Αν τολμά ας το διαψεύσει η Κουμουνδούρου..
τι να διαψεύσει ρε ηλίθιε.
μας έχετε πρήξει τ αρχίδια ότι θα μας πετάξουν έξω απ την ευρωζώνη και οι οίκοι αξιολόγησης τρομοκρατούν την ευρώπη όπως τρομοκρατεί ο σαμαράς τους έλληνες αλλά με ανάστροφη διαλλεκτική.
οι ξένοι λένε την πουτσάσατε ευρωπαίοι εάν τους βγάλετε και μεις συμμαχούμε με τους ευρωπαίους....
ηλιθιος λαός ηλίθια ράτσα πουστράκια τελευταία.
Πυρκαγιά στην ευρωζώνη
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Ιουνίου 2012, 10:51
[size=18pt]Μετά τη Fitch, «χτύπησε» και η Moody’s προειδοποιώντας την ευρωζώνη και εμμέσως το Βερολίνο πως σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης θα υποβαθμίσουν τουλάχιστον κατά μία βαθμίδα τα αξιόχρεα των χωρών μελών της ζώνης του ευρώ.[/size] Η δεύτερη αυτή προειδοποίηση εντός 24 ωρών έρχεται να προστεθεί στη γεμάτη ανησυχία έκθεση του ΔΝΤ για την κατάσταση του τραπεζικού τομέα της Ισπανίας, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα πως ως πρώτη ένεση ρευστότητας, η Μαδρίτη χρειάζεται 40 δις ευρώ και δυνητικά 80 δις ευρώ για μία πρώτη σταθεροποίηση των τραπεζών της.
Υπό αυτές τις συνθήκες και μετά την προειδοποίηση Ομπάμα και Μπερνάκι προς την ευρωζώνη και την έκκληση της Ουάσινγκτον να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ, το Βερολίνο υποχρεώνεται να επανέλθει στις προηγούμενες σκληρές θέσεις του για την Ευρώπη των δύο ταχυτήτων (Μέρκελ). Ήδη τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύονται το τελευταίο 24ωρο καταδεικνύουν φρενάρισμα της οικονομικής ανάπτυξης στην ευρωπαϊκή ατμομηχανή (Γαλλία και Γερμανία) λόγω της κρίσης χρέους του ευρωπαϊκού Νότου.
Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν την ώρα που οι πάντες προδιαγράφουν την αναγκαστική προσφυγή της Ισπανίας στον μηχανισμό στήριξης, καθώς το κόστος δανεισμού της ισπανικής οικονομίας είναι πλέον απαγορευτικό και η χώρα αυτή επί της ουσίας εδώ και αρκετά 24ωρα βρίσκεται εκτός αγορών, ώστε να προστατευτεί ο τραπεζικός της τομέας.
[size=18pt]
Moody's: Απειλή για την ύπαρξη του ευρώ η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ[/size]
Ο οίκος αξιολόγησης Moody's προειδοποίησε την Παρασκευή ότι η ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη και η ενδεχόμενη προσφυγή της Ισπανίας στα ευρωπαϊκά ταμεία θα τον οδηγήσουν να επανεξετάσει- και πιθανότατα να μειώσει- το αξιόχρεο πολλών κρατών-μελών της ευρωζώνης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης, τα προβλήματα των ισπανικών τραπεζών αποτελούν κυρίως εσωτερικό πρόβλημα, που θα έχουν μικρές συνέπειες σε άλλες χώρες με την εξαίρεση της Ιταλίας. Αλλά εάν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη αυτό θα «δημιουργούσε μια απειλή για την ύπαρξη του ευρώ».
Η ανακοίνωση σημειώθηκε ταυτόχρονα με τη δημοσιοποίηση μιας μελέτης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που διαπίστωσε πως οι ισπανικές τράπεζες χρειάζονται τουλάχιστον 40 δισ. ευρώ και το κόστος της προσπάθειας σταθεροποίησης του τραπεζικού τομέα στην Ισπανία θα φθάσει τα 80 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων, το πρωί του Σαββάτου συναντώνται εκτάκτως οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, με την Ισπανία να αναμένεται να ζητήσει ενίσχυση από ευρωπαϊκά ταμεία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της. Εάν αυτό επιβεβαιωθεί, η Ισπανία θα γίνει η τέταρτη χώρα της ΕΕ η οποία θα προσφύγει στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς. Το Eurogroup θα συνεδριάσει κατόπιν για να το εάν θα εγκρίνει το αίτημα, σύμφωνα με διάφορες πηγές. «Η ανακοίνωση αναμένεται το απόγευμα του Σαββάτου», είπε ένας αξιωματούχος της ΕΕ. Οι εξελίξεις σημειώθηκαν μετά την υποβάθμιση της Ισπανίας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch Ratings κατά τρεις βαθμίδες, σε BBB, την Πέμπτη.
ΔΝΤ: Τουλάχιστον 40 δισ. ευρώ απαιτούνται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
Τουλάχιστον 40 δις ευρώ απαιτούνται προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος της Ισπανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο (Δ.Ν.Τ.). «Οι έλεγχοι αντοχής, που πραγματοποιήθηκαν, δεν συμπεριλαμβάνουν τα επιπλέον κεφάλαια τα οποία προτείνει η Ισπανία να κατανείμει για την κάλυψη του κόστους αναδιοργάνωσης των τραπεζών και κάλυψης των απωλειών τους από μη εξυπηρετούμενα δάνεια», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Στέλεχος του Δ.Ν.Τ. εξήγησε ότι αυτό το ποσό θα πρέπει είναι 1,5 ως 2 φορές μεγαλύτερο, ώστε οι αγορές να πειστούν πως η Μαδρίτη μπορεί να αντεπεξέλθει με άνεση στην κρίση που πλήττει την οικονομία της.
Στην περίπτωση της Ισπανίας, τα πρόσθετα κεφάλαια αυτά θα αυξήσουν το μέγεθος του ποσού που θα απαιτηθεί για τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος στα περίπου 80 δισ. ευρώ, αν και το Ταμείο δεν έκανε εκτιμήσεις για το ακριβές ύψος του στην έκθεσή του, η οποία δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.
Κρ. Λαγκάρντ: «Κομβική η αποκατάσταση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος»
Εξαιρετικά κρίσιμη και σημαντική χαρακτήρισε την «αποκατάσταση της υγείας του τραπεζικού συστήματος στην Ευρώπη» για την ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομίας, η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Σύμφωνα με το κείμενο μιας ομιλίας της που επρόκειτο να εκφωνήσει στη Νέα Υόρκη, η Κριστίν Λαγκάρντ εκτιμά πως είναι πολύ σημαντικό οι Ευρωπαίοι ηγέτες να υποστηρίξουν άμεσα τις τράπεζες και μακροπρόθεσμα να δημιουργήσουν, πέραν της νομισματικής ένωσης, και μια χρηματοοικονομική ένωση.
«Η ενοποιημένη εποπτεία των τραπεζών, η δημιουργία μιας ευρωπαϊκής αρχής με αρμοδιότητες επιδιαιτησίας, επίλυσης διαφορών και παρέμβασης και η δημιουργία ενός ταμείου διασφάλισης των καταθέσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο είναι βήματα κρίσιμης σημασίας τα οποία επείγει να γίνουν. Οι κινήσεις προς μια βαθύτερη δημοσιονομική ολοκλήρωση πρέπει να γίνουν παράλληλα με αυτά τα βήματα», αναφέρει. «Ας είμαι σαφής: το επίκεντρο των προσπαθειών ανόρθωσης του ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα είναι η Ευρώπη. Αυτό σημαίνει περισσότερη Ευρώπη, όχι λιγότερη. Πέντε χρόνια μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, είναι απαραίτητες περαιτέρω ενέργειες για την μεταρρύθμιση του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος, δηλαδή την ενίσχυση των μηχανισμών αντιμετώπισης κρίσεων και την βελτίωση της αρχιτεκτονικής του», προσθέτει.
Μπάρακ Ομπάμα: «Συμφέρον όλων να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ»
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη χώρα μας, λέγοντας ότι είναι προς το συμφέρον όλων να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Ο κ. Ομπάμα τόνισε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα και οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι το βιοτικό τους επίπεδο θα χειροτερέψει αν επιλέξουν να αφήσουν την ευρωζώνη. Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο Ομπάμα αναγνώρισε τις θυσίες που έχουν υποστεί οι Έλληνες πολίτες, συμπλήρωσε ωστόσο πως η έξοδος από το ευρώ θα έπληττε τη χώρα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφερόμενος στην κατάσταση της ευρωζώνης σημείωσε πως οι υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα που μπορούν να λάβουν οι ηγέτες της, όπως η ενίσχυση των τραπεζών ώστε να σταθεροποιηθεί το τραπεζικό σύστημα. Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίδας καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ, έχουν ξεκινήσει να συζητούν αναπτυξιακά μέτρα παράλληλα με τα μέτρα λιτότητας.
Είπε ακόμα ότι οι ΗΠΑ είναι στο πλευρό της Ευρώπης για να ξεπεραστεί η κρίση, καθώς όπως είπε οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της κρίσης. Ο Ομπάμα αναγνώρισε επίσης πως οι λύσεις είναι δύσκολες τονίζοντας ωστόσο πως όσο το συντομότερο δράσει η Ευρωζώνη τόσο χαμηλότερο θα είναι και το κόστος.
Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα- Ολάντ για την ανάπτυξη
Σύμφωνα με εκατέρωθεν ανακοινώσεις, σημειώθηκε ταύτιση απόψεων Μπάρακ Ομπάμα και Φρανσουά Ολάντ στο ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αποκτήσει μια πραγματική πολιτική ανάπτυξης», στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν το απόγευμα της Παρασκευής. «Οι δύο άνδρες συμφώνησαν για τη σημασία λήψης μέτρων με στόχο την ενίσχυση της ανάκαμψης στην ευρωζώνη και την ευρωπαϊκή και παγκόσμια ανάπτυξη», επισημαίνεται.
Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά