Καλυτερα δηλαδη να παω στον σταθμο λεωφοριων στην μπανγκοκ και να φυγω μονος απο εκει.
Για ταξιδι οδικως, εγω αυτο θα εκανα και αυτο κανω. Μπορεις να πας και με τρενο μεχρι κοντα στα συνορα.
Στα συνορα τελικα κανεις "φασαρια" και τους δινεις 20$ η παιρνουν με το ετσι θελω παραπανω λεφτα? Στην καμποτζη τι λεφτα να χρησιμοποιω?ακουσα κατι καλυτερα μονο δολλαρια.ΤΑ ΑΤΜ στο siem reap τι νομισμα σε δινουν?
Με το ετσι θελω δεν μπορουν να παρουν παραπανω γιατι παραβιαζουν το νομο. Εκμεταλλευονται την αγνοια των τουριστων και το "βαθυ" κρατος. Επισης η περιοχη στα συγκεκριμενα συνορα πηγαινοντας προς Siem Reap ειναι χαλια, οι περισσοτεροι ταξιδιωτες θελουν να τελειωνουν και να φευγουν. Ξερουν οτι οι τουριστες βιαζονται και γιαυτο κανουν αυτα που κανουν. Αυτοι που επιμενουν να θελουν να δωσουν 20$, τελικα τα καταφερνουν (μετα απο πολυ πεισμα και χρονο ομως) και αφου πρωτα τους σπασουν τα νευρα οι υπαλληλοι για κανα διωρακι η και παραπανω εχοντας τους στο περιμενε. Αργοπορουν εσκεμμενα για να σε αναγκασουν να τα σκασεις.
Δοκιμασε να δωσεις 20$ και διακριτικα κατω απο τα δολλαρια βαλλε και 100Β "γρηγοροσημο", χαμογελασε με νοημα και ισως να τα καταφερεις γρηγορα. Αν σου κανουν ζορια πες τους ηρεμα αλλα σταθερα οτι γνωριζεις το νομο. Αν εχεις υπομονη κανε παζαρια μαζι τους χωρις να θυμωσεις ομως.
Ολα αυτα κοιτταξε να τα κανεις μακρια απο τα ματια των αλλων τουριστων γιατι αν αρχιζεις παζαρια μπροστα σε ξενα ματια θα φερεις τους υπαλληλους σε δυσκολη θεση και σιγουρα θα σου αρνηθουν. Λιγο δυσκολο βεβαια γιατι γινεται ενας χαμος εκει περα με το που θα φτασεις στα συνορα, παιδακια ζητιανευουν, βασταζοι θελουν να σε βοηθησουν με τις αποσκευες, "καλοθελητες" θελουν να σε βοηθησουν με τη βιζα κτλ
Σε ξενοδοχεια, εστιατορια και γενικα για μεγαλα εξοδα δολλαρια. Καλο ειναι να εχεις και το τοπικο νομισμα (ριελς) για μικροεξοδα, μετακινησεις με μηχανακι κτλ. Σε πολλα μερη κοντα στην Ταυλανδη δεχονται και Μπαχτ. Μου εχει τυχει να πληρωσω σε Μπαχτ και να μου δωσουν ρεστα σε δολλαρια και ριελς
ATMς εχουν ανοιξει πολυ προσφατα αλλα δεν εχει πολλα. Να προσεχεις οταν παιρνεις δολλαρια μεγαλης αξιας να ειναι σε καλη ποιοτητα. Εχουν μια ιδιοτροπια και στην Καμποτζη και στο Λαος με αυτο. Ξεφτισμενα χαρτονομισματα δεν τα δεχονται.