Νέα

Τσίπρας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 65K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

''Καθαρή Έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο''

• Καμία έξοδος τον Αύγουστο. Ο Τσίπρας πάλι μας δουλεύει!

Ψήφοι: 151 63,7%
  • Θα είναι έξοδος αλλά θα βρωμάει! Δούλεμα δηλαδή αλλά εν μέρει!

Ψήφοι: 42 17,7%
  • Θα είναι έξοδος και θα είναι και καθαρή! Λέει αλήθεια!

Ψήφοι: 44 18,6%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    237

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Εγω εχω παει σε δεκα χωρες και δεν κοιμηθηκα ποτε σε ξενοδοχειο. Με την παρεα μου κλειναμε εναν 8κλινο κοιτωνα σε χοστελ μεχρι 10 ευρω το ατομο, βρισκαμε ατομα απο ολο τον κοσμο χορους, κιθαρες κτλ.

Εσύ τουλάχιστον μπόρεσες να πας και σε 10 χώρες.

Κάποιοι άλλοι όμως, πριν από 25 τόσα χρόνια όταν θέλανε να περάσουν πάνω από κάποιο τείχος βρίσκονταν με μία σφαίρα στην πλάτη.

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
[size=20pt]Π. Λαφαζάνης: Δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικός έλεγχος των τραπεζών[/size]

Τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους της Ελλάδας αλλά και δημόσια ιδιοκτησία και έλεγχο των τραπεζών, ζήτησε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ημερίδα με θέμα «χρέος και τράπεζες» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Η Ελλάδα έχει συσσωρεύσει με ευθύνη της πολιτικής και οικονομικής κυρίαρχης τάξης ένα άδικο, βαθύτατα ταξικό, δυσβάστακτο αλλά και αβίωτο χρέος. Αυτό το χρέος συνιστά θηλιά στο λαιμό της χώρας και αν συνυπολογίσουμε και το δυσθεώρητο ιδιωτικό χρέος, τότε μπορούμε να μιλάμε για μια κατάσταση πραγματικό εφιάλτη για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας» τόνισε ο Π. Λαφαζάνης και πρόσθεσε: «Απέναντι σε αυτή τη ζοφερή εικόνα η μόνη ρεαλιστική απάντηση και διέξοδος είναι η διαγραφή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, μια απάντηση που μπορεί να γίνει αφετηρία για ανάλογες λύσεις στο σύνολο της Ευρώπης, ιδιαίτερα στο λεγόμενο ευρωπαϊκό Νότο. Η διεκδίκηση της διαγραφής του μεγαλύτερου, τουλάχιστον, μέρους του χρέους, παρ΄ότι δύσκολη, είναι δυνατή και μπορεί να γίνει πράξη από μια κυβέρνηση της Αριστεράς που είναι αποφασισμένη να αγωνισθεί σε αυτήν την κατεύθυνση με όλα τα δυνατά δημοκρατικά μέσα που διαθέτει, στηριγμένη πρώτα απ’ όλα στη θέληση και τους αγώνες του ελληνικού λαού. Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του χρέους είναι χρέος προς «θεσμικούς» πιστωτές όχι μόνο δεν καθιστά ανυπέρβλητη τη διαγραφή χρέους αλλά μάλλον προσφέρει πρόσθετες πολιτικές δυνατότητες για την διαγραφή, ενώ την ίδια ώρα η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει μαζί με τις γερμανικές επανορθώσεις και την έντοκη επιστροφή του διεθνώς αναγνωρισμένου κατοχικού δανείου».

Τέλος, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφερόμενος στο ζήτημα των τραπεζών τόνισε μεταξύ άλλων: «Όσο οι τράπεζες θα παραμένουν κάτω από ιδιωτικό έλεγχο και διαχείριση, τόσο η πολιτική κατεύθυνση της χώρας θα υπερκαθορίζεται από το τραπεζικό κεφάλαιο με την πολιτική σε «ομηρία». Θεμελιώδεις προϋπόθεση για να μπει η χώρα σε μια κατεύθυνση προοδευτικής διεξόδου είναι η πολιτική να τεθεί πάνω από τις τράπεζες, πράγμα που σημαίνει να περάσουν οι τελευταίες κάτω από δημόσια ιδιοκτησία και δημόσια διαχείριση, υπό ουσιαστικό κοινωνικό έλεγχο. Η μετάβαση των τραπεζών σε δημόσια ιδιοκτησία, δημόσια διεύθυνση και κοινωνικό έλεγχο, συνιστά το θεμέλιο για να εφαρμοσθεί μια νέα χρηματοπιστωτική πολιτική με αποκλειστικά αναπτυξιακά, παραγωγικά και κοινωνικά κριτήρια καθώς και για να αντιμετωπισθεί σε όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας η «γάγγραινα» των κόκκινων δανείων.»

πηγη 

gamiarits

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2012
Like
2
Πόντοι
16
χέστηκα που πάνε οι μεγιστάνες του χόλυγουντ και η μενεγάκη... εγώ ξέρω που θέλω να πηγαίνω εγώ...

όπως επίσης χέστηκα αν εσύ στις δέκα χώρες που πήγες έμενες στο λαικό υπνωτήριο και κάνατε αλλαξοκωλιές μέχρι το πρωί...

εγώ ενδιαφέρομαι για τα δικά μου θέλω... τα δικά σου με αφήνουν παγερά αδιάφορο...

και αν λοιπόν θέλω να πλακώσω τις παρτούζεις γουστάρω να το κάνω σε ένα δωμάτιο καλού ξενοδοχείου όπου θα έχω καθαρές πετσέτες για να κάνω το μπάνιο μου και δεν θα είμαι υποχρεωμένος να γαμάω πάνω στα χύσια του άλλου... γκεγκε ??

1ον, στα χοστελ πας με δικα σου κλινοσκεπασματα και για καθαριοτητα και γιατι τα δικα τους χρεωνονται εξτρα.
2ον, δεν κανω αλλαξοκωλιες. Μαλλον κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια. Εμενα η προτιμηση μου ηταν οι ξανθουλες σκανδιναβες που πετυχαινα στο common room.

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
Εσύ τουλάχιστον μπόρεσες να πας και σε 10 χώρες.

Κάποιοι άλλοι όμως, πριν από 25 τόσα χρόνια όταν θέλανε να περάσουν πάνω από κάποιο τείχος βρίσκονταν με μία σφαίρα στην πλάτη.
πςςςςςςςςςςςςς αυτα ειναι....και δε μου λες, με τι λεφτα μπορει ενας νεος ανεργος η χαμηλα αμοιβομενος εργαζομενος να παει στις 10 χωρες? μηπως με τα μορια που θα του δωσει ο λοβερδος?

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
πςςςςςςςςςςςςς αυτα ειναι....και δε μου λες, με τι λεφτα μπορει ενας νεος ανεργος η χαμηλα αμοιβομενος εργαζομενος να παει στις 10 χωρες? μηπως με τα μορια που θα του δωσει ο λοβερδος?

Ξέρω εγώ;

Γιατί δεν ρωτάς τον σύντροφο Gamiarits που λέει ότι δεν κοστίζει τίποτε;

Βασιλοφρων13

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2014
Like
6.937
Πόντοι
1.406
δηλαη στα καμπινγκ δεν πανε οικογενεις??? το μαθαμε και αυτο σημερα
Ναι εξυπνοπουλι μου πανε και σε καμπινγκ.Εγω πριν μιλαγα για ξενοδοχεια ξενωνες κτλ ομως,και απο μια ηλικια και μετα δεν μπορεις να κανεις αυτα που εκανες στα 20κατι,που ειμαστε χυμα και παμε και βολευομαστε 10 ατομα σε ενα δωματιο και γουσταρουμε.Πας να ζησεις αλλες εμπειριες στη ζωη πιο προσωπικες με μια γυναικα που γουσταρεις η και με τα παιδια σου μαζι.Και θες ενα αλλο περιβαλλον οχι απαραιτητα για σενα αλλα για να προσφερεις κατι ομορφο σε αυτους που αγαπας.Και το χοστελ στη τελικη καλο ειναι,αλλα και  λιγη πολυτελεια δεν ειναι κακη ξερεις αρκει να μην καταφευγεις σε υπερβολες,και να μην ειναι αυτη η πολυτελεια το ζητουμενο,αλλα απλα το συμπληρωμα σε ομορφες προσωπικες στιγμες

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
και με εικονες για οσους δεν καταλαβαινουν απο λογια  :rockon: :rockon:

communism-vs-capitalism.jpg

gamiarits

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2012
Like
2
Πόντοι
16
Ναι εξυπνοπουλι μου πανε και σε καμπινγκ.Εγω πριν μιλαγα για ξενοδοχεια ξενωνες κτλ ομως,και απο μια ηλικια και μετα δεν μπορεις να κανεις αυτα που εκανες στα 20κατι,που ειμαστε χυμα και παμε και βολευομαστε 10 ατομα σε ενα δωματιο και γουσταρουμε.Πας να ζησεις αλλες εμπειριες στη ζωη πιο προσωπικες με μια γυναικα που γουσταρεις η και με τα παιδια σου μαζι.Και θες ενα αλλο περιβαλλον οχι απαραιτητα για σενα αλλα για να προσφερεις κατι ομορφο σε αυτους που αγαπας.Και το χοστελ στη τελικη καλο ειναι,αλλα και  λιγη πολυτελεια δεν ειναι κακη ξερεις αρκει να μην καταφευγεις σε υπερβολες,και να μην ειναι αυτη η πολυτελεια το ζητουμενο,αλλα απλα το συμπληρωμα σε ομορφες προσωπικες στιγμες

Δεν ειναι κακο να χαιρεσαι τη ζωη. Το προβλημα ειναι οταν εξαρτας την αυτοεκτιμηση σου απο συμβολα πολυτελειας και κυρους.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
αρα ειναι πλασματικη η δηθεν ελευθερια του καπιταλισμου  ;)

Είναι όμως περισσότερο πραγματική από την ελευθερία του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού ή της φεουδαρχίας.

Και ποτέ άλλοτε στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν υπήρχε τόση ελευθερία για να ταξιδέψουν τόσοι πολλοί άνθρωποι σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.

Εδώ πήγαιναν 2 φορές τον χρόνο στην Ταϋλάνδη για να γαμήσουν όπως λέει και το γνωστό νήμα του bou.com.

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16

αμα ομως δεν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα δεν μπορεις να πας οπως και τοσοι συελληνες που πανε διακοπες στο χωριο η σε καμπινγκ
και τι εχει το καμπινγκ εισαι σε μια κοινοτητα αν πας οργανωμενα με τοσους αλλους η αν δεν πας σε οργανωμενο η σε ελευθερο ακομα καλητερα παλι ζεις με αλλους κατασκηνωτες και ζεις γαματα και προσωπικες αλλα και φιλικες στιγμες
σε χοστελ δεν εχω παει εχω επισκευτει 3 χωρες τις ευρωπης σε φιλους συμφοιτητες και ζουσαμε σε 30 τετραγωνικα 5 ατομα για 10 15 μερες και τωρα στα 29 κοντα 30 παλι θα το εκανα αμα ειχα χρηματα
επισης ποιος σου ειπε οτι το 2014 οι ανθρωποι θελουν να κανουν σχεσεις με κοινωνικα προτυπα περασμενου αιωνα υπαρχουν και πιο ελευθεριακες σχεσης που δεν ειναι απαραιτητο η αποκληστικες προσωπικες εμπειριες ζωης

gamiarits

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2012
Like
2
Πόντοι
16
Είναι όμως περισσότερο πραγματική από την ελευθερία του υπαρκτού σοσιαλισμού ή της φεουδαρχίας.

Και ποτέ άλλοτε στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν υπήρχε τόση ελευθερία για να ταξιδέψουν τόσοι πολλοί άνθρωποι σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.

Εδώ πήγαιναν 2 φορές τον χρόνο στην Ταϋλάνδη για να γαμήσουν όπως λέει και το γνωστό νήμα του bou.com.

Αρα; Θετουμε ως ιδανικο την "κοινωνια των δυο τριτων";

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
Είναι όμως περισσότερο πραγματική από την ελευθερία του υπαρκτού σοσιαλισμού ή της φεουδαρχίας.

υπηρχε οταν κατεβαινε ο μπαοκ για τελικο κυπελλου στην αθηνα  ;) :rockon: :rockon:

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
ακριβως αυτο με ενα σκιτσο

Συνημμένα

• kapitalism.jpg
    kapitalism.jpg
    34,1 KB · Εμφανίσεις: 17

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
εμενα ξερεις τι με στεναχωρει οτι εισαι ικανος να πατησεις επι πτωματων για να εκμεταλευτεις το υπερκερδος και να κανεις διακοπες σε πολυτελει θερετρα και καποιοι συνελληνες σου που το παιζεις πατριωτης (του καφενειου βεβαιως βεβαιως) ειναι ανεργοι και βιωνουν την φτωχεια και την εξαθλιωση
τελικα μηπως εχει δικιο ο γαμιαρτης που λεει οτι φοβαστε μη χασεται την κουταλα
εδώ κάνεις το μέγα λάθος... δεν εκμεταλλεύομαι κανέναν παρά μόνο τις ικανότητες μου και τον εαυτό μου... και το κέρδος που βγάζω από αυτην την εκμετάλλευση το μοιράζομαι σε αφύσικα μεγάλο ποσοστό με ανθρώπους που δεν έχουν τις ικανότητες μου (θεμιτό και σωστό) αλλά και δυστυχώς με πάρα πολλούς ανθρώπους που παρόλο που τους δόθηκε και τους δίνετε η ευκαιρία να τις αποκτήσουν (με κόπο βέβαια και προσπάθεια) αυτοί αρνούνται και επιμένουν να θέλουν να μοιράζομαι μαζί τους το όποιο κέρδος βγάζω από την εκμετάλλευση των ικανοτήτων μου λέγοντας μου το γελοίο "ο καθένας σύμφωνα με τις ικανότητες του στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του" το οποίο σε απλά λόγια μεταφράζεται "δούλευε μαλάκα να τρώμε οι έξυπνοι" (πράγμα αθέμιτο και λάθος)

Βασιλοφρων13

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2014
Like
6.937
Πόντοι
1.406
αμα ομως δεν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα δεν μπορεις να πας οπως και τοσοι συελληνες που πανε διακοπες στο χωριο η σε καμπινγκ
και τι εχει το καμπινγκ εισαι σε μια κοινοτητα αν πας οργανωμενα με τοσους αλλους η αν δεν πας σε οργανωμενο η σε ελευθερο ακομα καλητερα παλι ζεις με αλλους κατασκηνωτες και ζεις γαματα και προσωπικες αλλα και φιλικες στιγμες
σε χοστελ δεν εχω παει εχω επισκευτει 3 χωρες τις ευρωπης σε φιλους συμφοιτητες και ζουσαμε σε 30 τετραγωνικα 5 ατομα για 10 15 μερες και τωρα στα 29 κοντα 30 παλι θα το εκανα αμα ειχα χρηματα
επισης ποιος σου ειπε οτι το 2014 οι ανθρωποι θελουν να κανουν σχεσεις με κοινωνικα προτυπα περασμενου αιωνα υπαρχουν και πιο ελευθεριακες σχεσης που δεν ειναι απαραιτητο η αποκληστικες προσωπικες εμπειριες ζωης
Δηλαδη εσυ ρε τυπε θα παντρευτεις αυριο μεθαυριο(η συμφωνο συμβιωσης η τεσπα μια σχεση  μακροχρονια που θα μενετε μαζι) και θα ειναι να πατε διακοπες και δεν θα κλεισεις ενα δωματιο καπου η εστω μια σκηνη σε καμπινγκ να ειστε οι 2 σας ρε παιδι μου,αλλα θα της πεις μωρο μου στο πλαισιο της ελευθεριακης σχεσης και τροπου ζωης μας θα παμε στο σπιτι του Μπαμπη που θα ειμαστε  7 νομα σ'ενα δωμα?

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Δεν ειναι κακο να χαιρεσαι τη ζωη. Το προβλημα ειναι οταν εξαρτας την αυτοεκτιμηση σου απο συμβολα πολυτελειας και κυρους.

δηλαδή θα μας κάνετε κουμάντο με ποιόν τρόπο θα χαιρόμαστε την ζωή ??

αυτό είναι στα πλαίσια της "σοσιαλιστικής διαπαιδαγώγησης" ??

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom