αλλά μήπως κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσουμε να κράζουμε/ γελοιοποιούμε/ περιθωριοποιούμε τις εξόφθαλμα γελοίες θεωρίες;

Όχι τίποτα άλλο, αλλά αν κάποιος μπορεί να πιστέψει στη Σαμπάλα και στην Υπερβόρεια και στην Κούφια Γη μπορεί να καταπιεί αμάσητο και ό,τι του πει κάποιος μετρίου αναστήματος τύπος με κοντό μουστάκι, γυάλινα μάτια και σήμα τη σβάστικα...

LeoKnight7

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Αυτό είναι όντως ένα πολύ καλό ερώτημα και αν το συνδυάσεις με αυτά που είπε κάποιος ππαραπάνω σχετικά με τις υπερβολικές αναζητήσεις Ελλήνων σε θέματα εσχατολογίας/αποκρυφισμού/χαμένων τεχνολογιών κλπ καταλαβαίνεις άμεσα ότι μιλάμε για ένα ισχυρότατο κύμα προγονοπληξίας που μας έχει κατακλύσει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τύπος που μας λέει ότι αυτά που ξέρουμε με το 12θεο τελείωσαν. Είναι τουλάχιστον γελοίο να γυρνάμε σε αστείες προκαταλήψεις και απόψεις που μόνο ευθυμία προκαλούν, διαφορετικά κάθε φορά που ρίχνει χαλάζι ή χαλάνε οισ οδειές των αγροτών τους βλέπω να κρατάνε μούτρα στη Δήμητρα.

Ή στην Αφροδίτη σε περίπτωση που σπάσει το προφυλακτικό, με τις όποιες συνέπειες...

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
462
Πόντοι
36
Φίλε str81977,

Νομίζω πως δικαίωμα του καθενός είναι να πιστεύει ή όχι ό,τι θέλει και ταυτόχρονα υποχρέωσή του είναι να σέβεται τα "πιστεύω" και τα μη "πιστεύω" (γιατί ο ορθολογιστής χρησιμoποιεί το "νομίζω") των άλλων. Σαφώς κάποιες πίστεις είναι (συγγνώμη προκαταβολικά) πιο "ηλίθιες". Ο καθένας έχει μυαλό να κρίνει. Κάθε απαγόρευση ή επιβολή είναι απαράδεκτη, με μία εξαίρεση: αν η πίστη οδηγεί άμεσα σε αντικοινωνική ή απαγορευμένη πρακτική (ναρκωτικά, ανθρωποθυσίες κλπ), αλλά τότε έχουμε γυρίσει στο μη σεβασμό των άλλων.

LeoKnight7

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Παρένθεση περί του αστείου του λόγου:

Μικρό ινδιανόπουλο πηγαίνει στον παππού του γεμάτο απορίες.
-Παππού, να σε ρωτήσω κάτι; Πώς βγαίνουν τα ονόματά μας;
-Ω, μα είναι πολύ απλό. Τις περισσότερες φορές οφείλονται σε κάποιο φαινόμενο ή γεγονός που συνδέεται με τη σύλληψη ενός παιδιού. Πχ αν εκείνη την ώρα ακουστεί κάποιο άλογο μπορεί να το ονομάσουν ʼλογο που Χλιμιντρίζει ή αν βρέχει Κεραυνό που Βρυχάται. Κατάλαβες τώρα Τρύπια Καπότα;

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
462
Πόντοι
36
Παρένθεση περί του αστείου του λόγου:

Μικρό ινδιανόπουλο πηγαίνει στον παππού του γεμάτο απορίες.
-Παππού, να σε ρωτήσω κάτι; Πώς βγαίνουν τα ονόματά μας;
-Ω, μα είναι πολύ απλό. Τις περισσότερες φορές οφείλονται σε κάποιο φαινόμενο ή γεγονός που συνδέεται με τη σύλληψη ενός παιδιού. Πχ αν εκείνη την ώρα ακουστεί κάποιο άλογο μπορεί να το ονομάσουν ʼλογο που Χλιμιντρίζει ή αν βρέχει Κεραυνό που Βρυχάται. Κατάλαβες τώρα Τρύπια Καπότα;

All Time Classic!  :grin:

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Φίλε str81977,

Νομίζω πως δικαίωμα του καθενός είναι να πιστεύει ή όχι ό,τι θέλει και ταυτόχρονα υποχρέωσή του είναι να σέβεται τα "πιστεύω" και τα μη "πιστεύω" (γιατί ο ορθολογιστής χρησιμoποιεί το "νομίζω") των άλλων. Σαφώς κάποιες πίστεις είναι (συγγνώμη προκαταβολικά) πιο "ηλίθιες". Ο καθένας έχει μυαλό να κρίνει. Κάθε απαγόρευση ή επιβολή είναι απαράδεκτη, με μία εξαίρεση: αν η πίστη οδηγεί άμεσα σε αντικοινωνική ή απαγορευμένη πρακτική (ναρκωτικά, ανθρωποθυσίες κλπ), αλλά τότε έχουμε γυρίσει στο μη σεβασμό των άλλων.

Ίσως και να έχεις δίκιο..'Ισως να μην υπάρχει κάποιο αντικειμενικό κριτήριο για το ποια πίστη είναι γελοία και ποια όχι...Για το λόγο αυτό δεν μίλησα για την επιβολή κάποιας πίστης ή μη πίστης γιατί και εγώ νομίζω ότι οι άνθρωποι είναι καταρχήν ελεύθεροι να πιστεύουν ο,τι θέλουν άλλά για τη γελοιοποίηση ορισμένων δοξασιών στα πλαίσια μιάς αποδομητικής κριτικής τους...
Όπως αυτοί είναι ελέυθεροι να πιστεύουν στον Ερμή τον Τρισμέγιστο ή στον Μαϊτρέγια έτσι και εγώ είμαι ελεύθερος να προσπαθώ- με την πειθώ εννοείται- να αποδείξω ότι δεν υπάρχει υπόγειος πολιτισμός στο Θιβέτ, ότι οι Πυραμίδες κατασκευάστηκαν από ανθρώπους και ότι η Θεωρία της Εξέλιξης είναι ορθή και αποδεδειγμένη πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας...

Δυστυχώς αυτοί οι οποίοι φωνάζουν περί καταπάτησης των "θρησκευτικών" τους ελευθεριών είναι συνήθως οι πλέον μισαλλόδοξοι φανατικοί και πορώμένοι οπαδοί των πλέον απάνθρωπων δοξασιών...Και ο μανδύας υπό τον οποίον δρουν δεν είναι άλλος από τη θρησκευτική ελευθερία..Μια ελευθερία η οποία κατά την άποψη μου πάντοτε έχει υπερεκτιμηθεί και παρερμηνευτεί όσο καμία άλλη...

Για να συνοψίσω, μπορώ να δεχτώ και να κατανοήσω κάποιον που πιστεύει ότι θα έρθει η 2α παρουσία με την αλληγορική της έννοια...Αλλά θα πολέμήσω κάθε έναν που προσπαθεί με τα εργαλεία της ψευδοεπιστήμης και με χαλκευμένες αποδείξεις να με πείσει ότι θα έρθει το 2013 ή όταν ο Ερμής διασταυρωθεί με τον Πλούτωνα και περάσει ανάμεσά τους ένας κομήτης...Ή ότι ο κόσμος έχει ηλίκια 6.000 ετών επειδή το λέει η βίβλός...

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.116
Πόντοι
17.085
όχι ρε αντισθένη έχεις λάθος δεν την υποτιμάω απλούστατα δεν την συγκρίνω με την ελληνορωμαϊκή σκέψη.Και κακά τα ψέματα όχι απο θέμα υποτίμησης επηρέασε περισσότερο η ελληνορωμαϊκή σκέψη όχι μόνο τον Δυτικό πολιτισμό αλλά και τον παγκόσμιο κακά τα ψέμματα (ο όρκος του Ιπποκράτη είναι κοινός σε όλες τις χώρες,το θεώρημα του ευκλείδη επίσης, το λατινικό δίκαιο καθώς και αλφάβητο σε αρκετές χώρες της Ασίας). Την σημασία με τους Άραβες δεν την ανέφερα περί 'κλειστών πολιτισμών' αλλά ήθελα να τονίσω πως στην Ευρώπη που γεννήθηκε ο Ελληνικός πολιτισμός και ο Ρωμαϊκός μετέπειτα, η σκέψη και τα κείμενα αυτών των ανθρώπων στο μεσαίωνα ήρθαν απο μη Ευρωπαίους που μάλιστα δεν ήταν και στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο για να τους επιδράσουν αυτές οι απόψεις. Γι'αυτό ανέφερα τους Άραβες. ;)

Ε, έτσι είναι αυτά... μη δίνεις και πολύ σημασία σ' αυτό (έχουν βέβαια το επιστημονικό τους ενδιαφέρον, αλλά για άλλους λόγους)... κάποιες μεταφράσεις ήρθαν από Άραβες κάποιες άλλες έγιναν εδώ, μελετήθηκαν εκ νέου τα κλασικά κείμενα, απ' αυτά προέκυψαν άλλα καινούργια ρεύματα, και προχώρησε το πράγμα. Άλλωστε και στην Ελλάδα δεν ήρθανε κάποτε απ' έξω τα κλασικά κείμενα; Αλλά και αυτοί οι Άραβες που λες δεν ανέπτυξαν τα μαθηματικά περισσότερο απ' τους Δυτικούς; Αυτό που θα επαναλάβω είναι το εξής: ότι ο μονοθεϊσμός-Χριστιανισμός ήταν μια τεράστια πνευματική πρόοδος για την ανθρωπότητα. Η δε ελληνορωμαϊκή σκέψη σίγουρα είναι τεράστια υπόθεση. Τότε τέθηκαν οι βάσεις - δεν είναι σωστό όμως να υποτιμάμε άλλες περιόδους και ρε&#
973;ματα.

LeoKnight7

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Εχμ... καταρχάς η Βίβλος δε λέει πουθενά ότι ο κόσμος έχει ηλικία 6.000 ετών. Μη λέμε ότι θέλουμε!

Και κατά δεύτερον καλό θα είναι να μην υιοθετούμε απόψεις που εν τέλει τις αποκήρυξαν οι ίδιοι οι εμπνευστές τους...(βλ. εξέλιξη).

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.116
Πόντοι
17.085
Ναι, παράλειψη... το "εδώ" που λέω τη Δύση εννοώ - συμφωνούμε επ' αυτού. Σίγουρα, σκοτεινές περίοδοι υπήρχαν... υπήρχαν όμως και στον ελληνορωμαϊκό κόσμο.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Ως δημοκρατικό ς άθεος, νομίζω πως οφείλεται ο ίδιος σεβασμός σε όλες τις θρησκείες, άσχετα με το πόσους πιστούς έχουν είτε σε ένα μέρος είτε παγκόαμια. Είμαι αντίθετος με κάθε μορφής επιβολή "πιστεύω".

Θέτεις ένα ωραίο και ιδιαίτερα δύσκολο ζήτημα: Είναι όλες οι θρησκείες, πεποιθήσεις, πίστεις άξιες σεβασμού;

Είναι άξιος σεβασμού κάποιος που λέει ότι το τέλος του κόσμου θα έρθει με την έλευση του κομήτη Χάλευ το 1900 κάτι, μετα λέει ότι θα έρεθι το 1966 μετά το 2000 και τώρα το 2012 'η το 2013 όπου τελείώνει το ημερολόγιο των Μάγιας ή το λέει ο παπα- Μάξιμος ή είχε ισχυρή ενόραση όταν κοιμόταν και του του το είπαν μικρά πράσινα ανθρωπάκια;

Είναι άξιος σεβασμού κάποιος που περιμένει να επιστρέψει η μεγάλη περίπολος των Ελλ; Ή κάποιος που πιστεύει ότι η ζωή στη Γη είναι αποτέλεσμα του ριξίματος σε ενεργά ηφαίστεια 65.000.000 ατόμων από έναν διαβολικό διαστημικό πολέμαρχο;

Μήπως υπό το μανδύα της ανεξιθρησκείας, έχουν βρει καταφύγιο επικίνδυνες ιδεοληψίες που διαστρέφουν κάθε έννοια ορθολογικής σκέψης και επιστημονικής μεθόδου και όταν πας να κάνεις διάλογο σου απαντάνε "Εγώ έτσι πιστεύω! " κι ας τους φέρνεις αποστομωτικά επιχειρήματα;

Δε λέω φυσικά να επιβάλλουμε κάποια πίστη ή ακόμη και τη μή πίστη με τη βία...Αλλά μήπως κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσουμε να κράζουμε/ γελοιοποιούμε/ περιθωριοποιούμε τις εξόφθαλμα γελοίες θεωρίες;

Όχι τίποτα άλλο, αλλά αν κάποιος μπορεί να πιστέψει στη Σαμπάλα και στην Υπερβόρεια και στην Κούφια Γη μπορεί να καταπιεί αμάσητο και ό,τι του πει κάποιος μετρίου αναστήματος τύπος με κοντό μουστάκι, γυάλινα μάτια και σήμα τη σβάστικα...

Str81977,
Βεβαίως και οφείλεται σεβασμός. Όχι όμως «στις θρησκείες». Στον άνθρωπο.
Ας πιστεύει ότι πάνω εκεί υπάρχουν σαλιγκάρια, ότι μετά το θάνατό του θα γίνει νερό της πηγής, ότι η μαμά του ήταν δέντρο. Το τι πιστεύει ο άλλος, είναι ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑ, και επομένως ΔΕ ΣΕ ΑΦΟΡΑ, όπως και δεν αφορά κανέναν άλλον εκτός απ τον ίδιο. Αρα, ο «σεβασμός» έρχεται αυτόματα.
Υπάρχει όμως μια διαφορά:
Ο κάθε «πιστεύων», ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να επιβάλει ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ το τι θα (επίσης) πιστεύει, και πως θα δρά.
Επίσης, δε μπορεί να επιβάλει ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ οικονομική επιβάρυνση.
Αμα τηρούνται αυτά όλα, δεν υπάρχει πρόβλημα.
Τηρούνται όμως?
Οχι.
Οι «επικρατούντες», συνήθως πηδάνε τους υπόλοιπους.
Αρα για ποιό «σεβασμό» μιλάμε?

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
βλάσφημοι αντίχριστοι αμαρτωλοί  θα καείτε στις φλόγες της κολάσεως ο πατήρ μάξιμος είναι προφήτης..... εσείς αν είχατε 20 χρονια να πάτε με γυναικα ξέρετε τι "λαλακιες" θα λέγατε;

Εσύ πιστεύεις ότι ο τυπάκος έχει να "πάει με γυναίκα" 20 χρόνια?
Έτσι, βλέποντας τη φάτσα του στην τηλεόραση και μόνο, λέω κρίνοντας... Αυτό πιστεύεις?

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
....επισης με δηλωσεις του ιδιου τα εσοδα απο τις πωλησεις του βιβλιου θα πανε για καποιο φιλανθρωπικο σκοπο αν θυμαμαι καλα.
... Απλα σεβασμο σε ορισμενους θεσμους.

Ναι, πως, βεβαίως.... Για φιλανθρωπικούς σκοπούς θα πάνε! Να σαι σίγουρος!

2) Θεσμός ο Μάξιμος ρε?
Τότε ο Π.τ.Δ. τι είναι?
Κι αυτός θεσμός!
Ισα κι όμοια?

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.116
Πόντοι
17.085
Και στον ελληνορωμαϊκό κόσμο σίγουρα υπήρχαν. Αλλά όχι να απαγορευτεί η ερωτική επαφή πριν τον γάμο και κατα την διάρκεια (βλέπε βυζάντιο βολές 'μεγάλου' Αθανάσιου που εφαρμόστηκαν απο το Θεόφιλο τον Α, Απαγόρευση με γδάρσιμο η άσκηση των μαθηματικών και της φιλοσοφίας ως πράξη ειδωλολατρίας επί Θεοδοσίου του 'μεγάλου',μεσαιωνική Αγγλία η γνωστή λέξη fuck είναι αρχικά γιατί το σέξ το επέτρεπε μόνο ο βασιλιάς που 'μιλούσε' απ'αυθείας στο θεό :cheesy: :cheesy: βάλε και το γέλιο του ανθρώπου που χαρακτηρίστηκε πράξη του Σατανά και κόβανε την γλώσσα στην Ελβετία με Καλβίνο κ.ο.κ.). Τέτοιες απίστευτες σκηνές για να είμαστε δίκαιοι τουλάχιστον στο θρησκευτικό συναίσθημα δεν υπήρχαν στον ελληνορωμαϊκό κόσμο. ;)

Γιατί δεν κόβανε γλώσσες στον ελληνορωμαϊκό κόσμο και άλλα πιο απάνθρωπα;  Δεν υπήρχαν αυτοκράτορες που πίστευαν ότι είναι θεοί και ήθελαν ως τέτοιοι να λατρεύονται; Δεν υπήρχαν φιλόσοφοι που πίστευαν το ίδιο και δημιουργούσαν σέκτες με φανατικούς οπαδούς; Σίγουρα, υπερβολές υπήρξαν, αλλά αυτές δε μπορούν να χαρακτηρίσουν μια ολόκληρη περίοδο ή ακόμα και θρησκεία αν θες...  νομίζω πάντως ότι η προσπάθεια να "συγκρίνουμε" τους δύο αυτούς κόσμους με τέτοιους όρους σύγκρισης δεν είναι και τόσο δόκιμη.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
... αλλα τουλαχιστον σεβασου τον πνευματικο κοπο ενος ανθρωπου.Εσυ ποσα βιβλια εχεις γραψει ????

Ρε γι' αυτό πάνε τόσο καλά οι κυβερνήσεις... Τέτοιους υπουργούς έχουν!

Ρε υποργέ μου, δηλαδή όποιος γράφει βιβλία είναι άξιος σεβασμού?

Και ο Λιακόπουλος?

Και ο συγγραφέας του "Ο Αγών μου"?

Μη παίρνεις φόρα προς αυτή την κατεύθυνση, φίλε!

Υπουργός

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Σεπ 2006
Κριτικές
41
Like
2.029
Πόντοι
8.235
Ναι, πως, βεβαίως.... Για φιλανθρωπικούς σκοπούς θα πάνε! Να σαι σίγουρος!

2) Θεσμός ο Μάξιμος ρε?
Τότε ο Π.τ.Δ. τι είναι?
Κι αυτός θεσμός!
Ισα κι όμοια?

Προφανως δεν αναφερομουνα στον Μαξιμο για θεσμο αλλα στην εκκλησια.Τι να τον κανω τον Μαξιμο και τον καθε Μαξιμο ?????

Οσο για τα λεφτα απο τις πωλησεις του βιβλιου ας μην ειμαστε προκατειλημμενοι με ολους / μπορει τα λεφτα να πιασουν τοπο μην ειμαστε αρνητικοι κατευθειαν με ολους.

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.116
Πόντοι
17.085
Ρε γι' αυτό πάνε τόσο καλά οι κυβερνήσεις... Τέτοιους υπουργούς έχουν!
Ρε υποργέ μου, δηλαδή όποιος γράφει βιβλία είναι άξιος σεβασμού?
Και ο Λιακόπουλος?
Και ο συγγραφέας του "Ο Αγών μου"?
Μη παίρνεις φόρα προς αυτή την κατεύθυνση, φίλε!

Έλα μου ντε... και στο κάτω-κάτω σιγά μη σεβαστούμε τον "πνευματικό κόπο" του πατέρα Μάξιμου να 'ούμε.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom