Νέα

Τσίπρας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 65K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 16 άτομα (0 μέλη και 16 επισκέπτες)

''Καθαρή Έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο''

• Καμία έξοδος τον Αύγουστο. Ο Τσίπρας πάλι μας δουλεύει!

Ψήφοι: 151 63,7%
  • Θα είναι έξοδος αλλά θα βρωμάει! Δούλεμα δηλαδή αλλά εν μέρει!

Ψήφοι: 42 17,7%
  • Θα είναι έξοδος και θα είναι και καθαρή! Λέει αλήθεια!

Ψήφοι: 44 18,6%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    237

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Δημιουργία Ξανά, ε;
Δηλαδή είσαι ΥΠΕΡ του Μνημονίου και διάκεισαι ευνοϊκά σε μια στάση οσφυοκάμπτη προς τη Μέρκελ, αν κρίνω απο την γνωστή επιστολή του τιτανομέγιστου Τζήμερου; 
οχι
καταρχάς μη διαστρεβλώνεις πράγματα.

διάβασε πρώτα όλη την επιστολή και μετά πες ό,τι θες, στο κάτω κάτω ο καθένας τη γνώμη του.
αλλά δεν είμαι υπέρ του μνημονίου, είμαι υπέρ των αλλαγών.

δεν είμαι υπέρ της υπερφορολόγησης είμαι όμως υπέρ της εξορθολόγησης του Δημοσίου, του να διωχθούν από αυτό οι ακαμάτηδες και τεμπέληδες και να επιβραβευτούν αυτοί που δουλεύουνε πραγματικά. Της κάθαρσης δηλαδή του Δημοσίου.

είμαι υπέρ της φορολόγησης αυτών που φοροδιάφευγαν τόσο καιρό.

με άλλα λόγια είμαι υπέρ αυτού που λέει το μνημόνιο, αλλά όχι με τον τρόπο που τα υιοθετούνε οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Terirem

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
2
Πόντοι
6
οχι
καταρχάς μη διαστρεβλώνεις πράγματα.

διάβασε πρώτα όλη την επιστολή και μετά πες ό,τι θες, στο κάτω κάτω ο καθένας τη γνώμη του.
αλλά δεν είμαι υπέρ του μνημονίου, είμαι υπέρ των αλλαγών.

δεν είμαι υπέρ της υπερφορολόγησης είμαι όμως υπέρ της εξορθολόγησης του Δημοσίου, του να διωχθούν από αυτό οι ακαμάτηδες και τεμπέληδες και να επιβραβευτούν αυτοί που δουλεύουνε πραγματικά. Της κάθαρσης δηλαδή του Δημοσίου.

είμαι υπέρ της φορολόγησης αυτών που φοροδιάφευγαν τόσο καιρό.

με άλλα λόγια είμαι υπέρ αυτού που λέει το μνημόνιο, αλλά όχι με τον τρόπο που τα υιοθετούνε οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Οκ, κατάλαβα.
Είσαι υπέρ του ...τρίτου δρόμου για το μνημόνιο.
Αδερφέ, ας μην κάτσουμε να το συζητήσουμε.
Θα στενοχωρηθούμε.    :grin:

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Αν εχω δικηο εγω, εσυ τι χανεις;

Δεν απαντάνε σε μια ερώτηση με μια άλλη ερώτηση, έγκριτε.
Απαντάνε κανονικά, αν δεν είναι κότες.
Ή αν δεν είναι ανεξήγητα νευρικοί.
Διότι μόνον αν χορεύουν τα νεύρα σου μπορείς να γράψεις το "δίκιο" βάζοντας και ήτα.

Υ.Γ. Και δεν σου φαινότανε οτι είσαι τόσο κομπλεξικός. Η κλιμακτήριος μάλλον φταίει, έτσι;

Το δικηο γραφεται και με ητα.

Σύμφωνα με τα λεξικά, όχι.
Εσύ όμως γράψτο και με έψιλον γιώτα, άμα θες.
Μήπως σε παίρνει πια κανείς στα σοβαρά;
Μόνος σου παραμιλάς.

Αυτά για τα λεξικά και πως γράφεται το δίκηο να τα πεις στον Μπάρμπα - Κώστα:

Κώστας Βάρναλης - Εἰς τὴν Δεξαμενήν

Πηγή: Ἐφημ. «Πρωία», 2 Μαΐου 1937

Αὐτὲς τὶς μέρες ξαναθυμοῦνται οἱ παλαιότεροι τὰ καλὰ ἐκεῖνα χρόνια (γύρω στὸ 1905-1915), ποὺ ἡ Ἀθήνα ἤτανε ἀκόμη μιὰ εἰδυλλιακὴ πολιτεία κι εἶχε περισσότερη πίστη καὶ περισσότερην ἐγκαρδιότητα σχέσεων ἀνάμεσα στοὺς ἀνθρώπους. Τώρα τὸ πολὺ πλῆθος, ποὺ γέμισε ἀσφυκτικὰ τὴν πρωτεύουσα, ἀπομακρύνει τὸν ἕναν ἀπὸ τὸν ἄλλον καὶ τὸν ἀπομονώνει. Κείνην τὴν ἐποχὴ τῆς εἰρηνικῆς καὶ εὔκολης ζωῆς, οἱ κάτοικοι μιᾶς συνοικίας ἀποτελούσανε μίαν οἰκογένεια κι οἱ θαμῶνες ἑνὸς κέντρου μιὰ φιλικὴ συντροφιά.

Ἡ Δεξαμενὴ τότες ἤτανε μιὰ προνομιούχα... ἐξοχή. Ἐκεῖ ὑπῆρχε ἀνοιχτὸς ὁρίζοντας, καθαρὸς ἀέρας καὶ δάσος. Ἤτανε ὄχι μονάχα τὸ ὑψηλὸ καταφύγιο τῶν λογίων καὶ τῶν ποιητῶν, παρὰ καὶ ἡ πνευματικὴ κορφὴ ὅλης της Ἑλλάδος. Στὰ γύρω φτωχικὰ σπίτια καθόντανε ἀπὸ χρόνια ὁ Παπαδιαμάντης, ὁ Βλαχογιάννης, ὁ Μαλακάσης, ὁ Κοντυλάκης, ὁ Χατζόπουλος καὶ συχνάζανε ὅλοι στὸ καφενεδάκι τοῦ Μπαρμπαγιάννη. Οἱ νεοσσοὶ τῶν Μουσσῶν: ὁ Αὐγέρης, ὁ Ζῆλος, ὁ Πελλερέν, ὁ Ροδοκανάκης, ὁ Καζαντζάκης, ἡ Γαλάτεια, καθόντανε σὲ κάποια ἀπόσταση ἀπὸ τοὺς μεγάλους, γεμάτοι ἀπὸ τὴ νεανικὴ ματαιοδοξία πὼς θὰ τοὺς ξεπεράσουνε.
Τότες δὲν ὑπήρχανε οἱ φριχτὲς πολυκατοικίες, ποὺ πνίξανε τὸν ὁρίζοντα, οὔτε εἴχανε γίνει τὰ «ἐξωραϊστικὰ» ἔργα, ποὺ φάγανε τὸν μισὸ λόφο καὶ τοῦ χαλάσανε τὴ φυσική του γραφικότητα. Ἡ θάλασσα φαινότανε κάθε πρωὶ νὰ σπιθίζη πέρα ὁλόχαρη, γελαστὴ καὶ μπλάβη.

Καμμιὰ δεκαριὰ πανύψηλες λεῦκες, ὁλοφούντωτες καὶ ρωμαλέες, κι ἄλλα τόσα πεῦκα τραγουδούσανε μέρα νύκτα μὲ τὸ παραμικρὸ ἀεράκι· τὰ πουλιὰ γεμίζανε τὰ κλώνια καὶ τὰ τζατζίκια τσιτσιρίζανε μέσα στὸ... τηγάνι τῆς μεσημεριάτικης πύρας. Μιὰ βρύση κελάριζε ἀκατάπαυστα μέρα καὶ νύκτα στὴ ρίζα μιᾶς θεώρατης λεύκας. Καὶ τὸ φθινόπωρο, σὰν πέφτανε τὰ φύλλα καὶ τὰ ἔσερνε ὁ βορριᾶς, ἡ βρύση θρηνολογοῦσε μὲ ἀναφυλλητά, τὰ ξερόφυλλα θροούσανε ἀπελπισμένα καὶ μέσα στὴ χαβούζα τῆς δεξαμενῆς τὸ νερὸ βογγοῦσε δυνατά. Ὁ διαβάτης, ποὺ περνοῦσε ἀπ᾿ ἐκεῖ τὴ νύχτα μέσα στὸ ἐρημικὸ καὶ βαθὺ σκοτάδι ἔμοιαζε μὲ τὶς «σκιὲς» τῶν ρομαντικῶν μυθιστορημάτων, ποὺ «αἰφνιδίως ἀποσπῶνται ἐκ τῆς παρακειμένης γωνίας καὶ διασκελίζουσιν ἐσπευσμένως τὴν ἔρημον ὁδόν, ἐνῶ τὸ ὡρολόγιον κ.τ.λ.».

Ἐκεῖ ἐρχότανε πρωὶ κι ἀπόγευμα ὁ κὺρ Στέφανος, ὁ Πρόεδρος, ὁ τύπος τῶν τύπων. Φοροῦσε ποδήματα χειμώνα-καλοκαίρι κι ἀκουμποῦσε τὰ γερατειά του ἀπάνου σ᾿ ἕνα χονδρὸ μπαστούνι. Ἀπαισιόδοξος, πυρρωνιστής, λαϊκὸς φιλόσοφος μὲ ἀληθινὴ φλέβα. Ἤτανε ὁ μοναδικὸς σχεδὸν φίλος τοῦ Παπαδιαμάντη. Γιατὶ ὁ Σκιαθίτης συγγραφέας ἔπασχε ἀπὸ ἀνθρωποφοβία - [size=20pt]μὲ τὸ δίκηό του[/size]. Καθότανε στὸ πίσω μέρος τοῦ καφενείου κοντὰ στὸ παραθυράκι τοῦ τζακιοῦ. Σταύρωνε τὰ χέρια του, ἔγερνε δίπλα τὸ ἱερατικό του κεφάλι καὶ βυθιζότανε στὰ δημιουργικά του ὀνειροπολήματα μὲ κατάνυξη κι εὐχαριστημένος γιὰ τὴν μόνωσή του. Ἀπὸ τὸ παραθυράκι ἔπαιρνε τὸν καφέ του καὶ καμμιὰ φορὰ ἔμπαινε βιαστικὸς στὸ καφενεῖο χωρὶς νὰ σηκώνη τὰ μάτια, ἔπαιρνε μίαν ἐφημερίδα κι ἔφευγε μὲ τὸν ἴδιο τρόπο βιαστικός. Μονάχα τὸν κὺρ Στέφανο δεχότανε νὰ τὸν ζυγώνῃ. Ὅπως ἤτανε πάντα σιωπηλός, τὸν ἄφηνε νὰ τοῦ μιλῇ ὑπομονετικά. Γιατὶ ὁ κὺρ Στέφανος ἦταν ἕνας τίμιος, ἁπλοϊκός, ἄκακος καὶ περήφανος ἄνθρωπος, ὅπως καὶ ὁ κὺρ Ἀλέξανδρος. Ἂν ἐτοῦτος ἤτανε βαθύτατα θρῆσκος σὰν τοὺς καθωσιωμένους ἀσκητὲς τῶν πρώτων χριστιανικῶν αἰώνων, μὰ καὶ τοῦ Προέδρου ὁ πυρρωνισμὸς δὲν ἤτανε ἄθρησκος. Εἶχε τὴ μανία νὰ κοροϊδεύῃ τὶς ματαιότητες κάθε λογῆς καὶ πρὸ παντὸς τὴν παραδοπιστία τῶν ἀνθρώπων καὶ τῶν παπάδων. Κι αὐτὸ χωρὶς κακία.
Τίς Κυριακὲς καὶ τὶς μεγάλες γιορτάδες ὁ Παπαδιαμάντης πήγαινε πρωὶ-πρωὶ στὸν Ἅγιο Ἐλισσαῖο, κοντὰ στὸν Παλαιὸ Στρατώνα, καὶ ἔψελνε ἀνάμεσα στοὺς ἁπλοϊκοὺς πιστοὺς τῆς συνοικίας. Ἐκεῖ πήγαινε καὶ ὁ Μωραϊτίδης γιὰ τὸν ἴδιο σκοπό. Ἔτσι ξαλαφρώνανε κι οἱ δύο τὴν ψυχή τους ἀπὸ τὶς πίκρες τῆς ζωῆς καὶ παίρνανε ἕνα λουτρὸ καρτερίας, ποὺ τοὺς δυνάμωνε τὴ δημιουργική τους ὁρμή. Τὴ Μεγάλη βδομάδα τὸν χάναμε. Ἐκτελοῦσε στὴν ἐντέλεια ὅλα τα χριστιανικά του χρέη σὰν πειθαρχημένος καλόγηρος. Μὰ τὴν Κυριακὴ τοῦ Πάσχα, κατὰ τὸ μεσημέρι ὁ κὺρ Στέφανος ἐρχότανε στὸ καφενεῖο καὶ τὸν ἔπαιρνε στὸ σπίτι του νὰ φᾶνε τὸ πασχαλινὸ ἀρνί. Κατηφορίζανε κι οἱ δύο τὸ λόφο, ὁ ἕνας μὲ σκυμμένο τὸ κεφάλι κι ὁ ἄλλος μὲ τὴν ἀλύγιστη περπατησιά του, γιατὶ τὰ γόνατά του ἤτανε ξυλιασμένα ἀπὸ τὴν ἀρθρίτιδα.

Στὸ τραπέζι μοσχοβολοῦσε κι ἄχνιζε τὸ ἀρνὶ μέσα στὸ ταψί· μοσχοβολοῦσε τὸ τυρὶ τοῦ Παρνασσοῦ, ἡ μαρουλοσαλάτα μὲ τὸν ἄνηθο καὶ τὸ κρεμμυδάκι· μοσκοβολούσανε τὰ πορτοκάλια καὶ λαμποκοπούσανε μέσα στὴ σουπιέρα τὰ κόκκινα τ᾿ αὐγά. Πόσοι πειρασμοί: Μὰ ὁ θρῆσκος Παπαδιαμάντης πρῶτα ἔκαμνε τὸ σταυρό του, ἔλεγε τὸ «φάγονται πένητες καὶ ἐμπλησθήσονται...», οἱ ἄλλοι ὄρθιοι γύρω σταυροκοπιόντανε κι αὐτοὶ κι ὕστερα... Αἴ, ὕστερα, ἅμα καθόντανε στὸ τραπέζι, ὁ κὺρ Στέφανος, ποὺ ἤξαιρε τὰ συνήθεια τοῦ φίλου του, τοῦ γέμιζε μιὰ κούπα ρετσίνα. Ὁ κὺρ Ἀλέξανδρος τὴν ἔπιανε μὲ τὶς δύο του φοῦχτες (γιατὶ τὰ χέρια του τρέμανε) καὶ τὴν ἄδειαζε ὁλάκερη «ἀμυστὶ» μὲ μιὰ συγκινητικὴ λαχτάρα. Τότες τὸ αἷμα του ξυπνοῦσε καὶ κύλαε ζεστὸ στὶς φλέβες του, τὰ μάτια του καθαρίζανε, ἡ ψυχή του ἄνοιγε τὰ διπλωμένα φτερά της καὶ τότε μονάχα ἀρχίζανε τὸ φαγί. «Ἦτο ὡραῖον ρετσινάτον» (λέγει σ᾿ ἕνα του διήγημα) «ὅλον ἄρωμα καὶ πτῆσις καὶ ἀφρός»! Τί λυρικὸς καϋμός, τί ἀληθινὸς ἔρωτας γιὰ τὸ κρασί!

Ἔτσι αὐτὲς τὶς μέρες, ποὺ ἡ ἐποχή μας τὶς ζῆ μὲ κάποιαν πεζότητα, πῶς νὰ μὴ θυμηθῇ κανεὶς τὸν καλὸ ἐκεῖνο καιρό, ποὺ ἡ ποίηση καὶ ἡ πίστη ἤτανε ζωντανὰ στοιχεῖα τῆς ζωῆς. Τώρα τὰ πεῦκα τὰ κόψανε ὅλα οἱ πολυκατοικίες. Οἱ λεῦκες ξεραθήκανε κι ὡς τόσο δὲν τὶς κόβουνε νὰ λείψῃ ὁ πένθιμος ἐκεῖνος σκελετός τους, ποὺ τὶς κάνει νὰ μοιάζουνε μὲ ὑψηλοὺς ξύλινους σταυροὺς σὲ κοιμητήρι. Ἡ Δεξαμενὴ ποὺ ἤτανε ἡ ψηλότερη σκοπιὰ τῆς Ἀθήνας, ἔχασε τὸν οὐρανὸ καὶ τὴ θάλασσα καὶ κατάντησε σὰ μιὰ πηγάδα. Καὶ μείναμε ἐμεῖς τὰ ἐρείπια, οἱ παληοὶ κάτοικοι τοῦ ὡραίου λόφου νὰ θρηνοῦμε ἐπάνω στὰ ἐρείπια τοῦ «ἐξωραϊσμοῦ» του.

Εξαιρετικό το κείμενο του Βάρναλη και γι' αυτό το παραθέτω όλο.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Οκ, κατάλαβα.
γιατί να στενοχωρηθούμε;
πες τη γνώμη σου

θα είναι πολύ ενδιαφέρον να σε ακούσω με επιχειρήματα

εκτός αν δεν έχεις
ή αν θεωρείς πως ο άλλος πρέπει να συμφωνεί ντε και καλά με ό,τι λες

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Και καλά ο Βάρναλης, μα και ο Νικηφόρος Βρεττάκος να γράφει το γράφει "δίκηο";

Στον πρόλογο του βιβλίου «Νίκος Καζαντζάκης: Η Αγωνία του και το Έργο του» ο Νικηφόρος Βρεττάκος γράφει:

Όταν οι εκδότες Σύψας και Σιαμάντας μου ζήτησαν να τους γράψω ένα βιβλίο για τον Καζαντζάκη, ένα βιβλίο που να τον εξηγεί, να τον αναλύει και να τον παρουσιάζει στο σύνολό του για τους αναγνώστες τους, δεν νόμισα καθόλου πως μου έκαναν μια πρόταση ευκαιρίας. Αυτού του είδους οι εργασίες, είναι ίσως οι πιο αναγκαίες, είναι όμως και οι πιο δύστροπες. Κι’ οφείλω να ομολογήσω πως αν δεν επρόκειτο για τον Καζαντζάκη η απάντησή μου θα ήταν άμεσα αρνητική. Και γιατί ειδικά για τον Καζαντζάκη, αυτή μου η συγκατάβαση; θα ρωτούσε κανείς.

Δεν ξέρω αν έχω [size=20pt]δίκηο[/size] ή άδικο, νομίζω όμως πως υπάρχει ένα χρέος ανεξόφλητο απέναντι σ’ αυτή τη μορφή. Όχι ένα χρέος ατομικά δικό μου. Ένα χρέος, που πέφτει σε όλους όσους μπορούν, κι’ όσο το χρέος μένει ανεξόφλητο, γίνεται τόσο και πιο πολύ δικό του για όποιον μπορεί. Μια τέτοια εργασία ωστόσο, δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό μου, κι΄ η τυχόν συγκατάθεσή μου θ΄ αποτελούσε μια δέσμευση που μπορεί και να μ’ έκανε να δυσφορήσω αργότερα, όχι τόσο για την ευθύνη, όσο για τον κόπο που με περίμενε. Κι όμως πολύ γρήγορα, αντέστρεψα τα πράγματα. Δεν υπάρχει κόπος, μόνο ευθύνη υπάρχει. Την ευθύνη δεν την φοβόμουν, τον κόπο δεν τον λογάριαζα, επομένως μπορούσα να ειπώ «ναι». ένα ταξίδι άλλωστε μες απ’ τους κόσμους των εμπειριών ενός άλλου, είναι το πιο ενδιαφέρον ταξίδι, ένα ταξίδι που σε καμμιά περίπτωση δεν θάπρεπε να το παραλείπει κανείς, όταν του παρέχεται αυτή δυνατότητα....

Κρίμα και είσαι και από λογοτεχνικό σπίτι ......

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Οκ, κατάλαβα.
α,και επί της ευκαιρίας... αυτή τη στιγμή (όπως και τα προηγούμενα χρόνια) δεν ακολουθείται το μνημόνιο. Γιατί αν ακολουθούνταν θα είχανε φύγει ήδη από το δημόσιο κάμποσοι...και πρώτα πρώτα οι αντιδήμαρχοι ας πούμε και κάτι συνδικάλες που απλά κωλοβαράνε.

κι αλλα πολλά βεβαια...δεν έχει να κάνει μόνο με το δημόσιο.

και το ξαναλέω...δεν συμφωνώ με όλο το μνημόνιο, αλλά περιέχει αρκετά σωστά πράγματα.

Terirem

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
2
Πόντοι
6
Βολταιράκο, έχασες βλέπω τον ύπνο σου ψάχνοντας να βρεις κάποιον που να είχε γράψει το "δίκιο" με ήτα πριν απο έναν αιώνα. Λες και αυτό είναι που ορίζει τη σύγχρονη ορθογραφία, ή λες και ο ίδιος χρησιμοποιείς τους ίδιους γραμματικούς τύπους με τον Βάρναλη.
Αλλά πως και διάλεξες δύο ποιητές του ρεύματος της κομμουνιστικής αριστεράς;
Δεν θα ήταν πιο τίμιο άραγε να έβαζες κανέναν Γεώργιο Αθανασιάδη- Νόβα, που είναι πιο κοντά και στις γενικότερες πολιτικές αντιλήψεις σου;
Άσε που κι εκείνος ήταν αποστάτης μια φορά κι έναν καιρό, σαν και σένα σήμερα.

Υ.Γ. Δεν θα σου απαντήσω, ό,τι και να γράψεις. Όχι μόνον γιατί την κάνω για καφέ, αλλά και για να σε αφήσω να βράζεις μόνος στο ζουμί σου, αφού ούτως ή άλλως κανείς δεν σου μιλάει.
Καλό βράδυ γλυκέ μου.

Terirem

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
2
Πόντοι
6
γιατί να στενοχωρηθούμε;
πες τη γνώμη σου

θα είναι πολύ ενδιαφέρον να σε ακούσω με επιχειρήματα

εκτός αν δεν έχεις
ή αν θεωρείς πως ο άλλος πρέπει να συμφωνεί ντε και καλά με ό,τι λες

Αδερφέ, βαριέμαι.
Το οτι ολοι έχουν απο μια άποψη δεν σημαίνει οτι θα κάτσουμε να τις συζητήσουμε και όλες.
Αν σου κάνει η απάντησή μου, έχει καλώς.
Αν όχι, λυπάμαι.
Με Μανοτζήμερους ΔΕΝ συνομιλώ.
Είμαι αλλεργικός σ' αυτού του τύπου τις παπαριές.
Έχει πάντως τόσους εδώ που μπορείς να τους μιλήσεις επί του θέματος.
Καλή τύχη.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Βολταιράκο, έχασες βλέπω τον ύπνο σου ψάχνοντας να βρεις κάποιον που να είχε γράψει το "δίκιο" με ήτα πριν απο έναν αιώνα. Λες και αυτό είναι που ορίζει τη σύγχρονη ορθογραφία, ή λες και ο ίδιος χρησιμοποιείς τους ίδιους γραμματικούς τύπους με τον Βάρναλη.
Αλλά πως και διάλεξες δύο ποιητές του ρεύματος της κομμουνιστικής αριστεράς;
Δεν θα ήταν πιο τίμιο άραγε να έβαζες κανέναν Γεώργιο Αθανασιάδη- Νόβα, που είναι πιο κοντά και στις γενικότερες πολιτικές αντιλήψεις σου;
Άσε που κι εκείνος ήταν αποστάτης μια φορά κι έναν καιρό, σαν και σένα σήμερα.

Υ.Γ. Δεν θα σου απαντήσω, ό,τι και να γράψεις. Όχι μόνον γιατί την κάνω για καφέ, αλλά και για να σε αφήσω να βράζεις μόνος στο ζουμί σου, αφού ούτως ή άλλως κανείς δεν σου μιλάει.
Καλό βράδυ γλυκέ μου.

Κρίμα.

Διπλά κρίμα μάλιστα.

Θες να ψάξω και στο αρχείο μου με παληά τεύχη της "Επιθέωρησης Τέχνης";

Βλέπεις και αυτοί δεν χρησιμοποιούσαν την "σύγχρονη ορθογραφία".

sinnerman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Like
19
Πόντοι
166
Αδερφέ, βαριέμαι.
Το οτι ολοι έχουν απο μια άποψη δεν σημαίνει οτι θα κάτσουμε να τις συζητήσουμε και όλες.
Αν όχι, λυπάμαι.
Καλή τύχη.
συρε να πιεις καφε.. ρε μα σκοτισες τα ουμπαλα :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Είπε ο Fethry:

Φυσικά το αρνούμαι.
Αν αποδειχθεί οτι έχω δίκιο, δέχεσαι να ΞΕΒΡΑΚΩΘΕΙΣ δημόσια στην Ομόνοια;

Είπε o Terirem:

Άσε τις πούστικες ανακρισούλες, έγκριτε.
ΟΠΟΙΟΝ και να εννοείς, γιατί ΟΠΟΙΟΝ και να εννοείς δεν είμαι εγώ.
Αν λοιπόν έχω δίκιο, λέγε, τι χάνεις;
Θα ξεβρακωθείς δημόσια στην Ομόνοια;

Και ξαναλέω:
"If it looks like a duck, walks like a duck, quacks like a duck, then it is ....... "

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Ο Σταύρος Μαλάς εξήγησε ότι αν εκλεγεί πρόεδρος, το πρώτο που θα κάνει είναι να προχωρήσει στη συνομολόγηση ενός Μνημονίου, με κάποιες μικρές αναπροσαρμογές, με διαπραγμάτευση του επιτοκίου και του θέματος των ιδιωτικοποιήσεων. «Εμείς δεν συζητούμε ιδιωτικοποιήσεις» είπε.

Ερωτηθείς, αν αποδέχεται το Μνημόνιο ως έχει, απάντησε θετικά, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι υπάρχουν εσωτερικές ρυθμίσεις που δίνουν την ευκαιρία για εσωτερικές αλλαγές όσον αφορά τους έκτακτους υπαλλήλους και άλλα. Ωστόσο δεν απάντησε στο κρίσιμο ερώτημα, ποιο είναι το δικό του Πλάνο Β' για να αντλήσει λεφτά το κράτος μέχρι να υπογραφεί το Μνημόνιο, αφού η πρώτη δόση δεν αναμένεται πριν τον ερχόμενο Μάιο.

Επισκέπτης
Ο Σταύρος Μαλάς εξήγησε ότι αν εκλεγεί πρόεδρος, το πρώτο που θα κάνει είναι να προχωρήσει στη συνομολόγηση ενός Μνημονίου, με κάποιες μικρές αναπροσαρμογές, με διαπραγμάτευση του επιτοκίου και του θέματος των ιδιωτικοποιήσεων. «Εμείς δεν συζητούμε ιδιωτικοποιήσεις» είπε.

Ερωτηθείς, αν αποδέχεται το Μνημόνιο ως έχει, απάντησε θετικά, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι υπάρχουν εσωτερικές ρυθμίσεις που δίνουν την ευκαιρία για εσωτερικές αλλαγές όσον αφορά τους έκτακτους υπαλλήλους και άλλα. Ωστόσο δεν απάντησε στο κρίσιμο ερώτημα, ποιο είναι το δικό του Πλάνο Β' για να αντλήσει λεφτά το κράτος μέχρι να υπογραφεί το Μνημόνιο, αφού η πρώτη δόση δεν αναμένεται πριν τον ερχόμενο Μάιο.

Πάει κι η Κύπρος.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Λοιπόν, για να μην ακούσεις τίποτα μπινελίκια μεσημεριάτικα που δεν θα σου αρέσουν, κόψε αυτό το υφάκι για τη "γραμμή μας" και τα ρέστα.
Ούτε με ξέρεις, ούτε σου το επιτρέπω κιόλας.
Άσε που δεν μας έγραψες την πολιτική σου άποψη, αν και σε ρώτησα.
Κοτούλα, κοτούλα;
Γιατί δεν θέλω να πιστέψω οτι είσαι αγράμματος και δεν καταλαβαίνεις τι σε ρωτάνε.

σιγα εσύ μην σκίσεις κανένα καλτσόν... θα σου φύγει και η βαφή από τα νύχια .. και μπορεί να σπάσει και το μανικιούρι...

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Αδερφέ, βαριέμαι.
Αν όχι, λυπάμαι.
Καλή τύχη.
ok
με έπεισες τώρα

μόλις μου έβαλες μία ταμπέλα "Μανοτζήμερου", ενώ εγώ σου είπα πως δεν ενήκω κομματικά πουθενά
μου ζήτησες το επάγγελμά μου και σου το είπα - εσύ μου απάντησες γενικόλογα
μου ζήτησες την πολιτική μου στάση και φυσικά δεν επιχειρηματολόγησες, απλά είπες πως δεν συνομιλείς με Μανοτζήμερους

φυσιολογική κουβέντα λοιπον δεν μπορείς να κάνεις

για μένα είσαι απλά τρόμπας λοιπον. Θέση δεν έχεις, επάγγελμα δεν έχεις. Απλά έχεις μια τεράστια λαχτάρα να θεωρείς πως έχεις δίκιο σε κάτι που ούτε να το εξηγήσεις δεν μπορείς.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom