Νέα

Τσίπρας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 65K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

''Καθαρή Έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο''

  • Καμία έξοδος τον Αύγουστο. Ο Τσίπρας πάλι μας δουλεύει!

    Ψήφοι: 151 63,7%
  • Θα είναι έξοδος αλλά θα βρωμάει! Δούλεμα δηλαδή αλλά εν μέρει!

    Ψήφοι: 42 17,7%
  • Θα είναι έξοδος και θα είναι και καθαρή! Λέει αλήθεια!

    Ψήφοι: 44 18,6%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    237

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Μηνύματα
15.648
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
[size=18pt]Γ. Δραγασάκης στην ΕφΣυν: «H έξοδος στις αγορές είναι… υποστηριζόμενη»
[/size]
[size=14pt]O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Δραγασάκης, σε συνέντευξή του στην «Εφ.Συν.» εκφράζει φόβους ότι με την τακτική του πρόωρου και χωρίς έλεγχο δανεισμού από τις αγορές δεν αποκλείεται να οδηγηθούμε σε νέα χρεοκοπία.
[/size]

Η συνέντευξη στον Φώτη Παπούλια

• Κύριε Δραγασάκη, η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την έξοδο στις αγορές. Συμμερίζεστε αυτόν τον ενθουσιασμό;

Οχι, δεν μπορώ να τον συμμεριστώ. Πρώτον, διότι ενθουσιασμοί και πανηγύρια αποτελούν ύβρη για τον κόσμο που υποφέρει. Δεύτερον, διότι, όπως διαβάζουμε στον διεθνή Τύπο, η «έξοδος» αυτή ήταν, όπως διπλωματικά λέγεται, «υποστηριζόμενη», δηλαδή ήταν στηριγμένη σε ξένα δεκανίκια και σε δεσμεύσεις που θα γίνουν γνωστές μετά τις εκλογές. Τρίτον, οι υπαρκτές δυνατότητες ρευστότητας που προσφέρει η παγκόσμια συγκυρία δεν αξιοποιούνται προς όφελος της κοινωνίας, αλλά υποτάσσονται σε βραχυπρόθεσμα κερδοσκοπικά παιχνίδια και σε μικροπολιτικές προεκλογικές σκοπιμότητες. Και δεν αναφέρομαι βεβαίως εδώ στον ΟΔΔΗΧ, τον Οργανισμό Διαχείρισης του Δημόσιου Χρέους, οι άνθρωποι του οποίου κάνουν μια σημαντική δουλειά σε τεχνικό επίπεδο, αλλά στην κυβέρνηση.

dragasakis_10.jpg


• Κατά τη γνώμη σας, τι ακριβώς επιδιώκει η κυβέρνηση με την κίνηση αυτή;

Στόχος της κυβέρνησης και ορισμένων εγχώριων και ξένων κερδοσκοπικών λόμπι που την περιβάλλουν είναι να δημιουργήσουν -αν μπορέσουν- μια, έστω και βραχύβια, χρηματοπιστωτική φούσκα και στη συνέχεια αυτό το γεγονός να το παρουσιάσουν παραπλανητικά -το κάνουν ήδη- ως «έξοδο από την κρίση» και αφετηρία ενός νέου αναπτυξιακού κύκλου επί κοινωνικών ερειπίων. Ολο αυτό το εγχείρημα δεν απαντάει ούτε στις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας ούτε στο εκρηκτικό κοινωνικό πρόβλημα. Αντίθετα, περικλείει τον κίνδυνο μιας αρνητικής παλινδρόμησης, αφού είναι έρμαιο των αγοραίων κινήσεων των βραχυπρόθεσμων κερδοσκοπικών κεφαλαίων.

• Σχετικά με τον χρόνο, μήπως επιχειρείται πρόωρα η έξοδος στις αγορές;

Δεν είναι θέμα χρόνου, αλλά προϋποθέσεων και όρων. Το να μπορεί κάποιος να δανείζεται από τις διεθνείς αγορές κεφαλαίων συνιστά στην εποχή μας μια σημαντική δυνατότητα. Αλλά το πώς χρησιμοποιεί ένα κράτος αυτή τη δυνατότητα είναι πιο σημαντικό. Και έχουμε ως χώρα πικρή εμπειρία επ’ αυτού.

Η δυνατότητα, λοιπόν, αυτή πρέπει να αξιοποιείται με φειδώ και σύνεση, συμπληρωματικά προς εγχώριες πηγές, διαφορετικά θα οδηγηθούμε σύντομα σε νέα χρεοκοπία. Δεύτερον, ο δανεισμός έχει νόημα αν χρησιμοποιείται για αναπτυξιακούς σκοπούς -άρα πρέπει να υπάρχει ένα σαφές αναπτυξιακό σχέδιο- και όχι για να εξοφλούνται παλαιά χρέη, διότι έτσι τα δάνεια δεν δημιουργούν εισόδημα για την αποπληρωμή τους. Τρίτον, η έξοδος στις αγορές δανεισμού θα έχει νόημα εφόσον προηγηθεί κούρεμα και διακανονισμός του παλαιού χρέους, έτσι ώστε η πρόσβαση στις διεθνείς αγορές να είναι διατηρήσιμη.

• Η διαπραγμάτευση για το χρέος είναι πλέον νεκρό γράμμα για την κυβέρνηση;

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν διαπραγματεύεται για το χρέος αλλά έχει παραχωρήσει την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων στους πιστωτές που θέτουν και τους όρους.

• Αρα το χρέος είναι μη βιώσιμο, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην αναδιάρθρωσή του και προτείνει ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος…

Νομίζω πως μέρα με την ημέρα επιβεβαιώνεται η ορθότητα της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ελληνικό χρέος. Μέσα από τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης διεκδικούμε «κούρεμα» μεγάλου μέρους του χρέους, αναστολή πληρωμής των τόκων μέχρις ότου επιστρέψουμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και ρήτρα ανάπτυξης ώστε η αποπληρωμή του υπόλοιπου χρέους να μη γίνεται σε βάρος των βασικών κοινωνικών αναγκών αλλά και της ίδιας της οικονομίας.

• Η στήριξη της κ. Μέρκελ στον Αντ. Σαμαρά, εκτός από τον ευθύ οικονομικό συμβολισμό της, υποκρύπτει και αντίστοιχο πολιτικό. Το σύνθημα του Αλ. Τσίπρα «ή με τη Μέρκελ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ» αποτυπώνει το διακύβευμα των ευρωεκλογών;

Δεν υπάρχει μία Ευρώπη, αλλά δύο τουλάχιστον. Από τη μία είναι η Ευρώπη των αγορών, του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας, που εκφράζει κατεξοχήν η κ. Μέρκελ. Από την άλλη, είναι η Ευρώπη των αγώνων, της αλληλεγγύης, των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, της κοινωνικά δίκαιης και αειφόρου ανάπτυξης, που εκφράζουν τα κοινωνικά κινήματα η ευρωπαϊκή Αριστερά. Η κ. Μέρκελ με την επίσκεψή της έδειξε τις προτιμήσεις της. Τον τελικό λόγο όμως έχει ο ελληνικός λαός.

• Η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ με χτυπήματα και «κάτω από τη μέση». Το κλίμα πόλωσης που φαίνεται να καλλιεργείται συμφέρει πολιτικά το κόμμα σας;

Την αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. δεν πρέπει να την εντάσσουμε στο πλαίσιο του παραδοσιακού δικομματισμού που ζήσαμε για περίπου 40 χρόνια. Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ ανταγωνίζονταν για μια διαφορετική διαχείριση, εντός όμως του ίδιου μοντέλου. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την αλλαγή υποδείγματος και όχι απλά του τρόπου διαχείρισής του. Ειδικά σήμερα λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ, ως έκφραση της νέας Αριστεράς του 21ου αιώνα, και η Ν.Δ., υπό την ακροδεξιά ηγεσία της, εκπροσωπούν δύο ανταγωνιστικά αξιακά πρότυπα και αντιλήψεις για τη δημοκρατία, την κοινωνία, την Ευρώπη και τον κόσμο. Ως εκ τούτου, η ένταση και η σύγκρουση μεταξύ τους έχει αντικειμενικό κοινωνικό και πολιτικό περιεχόμενο. Ομως εμείς θέλουμε να χτίσουμε ευρύτερες συναινέσεις στη βάση των πραγματικών και των κύριων αντιθέσεων της εποχής μας. Εμείς θέλουμε διακίνηση και αντιπαράθεση ιδεών, επικοινωνία, διάλογο, ακόμη και μεταξύ αντιπάλων, και όχι εμπάθεια, μίσος, ανυπέρβλητα τείχη και τεχνητούς διαχωρισμούς μέσα στον λαό. Γι’ αυτό και η πόλωση δεν είναι επιλογή μας.

• Το σκάνδαλο Μπαλτάκου, η εκκωφαντική απουσία του πρωθυπουργού από τη Βουλή, νέα σχήματα και σχεδιασμοί για πιθανή κυβέρνηση τύπου Παπαδήμου δείχνουν κλίμα επιστροφής στο παρελθόν;

Ολα αυτά τα φαινόμενα θυμίζουν βέβαια και παρελθόν, κυρίως όμως αποτελούν εικόνες από το μέλλον. Κοινή τους συνισταμένη είναι η προσπάθεια αφαίρεσης από τη δημοκρατία λειτουργιών που διασφαλίζουν λαϊκή κυριαρχία, την εκπροσώπηση και τη λογοδοσία. Πρόκειται για μια γενικότερη επικίνδυνη τάση. Θέλουν, υποτίθεται, να σώσουν τη χώρα σκοτώνοντας τη δημοκρατία. Ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός, στη φάση της δομικής κρίσης του, καταφεύγει στην οργανωμένη βία του κράτους και σε παρακρατικούς μηχανισμούς για να επιβληθεί. Διαμορφώνεται έτσι ένα αντιδημοκρατικό έκτρωμα που έχει τη μορφή ενός «κρατικού νεοφιλελευθερισμού» ή «νεοφιλελεύθερου κρατισμού». Γι’ αυτό και ο αγώνας για τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία αποτελεί σήμερα προτεραιότητα.

• Ενα κομμάτι της Αριστεράς, τμήμα του υπάρχει και στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο για Τσολάκογλου, για κυβέρνηση δωσίλογων, και ξορκίζει το ενδεχόμενο να πάει μια κυβέρνηση της Αριστεράς σε «νέες Βάρκιζες». Γιατί αυτή η επιμονή σε μια ορολογία που παραπέμπει στον εμφύλιο;

Διατυπώνονται, πράγματι, απόψεις που θεωρούν πως η κρίση και η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική είναι εξωγενείς και αποτέλεσμα ξένης εισβολής και επιβολής. Ομως, εκείνο που πράγματι συμβαίνει είναι ότι ο ξένος παράγοντας αξιοποιεί τη «δική μας» κρίση, το «δικό μας» χρέος και τη «δική μας» άρχουσα τάξη για να επιβάλει από κοινού με την τελευταία ένα πιο βάρβαρο κοινωνικά και πιο αυταρχικό νεοφιλελεύθερο μοντέλο, αλλά και για να προωθήσει τους ιδιαίτερους στόχους του σε βάρος των συμφερόντων της χώρας μας. Γι’ αυτό και η ανατροπή πρέπει να αρχίσει από τα μέσα, στην κάθε χώρα ξεχωριστά και στην Ευρώπη συνολικά. Σχετικά με τις αναφορές για «νέες Βάρκιζες», η Αριστερά δεν θα πρέπει να νιώθει αμηχανία μπροστά στο ενδεχόμενο να αναλάβει τις ευθύνες της διακυβέρνησης της χώρας, αλλά να βγει μπροστά δοκιμάζοντας στην πράξη τις αξίες και τις προτάσεις της, επινοώντας νέες λύσεις, φιλοδοξώντας να ηγεμονεύσει με τις ιδέες της στις μεγάλες συγκρούσεις και αλλαγές της εποχής μας.
- See more at:


:shit: :shit: :shit: :shit: :shit: :shit: :shit: :shit:
 

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Μηνύματα
22.266
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566
Τι δηλώνει σε συνέντευξη του ο Δημήτρης Χριστόπουλος
Υποψήφιος ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Η μειονότητα είναι «ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα»


:jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

Και για αυτό τον λόγο αφού δηλώνει ότι δεν είναι τουρκικής καταγωγής, εμεινε εκτός ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Η Σουλεϊμάν εκτός ευρωψηφοδελτίου - δηλώνει ότι δεν είναι τουρκικής καταγωγής

«Θύμα» της στάσης της όσον αφορά το μειονοτικό, φέρεται να έπεσε η μουσουλμάνα Ρομά Σαμπιχά Σουλεϊμάν, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ την απέσυρε από το ευρωψηψοδέλτιό του και τοποθέτησε στην θέση της τον μουσουλμάνο υποψήφιο Μεστάν Οζμάν Ουμίζ. Σοβαρό χαρακτήρισε το θέμα στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.


Ειδικότερα, ο αποκλεισμός της κ. Σουλεϊμάν έγινε μετά από έντονες αντιδράσεις βουλευτών και στελεχών των νομαρχιακών επιτροπών στην Ξάνθη και την Ροδόπη, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες απαίτησαν ο υποψήφιος να είναι τουρκικής συνείδησης ενώ η ίδια δηλώνει ότι «είναι μειονότητα μέσα στην μειονότητα» και έχει καταγγείλει σε δηλώσεις της ότι την απειλεί ο τουρκικός εθνικισμός και ότι η ίδια δεν έχει καμία σχέση με την Τουρκία.

Η κ. Σουλεϊμάν είχε δηλώσει επίσης ότι οι μουσουλμάνοι τουρκικής καταγωγής προσπαθούν να επιβάλλουν στους μοσουλμάνους Ρομά εκτός από την γλώσσα τους και την ταυτότητά τους. Στην συνεδρίαση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ οι μουσουλμάνοι βουλευτές και τα στελέχη είχαν απειλήσει ότι ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Θράκης δεν πρόκειται να την ψηφίσει.

Σημειώνεται ότι το μουσουλμανικό Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (DEB), με ιδρυτή των Αχμέτ Σαδίκ, αποφάσισε να κατεβάσει αυτόνομο μουσουλμανικό συνδυασμό στις ευρωεκλογές με στόχο να «μετρήσει τις δυνάμεις του». «Συμμετέχουμε στις ευρωεκλογές του Μαΐου για να δώσουμε το ένα μήνυμα στην νοοτροπία και τις πολιτικές που δεν λαμβάνουν υπόψη τα δημοκρατικά αιτήματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, που αγνοεί τις προσδοκίες τις, που κλείνει τα μάτια στα δίκαια αιτήματα της, που παραβλέπει μια ολόκληρη κοινωνία» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του.

«Πώς αισθάνεται η αξιωματική αντιπολίτευση που υιοθετεί τη φρασεολογία της ΧΑ, με τον κ. Στάθη Παναγούλη να λεει για χούντα του μνημονίου;» διερωτήθηκε.

Απάντηση Παππά για το θέμα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει αποφάσεις όχι με βάση της μεγιστοποίηση των ποσοστών του αλλά βάσει και άλλων ισορροπιών που πρέπει να τηρούνται» είπε στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Παππάς διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την υπόθεση της Σαμπιχά Σουλεϊμάν.

Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι η Θράκη είναι ευαίσθητη περιοχή και θα συνιστούσε και στα κυβερνητικά στελέχη να είναι προσεκτικοί για το πώς χειρίζονται κάποια θέματα.

«Είναι έτοιμοι να μας βρίσουν παντός καιρού» τόνισε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών. Είπε μάλιστα ότι είναι γνωστό και έχει γραφτεί ότι θα υπάρξει μειονοτικό ψηφοδέλτιο.

Για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Λάκη Λαζόπουλου στο ευρωψηφοδέλτιο δήλωσε ότι θα ήταν Θετική. «Έκανε τους πάντες να καταλάβουν πως τοποθετείται ο ίδιος ...» τόνισε ο κ. Παππάς, προσθέτοντας ότι το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν δίνουν πολιτικά μηνύματα.

"Σοβαρό θέμα ο αποκλεισμός Σαμπιχά"

«Η υπόθεση με τον αποκλεισμό της κ. Σαμπιχά, αποτελεί σοβαρό θέμα μετά και τα όσα έχει καταγγείλει για την καταπίεση που δέχονται οι πομάκοι από τους υπόλοιπους μουσουλμάνους τουρκικής καταγωγής. Το άλλο με τον Λαζόπουλο είναι φαιδρό» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αυτό είναι το σοβαρό θέμα, για τον ΣΥΡΙΖΑ όχι το φτύσιμο του κ. Λαζόπουλου στον κ. Τσίπρα, ο οποίος όπως έχω καταγγείλει εγώ πρώτος πολύ πριν τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη παίζει πολιτικό παιχνίδι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. «Όπως το έκανε τώρα, (απορρίπτοντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ), ο κ. Λαζόπουλος το έκανε καλύτερο» δήλωσε χαριτολογώντας ο υπουργός Υγείας.

«Πώς αισθάνεται η αξιωματική αντιπολίτευση που υιοθετεί τη φρασεολογία της ΧΑ, με τον κ. Στάθη Παναγούλη να λεει για χούντα του μνημονίου;» διερωτήθηκε.

Πηγή: Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook


 

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Μηνύματα
22.266
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566
Ρε παιδια τι σας κανει εντυπωση? ανθελληνες ειναι ολοι αυτοι.

Το εντυπωσιακό είναι πως είναι ανθελληνες σε όλα τα εθνικά θεματα, στο Μακεδονικό, στη Θράκη, στο Αιγαίο....παντού όμως...
 

pornopapos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2009
Μηνύματα
42.180
Like
34
Πόντοι
366
Το εντυπωσιακό είναι πως είναι ανθελληνες σε όλα τα εθνικά θεματα, στο Μακεδονικό, στη Θράκη, στο Αιγαίο....παντού όμως...

σώπα....

ποιος μαλακίστηκε με το μακεδονικό? το πασοκονουδου

ποιος έκανε γκρίζα τα ίμια? το ΠΑΣΟΚ και οι εθνικιστές.

ποιος έκανε την ελλάδα "αποικία χρέους"? το πασοκονουδου

υπάρχουν πιο "ανθέλληνες"? ΟΧΙ.
 

pornopapos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2009
Μηνύματα
42.180
Like
34
Πόντοι
366
[size=25pt]Γιατί με τον ΣΥΡΙΖΑ;[/size] Του Στέλιου Κούλογλου
TVXS Άποψη
08:09 | 17 Απρ. 2014

Δέχτηκα εκατοντάδες τηλεφωνήματα, sms και emails μετά την ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο φιγουράριζε και η αφεντιά μου. Όλα σχεδόν ήταν ενθαρρυντικά και επαινετικά, μερικά εξέφραζαν κάποιον σκεπτικισμό («τι θέλεις και μπλέκεις», «πρόσεξε μη σε φάνε τα πιράνχας»). Το ερώτημα ήταν ένα και μοναδικό: «Και τώρα δεν θα ξαναδούμε εκπομπές στη τηλεόραση ή ντοκιμαντέρ δικά σου;». Και επίσης: «Το Tvxs.gr, το πεντάχρονο χαριτωμένο παιδάκι σου, τι θα απογίνει;».


Ας τα πάρω από την αρχή: πρόκειται για ευρωεκλογές, οι οποίες διεξάγονται την πιο κρίσιμη περίοδο για το μέλλον της ευρωπαϊκής ιδέας. Πάντα πίστευα ότι η ενωμένη Ευρώπη είναι ένα θαύμα: λαοί που αιματοκυλίστηκαν σε δύο παγκόσμιους πολέμους έπαιρναν την απόφαση να ζήσουν ειρηνικά, σε συνθήκες σχετικής αλληλεγγύης και σχετικής ισοτιμίας. Θυμίζω ότι η μικρή Ελλάδα έβαζε βέτο σε ευρωπαϊκές αποφάσεις τη δεκαετία του ’80, τότε που κυβερνούσαν ακόμη ηγέτες που είχαν ζήσει τον πόλεμο.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο ευρωπαϊκό αυλάκι. Όπως καταστρέφει την ιδέα της αλληλεγγύης στο εσωτερικό μιας κοινωνίας, ο νεοφιλελευθερισμός που κυριάρχησε σταδιακά και στη Γηραιά Ήπειρο κατέστρεφε και την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και έτρεφε τους εθνικούς εγωισμούς. Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και η επανένωση της Γερμανίας άλλαξαν τους γεωπολιτικούς συσχετισμούς μέσα στην Ευρωπαϊκή  Ένωση. Στο δίλημμα που βασάνιζε το Βερολίνο με τους πολέμους του όλο τον 20ό αιώνα, αν η Ευρώπη πρέπει να είναι γερμανική ή η Γερμανία ευρωπαϊκή, η Μέρκελ επέλεξε την πρώτη λύση, ανατρέποντας την πολιτική όλων των προκατόχων της. Αντί να γίνουν εργαλεία για την ευρωπαϊκή ενοποίηση, η ευρωζώνη και το ευρώ μετατράπηκαν σε όπλα εξασφάλισης της γερμανικής ηγεμονίας στην Ευρώπη.

Εδώ βρισκόμαστε σήμερα, αυτά είναι τα θέματα που με προβληματίζουν και απασχόλησαν τη Νονά, την τελευταία μου ταινία για τη Μέρκελ και την καταστροφική πολιτική της. Γιατί εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με τους τεμπέληδες και διεφθαρμένους κατοίκους μιας Ελλάδας που χρησιμοποιήθηκε από το Βερολίνο ως αποδιοπομπαίος τράγος: αν η πολιτική της Μέρκελ και της ευρωπαϊκής δεξιάς δεν ανατραπεί, σε δύο χρόνια δεν θα υπάρχει ευρωζώνη. Και αυτό δεν είναι το χειρότερο που έρχεται: η σταδιακή απομάκρυνση από τις ευρωπαϊκές αξίες έχει δώσει τροφή στον ακροδεξιό ευρωσκεπτικισμό και στην συρρίκνωση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Η Ελλάδα των Κασιδιάρη - Μπαλτάκου και ενός πρωθυπουργού αλλεργικού στο Κοινοβούλιο, των συνεχών πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και του μαύρου στην ΕΡΤ, των μνημονίων που ψηφίζονται πριν διαβαστούν και της αστυνομικής αυθαιρεσίας είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα. Η διάλυση της ευρωζώνης θα φέρει τη μία χώρα αντιμέτωπη με την άλλη σε μια πολεμική ατμόσφαιρα που θα θυμίζει περισσότερο τον μεσοπόλεμο του 20ού αιώνα.

Από τα λάθη, τη διαφθορά και την ανικανότητα της πολιτικής της ηγεσίας, η Ελλάδα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα σε αυτόν το διεθνή οικονομικό πόλεμο. Έναν πόλεμο ακήρυχτο, που έχει όμως στόχο παρόμοιο με αυτόν των συμβατικών πολέμων: την αναδιανομή του παγκόσμιου πλούτου σε όφελος των ισχυρότερων κρατών, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και ολιγαρχών και σε βάρος των ασθενέστερων εθνών και ανθρώπων, σε κάθε χώρα ξεχωριστά. Το βλέπουμε καθημερινά στην Ελλάδα με τις στρατιές των ανέργων και τους νέους - όπως πάντα πρώτα θύματα του πολέμου - που μεταναστεύουν, τις απολύσεις εργαζόμενων και την διάλυση των όποιων δομών κοινωνικής πρόνοιας περιόριζαν στο παρελθόν τις μεγάλες κοινωνικές ανισότητες.

Η εξέλιξη αυτού του πολέμου δεν θα ήταν η ίδια, αν η διεθνής σοσιαλδημοκρατία του Κλίντον, του Μπλερ, του Σρέντερ και του Παπανδρέου δεν είχαν προδώσει τις ιδέες που εξασφάλισαν την ιδεολογική και πολιτική ηγεμονία της μεταπολεμικής σοσιαλδημοκρατίας. Από τον Ολάντ που παραπαίει (μόλις προχθές υποχώρησε ξανά στις απαιτήσεις της Μέρκελ, των Βρυξελλών και των αγορών παρά και τις πρόσφατες υποσχέσεις του) μέχρι τους 58 και την Ελιά, κάθε απόπειρα ανασυγκρότησης της λεγόμενης «κεντροαριστεράς» είναι καταδικασμένη σε αποτυχία, αν δεν ανατραπεί η πολιτική που έχει οδηγήσει τους λαούς της Ευρώπης να προτιμούν το γνήσιο από τις απομιμήσεις: τη δεξιά να κυριαρχεί σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, την ώρα που η κεντροαριστερά αλλά και η αριστερά σέρνονται κυριολεκτικά.

152304-photographia.jpg


Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Τις τελευταίες πέντε μέρες  στη Γαλλία, η «Liberation» είχε δύο φορές πρωτοσέλιδο αφιέρωμα στον Τσίπρα και στο κόμμα του. Η κατακερματισμένη αριστερά της Ιταλίας – μιας χώρας που, εκτός από την τεράστια παράδοσή της, αποτελούσε πάντα εργαστήρι ιδεών και πειραματισμών – ενώθηκε κάτω από ένα ψηφοδέλτιο υπό τον τίτλο «Στην άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» ο οποίος αποθεώνεται στις συγκεντρώσεις στη Ρώμη ή στο Παλέρμο! (η φωτογραφία του άρθρου είναι από την Βενετία). Μετά από 4 χρόνια συνεχών κατηγοριών, συχνά συκοφαντικών, είναι η πρώτη φορά που η ρημαγμένη Ελλάδα παρουσιάζεται θετικά. Εξού το ταξίδι της Μέρκελ και όλη αυτή η αποικιακού τύπου υποστήριξη στον Σαμαρά: [size=20pt]το αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες εκλογές έχει συμβολική – και όχι μόνο – αξία για όλες τις ευρωπαϊκές εξελίξεις.[/size]

Στον ΣΥΡΙΖΑ πολλά από αυτά είναι άγνωστα, ενώ κάποιες φορές αντιμετωπίζονται με σκεπτικισμό και αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα ενός κόμματος που εκτινάχτηκε από το 4% και καλείται από την ιστορία να ωριμάσει βίαια. Αποτελεί, όμως, σήμερα τη μοναδική ελπίδα ότι μπορεί να αποτραπεί η πορεία της χώρας και της Ευρώπης προς την πλήρη καταστροφή. Δέχτηκα να βοηθήσω την προσπάθεια ως προβληματισμένος πολίτης που διατηρεί την ανεξαρτησία και το κριτικό του πνεύμα. Και το ίδιο θα κάνουν τα επόμενα ντοκιμαντέρ μου και το Tvxs, που θα συνεχίσει την έγκυρη και ανεξάρτητη παρουσία του.

 

PeterAndrews

Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2012
Μηνύματα
2.661
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
16
δε θέλω μα το συνεχίσω, δε μου χεις ξαναδώσει τέτοια αφορμή.

όταν όμως μαλακίζεσαι, θα λαμβάνεις ανάλογη απάντηση.

Μάλλον δεν κατάλαβες οτι το αρχικό σχόλιο αναφερόταν στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ.
 

Επισκέπτης
σώπα....

ποιος μαλακίστηκε με το μακεδονικό? το πασοκονουδου

ποιος έκανε γκρίζα τα ίμια? το ΠΑΣΟΚ και οι εθνικιστές.

ποιος έκανε την ελλάδα "αποικία χρέους"? το πασοκονουδου

υπάρχουν πιο "ανθέλληνες"? ΟΧΙ.
όχι εδώ εχεις δικιο... Εσεις με τσιμπούκια στους Τουρκους εχετε το κεφαλι σας ησυχο  :2funny:
 

Επισκέπτης
σώπα....

ποιος μαλακίστηκε με το μακεδονικό? το πασοκονουδου

ποιος έκανε γκρίζα τα ίμια? το ΠΑΣΟΚ και [size=15pt]οι εθνικιστές[/size].

ποιος έκανε την ελλάδα "αποικία χρέους"? το πασοκονουδου

υπάρχουν πιο "ανθέλληνες"? ΟΧΙ.
Οι εθνικιστές πώς ακριβώς κάνανε τα Ίμια γκρι;
 

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Μηνύματα
15.106
Like
28
Πόντοι
166
σώπα....

ποιος μαλακίστηκε με το μακεδονικό? το πασοκονουδου

ποιος έκανε γκρίζα τα ίμια? το ΠΑΣΟΚ και οι εθνικιστές.

ποιος έκανε την ελλάδα "αποικία χρέους"? το πασοκονουδου

υπάρχουν πιο "ανθέλληνες"? ΟΧΙ.
με άλλα λόγια
ποιος στηρίζει τις γραμμές του σύριζα στο μακεδονικό; το πασοκονουδού

ποιος δεν έχει πρόβλημα να βλέπει τούρκικες σημαίες σε ελληνικά νησιά; ο σύριζα, το πασόκ γουστάρει τις αμερικάνικες, το μπαλαντέρ στο τέλος δεν κατάλαβα γιατί το έβαλες.

ποιος έκανε την ελλάδα αποικία χρέους και τώρα πήγε στο σύριζα; το πασόκ, η νδ αντιστέκεται ακόμα στη συγχώνευση.

υπάρχουν πιο ανθέλληνες; το παλεύει ο σύριζα στη μακεδονία και τη θράκη, θα απαντήσουμε εντός ολίγων μηνών.
 

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Μηνύματα
17.117
Like
5.782
Πόντοι
1.206
ποιος έκανε την ελλάδα "αποικία χρέους"? το πασοκονουδου

Επειδή αυτή τη μαλακία την διαβάζω συχνά και δεν απαντώ τώρα θα μιλήσω.
Λοιπόν την Ελλάδα την έκανε όντως "αποικία χρέους" μια πολιτική παροχών, αθρόων διορισμών και γενικά λουμπινιάς σε ΟΛΑ τα επίπεδα (και όχι μόνον τα υψηλά) η οποία ξεκίνησε το 1981 και συνεχίστηκε μέχρι το 2009 με ελάχιστες αμφισβητήσεις την οποίαν ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται να αναβιώσει!!!
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom