Νέα

Βιογραφία | Στρατηγός Στυλιανός Γ. Παττακός

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 52K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

AntonisA

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Άλλωστε δε νομίζω να έχει πρόβλημα επιβίωσης.
"Τα παιδιά του" (κάποιος γαμπρός) είχε κραχτεί για λαμογιές σε σχέση με δημόσιο χρήμα, και αν κι ο ίδιος πήγαινε σήμερα στη χρυσή αυγή και έλεγε "Παιδιά, έχω πρόβλημα επιβίωσης, δώστε κάτι", θα του έδιναν.
Κι αυτοί διαχειρίζονται πολλά.
Δεν θα τον άφηναν έτσι.
Και πολύς κόσμος επίσης.

Εδώ ο Κοεμτζής κατάφερνε και τα έφερνε βόλτα, δεν θα τα κατάφερνε ο παττακός?
Ποιος πολέμησε ρε, ο παττακός?
Πλάκα κάνεις?
Πότε πολέμησε?
Που?

και ομως πολεμησε - αλβανικο μετωπο το 40-41 - και μαλιστα για καποιο διαστημα και μπροστα μπροστα

στοιχεια που να τεκμηριωνουν το οτι δεν παιρνει συνταξη δεν εχω - γιαυτο γραφω αν δεν κανω λαθος - με καθαιρεση ή αποταξη (δεν ξερω ποια ειναι η σωστη λεξη) απο τις ενοπλες δυναμεις χανονται και τα συνταξιοδοτικα συνηθως

οι λαμογιες συγγενων (οπως και η συνταξη χηρειας τησ γυναικας του) ειναι αλλο...

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Κι ο πατέρας μου πολέμησε (γενν. 1919). Ήταν στις αντιαεροπορικές πυροβολαρχίες του ΒΝ (σήμερα ΠΝ) που "προστάτευαν" τον Πειραιά από τα βομβαρδιστικά του άξονα (Ιταλικά και Γερμανικά) που την έπεφταν, όσο γινόντουσαν μάχες στην Αλβανία, για να μην μπορούν να έρχονατι εφόδια από τους Άγγλους. Σημαιοφόρος (ανθυπολοχαγός) στρατεύσιμος.
Είδε πολλούς φίλους του να πέφτουν, από τους πολυβολυσμούς των εχθρικών αεροπλάνων.
Θα μπορούσε να είναι κι αυτός μέσα σ' αυτούς.
Δεν έφυγε για τη Μέση Ανατολή γιατί ο αδερφός του (όταν έπρεπε να πάρει την απόφαση να φύγει ή όχι) δεν είχε επιστρεψει ακόμα από την Αλβανία, δεν ήξεραν στην οικογένεια αν θα γύριζε ή αν είχε σκοτωθεί, και είχε 2 γέρους γονείς στην Αθήνα. Έτσι δεν έφυγε.
Δηλαδή και ο πατέρας μου, και ο αδερφός του (γενν. 1917) πολέμησαν.
Δεν το κάνουμε θέμα όμως.

Ενώ αυτός ο καραβανάς, το κάνει.
Μην την πατάς κι εσύ.

Στο κάτω-κάτω, δουλειά του ήταν.
Όπως ήταν και το να φύγει, να πάει στην Αίγυπτο και να συνεχίσει να πολεμάει εκεί.
Πολλοί πήγαν, ξέρεις. Και μάλιστα έφυγαν ακόμα κι εν μέσω κατοχής (με διάφορους τρόπους).

Ντενεκές ήταν (και είναι).
Και άμυαλος.

AntonisA

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Κι ο πατέρας μου πολέμησε (γενν. 1919). Ήταν στις αντιαεροπορικές πυροβολαρχίες του ΒΝ (σήμερα ΠΝ) που "προστάτευαν" τον Πειραιά από τα βομβαρδιστικά του άξονα (Ιταλικά και Γερμανικά) που την έπεφταν, όσο γινόντουσαν μάχες στην Αλβανία, για να μην μπορούν να έρχονατι εφόδια από τους Άγγλους. Σημαιοφόρος (ανθυπολοχαγός) στρατεύσιμος.
Είδε πολλούς φίλους του να πέφτουν, από τους πολυβολυσμούς των εχθρικών αεροπλάνων.
Θα μπορούσε να είναι κι αυτός μέσα σ' αυτούς.
Δεν έφυγε για τη Μέση Ανατολή γιατί ο αδερφός του (όταν έπρεπε να πάρει την απόφαση να φύγει ή όχι) δεν είχε επιστρεψει ακόμα από την Αλβανία, δεν ήξεραν στην οικογένεια αν θα γύριζε ή αν είχε σκοτωθεί, και είχε 2 γέρους γονείς στην Αθήνα. Έτσι δεν έφυγε.
Δηλαδή και ο πατέρας μου, και ο αδερφός του (γενν. 1917) πολέμησαν.
Δεν το κάνουμε θέμα όμως.

Ενώ αυτός ο καραβανάς, το κάνει.
Μην την πατάς κι εσύ.

Στο κάτω-κάτω, δουλειά του ήταν.
Όπως ήταν και το να φύγει, να πάει στην Αίγυπτο και να συνεχίσει να πολεμάει εκεί.
Πολλοί πήγαν, ξέρεις. Και μάλιστα έφυγαν ακόμα κι εν μέσω κατοχής (με διάφορους τρόπους).

Ντενεκές ήταν (και είναι).
Και άμυαλος.

εσυ δεν ρωτησες παραπανω αν πολεμησε ? ναι ηταν η δουλεια του, και ? αφου ηταν στο μετωπο τι να κανουμε ? να πουμε οτι δεν ηταν ?

καμια σχεση το ενα (το αλβανικο) με το αλλο (τη χουντα) και δεν εχω καμια διαθεση για συμψηφισμους

ντενεκες και αμυαλος - πιθανοτατα, ετσι οπως τα βλεπουμε σημερα - σκεψου ομως οτι καποτε ηταν ο καλυτερος της σχολης ευελπιδων και εφτασε διοικητης στα τεθωρακισμενα - ξεπεσμος και για τον ιδιο και για το συστημα που του επετρεψε αυτην την καριερα

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
εσυ δεν ρωτησες παραπανω αν πολεμησε ? ναι ηταν η δουλεια του, και ? αφου ηταν στο μετωπο τι να κανουμε ? να πουμε οτι δεν ηταν ?

καμια σχεση το ενα (το αλβανικο) με το αλλο (τη χουντα) και δεν εχω καμια διαθεση για συμψηφισμους

ντενεκες και αμυαλος - πιθανοτατα, ετσι οπως τα βλεπουμε σημερα - σκεψου ομως οτι καποτε ηταν ο καλυτερος της σχολης ευελπιδων και εφτασε διοικητης στα τεθωρακισμενα - ξεπεσμος και για τον ιδιο και για το συστημα που του επετρεψε αυτην την καριερα
Γιατί αρπάζεσαι? Σου θίξαμε κάτι?
Δεν ξέρω αν ήταν "διοικητης στα τεθωρακισμενα" γενικώς, νομίζω ότι όταν τα έβγαλε στους δρόμους (νύχτα 20 προς 21/4/67) ήταν διοικητής στο Γουδί, όχι γενικός. Αλλά δεν είμαι και σίγουρος.
Αν ισχύουν αυτά που λες (πρώτος στη σχολή κλπ) δείχνουν ακριβώς αυτό που έγραψα νωρίτερα: Ντενεκές, βλάξ, και άμυαλος. Προφανώς άλλοι πονηρότεροι (όπως ο Γ ΠΑΠΑΔ) τον έψησαν να μπλεχτεί στη μαλακία που κάνανε.
Και δυστυχώς δείχνει και το ποιόν και τις δυνατότητες των ανθρώπων που πάνε να κάνουν αυτή τη δουλειά σαν επάγγελμα.

Δεν μπορεί να στέκεις με τα καλά σου, να δικάζεσαι ενώπιον όλων των ΜΜΕ της εποχής και να δηλώνεις (όταν σε ρωτάει ο πρόεδρος του δικαστηρίου για το επάγγλεμα σου):
"Οικιακά".
Δεν στέκει καλά.
Ούτε τότε έστεκε (για τώρα θα ήταν δικαιολογημένος), και προφανώς ούτε και στη σχολή.

ass_kavlos

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
27
Πόντοι
66
Η ιστορία λέει ότι όταν πήγαν οι λοιποί να κάνουν νερά στην εκτέλεση του σχεδίου τους για το πραξικόπημα, αυτός ήταν ο "σκληρός" της υπόθεσης επιμένοντας στο ή τώρα ή ποτέ, αλλά και ότι θα προχωρούσε και μόνος του αν χρειάζονταν...

Μπράβο πάντως, να έχει αθεράπευτο πρόβλημα και να έχει προ πολλού πατήσει τα 100.

Πριν μας αποχαιρετήσει πάντως, καλό θα ήταν ο ίδιος να μιλούσε για τις σχέσεις του με την οικογένεια του ξεΤσίπωτου, και να μην συνάγουμε αίολα συμπεράσματα από φωτογραφίες σε γήπεδα ποδοσφαίρου, "πολιτικές" ομιλίες, και εργολαβικά συμβόλαια...  :o

Γιάννης1

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2014
Like
2
Πόντοι
1
O Θεοφιλογιαννάκος μου είχε πει ότι δεν έπερνε σύνταξη γιατί όσοι καταδικάστηκαν τότε από το δικαστήριο αποφασίστηκε να μην έχουν σύνταξη, να μην τους δέχονται σε δημόσια νοσοκομεία κ.α. Οπότε σύνταξη δεν παίρνει και ο Παττακός αφού και αυτός καταδικάστηκε...
Ήταν βαριές οι κυρώσεις για όσους καταδικάστηκαν τότε για εσχάτη προδοσία.  
Τον Παττακό τον είχα γνωρίσει πριν 5 χρόνια. Τότε ήταν 97 χρονών. Μου είχαν πει να του μιλάω δυνατά γιατί δεν άκουγε καλά και επίσης δεν έβλεπε καλά. Τώρα δεν ήξερα αν ζει και πρόφατα που πέθανε ο Θεοφιλογιαννάκος το έψαξα το θέμα αν ζει ο ακόμη ο Παττακός και κάπως έπαθα την πλάκα μου που είδα πως ζει και έχει πατήσει τα 102 του. Μεγάλη υπόθεση να καταφέρει κάποιος να φτάσει σε αυτή την ηλικία....

democrat

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Δεκ 2006
Κριτικές
11
Like
10
Πόντοι
2.007
Ορθόν.
Σύνταξη παίρνει?
Τι σύνταξη? (στρατηγού ή στρατιώτη?)

Την παίρνει και πολλά ηκςτχρόνια ο μαθουσάλας!

ειχε βρεθει πατεντα και τις συνταξεις των χουντικων τις  επαιρναν οι γυναικες τους
γιαυτο αλλωστε και ο ιωαννιδης παντρευτηκε στην φυλακη.
Ο Πατακος εχει και πλουσιους γαμπρους ο ενας κατασκευαστης και εισαγωγεας σαπιων κρεατων
Αργεντινης.

Γιάννης1

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2014
Like
2
Πόντοι
1
ειχε βρεθει πατεντα και τις συνταξεις των χουντικων τις  επαιρναν οι γυναικες τους
γιαυτο αλλωστε και ο ιωαννιδης παντρευτηκε στην φυλακη.
Ο Πατακος εχει και πλουσιους γαμπρους ο ενας κατασκευαστης και εισαγωγεας σαπιων κρεατων
Αργεντινης.

Σε ότι αφορά τον Θεοφιλογιαννάκο μου είπε πως επειδή ήξερε πως θα καθίσει χρόνια στην φυλακή δεν γινόταν να εξακολουθεί να είναι παντρεμένος και έτσι με την γυναίκα του πήραν την απόφαση να χωρίσουν. Όσο καιρό τον ήξερα μετά την αποφυλάκιση του ήξερα πως δεν έχει επαφή με την πρώην γυναίκα του και πως ήταν άπορος. Τον βοηθούσαν οικονομικά διάφοροι φίλοι.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom