Νέα

Τσίπρας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 65K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

''Καθαρή Έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο''

• Καμία έξοδος τον Αύγουστο. Ο Τσίπρας πάλι μας δουλεύει!

Ψήφοι: 151 63,7%
  • Θα είναι έξοδος αλλά θα βρωμάει! Δούλεμα δηλαδή αλλά εν μέρει!

Ψήφοι: 42 17,7%
  • Θα είναι έξοδος και θα είναι και καθαρή! Λέει αλήθεια!

Ψήφοι: 44 18,6%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    237

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
ΣΥΡΙΖΑ: Κίνημα «Δεν Διαλύομαι» ετοιμάζουν οι συνιστώσες
Με δεύτερες σκέψεις προχωρεί η διαδικασία της μετατροπής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο σε ενιαίο κόμμα

Με δειλά βήματα και δεύτερες σκέψεις από όλες τις πλευρές φαίνεται πως προχωράει η διαδικασία της μετατροπής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο σε ενιαίο κόμμα. Κι ενώ πρόθεση της ηγεσίας είναι τον Ιούνιο να διεξαχθεί το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος, στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου έχει αναπτυχθεί σιωπηρά το κίνημα της «συνιστώσας» με σύνθημα «δεν διαλύομαι - δεν διαλύομαι».
Η ορμή του περασμένου Ιουνίου, όταν τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακόμα υπό την επήρεια της νίκης και της κατάκτησης της αξιοζήλευτης δεύτερης θέσης στην κάλπη, είναι φανερό πως έχει χαθεί. Οχι πως έχει αλλάξει η βούληση της μετατροπής σε ενιαίο κόμμα, σε «κοινή συνισταμένη αντί για άθροισμα συνιστωσών» κατά την αγαπημένη φράση του Δημήτρη Παπαδημούλη. Απλώς, η αρχική ορμή έχει δώσει τη θέση της σε ένα ιδιότυπο παιχνίδι πόκερ, όπου οι παίχτες, όλοι εμπειρότατοι στην κομματική κουζίνα, κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, μπλοφάρουν και περιμένουν από τον άλλο να τα ανοίξει πρώτος.
Πίσω από την απροθυμία της οργανωτικής διάλυσης των συνιστωσών κρύβεται μια αόρατη μάχη επιρροής που γίνεται ολοένα και εμφανέστερη, καθώς σε επίπεδο ηγεσίας λαμβάνονται πρωτοβουλίες αποφασιστικού χαρακτήρα για την ταυτότητά του. Την ίδια στιγμή όμως, κρύβεται και ο προσωπικός φόβος εκατοντάδων, «μεσαίων» κυρίως, στελεχών, τα οποία βλέπουν ότι δεν υπάρχουν αρκετές «καρέκλες» για όλους στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ και ελλοχεύει ο κίνδυνος να βρεθούν από τη μια στιγμή στην άλλη στο κενό.
Τυπικά η συζήτηση αυτή γίνεται στο τραπέζι της Επιτροπής Καταστατικού, η οποία υπό την προεδρία του Ρούντι Ρινάλντι, που είναι και επικεφαλής της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδος (ΚΟΕ), έχει αναλάβει την επεξεργασία των κανόνων λειτουργίας του ενιαίου κόμματος. Δηλαδή ποια θα είναι τα όργανα, πώς θα εκλέγονται, ποιες θα είναι οι διαδικασίες. Κι ενώ θα περίμενε κανείς παράλληλα να διεξάγεται και μια συζήτηση στις συνιστώσες που αποτελούν σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ με απώτερο στόχο την «αυτοδιάλυσή» τους, αφού υποτίθεται ότι σε ένα ενιαίο κόμμα δεν θα υπάρχει λόγος ύπαρξής τους, προσεκτικοί παρατηρητές διαπιστώνουν ότι αυτή η διαδικασία έχει μπει σε δεύτερο πλάνο.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης ερωτώμενος εάν η μεγαλύτερη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ο Συνασπισμός έχει αρχίσει διαδικασίες συνεδρίου ώστε να «αυτοδιαλυθεί» δίνοντας κατά κάποιον τρόπο και τον τόνο στο εγχείρημα της ενοποίησης, λέει χαρακτηριστικά: «Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα. Προφανώς όμως με την ίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ θα  έχουμε τον μαρασμό του Συνασπισμού».
Ο ίδιος, όπως και άλλα κορυφαία στελέχη του Συνασπισμού τα οποία προέρχονται από την Αριστερή Ενότητα, δηλαδή την πλειοψηφούσα τάση, προβλέπουν ότι δεν θα γίνει συνέδριο του κόμματος με την κλασική έννοια της εκλογής αντιπροσώπων, αλλά θα αξιοποιηθεί ο θεσμός του «διαρκούς συνεδρίου». Δηλαδή θα συγκροτηθεί  σε σώμα το προηγούμενο συνέδριο (του 2010) και θα αποφασίσει με ποιον τρόπο θα γίνει η «ενσωμάτωση».
Η λέξη που χρησιμοποίησε ο κ. Σκουρλέτης - «μαρασμός» - είναι πάντως χαρακτηριστική του τι πρόκειται να συμβεί. Σκεπτικισμό ως προς τη διάλυση του Συνασπισμού εκφράζουν και στελέχη του Ρεύματος - της μειοψηφίας - τα οποία ωστόσο τηρούν στάση αναμονής λέγοντας «θα το δούμε».
Ο κ. Ρινάλντι ως πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού αποφεύγει να τοποθετηθεί στο θέμα. Στελέχη της ΚΟΕ όμως υποστηρίζουν ότι χρειάζεται να υπάρξει ένα μεταβατικό διάστημα στο οποίο θα συνυπάρχουν οι υφιστάμενες συνιστώσες οργανωτικά με τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ.
Δηλαδή, όπως λένε «ψιθυριστά» στον Συνασπισμό αλλά και σε άλλες συνιστώσες όπως η ΑΚΟΑ (Ανανεωτική Κομμουνιστική και Οικολογική Αριστερά), η διεξαγωγή του ιδρυτικού συνεδρίου δεν έχει ως προαπαιτούμενο τη διάλυση των συνιστωσών. «Ας ξεκινήσει πρώτα ο ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ, ας δούμε πώς θα προχωρήσει και πώς θα προχωρήσουν γενικά τα πράγματα και βλέπουμε στη συνέχεια», λέει χαρακτηριστικά στέλεχος της ΚΟΕ.
Στο άλλο «στρατόπεδο» με μικρό «χωράφι» αλλά μεγάλη ιδεολογική επιρροή, αυτό του κ. Νταβανέλου, μιλούν για την περίφημη «διπλή ένταξη». Αυτό στην κομματική αργκό σημαίνει διατήρηση των συνιστωσών, ώστε κάποιος να είναι και μέλος της συνιστώσας και του ενιαίου κόμματος.
Υπέρ της διατήρησης των συνιστωσών τάσσεται η ΚΕΔΑ του Γ. Θεωνά, ο Μανώλης Γλέζος και το ΑΠΟ του Γ. Σαπουνά. Η πλευρά της «Ανάσας» που αποτελείται από την ΑΚΟΑ, τη Ρόζα και το μισό «Κόκκινο» συγκλίνει προς την «αυτοδιάλυση» των συνιστωσών, αλλά κι αυτοί περιμένουν να δουν «τι θα πουν οι άλλοι» και κυρίως ο Συνασπισμός.

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Παπαράκο, για να τελειώνουμε:
Λες και ξαναλές εδώ και μέρες οτι είμαι κάποιος που έμπαινε παλιά εδώ στο σάιτ.
ΧΩΡΙΣ να λες ποιος ήταν αυτός και ΧΩΡΙΣ να λες αν τον έχεις γνωρίσει προσωπικά, ούτως ώστε να είναι "έγκυρη" η μαρτυρία σου.
Αν λοιπόν έχεις αρχίδια (που πολύ αμφιβάλλω) γιατί δεν μας λες εσύ πρώτα ποιος είσαι εσύ;
Με ονοματεπώνυμο, επάγγελμα, ΑΦΜ, τα πάντα.
Γιατί ακόμα και οι μπάτσοι, πρώτα δείχνουν αστυνομική ταυτότητα και μετά σε πάνε μέσα.
Εσύ ποιος είσαι δηλαδή;
Ο νταής του σάιτ;
Ή το Νταού Πεντέλης; (που είναι και το απείρως πιθανότερο)
χαχαχα...
την ίδια παπαριά μου έλεγε ο πορνόπαπιας όταν τον ρωτούσα το πιο απλό πράγμα όλων. Το τι δουλειά κάνει.
και αντί να απαντήσει στην ερώτηση, μου ζήταγε να του δώσω μέχρι και ΑΦΜ και γενεολογικό δέντρο 10 βαθμίδων πριν απαντήσει σε αυτό το απλό ερώτημα.

αχααχαχαχαχααχαχχαχαχαχααχααχ

Επισκέπτης
την ίδια παπαριά μου έλεγε ο πορνόπαπιας όταν τον ρωτούσα το πιο απλό πράγμα όλων. Το τι δουλειά κάνει.
και αντί να απαντήσει στην ερώτηση, μου ζήταγε να του δώσω μέχρι και ΑΦΜ και γενεολογικό δέντρο 10 βαθμίδων πριν απαντήσει σε αυτό το απλό ερώτημα.

Το ίδιο πράγμα είναι.
Ότι τον ρώτησες σε ρώτησε..

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Ε οχι και παπαζολης.
Λες να αγριεψε τοσο πολυ;
η διαφορά του Παπαζόλη με τον Πορνόπαπο είναι η εξής:
ο παπαζόλης ήταν ένας άεργος μικρούλης που γράφτηκε στο κόμμα μπας και μπει δημόσιο με καλά κονέ
ο πορνόπαπος είναι μεγαλούλης άεργος (δεν ξέρω ηλικία και υποθέτω από τα γραφόμενά του για τη δουλειά του) που είναι γραμμένος στο κόμμα και περιμένει να βγει ο τσίπρας για να πάρει θεσούλα μαγκιώρικη.

από πλευράς ιδεολογίας και οι δύο είναι για τον πούτσο. Αριστεροί δεν είναι- βολεψάκηδες είναι.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Το ίδιο πράγμα είναι.
Ότι τον ρώτησες σε ρώτησε..
τον ρώτησα τι δουλειά κάνει και μου απαντάει να του πω εγώ όνομα, αριθμό ΑΤ, ΑΦΜ και είναι το ίδιο;
χαχαχαχαχαχα

ναι, οκ... εντάξει...με έπεισες τώρα

το έχω ξαναγράψει... το τι παπαριές διαβάζουμε ώρες ώρες....

Terirem

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
2
Πόντοι
6
τον ρώτησα τι δουλειά κάνει και μου απαντάει να του πω εγώ όνομα, αριθμό ΑΤ, ΑΦΜ και είναι το ίδιο;
χαχαχαχαχαχα

ναι, οκ... εντάξει...με έπεισες τώρα

Τι δουλειά λοιπόν κάνεις;

Επισκέπτης
χαχαχαχαχαχα

Και γιατί θα πρέπει κάποιος να γράψει τι δουλειά κάνει??

Δόξα το γιαραμπή, έχεις βοηθήσει αρκετά..

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Τι δουλειά λοιπόν κάνεις;
το έχω γράψει τουλάχιστον 10 φορές

εσύ από την άλλη δεν το έχεις γράψει ούτε μία.
αλλά ας σου κάνω τη χάρη, αυτή τη φορά θα σου απαντήσω γενικά, όχι τίποτα άλλο αλλά επειδή είναι ιδιάζουσα η θέση μου στην εταιρία εύκολα δίνω στόχο σε μαλάκες. Ιδιωτικός υπάλληλος είμαι. Στο εμπορικό τμήμα αμερικάνικης εταιρίας.

άντε λοιπόν να δούμε και τα δικά σου

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Και γιατί θα πρέπει κάποιος να γράψει τι δουλειά κάνει??
Δόξα το γιαραμπή, έχεις βοηθήσει αρκετά..
όταν γράφεις να μην κοιτάζεσαι στον καθρέφτη...

έχεις ξεφύγει τελευταία
και δεν μιλάς φυσιολογικά.

και το πρόβλημα μου εδώ μέσα και ο λόγος που έχω κόψει τελευταία είναι ακριβώς αυτός.
τελευταία βλέπω νικς που πιο παλιά έγραφαν φυσιολογικά και με επιχειρήματα να γράφουνε λες και μιλάς με μισθωμένους κομματοκωλάριους.

σε είχα για παραπάνω.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
πού είσαι πορνόπαπε... περιμένω απάντηση.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
ανάλογη της δικής μου απάντησης

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
κοκοκο....
κοίτα, άμα δεν θες να το γράψεις και public, στείλτε και με μήνυμα προσωπικό...νο πρόμπλεμ, και με μμς και με βίντεο και ό,τι γουστάρεις...

αλλά δεν θα κάτσω να περιμένω με τις ώρες απάντηση. Αν δεν γράψεις πάντως .... κοκοκο

Terirem

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
2
Πόντοι
6

αλλά ας σου κάνω τη χάρη, αυτή τη φορά θα σου απαντήσω γενικά, όχι τίποτα άλλο αλλά επειδή είναι ιδιάζουσα η θέση μου στην εταιρία εύκολα δίνω στόχο σε μαλάκες. Ιδιωτικός υπάλληλος είμαι. Στο εμπορικό τμήμα αμερικάνικης εταιρίας.

Δεν με ρώτησες ούτε μία, γι αυτό και δεν σου απάντησα.
Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, απαντάω το ίδιο γενικά με σένα.
Και δεν είμαι ο πορνόπαπος, ούτε κανένας άλλος.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Δεν είμαι ο πορνόπαπος.
Αλλά περιμένω μιαν απάντηση.
Τι διάολο, ρωτάς τους άλλους αυτά που ο ίδιος δεν απαντάς;
τι διάολο...δημοτικό δεν πήγες να μάθεις ανάγνωση;
άσε για το οτι δεν είσαι ο πορνόπαπος. Αν δεν είσαι, είστε κολλητάρια τουλάχιστον.
προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν είσαι ή δεν είσαι. Στα αρχίδια μου. Αλλά με ενδιαφέρει όταν κάποιος γράφει μια άποψη να ξέρω από ποια γωνία και ποια προοπτική βλέπει ένα συγκεκριμένο θέμα.

Οπότε αφού το έγραψα εγώ...γράψε τα δικά σου...είτε είσαι είτε όχι ο πορνόπαπος.

Επισκέπτης
έχεις ξεφύγει τελευταία

πού είσαι πορνόπαπε... περιμένω απάντηση.
ανάλογη της δικής μου απάντησης
κοκοκο....
κοίτα, άμα δεν θες να το γράψεις και public, στείλτε και με μήνυμα προσωπικό...νο πρόμπλεμ, και με μμς και με βίντεο και ό,τι γουστάρεις...

αλλά δεν θα κάτσω να περιμένω με τις ώρες απάντηση. Αν δεν γράψεις πάντως .... κοκοκο

:think:

Κατά τα λοιπά εγώ έχω ξεφύγει..

Terirem

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
2
Πόντοι
6
τι διάολο...δημοτικό δεν πήγες να μάθεις ανάγνωση;
άσε για το οτι δεν είσαι ο πορνόπαπος. Αν δεν είσαι, είστε κολλητάρια τουλάχιστον.
προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν είσαι ή δεν είσαι. Στα αρχίδια μου. Αλλά με ενδιαφέρει όταν κάποιος γράφει μια άποψη να ξέρω από ποια γωνία και ποια προοπτική βλέπει ένα συγκεκριμένο θέμα.

Οπότε αφού το έγραψα εγώ...γράψε τα δικά σου...είτε είσαι είτε όχι ο πορνόπαπος.

Δεν είχα δει την απάντησή σου, γι αυτό και σε ξαναρώτησα.
Όπως είδες όμως, σου απάντησα.
Εξακολουθώ όμως να μην καταλαβαίνω απο που βγάζεις το συμπέρασμα οτι είμαι κολλητάρι με τον πορνόπαπο.
Περιμένω την απάντησή σου.
Όπως περιμένω και την πολιτική σου π.χ, άποψη, ώστε να ξέρω από ποια γωνία και ποια προοπτική βλέπεις ένα συγκεκριμένο θέμα. Συ είπας.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Δεν με ρώτησες ούτε μία, γι αυτό και δεν σου απάντησα.
Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, απαντάω το ίδιο γενικά με σένα.
Και δεν είμαι ο πορνόπαπος, ούτε κανένας άλλος.
σου είπα πως την ίδια απάντηση με εσένα είχε δώσει και ο πορνόπαπος. Ο οποίος ειρήσθω αν παρόδω είχε επίσης αρνηθεί πολλάκις πως ήταν ο πάπιας με άλλο νικ μετά βδελυγμού όπως κάνεις και εσύ τώρα.

και μετά το παραδέχτηκε κάποια στιγμή

οπότε δεν θα μου έκανε εντύπωση να το παραδεχόσουνα κάποια στιγμή κι εσύ.

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει λέω το αν κάποιος είναι κλώνος αλλουνού. Θεωρώ γενικώς για γέλια το να κάνει κάποιος κλώνους για να μπορεί να κάνει το μάγκα σε ένα μπουρδελοσάιτ μιλώντας στα πολιτικά θέματα.

Ο καθένας λέει τη γνώμη του εδώ μέσα. Το αν κάποιος συμφωνεί ή όχι είναι δικαίωμά του. Αρκεί για να συμφωνήσει να μπορεί να καταλάβει από ποια γωνία/οπτική μιλάει ο άλλος.

Υ.Γ. το ελεύθερος επαγγελματίας δεν μου λεει τίποτα. Ελεύθερος επαγγελματίας είναι και ένας υδραυλικός και ένας γιατρός και ένας φορτηγατζής και ένας ζογκλέρ και ένας δημοσιογράφος και ένας ηθοποιος κλπ

είπα πολύ πιο συγκεκριμένα, περιμένω είπα κάτι ανάλογο.

Γιατί άλλο πράγμα να είσαι οικοδόμος και άλλο δικηγόρος. (αλλιώς έχει επηρεάσει η κατάσταση το κάθε επάγγελμα)

Terirem

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
2
Πόντοι
6
σου είπα πως την ίδια απάντηση με εσένα είχε δώσει και ο πορνόπαπος. Ο οποίος ειρήσθω αν παρόδω είχε επίσης αρνηθεί πολλάκις πως ήταν ο πάπιας με άλλο νικ μετά βδελυγμού όπως κάνεις και εσύ τώρα.

και μετά το παραδέχτηκε κάποια στιγμή

οπότε δεν θα μου έκανε εντύπωση να το παραδεχόσουνα κάποια στιγμή κι εσύ.

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει λέω το αν κάποιος είναι κλώνος αλλουνού. Θεωρώ γενικώς για γέλια το να κάνει κάποιος κλώνους για να μπορεί να κάνει το μάγκα σε ένα μπουρδελοσάιτ μιλώντας στα πολιτικά θέματα.

Ο καθένας λέει τη γνώμη του εδώ μέσα. Το αν κάποιος συμφωνεί ή όχι είναι δικαίωμά του. Αρκεί για να συμφωνήσει να μπορεί να καταλάβει από ποια γωνία/οπτική μιλάει ο άλλος.

Υ.Γ. το ελεύθερος επαγγελματίας δεν μου λεει τίποτα. Ελεύθερος επαγγελματίας είναι και ένας υδραυλικός και ένας γιατρός και ένας φορτηγατζής και ένας ζογκλέρ και ένας δημοσιογράφος και ένας ηθοποιος κλπ

είπα πολύ πιο συγκεκριμένα, περιμένω είπα κάτι ανάλογο.

Γιατί άλλο πράγμα να είσαι οικοδόμος και άλλο δικηγόρος. (αλλιώς έχει επηρεάσει η κατάσταση το κάθε επάγγελμα)

Τύπε, δεν με ενδιαφέρει τι σου είπε ο πορνόπαπος, ούτε αν εκείνος παραδέχτηκε ή όχι οτι ήταν κάποιος άλλος.
Εσύ μιλάς μαζί μου και δεν θα με μπερδεύεις με κανέναν άλλο.
Αν φυσικά επιθυμείς να έχουμε κάποιο διάλογο τέλος πάντων.
Όσο για την ανάκριση που μου κάνεις για το επάγγελμά μου, δεν θα σου πω τίποτα περισσότερο.
Αν σου κάνει αυτό που σου είπα, έχει καλώς.
Αν όχι, ξυδάκι για τα νεύρα.
Σιγά μη σου στείλω και το εκκαθαριστικό της φορολογικής μου δήλωσης.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom