Νέα

Τσίπρας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 65K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 43 άτομα (0 μέλη και 43 επισκέπτες)

''Καθαρή Έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο''

• Καμία έξοδος τον Αύγουστο. Ο Τσίπρας πάλι μας δουλεύει!

Ψήφοι: 151 63,7%
  • Θα είναι έξοδος αλλά θα βρωμάει! Δούλεμα δηλαδή αλλά εν μέρει!

Ψήφοι: 42 17,7%
  • Θα είναι έξοδος και θα είναι και καθαρή! Λέει αλήθεια!

Ψήφοι: 44 18,6%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    237

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
[size=20pt]Το Μνημόνιο φεύγει... το Memorandum έρχεται

Η πιστή εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων του τρέχοντος
[/size]
Διαβάστε σχετικά το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις πολιτικές εξελίξεις: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εφαρμόζει πιστά και απαρέγκλιτα την ίδια καταστροφική πολιτική του μνημονίου

Την υπαγωγή της χώρας για άλλα δύο χρόνια σε καθεστώς αυστηρής διεθνούς εποπτείας ζητάει το Eurogroup, προκειμένου η Ελλάδα να τύχει της "προστασίας" των δανειστών έναντι των αγορών. Η ενισχυμένη πιστωτική γραμμή (ECCL) που προτείνεται περιλαμβάνει την υπογραφή Memorandum (Μνημονίου) για έναν χρόνο συν δύο εξάμηνα με νέα επαχθή μέτρα, η εφαρμογή των οποίων θα ελέγχεται ανά τρίμηνο από τους δανειστές, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα με την τρόικα.

Στους ελέγχους θα συμμετέχει και το ΔΝΤ, από το οποίο πιθανότατα θα εκταμιευθούν και τα 12,8 δισ. του δανείου που προβλέπονταν μέχρι το 2016. Και αυτό διότι το "μαξιλάρι", το οποίο πλέον συζητείται, θα είναι αρκετά "φουσκωμένο" ώστε να καλύπτει (και με τα 11,5 δισ. του ΤΧΣ) το χρηματοδοτικό κενό για δύο χρόνια. Επιπλέον, ωσότου η κυβέρνηση πάρει το νέο Μνημόνιο, θα πρέπει να ανταποκριθεί στο τελεσίγραφο για πλήρη εφαρμογή του προηγούμενου μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου.

Ανοιχτός εκβιασμός Ρέγκλινγκ για νέο μνημόνιο ως το τέλος του χρόνου

Ανοιχτά απειλεί πλέον και ο Γερμανός επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM), Κλάους Ρέγκλινγκ, την Αθήνα, ότι αν δεν προχωρήσει στο… νέο μνημόνιο μετά το μνημόνιο με την πιο δεσμευτική εκδοχή του, ως το τέλος του χρόνου δε θα εκταμιευθούν οι υπόλοιπες δόσεις ενώ θα επιστραφούν στους δανειστές τα αδιάθετα ποσά του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Περισσότερα εδώ.

Eurogroup: Το Μνημόνιο πέθανε, ζήτω το memorandum

Το κλίμα που επικράτησε στο προχθεσινό Eurogroup το περιγράφει εύστοχα με δυο λόγια η γερμανική εφημερίδαSueddeutsche: «Η Ελλάδα το 2015 δεν πρόκειται να αποκτήσει τη δημοσιονομική της ελευθερία, όπως την εννοεί ο πρωθυπουργός της Αντώνης Σαμαράς».

Αν και οριστική απόφαση για την Ελλάδα δεν έλαβαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και τη μετέθεσαν για τις 8 Δεκεμβρίου, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι μέχρι τότε θα έχει ολοκληρωθεί «επιτυχώς» η αξιολόγηση από την τρόικα, φάνηκε ότι κλίνουν υπέρ της πλέον δεσμευτικής επιλογής για την επόμενη μέρα, υπέρ ενός μεταμνημονιακού Μνημονίου -που μπορεί και να το βαφτίσουν... καραμέλα- το οποίο θα έχει όρους και επιτήρηση για την τήρησή τους.

Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί

Από τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, και του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, προκύπτει ότι η προτιμητέα για τους εταίρους λύση είναι να δοκιμαστεί στην Ελλάδα η προληπτική γραμμή πίστωσης (ECCL) που υπάρχει στα εργαλεία του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης ESM. Αυτό, σύμφωνα πάντα με τους εταίρους, έχει δύο πλεονεκτήματα. Το πρώτο είναι ότι στρώνει ένα δίχτυ ασφαλείας για την Ελλάδα όταν θα κάνει το άλμα εξόδου στις αγορές, το οποίο είτε θα λειτουργήσει προληπτικά -θα ζεστάνει, δηλαδή, τους επενδυτές να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα χωρίς να ζητούν απαγορευτικά υψηλές αποδόσεις- είτε πυροσβεστικά. Θα το χρησιμοποιήσει, δηλαδή, η Ελλάδα εάν δεν καταφέρει να δανειστεί με λογικούς όρους.

Το δεύτερο πλεονέκτημα, που είναι υψίστης σημασίας για τους εταίρους, είναι ότι δεν θα επιτρέψει στην ελληνική κυβέρνηση να... χαλαρώσει, αντιθέτως θα διατηρήσει αμείωτη τη «μεταρρυθμιστική πίεση», όπως συνηθίζουν να λένε στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο. Η Αθήνα, δηλαδή, θα αναλάβει να εκπληρώσει κάποιες υποχρεώσεις και θα ελέγχεται τακτικά για το αν το κάνει -ενδεχομένως όχι τόσο συχνά και όχι με τον άκομψο σκληρό τρόπο των Τόμσεν και σία.

Θέλουν το ΔΝΤ... τεχνικό σύμβουλο για την Ελλάδα

Ο Ντάισελμπλουμ άφησε να εννοηθεί ότι η επιλογή της προληπτικής γραμμής στήριξης είναι σχεδόν δεδομένη -κι ότι μένει να συζητηθούν οι «τεχνικές λεπτομέρειες». Την ίδια ώρα φρόντισε να εντείνει για μια ακόμη φορά τις πιέσεις στην Αθήνα τονίζοντας πως «παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει παρουσιάσει πολλά, υπάρχουν ακόμα περισσότερα που πρέπει να γίνουν για να συμφωνηθεί η επιστροφή της τρόικας».

Παράλληλα, στην όποια επόμενη συμφωνία με την Ελλάδα θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι θα συμμετέχει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ακόμη κι αν η ελληνική κυβέρνηση κάνει πράξη την... απειλή της ότι δεν θα πάρει τις υπόλοιπες δόσεις από το ΔΝΤ για να «βγάλει πρόωρα τη χώρα από το Μνημόνιο». Οι Ευρωπαίοι εταίροι θέλουν στη συμφωνία το ΔΝΤ, έστω ως... τεχνικό σύμβουλο, καθώς, όπως είπε ο Ντάισελμπλουμ, «πιστεύουμε ότι το ΔΝΤ αποτελεί εχέγγυο αξιοπιστίας για ό,τι κάνουμε για την Ελλάδα».

Το ίδιο θέλει άλλωστε και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία φοβάται ότι, αν για οποιονδήποτε λόγο το ΔΝΤ εγκαταλείψει το... πλοίο, δεν θα μπορέσει να εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία από το ίδιο της το κόμμα όταν έρθει η ώρα να εγκριθεί η νέα βοήθεια στη γερμανική Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι πολλά από τα μπρος - πίσω των δύο πρώτων ελληνικών «πακέτων» οφείλονταν στις δυσκολίες που είχε η Μέρκελ να τα περάσει από τη Βουλή της.

Πάντως, όλα τα παραπάνω βρίσκονται υπό την αίρεση της «επιτυχούς» αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα. Και από τα «περισσότερα» που πρέπει να γίνουν από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης τις αμέσως επόμενες μέρες.

Από αναβολή σε αναβολή η απόφαση για το χρέος

Όσο για τη διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους -αν τη θυμόμαστε, ακόμη, ως σαφή δέσμευση εκ μέρους των εταίρων, στην περίπτωση που η Ελλάδα πετύχει πρωτογενή πλεονάσματα (το έκανε) και υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις (έχει ακόμη να κάνει)-, πάει από αναβολή σε αναβολή. Καθώς δε ένα τρίτο προαπαιτούμενο γι' αυτή ήταν το «εάν χρειαστεί», μπορεί και να παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες, αφού όλο και περισσότεροι -η ελληνική κυβέρνηση, ο Ρέγκλινγκ- αποφαίνονται ότι το χρέος είναι βιώσιμο.

πηγη

σαφώς και πιστή εφαρμογή του μνημονίου μέχρι τελευταίας παραγράφου του….

το μνημόνιο είναι ευλογία για τον τόπο αυτό και θα πρέπει να υπάρχει για πολλά πολλά χρόνια …

το μόνο λάθος στο μνημόνιο είναι το ότι δεν το βρήκαμε από μόνοι μας και ότι προσπαθούμε με κάθε τρόπο να μην το εφαρμόσουμε…

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
:headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

Συνημμένα

• lagkatnt.jpg
    lagkatnt.jpg
    64,1 KB · Εμφανίσεις: 13

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306

το μνημόνιο είναι ευλογία για τον τόπο αυτό και θα πρέπει να υπάρχει για πολλά πολλά χρόνια …

το μόνο λάθος στο μνημόνιο είναι το ότι δεν το βρήκαμε από μόνοι μας και ότι προσπαθούμε με κάθε τρόπο να μην το εφαρμόσουμε…

σωστο

αναγκαιο κακο

η νουδου εκανε δυο χρονια οτι μπορουσε γιαυτο  μην ξεχνιομαστε

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
ωραια μπραβο σου
οσο για κυβερνηση συριζα θα δεις τα προσεχως το μαρτιο

και τι θα μου κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να φοβηθώ ??

θα με φορολογήσει παραπάνω ?? θα μειώσω τα εισοδήματα μου τα οποία φορολογούνται στην Ελλάδα

θα μου πεί να δουλεύω μέχρι τα ογδόντα ?? στα παπάρια μου σιγά μην περιμένω από την σύνταξη να την βγάλω

θα με κρατικοποιήσει ?? καλύτερα να αράξω… (το ξέρεις φαντάζομαι το ανέκδοτο με τον τράγο)

επι τα κοινώς λεγόμενα θα μου κλάσει τους όρχεις…

καταθέσεις στην Ελλάδα δεν έχω για να τις φορολογήσει ή να τις αρπάξει, ομόλογα δημοσίου δεν είχα και δεν έχω για να τα κουρέψει, αποδείξεις κόβω κανονικά και όλο το ποσό για όποια δουλειά κάνω στην Ελλάδα (φυσικά για τις δουλειές που κάνω εκτός Ελλάδος φορολογούμαι στην χώρα που κάνω την δουλειά και δεν έχει καμμία δουλειά η όποια ελληνική κυβέρνηση εκεί) απλά θα μειώσω λίγο τις δουλειές στην Ελλάδα και θα ρίξω το βάρος στο εξωτερικό… ένα σπίτι και ένα εξοχικό έχω (δεν χρειάζομαι και άλλα δεν μπορώ να μένω ταυτόχρονα σε παραπάνω από ένα μέρος), δύο μικρομεσαία αυτοκίνητα που στα παπάρια μου και αν βάλει τέλη κυκλοφορίας στα ύψη τα πάω για την πρέσα (και ας είναι το ένα από τα δύο αμάξι τριετίας με είκοσι χιλιάδες χλμ)...

