...φυσικα ελληνες αλλα χωρις στηριξη απ τους αμερικανους δε θ'αντεχαν ουτε μια βδομαδα...
μην λέμε ότι θέλουμε, δεν υπήρξε(σίγουρα στην αρχή) στήριξη από τους αμερικάνους.
όταν ο παττακός πήρε την εξουσία συναντήθηκε μερικές μέρες αργότερα με τον πρόξενο των ηπα.
συνεννοήθηκαν να μην πάνε τα μαντάτα στην αμερική ως άσχημα.
νομίζω ότι οι αμερικάνοι έμαθαν ότι ήταν μια προσωρινή κυβέρνηση απόρροια πολιτικής αστάθειας των χρόνων που προηγήθηκαν.(νομίζω ότι υπάρχει και η επιστολή του πρόξενου, αλλά δεν είμαι σίγουρος)
εκτός του ότι βγήκε ο ίδιος ο παττακός και το δήλωσε, το επιβεβαίωσαν και άλλοι ότι η χούντα ήταν πολύ εύθραυστη. όχι οι αμερικάνοι αλλά και ο ίδιος ο λαός θα μπορούσε να την ρίξει, και όπως δήλωσε πάλι ο παττακός, αν υπήρχαν εξεγέρσεις θα κατεβάζαμε τα τανκς στην αθήνα, θα γινόταν μακελειό αλλά το πιο πιθανό ήταν να μας διώχνανε.
όλα αυτά βέβαια για τους πρώτους μήνες της χούντας, αργότερα τι παίχτηκε και τι έγινε αλήθεια ακόμα συνεχίζω να μην πιστεύω τι διαβάζω διότι υπάρχουν πάρα πολλές διαφορετικές μαρτυρίες επί του θέματος.
bottom line is: αντί να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος συνεχίζουμε να τα κάνουμε ξανά και ξανά χωρίς τελειωμό. χαρακτηριστικό είναι ο φανατισμός των μεν και των δε υπέρ και κατά της χούντας αντίστοιχα το οποίο δεν οδηγεί πουθενά.
εντιτ: να προσθέσω ότι από αυτά που έχω διαβάσει, πιστεύω ότι από τον παπαδόπουλο και μετά άρχισαν να έχουν πάρε δώσε οι αμερικάνοι με τη χούντα. η μεγαλομανία του παπαδόπουλου γίνεται αντιληπτή και από υποστηρικτές αλλά και από τους αντίπαλους του παπαδόπουλου και πιστεύω ότι δεν θα κώλωσε ή έστω θα κώλωνε σε καμία εθνική παραχώρηση για να συνεχίσει να είναι ο άρχων του κράτους, γι' αυτό και την καρέκλα της εξουσίας την αποχωρήστηκε δύσκολα. αυτοί είχαν αρχικά οργανώσει την αποκατάσταση της εξουσίας κάνοντας αυτή την μετάβαση μέσω της χούντας αλλά τους βγήκε κακό φυντάνι ο παπαδόπουλος. αν ήταν άλλος πιστεύω ότι θα την είχαν τελειώσει νωρίτερα και χωρίς τα 2 μεγάλα αίσχη που έγιναν.