και άμα κάνει και καμμιά παπαριά να το γυρίσει σε δραχμή η καλύτερη μου… θα φέρνω από το εξωτερικό 500 λίρες ή 800 ευρώ (και φυσικά ότι χρειάζομαι από είδη που στην Ελλάδα δεν θα υπάρχουν λόγω περιορισμών των εισαγωγών όπως για παράδειγμα ποτά, φάρμακα άμα χρειάζομαι, ηλεκτρονικά κλπ) και θα περνάω δύο μήνες σαν πασάς  .. και επειδή θα έχω διώξει και τα αυτοκίνητα με δραχμούλες τις οποίες θα τις αγοράζω με εκατό λιρίτσες θα έχω αποκάτω από το σπίτι μου αυτοκίνητο με προσωπικό οδηγό για όλον τον μήνα…

ααα ναι θα είμαι και ευεργέτης διότι θα φέρνω και συνάλλαγμα στην χώρα, θα μαζεύω και τα χαρτάκια εισαγωγής συναλλάγματος (όπως κάναμε παλιά επί δραχμής) και θα έχω και φοροαπαλλαγές…

μια χαρά… αντε με το καλό να έρθουν οι οικονομικοί φωστήρες του τσιπούρα…

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
σωστο

αναγκαιο κακο

η νουδου εκανε δυο χρονια οτι μπορουσε γιαυτο  μην ξεχνιομαστε

είπα εγώ ότι η ΝΔ πράττει σωστά ???

και δεν είναι αναγκαίο κακό είναι ευλογία…

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
αν δεν κάνω λάθος ο “κύριος” αυτός δεν είναι ο συνήγορος του Μπούκουρα και έχει μάλιστα δηλώσει ότι είναι απολύτως πεπεισμένος για την αθωότητα του ??
Δεν νομιζω. Οικονομικος εισαγγελεας ειναι...Παραιτηθηκε λογο λιστας λαγκαρντ μαζι με τον πεπονι αλλα τι σχεση εχει αυτο...!

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
http://[URL unfurl="true"]www.bourdela.com/forum/index.php?action=dlattach;topic=25155.0;attach=585707;image[/img[/URL]]
[/quote]

ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ

Με έγγραφη δήλωσή του
Μιλτιάδης Παπαϊωάννου: «Ουδέποτε παρενέβην στο έργο του κυρίου Μουζακίτη»
09/11/201419:318

Τι απαντά ο πρώην υπουργός στα όσα αποκαλύπτει ο πρώην Οικονομικός Εισαγγελέας στη συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» για τη λίστα Λαγκάρντ και τα δάνεια των κομμάτων

Ο πρώην υπουργός κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, σε απάντηση των ισχυρισμών του Σπ. Μουζακίτη, που δημοσιεύονται στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο δικηγόρος Σπ. Μουζακίτης από ανεπαρκής εισαγγελικός λειτουργός, σήμερα γίνεται και κοινός συκοφάντης. Για όσα με αφορούν ψεύδεται ασυστόλως. Υπενθυμίζω ότι ο θεσμός του Οικονομικού Εισαγγελέα είναι έργο του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με το νόμο, που θέσπισε το ΠΑΣΟΚ, η επιλογή των οικονομικών εισαγγελέων γίνεται από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ) και όχι από τον υπουργό.
Ουδέποτε υπήρξε νομοθετική πρωτοβουλία για κατάργηση του θεσμού. Τουναντίον κατατέθηκαν προτάσεις για βελτίωση και επέκταση σε όλη τη χώρα για να γίνει πιο αποτελεσματικός ο έλεγχος , αφού χιλιάδες υποθέσεις, όπως και ο ίδιος ισχυρίζεται, εκκρεμούσαν ενώπιον του.
Ουδέποτε παρενέβην στο έργο του, όπως και στο έργο οποιουδήποτε δικαστή.
Του υπενθυμίζω, επίσης, ότι ως οικονομικός εισαγγελέας άνοιξε εκατοντάδες υποθέσεις σύμφωνα, πάντοτε, με τη δημοσιογραφική σκανδαλοθηρία.
Πόσες ολοκλήρωσε;
Ας κάνει σήμερα τον απολογισμό του.
Ζητούσε πάντοτε τη δημοσιότητα. Πρωτόγνωρη συμπεριφορά για δικαστικό λειτουργό. Το επιδιώκει και σήμερα. Και δυστυχώς του δίδεται αφειδώς. Γιατί;
Του υπενθυμίζω, τέλος, ότι την παραπομπή του στο ΑΔΣ ουσιαστικά ζήτησε ο τότε Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο προϊστάμενος του Αντεισαγγελέας, γιατί, για λόγους που επικαλέστηκε και ποτέ δεν απεδείχθησαν, είχε παραιτηθεί από το λειτούργημα του.
Η υποβολή ερωτήματος από τον υπουργό είναι μια τυπική διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο.
Φαίνεται όμως ότι πρώην Αντεισαγγελέας αγνοεί βασικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και της Ποινικής Δικονομίας.
Αυτά προς το παρόν».

[URL unfurl="true"]http://www.protothema.gr/politics/article/425023/miltiadis-papaioannou-oudepote-parenevin-sto-ergo-tou-kuriou-mouzakiti/[/URL]

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ

Με έγγραφη δήλωσή του
Μιλτιάδης Παπαϊωάννου: «Ουδέποτε παρενέβην στο έργο του κυρίου Μουζακίτη»
09/11/201419:318

Τι απαντά ο πρώην υπουργός στα όσα αποκαλύπτει ο πρώην Οικονομικός Εισαγγελέας στη συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» για τη λίστα Λαγκάρντ και τα δάνεια των κομμάτων

Ο πρώην υπουργός κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, σε απάντηση των ισχυρισμών του Σπ. Μουζακίτη, που δημοσιεύονται στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο δικηγόρος Σπ. Μουζακίτης από ανεπαρκής εισαγγελικός λειτουργός, σήμερα γίνεται και κοινός συκοφάντης. Για όσα με αφορούν ψεύδεται ασυστόλως. Υπενθυμίζω ότι ο θεσμός του Οικονομικού Εισαγγελέα είναι έργο του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με το νόμο, που θέσπισε το ΠΑΣΟΚ, η επιλογή των οικονομικών εισαγγελέων γίνεται από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ) και όχι από τον υπουργό.
Ουδέποτε υπήρξε νομοθετική πρωτοβουλία για κατάργηση του θεσμού. Τουναντίον κατατέθηκαν προτάσεις για βελτίωση και επέκταση σε όλη τη χώρα για να γίνει πιο αποτελεσματικός ο έλεγχος , αφού χιλιάδες υποθέσεις, όπως και ο ίδιος ισχυρίζεται, εκκρεμούσαν ενώπιον του.
Ουδέποτε παρενέβην στο έργο του, όπως και στο έργο οποιουδήποτε δικαστή.
Του υπενθυμίζω, επίσης, ότι ως οικονομικός εισαγγελέας άνοιξε εκατοντάδες υποθέσεις σύμφωνα, πάντοτε, με τη δημοσιογραφική σκανδαλοθηρία.
Πόσες ολοκλήρωσε;
Ας κάνει σήμερα τον απολογισμό του.
Ζητούσε πάντοτε τη δημοσιότητα. Πρωτόγνωρη συμπεριφορά για δικαστικό λειτουργό. Το επιδιώκει και σήμερα. Και δυστυχώς του δίδεται αφειδώς. Γιατί;
Του υπενθυμίζω, τέλος, ότι την παραπομπή του στο ΑΔΣ ουσιαστικά ζήτησε ο τότε Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο προϊστάμενος του Αντεισαγγελέας, γιατί, για λόγους που επικαλέστηκε και ποτέ δεν απεδείχθησαν, είχε παραιτηθεί από το λειτούργημα του.
Η υποβολή ερωτήματος από τον υπουργό είναι μια τυπική διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο.
Φαίνεται όμως ότι πρώην Αντεισαγγελέας αγνοεί βασικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και της Ποινικής Δικονομίας.
Αυτά προς το παρόν».

Ε αφου το λεει ο ιδιος τι να πουν οι αλλοι...

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
να τη και η αναπτυξη

[size=20pt]Diamant A.E.»: Από την «έξυπνη σίτα» στις «έξυπνες απολύσεις»[/size]

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι έξω από την εταιρεία «Diamant Α.Ε.», επί της οδού Βαλαωρίτου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, διοργανώνται σήμερα, με αφορμή την απόλυση τριών εργαζόμενων γυναικών, τις ημέρες που είχαν ρεπό. Πρόκειται για την εταιρεία, που κάνει τις γνωστές διαφημίσεις για το «Pretty Bra», την «έξυπνη σήτα», το έξυπνο λάστιχο κ.ο.κ.

Αναλυτικότερα:
Για την απόλυσή τους, ενημερώθηκαν οι τρεις εργαζόμενες στο τηλεφωνικό κέντρο της γνωστής εταιρείας τηλεπωλήσεων, που ζήτησαν από τη διοίκηση να ενημερωθούν για τα ωράρια εργασίας τους και τα ρεπό τους, καθώς η πραγματικότητα δε συμβαδίζει με τις συμβάσεις εργασίας που υπέγραψαν.

Όπως μας λέει μια εκ των απολυμένων, η προσωπάρχις της εταιρείας τις ενημέρωσε πως απολύθηκαν καθώς «η δουλειά έχει πέσει», όμως, όπως οι ίδιες γνωρίζουν, την ημέρα της απόλυσής τους η εταιρεία προχώρησε σε προσλήψεις πέντε ακόμη εργαζομένων.

Η εξέλιξη αυτή ακολούθησε του ρεπορταζ του alterthess.gr σχετικά με τις άθλιες εργασιακές σχέσεις που κατήγγειλλαν οι εργαζόμενοι της γνωστής εταιρείας τηλεπωλήσεων, η οποία τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται όλο και συχνότερα στις οθόνες των τηλεοράσεων και στεγάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Ποια είναι η εργασιακή πραγματικότητα στην «Diamant Α.Ε.»;

Όπως καταγγέλλει μία εκ των τριών απολυμένων, τα στοιχεία της οποίας υπάρχουν στη διάθεση τουalterthess.gr, oι εργαζόμενες στο τηλεφωνικό κέντρο δουλεύουν μέχρι και 12 ώρες την ημέρα και για εφτά ημέρες την εβδομάδα, δηλαδή ακόμα και Σαββατοκύριακα και αργίες.

«Όταν προσληφθήκαμε μας έγινε σύμβαση για πενθήμερο, οκτάωρο. Μας είπαν ότι όσον αφορά τις υπερωρίες ενδεχομένως να δουλεύαμε και το πολύ δύο Σάββατα ή δύο Κυριακές το μήνα. Αυτή ήταν και η συμφωνία με τους υπεύθυνους», αναφέρει.

«Έπειτα από δεκαπέντε ημέρες βλέπαμε τη πραγματικότητα και δεν το πιστεύαμε. Δέκα με δώδεκα ώρες δουλειάς και 7 ημέρες την εβδομάδα. Δεν μας ειδοποιούσαν πότε θα φύγουμε, πόσο θα καθίσουμε παραπάνω μετά το πέρας του ωραρίου», περιγράφει η γυναίκα που εργαζόταν στο τηλεφωνικό κέντρο.

«Τελείωνε η βάρδια μας και απλά δινόταν εντολή να μη φύγει κανείς γιατί είχε δουλειά», λέει. «Μας έλεγαν έχουμε άλλες 500 παραγγελίες μετά τη διαφήμιση στο ΣΚΑΙ. Κάντε γρήγορα, τρέξτε γιατί σε 1,5 ώρα είναι η διαφήμιση στο τούρκικο», περιγράφει και προσθέτει: «και είναι το χειρότερο να σου πέσει το τούρκικο γιατί έχει πολύ κόσμο».

«Ο άτυπος νόμος στο εσωτερικό της εταιρίας λέει ότι κάθε εργαζόμενος στο τηλεφωνικό κέντρο πρέπει να παίρνει τουλάχιστον 300 παραγγελίες κατά τη διάρκεια της βάρδιας του», τονίζει. Όπως περιγράφει, δεν είναι λίγες οι φορές που είπαν σε κάποιον «πρέπει να είσαι πιο γρήγορος αλλιώς θα έχεις πρόβλημα» και προσθέτει με νόημα «δηλαδή θα απολυθείς ή αν είσαι τυχερός θα μεταταχθείς σε άλλο τμήμα».

Η συμφωνία με την εργοδοσία ήταν πως οι υπερωρίες θα αντισταθμίζονται με ρεπό παρότι ο νόμος λέει ότι για την εργασία τις Κυριακές πρέπει να πληρώνονται επιπλέον με το 75% του ημερομισθίου. Ωστόσο, μέσα σε δεκαπέντε ημέρες οι εργαζόμενες δεν είχαν λάβει ρεπό, ενώ -όπως ενημερώθηκαν- ήταν τακτική της εταιρείας να δίνει τα ρεπό μαζεμένα και όπως εκείνη το επιθυμεί, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση και συνεννόηση με τους εργαζόμενους.

«Λίγες μέρες αργότερα ζητήσαμε από τους υπευθύνους να μας ενημερώσουν πότε θα πάρουμε τα ρεπό μας», λέει και προσθέτει «σε όσες αντέδρασαν είπαν πάρτε τα ρεπό σας μαζεμένα και τα λέμε την άλλη εβδομάδα». «Αυτή η εβδομάδα ήρθε και εμείς επικοινωνώντας με την εταιρεία ενημερωθήκαμε πως απολυόμαστε», τονίζει.

πηγη
και ρωταω το κρατος δεν ευθυνετε για την καταπατηση ολων των εργασιακων νομων ποιος πρεπει να φροντιζει για τις ποινες επισης μηπως πρεπει να γινουν πιο αυστηρες και ποιο αμεσες

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
14.069
Πόντοι
2.606
και τι θα μου κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να φοβηθώ ??

θα με φορολογήσει παραπάνω ?? θα μειώσω τα εισοδήματα μου τα οποία φορολογούνται στην Ελλάδα

θα μου πεί να δουλεύω μέχρι τα ογδόντα ?? στα παπάρια μου σιγά μην περιμένω από την σύνταξη να την βγάλω

θα με κρατικοποιήσει ?? καλύτερα να αράξω… (το ξέρεις φαντάζομαι το ανέκδοτο με τον τράγο)

επι τα κοινώς λεγόμενα θα μου κλάσει τους όρχεις…

καταθέσεις στην Ελλάδα δεν έχω για να τις φορολογήσει ή να τις αρπάξει, ομόλογα δημοσίου δεν είχα και δεν έχω για να τα κουρέψει, αποδείξεις κόβω κανονικά και όλο το ποσό για όποια δουλειά κάνω στην Ελλάδα (φυσικά για τις δουλειές που κάνω εκτός Ελλάδος φορολογούμαι στην χώρα που κάνω την δουλειά και δεν έχει καμμία δουλειά η όποια ελληνική κυβέρνηση εκεί) απλά θα μειώσω λίγο τις δουλειές στην Ελλάδα και θα ρίξω το βάρος στο εξωτερικό… ένα σπίτι και ένα εξοχικό έχω (δεν χρειάζομαι και άλλα δεν μπορώ να μένω ταυτόχρονα σε παραπάνω από ένα μέρος), δύο μικρομεσαία αυτοκίνητα που στα παπάρια μου και αν βάλει τέλη κυκλοφορίας στα ύψη τα πάω για την πρέσα (και ας είναι το ένα από τα δύο αμάξι τριετίας με είκοσι χιλιάδες χλμ)...

και άμα κάνει και καμμιά παπαριά να το γυρίσει σε δραχμή η καλύτερη μου… θα φέρνω από το εξωτερικό 500 λίρες ή 800 ευρώ (και φυσικά ότι χρειάζομαι από είδη που στην Ελλάδα δεν θα υπάρχουν λόγω περιορισμών των εισαγωγών όπως για παράδειγμα ποτά, φάρμακα άμα χρειάζομαι, ηλεκτρονικά κλπ) και θα περνάω δύο μήνες σαν πασάς  .. και επειδή θα έχω διώξει και τα αυτοκίνητα με δραχμούλες τις οποίες θα τις αγοράζω με εκατό λιρίτσες θα έχω αποκάτω από το σπίτι μου αυτοκίνητο με προσωπικό οδηγό για όλον τον μήνα…

ααα ναι θα είμαι και ευεργέτης διότι θα φέρνω και συνάλλαγμα στην χώρα, θα μαζεύω και τα χαρτάκια εισαγωγής συναλλάγματος (όπως κάναμε παλιά επί δραχμής) και θα έχω και φοροαπαλλαγές…

μια χαρά… αντε με το καλό να έρθουν οι οικονομικοί φωστήρες του τσιπούρα…
τραμυ αμα παμε στην δραχμη φερε οτι στον μπουτσο θελεις στην ελλαδα εκτος απο τα μανεκενε φυσικα τετοια εχουμε κι εδω  :2funny:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
ΟΚ τι σχεση εχει τωρα αυτο?

την ίδια σχέση που έχει με τις φωνές που έβαλες όταν ο Βορίδης εκπροσώπησε τους κατηγορούμενους της ENERGA…
τι αξιοπιστία μπορούν να έχουν δηλώσεις ενός υπερασπιστή φασιστοειδών (ο οποίος μάλιστα δηλώνει και πεπεισμένος για την αθωότητα τους) ??

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
είπα εγώ ότι η ΝΔ πράττει σωστά ???

Τόμσεν: Δεν βγήκατε από τα μνημόνια λόγω της πολιτικής αναταραχής

Την πολιτική αναταραχή που ξεκίνησε από το Νοέμβριο του 2011 και κορυφώθηκε με τις εκλογές του 2012 δείχνει ως την αιτία που η Ελλάδα δεν κατάφερε να βγει από τα μνημόνια και το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που επέβαλε η τρόικα, ο επικεφαλής του ΔΝΤ στο κλιμάκιο των δανειστών.

εμ δεν επρατε σωστα

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16

ε που σαι γερμανοτσολια μην ξεχασεις σαν υποτακτικος που εισαι να γυαλιζεις τα παπουτσια των ευρωπεων οταν τους βλεπεις και κανα τσκμπουκακι δεν βλαπτει α και κατι τελευταιο
η ΕΕ οριζει οτι ολα τα κρατη μελη ειναι ισαξια (και δεν προοριζομασται για προτεκτορατο των γερμανων)

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Ε αφου το λεει ο ιδιος τι να πουν οι αλλοι...

ο ιδιος το λεει ποιος πρεπει να το πει ; ο γειτονας;

και ο μουζα ο ιδιος το λεει αλλα ετρεξες να την υιοθετησεις την δηλωση του

εισαι τελειωμενος αποκαμενος

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
ε που σαι γερμανοτσολια μην ξεχασεις σαν υποτακτικος που εισαι να γυαλιζεις τα παπουτσια των ευρωπεων οταν τους βλεπεις και κανα τσκμπουκακι δεν βλαπτει α και κατι τελευταιο
η ΕΕ οριζει οτι ολα τα κρατη μελη ειναι ισαξια (και δεν προοριζομασται για προτεκτορατο των γερμανων)

οπα ρε πατριωτη του καφε και της μπυρας

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

παίκτη μου η ΕΕ δεν ορίζει πουθενά ότι όλα τα μέλη είναι ισάξια… ορίζει ότι είναι ισότιμα δηλαδή ότι έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και ίδια δικαιώματα…

βλέπεις εσύ να μπορεί η Ελλάδα να τιμήσει τις υποχρεώσεις της έτσι ώστε να απαιτεί ίσα δικαιώματα ???

γιατί σαν χώρα χρωστάμε σε όλους τους λαούς της Ευρώπης και φωνάζουμε ότι είναι δικαίωμα μας να χρωστάμε και το χειρότερο από όλα σκούζουμε ότι έχουν υποχρέωση να μας τα χαρίσουνε… λες και τα βγάλαμε μαζί με αυτούς (μην μου αρχίσεις τις παπαριές με τα πόσα έχουν πουλήσει οι Γερμανοί στην Ελλάδα και τα κέρδη που βγάλανε γιατί θα σε αρχίσω δευτεριάτικα στα μπινελίκια)…

αει λοιπόν σύρε και γαμίσου και τράβα σε κανέναν γιατρό να σε κοιτάξει… και που είσαι το μνημόνιο σου έδωσε την δυνατότητα σαν ανασφάλιστο να πηγαίνεις στο σύστημα υγείας πες και κανένα ευχαριστώ…

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom